-
Να προσθέσω μια περαιτέρω επεξήγηση στο 'τσαρούχωμα':
Το τσαρούχι μπορεί να είναι συνώνυμο της ελληνικής λεβεντιάς, του τσάμικου κ.λ.π. αλλά ως υπόδημα δεν αποτελεί ότι τελειότερο έχει φορεθεί για τεχνική και εκλεπτυσμένη χρήση των κάτω άκρων. Δεν παίζεις ποδόσφαιρο με τσαρούχια, σαφώς δεν χορεύεις την λίμνη των κύκνων, και συνεπακόλουθα 'τσαρουχώνεις' το μεσαίο πεντάλ του αυτοκινήτου: βίαιο-τρομαγμένο-ξαφνικό-άκομψο-άγαρμπο-αναίσθητο φρενάρισμα. -
Σκουπα επισης λεμε και το ουραγο οχημα (συνηθως 4Χ4) στα Ραλλυ.'Καθαριζει 'δηλαδη τσεκαρει τους τυχον εγκαταλειψαντες στην ειδικη και την αφηνει ελευθερη στη κυκλοφορια.
-
Και ολίγα Αγγλικά.
Floor it. - Πατωμάτισε το.????
Push the pedal to the metal. - Το πετάλι στο μέταλοKοινώς σανίδωσε το.
-
Ο χρήστης silvertommy έγραψε:
Και ολίγα Αγγλικά.Κάποιες εκφράσεις είναι διεθνείς:
'She corners as if she were on rails!'
-
Kyan
Αυτο πρωτογραφτηκε σε ενα Αγγλικο περιοδικο την δεκαετια του 70 και αναφεροταν στο....................................Αλφασουντ!
Σπυρος -
Spin that shit.......
-
Μην ξεχνάμε και τις μετοχές της ΕΒΓΑ κοινώς μετά από έξοδο, αγορά οικοπέδου κλπ κλπ μπορείς να αγοράσεις και μετοχές της γνωστής γαλακτοκομικής βιομηχανίας. Ανάλογα δε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο μετά την ΕΒΓΑ, μπορείς να την αγοράσεις και ολόκληρη
total loss: φυσικά η ολική καταστροφή αυτοκινήτου μετά από κάποιο ατύχημα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
total loss: φυσικά η ολική καταστροφή αυτοκινήτου μετά από κάποιο ατύχημαστην περίπτωση της ολικής καταστροφής, το total χρησιμοποιείται ενίοτε και σαν ρήμα. παράδειγμα:
'he totalled his car just like mcrae used to' (είπα ένα όνομα -όχι και τόσο- στην τύχη )
-
Ο χρήστης QuatroPower έγραψε:
χεχε! γαμω τα λεξικα!
Θα βγει και βιβλιοδεσια?Τιτλος?χεχε
[list:1h76cwhu] [/list:u:1h76cwhu][list:1h76cwhu]Στα καπακιααααα ρεεεεε..... [/list:u:1h76cwhu]
-
[list:3dg9r6hu]Που το πας ρε το νεκριδι [/list:u:3dg9r6hu][list:3dg9r6hu]Εφαγε ψωλια στο φαναρι [/list:u:3dg9r6hu][list:3dg9r6hu]Ο κασμας επισης χρησμευει στην περιπτωση που ι ταχυτητες δεν μπαινουν με το καλο (συμπλεκτης) [/list:u:3dg9r6hu]
-
na prosthesw me ti seira mou. to ebgale off (px to ekapse to motori) katyhws kai elinoagliki < to ebgale BLR> toutestin beyond local repair .kathws kai to oti kapoios mpenei stis strofes fetes
-
Μέσα μέ τίς πάντες,καί έξω μέ τίς...ζάντες!!!
Παλιό καί μοτοσυκλετικό αυτό. -
Το μοτερ γεννησε : οταν το μοτερ ειναι τοσο πειραγμενο/ταλαιπωρημενο που ολοι περιμενουν να σπασει (να βγουν οι μπιελες εξω).
Μηπως να πουμε στον κ. Μπαμπινιωτη να ριξει μια ματια σε αυτο το τοπικ ;
-
ws mauroskoufis sto strato elega tafous ta stayer kai oti ereipio oxima eixame. mou emeine kai oti sarabalo blepw to lew tafo.
mporei na einai asxeto auto pou lew alla apotelei argot etsi den einai? -
Μου'δωσε τις μπιέλες στο χέρι: Απ'το πολύ σκίσιμο/πείραγμα, το μοτέρ καταστράφηκε.
Πάω βίτσα: Πάω τέζα
Τέζες: Πληθυντικός (εμφατικός) του τέζα. Πηγαίνω τέζες, δηλαδή πηγαίνω πιο τέζα απ'το τέζα.
Πιο αργά κι απ'το αργά: Απελπιστικά αργά.
-
Ωραίο θέμα παιδιά. Μερικά και από μένα.
Πεζοδρομιοκυνηγός: Λένε τα μπροστοκίνητα που σε επιτάχυνση από στάση λόγο χαμένης πρόσφυσης ψάρευαν δεξιά αριστερά το εμπρός τους μέρος.
Τελικιάζω: Πιάνω δηλαδή τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου.
Κοκαλώνω: Πατάω δυνατά το φρένο με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν (κοκαλώσουν) οι τροχοί.
Μουρωσε το αμάξι: Δηλαδή έκατσε το εμπρός μέρος στο φρενάρισμα από την μεταφορά βάρους.
Στραμπουλάς το αμάξι: παίρνεις μια στροφή πολύ γρήγορα μου «μοιάζει» σαν να το λυγίζεις.
Καρφωτή ταχύτητα: Όταν επιλέγεις σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.
Θα ήταν καλό να μας μεταφέρει κάποιος γνώστης και τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν στους αγώνες για την περιγραφή του δρόμου των στροφών κλπ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μηπως να πουμε στον κ. Μπαμπινιωτη να ριξει μια ματια σε αυτο το τοπικ ;Γιατί; Για να τα κάνει θάλασσα πλατιά, κακούργα ξενιτιά; Αφού ο άνθρωπος είναι επιεικώς ανεπαρκής στον τομέα του (άκου... 'αβγό').
-
Θα ήταν καλό να μας μεταφέρει κάποιος γνώστης και τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν στους αγώνες για την περιγραφή του δρόμου των στροφών κλπ.
50, 3η δεξιά κρατημένη σε 3 αριστερή πατημένη, 100, στο δέντρο πλασαρίσου για 2α αριστερή που κλείνει, 30 φουρκέτα δεξιά σε 2α δεξιά πατημένη... κλπ.κλπ
Από τα λίγα που ξέρω την κρατημένη την παίρνεις με προσοχή (όχι τέρμα γκάζι δηλαδή),ενώ στην πατημένη κολλάς το γκάζι στο πάτωμα τη στιγμή που θα αντικρύσεις το apex. Όταν λέμε ότι η στροφή κλείνει, χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, σημαίνει ότι είναι στροφή διαρκείας, οπότε πρέπει να ανοιχτείς αρκετά για να μη φύγεις με τα μούτρα πριν την κορυφή (μπακαλίστικη εξήγηση... παρακαλώ διαφωτίστε). Φουρκέτα νομίζω ότι ξέρουν όλο τι σημαίνει, ενώ φυσικά τα νούμερα σε κάθε στροφή, υποδηλώνουν με τι ταχύτητα πρέπει να στρίψουμε (2α, 3η κλπ.) Πχ στο Ράλλυ Φινλανδίας έχει πολλές 6ες πατημένες, όπου οι ημίθεοι πηγαίνουν διπλωμένοι με 200 ανάμεσα στα δέντρα
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
να προσθέσω κι εγώ τα δικά μου:
-πηγαίνω μαλλιά= συνώνυμο του πηγαίνω τέζα, συναντάται και ως μαλλιοκούβαρα, πηγαίνω τέζες ή και πηγαίνω φρέζες
-εκτός από το αγοράζω οικόπεδο/χωράφι μπορεί ν'ακούσεις και αγόρασα κολώνα/μάντρα(.......)
-ταρίφας:
Απο τωρα οχι πια γιατι T.R.F. (ταριφες) ειναι η ομαδα που εγινε απο συνφορουμαδες μας και θα τους δουμε για πρωτη φορα στο Κενταυρος.(Ετσι ακουστηκε τουλαχιστον).
..................
Εξετάζεται η συμβατότητα της γνωστής σημαίας ('ΕΛΕΥΘΕΡΟ') με την ομολογκασιόν !!!!
Εάν περνάει Τεχνικό Έλεγχο , θα τοποθετηθεί και θα ......'πέφτει' στην
αφετηρία της ειδικής(Τ' ακούς 'πατέρα' ??? ο 'γιός' ...ξέφυγε εντελώς !!!!!!!!!!!)
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ωραίο θέμα παιδιά.Θα ήταν καλό να μας μεταφέρει κάποιος γνώστης και τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν στους αγώνες για την περιγραφή του δρόμου των στροφών κλπ.
Το καλύτερο που έχω ακούσει είναι ' Άκου!!!!'
Είναι έκφραση του el-em , και το λέει όταν θέλει να 'τσεκάρει' ότι ο
Άρης Βωβός τον παρακολουθεί σε επερχόμενη δυσκολία μετά απο
σχετικά μεγάλο και εύκολο κομμάτι !!!!
Στ΄αλήθεια , είναι απόλαυση και ταυτόχρονα σπουδή , να ακούς τον
τρόπο που συνοδηγοί σαν τον κ. Λώρη διαβάζουν !!!!!Αποστόλης.
Περί αυτοκινητιστικής argot