-
Υπάρχει κάποιο αυτοκίνητο με το οποίο αρχικά να είσαστε προκατελημένοι και αργότερα να αλλάξατε άποψη; Είτε λόγω άμεσης εμπειρίας, είτε λόγω πρόσβασης σε περισσότερες, τελικά, πληροφορίες;
Για μένα υπήρξαν αρκετά, πράγμα που με έκανε πλέον πολύ επιφυλακτικό στο να εκφράσω γνώμη για κάποιο καινούργιο ή υπάρχον μοντέλο. Για παράδειγμα, θα μπορούσα να αναφέρω το καινούργιο Corsa ή, από τα παλιότερα, κάποια μοντέλα της Alfa Romeo, όπως η Alfetta Sedan.
Αντίστοιχα, υπήρξαν αυτοκίνητα που, αν και είσαστε πολύ ευνοϊκά διατεθημένοι, τελικά σας απογοήτευσαν;
-
Υπάρχει κάποιο αυτοκίνητο με το οποίο αρχικά να είσαστε προκατελημένοι και αργότερα να αλλάξατε άποψη; Είτε λόγω άμεσης εμπειρίας, είτε λόγω πρόσβασης σε περισσότερες, τελικά, πληροφορίες;
Για μένα υπήρξαν αρκετά, πράγμα που με έκανε πλέον πολύ επιφυλακτικό στο να εκφράσω γνώμη για κάποιο καινούργιο ή υπάρχον μοντέλο. Για παράδειγμα, θα μπορούσα να αναφέρω το καινούργιο Corsa ή, από τα παλιότερα, κάποια μοντέλα της Alfa Romeo, όπως η Alfetta Sedan.
Αντίστοιχα, υπήρξαν αυτοκίνητα που, αν και είσαστε πολύ ευνοϊκά διατεθημένοι, τελικά σας απογοήτευσαν;
-
-
σε ηλικία
-
Ουκ ολίγα:
-
Renault Twingo. Υπερβολικά χαζοχαρούμενο με την πρώτη ματιά, με κέρδισε αμέσως με το που μπήκα στη θέση του οδηγού και με σκλάβωσε ακόμη περισσότερο όταν κάθησα στο πίσω κάθισμα.
-
Νέο Nissan Micra: Ποτέ δε μου άρεσαν τα Micra. Όταν πρωτοείδα μάλιστα τις φωτό του πρωτοτύπου του νέου Micra, κόντεψα να κάνω εμετό. Όταν όμως το είδα από κοντά, αναφώνησα 'ιδού το νέο σκαθάρι'. Το πλέον 'ομορφοάσχημο' αυτοκίνητο της εποχής μας.
-
Fiat Barceta: Πρωτοβλέποντάς το δεν καταλάβαινα ποιο είναι το μπροστά μέρος και ποιο το πίσω ! Με τον καιρό έμαθα να το συμπαθώ και τώρα πια μου αρέσει.
Αλλά και το ανάποδο:
-
Fiat Bravo/Brava: Μου άρεσε όταν το πρωτοείδα. Όταν όμως το οδήγησα το θεώρησα (και συνεχίζω να το θεωρώ) ως ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Ανυπαρκτο τιμόνι, κινητήρας λαχανιασμένος, ποιότητα τενεκέ!
-
Peugeot 309: Τι απίστευτος κουβάς ήταν αυτός. Έως ότου όμως πατήσεις το γκάζι και μπεις στα πρώτα στροφιλίκια. Ξέχναγες και το ανέμπνευστο σχήμα του και τα taperware πλαστικά του ταμπλό. Εξαιρουμένου το γεγονότος ότι πλάγιαζε αρκετά, ήταν ένα 205 πιο 'λιμουζινάτο'.
Υπάρχουν κι άλλα. Αν τα θυμηθώ θα επανέλθω...
-
-
Οι BMW!
Πριν ασχοληθώ ενδελεχώς με τα αυτοκίνητα τις είχα αντιπαθήσει εξ'αιτίας του 'προφίλ' των κατόχων τους (τότε έβλεπες σχεδόν αποκλειστικά 316 και 518-520). Αργότερα έμαθα από τις σελίδες των 4Τ (γιατί δεν έχω οδηγήσει ως τώρα ) ότι είναι πραγματικά μηχανήματα οδήγησης, ειδικά τα 'μεγάλα' μοντέλα και το μόνο που τους προσάπτω είναι η τιμές τους. Τώρα πια που μεγάλωσα έχω μάθει να μην κακοχαρακτηρίζω μια μάρκα με μοναδικό κριτήριο τους κατόχους της, όπως και ανθρώπους από την καταγωγή/εθνικότητά τους.
ΥΓ: Οι Mercedes ακόμα δεν με πείθουν.
-
Τα Τoyota!
Με την έλευση όμως των Corolla και Avensis (μελλοντικό car μου) άλλαξα άρδην άποψη!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα Τoyota!Από τα Toyota δεν συμπαθούσα καμία Corolla, τώρα ευχαρίστως θα έδινα για μια καλή , 'φτιαγμένη' AE86 όσα και για ένα καινούργιο αυτοκίνητο!
-
Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Citroen C3. Μα πώς είναι έτσι;;; [Σαν αυγό!!!] Τώρα έχω αρχίσει να το συμπαθώ (ή να το συνηθίζω; - Δεν ξέρω )
Σταύρος
Υ.Γ. Το νέο Micra ακόμα να με πείσει... επιφυλάσσομαι μέχρι να μπώ μέσα
-
Renault Twingo από - ........ + μόλις το οδήγησα κατάλαβα πόσο εμπνευσμένο αυτοκίνητο είναι !!!
BMW Compact 1.8 από - .......... + ποιότητα και σπορ στήσιμο που δεν το περίμενα !!
ΒΜW 528 steptronic από + ......... ~ είχα ακούσει και διαβάσει τόσα , και μάλλον περίμενα κάτι παραπάνω
CLK 200 Cabrio compressor auto από - ......... + κατάλαβα γιατί αγοράζουν Mercedes ....... για να ησυχάζουν απ' όλα !!
Skoda Fabia από - ........ + πολύ καλό αυτοκίνητο !!! -
Να σπεύσω να τονίσω, για να γλυτώσουμε από πιθανούς καυγάδες, ότι εδώ περιγράφουμε όλοι τις δικές μας εμπειρίες/απόψεις με βάση τα δικά μας κριτήρια! Δεν ψάχνουμε να βρούμε ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που 'το είχαμε παρεξηγήσει το καϋμένο!'
Αυτά γιατί καταντάει γελοία καμιά φορά η προσκόληση στην όποια φίρμα.
-
τα ρενό και τα σιτροέν...
δνε ξέρω γιατί, αυτό το κακώς εννοούμενο εκκεντρικό των σιτροέν μου την έσπαγε πάντα (ειδικά τα δεκαετίας 80 με το αστείο εσωτερικό και τους αερόψυκτους κινητήρες). Τα ρενό απλά γιατί έτσι...
τα τελευταία χρόνια έχω αναθεωρήσει ΠΑΑΑΑΡΑ πολύ, σε σημείο να ψάχνω μετά μανίας να βρω Citroen DS στα πλαίσια της τρέλας μου για τα παλιά αυτοκίνητα και σε σημείο να θεωρώ το καινούριο Megane CC ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχω δει.
να πώ επίσης ότι δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο με το ποστ του Kyan.
Σπύρος
-
StreetKa
Το θεωρούσα άλλο ένα 'πουλ μουρ' αυτοκίνητο, ο κινητήρας στα χαρτιά δεν έλεγε πολλά, είναι και πιο βαρύ από το SportKa, οπότε ποιος ο λόγος; -αν συνυπολογιστεί και η τιμή του.
Τελικά είναι πολύ παιχνιδιάρικο, προσφέρει πολλά το κιβώτιο είναι πολύ κοντό, οπότε εξαλείφει τη μειωμένη ισχύ του κινητήρα -άλλωστε δεν προσφέρεται για τελικές λόγω κουκούλας- το τιμόνι... Ford και συνολικά ήταν απολαυστικό.
Αυτό που αντιπάθησα ήταν τα βλέμματα των άλλων, ειδικά τα γυναικεία Γιατί άραγε όταν οδηγώ το Fabia δεν με κοιτάνε έτσι;
Το ανάποδο έχει συμβεί με πολλά, αλλά συνήθως περιμένω κάτι να είναι χάλια και τελικά να αποδεικνύεται πολύ πιο χάλια!
-
Αλλαξα γνωμη προς την θετικη πλευρα,για την μοτοσυκλετα μου!Οταν την ειχα πρωτοδει,ηξερα οτι θα ειναι ανετη και τουριστικη,αλλα πιστευα οτι θα ειναι τελειως 'πλοιο' στον δρομο.Ομως,στην πορεια με διεψευσε πανηγυρικα.Μπορει να κινηθει ταχυτατα,με τεραστιες κλισεις,που οταν την βλεπεις σταματημενη,σου φαινεται απιστευτο...
Δεν ειναι γνωστο το μοντελο και επομενως μαλλον αδιαφορο το βλεπω το post μου!
Επομενως,να πω και το αντιθετο για την Thesis.Εχω οδηγησει την Kappa και εχω πολυ θετικη γνωμη.Ετσι,οταν παρουσιαστηκε η Thesis,περιμενα τον ιδανικο συνδυασμο της πρωτοφανους πολυτελειας με τον χαρακτηρα που ηξερα.Ομως,αφου την οδηγησα,διεπιστωσα οτι εχει χασει τελειως τον χαρακτηρα της η Lancia.Πρωτα με την Lybra και τωρα με την Thesis...
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Δεν ειναι γνωστο το μοντελο και επομενως μαλλον αδιαφορο το βλεπω το post μου!
Ποιό μοντέλο είναι όμως τελικά;
-
Το Golf!
Σιχαινόμουν (και ακόμα το κάνω) τα mk3 και mk4 καθώς έχω γνωρίσει από κοντά τις ελεεινότερες μορφές του (1400).Διαβάζοντας όμως για το καινούριο μοντέλο και για την οδική του συμπεριφορά (δεν κοιμάσαι όταν το οδηγάς),ένοιωσα μια σχετική συμπάθεια για τη μεταμόρφωση του αυτοκινήτου προς το καλύτερο,ειδικά σε έναν τομέα για τον οποίο συνήθως οι υποψήφιοι αγοραστές του δεν γνωρίζουν/ενδιαφέρονται.Όχι ότι θα το αγόραζα,αλλά το βλέπω πλέον με καλό μάτι.Σε 3-4 γενιές μπορεί να το πάρω κιόλας...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Όχι ότι θα το αγόραζα,αλλά το βλέπω πλέον με καλό μάτι.Σε 3-4 γενιές μπορεί να το πάρω κιόλας...Αυτό εξηγείται.....τότε θα είσαι στην κατάλληλη ηλικία για Golf!
-
H νέα 5άρα,όταν την πρωτοείδα κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό,τώρα πια μου αρέσει,και μάλιστα πολύ!
-
Το Suzuki Jimny. Δεν μου 'γεμιζε το ματι', μεχρι να διαπιστωσω οτι παει παντου!
Η... Subaru! Μεχρι το 1993 που ο θειος μου εφερε απο τη Γερμανια ενα Legacy turbo και με πηγε μια γρηγορη βολτα, νομιζα οτι η Subaru ηταν μια ασημαντη εταιρεια (δεν ειχα ιδεα για τη Fuji Heavy Industries) που δεν ειχε ιδεα απο αυτοκινητα και απλα εβγαζε μικρα, απελπιστικα αργα και αστεια αυτοκινητακια για την πολη. 8 χρονια μετα, οδηγουσα το δικο μου Subaru και πλεον ειμαι φανατικος θαυμαστης της εταιρειας, της τεχνολογιας και των προιοντων της...
Βασικα, μεχρι πριν 5 χρονια αντιπαθουσα τα Ιαπωνικα αυτοκινητα αφου ποτε δεν ειχαμε στην οικογενεια. Τωρα, και αφου απο την οικογενεια εχουν περασει 4 Ιαπωνικα (και παμε για αλλα... ), τα θαυμαζω.
-
Από θετικό σε αρνητικό:
Οι Μερσεντές. Κάθε φορά που μπαίνω σαν επιβάτης τρελλαίνομαι, αλλά μόλις κάτσω στη θέση του οδηγού τρελλαίνομαι από την ανάποδη και ψάχνω το εκτινασσόμενο κάθισμα. Με ενδοφλέβιες καφεΐνης ίσως και να μπορούσα να την οδηγήσω για ώρες.Τα Γκολφ. Μα είναι δυνατόν ΑΥΤΟ που αγοράσαμε να είναι ο ΜΥΘΟΣ του Γκολφ; Δεν παίρναμε κάτι άλλο πιο εξοπλισμένο καλύτερα και με τα λεφτά που θα ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΝ να κάνουμε κανένα ταξίδι;; Και γενικότερα το Γκρουπ αυτό με απογοητεύει όποτε το έχω για λίγο περισσότερο, μετά την Οκτάβια που είχα για κάποιο καιρό, και το Ίμπιζά μου που όσο ποιοτικό έδειχνε στην αρχή, άλλο τόσο ΔΕΝ ήταν...
Από την άλλη τα Χόντα. Στην αρχή δε μου αρέσουν, αλλά όσο βλέπω το Σιβικάκι της φίλης μου που εκτός από τα βουλιάγματα από τα κάστανα που πέφτουν (απαράδεκτη λαμαρίνα) δεν έχει τίποτα τα εκτιμώ. Ίσως φταίει και το Ίντεγκρα Τάιπ Αρ που είχα οδηγήσει κάποτε...
Για ποιο αυτοκίνητο που 'αντιπαθούσατε' αλλάξατε γνώμη;