-
πρέπει οπωσδήποτε να έχει το αυτοκίνητο ασφάλεια αν δεν έχω παραδώσει πινακίδες?
έκλεισα το μικρό στην Ελλάδα στο γκαράζ (όχι σε δημόσιο χώρο κτλ, σε ιδιωτικό), κ θα ξανακινηθεί σε κανένα 6μηνο πάλι... πρέπει όλο αυτό το εξάμηνο να πληρώνω ασφάλεια ή μπορώ να τη διακόψω? -
Τα'χουμε ξαναπει, υπαρχει νομος που λεει οτι ειναι υποχρεωτικη -εφοσον εχεις πανω πινακιδες- και πως θα γινεται ηλεκτρονικη διασταυρωση και το προστιμο με.. ραβασακι! Δεν ξερω (ουτε κ το νομιζω) αν εφαρμοστει αλλα κανονικα πρεπει να καταθεσεις πινακιδες για να τη διακοψεις ή να το αφησεις οπως ειναι..
-
πουλησα το 500αρακι μου σε auto marin προ ημερων και παιρνω τηλ την ασφαλεια μου (Ατλαντικη ) για ακυρωση.
Παρολο που εχω αντιγραφο απο τη μεταβιβαση προς auto marin, θελουν οπωσδηποτε τη πρωτοτυπη(και μονο) ασφαλεια να τους τη παω ειτε απο τα κεντρικα τους ειτε να τη στειλω με ταχυδρομειο/κουριερ. Σημειωτεον λεει οτι η διακοπη θα γινει απο τη στιγμη που θα λαβουν τη πρωτοτυπη ασφαλεια που θα τους στειλω. Δηλαδη εαν τα ελτα μαλακιστουν, θα καθυστερησουν και αυτοι να προβουν σε διακοπη.Φυσιολογικο η απλα γουσταρουν να καθυστερησουν τη διακοπη?
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
Φυσιολογικο η απλα γουσταρουν να καθυστερησουν τη διακοπη?
Φυσιολογικό !!! Όλες θέλουν το πρωτότυπο συμβόλαιο...
-
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Φυσιολογικο η απλα γουσταρουν να καθυστερησουν τη διακοπη?
Φυσιολογικό !!! Όλες θέλουν το πρωτότυπο συμβόλαιο...
Δεν το χρειαζονται το συμβολαιο! Το συμβολαιο ειναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ... αυτοι εχουν δικο τους αντιγραφο. Δλδ οι ασφαλειες που σου στελνουν το συμβολαιο ηλεκτρονικα στο email και το εκτυπωνεις? Τι κανεις εκει? Τους κανεις FWD το mail που σου ειχαν στειλει?
Δεν μου ακουγουνται σοβαρες οι απαιτησεις τους...
-
Δεν ξέρω τι κάνουν οι internetικές. Οι άλλες όμως το ζητάνε... Σίγουρα.
Και η Υδρόγειος που συνεργαζόμαστε το κάνει, και η Ergo το κάνει... Δεν είναι παράλογο.
-
Δηλαδή αν έχει χαθεί ή καταστραφεί το έγγραφο τί πρέπει να γίνει?
-
Τι σχέση έχει αυτό?
Σου βγάζουν άλλο... -
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Τι σχέση έχει αυτό?
Σου βγάζουν άλλο...ωραια λοιπον... τους λες οτι χαθηκε, σου βγαζουν αλλο, και τους λες 'κρατηστε το, να μην σας το ξαναστελνω'
Δεν αμφιβαλλω για τις πρακτικές τους, αλλα δεν αντιλαμβανομαι στο που αποσκοπουν τετοιες 'γραφειοκρατιες'
-
Ούτε εγώ το αντιλαμβάνομαι... Απλά δεν είναι περίεργο για τον φίλο που ρώτησε.
-
Είναι κατάλοιπο από πρακτικές του προηγούμενου νομοθετικού πλαισίου όπου ήταν υποχρεωτικό το σήμα και δεν υπήρχε ηλεκτρονική διασταύρωση οπότε ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα κινείται κάποιο αυτοκίνητο με σήμα που δεν ισχύει.
-
O λόγος που ζητάνε το πρωτότυπο συμβόλαιο είναι επειδή, όπως έχουμε ξαναπεί, το συμβόλαιο ασφαλίζει το όχημα και όποιον το οδηγεί.
Αν λοιπόν εσύ πούλησες/έδωσες/χάρισες/«έχασες» το αυτοκίνητο σου αλλά ξέχασες μέσα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ότι και αν γίνει αυτό εξακολουθεί να ισχύει και να καλύπτει το όχημα.Ακόμα και αν πας ο ίδιος στην ασφαλιστική και ζητήσεις ακύρωση ακόμη και με υπεύθυνη δήλωση αλλά το πρωτότυπο συμβόλαιο δεν παραδοθεί τότε αυτό ουσιαστικά εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ.
Αν λοιπόν εκείνη την χρονική περίοδο το αυτοκίνητο προκαλέσει ατύχημα η ασφαλιστική είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει τα θύματα και μετά να στραφεί δικαστικά εναντίων σου για τα περαιτέρω.
Δεν μπορεί να ισχυριστεί την «ακυρότητα» του συμβολαίου ακόμα και αν πας ο ίδιος μάρτυρας υπεράσπισης της. (λέμε τώρα)
Για αυτό το λόγο, όλες οι εταιρείες ζητάνε την επιστροφή των πρωτότυπων συμβολαίων προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η ακύρωση τους.Τώρα με το νέο πλαίσιο που τέθηκε σε ισχύ αυτό δεν ιφίσταται πια καθώς δεν θα υπάρχει το γνωστό σήμα και για αυτό το λόγο αναγνωρίστηκε και επίσημα η εγκυρότητα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ πελάτη και εταιρείας, για να καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις on-line πωλήσεων...
-
Ετσι μου είπε και εμένα ο ασφαλιστής μου!Η ηλεκτρονική αλληλογραφία αναγνωρίζεται επίσημα!
-
ΚΑι μετα απο ενα χρονο και κατι μηνες ακομα τιποτα απο το επικουρικο και ολα αυτα απο τη Διεθνής Ένωσις που εκλεισε και δεν προλαβα να αποζημειωθω..
-
Καλημέρα σας, αν και δεν έχω γράψει ποτέ σχόλιο, βρίσκομαι και παρατηρώ συνέχεια τα θέματα σας,
ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ρωτήσω όσοι έχετε εμπειρία με την Hellas Direct μιας και έχω είδη ασφαλίσει 2 αυτοκίνητα (Τα ανανεώνω κάθε μήνα) και τώρα θέλω να περάσω και εγώ το δικό μου αυτοκίνητο λόγο οικονομικής στενότητας για εξάμηνο στην Anytime που είμαι τώρα δεν βγαίνω.
Εγώ δεν βρίσκω μεγάλη έκπτωση στο δικο μού αμάξι π.χ 151/6μηνο anytime 160/6μηνο H.D βέβαια σε σχέση με τα άλλα 2 συγγενικά που έχω ασφαλίσει είναι μεγάλη η διαφορά.
Που θέλω να καταλήξω, είναι όλα εντάξει βρε παιδιά; ή σε περίπτωση ατυχήματος-τράκας θα τραβάμε τα μαλλιά μας;
1 φορά στα 6 χρόνια που ζήτησα βοήθεια απο την anytime κομπλέ όλα.
Διαμένω Χαλκίδα και με καλύπτει κανονικά η H.D εγώ προσωπικά με την πρώτη ευκαιρία θα γύρισω στην anytime λόγο ότι έχω καλύτερη προσφορά αλλά τα άλλα αυτοκίνητα θα τα αφήσω στην H.D.Σας ευχαριστώ θερμά.
-
Πόσο πιο προφανές να το κάνουν ότι το ζητούμενο είναι ΜΟΝΟ να μαζεύουν χρήματα...
(αν έχεις να πληρώσεις κάνεις ό,τι θες, αν δεν έχεις... κρίμα!)**Τι προβλέπεται για τα ανασφάλιστα οχήματα
**Αυστηρότερες ποινές και τσουχτερά πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τα ανασφάλιστα οχήματα, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Μεταφορών, Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης.Σύμφωνα με την τροπολογία, σε περίπτωση κυκλοφορίας ανασφάλιστου οχήματος προβλέπεται
- Αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 6 μήνες.
- Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες, ενώ αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα για 2 χρόνια και μετά την παρέλευση των παραπάνω περιόδων, για την επιστροφή των πινακίδων απαιτείται η προσκόμιση του συμβολαίου ασφάλισης.
- Χρηματικά πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για επιβατικά και 250 ευρώ για δίκυκλα.
Ωστόσο, στην τροπολογία, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, προβλέπεται ότι θα επιστρέφονται πλέον τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας), πριν από την παρέλευση της προβλεπόμενης χρονικής περιόδου αφαίρεσης (από έξι μήνες έως δύο χρόνια), με την προϋπόθεση της καταβολής του διοικητικού προστίμου.
Δηλαδή, εφόσον ο παραβάτης προσκομίσει στην Τροχαία την απόδειξη ότι ασφάλισε το αυτοκίνητό του και κατέβαλέ το πρόστιμο, θα παίρνει πίσω τα κατασχεθέντα στοιχεία κυκλοφορίας, τα οποία μέχρι τώρα δεν μπορούσε να τα παραλάβει πριν λήξει ο χρόνος των 6 έως 24 μηνών.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, «με τη ρύθμιση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα, ιδίως επαγγελματιών οδηγών, ιδιοκτητών επαγγελματικών οχημάτων, αγροτών αλλά και λοιπών ιδιωτών που χρησιμοποιούν τα οχήματά τους ως αναγκαίο μέσο εξυπηρέτησης των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων».
Το περί 'παγίου αιτήματος ιδίως επαγγελματιών οδηγών' το θεωρώ τεράστια ανοησία.
ΕΙΔΙΚΑ αν είσαι 'επαγγελματίας' και το αφήνεις ανασφάλιστο είναι που δε θα έπρεπε να υπάρχει καμία ανοχή απέναντί σου. Τι δηλαδή, έχεις για να πληρώσεις το πρόστιμο, αλλά δεν είχες για να το ασφαλίσεις?!Καραγκιοζηλίκια από ένα κράτος νταβατζή.
Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν εξαγοράσιμοι και οι πόντοι στην άδεια. -
ειναι οπως κανουν μερικοι επαγγελματιες με τα προστιμα.
υπολογιζουν οτι το κερδος απο την παρανομια ειναι σαφως μεγαλυτερο απο το προστιμο (αν τον πιασουν)
-
Εγκληματική τροπολογία, ας πιέσουμε ενημερώνοντας το κόσμο να ακουστεί το θέμα να μην περάσει η μεθόδευση με τους μήνες/χρόνια.
-
Καλημερα! ψαχνωντας για ασφαλειες επεσα πανω στο site της allianz https://www.allianzdirect.gr/el/home αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι παντα ηταν απο τις ακριβες ενω τωρα βαζοντας τα στοιχεια μου μου εβγαλε πολυ φθηνο πακετο και με πληρη οδικη σημερα. παιζει κατι? εχει κανει καποιος ασφαλεια απο εκει?
-
Τι να παίζει ρε Άκη ? Απλώς το μοντέλο direct βγάζει το μεσάζοντα έξω οπότε μπορεί να δίνει κατα μέσο όρο 10-15% φτηνότερη τιμή που τη γλυτώνει από την προμήθεια του πράκτορα. Απο εκεί και πέρα έχουν αυστηρότερο underwriting δηλαδή αυξάνουν την τιμή απότομα σε αυτοκίνητα που έχουν ζημιές ή άλλους παράγοντες ρίσκου για να κρατάνε σε χαμηλό τιμολόγιο μόνο καλό χαρτοφυλάκιο.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ