-
Έχω την εντύπωση πως το δεύτερο γίνεται.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως το δεύτερο γίνεται.Όταν πας να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο στο όνομά σου, ζητάνε και άδεια οδήγησης (δίπλωμα). Οπότε δεν.
-
ευχαριστω πολυ παιδες, αλλα εχω φαει το ιντερνετ να βρω τη πιο φτηνη να τη περασω στον αδελφο μου, αλλα ολες οι ονλαην φορμες τον ιδιοκτητη/κυριο οδηγο τον εχουν μαζι.. κ βεβαια ζητανε κ αριθμο διπλωματος... θα βγω σεριανι στην αγορα μαλλον τη δευτερα να ρωταω ασφαλιστικες επι τοπου....
ευχαριστω κ τους τρεις για το χρονο σας. -
Ο χρήστης sotirakis έγραψε:
ευχαριστω πολυ παιδες, αλλα εχω φαει το ιντερνετ να βρω τη πιο φτηνη να τη περασω στον αδελφο μου, αλλα ολες οι ονλαην φορμες τον ιδιοκτητη/κυριο οδηγο τον εχουν μαζι.. κ βεβαια ζητανε κ αριθμο διπλωματος... θα βγω σεριανι στην αγορα μαλλον τη δευτερα να ρωταω ασφαλιστικες επι τοπου....
ευχαριστω κ τους τρεις για το χρονο σας.Πάρε τηλ στο insurancemarket και ρώτα τους λέγοντας όλα τα στοιχεία (του αυτοκινήτου και του διπλώματος). Εκεί θα βρεις τη φθηνότερη ασφάλεια.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
ευχαριστω κ τους τρεις για το χρονο σας.Πάρε τηλ στο insurancemarket και ρώτα τους λέγοντας όλα τα στοιχεία (του αυτοκινήτου και του διπλώματος). Εκεί θα βρεις τη φθηνότερη ασφάλεια.
α εχουν κ τηλεφωνικο κεντρο, μου διεφυγε. νομιζα πως ειναι απλα μηχανη αναζητησης. πολυ ομορφα τοτε. σε ευχαριστω πολυ
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως το δεύτερο γίνεται.
Όταν πας να ασφαλίσεις το αυτοκίνητο στο όνομά σου, ζητάνε και άδεια οδήγησης (δίπλωμα). Οπότε δεν.
Οπως ειπε και ο Ντινος γίνεται... Ειναι περιουσιακό μου στοιχείο και το ασφαλίζω. Απο εκει και πέρα οποιος το οδηγει σίγουρα θα πρεπει να ειναι κάτοχος διπλωματος οδηγησης. Το οτι ζητάνε διάφορα οι ασφαλιστικές δεν εχει και πολυ σημασία.
-
- Ναι, αυτό είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις. Ή στου αδερφού σου ή γενικότερα στο όνομα κάποιου από την οικογένεια με κατοχή διπλώματος.
2)Όχι.
νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να είναι δικαιούχος ασφάλειας ενός πράγματος που δεν του ανήκει.
Εξαιρούνται τα CDS
- Ναι, αυτό είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις. Ή στου αδερφού σου ή γενικότερα στο όνομα κάποιου από την οικογένεια με κατοχή διπλώματος.
-
ευχαριστω πολυ παιδια, το ψιλοεπιβεβαιωσα κ με ασφαλιστη. θα βγει στο ονομα μου ασχετως διπλωματος. Δευτερα θα ξερω 100%.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
2)Όχι.
νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να είναι δικαιούχος ασφάλειας ενός πράγματος που δεν του ανήκει.
Εξαιρούνται τα CDS
η λογικη αυτο προσταζει, αλλα εννοειτε οτι εξαιρουνται τα CDS.. δε χρειαζοταν καν να το αναφερεις..
-
ευχαριστω πολυ παιδια, το ψιλοεπιβεβαιωσα κ με ασφαλιστη. θα βγει στο ονομα μου ασχετως διπλωματος. Δευτερα θα ξερω 100%.Αυτό πάλι πώς γίνεται;;
-
ευχαριστω πολυ παιδια, το ψιλοεπιβεβαιωσα κ με ασφαλιστη. θα βγει στο ονομα μου ασχετως διπλωματος. Δευτερα θα ξερω 100%.
Αυτό πάλι πώς γίνεται;;
Τι παει να πει 'πως γίνεται?' Αμα έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ασφαλισει οτι θελει! Και σπιτι και φορητό υπολογιστη και αεροπλάνο... αρκεί να ειναι ο κάτοχος ή να έχει καποιου ειδους νομιμο συμφερον για να ασφαλίσει κάτι.
-
δηλαδη τα αυτοκινητα που ειναι δηλωμενα σε γιαγιαδες θειαδες κλπ (λογω τεκμηριου, ή λογω ποθεν εσχες) πως ασφαλιζονται;
παλια δεν ζητουσαν καθολου διπλωμα, τωρα ζητανε ΕΝΑ (τυχαιο) διπλωμα και ο κατοχος του δηλωνεται ως οδηγος.
φυσικα το αυτοκινητο το οδηγα χωρις κανενα προβλημα οποιος εχει διπλωμα
-
UPDATE
καποιες εταιριες το δεχονται κ καποιες δεν αναλαμβανουν συμβολαια με αυτα τα χαρακτηριστικα.
Η ασφαλιση θα γινει χωρις επασφαλιστρο κ μολις εχω το διπλωμα στα χερια μου θα παω να την αλλαξω για να προστεθει κ να μπορω να κυκλοφορησω. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
δηλαδη τα αυτοκινητα που ειναι δηλωμενα σε γιαγιαδες θειαδες κλπ (λογω τεκμηριου, ή λογω ποθεν εσχες) πως ασφαλιζονται;παλια δεν ζητουσαν καθολου διπλωμα, τωρα ζητανε ΕΝΑ (τυχαιο) διπλωμα και ο κατοχος του δηλωνεται ως οδηγος.
φυσικα το αυτοκινητο το οδηγα χωρις κανενα προβλημα οποιος εχει διπλωμα
Νομίζω ότι κάνεις λάθος. Όπως λες, ο κάτοχος του διπλώματος δηλώνεται ως οδηγός. Οπότε οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχε δίπλωμα. Επίσης όποιος άλλος πρόκειται να οδηγήσει το όχημα, **θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην ασφάλεια το όνομά του και όλα του τα στοιχεία. ** Αυτά λέει η νομοθεσία αλλά φυσικά κανένας δεν τα τηρεί!
-
[ Επίσης όποιος άλλος πρόκειται να οδηγήσει το όχημα, **θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην ασφάλεια το όνομά του και όλα του τα στοιχεία. **αυτο δεν ειναι λογικο.
δηλαδη αν θελησω να παω καπου με το αυτοκινητο πχ του αδερφου μου ή της γυναικας μου και με σταματησουν θα με ρωτησουν γιατι δεν ειναι το ονομα (διπλωμα) μου στην ασφαλεια;
Επι χρονια ειχαμε ασφαλισμενο ενα αυτοκινητο που ανηκε στη μητερα μου η οποια δεν ειχε διπλωμα (τοτε δεν μας ζητουσαν ουτε το διπλωμα).
επισης πιο προσφατο παραδειγμα, ενα Βιταρα που ανηκει τυπικα στην πεθερα μου, μεχρι τωρα χρησιμοποιουσαμε το διπλωμα του πεθερου και στην τελευταια ανανεωση εβαλα το δικο μου γιατι το προηγουμενο ειχε ληξει.
Αυτο το να δηλωνεται οδηγος εχει μια λογικη να ισχυει σε περιπτωση υπαρξης λογου για επασφαλιστρο (νεος οδηγός ή πολυ μεγαλος σε ηλικια).
-
Για να μην γράφονται λανθασμένες απόψεις λόγω άγνοιας του αντικειμένου , οιοδήποτε όχημα (Ε.Ι.Χ , Φ.Ι.Χ , Φ.Ι.Χ. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ,Φ.Δ.Χ ,ΤΑΞΙ ,ΑΓΟΡΑΙΟ , ΜΟΤ/ΤΑ , ΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ , ΜΗΧ.ΕΡΓΩΝ , ΜΟΤ/ΤΟ κλπ) ασφαλίζεται στο όνομα του ή των ιδιοκτητών υποχρεωτικά.
Ο ιδιοκτήτης/συμβαλλόμενος δεν απαιτείται να οδηγεί το όχημα , ούτε καν να έχει δίπλωμα οδήγησης.
Ο ιδιοκτήτης/συμβαλλόμενος πρέπει να γνωστοποιήσει στην εταιρία τον/τους οδηγούς για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται η ύπαρξη επασφαλίστρου στο ασφαλιστήριο ( σύμφωνα με τους όρους που έχει η κάθε ασφαλιστική εταιρία για το θέμα αυτό).- -
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
Για να μην γράφονται λανθασμένες απόψεις λόγω άγνοιας του αντικειμένου , οιοδήποτε όχημα (Ε.Ι.Χ , Φ.Ι.Χ , Φ.Ι.Χ. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ,Φ.Δ.Χ ,ΤΑΞΙ ,ΑΓΟΡΑΙΟ , ΜΟΤ/ΤΑ , ΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ , ΜΗΧ.ΕΡΓΩΝ , ΜΟΤ/ΤΟ κλπ) ασφαλίζεται στο όνομα του ή των ιδιοκτητών υποχρεωτικά.
Ο ιδιοκτήτης/συμβαλλόμενος δεν απαιτείται να οδηγεί το όχημα , ούτε καν να έχει δίπλωμα οδήγησης.
Ο ιδιοκτήτης/συμβαλλόμενος πρέπει να γνωστοποιήσει στην εταιρία τον/τους οδηγούς για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται η ύπαρξη επασφαλίστρου στο ασφαλιστήριο ( σύμφωνα με τους όρους που έχει η κάθε ασφαλιστική εταιρία για το θέμα αυτό).-με αυτη την εντυπωση εμεινα κ εγω, παρολο που οι περισσοτερες δε με δεχονται χωρις διπλωμα. ευτυχως υπαρχουν κ οι υπολοιπες που μου ειπαν, 'κανενα προβλημα, αλλα εσεις δε θα μπορειτε να το οδηγησετε. για να γινει αυτο θα μας φερετε το διπλωμα, μολις το αποκτησετε, να το προσθεσουμε στο συμβολαιο σας μαζι με το επασφαλιστρο, ωστε να μπορειτε να κινηθειτε νομιμα.'
-
με αυτη την εντυπωση εμεινα κ εγω, παρολο που οι περισσοτερες δε με δεχονται χωρις διπλωμα. ευτυχως υπαρχουν κ οι υπολοιπες που μου ειπαν, 'κανενα προβλημα, αλλα εσεις δε θα μπορειτε να το οδηγησετε. για να γινει αυτο θα μας φερετε το διπλωμα, μολις το αποκτησετε, να το προσθεσουμε στο συμβολαιο σας μαζι με το επασφαλιστρο, ωστε να μπορειτε να κινηθειτε νομιμα.'Αυτό λέω κι εγώ, ότι για κάποιο λόγο οι ασφαλιστικές στο σύνολό τους, ζητούν υποχρεωτικά δίπλωμα.
αυτο δεν ειναι λογικο.
δηλαδη αν θελησω να παω καπου με το αυτοκινητο πχ του αδερφου μου ή της γυναικας μου και με σταματησουν θα με ρωτησουν γιατι δεν ειναι το ονομα (διπλωμα) μου στην ασφαλεια;
Επι χρονια ειχαμε ασφαλισμενο ενα αυτοκινητο που ανηκε στη μητερα μου η οποια δεν ειχε διπλωμα (τοτε δεν μας ζητουσαν ουτε το διπλωμα).
επισης πιο προσφατο παραδειγμα, ενα Βιταρα που ανηκει τυπικα στην πεθερα μου, μεχρι τωρα χρησιμοποιουσαμε το διπλωμα του πεθερου και στην τελευταια ανανεωση εβαλα το δικο μου γιατι το προηγουμενο ειχε ληξει.
Αυτο το να δηλωνεται οδηγος εχει μια λογικη να ισχυει σε περιπτωση υπαρξης λογου για επασφαλιστρο (νεος οδηγός ή πολυ μεγαλος σε ηλικια).
Νομίζω ότι ο ασφαλιστής που γράφει στο φόρουμ μπορεί να το πιστοποιήσει. Όσοι οδηγούν ένα αυτοκίνητο πρέπει να αναγράφονται στην ασφάλεια, ασχέτως αν στην Ελλάδα δεν τηρείται επειδή και η τροχαία με τη σειρά της δεν το ρωτάει. Είναι πολλοί οι νόμοι που στην Ελλάδα δεν τηρούνται και οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια, ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και αυτός.
-
[αυτο δεν ειναι λογικο.
Νομίζω ότι ο ασφαλιστής που γράφει στο φόρουμ μπορεί να το πιστοποιήσει. Όσοι οδηγούν ένα αυτοκίνητο πρέπει να αναγράφονται στην ασφάλεια, ασχέτως αν στην Ελλάδα δεν τηρείται επειδή και η τροχαία με τη σειρά της δεν το ρωτάει. Είναι πολλοί οι νόμοι που στην Ελλάδα δεν τηρούνται και οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια, ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και αυτός.
προσεξε λιγο τι γραφει ο συνφορουμιτης που ειναι και ασφαλιστης:
Ο ιδιοκτήτης/συμβαλλόμενος πρέπει να γνωστοποιήσει στην εταιρία τον/τους οδηγούς για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται η ύπαρξη επασφαλίστρου στο ασφαλιστήριο ( σύμφωνα με τους όρους που έχει η κάθε ασφαλιστική εταιρία για το θέμα αυτό).-περιπου το ιδιο ανεφερα κι εγω
δεν την ενδιαφερει την ασφαλιστικη ποιος οδηγει το οχημα, αρκει να ειναι νομιμος.
στην δικη μου περιπτωση που εψαξα για επασφαλιστρο στον πεθερο λογω μεγαλης ηλικιας ειναι καποιες ασφαλιστικες οι οποιες δεν το χρεωνουν -
Υπάρχουν εταιρίες που η τιμολόγηση διαφέρει ανάλογα με την ηλικία/δίπλωμα του/των οδηγών και ζητάνε τα σχετικά στοιχεία (όχι για να γράψουν τα ονόματα ως οδηγούς στο ασφαλιστήριο αλλά για να τιμολογήσουν τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν ).
Τα οχήματα με καταχωρημένους οδηγούς στην άδεια κυκλοφορίας είναι ειδικές κατηγορίες όπως π.χ.τα αναπηρικά/αδασμολόγητα . Σε αυτήν την περίπτωση οι ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν την οδήγηση από τα αναγραφόμενα πρόσωπα στην άδεια κυκλοφορίας.Αν υπάρξει ζημιά με οδηγό άλλο πρόσωπο τότε η εταιρία θα αποζημιώσει τον τρίτο αλλά αποκτά αναγωγικό δικαίωμα επανείσπραξης του συνόλου της ζημιάς από τον ασφαλισμένο της.-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ