-
Ξέρω ότι ίσως χαρακτηριστώ κακός που αρχίζω ένα τέτοιο θέμα αλλά τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι πολλοί ιδιοκτήτες μικρών αυτοκινήτων το εξοπλίζουν με τεράστια, για το μέγεθος του αυτοκινήτου, ηχοσυστήματα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τρίζει κυριολεκτικά σε σημείο που να λες 'τώρα θα φύγει κανένα φτερό, κανένας προφυλακτήρας' από την ένταση της μουσικής.
Όπως επίσης, που ορισμένοι και κυρίως αυτοί που βάζουν τεράστια ηχοσυστήματα σε μικρά αυτοκίνητα, τους ενδιαφέρει περισσότερο για το πώς ακούγεται η μουσική τους ΕΞΩ από το αυτοκίνητο παρά μέσα! Παράλογα πράγματα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια! -
Ξέρω ότι ίσως χαρακτηριστώ κακός που αρχίζω ένα τέτοιο θέμα αλλά τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι πολλοί ιδιοκτήτες μικρών αυτοκινήτων το εξοπλίζουν με τεράστια, για το μέγεθος του αυτοκινήτου, ηχοσυστήματα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τρίζει κυριολεκτικά σε σημείο που να λες 'τώρα θα φύγει κανένα φτερό, κανένας προφυλακτήρας' από την ένταση της μουσικής.
Όπως επίσης, που ορισμένοι και κυρίως αυτοί που βάζουν τεράστια ηχοσυστήματα σε μικρά αυτοκίνητα, τους ενδιαφέρει περισσότερο για το πώς ακούγεται η μουσική τους ΕΞΩ από το αυτοκίνητο παρά μέσα! Παράλογα πράγματα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια! -
Πρέπει να έρθεις USA να δείς μερικά αυτοκίνητα με δυνατή hip-hop μουσική που προσωπικά απλά με εκνευρίζουν ΄
Άσε που τα ηχεία πολλές φορές στοιχίζουν όσο ίσως δέν κάνει το σπίτι του ιδιωκτήτη τους
Φιλικά,
Δημήτρης -
Α ναι, είμαι σίγουρος γι αυτό και ότι αυτή η μόδα ξεκίνησε από την Αμερική από τις αρχές της δεκαετίας του 90. Και τότε σπούδαζα στην Αγγλία και πολλοί είχαν τεράστια ηχοσυστήματα στα αυτοκίνητά τους και παίζανε hip hop και γενικά α-rap music
Εδώ γίνεται τώρα αυτό που γινόταν στις αρχές του 90 στις βορειοευρωαϊκές χώρες και στην Αμερική σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Αλλα κυρίως τα βλέπεις σε μικρά αυτοκίνητα, που οι ιδιοκτήτες τους το πορτ μπαγαζ το κάνουν subwoofer και τα πίσω καθίσματα υποσταθμό της ΔΕΗ για να μπορέσει να σηκώσει τόσο πολύ ρεύμα η εγκατάσταση -
Καλημέρα!
Να καταθέσω προσωπική άποψη κι από τις δύο πλευρές...
Πρώτον, δεν ακούω δυνατά μουσική. Από τη μια γιατί δεν το σηκώνει το ηχοσύστημα (του αυτοκινήτου μου! ) κι από την άλλη γιατί δεν το αντέχουν τα αυτιά μου. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα μέχρι πριν πέντε ημέρες που ανακάλυψα την JazzRock... Είναι ένα είδος μουσικής που εμένα τουλάχιστον με έχει συνεπάρει για διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος και, ναι, το ακούω όσο δυνατά αντέχουν τα αυτιά μου. Για περιέργεια, βγήκα χτες από το αυτοκίνητο για να ακούσω πώς ακούγεται απέξω και, ναι, ακουγόταν δυνατά, όχι όμως υπερβολικά, απλά έκανε αισθητή την παρουσία του. Σε καμία περίπτωση δεν το βάζω δυνατά για να με ακούει κόσμος.Δεύτερον, κι εμένα μου τη δίνει όταν κοιμάμαι και με ξυπνάει στις 4:00 τα ξημερώματα ο κόπανος με το matiz του και τα 2kW subwoofer που θεώρησε δόκιμο να συνεχίσει το clubbing και εν κινήσει. Επειδή το ξέρω αυτό, προσέχω να μην έχω δυνατά τον ήχο τις ώρες κοινής ησυχίας ή να κλείνω τα παράθυρα και να βάζω κλιματισμό.
ΥΓ: Εμένα οι hiphopάδες με τις Cadillac, τα γούνινα καθίσματα, τα κοκκάλινα τιμόνια, τα ζάρια που κρέμονται από τον καθρέπτη και όλα τα παρελκόμενα, μου αρέσουν πολύ!
ΥΓ2: 'Τρακόσα βατ ηχείο στο πορτ-μπεμπέ τα χώνει,
δονείται η πιπίλα στο κοκκάλινο τιμόνι!' -
Το επόμενο που μένει αφού όλα τα 'καλά' μας έρχονται εκεί είναι ένα μικρό αυτοκίνητο με 20 ίντσες τροχούς, να χοροπηδάει σαν τρελλό στο ρυμθμό της μουσικής του.
Προσωπικά πάντως τη μουσική την ακούω σε κανονική μάλλον ένταση. Με τίποτα δεν θα ακουγόταν έξω απο το αυτοκίνητο. Τόσο δυνατή γιατι δεν αντέχουν τα αυτιά μου.
Δημήτρης
-
Ο χρήστης artech έγραψε:
Καλημέρα!
Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα μέχρι πριν πέντε ημέρες που ανακάλυψα την JazzRock...Εννοείς acid Jazz?
ΥΓ: Εμένα οι hiphopάδες με τις Cadillac, τα γούνινα καθίσματα, τα κοκκάλινα τιμόνια, τα ζάρια που κρέμονται από τον καθρέπτη και όλα τα παρελκόμενα, μου αρέσουν πολύ!
Και εμένα πολύ!
-
Ο χρήστης artech έγραψε:
Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα μέχρι πριν πέντε ημέρες που ανακάλυψα την JazzRock...Mηπως εννοεις Mahavishnu Orchestra me ton John Mclaughin ?
Αν δεν εννοεις αυτο τοτε ακουτο και ισως βαλεις και εσυ ηχεια πισω στο πορτ-μπαγαζΟσο για το θεμα καθαυτο, και εμενα μου την σπανε αυτοι οι τυποι. Συνηθως η ολη 'παρουσια' συνοδευεται απο φιμε τζαμια και μια μπασα εξατμιση. Τα αυτοκινητα που 'παιζουν' σε αυτη την κατηγορια ειναι συνηθως μικρα οπως υπωθηκε (106, saxo, civic, starlet, swift). Τα χαζοφτιαγμενα δλδ
Εμενα με αποσπα η οδηγηση με πολυ δυνατη μουσικη γιατι πορωνομαι και δεν προσεχω, υπερεκτιμω τις συνατοτητες μου και γενικα ειμαι αστα να πανε. (ειδικα απο τοτε που αντεγραψα τα τραγουδια απο το nned for speed underground, αλλιως παιζει iron maiden -αυτες τις 2 κασσετες εχω )
Δεν θα μιλισω για την ποιοτητα του ηχου που ειναι 'αντε γεια' με ολα τα μπασα στο τερμα.
Ειχε πεσει κατα τυχη στα χερια μου πολυ γνωστο περιοδικο του χωρου που αφορα φτιαγμενα αυτοκινητα και ειχε μια φωτογραφια την καμπινα ενος τετοιου αμαξιου γεματη καπνο και ελεγε απο κατω 'μην ανησυχειται δεν προκειται για βραχυκυκλωμα η κατι τετοια απλα για ενα μοναδικο και προτοτυπο εφε!'
ελεος δλδ τωρα θα γυρναν απο δω και απο κει και θα βγαζουν καπνους απο τους αεραγωγους ετσι που τα βαφουν κιολας σε κατι μωβ/μαβρα 'αποκοσμα' χρωματα θα ειναι σαν θυμιατα της μεγαλης παρασκευης
Α κατι αλλο που αφορα το ICE. μου ειχε πει ο ξαδερφος μου οτι ειχε δει μια εκπομπη σε καναλι οπου γινοταν ενας διαγωνισμος και ο νικητης θα εδινε το αμαξι του να του το βελτιωσει καποιος γνωστος οικος (λεει)
μαζι με ολα τα νεον φωτα , αερογραφιες , φωτακια , λαμπακια , γυρλαντες κλπ του βαλανε απο το πισω μεσσαιο καθισμα μεχρι το κενο που σχηματιζουν οι πλατες των 2 μπροστα θεσεων και ειναι συνηθωσ ενα ντουλαπακι -πισω απο το χειροφρενο- ενα....... ενυδρειο με ψαρια!! -
Βασικά,επειδή οι τύποι με τη μουσική στο φουλ
δε μαζεύονται από μόνοι τους,μάλλον θα πρέπει
να βρεθεί κάποιος να τους μαζέψει.
Δεν έχουν δικαίωμα να ακούνε μουσική στο τέρμα
και να ενοχλούν.
Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα με τις σκάστρες. -
Ποιος να τους μαζέψει; Η τροχαία; Χο Χο Χο Χο Αυτοί μόνο να παίρνουν πινακίδες ξέρουν και να γράφουν καμιά κλήση για υπερβολική ταχύτητα 1 χμ/ώρα πάνω από το όριο
Έχω δει και σε εθνική τέτοια 'φρούτα' που πάνε με τα subwoofer και τον ενισχυτή στο τέρμα αλλά σπάνια (ευτυχώς). Δεν έχει και νόημα γι αυτούς δηλαδή γιατί ποιος θα τους προσέξει στην εθνική που πάνε όλοι από 140 και πάνω; Ενώ στα στενάκια όλο και κάποιος θα βγει στο μπαλκόνι του να 'θαυμάσει' την ποιότητα του ήχου και τη μουσική που ακούει (συνήθως ελληνικά ποπ, σκυλάδικα και ξένη mainstream) και να τον χειροκροτήσει λέγοντάς του 'Μπράβο ρε μεγάλε! Και γαμώ τα ηχεία έχεις! Τι μάρκα είναι; Πόσο τα πήρες; Μήπως μπορείς να το βάλεις λίγο πιο δυνατά γιατί δεν ακούμε καλά;' Και φυσικά μετά τις 2 το πρωί είναι και η πιο κατάληλη ώρα γιατί τότε ακούγεται και καθαρά ο ήχος
-
Δεν νομιζω οτι οι συγκεκριμενοι τυποι ενδιαφερονται για την μουσικη ή εχουν καταλαβει την ηδονη που μπορει να προσφερει η γρηγορη οδηγηση σε συνδυασμο με ενα ωραιο μουσικο κομματι και ειανι κριμα πραγματικα που πεταγονται χρηματα μονο και μονο για μουρη.Αλλα θα μου πεις δικα μου ειναι?
-
Ξέρω 'γώ;;; Κάποιος μου την ονόμασε JazzRock... Rory Gallagher, κλπ κλπ...
-
Ανοίχτε ένα μαγαζί με ακουστικά και πετάτε διαφημιστικά στα μαγαζιά με ηχοσυστήματα.... υπομονή μερικά χρονάκια και μετά χρυσές δουλειές....
Γνωστός μου είχε σοβαρά τραβήγματα υγείας (κάτι με την παρεγκεφαλίδα αν θυμάμαι καλά) είχε 2 15άρια sub ....
ΕΛΕΟΣ το βράδυ με τους κάγκουρες και τα 586ΜW θελω να κοιμηθωωωωωωωωωώ! -
Ναι, και μενα με εκνευριζουν οσοι βαρανε... δυνατοτερα απο μενα!
-
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό το θέμα...
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ναι, και μενα με εκνευριζουν οσοι βαρανε... δυνατοτερα απο μενα!
[img]Τι είναι αυτό ρε μάστορα; Ψώνισες κανένα aircondition και έβαλες την εξωτερική μονάδα στο πορτ μπαγαζ για να την πας σπίτι;
-
Αφού το λέει και το όνομά του: BASS starlet....
-
Δηλαδή αυτό, που μοιάζει με εξωτερική μονάδα aircondition συσκευασμένη είναι σαμπγούφερ; Αν δεν είναι πάντως aircondition τότε είναι υποσταθμός της ΔΕΗ για να δίνει το απαραίτητο ρεύμα (220000 volt) στο σύστημα
-
Και μια που το αναφέραμε. Το μεσημέρι και ενώ καθόμουν και ηρεμούσα μετά το μεσημεριανό φαγητό ακούω τα τζάμια να τρίζουν σα να γίνεται σεισμός 5+ ρίχτερ! Κατατρομοκρατήθηκα! Βγαίνω έξω και τι να δω! Ένα Fiesta να περιμένει στη διασταύρωση με δυο μαλα..μενα να περιμένουν μια γκόμενα να πάνε για μπάνιο. Τους έριξα κάτι μπενελίκια με άκουσε όλη η γειτονιά!
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ είστε ΟΛΟΙ εσείς που βάζετε σκόπιμα εξωφρενικά σάμπγούφερ στα μικροκοπικά αυτοκίνητά σας! Το κάνετε για να τρομοκρατείτε τον κόσμο και πρέπει να λάβει μέτρα η αστυνομία εναντίον σας (αν όχι η αντιτρομοκρατική )
In Car Entertainment ή Out Car Entertainment;