Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Καμμια σχέση με το "συμπεριφορές"!!
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Καμμια σχέση με το "συμπεριφορές"!!
    • 1
    • 2
    • 1 / 2
    Αντίλογος
    9
    34
    73
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      titsataki last edited by

Ο χρήστης takiskoym έγραψε:

.......

Νικόλα, αφού θέλεις να το συζητήσουμε το πράγμα, ένταξη. Κατ’αρχάς θα διαπιστώνεις μπορούμε και συζητάμε άνετα και ωραία με τις αντιρρήσεις μας, τις διαφωνίες μας, αλλά και χωρίς φατσούλες και άλλα ευτράπελα. Κάτι που δεν ήταν ικανός να κάνει ο άλλος φίλος μας!

Δεν εχω προβλημα με αυτο. Συζητηση κανουμε ρε παιδι μου. Ανταλλασουμε αποψεις. Τα emoticons δεν τα πολυ χωνευω γιατι πιστευω πολυς κοσμος τα παραχρησιμοποιει απλως για να βλεπει στο ποστ του. Επισης διαφωνω οτι α Γαβριηλ δεν μπορουσε να συζητησει ηρεμα και ωραια. Αλλα παμε παρακατω μια δεν συζηταμε για αυτο.

Αρχικά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η άσχημη ονοματολογία είναι προσωπική επίθεση. Μετά ποιος σου είπε ότι όταν σου την πέφτουν, εσύ πρέπει να αλλάξεις γνώμη? Εδώ κάνεις μέγα λάθος! Αντιθέτως πρέπει να υποστηρίξεις τη γνώμη σου τεκμηριώνοντάς την σωστά και όχι όταν σε στριμώχνω στον τοίχο να μου απαντάς με φατσούλες, ειρωνείες και αυτή τη ηλίθια Αγγλική έκφραση oh!

Οπως ειπα και παραπανω τα emoticons ειναι ψιλο-χαζα. Συμφωνω οτι δεν πρεπει να αλλαξεις γνωμη αλλα αν καποιος θεωρει οτι την τεκμηριωσε την γνωμη του μια χαρα και η αντιθετη πλευρα το εχει αρχισει στα οναματα και τους χαρακτηρισμους τοτε αντιδρα και πολλες φορες ισως και η αντιδραση να μην ειναι το καλυτερο αλλα στο κατω κατω κανενας δεν ειναι τελειος. Που το παω ειναι οτι υπαρχουν ενα σωρο αναψοαιματοι
      που περνου αναποδες πες οτι ειναι το ιδιο στυλ που αντιδρουσε ο Γαβριηλ. Ισω με ενα ειρωνικο στυλ ισως με ενα στυλ που φαινοταναι ανωτεριστικο και ολαξεριστικο. Τα ιδια και τα ιδια τα βλεπω απο πολλους εδω μεσα. Δεν βλεπω τιποτα κακο και τιποτα διαφορετικο στο τροοπο που εγραφε ο Γαβριηλ. Ξανα εγω νομιζω οτι η αντιδραση ηταν εμπνευσμενη περισσοτερο επειδη ηταν αυτος που ηταν παρα για τι πραγματι ελεγε. Ε τωρα το χαζο oh... ελα ρε συ τωρα ισως σε ξενερωνε ισως σε πικαριζε αλλα για να πουμε την αληθεια δεν ηταν λογος να σε κανει να τον θεωρεις το ενα και το αλλο γιατι χρησιμοποιουσε κατι που εσενα σου φαινοταναι ψευτοβλαχοαμερικανικο

(ενα αγαπημενο σπορ που ειχαμε για πολλα χρονια εδω στις ΗΠΑ ηταν να κανουμε πλακα στους αγραμματους που μπερδευανε τα ελληνικα με τα εγγλεζικα. Τα λενε greeklish και ειναι διανθισμενα με κουφα σε στυλ στοβα για το stove (φουρνο), ελεβετα για το elevator( ανσασερ). Και ξερω πολυ καλα οτι ο Γαβριηλ παρσυρωτανε απο συνηθεια μια και ηρθε μεγαλος στις ΗΠΑ και τα ελληνικα του ειναι μια χαρα )

Εκεί μου δείχνεις ένα άτομο όχι μόνο ανώριμο για κουβέντα αλλά και κακό συνομιλητή σύναμμα.

Εδω νομιζω οτι εχεις αδικο. Επειδη λεει oh και κατι τετοια τον κανουν ανωριμο; Η επειδη ριχνει μπηχτες και ειρωνιες; Τοτε ολοι μας ειμαστε ανωριμπι εδω μεσα και μαιζ και η μιση Ελλαδα και τα τρια τεταρτα των Ελληνων της Αμερικης.

Μίλησες για το Ιράκ. Στο περιβάλλον της επαγγελματικής μου δραστηριότητας έχω να κάνω και με Αμερικανούς.

Εγω να δεις.

Τον καιρό των βομβαρδισμών οι άνθρωποι ήταν μαζεμένοι. Όταν τους κουβέντιαζες σου έλεγαν ότι δεν τους άρεσε ότι η χώρας τους εμπλεκόταν σε πολέμους. Αλλά ίσως έτσι έπρεπε να γίνει, και τέλος πάντων οι άνθρωποι τους έβλεπες τους ένοιωθες ότι δεν έβλεπαν με καλό μάτι αυτά τα πράγματα. Και από την άλλη εμφανίζεται από το πουθενά ένα άλλο Αμερικανοποιημένο τζουτζέκι και μας μιλά σαν αρχιστράτηγος των επιχειρήσεων. Θα μου πεις ότι αυτό ήταν δικαίωμα του. Ναι αλλά από τη στιγμή που αυτά τα παιγνίδια έχουν κόστος σε ανθρώπινες ζωές από οποιαδήποτε μεριά, ε! δε συζητάς για αυτά σα να αναφέρεσαι σε παιγνίδι στο playstation.

Και βεβαια υπαρχει δισταγμος και βεβαια δεν τους αρεσει. Τι δηλαδη φταινε τα παδακια απο το Wisconsin να σκοτωνονται στις ερημους του Ιρακ. Και φυσικα με την τελευταια αναταραχη υπαρχει μεγαλυτερη αμφιβολια. Αλλα κανενας μα κανενας δεν παει να υποστηριζει το στρατο που ειναι στο Ιρακ. Μπορει να λενε οτι ισως πρεπει να τους φερουμε πισω, ισως να ηταν λαθος η εστω και αυτοι που υποστηριζουν οτι καλα καναμε να τους στειλουμε και ο Σανταμ ηταν ενας στυγνος δικτατωρας αλλα ολοι λενε τωρα που ειμαστε στη φωτια θα πρεπει να την σβησουμε. Ουτε την παραμικρη αμφιβολια δεν εχω οτι δεν ειναι παιχνιδια και κοστιζουν πολλες ζωες και Αμερικανικες και Ιρακινες. Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι οι ΗΠΑ δεν επερεπε να εισβαλει στο Ιρακ. Αλλα απο κει και περα ειναι τωρα μεσα και πρεπει να δουμε τι γινεται απο δω και στο εξης. Να αποχωρησουν δεν υπαρχει περιπτωση. Σκεψου το με αυτο τον τροπο η Αμερικη για τον Αμερικανο ειναι πιο σπουδαια και την υποστηριζουν εστω και αν ειναι στο αδικο σχετικα με το Ιρακ. Προτιμανε να ειναι πατριωτες παρα να την βλαψουν εστω και σε λανθασμενη περιπτωση.

Διαφορετικά είσαι άτομο χωρίς συναισθήματα. Κακό ε? Και βέβαια όταν μιλάς κατ’αυτόν τον τρόπο όταν υπάρχει παγκόσμια κατακραυγή? Ε! Τώρα θα μου πεις ότι μπορεί να σε φτύνουν εκατομμύρια κόσμος σε αυτό τον πλανήτη και εσύ να λες ότι βρέχει. Είναι και αυτή μια άποψη. Μετά το να έχεις ταμπέλα και να εκφράζεις τον Αμερικανικό τρόπο ζωής. Δεν κατάλαβα, μπας νομίζεις ότι εμείς εδώ βρισκόμαστε μακριά από αυτό τον τρόπο ζωής? Δόξα το θεό τόσο οι χολιγουτιανές παραγωγές όσο και νέες τεχνολογίες μας έχουν περάσει μεγάλη δόση του Αμερικανικού τρόπου ζωής. Και σαν πρώτο παράδειγμα ότι ο Έλληνας έμαθε το weekend! Λίγο στη σκέψη διαφέρουμε , αλλά σε καμιά πενηνταριά χρόνια θα είμαστε ταμάμ, για να μη πώ ότι ίσως σας ξεπεράσουμε. Τέλος, όντως κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο. Όμως ο ξερόλας είναι ένα άτομο που κανείς κάτω από οποιαδήποτε νοοτροπία δεν συμπαθεί. Ξέρεις δεν την έκφραση που λέει ότι τον αυνανισμό όλοι τον αγάπησαν τον αυνάνα κανείς!

Λοιπόν σε καλημερίζω, εδώ είναι περασμένα μεσάνυχτα. Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Τάκης!

Ρε συ εγω εβαλα ταμπελα στον Γαβριηλ η εσεις που του μιλατε και τον φωναζετε Αμερικανακι και ολα τα αλλα επωνυμα. Οσο για τον Αμερικανικο τροπο ζωης νομιζω η Ελλαδα δεν ειναι ακομα κοντα. Καλως η κακως το μελλον θα το δειξει. το καταλαβαινω αμεσως μολις ερχομαι πισω. Ο τροπος ειναι διαφορετικος (και ξανα δεν λεω χειροτερα η καλυτερα νομιζω μερικα ειναι καλυτερα και μερικα χειροτερα). Ολα για τον ξερολα συμφωνω αλλα τι κανω παντα κοιταω στον καθρεφτη και κατω αυτοκριτικη. Λεω αν ημουν στη θεση του αλλου πως θα με εκρινα. Οποτε πρωτα ειμαι κριτικος του εαυτου μου και μετα του αλλου. τι εννοω ειναι οτι ειναι δικοπο μαχαιρι. ισχυει και για τους δυο συνομιλητες. Ξερολας ο Γαβριηλ και δεκα αλλοι ξερολες του απαντουν. Οποτε τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα. Ιδιως για πραγματα που δεν τα ζητε και τα βλεπετε σε τριτο προσωπο. Και δεν λεω οτι η γνωμη σας ειναι λαθος αλλα δεν λεω οτι ειναι και σωστη. Οπως και να το κανουμε θεωρω οτι και εγω και ο Γαβριηλ εχουμε ζησει πολλα χρονια στην Ελλαδα και πολλα χρονια της ζωης μας στην Αμερικη (προσωπικα η Ελλαδα για εμενα αρχισε να εχει λιγωτερα χρονια απο την Αμερικη πριν 3-4 χρονια ). Τι σημαινει αυτο ειναι οτι ξερουμε η τουλαχιστο θυμωμαστε πως ειναι τα πραγματα στην Ελλαδα και δεν μιλαω για ποιος πολιτικος ειναι πρωθυπουργος και πως ειναι τα πραγματα στην Αμερικη (και εδω δεν εννοω ποιος ειναι προεδρος). ισως καμμια φορα να το εκφραζουμε με τετοιο τροπο που να πληγωνει τον εγωισμο μερικων αλλα δεν νομιζεις οτι με πληγωνει και εμενα να τα βλεπω απο τα εβλεπα το 80 και το 79; Καμμια αλλαγη καμμια αλλαγη νοοτροπιας Η νομιζουμε οτι επειδη μπηκαμε στην ΕΟΚ γιναμε Γερμανια και Γαλλια και Ιταλια. Η επιση εχουμε το Ευρω ξαφνικα γιναμε μεγαλη οικονομικη δυναμη. 300000 δραχμες κανουν περιπου 1000 ευρω οπως και να το κανουμε τα μηδενικα αξιζουν μηδεν. Φυσικα και βοηθανε και σπρωχνουν προς τα εμπρος αλλα ειναι καμμια φορα σπρωχνουν και προς τα πισω. Ωραιο το Ιρακ και κατω οι Αμερικανοι που εισβαλανε αλλα ας αρχισουμε απο την γειτονια μας και μετα κανουμε κριτικη στους Αμερικανους. Κανε κριτικη στο σπιτι σου πρωτα. Φτειαξε το η τουλαχιστον εχε ενα σχεδιο δρασης και μετα σκεψου 100% τους Ιρακινους. Ποσα ποστ δεν βλεπω για το τι γινεται στην Ελλαδα. Και να πρει κα να σηκωσει γινοτανε και το 75 και το 80 οταν ημουν εκει. Και καθε φορα που ερχομουνα για διακοπες τα εβλεπα. Και για να μη λες οτι την πεφτω στην Ελλαδα και η Αμερικη εχει τα κακα της και τις πολιτικες της αλλα ο κοσμος εδιαφερεται πιο πολυ για το ιδιο τους το κρατος παρα για το τι γινεται σε καποιου αλου. Και ας το λενε αλλου οτι οι Αμερικανοι δεν ξερουν τι τους γινεται. Πρεπει να ξερουν τι τους γινεται; πρεπει να ειναι προσεχουν τι γινεται στην πολη τους στην πολιτεια τους στην χωρα τους στη βορειο Αμερικη η τι γινεται στο Τζιμπουτι και στην Ελλαδα; (τωρα βεβαια ολα αυτα γινονται πιο σχετικα οταν οι ΗΠΑ εχουν 200 χιλιαδες στρατο στο Ιρακ, Σουδ. Αραβια, Αφγανισταν κτλ). Αλλα μην περιμενεις ο καθημερινος Αμερικανος να αλλαξει αρδρην.

Χαιρετισμους

Νικος[/quote]

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • T
        titsataki last edited by

.......

Νικόλα, αφού θέλεις να το συζητήσουμε το πράγμα, ένταξη. Κατ’αρχάς θα διαπιστώνεις μπορούμε και συζητάμε άνετα και ωραία με τις αντιρρήσεις μας, τις διαφωνίες μας, αλλά και χωρίς φατσούλες και άλλα ευτράπελα. Κάτι που δεν ήταν ικανός να κάνει ο άλλος φίλος μας!

Δεν εχω προβλημα με αυτο. Συζητηση κανουμε ρε παιδι μου. Ανταλλασουμε αποψεις. Τα emoticons δεν τα πολυ χωνευω γιατι πιστευω πολυς κοσμος τα παραχρησιμοποιει απλως για να βλεπει στο ποστ του. Επισης διαφωνω οτι α Γαβριηλ δεν μπορουσε να συζητησει ηρεμα και ωραια. Αλλα παμε παρακατω μια δεν συζηταμε για αυτο.

Αρχικά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η άσχημη ονοματολογία είναι προσωπική επίθεση. Μετά ποιος σου είπε ότι όταν σου την πέφτουν, εσύ πρέπει να αλλάξεις γνώμη? Εδώ κάνεις μέγα λάθος! Αντιθέτως πρέπει να υποστηρίξεις τη γνώμη σου τεκμηριώνοντάς την σωστά και όχι όταν σε στριμώχνω στον τοίχο να μου απαντάς με φατσούλες, ειρωνείες και αυτή τη ηλίθια Αγγλική έκφραση oh!

Οπως ειπα και παραπανω τα emoticons ειναι ψιλο-χαζα. Συμφωνω οτι δεν πρεπει να αλλαξεις γνωμη αλλα αν καποιος θεωρει οτι την τεκμηριωσε την γνωμη του μια χαρα και η αντιθετη πλευρα το εχει αρχισει στα οναματα και τους χαρακτηρισμους τοτε αντιδρα και πολλες φορες ισως και η αντιδραση να μην ειναι το καλυτερο αλλα στο κατω κατω κανενας δεν ειναι τελειος. Που το παω ειναι οτι υπαρχουν ενα σωρο αναψοαιματοι
        που περνου αναποδες πες οτι ειναι το ιδιο στυλ που αντιδρουσε ο Γαβριηλ. Ισω με ενα ειρωνικο στυλ ισως με ενα στυλ που φαινοταναι ανωτεριστικο και ολαξεριστικο. Τα ιδια και τα ιδια τα βλεπω απο πολλους εδω μεσα. Δεν βλεπω τιποτα κακο και τιποτα διαφορετικο στο τροοπο που εγραφε ο Γαβριηλ. Ξανα εγω νομιζω οτι η αντιδραση ηταν εμπνευσμενη περισσοτερο επειδη ηταν αυτος που ηταν παρα για τι πραγματι ελεγε. Ε τωρα το χαζο oh... ελα ρε συ τωρα ισως σε ξενερωνε ισως σε πικαριζε αλλα για να πουμε την αληθεια δεν ηταν λογος να σε κανει να τον θεωρεις το ενα και το αλλο γιατι χρησιμοποιουσε κατι που εσενα σου φαινοταναι ψευτοβλαχοαμερικανικο

(ενα αγαπημενο σπορ που ειχαμε για πολλα χρονια εδω στις ΗΠΑ ηταν να κανουμε πλακα στους αγραμματους που μπερδευανε τα ελληνικα με τα εγγλεζικα. Τα λενε greeklish και ειναι διανθισμενα με κουφα σε στυλ στοβα για το stove (φουρνο), ελεβετα για το elevator( ανσασερ). Και ξερω πολυ καλα οτι ο Γαβριηλ παρσυρωτανε απο συνηθεια μια και ηρθε μεγαλος στις ΗΠΑ και τα ελληνικα του ειναι μια χαρα )

Εκεί μου δείχνεις ένα άτομο όχι μόνο ανώριμο για κουβέντα αλλά και κακό συνομιλητή σύναμμα.

Εδω νομιζω οτι εχεις αδικο. Επειδη λεει oh και κατι τετοια τον κανουν ανωριμο; Η επειδη ριχνει μπηχτες και ειρωνιες; Τοτε ολοι μας ειμαστε ανωριμπι εδω μεσα και μαιζ και η μιση Ελλαδα και τα τρια τεταρτα των Ελληνων της Αμερικης.

Μίλησες για το Ιράκ. Στο περιβάλλον της επαγγελματικής μου δραστηριότητας έχω να κάνω και με Αμερικανούς.

Εγω να δεις.

Τον καιρό των βομβαρδισμών οι άνθρωποι ήταν μαζεμένοι. Όταν τους κουβέντιαζες σου έλεγαν ότι δεν τους άρεσε ότι η χώρας τους εμπλεκόταν σε πολέμους. Αλλά ίσως έτσι έπρεπε να γίνει, και τέλος πάντων οι άνθρωποι τους έβλεπες τους ένοιωθες ότι δεν έβλεπαν με καλό μάτι αυτά τα πράγματα. Και από την άλλη εμφανίζεται από το πουθενά ένα άλλο Αμερικανοποιημένο τζουτζέκι και μας μιλά σαν αρχιστράτηγος των επιχειρήσεων. Θα μου πεις ότι αυτό ήταν δικαίωμα του. Ναι αλλά από τη στιγμή που αυτά τα παιγνίδια έχουν κόστος σε ανθρώπινες ζωές από οποιαδήποτε μεριά, ε! δε συζητάς για αυτά σα να αναφέρεσαι σε παιγνίδι στο playstation.

Και βεβαια υπαρχει δισταγμος και βεβαια δεν τους αρεσει. Τι δηλαδη φταινε τα παδακια απο το Wisconsin να σκοτωνονται στις ερημους του Ιρακ. Και φυσικα με την τελευταια αναταραχη υπαρχει μεγαλυτερη αμφιβολια. Αλλα κανενας μα κανενας δεν παει να υποστηριζει το στρατο που ειναι στο Ιρακ. Μπορει να λενε οτι ισως πρεπει να τους φερουμε πισω, ισως να ηταν λαθος η εστω και αυτοι που υποστηριζουν οτι καλα καναμε να τους στειλουμε και ο Σανταμ ηταν ενας στυγνος δικτατωρας αλλα ολοι λενε τωρα που ειμαστε στη φωτια θα πρεπει να την σβησουμε. Ουτε την παραμικρη αμφιβολια δεν εχω οτι δεν ειναι παιχνιδια και κοστιζουν πολλες ζωες και Αμερικανικες και Ιρακινες. Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι οι ΗΠΑ δεν επερεπε να εισβαλει στο Ιρακ. Αλλα απο κει και περα ειναι τωρα μεσα και πρεπει να δουμε τι γινεται απο δω και στο εξης. Να αποχωρησουν δεν υπαρχει περιπτωση. Σκεψου το με αυτο τον τροπο η Αμερικη για τον Αμερικανο ειναι πιο σπουδαια και την υποστηριζουν εστω και αν ειναι στο αδικο σχετικα με το Ιρακ. Προτιμανε να ειναι πατριωτες παρα να την βλαψουν εστω και σε λανθασμενη περιπτωση.

Διαφορετικά είσαι άτομο χωρίς συναισθήματα. Κακό ε? Και βέβαια όταν μιλάς κατ’αυτόν τον τρόπο όταν υπάρχει παγκόσμια κατακραυγή? Ε! Τώρα θα μου πεις ότι μπορεί να σε φτύνουν εκατομμύρια κόσμος σε αυτό τον πλανήτη και εσύ να λες ότι βρέχει. Είναι και αυτή μια άποψη. Μετά το να έχεις ταμπέλα και να εκφράζεις τον Αμερικανικό τρόπο ζωής. Δεν κατάλαβα, μπας νομίζεις ότι εμείς εδώ βρισκόμαστε μακριά από αυτό τον τρόπο ζωής? Δόξα το θεό τόσο οι χολιγουτιανές παραγωγές όσο και νέες τεχνολογίες μας έχουν περάσει μεγάλη δόση του Αμερικανικού τρόπου ζωής. Και σαν πρώτο παράδειγμα ότι ο Έλληνας έμαθε το weekend! Λίγο στη σκέψη διαφέρουμε , αλλά σε καμιά πενηνταριά χρόνια θα είμαστε ταμάμ, για να μη πώ ότι ίσως σας ξεπεράσουμε. Τέλος, όντως κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο. Όμως ο ξερόλας είναι ένα άτομο που κανείς κάτω από οποιαδήποτε νοοτροπία δεν συμπαθεί. Ξέρεις δεν την έκφραση που λέει ότι τον αυνανισμό όλοι τον αγάπησαν τον αυνάνα κανείς!

Τάκης!

Ρε συ εγω εβαλα ταμπελα στον Γαβριηλ η εσεις που του μιλατε και τον φωναζετε Αμερικανακι και ολα τα αλλα επωνυμα. Οσο για τον Αμερικανικο τροπο ζωης νομιζω η Ελλαδα δεν ειναι ακομα κοντα. Καλως η κακως το μελλον θα το δειξει. το καταλαβαινω αμεσως μολις ερχομαι πισω. Ο τροπος ειναι διαφορετικος (και ξανα δεν λεω χειροτερα η καλυτερα νομιζω μερικα ειναι καλυτερα και μερικα χειροτερα). Ολα για τον ξερολα συμφωνω αλλα τι κανω παντα κοιταω στον καθρεφτη και κατω αυτοκριτικη. Λεω αν ημουν στη θεση του αλλου πως θα με εκρινα. Οποτε πρωτα ειμαι κριτικος του εαυτου μου και μετα του αλλου. τι εννοω ειναι οτι ειναι δικοπο μαχαιρι. ισχυει και για τους δυο συνομιλητες. Ξερολας ο Γαβριηλ και δεκα αλλοι ξερολες του απαντουν. Οποτε τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα. Ιδιως για πραγματα που δεν τα ζητε και τα βλεπετε σε τριτο προσωπο. Και δεν λεω οτι η γνωμη σας ειναι λαθος αλλα δεν λεω οτι ειναι και σωστη. Οπως και να το κανουμε θεωρω οτι και εγω και ο Γαβριηλ εχουμε ζησει πολλα χρονια στην Ελλαδα και πολλα χρονια της ζωης μας στην Αμερικη (προσωπικα η Ελλαδα για εμενα αρχισε να εχει λιγωτερα χρονια απο την Αμερικη πριν 3-4 χρονια ). Τι σημαινει αυτο ειναι οτι ξερουμε η τουλαχιστο θυμωμαστε πως ειναι τα πραγματα στην Ελλαδα και δεν μιλαω για ποιος πολιτικος ειναι πρωθυπουργος και πως ειναι τα πραγματα στην Αμερικη (και εδω δεν εννοω ποιος ειναι προεδρος). ισως καμμια φορα να το εκφραζουμε με τετοιο τροπο που να πληγωνει τον εγωισμο μερικων αλλα δεν νομιζεις οτι με πληγωνει και εμενα να τα βλεπω απο τα εβλεπα το 80 και το 79; Καμμια αλλαγη καμμια αλλαγη νοοτροπιας Η νομιζουμε οτι επειδη μπηκαμε στην ΕΟΚ γιναμε Γερμανια και Γαλλια και Ιταλια. Η επιση εχουμε το Ευρω ξαφνικα γιναμε μεγαλη οικονομικη δυναμη. 300000 δραχμες κανουν περιπου 1000 ευρω οπως και να το κανουμε τα μηδενικα αξιζουν μηδεν. Φυσικα και βοηθανε και σπρωχνουν προς τα εμπρος αλλα ειναι καμμια φορα σπρωχνουν και προς τα πισω. Ωραιο το Ιρακ και κατω οι Αμερικανοι που εισβαλανε αλλα ας αρχισουμε απο την γειτονια μας και μετα κανουμε κριτικη στους Αμερικανους. Κανε κριτικη στο σπιτι σου πρωτα. Φτειαξε το η τουλαχιστον εχε ενα σχεδιο δρασης και μετα σκεψου 100% τους Ιρακινους. Ποσα ποστ δεν βλεπω για το τι γινεται στην Ελλαδα. Και να πρει κα να σηκωσει γινοτανε και το 75 και το 80 οταν ημουν εκει. Και καθε φορα που ερχομουνα για διακοπες τα εβλεπα. Και για να μη λες οτι την πεφτω στην Ελλαδα και η Αμερικη εχει τα κακα της και τις πολιτικες της αλλα ο κοσμος εδιαφερεται πιο πολυ για το ιδιο τους το κρατος παρα για το τι γινεται σε καποιου αλου. Και ας το λενε αλλου οτι οι Αμερικανοι δεν ξερουν τι τους γινεται. Πρεπει να ξερουν τι τους γινεται; πρεπει να ειναι προσεχουν τι γινεται στην πολη τους στην πολιτεια τους στην χωρα τους στη βορειο Αμερικη η τι γινεται στο Τζιμπουτι και στην Ελλαδα; (τωρα βεβαια ολα αυτα γινονται πιο σχετικα οταν οι ΗΠΑ εχουν 200 χιλιαδες στρατο στο Ιρακ, Σουδ. Αραβια, Αφγανισταν κτλ). Αλλα μην περιμενεις ο καθημερινος Αμερικανος να αλλαξει αρδρην.

Χαιρετισμους

Νικος[/quote]

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • T
          titsataki last edited by

.......

Εγω να δεις.

Τάκης!

Χαιρετισμους

Νικος[/quote]

• S
            skullone last edited by

Ο χρήστης titsataki έγραψε:
            Τι δηλαδη φταινε τα παδακια απο το Wisconsin να σκοτωνονται στις ερημους του Ιρακ.

Εμ εδώ σε θέλω... Όταν ένα στράτευμα πάει και εισβάλλει σε μια ξένη χώρα, οι αμυνόμενοι δεν θα υποδεχθούν τους εισβολείς με καραμέλες. Έτσι δεν είναι;

Ωραία το λέμε 'τι φταίνε τα παιδάκια απ'το Ουισκόνσιν να σκοτώνονται στο Ιράκ', από την άλλη όμως...

Τι φταίνε 500.000 παιδάκια που πέθαναν από πείνα κι αρρώστιες στο Ιράκ λόγω του εμπάργκο μετά το '91; Τι φταίνε 700.000 άνθρωποι στο Ιράκ που πέθαναν από καρκίνο λόγω των βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου;

Κι όλα αυτά έγιναν τότε γιατί ο Σαντάμ, αντί απλώς να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Κουβέιτ όπως είχε συμφωνηθεί, πήγε και το πήρε υπό τον έλεγχό του. Δηλαδή του είπε ο Μπους ο πρεσβύτερος 'τράβα παίξ'το Τουρκία 1974 και μετά κανονίζουμε το εμπορικό', αλλά αντί να πάρει ΜΕΡΟΣ της πίτας των πετρελαίων του Κουβέιτ, την ήθελε όλη, ενώ τη μερίδα του λέοντος την ήθελε ο Μπους για τους φίλους του και την οικογένειά του που θα'παιρνε μίζα (πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκαν αυτά).

Οπότε, με δεδομένους τους θανάτους αμάχων, ο Ιρακινός, αλλά και ο πολίτης οποιασδήποτε χώρας του κόσμου, θα πει (και δικαίως) 'και τι δουλειά έχουν εδώ οι μαντραχαλάδες απ'το Ουισκόνσιν να βομβαρδίζουν τις πόλεις μας και να σκοτώνουν τα παιδιά μας;'. Δεν θα πεί 'τι φταίνε τα παιδάκια απ'το Ουισκόνσιν'. Θα τους δει οπλισμένους, να σκοτώνουν και να εκφοβίζουν τους δικούς του και θα τους θεωρήσει αμέσως (και ορθώς) εχθρούς, ΟΧΙ 'απελευθερωτές'. Και ιδού τα αποτελέσματα.

Σκεψου το με αυτο τον τροπο η Αμερικη για τον Αμερικανο ειναι πιο σπουδαια και την υποστηριζουν εστω και αν ειναι στο αδικο σχετικα με το Ιρακ. Προτιμανε να ειναι πατριωτες παρα να την βλαψουν εστω και σε λανθασμενη περιπτωση.

Άραγε, μιλάμε για πατριωτισμό ή για τυφλή υπακοή στην κυβέρνηση, η οποία μέσω των διαπλεκόμενων ΜΜΕ καλλιεργεί στην κοινή γνώμη την εντύπωση πως όποιος έχει αντίρρηση για τον πόλεμο και ζητεί ή τη μη εμπλοκή της χώρας σε πόλεμο ή την απόσυρσή της από αυτόν είναι 'προδότης';

Ποιος βλάπτει τις ΗΠΑ; Αυτός που λέει 'να μείνουμε εκεί πέρα στον αιώνα τον άπαντα' ή αυτός που λέει 'δεν έχουμε καμιά δουλειά εκεί';

Ας το ζυγίσουμε.

Ο πρώτος, ο φιλοπόλεμος, ο 'πατριώτης', αν είναι εντελώς ανόητος, το βλέπει ως ζήτημα τιμής. Μπήκαμε στο χορό, σου λέει, θα στείλουμε ένα σωρό στρατό (σταλινική στρατηγική: απλά ρίχνουμε κι άλλους άνδρες στον πόλεμο), θα τους ρημάξουμε τους Ιρακινούς 'τρομοκράτες' (θυμίζω ότι και οι Τούρκοι αποκαλούσαν τους Έλληνες επαναστάτες 'τρομοκράτες', ενώ τα ίδια έλεγαν για τους αντιστασιακούς κάθε χώρας και οι του τρίτου Ράιχ). Και δώστου κι άλλα παιδάκια απ'το Ουισκόνσιν, την Αλαμπάμα, τη Βιρτζίνια, το Τέξας, απ'όπου θες, πάνε να πολεμήσουν την... τρομοκρατία.

Και δώστου παιδάκια (άοπλα αυτήν τη φορά) Ιρακινά νεκρά και δώστου και παιδιά Αμερικανών να γυρνάνε πίσω σε σφραγισμένα φέρετρα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν πτώμα μέσα, αλλά κάτι λίγα κόκκαλα ή ό,τι απέμεινε και μπόλικη άμμο.

Και δώστου οικονομική αιμορραγία στις ΗΠΑ, δώστου οικονομική δυσπραγία, δώστου τρομονόμους, δώστου τρομολαγνεία και τρομοκράτηση των πολιτών με φόβητρο την... 'τρομοκρατία', δώστου αφαίρεση ιδιωτικών και πολιτικών ελευθεριών, δώστου ρεζίλεμα των ΗΠΑ παγκοσμίως με το Γκουαντανάμο και το ηλεκτρονικό φακέλωμα όσων ταξιδεύουν για ΗΠΑ, δώστου ανεργία.

'Μα,' θα πει τώρα ένας υπέρμαχος του πολέμου στο Ιράκ που δεν είναι αφελής, αλλά στυγνός ωφελιμιστής, 'θα πάρουμε τα πετρέλαια και θα ασκούμε εμείς αποκλειστικά τον έλεγχο και οι σύμμαχοί μας, παρακάμπτοντας μια και καλή τον ΟΠΕΚ. Χώρια τα δημόσια έργα ανοικοδόμησης της χώρας.'

Ωραία. Με ποιο τίμημα; Για να πλουτίσουν οι αμερικανικές, βρετανικές, ισπανικές, ελληνικές (ΕΛΠΕ) πετρελαϊκές εταιρείες και να έχουμε λίγο φθηνότερη βενζίνη για να περιφέρουμε το 'εγώ' μας, θα την πάθουμε από αλλού:

1. Ξεσηκώνουμε το μίσος των Αράβων για τους χριστιανούς και τους εβραίους. Αυτό το μίσος εμένα δε με αφορά, καθώς δεν ανήκω στις θρησκευτικές ομάδες που μισούν οι Άραβες, ενώ, καθώς και οι τρεις αυτές θρησκείες κηρύσσουν το 'φωτιά και τσεκούρι στους άπιστους και στους αλλόφυλους' (όπως πολύ σωστά είπε το 1997 ο Μίκης Θεοδωράκης, από τον Γιαχβέ της Βίβλου ξεπηδά ο Χίτλερ). Όμως και πάλι, δημιουργείται μια δυναμική βίαιης σύγκρουσης μέσα στην Ευρώπη (καλά οι ΗΠΑ, βρίσκονται απομονωμένες γεωγραφικά, άντε να τις φτάσει κάποιος), με απρόβλεπτες συνέπειες.

2. Ο φόβος της ισλαμικής τρομοκρατίας (αλήθεια, γιατί μιλάμε για τρομοκρατία; Εμείς πάμε και τους ξεπαστρεύουμε και μετά αυτοί έρχονται και εκδικούνται. Πόλεμος είναι, απλώς ακήρυκτος) οδηγεί στην οικονομική αφαίμαξη των μη αραβικών χωρών, οι οποίες θα ξεσκιστούν να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα των πολιτών τους σε αστυνόμευση και φακέλωμα των πάντων, τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει και ο κόσμος ζητά ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Αυτό δεν είναι ύβρις απέναντι στους πολίτες;

3. Η καλλιέργεια του φόβου στους πολίτες για όποιον είναι διαφορετικός (εν προκειμένω, μελαμψός και ανήκων σε κάποιο αραβικό φύλο) οδηγεί στην έξαρση του ρατσισμού, ενώ η καχυποψία που συνακολουθεί δηλητηριάζει τον κοινωνικό ιστό.

4. Για τη διακίνηση ανθρώπων, προϊόντων και δεδομένων, θα υπάρχουν πλέον μεγάλα εμπόδια και διαδικασίες, χρονοβόρες, ταπεινωτικές, εξοργιστικές και δαπανηρές, άρα αντιπαραγωγικές. Δηλαδή μιλάμε για εμπορική και οικονομική κατάρρευση επειδή μια δράκα διαπλεκομένων και μια ομαδούλα θρησκευτικά φανατισμένων ήθελαν, οι μεν να βγάλουν περισσότερα λεφτά, οι δε να... επιταχύνουν την 'Αποκάλυψη' και την καταπολέμηση του... 'Αντιχρίστου'.

5. Το Ιράκ δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με την 11η Σεπτεμβρίου. Η 11η Σεπτεμβρίου, είτε μας αρέσει είτε όχι, ήταν απόρροια των οικονομικών παιχνιδιών της οικογένειας Μπους με την οικογένεια Λάντεν. Και μη μου πει κανείς πως το μόνο 'κακό παιδί' στην οικογένεια Λάντεν είναι ο Οσάμα...

6. Οι τρομονόμοι οδηγούν σε διάσπαση του Δυτικού κόσμου και σε έξαρση του αντιαμερικανισμού, ακόμα και μέσα σε χώρες παραδοσιακά φιλοαμερικανικές.

Υπ'όψιν ότι για να αναπτυχθούν ΠΡΟ του πολέμου τα επιχειρήματα αυτά (που σήμερα δεν είναι πλέον επιχειρήματα, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα) δεν ήθελαν IQ επιπέδου Αϊνστάιν. Απλή μπακαλική είναι.

Ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος έπρεπε να τα βάλει κάτω και να τα υπολογίσει και να πει, αν είναι υπέρ του πολέμου 'κοίτα, εγώ θα κερδίσω τόσα από τον πόλεμο και είμαι διατεθειμένος να κάνω αυτές τις θυσίες' ή, αν πεισθεί να στραφεί ενάντια σ'αυτήν την ανόητη επιχείρηση 'ναι, αυτή η ιστορία θα μας βλάψει περισσότερο απ'όσο θα μπορούσε να μας ωφελήσει'.

Όταν ακούω ότι κάποιος λέει 'δεν πρέπει να αποχωρήσουμε απ'το Ιράκ, γιατί θα ταπεινωθούμε' ή 'αν θες να φύγουμε απ'το Ιράκ είσαι εχθρός των ΗΠΑ', αυτομάτως καταλαβαίνω πως έχω να κάνω με άτομο που πείθεται πολύ εύκολα από καιροσκόπους και δημαγωγούς τύπου Αλκιβιάδη (μια ματιά στο Θουκυδίδη είναι αρκετή).

Αυτήν τη στιγμή, οι ΗΠΑ διασύρονται διεθνώς πολύ περισσότερο απ'όσο μπορεί ένας υποστηρικτής του πολέμου να διανοηθεί. Πρόσεξε:

1. Για άλλη μια φορά, οι ΗΠΑ παρουσιάζονται ως διεθνής τρομοκράτης - κι αυτό είναι το πιο ευνοϊκό σχόλιο που θ'ακούσεις στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

2. Με το φακέλωμα των πάντων που απαιτούν οι ΗΠΑ και με το Γκουαντανάμο, οι έστω και στοιχειωδώς μορφωμένοι θυμούνται το βιβλίο του Όργουελ '1984'.

3. Με το διαρκές αβαντάρισμα προς το Ισραήλ, απομυθοποιείται οριστικά το Ολοκαύτωμα και καταφέρνουν Ισραηλινοί και Αμερικανοί από κοινού να γίνουν μισητοί σ'όλον τον κόσμο.

4. Η δημοσίευση των αδιάψευστων αριθμών για τα ανυπεράσπιστα θύματα στο Ιράκ από το '91 ως σήμερα κάνει τον καθένα να μην πιστεύει πλέον στις 'καλές προθέσεις' των ΗΠΑ.

5. Η αρχή των 'προληπτικών πληγμάτων' (που εμένα μου θυμίζει έναν μελαχροινό εγκληματία με μικρό μουστάκι ο οποίος οδήγησε τη Γερμανία στην ατίμωση) αυτομάτως μετατρέπει τις ΗΠΑ σε ανεξέλεγκτο τρομοκρατικό κράτος.

6. Ο πόλεμος στο Ιράκ έγινε πια δεύτερο ΒΙΕΤΝΑΜ.

Όλα αυτά δεν ατιμάζουν τις ΗΠΑ; Για ένα πείσμα να συναινείς στο να διασύρεται η χώρα σου, να γίνεται μισητή σε όλον τον κόσμο και να κατρακυλά η οικονομία της εμένα δε μου φαίνεται και πολύ πατριωτικό...

Πρόσεχε Νίκο, δεν σου την πέφτω, απλά σου θέτω κάποιους προβληματισμούς κι αν θες, μετάφερέ τους στους γείτονές σου.

• N
              nass last edited by

ισως καμμια φορα να το εκφραζουμε με τετοιο τροπο που να πληγωνει τον εγωισμο μερικων αλλα δεν νομιζεις οτι με πληγωνει και εμενα να τα βλεπω απο τα εβλεπα το 80 και το 79; Καμμια αλλαγη καμμια αλλαγη νοοτροπιας Η νομιζουμε οτι επειδη μπηκαμε στην ΕΟΚ γιναμε Γερμανια και Γαλλια και Ιταλια.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου (ήδη είμαστε off topic οπότε μικρό το κρίμα μου). Γερμανία δε γίναμε (και ίσως δε γίνουμε ποτέ, και ίσως και καλύτερα) αλλά η διαφορά περισσότερο της Ελλάδας και λιγότερο (αλλά σαφέστατα) και των Ελλήνων από το 80 μέχρι σήμερα είναι νομίζω θεαματική. Εγώ τουλάχιστον είμαι αισιόδοξος για το μέλλον.

• S
                syele last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:
                Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου (ήδη είμαστε off topic οπότε μικρό το κρίμα μου). Γερμανία δε γίναμε (και ίσως δε γίνουμε ποτέ, και ίσως και καλύτερα) αλλά η διαφορά περισσότερο της Ελλάδας και λιγότερο (αλλά σαφέστατα) και των Ελλήνων από το 80 μέχρι σήμερα είναι νομίζω θεαματική. Εγώ τουλάχιστον είμαι αισιόδοξος για το μέλλον.

That's the spirit!!!

• T
                  titsataki last edited by

Ο χρήστης syele έγραψε:

That's the spirit!!!

The spirit but not the letter

Πολλα εχουν αλλαξει αλλα πολλα πραγματα σχετικα με την νοοτροπια ειναι τα ιδια ακριβως οπως τα αφησα. Απλως κοιτα 3-4 ποστ εδω και θα δεις ψιλοαρπακολλα, ο κλεψας του κλεψαντος κτλ.

Νικος

• T
                    takiskoym last edited by

Νίκο για σου. Μια και κάνουμε κουβέντα έτσι για να την κάνουμε θα έλεγα να σταματήσουμε να συνδέουμε τον gavril από την κουβέντα μας για να μπορούμε να επεκταθούμε καλύτερα στο θέμα των συμπεριφορών, όπως είχε την καλοσύνη και το μετονόμασε το post ο φίλος του το ξεκίνησε.

Λοιπόν, εγώ ποτέ δεν είπα ότι η χρησιμοποίηση των emotions στο γραπτό κείμενο είναι τίποτα το αγενές. Ίσα – ίσα που το χρωματίζει και προσδίδει ένα διαφορετικό τόνο. Βέβαια έχει μεγάλη σημασία σε τι αναφέρεται το κείμενο και ποιος είναι πίσω από αυτό. Διότι το ίδιο emotion μπορεί να σημαίνει τελείως διαφορετικά πράγματα. Ένα απλό παράδειγμα. Αν λοιπόν εσύ κάποια στιγμή μέσα από ένα σου κείμενο που φαινομενικά μπορεί να θεωρηθεί προσωπική επίθεση σε μένα, αν λοιπόν στο τέλος βάλεις emotion τη φατσούλα που γελά, αυτό σημαίνει για μένα ότι ο γνωστός μου Νίκος που τα λέμε τακτικά και ανταλλάζουμε απόψεις μου κάνει πλακίτσα, και ένταξη είναι απόλυτα δεκτό. Κανένα πρόβλημα. Από την άλλη αν ο Νίκος είναι ο τζόρας της υπόθεσης με το οποίο έχω κοντραριστεί, τότε η φατσούλα που γελά στο τέλος του κειμένου σημαίνει τελείως διαφορετικά πράγματα.

Για τα γεγονότα στο Ιράκ δεν θα ασχοληθώ, μια και ο ίδιος βρίσκομαι μέσα στη βιομηχανία των πετρελαίων και νομίζω ότι γνωρίζω τι παίζεται. Αντιλαμβάνομαι όμως τόσο τον πόνο και της Ιρακινής και την Αμερικανίδας μάνας που χάνει το γιο της στο βωμό των οικονομικών συμφερόντων. Πιστεύω ότι στο μέλλον η ιστορία θα ανταμείψει τον καθένα όπως του αξίζει. Εξ’άλλου είναι φυσικό οι ρόλοι να αλλάζουν, έτσι οι χτεσινοί ελευθερωτές εύκολα γίνονται οι σημερινοί τύραννοι και πάει λέγοντας.

Σίγουρα η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Αμερική, αλλά ούτε και καμία από τις Μεσογειακές χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή ένωση. Οι χώρες αυτές που βρίσκονται στο σταυροδρόμι του Ανατολικού με το Δυτικό πολιτισμού έχουν τη δική τους κουλτούρα, ηθικές αξίες, τρόπο σκέψης. Αυτό φάνηκε και από την αποτυχία στην πρώτη προσπάθεια που έγινε πρόσφατα για την ίδρυση ενιαίου Ευρωπαϊκού συντάγματος. Έτσι λοιπόν ούτε γίναμε αλλά και ούτε ποτέ πρόκειται να γίνουμε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κλπ γιατί απλά δεν το θέλουμε. Όπως αντιλαμβάνεσαι κάθε χώρα θέλει να είναι αυτή που είναι. Και μιλάμε για χώρες με κάποιες χιλιετίες ζωής, ιστορίας και πολιτισμού πίσω τους. Μέσα σε αυτό το group βρίσκεται και η Ελλάδα, Νίκο. Και βέβαια δεν είμαι ανόητος για να πιστεύω ότι με το που ενωθήκαμε νομισματικά με τα υπόλοιπα μέλη ότι ταυτόχρονα γίναμε οικονομική δύναμη. Βλέπεις τον καιρό που κάποια Ευρωπαϊκά κράτη εξαπολύανε τις αρμάδες τους και τους στρατούς καταληστεύοντας από εδώ και από εκεί, στέλνοντας πίσω τη λεία, σήμερα τα κράτη αυτά φιγουράρουν οικονομικές δυνάμεις. Βλέπεις εκεί χάσανε οι Έλληνες αφού τότε είμαστε κάτω από τον Τούρκο. Τώρα για το πόσο βελτιωθήκαμε, εγώ ένα θα σε ρωτήσω. Πόσο έχουν βελτιωθεί τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη? Μιλάμε για την Ελλάδα για τη διαφθορά της κλπ. και δεν βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας, σε μια Ευρώπη που και αυτή μαστίζεται από τόσο από οικονομικά όσο και ροζ σκάνδαλα. Για να μην πω για τα Αμερικανικά σκάνδαλα. Για τους παγκοσμίως αποτυχημένους πολιτικούς που προσπαθούν να κυβερνήσουν τον πλανήτη μέσα από πολυτελή πορνεία και τα bar διεθνών ξενοδοχείων. Έτσι και εμείς σα χώρα απλά ακολουθούμε τα σημεία των καιρών. Επίσης ποιος σου είπε ότι ο κόσμος εδώ δεν ενδιαφέρεται για το ίδιο του το κράτος? Μπορεί τα συστήματα κάπου να μη βοηθάνε, μπορεί να εξακολουθούμε να έχουμε λακκούβες στους δρόμους μας, αλλά μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας φροντίζουμε. Βέβαια θα μου πεις ότι κάποιες φορές κοιτάμε και ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το συμβαίνει π.χ. στο Ιράκ παρά στον τόπο μας. Νίκο να χαίρεσαι που υπάρχουν και κάποια τέτοια κράτη, κάποιες αμυδρές φωνές διαμαρτυρίας στον σημερινό κυκεώνα. Αλίμονο αν όλοι μας πέσουμε στην αναλγησία και αδιαφορήσουμε. Και ναι, φωνάζουμε για το Ιράκ, φωνάξαμε για την Γιουγκοσλαβία, για το Πακιστάν. Πρώτον γιατί είναι άνισος ο πόλεμος εκτοξεύοντας smart bombs σε μπουλούκια από ξυπόλητους κουρελήδες, και μετά χειροκροτάτε νίκες, και από την άλλη γιατί εσείς μπορεί να παίζετε με τα οπλικά σας συστήματα, αλλά εμείς που είμαστε δίπλα σε αυτές τις περιοχές και υφιστάμεθα όλα τα επακόλουθα. Έχεις ιδέα Νίκο μου, το πόσο ραδιενεργά μολύνθηκε ο Ελλαδικός χώρος μετά τους βομβαρδισμούς σας στην Γιουγκοσλαβία? Σίγουρα δεν έχεις, και γιατί άλλωστε να έχεις, αφού η πολιτεία που κατοικείς δεν έχει δρόμους με λακκούβες, το social security δουλεύει άψογα το pension τα ίδια, η κοινωνική ζωή στο ρυθμό της και το monthly salary στην ώρα του. Και είναι φυσικό να αναρωτιούνται, όχι εσύ βέβαια που προέρχεσαι από την Ελλάδα και γνωρίζεις, αλλά οι ιθαγενείς που ζούνε εκεί, μα τι θέλουν και φωνάζουν κάποιοι Έλληνες εναντίον μας. Τώρα για το αν περιμένω ο Αμερικανός να αλλάξει. Όχι Νίκο δεν περιμένω κάτι τέτοιο και ούτε που με ενδιαφέρει. Βλέπεις η μεγαλύτερη ηθική αξία αυτής της κοινωνίας λέγεται δολάριο και πως θα κερδισθεί. Έτσι ένα ολόκληρο σύστημα έχει δομηθεί πάνω σε αυτή τη βάση. Βέβαια κάποιες φορές ξυπνά και αντιδρά η κοινή σας γνώμη όταν ο αριθμός από πλαστικές σακούλες παραμεγαλώσει, αλλά στη συνέχεια όλα ξεχνιούνται. Εξ’άλλου αυτή είναι η ζωή. Σήμερα εσύ, αύριο εγώ.
                    Και κάτι τελευταίο γιατί δεν είχα δεί το τελευταίο σου post την ώρα που έγραφα αυτές τις γραμμές. Λές εκεί μια λέξη που ειλικρινά με στεναχωρεί. Στην Ελλάδα ο κλέψας του κλέψαντος. Ρε, Νικόλα εμείς ναι! ο κλέψας του κλέψαντος, και μάλιστα φτωχομπινεδιάριδες κλέφτες που κλεβόμαστε μεταξύ μας. Εσείς τί? με το σταυρό στο χέρι? Με εσάς απο που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε που κατακλέβετε το πλανήτη ολόκληρο. Ρε Νικολάκη δεν ξέρεις οτι ακόμα και τα εδάφη που κατοικήτε, και αυτά κλεμένα τα έχετε! Νίκο ας μη ξεχνάμε την ιστορία! προπαντώς την ιστορία!

Αυτά είναι φίλε Νικόλα.
                    Αντε και τα ξανάλεμε σύντομα.

Τάκης!

• T
                      titsataki last edited by

Ο χρήστης gvala έγραψε:

(ενα αγαπημενο σπορ που ειχαμε για πολλα χρονια εδω στις ΗΠΑ ηταν να κανουμε πλακα στους αγραμματους που μπερδευανε τα ελληνικα με τα εγγλεζικα. Τα λενε greeklish και ειναι διανθισμενα με κουφα σε στυλ στοβα για το stove (φουρνο), ελεβετα για το elevator( ανσασερ). **Και ξερω πολυ καλα οτι ο Γαβριηλ παρσυρωτανε απο συνηθεια μια και ηρθε μεγαλος στις ΗΠΑ και τα ελληνικα του ειναι μια χαρα **)

Από αυτό φαίνεται το πόσο προβληματική ήταν η συμπεριφορά του Gavriil. Σε πολλά post δήλωνε ότι πρέπει να τον συγχωρήσουμε γιατί τα ελληνικά του **δεν **είναι καλά ...
                      Και αυτή ακριβώς η δήλωση δείχνει το **πόσο πολύ στημένη **συμπεριφορά είχε (για να μην πώ προβοκατόρικη, αν και είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα) ...
                      Και ειλικρινά πιστεύω ότι σπαταλάτε πολύ χρόνο για κάποιον ο οποίος ελάχιστα λείπει από το forum. Λείπουν οι 'διαφορετικές απόψεις' του, όχι ο ίδιος. Γιατί μια συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα όταν γίνεται παράθεση ιδεών και όχι κατάθεση δογμάτων. Και ο Gavriil ήταν από τους πρώτους, αν και όχι ο μοναδικός του είδους.
                      Και δεν είναι τυχαίο ότι αντίστοιχα θέματα/ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και με άλλα μέλη του Forum αντίστοιχης νοοτροπίας και λογικής.

Εδω τα μπερδευτετε τα γραπτα ελληνικα και τα καθομιλουμενα Ελληνικα. Τα καθομιλουμενα δεν ξεχνουνται. Τα γραπτα ειναι παντα χαλια. το μονο μερος που γραφω Ελληνικα ειναι σε αυτο το φορουμ. Η ορθογραφια και η συνταξη αδυνατιζουν με την μη χρηση. Και μαντευω οτι και αυτος ειναι στην ιδια κατασταση. (Αλλα δεν ανησυχω μια και η ορθογραφια πολλων εδω μεσα δεν ειναι πολυ καλυτερη οποτε οποιος μιλαει και καμμια φορα κολλαγε στον Γαβριηλ για την ορθογραφια ηταν το λιγωτερο αστειο ).

Tα υπολοιπα που λες ειναι το λιγωτερο αστεια και μαλλον το παρασκεφτεσαι σε στυλ συνομωσια και ολα προσχεδιασμενα.
                      Που ειναι και αρκετα συχνο μια και πολλοι φαινονται να πιστευουν οτι οταν εμπαινε ο Γαβριηλ ελεγε οτι ελεγε επιτηδες για να κολησει και την μπει σε ολους. Μιλαμε για μερικα ατομα τους ειχε γινει μονομανια. Οπως λεμε ξεκολα ρεεεεεε!!!!

Νικος

• T
                        titsataki last edited by

Νίκο για σου. Μια και κάνουμε κουβέντα έτσι για να την κάνουμε θα έλεγα να σταματήσουμε να συνδέουμε τον gavril από την κουβέντα μας για να μπορούμε να επεκταθούμε καλύτερα στο θέμα των συμπεριφορών, όπως είχε την καλοσύνη και το μετονόμασε το post ο φίλος του το ξεκίνησε.

Λοιπόν, εγώ ποτέ δεν είπα ότι η χρησιμοποίηση των emotions στο γραπτό κείμενο είναι τίποτα το αγενές. Ίσα – ίσα που το χρωματίζει και προσδίδει ένα διαφορετικό τόνο. Βέβαια έχει μεγάλη σημασία σε τι αναφέρεται το κείμενο και ποιος είναι πίσω από αυτό. Διότι το ίδιο emotion μπορεί να σημαίνει τελείως διαφορετικά πράγματα. Ένα απλό παράδειγμα. Αν λοιπόν εσύ κάποια στιγμή μέσα από ένα σου κείμενο που φαινομενικά μπορεί να θεωρηθεί προσωπική επίθεση σε μένα, αν λοιπόν στο τέλος βάλεις emotion τη φατσούλα που γελά, αυτό σημαίνει για μένα ότι ο γνωστός μου Νίκος που τα λέμε τακτικά και ανταλλάζουμε απόψεις μου κάνει πλακίτσα, και ένταξη είναι απόλυτα δεκτό. Κανένα πρόβλημα. Από την άλλη αν ο Νίκος είναι ο τζόρας της υπόθεσης με το οποίο έχω κοντραριστεί, τότε η φατσούλα που γελά στο τέλος του κειμένου σημαίνει τελείως διαφορετικά πράγματα.

Για τα γεγονότα στο Ιράκ δεν θα ασχοληθώ, μια και ο ίδιος βρίσκομαι μέσα στη βιομηχανία των πετρελαίων και νομίζω ότι γνωρίζω τι παίζεται. Αντιλαμβάνομαι όμως τόσο τον πόνο και της Ιρακινής και την Αμερικανίδας μάνας που χάνει το γιο της στο βωμό των οικονομικών συμφερόντων. Πιστεύω ότι στο μέλλον η ιστορία θα ανταμείψει τον καθένα όπως του αξίζει. Εξ’άλλου είναι φυσικό οι ρόλοι να αλλάζουν, έτσι οι χτεσινοί ελευθερωτές εύκολα γίνονται οι σημερινοί τύραννοι και πάει λέγοντας.

Σίγουρα η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Αμερική, αλλά ούτε και καμία από τις Μεσογειακές χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή ένωση. Οι χώρες αυτές που βρίσκονται στο σταυροδρόμι του Ανατολικού με το Δυτικό πολιτισμού έχουν τη δική τους κουλτούρα, ηθικές αξίες, τρόπο σκέψης. Αυτό φάνηκε και από την αποτυχία στην πρώτη προσπάθεια που έγινε πρόσφατα για την ίδρυση ενιαίου Ευρωπαϊκού συντάγματος. Έτσι λοιπόν ούτε γίναμε αλλά και ούτε ποτέ πρόκειται να γίνουμε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κλπ γιατί απλά δεν το θέλουμε. Όπως αντιλαμβάνεσαι κάθε χώρα θέλει να είναι αυτή που είναι. Και μιλάμε για χώρες με κάποιες χιλιετίες ζωής, ιστορίας και πολιτισμού πίσω τους. Μέσα σε αυτό το group βρίσκεται και η Ελλάδα, Νίκο. Και βέβαια δεν είμαι ανόητος για να πιστεύω ότι με το που ενωθήκαμε νομισματικά με τα υπόλοιπα μέλη ότι ταυτόχρονα γίναμε οικονομική δύναμη. Βλέπεις τον καιρό που κάποια Ευρωπαϊκά κράτη εξαπολύανε τις αρμάδες τους και τους στρατούς καταληστεύοντας από εδώ και από εκεί, στέλνοντας πίσω τη λεία, σήμερα τα κράτη αυτά φιγουράρουν οικονομικές δυνάμεις. Βλέπεις εκεί χάσανε οι Έλληνες αφού τότε είμαστε κάτω από τον Τούρκο. Τώρα για το πόσο βελτιωθήκαμε, εγώ ένα θα σε ρωτήσω. Πόσο έχουν βελτιωθεί τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη? Μιλάμε για την Ελλάδα για τη διαφθορά της κλπ. και δεν βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας, σε μια Ευρώπη που και αυτή μαστίζεται από τόσο από οικονομικά όσο και ροζ σκάνδαλα. Για να μην πω για τα Αμερικανικά σκάνδαλα. Για τους παγκοσμίως αποτυχημένους πολιτικούς που προσπαθούν να κυβερνήσουν τον πλανήτη μέσα από πολυτελή πορνεία και τα bar διεθνών ξενοδοχείων. Έτσι και εμείς σα χώρα απλά ακολουθούμε τα σημεία των καιρών. Επίσης ποιος σου είπε ότι ο κόσμος εδώ δεν ενδιαφέρεται για το ίδιο του το κράτος? Μπορεί τα συστήματα κάπου να μη βοηθάνε, μπορεί να εξακολουθούμε να έχουμε λακκούβες στους δρόμους μας, αλλά μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας φροντίζουμε. Βέβαια θα μου πεις ότι κάποιες φορές κοιτάμε και ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το συμβαίνει π.χ. στο Ιράκ παρά στον τόπο μας. Νίκο να χαίρεσαι που υπάρχουν και κάποια τέτοια κράτη, κάποιες αμυδρές φωνές διαμαρτυρίας στον σημερινό κυκεώνα. Αλίμονο αν όλοι μας πέσουμε στην αναλγησία και αδιαφορήσουμε. Και ναι, φωνάζουμε για το Ιράκ, φωνάξαμε για την Γιουγκοσλαβία, για το Πακιστάν. Πρώτον γιατί είναι άνισος ο πόλεμος εκτοξεύοντας smart bombs σε μπουλούκια από ξυπόλητους κουρελήδες, και μετά χειροκροτάτε νίκες, και από την άλλη γιατί εσείς μπορεί να παίζετε με τα οπλικά σας συστήματα, αλλά εμείς που είμαστε δίπλα σε αυτές τις περιοχές και υφιστάμεθα όλα τα επακόλουθα. Έχεις ιδέα Νίκο μου, το πόσο ραδιενεργά μολύνθηκε ο Ελλαδικός χώρος μετά τους βομβαρδισμούς σας στην Γιουγκοσλαβία? Σίγουρα δεν έχεις, και γιατί άλλωστε να έχεις, αφού η πολιτεία που κατοικείς δεν έχει δρόμους με λακκούβες, το social security δουλεύει άψογα το pension τα ίδια, η κοινωνική ζωή στο ρυθμό της και το monthly salary στην ώρα του. Και είναι φυσικό να αναρωτιούνται, όχι εσύ βέβαια που προέρχεσαι από την Ελλάδα και γνωρίζεις, αλλά οι ιθαγενείς που ζούνε εκεί, μα τι θέλουν και φωνάζουν κάποιοι Έλληνες εναντίον μας. Τώρα για το αν περιμένω ο Αμερικανός να αλλάξει. Όχι Νίκο δεν περιμένω κάτι τέτοιο και ούτε που με ενδιαφέρει. Βλέπεις η μεγαλύτερη ηθική αξία αυτής της κοινωνίας λέγεται δολάριο και πως θα κερδισθεί. Έτσι ένα ολόκληρο σύστημα έχει δομηθεί πάνω σε αυτή τη βάση. Βέβαια κάποιες φορές ξυπνά και αντιδρά η κοινή σας γνώμη όταν ο αριθμός από πλαστικές σακούλες παραμεγαλώσει, αλλά στη συνέχεια όλα ξεχνιούνται. Εξ’άλλου αυτή είναι η ζωή. Σήμερα εσύ, αύριο εγώ.
                        Και κάτι τελευταίο γιατί δεν είχα δεί το τελευταίο σου post την ώρα που έγραφα αυτές τις γραμμές. Λές εκεί μια λέξη που ειλικρινά με στεναχωρεί. Στην Ελλάδα ο κλέψας του κλέψαντος. Ρε, Νικόλα εμείς ναι! ο κλέψας του κλέψαντος, και μάλιστα φτωχομπινεδιάριδες κλέφτες που κλεβόμαστε μεταξύ μας. Εσείς τί? με το σταυρό στο χέρι? Με εσάς απο που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε που κατακλέβετε το πλανήτη ολόκληρο. Ρε Νικολάκη δεν ξέρεις οτι ακόμα και τα εδάφη που κατοικήτε, και αυτά κλεμένα τα έχετε! Νίκο ας μη ξεχνάμε την ιστορία! προπαντώς την ιστορία!

Αυτά είναι φίλε Νικόλα.
                        Αντε και τα ξανάλεμε σύντομα.

Τάκης!

οκ κατσε να το καταλαβω τωρα. Να μην ανακατευουμε τον Γαβριηλ σε ενα θεμα που εχει τιτλο 'συμπεριφορες'. Τοτε γιατι μιλαμε; για την συμπεριφορα την δικια μου και την δικια σου; Δεν νομιζω οτι υπαρχει τιποτα ιδιαιτερο σε αυτες. Διαφωνουμε και συμφωνουμε οτι διαφωνουμε και σε αλλα πραγματα συμφωνουμε οτι διαφωνουμε. Αλλα καταλαβαινω, μεχρι ενα σημειο προσπαθω να πω την αποψη μου πως συμπεριφερονταν ο Γαβριηλ και εσεις εχετε την αποψη σας και δεν συμφωνουμε. Τελος και τελεια. Δεν χρειζεται να το συζηταμε.

Το Ιρακ δεν χρειαζεται να το συζηταμε γιατι και εγω μια ιδεα τι γινεται και εσυ εχεις μια ιδεα. Δαιφωνουμε σε μερικα, συμφωνουμε σε αλλα. Παει και αυτο τελος.

Το τριτο που το φοβομουνα ηταν οταν πηρα αφορμη και ειπα οτι πολλα στην Ελλαδα αλλαζουν και πολλα μενουν τα ιδια αμεσως το πηρες προσωπικα και αμεσως χρηστικες ο αντιπροσωπος της Ελλαδας

Αμεσως αρχισες να μου λες ποσα κακα και ποσα εχει κανει η Αμερικη σε ολο τον κοσμο και με εχρησες αποδιοπομπαιο τραγο για τα μισα γεγονοτα στον πλανητη. Εγω ειπα οτι στην Ελλαδα ειναι αρπα κολλα και κλεφτες; Εγω απλως διαβαζω τι γραφετε εσεις που ζειτε εκει απλως ανεφερα οτι το 80 ηταν ετσι και το 2003 ειναι ακομα ετσι. Θελεις να βρω τα ποστ που ολοι παραπονιουνται και βλαστημανε; Η ξαφνικα επειδη τα λετε εσεις ειναι ενταξει αλλα αμα τα πω εγω δεν ειναι ενταξει και εχασα το δικαιωμα να τα αναφερω μαι και αποφασισα να ζησω καπου αλλου; Δηλαδη μου λες οτι δεν εχω δικαιωμα να αναφερω κατι και εσεις οι ιδιοι το λετε ποστ μετα απο αλλο ποστ; Η μαλλον κατι αλλο, οταν τα λεω αυτα πρεπει αυτοματως να απαντησω γιατι οι ΗΠΑ επιτεθηκαν στη Βοσνια και στο Ιρακ; Αυτο μου φαινεται λιγακι αστειο σε στυλ απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελλα.

Να δωσω και μερικα πραδειγματα να γελασουμε;

Νικος: Ηρθα στην Ελλαδα βγηκα στο αεροδρομια και μπηκα στο ταξι. Πηγαινα Ζωγραφου και ο ταριφας 2-3 χιλιομετρα εσβησε το ταξιμετρο και οταν βγηκα με την κορη μου και την γυναικα μου που πηρα 60 ευρω. δεν ειπα τιποτα μια και ηταν 11 το βραδυ. Αλλα βλαστημαω τον Ελληνα ταξιτζη και λεω οριστε τι θα δουν οι τουριστες της Ολυμπιαδας.

Απαντα αλλος (εδω βαλε οποιο ονομα θες το δικο σου η καποιο αλλον)

Ναι ρε συ Νικο δεν ειμαστε και ΗΠΑ και ουτε θα γινουμε, ουτε θελουμε να γινουμε. Αλλα μια και ανοιξες συζητηση γιατι ρε συ οι Αμερικανοι βομβαρδησανε τους αμαχους/κουρεληδες στο Ιρακ. Γιατι χρησιμοποιουσανε τις ειδικες διατρητικες σφαιρες και μας στειλανε την ραδιενεργεια στην Ελλαδα.

Συμπερασμα δικο μου: Δεν αξιζει να μιλαμε για τετοια και δεν αξιζει ποτε εγω να σκεφτω να παραπονεθω για κατι που ειδα στην Ελλαδα γιατι αμεσως πρεπει να απαντησω γιατι οι Αμερικανοι βομβαρδιζουν το Ιρακ και εχουν και αυτοι τα κομπλεχ τους. Γιατι φυσικα αντι να πεις (εσυ η οποιος αλλος) Ναι ρε να παρει τι ειδους νοοτροπια ειναι αυτη. Οποιος βλεπουμε και μπορουμε να του τα παρουμε του τα παιρνουμε γιατι μπορουμε και χωρις βαζελινη;
                        Και να συνεχισουμε:
                        Τι μπορουμε να κανουμε για αυτο να αλλαξουμε την νοοτροπια. Εκτος απο να φωναζουμε και να βλαστημαμε τι μπορουμε να κανουμε. Ποτε θα γινει τελικα η περιβοϊτη 'αλλαγη' που φωναζανε το 81; Ηρθε και περασε το 2001 και το 2004 ειναι εδω και τι αλλο θα γινει(η μαλλον δεν θα γινει);

Η θα μου πειτε οπως ειχατε πει στον Γαβριηλ (παραφραση οπως την θυμαμαι). Αυτος ειναι ο Αμερικανικος τροπος σκεψης και εισαι Αμερικανακι και σε γενικες γραμμες χαζος κτλ...

Και ακομα πιο μετα μου λετε: Γιατι ρε συ Νικο οι Αμερικανοι κανουν το ταδε και το δεινα και ... και ... και... τοτε το συζηταμε. δηλαδη ενα θεμα ξεχωριστα οχι 10 και αντε μεσ' τον κουρνιαχτο αστο τον Νικο να βγαλει ακρη.

Νικος

ΥΓ: Και για να αλλαξουμε θεμα τι γινεται με την Κυπρο τωρα; Πως θα παει η ενταξη;

• K
                          kouk last edited by

Πάντως τις τελευταίες μέρες...είμαστε πιο σπιρτόζοι!! Καλά είναι!

Το πρόβλημα είναι η ερμηνεία των λέξεων.Και Νίκο δεν νομίζω ότι ο Τάκης σε έχρισε αποδιοπομπαίο τράγο...μάλλον ρητορική αναφορά σε πρώτο πρόσωπο έκανε!!

Για να πάρω κι εγω θέση,προσπαθώντας να εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ τι εννοώ.

Οχι Νίκο,η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Αμερική,όπως η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ Κίνα κλπ κλπ!Κάθε χώρα είναι αυτό που θέλει να είναι.Και αυτό βγαίνει απο κουλτούρα,καταστάσεις,ιστορία,πολιτικά συστήματα και άλλα.

Καλό ή κακό δεν υπάρχει.Η πραγματικότητα μόνο και ο τρόπος που ο καθένας την αντιλαμβάνεται.

Για κάθε πράξη ενός κράτους,κάποιοι θα συμφωνήσουν,κάποιοι άλλοι θα διαφωνήσουν.Αυτό είναι υγιές!!!Το πρόβλημα είναι όταν γινόμαστε δογματικοί και θεωρούμε ότι έχουμε την απόλυτη αλήθεια στην διάθεσή μας!!

Εγω δεν θέλω να γίνει η Ελλάδα Αμερική!Δεν μας ταιριάζει η κουλτούρα! Αλλο Αγγλοσάξωνας άλλο Μεσογειακός λαός!

Οσο για την Κύπρο....εγω πιστεύω ότι είναι λάθος το 'ΟΧΙ'!!Ο χρόνος θα δείξει!!

• E
                            eizo last edited by

..Και για να αλλαξουμε θεμα τι γινεται με την Κυπρο τωρα; Πως θα παει η ενταξη;

Δύο στους τρεις Ελληνοκύπριους απορρίπτουν το σχέδιο Ανάν. Οι Τουρκοκύπριοι υπερψηφίζουν κατά 60% σύμφωνα με τα exit polls.
                            Το αποτέλεσμα άγνωστο..Λέγεται πως ίσως με το 'ΟΧΙ' οι Ελληνοκύπριοι θα μπουν στο περιθώριο,ενώ θα 'πάρουν τα πάνω τους' οι Τουρκοκύπριοι.
                            http://www.bbc.co.uk/greek/domesticnews ... ults.shtml
                            http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
                            Το σχέδιο Ανάν στην αγγλική:
                            http://www.bbc.co.uk/greek/Annan_plan_31_march.doc

Τι προβλέπει το σχέδιο Ανάν:
                            http://www.mpa.gr/specials/cyprus_issue/anan.htm

Το δίλημμα της Κύπρου:
                            http://www.in.gr/news/reviews/review.as ... wID=528973
                            http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/U ... UN_plan_gr

'ΟΧΙ' του Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Ανάν:
                            http://www.alphatv.gr/cgi-bin/hwebnews. ... csNews.asp

Όπως είδα,υπάρχει και σελίδα με τίτλο 'όχι στο σχέδιο Ανάν',όπου υπάρχει και σχετικό τραγούδι:
                            http://www.oxistosxedioanan.com/

Σημείωση: Το όνομα 'Τάσσος' γράφεται στα κυπριακά με δύο σίγμα.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                            • T
                              takiskoym last edited by

Γία σου φίλε μου Νικόλα. Μόλις τώρα παρακολουθούσα στην TV τα νέα για την Κύπρο. Προσωπική μου άποψη ότι οι ΕλληνοΚύπριοι διέπραξαν ένα ιστορικό λάθος. Τέλος πάντων αυτο θα δείξει.

Λοιπόν στα δικά μας τώρα. Ρε σύ είπα να αποσυνδέσουμε άμεσα τον Γαβριήλ απο την κουβέντα μας και να ξεδιπλώσουμε τη ο θέμα των συμπεριφορών, και πάντα ορμόμενοι απο την δική του συμπεριφορά. Και το είπα αυτό για να μη νομίζει ο άνθρωπος ότι καθώμαστε εδω μέσα και γράφουμε σελίδες επι σελίδων ειδικά για αυτόν. Δόξα το Θεό υπάρχουν και πολύ χειρότεροι απο τον Γαβριήλ. Και τουλάχιστον θα του αναγνωρίσω και κάτι αντρίκιο. Εδω μέσα δεν είλθε κάνοντας αρχικά την παρθένα και μετά το έπαιξε και καλά high IQ. Ο άνθρωπος ευθύς εξ αρχής είπε αυτός είμαι. Και για να κλείσουμε το θέμα Γαβριήλ. Θα μπορούσε να είχε αποφύγει απο την αρχή τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του. Οπως θα έχεις διαβάσει πολλοί εδω μέσα κατά καιρούς το παίζουν ιδιαίτερα άνδρες. Ομως σε δεδομένη στιγμή το βουλώνουν και έτσι αποσοβούνται τα υπόλοιπα. Απλά ο Γαβριήλ το παρατράβαγε το πράγμα, και έγινε ότι έγινε. Τέλος πάντων είπαμε περασμένα ξεχασμένα. Εγώ είμαι απόλυτα σύγουρος ότι αν ξαναεμαφνιστεί στο forum και και κρατήσει μιά άλλη στάση και ύφος, το επαναλαμβάνω είμαι απόλυτα σύγουρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδεχτεί προσωπική επίθεση απο κανέναν.

Για την Ελλάδα μας Νίκο, την Ελλαδίτσα μας τώρα. Νίκο μου το τι συμβαίνει εδώ σε αυτό το τόπο δεν χρειάζεται να το διαβάσουμε πουθενά. Το ζούμε κάθε μέρα. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε και κάποια καλυτέρευση. Βέβαια το “καλυτέρευση” παίρνει νερό ανάλογα πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας. Αν λοιπόν καλυτέρευση ενοείς τον τρόπο ζωής που κάνεις στις ΗΠΑ, να είσαι σύγουρος ότι αυτή ποτέ δεν θα υπάρξει στην Ελλάδα. Γνωρίζεις ότι ο τρόπος ζωής κάθε λαού έχει να κάνει άμεσα με την κουλτούρα του και το ταμπεραμέντο του. Ομως θα πρέπει να παραδεχτείς ότι μπορούμε και προσαρμοζόμαστε πολύ-πολύ εύκολα σε νέα δεδομένα. Παράδειγμα εσύ! Ομως άν κάνουμε σύγκριση των δύο λαών, σίγουρα ο Ελληνικός λαός είναι πολύ καλύτερης πάστας. Εχει ιστορία, κουλτούρα ήθη, αξίες, αισθήματα κλπ, και δεν καταφεύγουμε καθημερινά σε ψυχολόγους. Η αλήθεια είναι ότι το εδώ σύστημα δεν μας έδωσε και ούτε που θα μας δώσει τις κατάλληλες αυκαιρείες για να δείξουμε την αξία μας.

Οσο για τα παράπονά μας στη σύγχρονη Ρώμη, νομίζω ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να τα κάνουμε. Είπαμε ότι μετά και το τέλος του ψυχρού πολέμου, και με τα μαθήματα που διδαχτήκαμε οι λαοί θα έμεναν στην ησυχία τους. Αλλά όπως φαίνεται αυτοκρατορίες σαν την Raytheon, General Dynamics και άλλες έχουν διαφορετική γνώμη. Και τέλος θα δοαμαρτύρομαι γιατί ο κύκλος τόσο της δική μου ζωής όσο και της οικογενείας μου απηλούνται άμεσα απο τη Αμερικανική πολεμική τεχνολογία. Εχω άδικο μήπως?

Ξέρεις κάτι, έχω την εντύπωση ότι στο βάθος συμφωνούμε σε πολλά, αλλά ίσως θα πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις για να τα εκφράσουμε.

Αντε λοιπόν και καλό Σαββατοκύριακο, και αν την κάνεις απόψε για καμιά μπύρα, πιές και μιά στην υγειά μου. Ετσι για τον Τάκη τον παραπονιάρη απο την Αθήνα.

Γειά σου Νικόλα.

Τάκης!

• S
                                skullone last edited by

Σχετικά με την πιο πρόσφατη εκδοχή του σχεδίου Άναν (τονίζεται στην παραλήγουσα), θα επισημάνω ότι:

1. Εξακολουθεί να δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να έχει υπολογίσιμη στρατιωτική δύναμη, άρα και πάτημα για επέμβαση. Και πολύ ορθώς κανένας Έλληνας ή Κύπριος δεν εμπιστεύεται τον ΟΗΕ ή την Τουρκία. Είναι δεδομένο πως αυτή η σχετικά μικρή Τουρκική δύναμη μετά θα γίνει μεγάλη.

2. Με το 'ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι' χρονοδιάγραμμα για τις καταπατηθείσες περιουσίες, ουσιαστικά αναγνωρίζει την παράνομη εισβολή ως νόμιμη.

3. Μου κάνει πολύ άσχημη εντύπωση που δεν αναφέρεται ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τους αγνοουμένους.

Καθένας από αυτούς τους τρεις λόγους είναι αρκετός για να απορριφθεί το σχέδιο Άναν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τα περί... 'εγγυήσεων' τα έχουμε δει, τα έχουμε υποστεί και ανεχθεί ένα σωρό φορές και δεν είναι πλέον, 30 χρόνια μετά, να εμπιστευόμαστε κανέναν. Και αυτά που εμφανίζονται τώρα κάποιοι Αμερικανοί διπλωμάτες και λένε (αλλάζοντας τα λεγόμενα τα δικά τους και των άλλων) περί... αντίθεσης του Κίσσινγκερ προς την εισβολή και περί... δακρύων του Ετσεβίτ, εγώ προσωπικά τα απορρίπτω ως ψευδή και αντιβαίνοντα σε κάθε κανόνα της λογικής.

Επίσης, η ιστορία με τους αγνοουμένους είναι αρκετή για να ασκεί η χώρα μας βέτο για τα επόμενα δέκα χιλιάδες χρόνια σε κάθε ιδέα για... ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Είμαι της γνώμης πως λάθος θα ήταν αν υπέγραφαν οι Κύπριοι τη μετατροπή της νήσου σε προτεκτοράτο με Τουρκική δύναμη επιτήρησης.

Δηλαδή:

Τα πρόβατα στη στάνη
                                Κι ο λύκος για τσομπάνης

Πριν αρχίσεις τα κατεβατά που δεν διαβάζονται κιόλας μήπως θα έπρεπε να διαβάσεις τον τίτλο του θέματος?

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                • I
                                  ililias last edited by

Άσχετο (ίσως) με συμπεριφορές, σχετικό με τα παραπάνω: Όταν είπαμε ναι στην σύνταξη ενός σχεδίου ομοσπονδίας από τον ΟΗΕ για τη λύση του προβλήματος της Κύπρου, τι περιμέναμε; Να μας δώσουν χωρίς όρους ολόκληρο το νησί; Μήπως και να επέμβουν οι Αμερικάνοι, να διώξουν τους Τούρκους;
                                  Ιστορία, γνωρίζουμε?

• T
                                    titsataki last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:
                                    Άσχετο (ίσως) με συμπεριφορές, σχετικό με τα παραπάνω: Όταν είπαμε ναι στην σύνταξη ενός σχεδίου ομοσπονδίας από τον ΟΗΕ για τη λύση του προβλήματος της Κύπρου, τι περιμέναμε; Να μας δώσουν χωρίς όρους ολόκληρο το νησί; Μήπως και να επέμβουν οι Αμερικάνοι, να διώξουν τους Τούρκους;
                                    Ιστορία, γνωρίζουμε?

συνεχιζουμε το ασχετο. Ισως να το μετακινισουνε οι Μοντς σε ανεξαρτητο θεμα (το ενδιαφερον μου ειναι το τι σκεφτονται στην Ελλαδα).

Ε ρε συ Ηλια φυσικα δεν παμε εκει μεσα με υφος ισχυρου. Στην πραγματικοτητα οι φιλοι μας οι Τουρκοι παντα καταφερνουν να μας την βγουνε σε καποιο βαθμο. Και φυσικα ο λογος ειναι γιατι ολοι τους βλεπουν σαν μοναδικους 'partners' στην δυτικη Ευρωπη. Το οτι ειναι Μουσουμανοι και θελουν να ειναι μερος της δυτικης Ευρωπης μετραει πολυ. Σχεδον θεωρουνται σαν πρωτοποροι. Επισης ξερετε οτι οι ΗΠΑ εχουν στανταρτ πολιτικη να θελουν την Τουρκια στην ΕΕ. Η Τουρκια θεωρειται πολυ ισχυρος συμμαχος των ΗΠΑ. Γιαυτο εστω και αν δεν αφησαν τους Αμερικανους να μπουνε στο Ιρακ απο τα βορεια ακομα τα εχουν μελι γαλα. Και η Εισαγωγη της Κυπρου θα ανοιξει τη πορτα στους Τουρκοκυπριους και μετα στην Τουρκια. Που θεωρειται μια παρθενα αγορα 60 εκατομ καταναλωτων για την Ευρωπη.

Επισης το βετο Ελλαδας και Κυπρου(αν το χρησιμοποιουσανε) για την ενταξη της Τουρκιας μπορει να εχει αλλες επιπτωσεις οικονομικες και πολιτικες. Αν οι Ευρωπαιοι ανοιξουν πορτα για την Τουρκια και τους τουρκοκυπριους εμεις μπορει να χασουμε το τραινο. Παντα πρεπει να βλεπουμε ολοκληρη την εικονα. Μπορει να μην δινουν αρκετα αλλα οι επιπτωσεις του οχι να ειναι πιο σοβαρες απο οτι φαινεται εκ πρωτης οψεως.

Νικος

• S
                                      skullone last edited by

Νίκο, θα συμπληρώσω εδώ ότι η Τουρκία ασκεί εξαιρετικά αποτελεσματικό lobbying, βάζοντας ανθρώπους της σε όλα τα πανεπιστήμια, think tanks κλπ, χρηματοδοτώντας τμήματα τουρκικών σπουδών και πάει λέγοντας.

Εμείς, από την άλλη, έχουμε διάφορους εσωτερικούς παράγοντες (τους έχω κατονομάσει στο παρελθόν κι έχω γίνει κακός και δυσάρεστος, αλλά η αλήθεια πάντα πονάει) που μας θέλουν δέσμιους.

Γιατί, όπως έχω ξαναπεί, αν αποβάλουμε τα ραγιάδικα/ρωμέικα κόμπλεξ και ξαναγίνουμε Έλληνες και αρχίσουμε πραγματικά να προωθούμε τα συμφέροντα της ΧΩΡΑΣ μας και όχι του κόμματος ή της εκκλησίας, τότε δεν θα μπορεί κανείς να μας βγει.

Θα δώσω όμως και κάτι ενθαρρυντικό, που θα μας κάνει να χαρούμε. Υπάρχει μια Καναδική εταιρεία που παράγει κορυφαίας ποιότητας (και τιμής) συστήματα ήχου (προενισχυτές, τελικούς ενισχυτές, επεξεργαστές οικιακού κινηματογράφου κλπ), η οποία μάλιστα έκανε και την πιο εντυπωσιακή μεταγραφή, προσλαμβάνοντας τον αρχισχεδιαστή της Mark Levinson. Η εταιρεία που αναφέρω είναι η Classe του Μενέλαου Βίγλα (Mike Viglas).

• T
                                        titsataki last edited by

η Τουρκια με τουρκικη ομογενεια το ενα δεκατο της Ελλαδας και εχει το καλυτερο λομπυ. Δευτερο μονο στο λομπυ του Ισραηλ. Εχουν επηρεασει την πολιτικη των ΗΠΑ για παντα. Λογω γεωγραφικης τοποθεσιας και λογω κουλτουρας και θρησκειας. Η ελληνικη ομογενεια δεν χρησιμοποιειται καθολου. Ειναι ανακατεμενη με τα δικα της θρησκευτικες/πολιτικες ιντριγκες. Και ενας απο τους πιο καλους τροπους να χρησιμοποιηθουν ειναι μεσω της εκκλησιας της Ελλαδας, του Πατριαρχειου (που το πληρωνουμε καργα εμεις). Εαν ποτε αυτο γινει οι Τουρκοι θα πεταξουν τον Πατριαρχη εξω αλλα και τι μας νοιζει θα παει στο Αγιο Ορος και θα χασει η θα μειωθει η πρωτοκαθεδρια. Αν ειναι να ανεβει το κυρος της Ελλαδας και το λομπυ της να κερδισει εδαφος το τελευταιο που μας νοιαζει ειναι το γινεται με το Πατριαρχειο. Οι Ελληνες της Αμερικης εχουν παρα πολυ ισχυρο θρησκευτικο συναισθημα αλλα οχι τοσο ανεπτυγμενο πατριωτισμο για την χωρα των πατερων τους (και δεν μιλαω για ατομα σαν εμενα αλλα για ατομα που ειναι 2-3 γενιες γεννημενοι στις ΗΠΑ). Δυστυχως αυτοι βλεπου το Ελληνικο στοιχειο σαν την Ορθοδοξια και τις παραδοσεις σαν περιοχες της Ελλαδας (Χιωτης, Μακεδονας κτλ) αλλα λιγωτερο Ελληνες απο την Ελλαδα.

Νικος

ΥΓ: συνεχιζουμε το ασχετο και ζητω συγνωμη ξανα.

• I
                                          ililias last edited by

Νίκο, πάρα πολύ ενδιαφέρον (για μας) είναι να μάθουμε από πρώτο χέρι τα των Ελλήνων της Αμερικής. Όσο μπορείς, βοήθησε.
                                          Άκουσα σε Γαλλικό κανάλι (TV5) περίπου να αναρωτιούνται, τώρα που η Ελλάδα έρχεται κοντά με την Τουρκία, ποιος θα πει όχι στην ένταξη της δεύτερης στην ΕΕ? Και έλεγαν ότι μάλλον θα το πει η Γαλλία. Θα δούμε, πάντως τα πράγματα είναι πιο βαθιά απ όσο φαίνονται, οι πολιτικοί πουλάνε πολλά και οι λαοί πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα. Επικρατεί το . Μόνη μας άμυνα φαίνεται ότι είναι η σωστή γνώση της Ιστορίας. Αλλά πρώτο μέλημα των - όλοι - ξέρουμε - ποιών, είναι να ξαναγράφουν την ιστορία, κατά το δοκούν. . .

• T
                                            takiskoym last edited by

Μετά από πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε στη Γαλλία το 65% των Γάλλων δεν επιθυμούν τη Τουρκία στη Ε.Ε. Εγώ το πιστεύω ότι στην πραγματικότητα καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν τους θέλει συνεταίρους. Μόνο οι ΗΠΑ φαίνεται ότι έχουν συμφέρον για κάτι τέτοιο. Ετσι για την ώρα η Ευρώπη βρίσκεται σε στάση αναμονής και κολησιεργείας με το θέμα για να μη δυσαρεστήσει τους πέρα απο τον Ατλαντικό συμμάχους (κατ'όνομα πλέον). Παρά το ότι προσωπικά πιστεύω ότι το ΟΧΙ της Κύπρου ίσως είναι λάθος, απο την άλλη πιστεύω ότι με την κίνηση αυτή περιέσωσαν την τιμή της Ευρώπης! Το μέλλον θα δείξει. Πάντως δεν ξέρω αν ο επόμενος πόλεμος θα είναι θρησκευτικός το σύγουρο πάντως είναι ότι δεν θα αργήσει και η στιγμή όπου η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ σε πολλά επίπεδα.

Τάκης!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ