-
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι καινούργιος στο forum. Ομολογώ ψιλο-άσχετος από τεχνικά θέματα αυτοκινήτων, αλλά μου αρέσει πολύ η οδήγηση.
Επειδή θέλω να πάρω αυτοκίνητο και μου αρέσουν τα περίεργα, μήπως έχει κανείς εμπειρία από το forfour; Γιατί ωραίο στο μάτι, αλλά μου κάνει λίγο για ψεύτικο ... Αν κάποιος έχει γνώση ας μου πει κατά το πόσο είναι ασφαλές, σταθερό στο δρόμο κλπ ίσως σε σχέση με άλλα μοντέλα της κατηγορίας του. Συγνώμη αν ρωτάω αυτονόητα πράγματα.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι καινούργιος στο forum. Ομολογώ ψιλο-άσχετος από τεχνικά θέματα αυτοκινήτων, αλλά μου αρέσει πολύ η οδήγηση.
Επειδή θέλω να πάρω αυτοκίνητο και μου αρέσουν τα περίεργα, μήπως έχει κανείς εμπειρία από το forfour; Γιατί ωραίο στο μάτι, αλλά μου κάνει λίγο για ψεύτικο ... Αν κάποιος έχει γνώση ας μου πει κατά το πόσο είναι ασφαλές, σταθερό στο δρόμο κλπ ίσως σε σχέση με άλλα μοντέλα της κατηγορίας του. Συγνώμη αν ρωτάω αυτονόητα πράγματα.
-
Καλησπέρα σε όλους.
-
Αστέρι είναι. Τα περιοδικα του προηγούμενου ή του προ-προηγούμενου (δε θυμάμαι καλά) το έχουν δοκιμή. Αν σ' αρέσει και δαπανάς το ποσό (γιατί είναι λιγό... ακριβούτσικο) ... μεγιά σου!
-
Ο χρήστης gerasimos έγραψε:
Αν κάποιος έχει γνώση ας μου πει κατά το πόσο είναι ασφαλές, σταθερό στο δρόμο κλπ ίσως σε σχέση με άλλα μοντέλα της κατηγορίας του.Στο θέμα της ασφάλειας και της στρεπτικής ακαμψίας, δεν γίνεται λόγος, ο κλωβός που διαθέτει είναι από τους πιο άκαμπτους σε παραγωγή.
Όπως λένε τα τεστ αυτό αντικατοπτρίζει και στην οδική του συμπεριφορά, χωρίς πάντως η τελευταία να χαρακτηρίζεται σπορτίφ.
Η τιμή του είναι αρκετά τσιμπημένη, κάνε οπωσδήποτε ένα test drive με την πρώτη ευκαιρία, μιας και σου 'έκανε κλικ' όπως περιγράφεις.
-
Γιατί όχι το Colt;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γιατί όχι το Colt;Επειδή (μάλλον) δέν ανήκει στά...περίεργα!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γιατί όχι το Colt;
Επειδή (μάλλον) δέν ανήκει στά...περίεργα!!!
Ίσως γιατί κάνει τα μισά λέμε τώρα χρήματα.
Μου θυμίζει την περίπτωση που σου δείχνουν ένα παντελόνι και όταν ρωτάς πόσο κάνει και σου λένε π.χ. 50 ευρώ, λες «έχετε τίποτα καλύτερο» εννοώντας τίποτα ακριβότερο!!!
Αν σου έκανε όντως κλικ πάρε το δικιά σου είναι η τσέπη. -
Συγνώμη, αλλά τι σχέση έχει το Colt με το Forfour; Μοιράζονται κοινά μέρη, κινητήρα...;;;
-
αν θυμαμαι καλα, ειναι σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ποσοστο ΙΔΙΑ... οποιος εχει το περιοδικο που το ειχα διαβασει, ας μας πει...
-
Με αφορμή το colt, να πώ ότι
η Mitsubishi, οδεύει μόνη της προς την καταστροφή.Νέα στοιχεία συγκάλυψης προβλημάτων :
-
Συγνώμη, αλλά τι σχέση έχει το Colt με το Forfour; Μοιράζονται κοινά μέρη, κινητήρα...;;;Όπως Golf-A3 κλπ κλπ
-
Έχει πολύ καλές κριτικές το forfour:
http://www.auto-report.net/index.html?0 ... rfour.html
http://www.germancarfans.com/news.cfm/N ... art/1.htmlΦωτογραφίες:
http://www.autoweb.com.au/cms/newsartic ... mer0304301
http://www.automobilemag.com/auto_shows ... s_forfour/ -
Εχουν κατα 40% ιδια εξαρτηματα,
το πλαισιο τους ειναι ιδιο, οι κινητηρες και τα κιβωτια επισης ειναι ιδια. Αυτα νομιζω -
Συγνώμη, αλλά τι σχέση έχει το Colt με το Forfour; Μοιράζονται κοινά μέρη, κινητήρα...;;;Χεχεχε, μόλις χθες τελείωσα εργασία (case study) μεταξύ άλλων και για την Smart...
Η όλη φιλοσοφία της εταιρείας είναι να δίνει την εντύπωση της διαφοροποίησης στον πελάτη με απειροελάχιστες διαφοροποιήσεις (και άρα κόστος) στην γραμμή παραγωγής...
Έτσι και με το Colt χτίζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής (Nedcar, ιδιοκτησίας Mitsubishi στην Ολλανδία - εκεί που έβγαινε και το παλιό Volvo S-V40), όπου με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις παράγονται 2 τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα με κοινούς κινητήρες, αναρτήσεις, κιβώτια, ηλεκτρονικά και άλλα που δεν βλέπουμε (όπως πχ γρύλους στα παράθυρα...)
(Όλα αυτά βέβαια τα γνωρίζετε πολλοί ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει εργασία, αλλά ξενύχτησα τόσες μέρες και κάπου πρέπει να το πω κι εγώ... )
Αν και δεν γνωρίζω ακριβώς ποσοστά, το 40% που ειπώθηκε από τον Aerandir μου φαίνεται μικρό (εδώ 40%+ έχουν κοινά μέρη το ΤΤ με το Golf IV...)
Πάντως, σαν αμάξι προσωπικά μου κάνει επίσης 'κλικ' , παρόλη την τσιμπιμένη τιμή του, η οποία βέβαια παραμένει σε σχετικά λογικά πλαίσια (αρκετά σχετικά όμως... ). Περνάω συχνά μπροστά από την αντιπροσωπεία εδώ με το αυτοκίνητο και όλο και προσπαθώ να ρίξω κανένα βλέφαρο, αλλά δεν θέλω να τρακάρω...
Κανένα απόγευμα θα πάω να το δω κι από κοντά....
Όχι ότι θέλω να πάρω αμάξι, αλλά έτσι... -
και εγω νομιζα κατι για ~ 60-70 %...
γιαυτο ειπα πιο πανω απιστευτο ποσοστο. αλλα παλι δε θυμαμαι. -
Aπο Top Gear:
It's Mitsubishi's new supermini, and for the first time in over a decade the Colt is set to be class-competitive. It's been co-developed with DaimlerChrysler, and shares 60% of its parts with the Smart ForFour. The two cars use the same all-new engines, and are built in the same factory in Holland.
-
Το 40% το ειχα διαβασει σε ενα σχετικο site aλλα δε θυμαμαι ποιο ειναι . Και εγω νομιζω οτι το smart πουλαει μουρη και επειδη ενδιαφερομαι για το colt βρισκω τη συζητηση πολυ καλη! Ισως ειμαι υποψηφιος αγοραστης
-
Μιλάμε για αυτό το Colt ή για κάποιο άλλο;
http://www.in.gr/auto/autolcar.asp?company=90&model=418
καθότι ούτε καν ο κινητήρας είναι ίδιος με του forfour 1.3 (95hp έναντι 75hp στο Colt)
-
Νομίζω πως είτε βγήκε είτε βγαίνει νεότερο μοντέλο από αυτό της παρουσίασης... Το καινούριο Κολτ είνβαι σαν το Φορφόρ.
Αυτό δεν είναι το παλιό; (δεν καταλαβαίνω από την φωτό, αλλά νομίζω πως αυτό του άρθρου κοντεύει τα 10 χρόνια σαν μοντέλο)
smart forfour