-
(Έγραψα το ίδιο θέμα εδώ, αλλά επειδή δεν είδα ανταπόκριση και θα μου ήταν χρήσιμο, το κάνω ξεχωριστό τόπικ.Ελπίζω να μην πειράζει.)
Ρε σεις εγώ πήγα χθες αμάξι 3 εβδομάδων (μην μπερδευτείτε, δεν είναι αυτό του άβαταρ και του nick) σε ένα πλυντήριο για πρώτη φορά.Όχι απ' αυτά με τους τροχούς αλλά αυτά τα πανιά/ βούρτσες για καλύτερα (πανάθεμά με...).Έμεινα μέσα στο αμάξι όσο πλενόταν.Ρε σεις δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός αλλά βαρούσαν με τόση δύναμη το αμάξι που κουνιόταν ολόκληρο και στο μυαλό μου έκανα κακές σκέψεις μέχρι να βγω.Τεσπα τελειώνει, πληρώνω, πάω σπίτι, παρκάρω, κατεβαίνω και τί να δω;;;Πίσω από την πόρτα του οδηγού (3θυρο) κάτι σα να έχει μείνει πάνω στο μαύρο χρώμα σα σαπούνι ξεραμένο, μαλάκι από βούρτσα ή κάτι τέτοιο.Πάω να το βγάλω μαλακά με το χέρι και τί συμπεραίνω;;;Ότι έχει φύγει το χρώμα!!!Και όχι μόνο!Είχε κάνει και μια μικρή καβούλα!Ναι σοβαρά μιλάω.Μια, ελαφριά μεν, αλλά καβούλα.Τρελάθηκα!Κάποιο χαλίκι ή κάτι τέτοιο είχε μείνει στα πανιά λέω και μου την έκαναν τη μαλακία δε μπορεί.Πάω πάνω αμέσως και αφού πλάκωσα όλες τις πόρτες του σπιτιού ,τους παίρνω τηλ. και τους λέω 'το και το'.Ελάτε από εδώ να το δούμε μου λένε, ζητήστε τον υπεύθυνο κύριο τάδε.Κατεβαίνω να φύγω και εν τω μεταξύ μέχρι να στεγνώσει εντελώς το αμάξι, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο ίδιο ύψος αλλά πιο δίπλα άλλα 4-5 στίγματα άσπρα (τα 2 μεγαλύτερα και τα άλλα μικρά).Εκεί ήταν που έγινα ακόμα πιο σίγουρος ότι η ζημιά έγινε στο πλυντήριο.Γιατί μια γραμμή από στίγματα δε μπορεί να γίνει ούτε από πόρτα (θα γινόταν σε ένα σημείο), ούτε από χαλίκια που πετάγονται όσο είσαι σε κίνηση (ούτε θα έκαναν τόσο μεγάλη ζημιά).Ενώ σε γραμμή ζημιά μπορεί να γίνει από τις πλάγιες βούρτσες που το βάραγαν.Τεσπα είδα και απόειδα με τα δεύτερα σημάδια, τι να κάνω πάω σε έναν 'υπεύθυνο' ο οποίος βέβαια τι να μου κάνει ένας νεαρός στην ηλικία μου ήταν και όχι το αφεντικό.Τεσπά αυτός μου έλεγε 'ρε φίλε σε καταλαβαίνω' κλπ. συγκαταβατικά και ότι 'δεν λέω ότι έχεις και άδικο, αλλά εμένα τόσο καιρό ζημιά στο εξωτερικό του αμαξιού δεν μου έχει ξανασυμβεί να μου παρουσιαστεί.Μόνο καμμια φορά εσωτερικά κάτι που μπορεί να σπάσουν τα παιδιά που το καθαρίζουν'.Και μου είπε να περάσω και σήμερα να το δει το αφεντικό.
Τεσπά δεν βλέπω κανένα νόημα να το πηγαίνω 100 φορές εκεί για να το δουν απλά.Γιατί να το παραδεχτούν ότι έγινε από τους ίδιους δεν πρόκειται.Όμως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το πρόβλημα δεν έγινε από αλλού και 100% σίγουρος ότι δεν έγινε άλλη μέρα από χθες.Το 'χαζεύω' το αμάξι συνεχώς όταν μπαίνω ή βγαίνω (όχι απαραίτητα για να βρω σημάδια, αλλά για να το ευχαριστηθώ που είναι [ήταν ] απείραχτο ακόμα.Ξέρετε τώρα όλοι εδώ πόσο τα προσέχουμε όταν είναι καινούργια), σε γκαράζ κλειστό το βάζω, αν ήταν κάτι μέρες και ειδικά σε αυτό το σημείο (δεξιά του χερουλιού που ανοίγω την πόρτα) θα το είχα στάνταρ δει.Βέβαια μου είπαν κάποιοι γνωστοί μου (και για να με παρηγορήσουν κυρίως) ότι αυτά συμβαίνουν και μπορεί να μην έγινε και από εκεί, να μην τρελαίνομαι κλπ.Εγώ δεν το πιστεύω αλλά επειδή δεν θέλω να και είμαι απόλυτος, κάθομαι και σκέφτομαι από χθες κατά πόσο μπορεί να έγινε εκεί ή όχι, για να διώξω και τις τελευταίες αμφιβολίες.Το θέμα είναι όμως ότι επειδή καταλαβαίνω πως και δίκιο να έχω, για να το βρω θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να αποδείξω σε αυτούς ότι 'δεν είμαι ελέφαντας', ήρθα εδώ και πόσταρα κυρίως για να μου πείτε αν έχει ακούσει κανείς άλλος εδώ ή του έχει συμβεί καμμια αντίστοιχη εμπειρία ή είμαι εγώ τόσο σπάνια περίπτωση, για να δω αν έχει κάποιο νόημα να κινηθώ νομικά καθώς έχω κάνει καλή ασφάλεια με νομική προστασία κλπ., αλλά πολύ φοβάμαι ότι η ιστορία δεν θα βγάλει πουθενά.Ειδικά αν δεν έχει υπάρξει προηγούμενη αντίστοιχη υπόθεση.Ρε πούστη μου να το έξυνα εγώ κάπου πιο λίγο θα με πείραζε, αλλά να το πάω σε πλυντήριο για να μου το χαλάσουν αντί να το πλύνουν...Αυτό δε μπορώ να το χωνέψω.
Ευχαριστώ και σας συνιστώ να μην πηγαίνετε τα αμάξια σας σε πλυντήρια αυτοκινήτων, οποιουδήποτε είδους, αν τα αγαπάτε και τα προσέχετε.Ακόμα και αν δε σας κάτσει τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο το δικό μου. το γρατσουνάνε το χρώμα του όπως ήδη προανέφεραν πολλοί.
Ένας καμμένος.
-
(Έγραψα το ίδιο θέμα εδώ, αλλά επειδή δεν είδα ανταπόκριση και θα μου ήταν χρήσιμο, το κάνω ξεχωριστό τόπικ.Ελπίζω να μην πειράζει.)
Ρε σεις εγώ πήγα χθες αμάξι 3 εβδομάδων (μην μπερδευτείτε, δεν είναι αυτό του άβαταρ και του nick) σε ένα πλυντήριο για πρώτη φορά.Όχι απ' αυτά με τους τροχούς αλλά αυτά τα πανιά/ βούρτσες για καλύτερα (πανάθεμά με...).Έμεινα μέσα στο αμάξι όσο πλενόταν.Ρε σεις δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός αλλά βαρούσαν με τόση δύναμη το αμάξι που κουνιόταν ολόκληρο και στο μυαλό μου έκανα κακές σκέψεις μέχρι να βγω.Τεσπα τελειώνει, πληρώνω, πάω σπίτι, παρκάρω, κατεβαίνω και τί να δω;;;Πίσω από την πόρτα του οδηγού (3θυρο) κάτι σα να έχει μείνει πάνω στο μαύρο χρώμα σα σαπούνι ξεραμένο, μαλάκι από βούρτσα ή κάτι τέτοιο.Πάω να το βγάλω μαλακά με το χέρι και τί συμπεραίνω;;;Ότι έχει φύγει το χρώμα!!!Και όχι μόνο!Είχε κάνει και μια μικρή καβούλα!Ναι σοβαρά μιλάω.Μια, ελαφριά μεν, αλλά καβούλα.Τρελάθηκα!Κάποιο χαλίκι ή κάτι τέτοιο είχε μείνει στα πανιά λέω και μου την έκαναν τη μαλακία δε μπορεί.Πάω πάνω αμέσως και αφού πλάκωσα όλες τις πόρτες του σπιτιού ,τους παίρνω τηλ. και τους λέω 'το και το'.Ελάτε από εδώ να το δούμε μου λένε, ζητήστε τον υπεύθυνο κύριο τάδε.Κατεβαίνω να φύγω και εν τω μεταξύ μέχρι να στεγνώσει εντελώς το αμάξι, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο ίδιο ύψος αλλά πιο δίπλα άλλα 4-5 στίγματα άσπρα (τα 2 μεγαλύτερα και τα άλλα μικρά).Εκεί ήταν που έγινα ακόμα πιο σίγουρος ότι η ζημιά έγινε στο πλυντήριο.Γιατί μια γραμμή από στίγματα δε μπορεί να γίνει ούτε από πόρτα (θα γινόταν σε ένα σημείο), ούτε από χαλίκια που πετάγονται όσο είσαι σε κίνηση (ούτε θα έκαναν τόσο μεγάλη ζημιά).Ενώ σε γραμμή ζημιά μπορεί να γίνει από τις πλάγιες βούρτσες που το βάραγαν.Τεσπα είδα και απόειδα με τα δεύτερα σημάδια, τι να κάνω πάω σε έναν 'υπεύθυνο' ο οποίος βέβαια τι να μου κάνει ένας νεαρός στην ηλικία μου ήταν και όχι το αφεντικό.Τεσπά αυτός μου έλεγε 'ρε φίλε σε καταλαβαίνω' κλπ. συγκαταβατικά και ότι 'δεν λέω ότι έχεις και άδικο, αλλά εμένα τόσο καιρό ζημιά στο εξωτερικό του αμαξιού δεν μου έχει ξανασυμβεί να μου παρουσιαστεί.Μόνο καμμια φορά εσωτερικά κάτι που μπορεί να σπάσουν τα παιδιά που το καθαρίζουν'.Και μου είπε να περάσω και σήμερα να το δει το αφεντικό.
Τεσπά δεν βλέπω κανένα νόημα να το πηγαίνω 100 φορές εκεί για να το δουν απλά.Γιατί να το παραδεχτούν ότι έγινε από τους ίδιους δεν πρόκειται.Όμως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το πρόβλημα δεν έγινε από αλλού και 100% σίγουρος ότι δεν έγινε άλλη μέρα από χθες.Το 'χαζεύω' το αμάξι συνεχώς όταν μπαίνω ή βγαίνω (όχι απαραίτητα για να βρω σημάδια, αλλά για να το ευχαριστηθώ που είναι [ήταν ] απείραχτο ακόμα.Ξέρετε τώρα όλοι εδώ πόσο τα προσέχουμε όταν είναι καινούργια), σε γκαράζ κλειστό το βάζω, αν ήταν κάτι μέρες και ειδικά σε αυτό το σημείο (δεξιά του χερουλιού που ανοίγω την πόρτα) θα το είχα στάνταρ δει.Βέβαια μου είπαν κάποιοι γνωστοί μου (και για να με παρηγορήσουν κυρίως) ότι αυτά συμβαίνουν και μπορεί να μην έγινε και από εκεί, να μην τρελαίνομαι κλπ.Εγώ δεν το πιστεύω αλλά επειδή δεν θέλω να και είμαι απόλυτος, κάθομαι και σκέφτομαι από χθες κατά πόσο μπορεί να έγινε εκεί ή όχι, για να διώξω και τις τελευταίες αμφιβολίες.Το θέμα είναι όμως ότι επειδή καταλαβαίνω πως και δίκιο να έχω, για να το βρω θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να αποδείξω σε αυτούς ότι 'δεν είμαι ελέφαντας', ήρθα εδώ και πόσταρα κυρίως για να μου πείτε αν έχει ακούσει κανείς άλλος εδώ ή του έχει συμβεί καμμια αντίστοιχη εμπειρία ή είμαι εγώ τόσο σπάνια περίπτωση, για να δω αν έχει κάποιο νόημα να κινηθώ νομικά καθώς έχω κάνει καλή ασφάλεια με νομική προστασία κλπ., αλλά πολύ φοβάμαι ότι η ιστορία δεν θα βγάλει πουθενά.Ειδικά αν δεν έχει υπάρξει προηγούμενη αντίστοιχη υπόθεση.Ρε πούστη μου να το έξυνα εγώ κάπου πιο λίγο θα με πείραζε, αλλά να το πάω σε πλυντήριο για να μου το χαλάσουν αντί να το πλύνουν...Αυτό δε μπορώ να το χωνέψω.
Ευχαριστώ και σας συνιστώ να μην πηγαίνετε τα αμάξια σας σε πλυντήρια αυτοκινήτων, οποιουδήποτε είδους, αν τα αγαπάτε και τα προσέχετε.Ακόμα και αν δε σας κάτσει τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο το δικό μου. το γρατσουνάνε το χρώμα του όπως ήδη προανέφεραν πολλοί.
Ένας καμμένος.
-
Ένας καμμένος.
-
-εγώ γι'αυτό πλένω το αυτοκίνητο στο χέρι. Μην φανταστείς σκηνή φολκλόρ με παντόφλες στο δρόμο του σπιτιού μου με κουβαδάκια κλπ.
Πάω στον 'Μπουρμπουλήθρα' ΄της γειτονιάς μου και το κάνω με το jet spray σε σωστή απόσταση και με δικό μου σφουγγάρι.
Σε πλυντήριο πάω μόνο το αμάξι της συζύγου
Τεσπά (φοβερή έκφραση, μάλλον γέρασα και δεν την ήξερα), νομίζω ότι οι ζημιές που έπαθες είναι λιγο ΟΤΡ.
-
Εγώ πάντως, στους 2,5 μήνες που το έχω, το πήγα σε πλυντήριο 1 φορά (στην Μαρίνου Αντύπα στο Ηράκλειο) , που έχει τούνελ με πανιά, σαν αυτό, που λες, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα...
Πάντως τις περισσότερες φορές το πλένω μόνος μου, καμία Κυριακή πρωί να περάσει και η ώρα μου με δέρμα και σκέτο νερό και καθαρίζει μια χαρά, αρκεί βέβαια να μην έχει πολλές λάσπες γιατί τότε θέλει πλυντήριο.
Τα έντομα στην μάσκα μόνο με εκνευρίζουν διότι δεν βγαίνουν εύκολα.. .ΥΣ πάντως ενός γνωστού μου, του έφυγε το χρώμα στη μάσκα μπροστά από πλυντήριο και το έφτιαξε η αντιπροσωπία στην εγγύηση (Toyota) ζητώντας μάλιστα και συγνώμη για την αστοχία του υλικού, το δε πλυντήριο έκανε την παλαβή.
-
Εσύ δεν ήξερες το 'τεσπά' κι εγώ δεν ξέρω το 'OTP'.Συντομογραφία είναι αλλά σημαίνει...;
-
Να ξύσει η βούρτσα μπογιά και να κάνει και βαθούλωμα είναι απο απίθανο εώς αδύνατο. Το χτύπημα μάλλον υπήρχε απο πρίν και φάνηκε όταν το αυτοκίνητο πλύθηκε.
Οσο για τις λευκές γραμμές, συνήθως είναι άλατα ή υπολείματα σαπουνιού.
-
Μήπως υπήρχε το χτύπημα (βαθούλωμα) και απλά με τη βούρτσα ξεφλούδισε το χρώμα και φάνηκε;
Κάποια στιγμή στο ίμπιζα (μάλλον από χαλίκι στο δρόμο) είχα ένα μικρό βαθουλωματάκι στην αριστερή πόρτα, στο τελάρο γύρω από το τζάμι, δίπλα στο παρμπριζ. Όταν το έπλυνα (μόνος μου) με ένα μικρό πιεστικό που έχω, η μπογιά ξεφλούδισε αμέσως σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι... Την είδα να φεύγει μπροστά μου...
-
Απο αυτοματο πληντηριο δεν εχω δει ποτε ζημια στο αμαξωμα. το τι εχω δει οτι τα πιο πολλα κανουν τσαπατσουλικη δουλεια. Αν βαριεσαι και δεν εχεις χρονο πηγαινε αλλοιως κανε το μονος σου. Και το αμαξι καθαριζει πιο καλα και δεν ανησυχεις τι γινεται.
Νικος
-
Poli palia eixa megali zimia sto ama3wma se ena automato plyntirio stin Tripoli (milame gia 12+ xronia prin).
Genika prepei na prosexeis me auta. Prin to paw se merika plyntiria edw ka8isa kai eida polla autokinita na bgainoun prota wste na bebaiw8w oti einai OK.
An mporeis na ta apofygeis einai kalytera.
-
εαν κανεις εχει ενα σχετικα παλιο αυτοκινητο ή και καινουργιο ακομα ομως δεν τον ενδιαφερει και πολυ το τι και πως ''ακουμπαει'' επανω του μπορει να το πλενει με τον τροπο αυτο.
τα προβληματα που μπορει να υπαρξουν περα απο την εγγυημενη φθορα με την τριβη στο βερνικι του χρωματος [φαινομενο ιστου αραχνης ειδικα σε σκουρα χρωματα] μπορει να προκληθουν ζημιες σε καθρεπτες - κεραιες ή καθαριστηρες.
εαν τωρα καποιος δινει μεγαλη σημασια στα ανωτερω μπορει να επισκευθει την autoglym και να πλυνει το αυτοκινητο του με κατι τις παραπανω χωρις να ακουμπησει επανω του τιποτα πλην του νερου υπο πιεση και ειδικου καθαριστικου αφρου που απλωνεται με ψεκασμο και καθαριζει τελεια αμαξωμα ή και κινητηρα.
επισης μπορει να φανει και τυχερος βλεποντας απο κοντα μερικα απο τα υπεραυτοκινητα που υπαρχουν στην ελλαδα και σχεδον αποκλειστικα εκει τα περιποιουνται οι ιδιοκτητες τους.
σημ. ελπιζω να μην θεωρηθει ως διαφημιση η αναφορα μου αυτη και δηλωνω οτι καμμια σχεση με την εν λογω εταιρεια ή τους ιδιοκτητες της εχω......... απλα εντυπωσιαστηκα με τις μεθοδους που χρησιμοποιει οταν πριν λιγο καιρο εκανα μια ερευνα αγορας στον χωρο αυτο για λογαριασμο φιλου απο την επαρχια.
-
Ο χρήστης HondaCivic έγραψε:
Εσύ δεν ήξερες το 'τεσπά' κι εγώ δεν ξέρω το 'OTP'.Συντομογραφία είναι αλλά σημαίνει...;Over The Top
-
Τι να πω.Δεν θέλω και να είμαι απόλυτος όπως είπα.Μπορεί και να έχει γίνει έτσι, αλλά και πάλι το χρώμα εντάξει να μην το είχα δει πριν πλυθεί αλλά την λακουβίτσα πιστεύω θα την είχα δει και από πριν αν ήταν ρε γαμώτη.
Φυσικά ήταν, δεν ήταν το πλυντήριο που το έκανε για μένα ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που το πάω.Από εδώ και πέρα μόνος μου και όποτε μπορώ.Ας μένει και βρώμικο μερικές μέρες παραπάνω.
Εκείνο που θα ήθελα είναι να μου πείτε πια αλοιφή είναι καλή για να βάλω στα χτυπήματα για να διορθωθεί το πρόβλημα του χρώματος.Είναι αποτελεσματικές;
Και επίσης αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το φαινόμενο ιστού αράχνης που αναφέρθηκε -και το οποίο έχω- για να περάσω όλο το αμάξι και να φύγει ή να ελατωθεί έστω.dog80 όχι είναι γδαρσίματα σε μένα αυτά τα άλλα σημαδάκια.
alexastrag πόσο πάει το μαλλί στην autoglym και πού είναι;
-
Τι.............................alexastrag πόσο πάει το μαλλί στην autoglym και πού είναι;
εχει εξουσιοδοτημενα καταστηματα σε ολη σχεδον την ελλαδα ομως τα κεντρικα ειναι απεναντι απο το καρφουρ και την σουζουκι στην Αλιμου.
απο τιμες αναλογα με την ''περιποιηση'' μπορει να ειναι απο 15 ευρω μεχρι και πολυ πολυ περισσοτερα.
παντως ολα μου τα χρονια πρωτη φορα ειδα να κανουν γενικη καθαριοτητα αυτοκινητου βγαζοντας τελειως εξω τα καθισματα χωρις να αφησουν το παραμικρο σημειο που να μην περασει σκουπα βουρτσα πινελακι ή οτι αλλο.
νομιζω οτι ακομα και απο περιεργεια αξιζει τον κοπο να τα δει κανεις αυτα απο κοντα και αν θελει να τα δοκιμασει να εχει και μερικα κατοσταρικα μαζι του.
οσο για τις αραχνες στο χρωμα πρεπει να μεινει μεσα τουλαχιστον μια μερα και το περνανε με ειδικες αλοιφες με αλοιφαδορους και οταν βγαινει ειναι πιο καλο και απο καινουργιο.........με το αζημιωτο βεβαια!!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
οσο για τις αραχνες στο χρωμα πρεπει να μεινει μεσα τουλαχιστον μια μερα και το περνανε με ειδικες αλοιφες με αλοιφαδορους και οταν βγαινει ειναι πιο καλο και απο καινουργιο.........με το αζημιωτο βεβαια!!Όχι, για τις αράχνες λέω αν υπάρχει καμμια αλοιφή που μπορώ να την περάσω μόνος μου.Όχι να το πάω κάπου έξω.
-
Ολα μα όλα τα αυτόματα πλυντήρια αλλα και οι self service 'μπουρμπουλήθρες' χρησειμοποιούν πολύ δυνατά σαπούνια. Πρέπει να το κάνουν ακριβως γιατι το αυτοκίνητο πρεπει να πληθεί πολύ γρηγορα παντού και χωρίς πολλές παρεμβάσεις.
Σχετικά με τα καθαριστικά υπάρχουν και τα super Meguirs πλεον στην Ελλαδα!
-
Πηρα ενα Μeguiars για να βγάλει κατι ανεπαίσθητες γρατζουνιές από φύλλα,αποτέλεσμα 0.
-
οσο για τις αραχνες στο χρωμα πρεπει να μεινει μεσα τουλαχιστον μια μερα και το περνανε με ειδικες αλοιφες με αλοιφαδορους και οταν βγαινει ειναι πιο καλο και απο καινουργιο.........με το αζημιωτο βεβαια!!
Όχι, για τις αράχνες λέω αν υπάρχει καμμια αλοιφή που μπορώ να την περάσω μόνος μου.Όχι να το πάω κάπου έξω.
και βεβαια υπαρχουν αλοιφες στο εμποριο.
αρχικα υπαρχουν σε ολα τα καταστηματα ειδων αυτοκινητου αλοιφες για γυαλισμα και αποκρυψη μικρων γραντζουνιων στο βερνικι του χρωματος αλλα αν θες κατι πιο εξειδικευμενο μπορεις να πας σε καταστημα που πουλαει χρωματα και λοιπα ειδη αυτοκινητου [απο εκει αγοραζουν οι φανοποιοι πολλα απο τα προιοντα που χρησιμοποιουν στην δουλεια τους] και να διαλεξεις αλοιφη πιο ψιλη ή πιο χοντρη αναλογα το χρωμα σου την παλαιοτητα του και το προβλημα που θελεις να αποκαταστησεις.
ενα τετοιο καταστημα στην Λ.Βουλιαγμενης στην Ηλιουπολη ειναι του Κοτζια στον παραλληλο της Βουλιαγμενης στο ρευμα προς Αθηνα λιγο πριν την BMW.
Εξωτερική φθορά αυτοκινήτου από πλυντήριο.Σας έχει συμβεί;