-
Θα ήθελα να έρθω σε επαφή με κατόχους ομοιοπαθείς CITROEN XSARA μοντέλων 2000 και μετά, που έχουν σοβαρά προβλήματα με τα αυτοκίνητα τους. Πιστεύω ότι είμαστε πολλοί και θάπρεπε να διασταυρώσουμε απόψεις να συγκρίνουμε τα προβλήματα και να συντονίσουμε ομαδικά τις κινήσεις μας!
-
Θα ήθελα να έρθω σε επαφή με κατόχους ομοιοπαθείς CITROEN XSARA μοντέλων 2000 και μετά, που έχουν σοβαρά προβλήματα με τα αυτοκίνητα τους. Πιστεύω ότι είμαστε πολλοί και θάπρεπε να διασταυρώσουμε απόψεις να συγκρίνουμε τα προβλήματα και να συντονίσουμε ομαδικά τις κινήσεις μας!
-
Θα ήθελα να έρθω σε επαφή με κατόχους ομοιοπαθείς CITROEN XSARA μοντέλων 2000 και μετά, που έχουν σοβαρά προβλήματα με τα αυτοκίνητα τους. Πιστεύω ότι είμαστε πολλοί και θάπρεπε να διασταυρώσουμε απόψεις να συγκρίνουμε τα προβλήματα και να συντονίσουμε ομαδικά τις κινήσεις μας!
-
Γιώργο καλωσήρθες στο φόρουμ.
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=5348
Όπως θα δεις είναι το 'επίσημο' θέμα των κατόχων Citroen οπότε μάλλον εκεί πρέπει να κάνεις αυτ΄την πρόταση, αφού βεβαίως πρώτα διαβάσεις ό,τι έχουν ήδη γράψει τα παιδιά.
-
Εμ, ποιος σας είπε ρε παιδιά να πάτε να αγοράσετε το ρημάδι; Τώρα υπομονή
-
Μάλιστα μίλησαν τα στοιχεία. Άντε να μην πώ καμιά κουβέντα βραδιάτικα. Φίλε Γίωργο μπές στο citroen forum πές μας το πρόβλημα ( ή τα προβλήματα σου ) μοντέλο, έκδοση κλπ και πιστεύω οτι μπορούμε να βοηθήσουμε. Το link στο έχει δώσει ο kyan πιο πάνω
Βέβαια με xsara είμαστε μόνο 2 άτομα εγώ ( προ facelift ) και ο Nίκος ( μετά το facelift ) αλλά και πάλι πιστεύω οτι μπορούμε να βοηθήσουμε. -
Διαβάζοντας το άλλο θέμα που άνοιξες σχετικά με τα προβλήματα του Xsara (και το οποίο μάλλον θα πρέπει να μεταφερθεί εδώ), δύο πράγματα έχω να πω:
- ευτυχώς που δεν πήρα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (για μερικές μέρες έπαιξε κι αυτό στις επιλογές μου, ειδικά τώρα που έχει 2000 ευρώ έκπτωση)
- μεγάλη υπόθεση η πολυετής εγγύηση ιδίως στα ηλεκτρονικά μέρη. Τα δύο χρόνια αποδεικνύονται πολύ λίγα.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Η ιστορία έχει ως εξής:
Στις 12/12/2000 αγόρασα το καινούργιο, εξοπλισμένο, γρήγορο, κλπ, κλπ Xsara break 1600 στην εκδοση exclusive.
Για να μην μακρηγορώ απλά θα παραθέσω το ιστορικό των κλήσεων με σύντομη περιγραφή για την κάθε φορά όπως το πήρα απο την οδική βοήθεια Mondial Assistance όπου είμαι ασφαλισμένος μέσω της Citroen και να τονίσω ότι πρόκειται για μια απο τις πολύ αξιόπιστες εταιρείες οδικής βοήθειας.ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
MONDIAL ASSISTANCE
Σάββατο 17/03/01 Αθήνα, Αερόσακος. Η βλάβη δεν αποκαταστάθηκε. Συστήθηκε στον οδηγό να μην βγει το σαββατοκύριακο εκτός Αθηνών αν δεν ελεγχθεί το αυτοκίνητο από την αντιπροσωπία.Κυριακή 25/03/01 Άνω Ηλιούπολη. Το αυτοκίνητο μένει από μπαταρία. Βλάβη αποκαταστάθηκε επί τόπου.
Σάββατο 14/04/01 Μύκονος. Το αυτοκίνητο μένει ξανά από μπαταρία. H Mondial δεν έχει συνεργάτη στο νησί και δεν καλύπτει το αυτοκίνητο.
Παρασκευή Τριήμερο αργίας Αγίου Πνεύματος 1/06/01 Εθνικής οδός Αθηνών Λαμίας, πηγαίνοντας στη Μύκονο όπου εργαζόμουν μέσω του λιμανιού της Ραφήνας, το αυτοκίνητο ακινητοποιείται ενώ ήταν εν κινήσει στη μέση του δρόμου από άγνωστο λόγο, αλλά παίρνει μπροστά μετά από λίγο για να μείνει ξανά αργότερα, συμπτωματικά έξω από εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Citroen στην λεωφόρο Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή όπου και διαπιστώνεται ότι έμεινε από δυναμό. Δυναμό υπάρχει μόνο στην κεντρική αντιπροσωπεία στην Ιερά οδό. Η Mondial αρνείται να παραλάβει το αυτοκίνητο επειδή είναι μέσα σε συνεργείο. Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να βγει έξω λόγω μεγάλης ανωφέρειας. Αποτέλεσμα, μένω χωρίς αυτοκίνητο μέχρι να ξανανοίξουν λόγω της αργίας οι αντιπροσωπίες και να επιδιορθωθεί η βλάβη μέχρι την Τετάρτη 06/06/01 χωρίς βέβαια να μπορώ να πάω στην δουλειά μου!
Τετάρτη 27/02/02 Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας στο ρεύμα προς Αθήνα
(σημείο εξαιρετικά επικίνδυνο) Το αυτοκίνητο ακινητοποιείται πάλι εν κινήσει από ηλεκτρικό πρόβλημα που δεν βρέθηκε. Με την βοήθεια του τεχνικού της Mondial παίρνει μπροστά προσωρινά και μας συνοδεύει μέχρι τα διόδια.Σάββατο 02/11/02 Άνω Κυψέλη. Immobilizer, το αυτοκίνητο ακινητοποιείται και ρυμουλκείται στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο Χανιαδάκης στη Λεωφόρο Κηφισού, όπου υποτίθεται το επισκευάζουν.
Τετάρτη 18/12/02 Κάτω Ηλιούπολη. Το αυτοκίνητο ακινητοποιείται από αδύναμη μπαταρία. Βλάβη αποκαταστάθηκε επί τόπου.
Πέμπτη 19/12/02 Μια μέρα μετά το αυτοκίνητο ακινητοποιείται από αδύναμη μπαταρία ξανά. Βλάβη αποκαταστάθηκε επί τόπου.
Δευτέρα 24/11/03 Ένα χρόνο μετά από συνεχή ταλαιπωρία με το Immobilizer, το αυτοκίνητο ακινητοποιείται ξανά από το ίδιο πρόβλημα και ρυμουλκείται, αφού έχει παραμείνει σε ακινησία όλο το Σαββατοκύριακο, στην Citroen της Ιεράς Οδού.
Σάββατο 05/06/04 Περιφερειακός Υμηττού, Αττική Οδός, το αυτοκίνητο ακινητοποιείται στη μέση του δρόμου μέσα στο τούνελ, από άγνωστο λόγο, εν κινήσει και με ταχύτητα 140km, περίπου όπως και στις 01/06/01 και στις 27/02/02. Μισή περίπου ώρα αργότερα παίρνει μπροστά και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα!! Δεν εκλήθη η Mondial. ΗΜΑΡΤΟΝ!!
Στην ανωτέρω λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται η δεκάδες αναγκαστικές επισκέψεις σε διάφορα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της CITROEN για διάφορα μικροπροβλήματα που άλλοτε επισκευάστηκαν και άλλοτε όχι, όπως το ηχητικό σύστημα (δεν υπάρχει ανταλλακτικό) που συχνά μπλοκάρει και δεν σβήνει, το μοτέρ του ηλεκτρικού παραθύρου του οδηγού (κάηκε και επίσης δεν υπάρχει ανταλλακτικό) με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το παράθυρο του οδηγού εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, τα διαφράγματα πιθανότατα της εξάτμισης που δημιουργούν ένα τενεκεδένιο θόρυβο στις χαμηλές στροφές, ο διακόπτης του φλας που ενεργοποιεί το αριστερό φλας μόνος του και που προφανώς έχει χαλάσει και αυτός.
Τέλος να σημειώσω την μη ικανοποιητική απόδοση του κλιματισμού και το ότι ξαφνικά κάηκαν όλες οι λάμπες (θέσεως, πορείας, υψηλή σκάλα και ομίχλης) και των δύο μπροστινών φωτιστικών σωμάτων.Τα ανωτέρω προβλήματα, τα περισσότερα των οποίων σημειωτέον, δεν έχουν εκδηλωθεί πρόσφατα μικρά η μεγάλα, με τίποτα δεν δικαιολογούνται από την ηλικία του αυτοκινήτου 12/12/2000 ούτε από τα χιλιόμετρα του, μόλις 66,000 αλλά σημαντικότερο όλων δεν είναι αντάξια της φήμης μιας καταξιωμένης εταιρείας σαν την Citroen και ούτε η καλύτερη διαφήμιση για αυτήν ειδικά για ένα τόσο δοκιμασμένο μοντέλο σαν το Xsara!
Πιστεύω ότι η Citroen ξέρει ότι μια συγκεκριμένη παρτίδα αυτοκινήτων βγήκε ελαττωματική αλλά δεν μπορεί να τα αποσύρει, για αυτό και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα παρέχοντας καλύψεις και πέραν της λήξης της εγγύησης, αυτό όμως δεν παύει να κάνει την ζωή μας δύσκολη και σε ορισμένες φορές να την εκθέτει και σε κίνδυνο, δεν νομίζω ότι είναι και λίγο να μένεις στη μέση της εθνικής οδού κινδυνεύοντας να δημιουργήσεις ατύχημα με εμπλοκή πολλων αυτοκινήτων την στιγμή που το αυτοκίνητο μένει όταν κινείται με ταχύτητες άνω των 100km.
Τώρα το γιατί το παθαίνει αυτό στις εθνικές οδούς είναι ένα ανπάντητο μάλλον ερώτημα.
Το θέμα είναι τι άλλο μας περιμένει!
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί σαν και μένα, γι'αυτό και σκέφτηκα ότι αν κάνουμε κάτι μαζί οργανωμένα θα έχουμε καλλίτερο αποτέλεσμα απο το να το τραβάμε ο καθένας χώρια!Περιμένω τα σχόλια σας!!
-
Λυπάμαι πολύ για την περιπέτειά σου, θα χτυπήσω όμως ξύλο και θα πω ότι εκτός από ένα συγκεκριμένο πρόβλημα (όχι μηχανικό/ηλεκτρονικό/ηλεκτρολογικό) το δικό μου δεν έχει παρουσιάσει κανένα άλλο.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εμ, ποιος σας είπε ρε παιδιά να πάτε να αγοράσετε το ρημάδι; Τώρα υπομονή -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εμ, ποιος σας είπε ρε παιδιά να πάτε να αγοράσετε το ρημάδι; Τώρα υπομονήΤα στοιχεία σχετικά με την αξιοπιστεία αυτοκινήτων ορισμένων εδω μέσα είναι αδιάσειστα και δεν δέχονται κριτικής. Είναι δεδομένα ας πούμε.
Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως υπάρχει και το σοφό ρητό που λέει 'όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια' αλλά δεν σκοπεύω να πυροδοτήσω πόλεμο με βάση το πρόβλημα του ανθρώπου.
Άλλωστε ελλατωματικά προϊόντα (και τα αυτοκίνητα τέτοια είναι) υπάρχουν παντού ακόμα και στις καλύτερες των οικογενειών (βλέπε ας πούμε Mercedes, σπάνια μέν αλλά ακόμα και εκεί).Και ο πατέρας μου διαθέτει ένα Xsara βέβαια το προ-facelift μοντέλο το οποίο πρέπει να έχει περι τα 70.000+ χλμ και προβλήματα ΚΑΝΕΝΑ μόνο τα προγραμματισμένα service του.
Γνωστός με μοντέλο 2001 αλλά 1400κ.εκ.περίπου 50.000 χλμ έχει να αναφέρει επίσης κανένα πρόβλημα.Επειδή διάβασα πολύ πρόβλημα με την μπαταρία του αυτοκινήτου θέλω να πιστεύω ότι έχει να κάνει με κάποια διαρροή και συνάμα κακή γείωση αφού τα ηλεκτρονικά δεν τρελαίνονται έτσι και χωρίς λόγο. Η γείωση πάντως είναι πάρα πολυ καλός λόγος για να τρελλαθούν.
-
Δεν πάμε εδώ?
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=5348 -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εμ, ποιος σας είπε ρε παιδιά να πάτε να αγοράσετε το ρημάδι; Τώρα υπομονήΑφού το λες εσύ εμείς του Citroen Forum...πρέπει να σωπάσουμε!
80.000 χλμ με το Saxo VTS μου χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!
55.000 χλμ me to VW Golf 1.6 της αδερφής μου και όλο προβλήματα είναι..Κόφτε το παραμύθι που σας έμαθαν και ξεκολλείστε από τις ταμπέλες..είσαι και συνονοματος!
Φίλε Γιώργο είχες την ατυχία να πέσεις σε 'ελαττωματικό' αυτοκίνητο...σε όλες τις εταιρείες συμβαίνει..
Στην θέση σου θα το πούλαγα αυτοστιγμή..για να μην ταλαιπωρούμαι..***Χsara Station ε?Φαντάζομαι πόσο ύποπτα θα σε κοιτάνε όλοι στο δρόμο.. ...το πιασες το υποννοούμενο..έτσι?
-
Τα υπόλοιπα στο CITROEN forum?
-
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοση εχθρα με το συγκεκριμενο μοντελο. Επειδη λογω δουλειας οδηγαω καθε μερα Xsara μπορω να πω οτι, τουλαχιστον μηχανικα, το αυτοκινητο δεν μας εχει παρουσιασει σχοδον κανενα προβλημα. Η μονη ενσταση ειναι για τον κινητηρα των 1400 που ειναι λιγος για το αμαξωμα, αλλα και παλι δεν παρουσιαζει καποιο μηχανικο προβλημα.
-
Για το xsara εχω ακούσει τα χειρότερα,το αποκορύφωμα ήταν όταν είδα ενα τυπο να μπαίνει μαινόμενος στην αντιπροσωπεία,να πετάει τα κλειδιά και να λεει στον dealer:'παρτο και πέτα το,δεν το ξαναπαίρνω πίσω'
Επαιξε και για μενα ως επιλογή καθότι στην οικογένεια ήμασταν citroenόφιλοι (pony,bx 1.4) ,μετα το περιστατικό ρωτησα και κατέληξα στο ότι η αγορά του είναι μεγάλο ρίσκο.[/code] -
Το νόμισμα έχει δύο όψεις φίλε Τiger..
Oι δύο φίλοι Νίκος κ Θανάσης που έχουν το Xsara δεν είχαν τόσα και τέτοιας έκτσης προβλήματα...το ίδιο και 5-6 φίλοι μου..οπότε όλα είναι σχετικότατα!
Για αυτό καλό είναι να μην γενικεύουμε..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Επαιξε και για μενα ως επιλογή καθότι στην οικογένεια ήμασταν citroenόφιλοι (pony,bx 1.4) ,μετα το περιστατικό ρωτησα και κατέληξα στο ότι η αγορά του είναι μεγάλο ρίσκο.[/code]
Οπως είναι και για κάθε αυτοκίνητο πλέον. Τέτοια παραδείγματα μπορώ να σου φέρω για Mercedes, Renault, BMW, Audi, VW, Lancia, Fiat, Peugeot, Alfa Romeo, Ford, Οpel, Seat, Honda, Skoda, Hyundai, Volvo, Saab, Toyota, Nissan, Mitsubishi, Subaru, Rover, Mazda, Suzuki, ξέχασα καμία?
-
Εγώ επιμένω ότι έχουμε το CITROEN FORUM...
Σας πειράζει πολύ να κλειδωθεί αυτό δηλαδή?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Εγώ επιμένω ότι έχουμε το CITROEN FORUM...Σας πειράζει πολύ να κλειδωθεί αυτό δηλαδή?
Εγω παντως σχετικα με το θεμα εγραψα στο Citroen Forum
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Εγώ επιμένω ότι έχουμε το CITROEN FORUM...
Σας πειράζει πολύ να κλειδωθεί αυτό δηλαδή?
Εγω παντως σχετικα με το θεμα εγραψα στο Citroen Forum
Ωραία..
τέλος από εδώ λοιπόν.
ΚΑΤΟΧΟΙ CITROEN XSARA ΜΟΝΤΕΛΟ 2000 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ