-
Renault Scenic III 1.6 dci
Service 285.000 χλμΦίλτρο λαδιού 10€
Φίλτρο Αέρα 13€
Φίλτρο Πετρελαίου 42€
Λάδια κινητήρα 70€ 6 λίτρα Elf 5w-30 rn720
Εργασία 35€Σε εξειδικευμενο Renault
Φίλτρο καμπίνας δεν άλλαξα το είχα αλλάξει μόνος μου πριν ένα μήνα. -
Μόλις έκανα το πρώτο σερβίς στο i10 σε επίσημη αντιπροσωπεία........95€ το σύνολο!
4λ 5/30 eneos
Φίλτρο λαδιού
Φίλτρο γύρης
Εργασία
Αρκετά πάνω απο τον εξειδικευμένο που πήγαινα...... -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Smart 1.0 σε αντιπροσωπεια Mercedes 4.0L λαδι, φιλτρο λαδιου, εργασια 100 ευρω.Αν σκεφτεις οτι τα ιδια σε VW ειναι στα 150, ειναι καλα [emoji38]
Αν σκεφτεις οτι εγω εδωσα 120 για φιλτρο λαδιου, 5 λιτρα λαδια και συμπλητωμα αντιψυκτικου σε vw τοτε καπου κανεις λαθος για το κοστος
-
Δεν έχω ως μέτρο σύγκρισης άλλες μάρκες,αλλά το εξειδικευμένο που πήγαινα το γάτο και για τα ίδια πράγματα θα πλήρωνα κάνα 20€ κάτω......
Κατά τ'αλλα δεν έχω παραπονο,το σφίξανε από κάτω ολο,γρασαρανε αρθρώσεις και μεντεσέδες,ρύθμιση χειρόφρενου,διαγνωστικό. -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Ford & Volvo τον κινητήρα της Mazda (Zetec/Duratec) δεν χρησιμοποιούσαν από 1.6-2.0LΚαμία σχέση, αν δε κάνω λάθος φοράει τον 1.6 hdi του PSA. Αλλά και πάλι πόσο ίδιο μπορεί να είναι ένα μοτέρ του 97 με ένα του 2010 και μετά; Εδώ το dipstick του 1.8 δεν κάνει στο 1.6
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ford & Volvo τον κινητήρα της Mazda (Zetec/Duratec) δεν χρησιμοποιούσαν από 1.6-2.0L
Καμία σχέση, αν δε κάνω λάθος φοράει τον 1.6 hdi του PSA. Αλλά και πάλι πόσο ίδιο μπορεί να είναι ένα μοτέρ του 97 με ένα του 2010 και μετά; Εδώ το dipstick του 1.8 δεν κάνει στο 1.6
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΜέχρι το 2012 έμπαιναν αυτά τα μοτέρ και δεν φαντάστηκα ότι αναφέρεσαι σε κόστος σέρβις για επαγγελματικό πετρέλαιο.
-
Έκανα το σέρβις των 90000 χλμ στο 6αρι.......
Λάδια δικά μου 27€
Φ.λαδιου 11.70€
Φ.αερος 8.50€
Φ.καμπινας 7.80€
Μπουτον πορτπαγκαζ 57.70€(άνοιγε οπότε ήθελε αυτό )
Σφυξιματα,γρασαρισματα κτλ
Εργατικά 43.40€
Σύνολο 156€ με απόδειξη κομπλέ...... στον Αντρέα. -
Και στο αυτοκίνητο και στη μηχανή το ίδιο κάνουν οι μάστορες. Δεν αναφέρομαι στις αντιπροσωπείες. Αν πάω με δικά μου λάδια, φίλτρο αέρα, τακάκια φρένων κλπ, επειδή αυτοί ή μπορεί να πουλάνε π.χ. τα ίδια λάδια ή αν δεν τα πουλάνε να παίρνουν προμήθεια από αυτόν που θα πάνε να τα αγοράσουν, ότι ποσό χάνουν από τα ανταλλακτικά, το φορτώνουν στα εργατικά....Δηλαδή θέλουν και από τα εργατικά να βγάλουν λεφτά και από ανταλλακτικά που τα φέρνει ο πελάτης και χάνουν την προμήθειά τους.
Θα πω σε γενικές γραμμές τι μου έτυχε την προηγούμενη εβδομάδα με το πίστας που έχω. Μου στέλνει ο αδερφός μου, ένα σετ αλυσίδας με γρανάζια που το βρήκε σε καλή τιμή. Πάω στον μηχανικό μου και τον ρωτώ πόσο πάει η αλλαγή τους. Δεν του λέω ότι έχω δικό μου σετ. Μου λέει π.χ. 100 ευρώ. Κλείνουμε ραντεβού και πάω και του δίνω και το σετ. Μου λέει να πάω την επόμενη ημέρα να πάρω την μηχανή. Πάω και μου λέει 130 ευρω. Γιατί τον ρωτάω και εκεί αρχίζει το γνωστό το παραμύθι. Μία βίδα δεν έλεγε να ξεβιδώσει, μου έβγαλε την ψυχή, έφαγα τη μισή μου μέρα. Τον ρώτησα αν του έτρωγε όλη την ημέρα, πόσο θα πλήρωνα; 200 ευρώ; Το πρόβλημα είναι η βίδα ή ότι ήρθα με δικό μου ανταλλακτικό; Όχι, εγώ είμαι μάστορας δεν είμαι έμπορος, η εργατώρα είναι. Του έδωσα τα 30 ευρώ, του υπενθύμισα πόσα πράγματα σε πάπια και πίστας έχω να κάνω στα πλαίσια της συντήρησης και αν με δει, να μου σπάσει το μοτέρ του πίστας. Ρε μη χαλάσουμε τις καρδιές μας για 30 ευρώ, έλα εδώ,. Άντε γεια του είπα και ας κάτσει να κλωσήσει τα 30 ευρώ.
Υπάρχουν και αλλού άκρες, απλώς τόσα χρόνια μάστοράς μου, καλός στη δουλειά, αλλά όχι αναντικατάστατος. -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Και στο αυτοκίνητο και στη μηχανή το ίδιο κάνουν οι μάστορες. Δεν αναφέρομαι στις αντιπροσωπείες. Αν πάω με δικά μου λάδια, φίλτρο αέρα, τακάκια φρένων κλπ, επειδή αυτοί ή μπορεί να πουλάνε π.χ. τα ίδια λάδια ή αν δεν τα πουλάνε να παίρνουν προμήθεια από αυτόν που θα πάνε να τα αγοράσουν, ότι ποσό χάνουν από τα ανταλλακτικά, το φορτώνουν στα εργατικά....Δηλαδή θέλουν και από τα εργατικά να βγάλουν λεφτά και από ανταλλακτικά που τα φέρνει ο πελάτης και χάνουν την προμήθειά τους.
Θα πω σε γενικές γραμμές τι μου έτυχε την προηγούμενη εβδομάδα με το πίστας που έχω. Μου στέλνει ο αδερφός μου, ένα σετ αλυσίδας με γρανάζια που το βρήκε σε καλή τιμή. Πάω στον μηχανικό μου και τον ρωτώ πόσο πάει η αλλαγή τους. Δεν του λέω ότι έχω δικό μου σετ. Μου λέει π.χ. 100 ευρώ. Κλείνουμε ραντεβού και πάω και του δίνω και το σετ. Μου λέει να πάω την επόμενη ημέρα να πάρω την μηχανή. Πάω και μου λέει 130 ευρω. Γιατί τον ρωτάω και εκεί αρχίζει το γνωστό το παραμύθι. Μία βίδα δεν έλεγε να ξεβιδώσει, μου έβγαλε την ψυχή, έφαγα τη μισή μου μέρα. Τον ρώτησα αν του έτρωγε όλη την ημέρα, πόσο θα πλήρωνα; 200 ευρώ; Το πρόβλημα είναι η βίδα ή ότι ήρθα με δικό μου ανταλλακτικό; Όχι, εγώ είμαι μάστορας δεν είμαι έμπορος, η εργατώρα είναι. Του έδωσα τα 30 ευρώ, του υπενθύμισα πόσα πράγματα σε πάπια και πίστας έχω να κάνω στα πλαίσια της συντήρησης και αν με δει, να μου σπάσει το μοτέρ του πίστας. Ρε μη χαλάσουμε τις καρδιές μας για 30 ευρώ, έλα εδώ,. Άντε γεια του είπα και ας κάτσει να κλωσήσει τα 30 ευρώ.
Υπάρχουν και αλλού άκρες, απλώς τόσα χρόνια μάστοράς μου, καλός στη δουλειά, αλλά όχι αναντικατάστατος.Ευτυχώς υπάρχουν και αψογοι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ. Ο μηχανικός μου είτε παρω ανταλλακτικά απο αυτον, μου δίνει παντα το τιμολόγιο και πληρωνω οτι γραφει, είτε παρω εγω ολα τα ανταλλακτικά δεν ξινιζει καθόλου. Επίσης είτε σινεμπλοκ που δν βγαιναν, είτε σε άλλους ρουλεμαν που δν εβγαιναν και ήμουν και έβλεπα τι γινόταν, λέει ότι ταλαιπωρηθηκε αλλά παίρνει τα χρήματα που πρέπει.
Ο εν λόγω μηχανικός εκατσε Σάββατο (κλειστό το συνεργείο) μέχρι το μεσημέρι να μου αλλαξει τσιμουχακια βαλβιδων απο το ψευτοκαπακο, με ότι αυτό συνεπάγεται , ωρες, κόπο, ρίσκο αν κάτι πάει στραβά κτλ. Τσιμουχακια φλαντζα και εργατικα 100+ ευρώ, τέτοιους μηχανικους δεν τους αλλαζεις!!!Μηχανικοι που πουλάνε με καπέλο, ΟΚ το δέχομαι αν διατηρουν οι ίδιοι στοκ. Εκείνοι που το παιζουν μεσαζοντες, είναι μ@@@@@κες.
-
Βγάζει από την προμήθειά του, βγάζει από τον φπα που δεν κόβει απόδειξη....Η ατιμωρησία αυτά φέρνει. Κοίταξε, αν ζοριστεί σε κάτι δύσκολο το καταλαβαίνω. Είναι δλδ και η περίπτωση που έχει να κάνει. Στη δική μου περίπτωση δεν ξέρω να υπήρχε αυτή η βίδα που ήταν τόσο δύσκολη. Αερόκλειδα έχουν...Φλόγιστρα...Να παίρνεις ένα σωρό λεφτά, να ζητάς ένα π.χ. 100άρικο και μετά να το αυξάνεις....Δεν είμαι τσιφούτης. Παζάρια δεν του έχω κάνει ποτέ, πληρώνω εκείνη την ώρα και μου έκατσε στραβά....Μπορεί να είμαι λάθος.
-
Service 160.000χλμ, Volvo V40 d2 σε επίσημη αντιπροσωπία
αλλαγή λαδιών
φίλτρο λαδιού
φίλτρο ενεργού άνθρακα
βάση κινητήρα
σετ ιμάντα χρονισμούΈκπτωση 10% στα εργατικά και 24% στα ανταλλακτικά σύνολο 580€...
-
Θα σας πω την Πέμπτη για το σερβις των 180000χλμ στο αουρις 1,4vvti του 2007. Κοντά στα 150€ υπολογίζω.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Service 160.000χλμ, Volvo V40 d2 σε επίσημη αντιπροσωπίααλλαγή λαδιών
φίλτρο λαδιού
φίλτρο ενεργού άνθρακα
βάση κινητήρα
σετ ιμάντα χρονισμούΈκπτωση 10% στα εργατικά και 24% στα ανταλλακτικά σύνολο 580€...
λογικο κόστος
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Για αντιπροσωπία ναι, βατό όμως σίγουρα όχι. Σετ ιμάντα,βάση κινητήρα, φίλτρο λαδιού και ενεργού άνθρακα aftermarket γνωστών brands βγαίνουν 152€. Τόσο χρεώνουν στην αντιπροσωπία μόνο το σετ ιμάντα προ έκπτωσης.
-
Peugeot 307 1400cc 75hp 2001mod
Αλλαγή λαδιών με 3 λίτρα Total Quartz 7000 10w40 και ένα φίλτρο της pureflux 40€ μαζί με την αλλαγή.
Πέρσι αλλαγή ιμάντα χρονισμού,αντλίας νερού,ιμάντα δυναμό και καινούριο παραφλού μαζί με εργατικά 150€ σε εξειδικευμένο.
Αλλαγή δίσκο πλατό έχω κάνει το 2010 πριν 100.000χλμ με σετ valeo 230€ με την εργασία!
Το αμάξι λειτουργεί τέλεια! -
Ο χρήστης costasda έγραψε:
αλλαγή λαδιών
φίλτρο λαδιού
φίλτρο ενεργού άνθρακα
βάση κινητήρα
λογικο κόστος
Λογικοτατο, ευκαιρία θα έλεγα
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αλλαγή λαδιών
φίλτρο λαδιού
φίλτρο ενεργού άνθρακα
βάση κινητήρα
λογικο κόστος
Λογικοτατο, ευκαιρία θα έλεγα
για άλλους ευκαιρία , για άλλους κανονική τιμή ! Αλλά τα μάτια του λαγού -αλλά της κουκουβάγιας ....
-
Ο χρήστης costasda έγραψε:
αλλαγή λαδιών
φίλτρο λαδιού
φίλτρο ενεργού άνθρακα
βάση κινητήρα
λογικο κόστος
Έχω το ίδιο αυτοκίνητο.
Ιμάντα πότε θέλει; -
Στα 160.000χλμ. Τουλάχιστον έτσι μας είπαν στην αντιπροσωπία. Μιλάμε για το πετρελαιοκίνητο, το βενζίνης δε γνωρίζω.
-
Στα 160.000χλμ. Τουλάχιστον έτσι μας είπαν στην αντιπροσωπία. Μιλάμε για το πετρελαιοκίνητο, το βενζίνης δε γνωρίζω.Ναι και εγώ αυτό έχω. D2, MY 2015
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?