-
Mazda MX5 2002, 1.6, 140.000χλμ
Σετ ιμάντα χρονισμού
Φλάντζα ψευτοκάπακου
Αντλία νερού
Ιμάντας δυναμό-αντλίας
Ιμάντας AC/τιμονιού
Τσιμούχα στροφάλου
Τσιμούχες εκκεντροφόρων
Πίσω τακάκιαΣύνολο 280€ ( 200€ ανταλλακτικά και 80€ εργασία).
-
Μια χαρά Πάνο!
Αν πήγαινες για αυτά σε Remault Nissan θα άφηνες και 2 φιάλες αίμα και 1 νεφρό. [emoji16] -
Ναι κι εγώ νομίζω ήταν εντάξει. Θα μπορούσαν να είναι και λίγο πιο κάτω αλλά όλα τα φλαντζοειδή μπήκαν γνήσια γιατί δεν υπάρχει κάτι της προκοπής σε aftermarket. Tα άλλα aftermarket αλλά ποιοτικά (SKF, Dayco).
-
Skoda Fabia mk1 Kombi 1.4 16V 101PS (ΒΒΖ, του 2003), service 140.000 km.
Αλλαγή σετ ιμάντα εκκεντροφόρων (Bosch), αντλίας νερού (μεταλλική, νομίζω Meyle), ιμάντα δυναμό, παραφλου G12+ (5,5 λίτρα)
Αλλαγή λαδιών (5W-40, από το Lidl, τα οποία διαπιστωμένα καταναλώνει λιγότερο σε σχέση με όμοια Liqui Moly, Aral...) & προσθήκη αντικαπνικό λαδιού STP, φίλτρο λαδιού Bosch (προηγήθηκε engine flush)
Αλλαγή ηλεκτρομαγνητικής κλειδαριάς πόρτας οδηγού (ανοιγόκλεινε μόνη της η παλιά, μπήκε καινούργια, ιμιτασιόν)
Αλλαγή φίλτρου βενζίνης (Bosch)
Αλλαγή MAP sensor πολλαπλής (άναψε check engine & το μοτέρ άρχισε να μπερδεύει με το που έφτασε το αμάξι στο συνεργείο, έως τότε τπτ! Λες & το ήξερε...)
Εξαγωγή & καθαρισμός πεταλούδας γκαζιού
Καθαρισμός φίλτρου αέρος (είχε αλλαχθεί πριν 10.000 χλμ, θα αλλαχθεί στα επόμενα 10.000 χλμ)
Καθαρισμός φίλτρου καμπίνας (είχε αλλαχθεί πριν 10.000 χλμ, θα αλλαχθεί στα επόμενα 10.000 χλμ)
Αλλαγή υγρών φρενών & εξαέρωση
Υγρό υαλοκαθαριστήρων
Γενικός έλεγχος, σύνδεση στο VAG com & εκκαθάριση κωδικών σφαλμάτων.Κόστος ανταλλακτικών 260 €
Κόστος εργασίας 120 €
Σύνολο 380 €Το αμαξάκι φαίνεται να ζωντάνεψε, το διαπίστωσε & ο φίλος μηχανικός μου που το τέσταρε, καθώς η πεταλούδα του γκαζιού είχε μαζέψει πολλή βρωμιά (ίσως έπαιξε ρόλο & ο νέος ΜΑΡ).
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μπράβο Δούκα, φαίνεται ότι προσέχεις αρκετά τα αμάξια σου, engine flush γιατί κάνατε και τι χρησιμοποιήσατε; το αντικαπνικό λαδιού stp για ποιό λόγο;
Οι τιμές εξαιρετικές... -
Καλημέρα. Engine flush θέλησα εγω να το κανουμε, βάλαμε ένα πρόσθετο στο παλιό λάδι & δουλέψε η μηχανή 10 λεπτά ρελαντί. Ύστερα αλλάξαμε το λάδι. Το κάναμε γτ είναι 15 ετών αμάξι & ίσως είχε μαζέψει βρωμια (αν & ανέκαθεν εβαζα 5w-40 & αλλαγή με φίλτρο ανα 10.000 χλμ, με ενδιάμεσο συμπληρωμα 1-1,5 λίτρο - μπορεί & να είναι placebo effect, βέβαια...). Το αντικαπνικο της STP είναι κάτι σα μέλι, το πρόσθεσα μπας & περιορίσει την κατανάλωση λιπαντικου. Πάντως διαπιστώσα ότι το μοτέρ δουλεύει πλέον καπως πιο γλυκα.
Τα ανταλλακτικά τα αγόρασα ο ίδιος από κατάστημα στην περιοχή μου που ειδικεύεται στα VAG, ενώ ο μηχανικός τυγχάνει να είναι καλός μου φίλος & [emoji250]...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
σέρβις 2ου έτους και 20Κ χλμ στο i10
φίλτρο a/c 13.11
φίλτρο αέρος 11.21
φίλτρο λαδιού 3.23
λάδια 5/30 eneos 4l 33.68
υγρά φρένων 5.32
υγρο παρμπριζ 1.09
ροδέλα τάπας κάρτερ 0.63
εργατικά 48
σύνολο 116€ σε επίσημο
τα αναλώσιμα νομίζω τα χρεώνουν λογικότατες τιμές αλλά τα εργατικά χαλάνε τη μαγιά! -
Δεν είναι καθολου άσχημα για επίσημο
-
καλησπέρα
Σε vw polo 6n1 1.4.16v 100hp αλλαγή δεξί μπαλάκι ψαλιδίου 25 ευρώ ανταλλακτικό (lemforder) 15 εργασία σύνολο =40
Την εύρεση του ανταλλακτικού την ανέλαβε το σηνεργείο.(*προσοχή σε τέτοια εξαρτήματα γιατί τήθεται θέμα ασφάλειας).
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Δεν είναι καθολου άσχημα για επίσημοSent from my iPhone using Tapatalk
Όντως καλά είναι αλλά με καλύτερη χρέωση στα εργατικά,δεν θα σκεφτόμουν μετά το πέρας της εγγύησης,να πάω κάπου αλλού!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν είναι καθολου άσχημα για επίσημο
Όντως καλά είναι αλλά με καλύτερη χρέωση στα εργατικά,δεν θα σκεφτόμουν μετά το πέρας της εγγύησης,να πάω κάπου αλλού!
Αντε να βρεις με 30. Σιγα τη διαφορα σε ενα χρονο
-
Αν το σκεφτείς έτσι, πραγματικά είναι γελοίο!
-
Συνεργείο εξουσιοδοτημένο Peugeot/Chevrolet.
Εργασία για ετήσιο service 48euro
Εργασία για αλλαγή βαλβολίνων 24euro
Εργασία υπολοίπων αναλωσίμων 2euroΣύνολο 74euro μόνο για εργασία.
Και άλλα 85euro για λάδια, φίλτρο AC, φίλτρο λαδιού και βαλβολίνες.
Σύνολο: 159euro
Και έφυγα χωρίς τελικά να καταλάβω αν έγιναν αυτά που τους είπα, χωρίς να με πληροφορήσουν αναλυτικά για την κατάσταση του αυτοκινήτου και με κάτι περίεργα πράγματα που δεν τα έχω ξανασυναντήσει σε συνεργείο.
Και μου έδωσαν να καταλάβω ότι δεν πρέπει να τους μπλέκω με δύσκολα, ειδικά με παραγγελίες ανταλλακτικών.Θα ξαναπάω σίγουρα...
-
Αυτά διαβάζω και λέω 'πάμε καλά, μείνε στα αυγά σου'.
24€ έξτρα εργατικά για να αλλάξουν βαλβολινες;;;; -
Ναι ρε φίλε. Το δικό σου ποστ είδα και μετά σκεφτόμουν ότι αν βάλω τα δικά μου θα γίνω ρόμπα...
Πρώτη φορά με χρεώνουν εργασία για αλλαγή βαλβολίνων σε ετήσιο σέρβις.
Και έφυγα και νευριασμένος γιατί έφαγα και άλλα άκυρα.Εγώ για άλλο λόγο πήγα στο εξουσιοδοτημένο.
Αυτά που έκαναν θα μπορούσα να τα κάνω και σε ένα συνεργείο της γειτονιάς μου. -
24 ευρώ εργατικά για αλλαγή βαλβολίνων;;
Ολόκληρο μεροκάματο για υπόθεση λίγων λεπτών. Θα με ξανάβλεπαν....... -
Εργασία υπολοίπων αναλωσίμων 2euro... ???
Προφανώς καμιά βίδα παραπάνω θα έσφιξαν... ? -
Θα εβαλαν νερο για τα το παρμπριζ. Ειναι βαρυ το μπιτονι.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
σέρβις 2ου έτους και 20Κ χλμ στο i10
φίλτρο a/c 13.11
φίλτρο αέρος 11.21
φίλτρο λαδιού 3.23
λάδια 5/30 eneos 4l 33.68
υγρά φρένων 5.32
υγρο παρμπριζ 1.09
ροδέλα τάπας κάρτερ 0.63
εργατικά 48
σύνολο 116€ σε επίσημο
τα αναλώσιμα νομίζω τα χρεώνουν λογικότατες τιμές αλλά τα εργατικά χαλάνε τη μαγιά! [emoji38]Σε ποιο επίσημο? Ενδιαφέρουσες τιμές , αυτές είναι οι κανονικές του εμπορίου να ξέρεις. Σε ένα εξουσιοδοτημένο αυτές είναι χωρίς το ΦΠΑ και καλά.
Επίσης υγρά φρένων με ποιο τρόπο άλλαξαν μήπως είδες? Αν ήσουν στο σαλόνι λογικά με μια σύριγγα στα τράβηξαν μονο από το παγούρακι. Ρώτα τους και αν το κάνανε έτσι , τότε κάνε τη σωστή αλλαγή όπως πρέπει σε κάποιο συνεργείο γιατί κρίμα είναι .Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στον Μητρόπουλο στο Ίλιον.
Τα υγρά φρένων τα άλλαξαν όπως πρέπει αλλά σε κάθε φρένο δεν τρομπαρισαν πάνω από δύο φορές. Άλλωστε θεωρώ υπερβολή την αλλαγή τους σε τόσα λίγα χλμ και χρόνια.
Στο τέλος πάντα μου δίνει σε σακούλα όλα τα αναλώσιμα που αλλαχτηκαν εκτός απο το φίλτρο λαδιού,για να μη λερωθω.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?