-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το θεμα ειναι οτι αυτη την στιγμη ψωνιζεις GP με t-jet 120 απο 15300ευρω τιμη εκκινησης στην χωρα μας.
Στην Ιταλια ριχνωντας μια ματια στην επισημη ιστοσελιδα και εχοντας υποψιν οτι
γενικα σε αυτο το επιπεδο κυβισμου οι τιμες μας συγκριτικα εχουν μικρες αποκλισεις,
βλεπουμε το Punto Evo m-air 135 (εκδοση fun) να ξεκιναει απο τα 17600ευρω και να φτανει στα 19100ευρω στην εκδοση sport!
Πιο πισω εντωμεταξυ καπου επεσε το ματι μου σε εργοστασια που εκλεισαν ή που θα κλεισουν...
Θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον να ακουσουμε καποια τοποθετηση-σχολιο απο τους
γνωστους Ιταλοφιλους, για το πως και αν δικαιολογειται αυτο το επιπεδο αυξησης τιμων σε μια ακρως ανταγωνιστικη κατηγορια.Διάβασε καλύτερα για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται...το κλείσιμο ενός κυρίως εργοστασίου έχει να κάνει με το στόχο για αύξηση παραγωγής κατά 40% (!!) και όχι λόγω πωλήσεων και αποτελεσμάτων.
κ να συμπληρωσω οτι συμφωνα με τα λεγομενα του αλμπα δεν ειναι ουσιαστικα κλεισιμο,αλλα ''μεταφορα'' γραμμων παραγωγης(αν μπορουμε να το πουμε ετσι..)..τα ιδια κ περισσοτερα μοντελα,θα παραγονται απο αλλα εργοστασια..αν τυχει κ πεσει το ματι σου κατα το φιατ φορουμ(κατασκευαστες κ μοντελα) μερια θα σου λυθουν οι αποριες..
-
Πρώτον.Αν και πολύ θα το θέλαμε ως καταναλωτές,δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο να πουλήσουν φθηνότερα ένα αυτοκίνητο,του οποίου οι παραγγελίες πηγαίνουν πολύ καλά....τη στιγμή μάλιστα που σε σχέση με την έκδοση που αντικαθιστά προσφέρει επιπλέον:καλύτερες επιδόσεις και μικρότερες καταναλώσεις,μέσω της τεχνολογίας Mair,κινητήρα Euro5 έναντι Euro4,σύστημα S&S.
Δεύτερον:Οι εκδόσεις του Τjet 120CV/155CV έχουν τέτοιες εκπομπές CO2,που αυτομάτως τις θέτουν εκτός της οικονομικής πριμοδότησης της απόσυρσης που ισχύει στην ιταλική αγορά (και ενδεχομένως και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκες).Η έκδοση 135CV αντιθέτως έχει χαμηλότερες εκπομπές CO2 και περιλαμβάνεται στα οικονομικά κίνητρα της απόσυρσης (1500 ευρώ bonus). Tα ίδια ισχύουν και για τις αντίστοιχες εκδόσεις της MiTo.
Tρίτον:Επειδή κάπου έγινε σύγκριση τιμών MiTo - Punto EVO και το πόσο κοντά βρίσκονται. Η διαφορά των 800+ ευρώ ανάμεσα σε αντίστοιχες εκδόσεις των MiTo και Punto EVO παραμένει υπέρ του EVO.
Παράδειγμα.MiTo 135cv Distinctive : 19.000€
Sport Pack : 900€
Premium Pack : 900€
Metalizzato : 450€
Vetri Privacy : 150€Total : 21.400€
Punto Evo 135cv Sport 3p : 19100€
Clim' Bizona : 480€
Metalizzato : 430€
Bracciolo : 70€
Cruise Controle : 200€
Sensore Parcheggio : 300€Totale : 20.580€
Τέταρτον:Στην ιταλική αγορά εκτός από τα 1500 ευρώ bonus για απόσυρση παλιού αυτοκινήτου,υπάρχει η επιστροφή χρημάτων στο EVO,μέσω της επιλογής συγκεκριμένου εξοπλιστικού πακέτου (που φτάνει ως τα 480 ευρώ) και η επιπλέον έκτπωση του αντιπροσώπου.
Έτσι γνωστός που αγόρασε πρόσφατα Punto Evo Emotion 5P 1.3 Multijet 16v 90 cv, grigio impeccabile,προσθέτοντας μόνο το πακέτο My Blue Sound και το kit καπνιστών,αντί 19.800 ευρώ....πλήρωσε 15.000 (1.500 ευρώ από την απόσυρση ενός Audi A3+480 ευρώ επιστροφή χρημάτων από την επιλογή πακέτου Blue sound+έκπτωση αντιπροσώπου).ΥΓ.Για τα περί 'κλεισίματος' εργοστασίων στην Ιταλία,εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων, έχω όντως γράψει στο FIAT forum.Πάντως το εργοστάσιο του Termini Imerese θα κλείσει μετά το 2011.
-
Αληθεύει ότι το Puntaki σε 1,5 μήνα που έχει κυκλοφορήσει έχει κάνει 35.000 παραγγελίες??
-
Όσο καλό και να είναι το πουντό , δεν παύει να είναι πούντο...
Το όνομα του δεν έχει το ειδικό βάρος για να ζητήσουν 19χιλιάρικαΑν έχει το πούντο 19 , το μπράβο πόσο θα έχει?? 22??
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Όσο καλό και να είναι το πουντό , δεν παύει να είναι πούντο...
Το όνομα του δεν έχει το ειδικό βάρος για να ζητήσουν 19χιλιάρικαΑν έχει το πούντο 19 , το μπράβο πόσο θα έχει?? 22??
Καλά δεν πάει έτσι ακριβώς! Μην ξεχνάς αν δεν υπήρχε το Puntaki δεν θα υπήρχε και Mito!! Άλλωστε δεν είναι τόσο μακάκες να πουλάνε σε εκτός τόπου και χρόνου τιμές! Όντως πολλά τα 19.000€ (που είμαι σίγουρος ότι στην Ελλάδα θα είναι αρκετά λιγότερα!!) αλλά μην ξεχνάμε ότι κάπως πρέπει να γίνει απόσβεση της τεχνολογίας που δεν την έχει κανένας ανταγωνιστής!! Άσε που αν ισχύει το προηγούμενο ποστ μου μάλλον έχει και παραέχει το ειδικό βάρος το Punto για την κατηγορία του!
-
Αληθεύει ότι το Puntaki σε 1,5 μήνα που έχει κυκλοφορήσει έχει κάνει 35.000 παραγγελίες??lol με το αβαταρ σου
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
μαυρο να μη φαινεται μια χαρα ειναι!
αυτα τα φλας μπροστά που το είδανε και τα επανεφερανε πανω στους προφυλακτήρες οπως στα 80's!
κρίμα πραγματικά/ το πιο λιτο κ ομορφο μουτράκι της κατηγοριας καταφερανε κ το κανανε λατερνα!αν θυμαμαι καλα εκει εχει τα φλας κ η αλφα gt,μινι,σιροκο,σκαραβαιος κ.α.εμενα παντως δεν μου φαινεται ασχημο..
α εντάξει τότε!
αυριο που θα πηγαίνεις για δουλειά, παρατήρησε ΠΟΣΑ σύγχρονα αμάξια που δε το παίζουν ρετρο κατι δεν εχουν τα φλας στους προφυλακτήρες
ΟΛΑ!:iconcool:
υγ κ το σιρόκο, τα φλας τα έχει 'κρυμμένα' πάνω από τους προβολείς ομίχλης
Οφ τοπικ: ελπίζω κ το φεις λιφτ στο πανέμορφο μπράβο να μη το κάνει 'γουτσου γουτσου 500 like' -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
lol με το αβαταρ σου
Εσένα πρέπει να ναι EVO και απότι βλέπω το πάει πολύ γρήγορα!! Εμένα μάλλον είναι Alfasud 1.2 και το πάει αργά και βασανιστικά!!
-
lol με το αβαταρ σου
Εσένα πρέπει να ναι EVO και απότι βλέπω το πάει πολύ γρήγορα!! Εμένα μάλλον είναι Alfasud 1.2 και το πάει αργά και βασανιστικά!!
μπαααα
ηλεκτροπληξια εχει παθει με αυτο που αγγιξε -
lol με το αβαταρ σου
το δικο σου παει πιο αργα και βασανιστικα ,αλλα και πιο...... καρφωτά
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
μπαααα
ηλεκτροπληξια εχει παθει με αυτο που αγγιξεκατσε γιατι ετσι οπως το παει η Honda μαλλον σε λιγο καιρο αυτη θα παθαινει ηλεκτοπληξια
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
μαυρο να μη φαινεται μια χαρα ειναι!
αυτα τα φλας μπροστά που το είδανε και τα επανεφερανε πανω στους προφυλακτήρες οπως στα 80's!
κρίμα πραγματικά/ το πιο λιτο κ ομορφο μουτράκι της κατηγοριας καταφερανε κ το κανανε λατερνα!αν θυμαμαι καλα εκει εχει τα φλας κ η αλφα gt,μινι,σιροκο,σκαραβαιος κ.α.εμενα παντως δεν μου φαινεται ασχημο..
α εντάξει τότε!
αυριο που θα πηγαίνεις για δουλειά, παρατήρησε ΠΟΣΑ σύγχρονα αμάξια που δε το παίζουν ρετρο κατι δεν εχουν τα φλας στους προφυλακτήρες
ΟΛΑ!:iconcool:
υγ κ το σιρόκο, τα φλας τα έχει 'κρυμμένα' πάνω από τους προβολείς ομίχλης
Οφ τοπικ: ελπίζω κ το φεις λιφτ στο πανέμορφο μπράβο να μη το κάνει 'γουτσου γουτσου 500 like'κ ευλογως συνεχιζω.. απο ποτε το ροκο η η αλφα gt αντιγραφουν το σχεδιο προηγουμενων μοντελων?να πεις το μινι η ο σκαραβαιος η το 500 οκ.ροκο κ gt ουδεμια σχεση(ασχετως αν το ροκο εχει το ιδιο ονομα..)..
κ ξεκιναω..
alfa gt, cadi cts/sts,chrysler 300c,corvette,daihatsu copen,jeep cherokee/commander,lotus europa,mercedes-benz rclass(χωρις να ειμαι σιγουρος),mini,morgan aero,mustang,opel gt,porsche 911(αν δεν κανω λαθος)/panamera(αν δεν κανω λαθος)/cayenne,vw passat/cc/scirocco..
σου φτανουν?η παλι θα μου τα βγαλεις ολα οτι αντιγραφουν παλια σχεδια?
κ ολα αυτα επειδη με ξενερωσε το υφακι σου..κ εντελει στο αρχικο σου ποστ ειπες οτι δεν υπαρχει κανενα αλλο μοντελο..εδω ομως σου βρηκα τοσα.. αντε καλο βραδυ τωρα.. -
μπράβο με τάπωσες τώρα;
προφανώς το κανένα που έγραψα έχει μια βάση υπερβολής! κάνε και ένα κόπο αν θες να γράψεις πια μοντέλα ΔΕΝ έχουν τα φλας στο προφυλακτήρα για να δεις το συλλογισμό μου.
κ για να δεις πως είναι μια σύγχρονη υλοποίηση του 'φλας στο προφυλακτήρα' κ να καταλάβεις πως εχει μεγάλη διαφορά από αυτό που κάνει η φιατ και μου θυμίζει το σουιφτάκι του 93 που είχα.
και
και αν δεις τα πιο πολλά μοντέλα που βαζεις, παίζουν με το ρετρό στυλ (ή είναι αμερικάνικα )
τελος πάντων, το λιώσαμε το θέμα να ασχολούμαστε με φλασάκια, σορρυ αν φάνηκε πως σε ειρωνεύτικα -
καταρχας δεν ειχα σκοπο να σε ταπωσω,απλως βλεπεις οτι αυτο που λες ειναι επιβεβαιωμενα λανθασμενο κ αντι να πεις οτι εκανες λαθος,προσπαθεις να τα μπαλωσεις βρισκοντας δικαιολογιες του στυλ ειναι ρετρο(αυτα δηλαδη δεν ειναι αυτοκινητα??),ειναι αμερικανικο(αν δεν σου αρεσουν ειναι καθαρα υποκειμενικο,τα γουστα διαφερουν),εχει κρυμμενα τα φλας( ,αν εκρυβε τα φλας το ροκο πως θα βλεπαμε οτι προκειται να στριψει?μια χαρα εμφανη κστον προφυλακτηρα ειναι) κ.α...
απο εκει κ περα,αν δεν ειχες διαθεση να ειρωνευτεις τοτε παρεξηγησα κ ζητω συγνωμη για την αντιδραση..
κ τελος,συμφωνω μαζι σου οτι το λιωσαμε το θεμα,χωρις μαλιστα να υπαρχει κ λογος..
νασαι καλα κ καλη συνεχεια!! -
σημερα πηγα σε αντιπροσωπια της Fiat και μου ειπαν οτι δεν γνωριζουν ακομη ποτε θα ερθει και απο ποτε θα γινονται η παραγγελιες.
Ρωτησα ποσο εχει το υπαρχον grante punto dynamic 1,3 multijet με 75 hp. Με το κλειδι στο χερι χωρις μεταλλικο χρωμα εχει 13600 € με την εκπτωση των 1750 €. Εαν και το evo εχει τοσο με επιπλεον το esp + asr + hill holder και με βελτιομενο το εσωτερικο ,οπως φενεται απο τις φωτο, τοτε θα ειναι πολυ καλο value for money.
ξερει κανεις τιποτα καινουργιο και κυριως τι προβλεπεται απο τιμες?
Το αυτοκινητο το θελω για τον πατερα μου δηλαδη για μικρες αποστασεις ( πραγμα που δεν απετει πετρελαιο)και χαλαρες ταχυτητες μιας και ειναι 66 χρονων....... αλλα ειμαστε μεταξυ αυτου και του fiesta 1.2 82 hp(βενζινη) το οποιο κανει 13200 €. Σκεφτομαι οτι τα 400 € παραπανω αξιζουν μιας και θα εχει esp και η διαφορα θα καλυφθει και απο την καταναλωση και τα λίγοτερα σερβις.
τι λετε? -
Ξέρουν αλλά anyway..
Μέχρι τέλους του έτους θα έχει έρθει! -
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Ξέρουν αλλά anyway..
Μέχρι τέλους του έτους θα έχει έρθει!Τα ίδια που κάνουν και οι συνάδερφοι τους στη ΚΙΑ με το Ceed f/l ... έτσι δεν ξεστοκάρουν ... πελάτες διώχνουν!
-
πετυχα πριν περιπου μια εβδομαδα ενα κοκκινο φεησλιφτ γκραντε πουντο κ μαλιστα μεταχειρισμενο(η ισως 0χλμ) σε ενα καταστημα με μεταχειρισμενα οχηματα κοντα στο σπιτι μου(ιταλια)..τελικα ειναι αρκετα πιο ομορφο απο οτι φαινοταν στις φωτογραφιες..
-
-
σημερα που πηγα στην αντιπροσωπια μου ειπαν οτι μες τις γιορτες θα εχουν τα εκθεσιακα evo εκει.τωρα στο site τους πρεπει να προσθεσαν το evo σημερα γιατι τις προαλλες δεν το ειδα. παντως απο τιμες δεν ξερουν ακομη λενε.
το θεμα ειναι αν μαζι με τα εκθεσιακα θα εχουν και καμια παρτιδα ετοιμοπαραδοτα.... η θα πρεπει να παραγγηλουμε τον Γεναρη για να εχουμε τον Μαρτη?
Fiat Grande Punto 2005