-
Αν θέλετε εδώ μπορείτε να παραθέσετε τις απόψεις σας για μερικά χαρακτηριστικά αυτοκινήτων, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικα που τα βρίσκετε καταπληκτικά, καλά , άσχημα.
Σημαντικό είναι οτι δεν αναφέρομαι σε χαρακτηριστικά που θα θέλαμε όπως καλύτερες αναρτίσεις, μηχανή etc, αλλά σε στοιχεία που διακοσμούν το αυτοκίνητο και γενικά είναι τεχνολογικά στοιχεία που απλά μας διευκολύνουν.
Δίνω παραδείγματα :
Πολύ καλά στοιχεία για ένα αυτοκίνητο για εμένα είναι:
Night vision απο την Cadillac
LED taillights
Φώτα για στροφή στους πλαινούς καθρέφτες
Είσοδος στο αυτοκίνητο με μαγνητική κάρτα
Αυτόματη εκίνηση με το πάτημα κουμπιού
Η οροφή της Μaybach
cd-changer μέσα στο αμάξι
και φυσικά ποτηροθήκες σε σωστή θέσηΆσχημα στοιχεία είναι:
Πλαστικά τμήματα σε ένα αυτοκίνητο
Να μήν έχει ηλεκτρικά παράθυρα
Αντί για δέρμα πλαστικό
Απομήμιση ξύλου ή γενικά οποιαδήποτε απομίμηση
Να υπάρχουν κομμάτια που χτυπάνε απο κακή συναρμολόγηση (πολύ γενικό αυτό)
Αεροτομή και γενικά βοηθήματα σε αυτοκίνητα που μετα βίας πάνε πιο γρήγορα απο εμένα όταν τρέχω
Γενικά δεν μου αρέσει η πρόσθεση τέτοιων στοιχείων σε αμάξι
Θορυβώδης εξατμίσειςΑυτα...
Ελπίζω να έχει ανταπόκριση το thread αυτό.
Ο σκοπός που το έβαλα εδώ στο νέα μοντέλα είναι γιατι θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι θεωρούμε οτι πρέπει και δεν πρέπει να έχει ενα αυτοκίνητο σχεδιασμένο στα μέτρα μας.Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Αν θέλετε εδώ μπορείτε να παραθέσετε τις απόψεις σας για μερικά χαρακτηριστικά αυτοκινήτων, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικα που τα βρίσκετε καταπληκτικά, καλά , άσχημα.
Σημαντικό είναι οτι δεν αναφέρομαι σε χαρακτηριστικά που θα θέλαμε όπως καλύτερες αναρτίσεις, μηχανή etc, αλλά σε στοιχεία που διακοσμούν το αυτοκίνητο και γενικά είναι τεχνολογικά στοιχεία που απλά μας διευκολύνουν.
Δίνω παραδείγματα :
LED taillights
Η οροφή της Μaybach
Αντί για δέρμα πλαστικό
Αεροτομή και γενικά βοηθήματα σε αυτοκίνητα που μετα βίας πάνε πιο γρήγορα απο εμένα όταν τρέχω
Ο σκοπός που το έβαλα εδώ στο νέα μοντέλα είναι γιατι θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι θεωρούμε οτι πρέπει και δεν πρέπει να έχει ενα αυτοκίνητο σχεδιασμένο στα μέτρα μας.Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Δίνω παραδείγματα :
LED taillights
Η οροφή της Μaybach
Αντί για δέρμα πλαστικό
Δημήτρης -
Toso adiaforous sas afise to 8ema auto?
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Toso adiaforous sas afise to 8ema auto?Εμένα τουλάχιστον, όχι !
Μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, απλά θέλω να γράψω αρκετά και αυτή τη στιγμή δεν προλαβαίνω (πρέπει να ξεκουράσω και το πληκτρολόγιό μου )
-
Δε μου αρεσουν:
- Οι διακοπτες των ηλεκτρικων παραθυρων (ακομη και του οδηγου)στη κεντρικη κονσολα
- Δε μου αρεσουν τα κυκλικα χειριστηρια για το air condition,προτιμω τον ψηφιακο κλιματισμο
- Η ελλειψη δεικτη θερμοκρασιας
- Η τοποθετηση του στροφομετρου τερμα αριστερα με το ταχυμετρο στη μεση και τον τεραστιο δεικτη βενζινης δεξια
- Το μη φωτιζομενο ντουλαπακι συνοδηγου
Αυτα προς το παρον...
-
Θεωρω ανοητη την εισαγωγη αυτοκινιτων 'σπορ' η πολυτελειας, στις στανταρ εκδοσεις με ΤΑΣΙΑ!!!!
μου τη σπαει οσο τιποτα αλλο!!! -
μου αρεσει οταν στο αυτοκινιτο υπαρχει κανονικη ρεζερβα. Οταν τα καθισματα εχουν και ρυθμισεις καθ υψος οταν εξ αρχης σου δινουν και τριγονο φαρμακειο πυροσβεστηρα.
Δεν μου αρεσει οταν η ρεζερβα ειναι μικρη οταν οι διακοπτες για τα ηλεκτρικα παραθηρα και το τασακι ειναι σε αβολες θεσης -
Άν θέλετε μην διστάζεται να εστιάσετε και στο τι θα θέλατε απο ένα αυτοκίνητο ασχέτος άν αυτό θα πήγαινε σε ακριβά μοντέλα μόνο.
Επίσης εννοείται άν υπάρχει κάποια ιδέα τεχνολογική που πιστεύετε οτι θα έπρεπε να εφαρμόζεται στα οχήματα , μήν διστάσετε να την αναφέρετε..
πχ μια ιδέα θα ήταν να προτεινει κάποιος το night vision, ή το να ξεκινούν αυτόματα οι γυαλοκαθαριστήρες... (σας πρόλαβαν όμως άλλοι για αυτά)
Οι ιδέες είναι καλές πάντα
Προτείνω λέγοντας τι μας αρέσει τεχνολογικά σε ένα αυτοκίνητο λοιπόν και τι οχι να προτείνουμε ο καθένας μας αν είναι εφικτό και μια έξυπνη ιδέα... Σταδιακά ίσως χτίσουμε κατι πολύ όμορφοΜε εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
και φυσικά ποτηροθήκες σε σωστή θέση
Δημητρη, που οφειλεται το 'κολλημα' των Αμερικανων με τις ποτηρο8ηκες??
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
και φυσικά ποτηροθήκες σε σωστή θέση
Δημητρη, που οφειλεται το 'κολλημα' των Αμερικανων με τις ποτηρο8ηκες??
Oπως και εγώ τις θεωρώ ένα απο τα πολύ απαραίτητα στοιχεία σε ένα αυτοκίνητο. Μπορώ να κρίνω λοιπόν απο εμένα προσωπικά.
Οδηγώ αρκετές ώρες και θέλω την άνεση μου πάντα. Μου αρέσει το αυτοκίνητο μου να έχει πολυτέλεια και στις ώρες που οδηγώ να έχω κάτι να πίνω. Συνήθως coffee, άλλοτε νερό etc. Πρέπει κάπου να τα βάλω τα ποτήργια αυτα
Και σίγουρα σε ένα ακριβό καινούργιο αυτοκίνητο δεν πρόκεται σε καμία περίπτωση να αγοράσω εξωτερική ποτηροθήκη των $5 να κρέμεται απο ένα τμήμα του αυτοκινήτου μου Στη Europe το κάνουν πολλοί αυτό, όμως απορώ που όταν βλέπουν ένα αυτοκίνητο και το χαρακτηρίζουν άσχημα που όλα τα πλαστικά του δεν είναι ίδιας ποιότητας πώς μπορούν να βάλουν κάτι τόσο φθηνό να κρέμμεται ξεχωριστά κάπουΜερικά πράγματα κάνουν τη ζωή μας εύκολη και νομίζω για αυτόν που επιλέγει να οδηγεί και να πίνει κατι η ποτηροθήκη είναι το σημαντικότερο στοιχείο.
Όπως για εμένα επειδή μιλάω πάρα πολυ στο τηλέφωνο λόγο δουλείας η ανοιχτή ομιλία στο αυτοκίνητο μέσα είναι must
Όπως επίσης το να έχω Internet στο αυτοκίνητο μέσα αν γίνεται..Σίγουρα θα απέριπτα ένα αυτοκίνητο χωρίς ποτηροθήκες σωστές.. πχ Α class Που πρόσεξα έχει μόνο μία ποτηροθήκη.. Δεν ξέρω αν έχει κάπου αλλού δεύτερη. Αν το έβλεπα απο κοντά αυτό σίγουρα θα λειτουργούσε σαν αρνητικός παράγοντας στη λίστα μου με τα θετικά και αρνητικά των υποψήφιων αυτοκινήτων .
Είναι πιο υπερβολή πάντως που τα Ευρωπαικά περιοδικά μερικές φορές γράφουν ώς αρνητικό πχ το να μήν είχε φώς κάπου το αυτοκίνητο και να μήν γράφουν οτι για παράδειγμα δεν είχε καμία ποτηροθήκη.
Επίσης στην Ευρώπη οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές, οι οδηγοί μένουν λίγο στο αυτοκίνητο και έχουν συνηθισει να παραχωρούν στοιχέία της άνεσης αρκετά εύκολα. Για παράδειγμα εμένα ένα μικρό αυτοκίνητο μου φαίνεται άσχημο γιατι θέλω να υπάρχουν χώροι. Στο έναν Έλληνα όμως θα του φανεί λογικό να πάρει μικρό λόγο δομής της χώρας (κίνηση, παρκάρισμα) και δεν θα τον ενδιαφέρει αφού είναι μέσα στη πόλη άν έχει χώρους.
Είναι μεγάλο το post αλλά προσπάθησα να δείξω όσο είναι εφικτό τη λογική μου Σίγουρα δεν θα ειναί σύμφωνοι οι περισσότεροι, αλλα ίσως να λύθηκε η απορία γιατί δίνουμε τόση σημασία. Ελπίζω να μήν ξέχασα να γράψω κάποιον άλλο λόγο
Με σεβασμό
Δημήτρης -
Hσουν κατατοπιστικοτατος, ωστοσο εχω ακομη 2 αποριες που δεν 3ερω αν εχουν καν απαντηση(:lol:) :
-
Γιατι εγινε facelift στην 911(996) κ η μονη αλλαγη στο εσωτερικο ηταν η προσ8ηκη ποτηρο8ηκων? Σε αγγλικα περιοδικα ελεγαν πως πριν δεν πουλουσαν στην Αμερικη οσες 8α μπορουσαν να πουλη8ουν ε3 αιτιας της ελειψης τους.. Τοοοοοσο σημαντικες ειναι?
-
Γιατι το τζιπακι που εχω(φωτο στην υπογραφη) μπορει να εχει μεχρι και 6 ποτηρο8ηκες?? [2 στα8ερες για τους πισω κ 2 φαρδια ανοιγματα στη μεση που με ενα μικρο πλαστικο κομματι χωριζεται η κα8ε 8ηκη σε 2 ποτηρο8ηκες.]
-
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Hσουν κατατοπιστικοτατος, ωστοσο εχω ακομη 2 αποριες που δεν 3ερω αν εχουν καν απαντηση(:lol:) :-
Γιατι εγινε facelift στην 911(996) κ η μονη αλλαγη στο εσωτερικο ηταν η προσ8ηκη ποτηρο8ηκων? Σε αγγλικα περιοδικα ελεγαν πως πριν δεν πουλουσαν στην Αμερικη οσες 8α μπορουσαν να πουλη8ουν ε3 αιτιας της ελειψης τους.. Τοοοοοσο σημαντικες ειναι?
-
Γιατι το τζιπακι που εχω(φωτο στην υπογραφη) μπορει να εχει μεχρι και 6 ποτηρο8ηκες?? [2 στα8ερες για τους πισω κ 2 φαρδια ανοιγματα στη μεση που με ενα μικρο πλαστικο κομματι χωριζεται η κα8ε 8ηκη σε 2 ποτηρο8ηκες.]
-
Eγω δεν θα αγόραζα αυτοκίνητο χωρίς ποτηροθήκες, **ειδικά **ακριβό αυτοκίνητο. Είμαι κάτοχος της Carrera 4S και οταν οδηγώ δεν θέλω το αυτοκίνητο να μου **στερεί **τη δυνατότητα να απολαμβάνω το coffee μου
Απλά θα αγόραζα άλλο αυτοκίνητο Μόνο το γεγονός οτι η ποτηροθήκη είναι τοσο φθηνή και το αμάξι μου το απαγορεύει, εμένα με κάνει να φεύγω σαν αγοραστής -
Στο SUV σου άν πας με την παρέα σου μια εκδρομή στο βουνό, σκαρφαλώσετε λίγο και μετά πάλι πίσω στο αυτοκίνητο, μετά απο μία υπέροχη μέρα , πόσοι θα θέλουν ένα ποτο;
Με σεβασμό,
Δημήτρης -
-
Σε αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης θα ήθελα ...
Αυτόματο κιβώτιο CVT ( βλέπε Jazz , Audi multitronic κα.)
Τηλέφωνο ανοιχτής ακρόασης.
Ψυγειάκι και ποτηροθήκες.
Cruise control με radar απόστασης.
Αυτόματο κλιματισμό με έλεγχο της υγρασίας.
Multimedia system με dvd με οθόνες και για τους πίσω επιβάτες.Και μόλις μου πέρναγε αυτή η κρίση .....
σε fun car θα ήθελα .....Διακόπτη πλήρους απενεργοποίησης όλων των ηλεκρονικών ( ESP MAS FAS κλπ.)
Διακόπτη ρύθμισης ευαισθησίας του ABS και απενεργοποίησης του.
Ρυθμιστή πίεσης φρένων.
Διακόπτη ρύθμισης διαφορετικών προγραμμάτων της ECU (ειδικά σε turbo αυτοκίνητα όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο)
Ρυθμιστή της 'υποβοήθησης' του συσήματος διεύθυνσης.
Σε 4WD διακόπτη ρύθμισης της κατανομής των διαφορικών εμπρός-πίσω.
Αγωνιστικό κάθισμα οδηγού-συνοδηγού με αγωνιστικές ζώνες.Δεν ζητάω και πολλά εεε ;;;
-
Multimedia system me DVD για τους πίσω επιβάτες είναι πολύ καλή ιδέα. ΣΚεφτείτε έναν πατέρα με δύο παιδάκια που κάνουν φασαρία να έχει να κάνει ένα ταξίδι
Πόσο ήρεμα θα καθίσουν αν τα βάλουμε να δούνε κατι και θα περάσουν και όμορφα στη διαδρομή
Μετά βέβαια φτάνει η τηλεόραση για σήμεραΜε εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Σε αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης θα ήθελα ...Αυτόματο κιβώτιο CVT ( βλέπε Jazz , Audi multitronic κα.)
Τηλέφωνο ανοιχτής ακρόασης.
Ψυγειάκι και ποτηροθήκες.
Cruise control με radar απόστασης.
Αυτόματο κλιματισμό με έλεγχο της υγρασίας.
Multimedia system με dvd με οθόνες και για τους πίσω επιβάτες.Και μόλις μου πέρναγε αυτή η κρίση .....
σε fun car θα ήθελα .....Διακόπτη πλήρους απενεργοποίησης όλων των ηλεκρονικών ( ESP MAS FAS κλπ.)
Διακόπτη ρύθμισης ευαισθησίας του ABS και απενεργοποίησης του.
Ρυθμιστή πίεσης φρένων.
Διακόπτη ρύθμισης διαφορετικών προγραμμάτων της ECU (ειδικά σε turbo αυτοκίνητα όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο)
Ρυθμιστή της 'υποβοήθησης' του συσήματος διεύθυνσης.
Σε 4WD διακόπτη ρύθμισης της κατανομής των διαφορικών εμπρός-πίσω.
Αγωνιστικό κάθισμα οδηγού-συνοδηγού με αγωνιστικές ζώνες.Δεν ζητάω και πολλά εεε ;;;
Αφού δεν ζητάς και ξεχωριστό πεντάλ ή χειρόφρενο στο τιμόνι για τα μπροστινά ή τα πίσω φρένα όπως μηχανές, είσαι οκ νομίζω
-
LIKE/WANT
-park distance control
-cupholder (one is enough)
-automatic lights
-directional headlights
-sunroof (the bigger the better)
-bucket type seats
-εννιαία μεσαία κονσόλα (όπως στα κουπέ)DISLIKE
-a lot of cupholders
-electronic handbrake
-small (designer) external mirrors
-difficult to reach seat adjusters
-disfunctional windscreen wipers (@high sppeds)
-άδειες θήκες(τρύπες) στο ταμπλό (πχ κάτω απο το r/cd) -
Βάλτε και μένα μέσα σε αυτούς που τους αρέσουν οι ποτηροθήκες!
Παρόλα αυτά, η έλειψη ποτηροθήκης δέν θα ήταν αιτία για μένα να μην αγοράσω το αυτοκίνητο.Το night vision είναι πολύ ενδιαφέρον σύστημα. Απ'ότι είδα, την κάμερα υπερύθρων την φτιάχνει η Raytheon. Η ίδια εταιρεία φτιάχνει ένα παρόμοιο σύστημα για τα Hummer του στρατού. Βέβαια, το night vision των Hummer πρέπει να είναι πολύ πιο πολύπλοκο, καθώς ο οδηγός μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά σε αυτό για την οδήγηση του οχήματος.
Δημήτρη, μπορείς να μας πείς εντυπώσεις απο το night vision?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Βάλτε και μένα μέσα σε αυτούς που τους αρέσουν οι ποτηροθήκες!
Παρόλα αυτά, η έλειψη ποτηροθήκης δέν θα ήταν αιτία για μένα να μην αγοράσω το αυτοκίνητο.Το night vision είναι πολύ ενδιαφέρον σύστημα. Απ'ότι είδα, την κάμερα υπερύθρων την φτιάχνει η Raytheon. Η ίδια εταιρεία φτιάχνει ένα παρόμοιο σύστημα για τα Hummer του στρατού. Βέβαια, το night vision των Hummer πρέπει να είναι πολύ πιο πολύπλοκο, καθώς ο οδηγός μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά σε αυτό για την οδήγηση του οχήματος.
Δημήτρη, μπορείς να μας πείς εντυπώσεις απο το night vision?
Σιγουρα η έλειψη ποτηροθήκης και μόνο δεν αποτρέπει κάποιον απο την αγορά του αυτοκινήτου, αλλά όταν ένας αγοραστής είναι ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και δεν ξέρει πιο να διαλέξει, τότε έρχεται η ώρα που κάνει αυτή τη λίστα στο μυαλό του με τις λεπτομέρειες για τα υπερ και κατα του καθε αυτοκινήτου.
Για το night vision είναι αρκετές εταιρείες που το κάνουν αν και η Raythen που συνεργαζεται με τη GΜ είναι απο τις καλύτερες στο χώρο.
Δύο ενδιαφέροντα links na δεί κάποιος για το πως λειτουργεί το night vision είναι τα
http://optics.unaxis.com/en/Car_Ni_612.asp
http://www.vxm.com/Impact.cadillac.nitevision.htmlΠροσωπικά το σύστημα αυτό το είδα και σε Cadillac Deville και σε Hummer kai ομολογω οτι με εντυπωσίασε. Θέλει λίγο χρόνο να το συνηθίσει κάποιος αλλά το γεγονός και μόνο οτι σε κάποια στιγμή μπορεί να σώσει τον οδηγό, είναι νομίζω αρκετό να περιγράψει το πόσο σημαντικό το θεωρώ.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Εγω θα εκλαμβανα ως θετικο την ελλειψη ποτηροθηκων στο αυτοκινητο. Απλως μου τη σπανε και επισης σχεδον δε πινω κατι κατα τη διαρκεια της οδηγησης. Δημητρη συγγνωμη αλλα με ολα αυτα που θα ηθελες να εχεις στο αυτοκινητο τι θα εμενε να εχεις στο σπιτι;
Καλά και άσχημα στοιχεία σε αυτοκίνητα