-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
γιατι μιλας ετσι?
Ετσι θα ηθελες να ειναι μηπως? Πως το τεκμηριωνεις αυτο? Το πρωτο ποστ που εκανα (αυτο υπονοεις μαλλον) εχει υφος προβοκατσιας?
Τοτε να περναμε απο αλφα-λογοκρισια πριν μιλησουμε...
Για ονομα..........-
Όλα σου τα post σ'αυτό το thread έχουν ύφος προβοκάτσιας.
-
Αν δεν το καταλαβαίνεις το πρόβλημα δεν είναι δικό μου.
-
Δεν υπονοώ τίποτα, ό,τι λέω το λέω ξεκάθαρα.
-
Καλό αυτό για τη λογοκρισία αλλά δεν με αφορά. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω από λογοκρισία, ας με κόψουν οι mods αν παραβιάζω κανονισμούς.
-
Δεν υπάρχει No5
ανατριχιασα!
οι θεοι του μιλανου θα μου ριξουν κεραυνους που τολμησα να κριτικαρω απροκαληπτα τα θεια??Οταν αγοραζετε αλφα μηπως σας δινουν και τιποτα χαπια μαζι??? Δηλαδη οταν παρετε κανενα σοβαρο αυτοκινητο τι θα παθετε?
Αμα προσβαλεστε να το πειτε στον Χριστοδουλο να με αφορισει
Συγγωμη ε -
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Αμα προσβαλεστε να το πειτε στον Χριστοδουλο να με αφορισειΠοιο Χριστόδουλο; Εδώ υπάρχει ολόκληρος ...Πάπας! Και αν δε συμμορφωθείς θα αναλάβει η ...Μαφία!
-
Γενικά είναι λίγο περίεργα τα νούμερα
Αυτά που λένε 'W' δίπλα, έγιναν στο βρεγμένο.
Επίσης κάποιους από τους παλιότερους χρόνους τους έκανε (υποτίθεται, γιατί δεν έχω πειστεί ) άλλος οδηγός.
To Wet είναι προφανές, η 'ισοπαλία' EVO-Murciealgo μου φαίνεται κάπως
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Επίσης κάποιους από τους παλιότερους χρόνους τους έκανε (υποτίθεται, γιατί δεν έχω πειστεί ) άλλος οδηγός.
...Oπότε όταν βγεί το κορυφαίο Α3, το RS3, θα είναι πιο γρήγορο από τη Murcielago ;;;
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Η 'απλή' GTA πάντως σε σχέση με το άμεσα συγκρίσιμο R32 είναι πιο αργή...πόσο μάλλον σε σχέση με το επερχόμενο S3.
...φυσικά είναι γρηγορότερο και από την 575 και λοιπόν? είναι καλύτερο αυτοκίνητο?
άμεσα συγκρίσημο ένα τετρακίνητο με ένα μπροστιοκίνητο?-
Είπα πολύ απλά οτι το R32 είναι πιο γρήγορο από την GTA...δεν χρησιμοποίησα πουθενά τη λέξη καλύτερο. Το ποιο είναι άλλωστε καλύτερο αυτοκίνητο το αντιλαμβάνεται ο καθένας ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Καλύτερα λοιπόν να διάβαζες πιο προσεκτικά τα όσα έγραψα πριν βιαστείς να απαντήσεις (και ο χρόνος της 575 είναι σε βρεγμένο...).
-
Το R32 και η GTA δεν είναι συγκρίσιμα λοιπόν ε; Στο ίδιο target-group δεν στοχεύουν και τα δύο; Εκτός βέβαια εαν, με τη δική σου λογική πάντα, συγκρίσεις όπως π.χ. S4-M3, Z4 3.0-TT 3.2Q δεν έχουν κανένα νόημα.
-
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
...Oπότε όταν βγεί το κορυφαίο Α3, το RS3, θα είναι πιο γρήγορο από τη Murcielago ;;;
DREAM ON Ας περάσει πρώτα την Μ3
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
ανατριχιασα!
οι θεοι του μιλανου θα μου ριξουν κεραυνους που τολμησα να κριτικαρω απροκαληπτα τα θεια??Οταν αγοραζετε αλφα μηπως σας δινουν και τιποτα χαπια μαζι??? Δηλαδη οταν παρετε κανενα σοβαρο αυτοκινητο τι θα παθετε?
Αμα προσβαλεστε να το πειτε στον Χριστοδουλο να με αφορισει
Συγγωμη εΔεν κατάλαβα mkiii
Μου μιλάς στον πληθυντικό ή αναφέρεσαι και σε άλλους εκτός από μένα;
(εκτός από την mkiii μήπως υπάρχει καμιά πιο βελτιωμένη έκδοση mkiv η mkv στην οποία οι αντιληπτικές ικανότητες να έχουν κάνει κάποια βήματα πέραν της εφηβικής ανταγωνιστικότητας; )
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
-
Είπα πολύ απλά οτι το R32 είναι πιο γρήγορο από την GTA...δεν χρησιμοποίησα πουθενά τη λέξη καλύτερο. Το ποιο είναι άλλωστε καλύτερο αυτοκίνητο το αντιλαμβάνεται ο καθένας ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Καλύτερα λοιπόν να διάβαζες πιο προσεκτικά τα όσα έγραψα πριν βιαστείς να απαντήσεις (και ο χρόνος της 575 είναι σε βρεγμένο...).
-
Το R32 και η GTA δεν είναι συγκρίσιμα λοιπόν ε; Στο ίδιο target-group δεν στοχεύουν και τα δύο; Εκτός βέβαια εαν, με τη δική σου λογική πάντα, συγκρίσεις όπως π.χ. S4-M3, Z4 3.0-TT 3.2Q δεν έχουν κανένα νόημα.
-
κι όμως διάβασα πολύ προσεκτικά και τόνισα απλά, ότι από ένα χρόνο σε πίστα δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα για την αξία ενός αυτοκινήτου, εδώ πήγες να κάνεις σύγκριση μεταξύ GTA και S3, άσε να βγει πρώτα...
Ακόμα δεν τον είδαμε... -
Συγκρίσιμα με αυτή τη λογική είναι είναι όλα τα αυτοκίνητα παρόμοιας ιπποδύναμης, γιατί θεωρητηκά πάντα στοχεύουν στο ίδιο target group. Άσχετα με την μετάδοση της κίνησης, την χρήση ή μη μπλοκέ διαφορικού, τον προσανατολισμό κλπ
Γιατί το να συγκρίνεις πχ Focus RS με R32 ή 206 RC με leon 1.8T δεν είναι σωστό, διότι βγαίνουν λάθος συμπεράσματα
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To Wet είναι προφανές, η 'ισοπαλία' EVO-Murciealgo μου φαίνεται κάπωςΜην σου φαίνεται 'κάπως', για τον απλούστατο λόγο ότι η πίστα είναι αρκετά μικρή (βλέπεις δίνει χρόνους της τάξης του 1:30 γενικώς), κατ'επέκταση δεν μπορούν αυτοκίνητα της τάξης των Murcielago κλπ να ξεδιπλωθούν επαρκώς...Σε άλλες πίστες πιο ανοιχτές οι χρόνοι θα ήταν διαφορετικοί, αλλά τότε θα χανόταν αυτή η αίσθηση της μάχης εκ του συστάδην, ή close combat encounter που λένε και στα ελληνικά, όρος που απαντάται ευρέως ακόμα και σε videogames :-)...
Μην απορείς καθόλου λοιπόν... Μόνο καθαρά πολεμικές μηχανές αναδεικνύονται σε τέτοιες αναμετρήσεις (βλ. Radical, Zonda, Noble GTO3, EVO VIII, TVR T350C, και πολύ προσφάτως το νέο Exige με χρόνο 1:26.9 και μάλιστα σε βρεγμένο!!!). (btw, ο νέος χρόνος της Murcielago είναι 1:23.7!!!)
Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα συμμετέχουν ουσιαστικά σε μια αναμέτρηση που τελικά δεν τους ταιριάζει. Απλά εντυπωσιάζει το κοινό η διαρκής πάλη των Γολιάθ με τους εκάστοτε Δαυΐδ, ή των εξωτικών κατασκευών με τις 'πιο' καθημερινές κατασκευές που απαντώνται ευρύτερα ανά τον κόσμο...
Ας 'τσακωνόμαστε', ως συνήθως για τις 'σημαίες', γιατί, εν τέλει, αυτοί που διαθέτουν τέτοια αμάξια δεν ασχολούνται και καθόλου με αυτά τα νούμερα και τις 'παντιέρες' που υψώνουμε εμείς και άλλοι σε διάφορα fora. Αυτοί ασχολούνται με τα ίδια τα αμάξια και εκεί έγκειται η ΜΕΓΑΛΗ διαφορά...
Νούμερα απο Tsukuba: http://www.tuningpt.com/store/tsukuba.htm
Εδώ η πίστα είναι ακόμα ΠΙΟ μικρή από αυτήν του Top Gear....Αλλοίμονο αν καθόντουσαν οι εταιρίες κατασκευής εξωτικών κατασκευών και εναπόθεταν τις ελπίδες τους για ανάπτυξη, διάκριση και πωλήσεις των αυτοκινήτων τους σε πίστες σαν αυτήν....
[/b]Ήμαρτον!...[/b] που λέει και ο Γεωργίου...
Αυτή είναι παιδική χαρά!! Και πράγματι είναι ή χαρά του 20-30-40-50-60άρη παιδιού (ξέχασα κανέναν μεγαλύτερο;;; ) να βλέπει να γυρίζουν τέτοια αμάξια σε τέτοια πίστα με αυτούς τους χρόνου...(ή ακόμα καλύτερα να τα γυρίζει ο ίδιος εκεί μέσα...)
-
Δεν έχω οδηγήσει την GTA, αλλά με την εμπειρία προσθιοκίνητου με 180 άλογα και με (μεγαλύτερη) εμπειρία σε πισωκίνητα αυτοκίνητα με 180+, έχω αποφασίσει οτι μεγάλη υπποδύναμη+μπροστινή κίνηση παραείναι προβληματικός συμβιβασμός.
- Fiat Coupe Turbo
- Honda Civic TypeR
- Focus RS
Τι σημαίνει αυτή η παράθεση δυνατών προσθιοκίνητων αυτοκινήτων? Είναι απόδειξη ότι η κίνηση εμπρός είναι καλύτερη για μεγάλες υπποδυνάμεις?
Εξακολουθώ να πιστέυω ότι όποιος μπορει να καταθέσει αρκετά €€, θα προτιμούσε ένα δυνατό πισωκίνητο αυτοκίνητο. It is just simple physics! Με προυπόθεση βέβαια να έχει κάποια ιδέα απο πίσω κίνηση και τις παγίδες στις ελληνικές στροφές
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Ας 'τσακωνόμαστε', ως συνήθως για τις 'σημαίες', γιατί, εν τέλει, αυτοί που διαθέτουν τέτοια αμάξια δεν ασχολούνται και καθόλου με αυτά τα νούμερα και τις 'παντιέρες' που υψώνουμε εμείς και άλλοι σε διάφορα fora. Αυτοί ασχολούνται με τα ίδια τα αμάξια και εκεί έγκειται η ΜΕΓΑΛΗ διαφορά......Σωστά theo
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Τι σημαίνει αυτή η παράθεση δυνατών προσθιοκίνητων αυτοκινήτων? Είναι απόδειξη ότι η κίνηση εμπρός είναι καλύτερη για μεγάλες υπποδυνάμεις?Εξακολουθώ να πιστέυω ότι όποιος μπορει να καταθέσει αρκετά €€, θα προτιμούσε ένα δυνατό πισωκίνητο αυτοκίνητο. It is just simple physics! Με προυπόθεση βέβαια να έχει κάποια ιδέα απο πίσω κίνηση και τις παγίδες στις ελληνικές στροφές
Μάλλον κεντρομήχανο (και κατ'επέκταση πισωμήχανο) ήθελες να γράψεις αλλά σου ξέφυγε!!!
Εκτός και αν έχουμε διαβάσει διαφορετικό βιβλίο φυσικής
-
Οχι, πισωκίνητο εννοούσα.
Οσον αφορά την φυσική - στην επιτάχυνση, λόγω αδράνειας, 'μεταφέρεται' το βάρος στους πίσω τροχούς. Σε καλή άσφαλτο, αυτό σημαίνει ακόμα καλύτερη μεταφορά της ώθησης απο τους πίσω κινητήριους τροχούς. Αντιθέτως, η έλξη στους πρόσθιους κινητήριους τροχούς είναι προβληματική λόγω του μειωμένου βάρους.
Θα συμφωνήσω βέβαια οτι ένα άλλο κεφάλαιο της φυσικής ευνοεί την μηχανή στη μέση...όχι τόσο για την επιτάχυνση οσο βέβαια για τις αλλαγές πορείας.
Τι σημαίνει αυτή η παράθεση δυνατών προσθιοκίνητων αυτοκινήτων? Είναι απόδειξη ότι η κίνηση εμπρός είναι καλύτερη για μεγάλες υπποδυνάμεις?
Εξακολουθώ να πιστέυω ότι όποιος μπορει να καταθέσει αρκετά €€, θα προτιμούσε ένα δυνατό πισωκίνητο αυτοκίνητο. It is just simple physics! Με προυπόθεση βέβαια να έχει κάποια ιδέα απο πίσω κίνηση και τις παγίδες στις ελληνικές στροφές
Μάλλον κεντρομήχανο (και κατ'επέκταση πισωμήχανο) ήθελες να γράψεις αλλά σου ξέφυγε!!!
Εκτός και αν έχουμε διαβάσει διαφορετικό βιβλίο φυσικής
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ας 'τσακωνόμαστε', ως συνήθως για τις 'σημαίες', γιατί, εν τέλει, αυτοί που διαθέτουν τέτοια αμάξια δεν ασχολούνται και καθόλου με αυτά τα νούμερα και τις 'παντιέρες' που υψώνουμε εμείς και άλλοι σε διάφορα fora. Αυτοί ασχολούνται με τα ίδια τα αμάξια και εκεί έγκειται η ΜΕΓΑΛΗ διαφορά...
...Σωστά theo
Με κάτι τέτοιες διαπιστώσεις θα το κλείσουμε το thread, και άντε μετά να βρίσκουμε τρόπους να εκτονωνόμαστε μέχρι το Megara IV!!!
Ό,τι αμάξι λοιπόν είδατε μέχρι τώρα στα charts είναι μπουρούχες. Εγώ σας πατάω όλους, σε όποια πίστα γουστάρετε με το Λέιντα μου (LADA στην καθαρεύουσα! ) και θα ρίξω τουλάχιστον 0.002sec στον κάθε Stig (νέο ή παλιό - προτιμώ τον νέο γιατί δείχνει ταχύτερος αλλά μου την σπάει η άσπρη στολή του . Ο παλιός έδειχνει πιο 'κακός') ή κάθέ σχιστομάτη Tsuchiya, Nakaya, Kurosawa που παράτησε τις ταινίες και ξεκίνησε να τρέχει με σακαράκες!!!
Και μην ρωτήσετε τι και πώς με το Λέιντα. Είναι top secret! Όποιος αντέχει όμως να κατεβάζει 142ΜΒ θα καταλάβει τι εννοώ...
Top Gear featuring a converted Lada by Lotus Motorsport
Επίσης άλλο ένα βίντεο που αξίζει να μπει στην συλλογή όσων έχουν DSL σύνδεση, μιας και είναι 311ΜΒ!!!...
-
Δεν έχω οδηγήσει την GTA, αλλά με την εμπειρία προσθιοκίνητου με 180 άλογα και με (μεγαλύτερη) εμπειρία σε πισωκίνητα αυτοκίνητα με 180+, έχω αποφασίσει οτι μεγάλη υπποδύναμη+μπροστινή κίνηση παραείναι προβληματικός συμβιβασμός.
- Fiat Coupe Turbo
- Honda Civic TypeR
- Focus RS
Μα δεν είχες πει αυτό, είχες πει πως μεγάλη ιπποδύναμη + εμπρός κίνηση παραείναι προβληματικός συνδυασμός. Και ο dienekes σου απάντησε με παραδείγματα προσθιοκίνητων αυτοκινήτων για τα οποία η μεγάλη ιπποδύναμη ΔΕΝ είναι πρόβλημα, συνεπώς η πρότασή σου δεν ισχύει 'αξιωματικά' αλλά κατά περίπτωση.
Το αν τώρα καλύτερα να ήταν οπισθοκίνητα, αυτό είναι άλλη ιστορία.
-
Μάλλον κεντρομήχανο (και κατ'επέκταση πισωμήχανο)Ακριβώς και όσο το δυνατόν χαμηλομήχανο!
-
Έχω οδηγήσει το Fiat. Χωρίς να με προβληματίσει ιδιαίτερα, πάλι θα πώ ότι θα ήταν καλύτερο με την κίνηση πίσω.
Δεν ισχύει στην αυτοκίνηση τίποτα 'αξιωματικά'.
Μπορείς βέβαια να κάνεις κάποιες 'γενικότητες'. Και αυτή που κάνω εγώ είναι: 'σε γενικές γραμμές, η΄κίνηση πίσω είναι προτέρημα σε ορισμένες παράμετρους 'απόδοσης' ενός αυτοκινήτου, πχ. επιτάχυνση'.
Ο χρήστης nass έγραψε:
- Fiat Coupe Turbo
- Honda Civic TypeR
- Focus RS
Μα δεν είχες πει αυτό, είχες πει πως μεγάλη ιπποδύναμη + εμπρός κίνηση παραείναι προβληματικός συνδυασμός. Και ο dienekes σου απάντησε με παραδείγματα προσθιοκίνητων αυτοκινήτων για τα οποία η μεγάλη ιπποδύναμη ΔΕΝ είναι πρόβλημα, συνεπώς η πρότασή σου δεν ισχύει 'αξιωματικά' αλλά κατά περίπτωση.
Το αν τώρα καλύτερα να ήταν οπισθοκίνητα, αυτό είναι άλλη ιστορία.
-
Οχι, πισωκίνητο εννοούσα.Οσον αφορά την φυσική - στην επιτάχυνση, λόγω αδράνειας, 'μεταφέρεται' το βάρος στους πίσω τροχούς. Σε καλή άσφαλτο, αυτό σημαίνει ακόμα καλύτερη μεταφορά της ώθησης απο τους πίσω κινητήριους τροχούς. Αντιθέτως, η έλξη στους πρόσθιους κινητήριους τροχούς είναι προβληματική λόγω του μειωμένου βάρους.
Θα συμφωνήσω βέβαια οτι ένα άλλο κεφάλαιο της φυσικής ευνοεί την μηχανή στη μέση...όχι τόσο για την επιτάχυνση οσο βέβαια για τις αλλαγές πορείας.
Προφανώς υπάρχει τέτοια μεταφορά βάρους στην επιτάχυνση. Απλά όσο αφορά στη κατανομή βάρους, το οποίο εν τέλει 'μεταφέρεται, είναι ακόμα πιο προφανές ότι η κλασική RME-RWD (rear mid-engine) διάταξη, όπως και η FME-RWD (front mid-engine) που πρόσφατα άρχισε να επαναχρησιμοποιείται από πιο κλασικούς κατασκευαστές (βλ. Ferrari Scaglieti, Maserati Quatrroporte. Κάποιοι άλλοι όμως όπως οι Caterham, TVR, Westfield το 'δουλεύουν εδώ και χρόνια!...) δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα τόσο στο στήσιμο όσο και σε άλλα θέματα που άπτονται της γενικότερης συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.
Μην βιαστεί κάποιος να πει ποια διάταξη ευνοεί τον καθημερινό οδηγό, γιατί αυτό πιστεύω πως δεν αφορά τη συζήτηση... Το καθημερινό αυτοκίνητο του καθημερινού οδηγού, είναι εξ ορισμού το απαύγασμα ενός απίστευτου συμβιβασμού πολλών παραμέτρων, κάτι το οποίο θεωρώ πολύ μεγάλο κεφάλαιο για να συζητήσουμε εδώ πέρα. Θα χρειαστούμε μέχρι και ψυχολόγο εδώ γι'αυτό!!!!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Μάλλον κεντρομήχανο (και κατ'επέκταση πισωμήχανο)
Ακριβώς και όσο το δυνατόν χαμηλομήχανο!
Αν αρχίσουμε να προσθέτουμε προθέματα στο -μήχανο, θα καταλήξουμε να περιγράφουμε την F1, επόμένως ας το πούμε από τώρα...
-
Μάλλον κεντρομήχανο (και κατ'επέκταση πισωμήχανο)
Ακριβώς και όσο το δυνατόν χαμηλομήχανο!
Αν αρχίσουμε να προσθέτουμε προθέματα στο -μήχανο, θα καταλήξουμε να περιγράφουμε την F1, επόμένως ας το πούμε από τώρα...
Οκ δεν έχεις και άδικο
Alfa 147 3.2 GTA vs Audi A3 3.2 quattro