-
τις τελευταιες μερες διαβαζα [αλλα και εγραφα επισης] διαφορα σε θεματα οπως το σχετικο με το αν φοραμε ή οχι ζωνες........τι θα συμβει αν καποιος μας χτυπησει απο πισω....... τα αντανακλαστικα μας........διαφορα ευτραπελα και μη με την τροχαια κλπ κλπ .
καλα ειναι οταν λεμε τις αποψεις μας χαλαρα απο το διαδυκτιο ομως ποσο ωραια ειναι οταν γινομαστε μοιραια καποια στιγμη και πρωταγωνιστες σε αναλογες ιστοριες;;;;
πιστεψτε με καθολου ωραια δεν αισθανομαι μετα απο την εμπλοκη μου σημερα το απογευμα σε μινι καραμπολα τριων αυτοκινητων στην Π.Ραλλη.
καθως λοιπον πηγαινα στον εν λογω δρομο με κατευθυνση προς Πειραιως λιγο πριν την γεφυρα του Ταυρου σταματαει αποτομα ο μπροστινος μου καθως σταματησε αποτομα ο μπροστινος του κλπ κλπ για το φαναρι προς Ορφεως αριστερα που κοκκινησε.
αφου μπλοκαρω τα φρενα μου σε φρεναρισμα ''πανικου'' σταματαω ακριβως στον προφυλακτηρα του ακουμπωντας τον τοσο ωστε να υπαρξει μεν επαφη ομως τοσο μικρη που δεν εγινε ουτε γραντζουνια........ελα ομως που η οπισθεν εμου εποχουμενη κυρια με το grand vitara της ερχεται και μου δινει μια απο πισω και εγω την δινω στον μπροστινο μου καλη αυτη την φορα!!!!!!
τι να κανουμε ....πολιτισμενοι ανθρωποι ειμαστε ..........αυτα συμβαινουν κλπ κλπ ωραια και ηρεμα χωρις κραυγες και τσακωμους αλλαζουμε τα στοιχεια μας μεταξυ μας καθως αμεσως φροντισα να ειδοποιησω την τροχαια για τα τυπικα.
ηταν η ωρα 6+35 εκεινη την στιγμη και κλεινωντας το τηλεφωνο ημουν βεβαιος οτι θα περιμεναμε λιγακι γιατι συνηθως οταν δεν υπαρχουν τραυματισμοι αργουν λιγο να ερθουν
μολις ειχαν περασει οι δυο πρωτες ωρες και αφου και οι τρεις εμπλεκομενοι ειχαμε επανειλλημενα επικοινωνησει με το 100 διαμαρτυρωμενοι αρχιζα να σκεφτομαι οτι αυτα παθαινει οποιος θελει να ειναι σωστος και τυπικος ενω αλλοι που δεν ενδιαφερονται για το δικαιο και το σωστο και κατι τετοιες λεπτομερειες τις γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια ισως να περνανε και καλυτερα.........με λιγοτερα νευρα αλλα και λιγοτερο αγχος γενικοτερα.
τελικα η υπομονη μου εξαντληθηκε στις 10+5 μετα απο 3μιση ωρες αναμονης της τροχαιας και εφυγα βριζοντας οχι μονο αυτην [την τροχαια] αλλα και τον εαυτον μου που δεν εφυγα απο το πρωτο μισαωρο.
κατα τις δεκα και μιση η οπισθεν κυρια με ενημερωσε τηλεφωνικα οτι εφυγαν και αυτοι αφου πλεον μονο εαν κανεις ηταν τερας ψυχραμιας και υπομονης και με μεγαλη δοση μαζοχισμου θα περιμενε αυτους που δεν θα εφταναν ποτε.
δυστυχως στην χωρα που ζουμε για να ασχοληθει καποιος μαζι σου πρεπει να εισαι καποιος επωνυμος ή μεγαλοσχημος ή να εχεις ''αγκαζε'' καμμια καμερα τηλεοπτικου καναλιου αλλιως θα περιμενεις θα περιμενεις..............................θα περιμενεις!!!!!!!!!!!!!
σημ. ο μπροστινος μας επεμενε να περιμενουμε την τροχαια και αν και ειχα εγω εντυπο φιλικου διακανονισμου οι αλλοι δεν ειχαν και πιστευοντας [τρομαρα μας] οτι απο στιγμη σε στιγμη θα ερθει και η τροχαια δεν ασχοληθηκαμε με το θεμα αυτο περισσοτερο.
-
τις τελευταιες μερες διαβαζα [αλλα και εγραφα επισης] διαφορα σε θεματα οπως το σχετικο με το αν φοραμε ή οχι ζωνες........τι θα συμβει αν καποιος μας χτυπησει απο πισω....... τα αντανακλαστικα μας........διαφορα ευτραπελα και μη με την τροχαια κλπ κλπ .
καλα ειναι οταν λεμε τις αποψεις μας χαλαρα απο το διαδυκτιο ομως ποσο ωραια ειναι οταν γινομαστε μοιραια καποια στιγμη και πρωταγωνιστες σε αναλογες ιστοριες;;;;
πιστεψτε με καθολου ωραια δεν αισθανομαι μετα απο την εμπλοκη μου σημερα το απογευμα σε μινι καραμπολα τριων αυτοκινητων στην Π.Ραλλη.
καθως λοιπον πηγαινα στον εν λογω δρομο με κατευθυνση προς Πειραιως λιγο πριν την γεφυρα του Ταυρου σταματαει αποτομα ο μπροστινος μου καθως σταματησε αποτομα ο μπροστινος του κλπ κλπ για το φαναρι προς Ορφεως αριστερα που κοκκινησε.
αφου μπλοκαρω τα φρενα μου σε φρεναρισμα ''πανικου'' σταματαω ακριβως στον προφυλακτηρα του ακουμπωντας τον τοσο ωστε να υπαρξει μεν επαφη ομως τοσο μικρη που δεν εγινε ουτε γραντζουνια........ελα ομως που η οπισθεν εμου εποχουμενη κυρια με το grand vitara της ερχεται και μου δινει μια απο πισω και εγω την δινω στον μπροστινο μου καλη αυτη την φορα!!!!!!
τι να κανουμε ....πολιτισμενοι ανθρωποι ειμαστε ..........αυτα συμβαινουν κλπ κλπ ωραια και ηρεμα χωρις κραυγες και τσακωμους αλλαζουμε τα στοιχεια μας μεταξυ μας καθως αμεσως φροντισα να ειδοποιησω την τροχαια για τα τυπικα.
ηταν η ωρα 6+35 εκεινη την στιγμη και κλεινωντας το τηλεφωνο ημουν βεβαιος οτι θα περιμεναμε λιγακι γιατι συνηθως οταν δεν υπαρχουν τραυματισμοι αργουν λιγο να ερθουν
μολις ειχαν περασει οι δυο πρωτες ωρες και αφου και οι τρεις εμπλεκομενοι ειχαμε επανειλλημενα επικοινωνησει με το 100 διαμαρτυρωμενοι αρχιζα να σκεφτομαι οτι αυτα παθαινει οποιος θελει να ειναι σωστος και τυπικος ενω αλλοι που δεν ενδιαφερονται για το δικαιο και το σωστο και κατι τετοιες λεπτομερειες τις γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια ισως να περνανε και καλυτερα.........με λιγοτερα νευρα αλλα και λιγοτερο αγχος γενικοτερα.
τελικα η υπομονη μου εξαντληθηκε στις 10+5 μετα απο 3μιση ωρες αναμονης της τροχαιας και εφυγα βριζοντας οχι μονο αυτην [την τροχαια] αλλα και τον εαυτον μου που δεν εφυγα απο το πρωτο μισαωρο.
κατα τις δεκα και μιση η οπισθεν κυρια με ενημερωσε τηλεφωνικα οτι εφυγαν και αυτοι αφου πλεον μονο εαν κανεις ηταν τερας ψυχραμιας και υπομονης και με μεγαλη δοση μαζοχισμου θα περιμενε αυτους που δεν θα εφταναν ποτε.
δυστυχως στην χωρα που ζουμε για να ασχοληθει καποιος μαζι σου πρεπει να εισαι καποιος επωνυμος ή μεγαλοσχημος ή να εχεις ''αγκαζε'' καμμια καμερα τηλεοπτικου καναλιου αλλιως θα περιμενεις θα περιμενεις..............................θα περιμενεις!!!!!!!!!!!!!
σημ. ο μπροστινος μας επεμενε να περιμενουμε την τροχαια και αν και ειχα εγω εντυπο φιλικου διακανονισμου οι αλλοι δεν ειχαν και πιστευοντας [τρομαρα μας] οτι απο στιγμη σε στιγμη θα ερθει και η τροχαια δεν ασχοληθηκαμε με το θεμα αυτο περισσοτερο.
-
-
Kατ'αρχή θα ήθελα να σου ευχηθώ περαστικά για το ατυχές αυτό συμβάν. Στη συνέχεια θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι η Ελληνική μας Αστυνομία(το 'μας' είναι σκοπίμως τοποθετημένο ανάμεσα) πιθανότατα να ήταν απασχολημένη εκείνη τη στιγμή για τους παρακάτω λόγους:
α) Έστηναν Ραντάρ σε Εθνική Οδό με 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και ευθεία 35 χιλιομέτρων για να κόβουν κλήσεις σε 'δολοφόνους' των δρόμων που κινούνται με 120,0005χλμ/ώρα...και φυσικά είναι παράνομοι!
β) Έστηναν - πάλι - Ραντάρ σε Εθνική Οδό με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και ευθεία 5 χιλιομέτρων για να κόβουν κλήσεις σε 'δολοφόνους' των δρόμων που κινούνται με 85χλμ/ώρα...και φυσικά είναι παράνομοι διότι κάποιος εργολάβος(ο θεός να τον κάνει) ξέχασε μιά πινακίδα με όριο ταχύτητας 30 - ναί, καλά διαβάζετε, ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ - σε εθνική οδό και φυσικά δέν το άφησαν ανεκμετάλευτο το γεγονός!
γ) Σταμάτησαν σε καμμία καντίνα για το 'κολατσό' τους και 'ξεχάστηκαν' στα ούζα!
γ) Αποφάσισαν ότι αφού δέν υπήρχε τραυματισμός, η παρουσία τους θα ήταν άσκοπη και προφασιζόμενοι 'εξοικονόμιση δημοσίου χρήματος' από την μή κίνηση το Περιπολικού...συνέχισαν την παρτίδα τάβλι!
Τα παραπάνω περιστατικά, όσο χιουμοριστικά και άν σου φαίνονται, είναι αληθή, καταγραμμένα από εμένα(σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξα και το 'θύμα'), σε δρόμους της Ε.Ο Θεσ/νίκης-Σερρών και εντός των Νομών Θεσνίκης και Σερρών.
ΥΓ: Δέν 'μηδενίζω' το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας με τα προαναφερθέντα, αλλά τα κακώς κείμενα πρέπει να αναφέρονται ΠΑΝΤΑ!
-
Για αυτο λοιπον οταν τρακαρουμε λεμε οτι υπαρχει τραυματισμος και οτι επιπροσθετως απειλειται συρραξη μεταξυ των εμπλεκομενων, και οταν ερθουν πολυ απλα λεμε οτι ενταξει τα βρηκαμε και εγω χτυπησα λιγο το χερακι μου στην πορτα...
-
Δεν ειχε 'λεφτα' το θεμα.
Προχτες ειχα σταματησει μπροστα απο ενα στενο που ηταν κλειστο διοτι περναγαν αγωγους νερου.
Εξυπνακιας με κλεινει και περνω τηλ αστυνομια να του κοψει κληση...Μετα απο 15 λεπτα (!) ηρθε το στρουμφ και πεταει το θεικο !
Στροθμφ >Θα σου κοψω και σενα κληση διοτι εχεις σταματησει σε δρομο που γινονται εργα και τον κλεινεις.
Εγω> Μα εδω δεν μπορει να περασει τπτ και δεν ειναι και κανεις δεν βλεπεις το χαντακι που ειναι 3μ???
Στρουμφ> Αποτελει παραβαση και εγω ηρθα εδω να κοψω κλησεις.
Εγω> Λες να σε πηρα τηλεφωνο να μου κοψεις κληση??
Στρουμφ.........Ευτυχως σηκωθηκε και εφυγε....
-
Εύχομαι περαστικά και αγύριστα.
Όσες φορές έχω χρειαστεί την παρουσία της Τροχαίας (3 ή 4 φορές), έχουν έρθει τουλάχιστον 1 ώρα αργότερα. Στη μία περίπτωση μάλιστα, ο φίλος που οδηγούσε τη μηχανή είχε τραυματιστεί ελαφρά.
Όσες φορές τους ρώτησα γιατί τόση καθυστέρηση, δικαιολογούνται λέγοντας ότι είναι πολύ λίγοι, είναι πολλά τα περιστατικά, κλπ. Μάλιστα δύο φορές ο τροχαίος έβγαλε και μου έδειξε ένα πάκο χαρτιά με περιστατικά που θα έπρεπε να ελέγξουν αργότερα (αν προλάβαιναν, γιατί φαντάζομαι κάποια στιγμή λήγει η βάρδιά τους, έτσι; )
Σε περιπτώσεις σαν τη δική σου, το καλύτερο είναι να κάνεις μια φιλική δήλωση, να πάρεις φωτογραφίες, να καλέσεις και να ενημερώσεις τον ασφαλιστή σου (ο οποίος σίγουρα θα φτάσει πιο γρήγορα αν του το ζητήσεις και είναι σωστός επαγγελματίας) και μετά να πας στην ευχή του θεού.
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Εύχομαι περαστικά και αγύριστα.
Σε περιπτώσεις σαν τη δική σου, το καλύτερο είναι να κάνεις μια φιλική δήλωση, να πάρεις φωτογραφίες, να καλέσεις και να ενημερώσεις τον ασφαλιστή σου (ο οποίος σίγουρα θα φτάσει πιο γρήγορα αν του το ζητήσεις και είναι σωστός επαγγελματίας) και μετά να πας στην ευχή του θεού.
Κι εγώ με τη σειρά μου περαστικά.
Όταν πέρισυ είχα τρακάρει πάντως η τροχαία εδώ ήρθε μέσα σε 10' ενώ ο μην πω τώρα υπεύθυνος της ασφάλειας, που ήταν και μεγάλης εταιρίας να φανταστείτε μας έστησε πάνω από 2 ώρες στο κρύο. Και όταν ήρθε δεν ήξερε καν να συμπληρώσει τα χαρτιά που του χρειάζονταν. Ευτυχώς το ζήτημα ήταν ξεκάθαρο (έφταιγα εγώ λόγω stop αν και ακόμα θυμάμαι πόσο όμορφα με τράκαραν στην πόρτα χωρίς καν να κόψουν από 40 μέσα στο κέντρο της πώλης - ας είν' καλά η παθητική ασφάλεια του αστρα μόνο τον ήχο άκουσα, ούτε που κούνησε το αυτοκίνητο), και οι δύο ήμασταν ασφαλισμένοι στην ίδια εταιρία γιατι αλλιώς κάποιος θα έκλαιγε τα λεφτά του με τον άσχετο που μπλέξαμε... Τέλωσπαντων είναι γενικά να μη σου τύχουν αυτά (€800 εξωτερικό πόρτας και φαναρτζοδουλειά ) -
κάντε την προσευχή σας να μη χρειαστεί κανείς μας την αστυνομία ή την τροχαία την περίοδο της ολυμπιάδας
-
Για διαβάστε και αυτήν την άποψη (όπως μου την είπε 'όργανο' της Τάξης) και μετά μου λέτε...
Το κάθε τμήμα Τροχαίας (άλλο η Τροχαία, άλλο το αστυνομικό τμήμα και άλλο η ασφάλεια...) έχει και έναν τομέα ευθύνης εντός του οποίου ενεργεί (προλητικά!?! αποτρεπτικά, κατασταλτικά, εισπρακτικά, κλπ.) Μια από τις αρμοδιότητες τους λοιπόν είναι και τα τροχαία συμβάντα. Σωστά μέχρι εδώ; Πάμε παρακάτω που έχει και το ζουμί λοιπόν!...
Βάσει της 'πληροφόρησης' που είχα, η Τροχαία όπως είναι φυσικό, καταγράφει όλα τα περιστατικά (ή τουλάχιστον οφείλει) που συμβαίνουν εντός του Τομέα Ευθύνης της. Αυτά λοιπόν χωρίζονται γενικότερα σε περιστατικά που επηρεάζουν θετικά ένα τμήμα (π.χ. εισπράξεις-κλήσεις, δηλ. το μαγαζί έβγαλε τους πωλητές του στο δρόμο και μοίρασε πορτοκάλια-κλήσεις στο κοινό του...Θα επανέλθω σε αυτό αργότερα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες...), και αρνητικά (τροχαία περιστατικά).
Τα τελευταία δρουν όμως αρνητικά για το τμήμαμ ΜΟΝΟ στην περίπτωση που καταγραφούν. Τί γίνεται λοιπόν με τους εξυπνάκηδες της Τροχαίας; Αν αντιληφθούν πως το τροχαίο δεν έχει τραυματισμό και πλέον μπορεί να διευθετηθεί μέσω των φιλικών δηλώσεων των ασφαλιστικών που μας έχουν εφοδιάσει, κάνουν τις πάπιες και δεν έρχονται, κι ας παίρνεις εσύ 500 τηλέφωνα. Λένε δηλ.:'-Κύριοι, έχετε τις δηλώσεις, βρείτε τα μεταξύ σας, μην εμπλέκεται σε μας, έχουμε άλλες δουλειές να κάνουμε από το να μας χαλάτε τα στατιστικά περί ατυχημάτων-συγκρούσεων στο τομέα μας...'. Καλό, ε;;;
Και έτσι ενεργούν μόνο στην περίπτωση που υπάρχει τραυματίας στο ατύχημα...Απλοποιείται η δουλειά τους, περιορίζεται οι άσκοπες (ομολογουμένως πολλές φορές) κλήσεις και παραστάσεις πληρωμάτων που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να γράψουν τα στοιχεία και να τα δώσουν από τον έναν οδηγό στον άλλο, και θεωρητικά (και εν μέρει πρακτικά..) τους δίνεται περισσότερος χρόνος για να ενεργούν σε σοβαρότερα περιστατικά όπου εμπλέκονται και τραυματίες...Πάμε τώρα στις κλήσεις...
Κάθε αστυφυλυκάκος εφοδιάζεται με κάποια μπλοκάκια τα οποία πρέπει να γεμίζουν με στοιχεία παραβατών '(καλώς ή κακώς) κατόπιν εντολής-οδηγιών του διοικητή του, και προφανώς όχι με σχεδιάκια από τη φύση όπου έχει στηθεί καρτέρι με το ραντάρ και το περιπολικό του. Τί θα κάνατε λοιπόν εσείς στη θέση του; Στον υπάλληλο αυτόν λοιπόν έχει ανατεθεί η βελτίωση της οικονομικής οικόνας του εκάστοτε τμήματος τροχαίας. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πάρεργο-παρενέργεια το γεγονός ότι η παρουσία του (εκεί που έχει καθοριστεί να στηθεί καρτέρι με το ραντάρ χειρός) να περιορίζει την ταχύτητα ή την αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών...
Τι θα κάνατε λοιπόν εσείς στη θέση του; Θα αρνούσασταν να γεμίσετε το μπλοκάκι σας; Ή επειδή είσαστε καλύτερα 'όργανα' που θέλετε να κάνετε σοβαρότερα τη δουλειά σας θα το 'γεμίζατε' με πιο αργό ρυθμό, όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοι σας στο ίδιο μέρος σε άλλες βάρδιες θα βγάζουν πολύ περισσότερες κλήσεις;;;;; Για να αντιληφθείτε πως αποτιμάται από τους προϊσταμένους τους η 'πλημμελής' τους συμπεριφορά απέναντι στους 'σκοπούς' του τμήματος, ένα σας λέω: πως πέραν των επιπλήξεων από τους προϊσταμένους τους, είναι δυνατό (και γίνεται πολλάκις σε ανεπίδεκτους τροχονόμους που θέλουν να κάνουν υπεύθυνα τη δουλειά τους), να υποστούν διοικητικές ποινές υπό την μορφή προστίμων. Δηλ. είπε ο προϊστάμενος και ελάλησε: Θέλω ΄Χ' κλήσεις! και ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοι σου έφεραν αυτόν η κοντά σε αυτόν τον αριμό κλήσεις, εσύ έφερες ή φέρνεις μόνιμα 30% λιγότερες, και του χαλάς βραχυπρόθεσμα την 'στοχοποίηση' για την προαγωγή του. Γιατί και αυτός κάπου εκεί στηρίζεται. Στην καλή εικόνα που δείχνει κάθε χρόνο στους επιτελείς και τα κιτάπια τους. Υπό τη διοίκηση του τάδε, το δείνα τμήμα είχε και α% λιγότερα ατυχήματα, και β% περισσότερες βεβαιώσεις τροχαίων παραβάσεων και εντέλει συνέβαλε και γ% στην αύξηση εσόδων. Άρα ήταν καλός διευθυντής καταστήματος! Ας του δώσουμε ένα καλύτερο πόστο...
Για να μην του 'κόψεις' την μπεσαμέλ λοιπόν και να φτιάξεις χαρακτήρα τρως ένα προστιματάκι εσύ 50 ευρώ (που είναι περίπου το 5% του μισθού τους περίπου...)και την επόμενη φορά βλέπουμε αν δεν γράψεις όχι μόνο τον μαντράχαλο που πήγαινε με 51,5χλμ αντί για 50 που ήταν το όριο σε δρόμο που μπορείς να πας κάλιστα με 250 που λέει ο λόγος, αλλά ακόμα και την κούκλα που σου κάνει τα γλυκά ματάκια επειδή είτε πήγαινε πάνω από το όριο 1 χλμ, ή πάτησε διπλή γραμμή ενώ δεν φαίνεται πλέον από την πολυκαιρία ή δεν είχε στο φαρμακείο σερβιέτα ή φορούσε το string της ανάποδα για το μάτι....Όλοι τη δουλειά τους κάνουνε τελικά απ'ότι βλέπετε. Όλοι είναι πωλητές και απλά προσπαθούν να βρουν πελάτες να πασάρουν την καθημερινή πραμάτεια τους. Αν δώσουν και κάτι καλό στον πωλήτη-πελάτη-οδηγό έχει καλώς. Ειδάλλως, δεν κάνουν κάτι χειρότερο από τους περισσότερους έλληνες εμπόρους, ή πωλητές καταστημάτων που προσπαθούν να σου πλασάρουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες ή να σου παρέχουν ανύπαρκτες υπηρεσίες και να τις χρεώσουν χρυσάκι. Όλοι αυτοί συμπεριλαμβανομένων και των οργάνων 'τρέχουν' και στοχοποιούνται.
Τα όσα ανέφερα δεν αναιρούν βέβαια και τον ορθό σκοπό για τον οποίο υφίσταται η Τροχαία. Έχει λόγο ύπαρξης, έχει σκοπό λειτουργίας, έχει και άριστα στελέχη, έχει και ανθρώπους που αντιλαμβάνονται το σωστό και το άδικο, αλλά όπως σε όλους τους οργανισμούς έτσι και εδώ υπάρχουν και κάποιες κακές πρακτικές που είθισται να εφαρμόζονται, ευτυχώς προς τέρψιν του ταμείου της, δυστυχώς της τσέπης μας.
Γιατί να μην κρυβόμαστε, είμαστε τόσο ζώα -ως συνολική συμπεριφορά- οι Έλληνες στο δρόμο, που αν δεν υπάρχει και κάποιος μπαμπούλας να μας κουμαντάρει, θα είχαμε εγκαταστήσει πέραν των bull bars και Καλάσνικοφ για να 'γαζώσουμε' αυτόν που πέρασε δικαίως με πράσινο το φανάρι αλλά επειδή εμείς βιαζόμασταν πέσαμε πάνω του, του ζητάμε -αδίκως βέβαια, αλλά ποιος το λέει- και τα ρέστα...
Αυτά τα ολίγα προς διάδοση τη γνώσης προς τους ημέτερους οδηγούς.
-
δωσε μου ενα μπλοκάκι και στο γεμίζω σε μία μέρα!με ουσιαστικές-σοβαρές κλήσεις και όχι κλήσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας για 1%.
εμα τώρα αστειευόμαστε?αν θέλανε τα όργανα μπορούσαν να γεμίζουν μπλοκάκια και μπλοκάκια.απλά βαριούνται να κανουν ουσιαστικούς ελέγχους και περιπολίες.προτιμούν να κάθονται στο τέλος μιας τεράστιας ευθείας κρυμμένοι πισω από θάμνους ή πινακίδες με το φραπέ στο ένα χέρι και το ραντάρ στο άλλο.αν σταματούσαν οποιο αυτοκίνητο μολύνει (είτε με θόρυβο είτε με ρύπους), όλους αυτους που δεν φοράν ζώνη,αυτους που δεν φοράν κράνος,αυτούς που πανε με 150 με στην πόλη και αυτούς που πανε με 50 στην εθνική,τα τσογλάνια που περνάνε με κόκκινο κτλ θα γέμιζαν όχι μπλοκ αλλα τόμους.
αντε γιατί τα πήρα πρωινιάτικα (10:30 εδώ που ειμαι) -
Δεν έχεις άδικο... Άλλωστε και εκεί που βρίσκεσαι γνωρίζω πως γίνονται τα ίδια. Τα όργανα προσπαθούν να κάνουν εύκολες 'πωλήσεις', χαλλλαρρρές , που λέμε....έτσι δεν είναι?
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Αν αντιληφθούν πως το τροχαίο δεν έχει τραυματισμό και πλέον μπορεί να διευθετηθεί μέσω των φιλικών δηλώσεων των ασφαλιστικών που μας έχουν εφοδιάσει, κάνουν τις πάπιες και δεν έρχονται, κι ας παίρνεις εσύ 500 τηλέφωνα. Λένε δηλ.:'-Κύριοι, έχετε τις δηλώσεις, βρείτε τα μεταξύ σας, μην εμπλέκεται σε μας, έχουμε άλλες δουλειές να κάνουμε από το να μας χαλάτε τα στατιστικά περί ατυχημάτων-συγκρούσεων στο τομέα μας...'. Καλό, ε;;;
Και έτσι ενεργούν μόνο στην περίπτωση που υπάρχει τραυματίας στο ατύχημα...Απλοποιείται η δουλειά τους, περιορίζεται οι άσκοπες (ομολογουμένως πολλές φορές) κλήσεις και παραστάσεις πληρωμάτων που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να γράψουν τα στοιχεία και να τα δώσουν από τον έναν οδηγό στον άλλο, και θεωρητικά (και εν μέρει πρακτικά..) τους δίνεται περισσότερος χρόνος για να ενεργούν σε σοβαρότερα περιστατικά όπου εμπλέκονται και τραυματίες...ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!!! Δεν είναι δυνατόν σε προφανείς περιπτώσεις, όπως αυτή του alexastrag, να απαιτούμε να έρθει η Τροχαία. Για να κάνει τι ? Να γράψει τα ονόματά μας στο βιβλίο συμβάντων ? Δηλαδή δεν έχουμε ούτε τον ελάχιστο πολιτισμό (που στην περίπτωση που περιγράφει ο alexastrag, υπήρχε, κατάλαβα πως δεν υπήρχε πρόβλημα με τους υπόλοιπους που ενεπλάκησαν στη μικροσύγκρουση) να λύσουμε το θέμα μεταξύ μας (ιδίως μάλιστα αφού υπάρχει πλέον και ο φιλικός διακανονισμός) και πρέπει να εμπλέξουμε και την Τροχαία ? Και να πούμε και ψέμματα πως τραυματιστήκαμε ?
Δεν είναι δυνατό από τη μία να λοιδωρούμε (δικαίως) την αστυνομία επειδή έχει σωματοφύλακες σε κάθε πανάθλιο δημοσιογράφο ή οικονομικό παράγοντα ή πρόεδρο ΠΑΕ (για να μην αναφέρω τους βολευτές ), αλλά ο καθένας μας να θέλει και έναν δικό του αστυνομικό ?
-
Καλα στην AMWAY δουλευουν ή στην TAPPERWARE ;
Και μετα σου λενε πρωτα ο πολιτης ,μαλλον πρωτα η τσεπη του πολιτη. -
Σε περίπτωση που οι εμπλεκόμενοι σε τροχαίο είναι πάνω από δύο, ή υπάρχει τραυματισμός. δεν ισχύει ή φιλική δήλωση και συνεπώς ούτε ο φιλικός διακανονισμός. Πέρα από την κλήση Τροχαίας, καλό είναι να καλέσουμε και την Ασφαλιστική μας εταιρία για να κάνει καταγραφή του συμβάντος, αν έχουμε τέτοια κάλυψη, και να φωτογραφήσει οχήματα, σήμανση, άδειες κυκλοφορίας και οδήγησης και ότι άλλο χρειαστεί. Επίσης παραλαμβάνει και την Δήλωση Ατυχήματος, που είναι άλλο έντυπο από την φιλική δήλωση, και απαραίτητο για ανοιχτεί φάκελος ζημιάς!
Έτσι έχουμε μόνο να κανονίσουμε ραντεβού με πραγματογνώμονα στο συνεργείο της αρεσκείας μας... για τα περαιτέρω... -
Κάθε αστυφυλυκάκος εφοδιάζεται με κάποια μπλοκάκια τα οποία πρέπει να γεμίζουν με στοιχεία παραβατών '(καλώς ή κακώς) κατόπιν εντολής-οδηγιών του διοικητή του, και προφανώς όχι με σχεδιάκια από τη φύση όπου έχει στηθεί καρτέρι με το ραντάρ και το περιπολικό του. Τί θα κάνατε λοιπόν εσείς στη θέση του; Στον υπάλληλο αυτόν λοιπόν έχει ανατεθεί η βελτίωση της οικονομικής οικόνας του εκάστοτε τμήματος τροχαίας. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πάρεργο-παρενέργεια το γεγονός ότι η παρουσία του (εκεί που έχει καθοριστεί να στηθεί καρτέρι με το ραντάρ χειρός) να περιορίζει την ταχύτητα ή την αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών...
Τι θα κάνατε λοιπόν εσείς στη θέση του; Θα αρνούσασταν να γεμίσετε το μπλοκάκι σας; Ή επειδή είσαστε καλύτερα 'όργανα' που θέλετε να κάνετε σοβαρότερα τη δουλειά σας θα το 'γεμίζατε' με πιο αργό ρυθμό, όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοι σας στο ίδιο μέρος σε άλλες βάρδιες θα βγάζουν πολύ περισσότερες κλήσεις;;;;; Για να αντιληφθείτε πως αποτιμάται από τους προϊσταμένους τους η 'πλημμελής' τους συμπεριφορά απέναντι στους 'σκοπούς' του τμήματος, ένα σας λέω: πως πέραν των επιπλήξεων από τους προϊσταμένους τους, είναι δυνατό (και γίνεται πολλάκις σε ανεπίδεκτους τροχονόμους που θέλουν να κάνουν υπεύθυνα τη δουλειά τους), να υποστούν διοικητικές ποινές υπό την μορφή προστίμων. Δηλ. είπε ο προϊστάμενος και ελάλησε: Θέλω ΄Χ' κλήσεις! και ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοι σου έφεραν αυτόν η κοντά σε αυτόν τον αριμό κλήσεις, εσύ έφερες ή φέρνεις μόνιμα 30% λιγότερες, και του χαλάς βραχυπρόθεσμα την 'στοχοποίηση' για την προαγωγή του. Γιατί και αυτός κάπου εκεί στηρίζεται. Στην καλή εικόνα που δείχνει κάθε χρόνο στους επιτελείς και τα κιτάπια τους. Υπό τη διοίκηση του τάδε, το δείνα τμήμα είχε και α% λιγότερα ατυχήματα, και β% περισσότερες βεβαιώσεις τροχαίων παραβάσεων και εντέλει συνέβαλε και γ% στην αύξηση εσόδων. Άρα ήταν καλός διευθυντής καταστήματος! Ας του δώσουμε ένα καλύτερο πόστο...
Για να μην του 'κόψεις' την μπεσαμέλ λοιπόν και να φτιάξεις χαρακτήρα τρως ένα προστιματάκι εσύ 50 ευρώ (που είναι περίπου το 5% του μισθού τους περίπου...)και την επόμενη φορά βλέπουμε αν δεν γράψεις όχι μόνο τον μαντράχαλο που πήγαινε με 51,5χλμ αντί για 50 που ήταν το όριο σε δρόμο που μπορείς να πας κάλιστα με 250 που λέει ο λόγος, αλλά ακόμα και την κούκλα που σου κάνει τα γλυκά ματάκια επειδή είτε πήγαινε πάνω από το όριο 1 χλμ, ή πάτησε διπλή γραμμή ενώ δεν φαίνεται πλέον από την πολυκαιρία ή δεν είχε στο φαρμακείο σερβιέτα ή φορούσε το string της ανάποδα για το μάτι....Για να απαντήσω σε αυτό παραθέτω το εξής από άλλο θέμα:
Δεν ξερω αν το εχετε παρατηρησει,αλλα τους τελευταιους μηνες η κατασταση στους Ελληνικους δρομους και συγκεκριμενα της Αθηνας ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ...
Δεν μιλαω για τα εργα τα οποια κατα την γνωμη μου ειναι αναγκαιο κακο και τελος παντων θα βελτιωσουν εστω και λιγο την ποιοτητα της ζωης(εμμεσα) αλλα για τους οδηγους και τον τροπο οδηγησης τους και γενικα για το πως κινουμαστε στους δρομους..
Σε καθε φαναρι οταν αναβει το κοκκινο,θα περασουν 3-4 αυτοκινητα τουλαχιστον
Προτεραιοτητες δεν υπαρχουν και εχουμε γινει κατι σαν την Αιγυπτο οπου οποιος κορναρει πρωτος περναει
Το βρισιδι και οι τσακωμοι ειναι στην καθημερινη πραξη...
Οταν υπαρχει μποτιλιαρισμα σε μια διασταυρωση,παντα καποιοι θα προσπαθησουν να κερδισουν μερικα μετρα με αποτελεσμα το χαος(εχω χασει πολλες φορες φαναρι ετσι...)
Τα φορτηγα κυκλοφορουν χωρις καλυμενο το φορτιο παρα σε ελαχιστες περιπτωσεις με αποτελεσμα πετρες και οτι αλλο μπορει να φανταστειτε να πεφτει πανω στο αυτοκινητο..
Οι ταξιτζηδες σταματουν οπου τους αρεσει και οπως θελουν και μονο λιγοι βγαζουν αλαρμ...Στο δρομο δε νομιζουν οτι εχουν προτεραιοτητα παντα ανεξαρτητως συνθηκων..
Μηχανακια κρατουν την αριστερη λωριδα με το ετσι θελω και αν τους περασεις απο τα δεξια σε βριζουν κιολας
Σε καθε φαναρι παντα θα υπαρχει ο εξυπνος που θα μπει απο το πλαι για να γλυτωσει την ουρα..
Απο καθε κινουμενο οχημα πεταγονται λογης λογης πραγματα στον δρομο...Βλεπετε συν τοις αλλοις δεν εχουμε και περιβαλλοντικη παιδεια...
Η καρτα καυσαεριων ειναι αγνωστη λεξη σε παρα πολλα αυτοκινητα με αποτελεσμα να σε κανουν μαυρο κυριολεκτικα..
Η τροχαια ειναι μονο για να γραφει με το ρανταρ και για τιποτε αλλο.
Η ολη κατασταση ειναι εκνευριστικη,αφορητη κ σκεφτειτε οτι σε λιγο θα μπουν σε εφαρμογη τα μετρα του Ολυμπιακου δακτυλιου!!!
Υπαρχουν πολλα ακομα παραδειγματα αλλα αναφερω μερικα απο τ;α βασικα....
Δεν παει αλλο ρε γαμωτο...Και πείτε μου εσείς: Πόσα από αυτά τα ωραία δεν είναι εξ'ίσου εύκολο να παταχθούν με την 'υπερβολική ταχύτητα'; Αρκεί να τη στήσει ένας τροχονόμος σε μια κεντρική διασταύρωση της Αθήνας και όχι μόνο να ξεσκιστεί να κόβει κλήσεις για να ικανοποιήσει το διοικητή του αλλά και να ανακηρυχθεί σε 'εθνικό ήρωα' κιόλας από τους σωστούς οδηγούς (πόσες φορές δεν έχετε φωνάξει 'μπράβο, ξέσκισέ τον' σε τροχονόμο που γράφει κάποιον για μια σοβαρή ή θρασεία παράβαση; ).
Όλα αυτά λοιπόν είναι κατά τη γνώμη μου δικαιολογίες εκ μέρους των οργάνων και τίποτε άλλο. Είναι άλλωστε διαβόητη η αδιαφορία τους όταν βλέπουν μια θρασύτατη παράβαση μπροστά στα μάτια τους και κάνουν τον κινέζο The bottom line is ότι σκέφτονται και δρουν εντελώς δημοσιουπαλληλίστικα, αν όχι 'φανταρίστικα'. Δεν κοιτούν δηλαδή πώς να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους μέσα στα πλαίσια που τους δίδονται από την υπηρεσία (π.χ. στόχους) αλλά προσπαθούν να κάνουν τα ελάχιστα δυνατά με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι ευχαριστημένοι οι ανώτεροί τους αδιαφορώντας αν τελικά η δουλειά τους έχει τελικά κάποιο καλό αποτέλεσμα ή όχι.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όλα αυτά λοιπόν είναι κατά τη γνώμη μου δικαιολογίες εκ μέρους των οργάνων και τίποτε άλλο. Είναι άλλωστε διαβόητη η αδιαφορία τους όταν βλέπουν μια θρασύτατη παράβαση μπροστά στα μάτια τους και κάνουν τον κινέζο The bottom line is ότι σκέφτονται και δρουν εντελώς δημοσιουπαλληλίστικα, αν όχι 'φανταρίστικα'. Δεν κοιτούν δηλαδή πώς να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους μέσα στα πλαίσια που τους δίδονται από την υπηρεσία (π.χ. στόχους) αλλά προσπαθούν να κάνουν τα ελάχιστα δυνατά με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι ευχαριστημένοι οι ανώτεροί τους αδιαφορώντας αν τελικά η δουλειά τους έχει τελικά κάποιο καλό αποτέλεσμα ή όχι.Αυτό ουσιαστικά δεν υπαινισσόμουν; Από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με δημοσιοϋπαλλιληκό κατεστημένο, και υπαλληλική εκτελεστική νοοτροπία τέτοια συμπτώματα θα τα έχουμε...Εδώ πάσχουν πολυεθνικές πλέον από τέτοια νοοτροπία, το δημόσιο δεν θα νοσούσε;;;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!!! Δεν είναι δυνατόν σε προφανείς περιπτώσεις, όπως αυτή του alexastrag, να απαιτούμε να έρθει η Τροχαία. Για να κάνει τι ?
Αυτό που λες θα ήταν το ιδανικό, σε μια ιδανική κοινωνία.
Ελα όμως που δεν είναι έτσι.
Γιατί αν δεν καταγραφεί κάπου επίσημα κάτι έστω και μηδαμινής σημασίας, είναι πολύ πιθανό να βρεις τον μπελά σου! Πώς το λένε... φύλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.
Παράδειγμα. Ταξιτζής εξ... Αρτας με γρατζουνάει από πίσω, οντας σταματημενος σε φαναρι. Στη θεση του οδηγου ο αδερφος μου. 'ΟΚ εγω φταιω, εχεις δικιο.' Ελα ομως που δεν εδινε τα στοιχεία του.
-
'Ελα, θα σου δωσω 5 ευρω και ειμαστε ενταξει'
-
Οχι, μπορουμε να κανουμε φιλικη δηλωση
-
Δεν εχω τετοια, δεν ξερω απο αυτα κ.λπ κ.λπ
-
Ενταξει, τα στοιχεια σας τοτε και να μου κανετε δηλωση μεσω ασφαλιστικης
-
Οχι δε σας δινω τα στοιχεια μου καλεστε την αστυνομια
-
Γκρ, ενταξει
-
Αν θελετε να τα βρουμε, οριστε 10 ευρω
-
Ουργκ
(αργοτερα το ποσο ανεβηκε σε 15 και 20 ευρω)
μετα απο μιση ωρα ερχεται ο αστυνομικος. Ενδωμεταξυ η συνοδηγος αυτου (γυναικα του?) ειχε καλεσει κατι φιλους που μενουν εκει κοντα (για... υποστηριξη???).
Ανταλλαγη στοιχειων αποψεων κ.λπ. για το... φοβερης σημασιας ατυχημα,... και ξαφνικα πεταει το φοβερο
-
Οδηγουσε αυτος (δειχνει εμενα, που δειχνω μικροτερος απο τον αδερφο μου, ισως επειδη εμοιαζα να μην εχω διπλωμα? και να βγει απο πανω?)
-
Τι λετε τωρα, ειστε ψευτης κλπ
-
Επιμενω οδηγουσε αυτος
Οι φιλοι του τον υποστηριζαν και ελεγαν στον αστυνομικο τι πραγματα ειναι αυτα και κατι τετοια!!!
Εγω:
- ΟΚ ο,τι πειτε...
βγαζω διπλωμα και ειμαι ενδωμεταξυ και ο ιδιοκτητης!!! Αφωνος αυτος, δεν επιασε το κολπο του , απογοητευτηκε...
Πριν απο λιγες μερες ο αδερφος μου εκανε σε ενα παρκαρισμα ενα βαθουλωμα στο πισω μερος, οποτε λεω μηπως ριξω το κοστος στον ταξιτζη γιατι του αξιζει για την κακια και την 'κουτοπονηρια' του! Αλλωστε ο αστυνομικος που κατεγραψε το συμβαν δεν εγραψε λεπτομερειες, παρα μονο οτι 'επεσε πανω μου', δεν περιεγραφε ζημιες!! Ποια ειναι η γνωμη σας;
Το συμπερασμα μου ηταν οτι ειναι δυσκολο να μην μπλεξεις, αν σου τυχει καποια ασχημη περιπτωση...
-
-
Όλα αυτά λοιπόν είναι κατά τη γνώμη μου δικαιολογίες εκ μέρους των οργάνων και τίποτε άλλο. Είναι άλλωστε διαβόητη η αδιαφορία τους όταν βλέπουν μια θρασύτατη παράβαση μπροστά στα μάτια τους και κάνουν τον κινέζο The bottom line is ότι σκέφτονται και δρουν εντελώς δημοσιουπαλληλίστικα, αν όχι 'φανταρίστικα'. Δεν κοιτούν δηλαδή πώς να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους μέσα στα πλαίσια που τους δίδονται από την υπηρεσία (π.χ. στόχους) αλλά προσπαθούν να κάνουν τα ελάχιστα δυνατά με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι ευχαριστημένοι οι ανώτεροί τους αδιαφορώντας αν τελικά η δουλειά τους έχει τελικά κάποιο καλό αποτέλεσμα ή όχι.
Αυτό ουσιαστικά δεν υπαινισσόμουν; Από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με δημοσιοϋπαλλιληκό κατεστημένο, και υπαλληλική εκτελεστική νοοτροπία τέτοια συμπτώματα θα τα έχουμε...Εδώ πάσχουν πολυεθνικές πλέον από τέτοια νοοτροπία, το δημόσιο δεν θα νοσούσε;;;
Γιατί, μήπως γράφουν για άλλες παραβάσεις και πουθενά αλλού; Και στην Ελβετία που είμαι τώρα, και σε άλλες χώρες που έχω βρεθεί/ζήσει κάποιο διάστημα μόνο ζώνη και ταχύτητα έχω δει.
ΒΕΒΑΙΑ, εκεί αν περάσεις με κόκκινο θα σε γράψει η ψυχρή και αντικειμενική κάμερα, και όχι ο αετομάτης αστυνομικός, και δεν διανοείται κανείς να σε περάσει στην ουρά για το φανάρι (εκτός από κάποιον που είναι πασιφανές πως μπερδεύτηκε και προσπαθεί να εξαφανιστεί από προσώπου γης...). Κανείς δεν έχει αυτοκίνητο που να ρυπαίνει, τουλάχιστον όχι σε επίπεδο που να αντιλαμβάνεσαι με γυμνό μάτι, και η συμπεριφορά τους στους δρόμους είναι εν γένει και κατά κανόνα σωστή και με σεβασμό στους άλλους.
Το πρόβλημά μας είναι η οδηγική παιδεία. Έτυχα σε μποτιλιάρισμα στο Λουγκάνο (τα κοροϊδεύω, γιατί μποτιλιάρουν με 500-1000 αυτοκίνητα μόλις...), και όντας σε διασταύρωση με φανάρι, κάθε φορά που πρασίνιζε περνούσε ΕΝΑΣ από εμάς (δεν είχε χώρο) και από τους κάθετους ΚΑΝΕΝΑΣ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Γιατί αλλιώς θα μας μπλόκαραν! (Έστω, αυτόν τον ένα ανά λεπτό που πέρναγε...) Και δεν κορνάρισε αυτόν τον πρώτο ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΚΑΝΕΙΣ!!!! Και σχεδόν πάντα την διάβαση των πεζών (ακόμα και αν είναι μεταξύ δύο φαναριών χωρίς φανάρι) την αφήνουν ελεύθερη για τους πεζούς, και αν πάει να την διασχίσει πεζός όταν ο δρόμος είναι ελεύθερος και αυτοί πηγαίνουν με 50, ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ εντελώς να τον αφήσουν. Σαν να άναψε κόκκινο φανάρι!!!
Παιδεία λοιπόν, η οποία θα είναι από μικρή ηλικία (στο Λουγκάνο τα παιδιά 8 ετών περίπου τα βάζουν να κάθονται μαζί με σχολικό τροχονόμο της αστυνομίας όμως, και να κατευθύνουν αυτά την κίνηση...).
Αυτή η παιδεία θα ριζώσει μέσα μας είτε γίνουμε γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, πωλητές κ.ο.κ., είτε γίνουμε αστυνομικοί, και θα διέπει τις κινήσεις μας.(της επόμενης γενιάς τουλάχιστον...) -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Γιατί, μήπως γράφουν για άλλες παραβάσεις και πουθενά αλλού; Και στην Ελβετία που είμαι τώρα, και σε άλλες χώρες που έχω βρεθεί/ζήσει κάποιο διάστημα μόνο ζώνη και ταχύτητα έχω δει.
ΒΕΒΑΙΑ, εκεί αν περάσεις με κόκκινο θα σε γράψει η ψυχρή και αντικειμενική κάμερα, και όχι ο αετομάτης αστυνομικός, και δεν διανοείται κανείς να σε περάσει στην ουρά για το φανάρι (εκτός από κάποιον που είναι πασιφανές πως μπερδεύτηκε και προσπαθεί να εξαφανιστεί από προσώπου γης...). Κανείς δεν έχει αυτοκίνητο που να ρυπαίνει, τουλάχιστον όχι σε επίπεδο που να αντιλαμβάνεσαι με γυμνό μάτι, και η συμπεριφορά τους στους δρόμους είναι εν γένει και κατά κανόνα σωστή και με σεβασμό στους άλλους.
Το πρόβλημά μας είναι η οδηγική παιδεία. Έτυχα σε μποτιλιάρισμα στο Λουγκάνο (τα κοροϊδεύω, γιατί μποτιλιάρουν με 500-1000 αυτοκίνητα μόλις...), και όντας σε διασταύρωση με φανάρι, κάθε φορά που πρασίνιζε περνούσε ΕΝΑΣ από εμάς (δεν είχε χώρο) και από τους κάθετους ΚΑΝΕΝΑΣ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Γιατί αλλιώς θα μας μπλόκαραν! (Έστω, αυτόν τον ένα ανά λεπτό που πέρναγε...) Και δεν κορνάρισε αυτόν τον πρώτο ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΚΑΝΕΙΣ!!!! Και σχεδόν πάντα την διάβαση των πεζών (ακόμα και αν είναι μεταξύ δύο φαναριών χωρίς φανάρι) την αφήνουν ελεύθερη για τους πεζούς, και αν πάει να την διασχίσει πεζός όταν ο δρόμος είναι ελεύθερος και αυτοί πηγαίνουν με 50, ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ εντελώς να τον αφήσουν. Σαν να άναψε κόκκινο φανάρι!!!
Παιδεία λοιπόν, η οποία θα είναι από μικρή ηλικία (στο Λουγκάνο τα παιδιά 8 ετών περίπου τα βάζουν να κάθονται μαζί με σχολικό τροχονόμο της αστυνομίας όμως, και να κατευθύνουν αυτά την κίνηση...).
Αυτή η παιδεία θα ριζώσει μέσα μας είτε γίνουμε γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, πωλητές κ.ο.κ., είτε γίνουμε αστυνομικοί, και θα διέπει τις κινήσεις μας.(της επόμενης γενιάς τουλάχιστον...)Ah re Giorgo,pios na t'akousei arage ?
Mono esis oi neoi mporite na allaxete ta pragmata gia na zisoun ta egonia sas pio anthropina.
ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!![ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ]