-
η διάταξη ότι για να περασεις ΚΤΕΟ πρεπει να έχεις ασφάλεια ισχύει?
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
η διάταξη ότι για να περασεις ΚΤΕΟ πρεπει να έχεις ασφάλεια ισχύει?Χωρις ασφαλεια πως θα πας μεχρι το κτεο;
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
η διάταξη ότι για να περασεις ΚΤΕΟ πρεπει να έχεις ασφάλεια ισχύει?Οχι βεβαια !
-
R>e: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Νέα δημοσίευσηαπό BILL33 » 26/11/12 22:36
VANGSKG έγραψε:η διάταξη ότι για να περασεις ΚΤΕΟ πρεπει να έχεις ασφάλεια ισχύει?
Χωρις ασφαλεια πως θα πας μεχρι το κτεο;
Κανονικά βρε BILL33,διακινδυνέυοντας να μην πέσεις σε έλεγχο της τροχαίας,όπως κυκλοφορούν καθημερινά χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα...
-
Mετά την χτεσινή μου περιπέτεια:
viewtopic.php?f=5&t=47983&p=2671468#p2671455και σε αναμονή εκτίμησης πραγματογνώμονα (μερική κλοπή), θα μπορούσε κάποιος φίλος (ασφαλιστής κατά προτίμηση) να δώσει τα φώτα του ως προς του τι να αναμένω από την ασφαλιστική (κάλυψη όλου, μέρους, εξαίρεση κλπ). Το αμάξι είναι 7 ετίας, φοράει 17άρες εργοστασιακές με λάστιχα 225/45/17, έχει μικτή, ολική κ μερική κλοπή στη Groupama. Εκλάπησαν τα 2 αριστερά ζαντολάστιχα. Οι ζάντες ήταν αγρατσούνιστες και τα λάστιχα 1 έτους. Εκτιμώμενο κόστος αποκατάστασης της ζημίας με καινούρια συν εργατικά: περί τα 900 ευρώ Τι να αναμένω από την εταιρεία; (ελπίζω όχι τα 3 μου )
-
κανονικά όσο έχουν οι ζάντες μεταχειρισμένες συν καινούργια λάστιχα. Τώρα αν θα στις καλύψει τις ζάντες σε αξία καινούργιων εξαρτάται από το πως ακριβώς είναι διατυπωμένος ο όρος της μερικής κλοπής στο αμάξι σου. Αν λχ αναφέρει μόνο για σταθερά μη αποσπώμενα μέρη του αμαξώματος μπορεί και να μην σου καλύψει τίποτα !!! αν δεν συνδιάζεται με κακόβουλες.
-
Ο χρήστης Geotas έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους, επιτέλους αγόρασα ένα μεταχειρισμένο που είχα βάλει στο μάτι εδώ και πολλά χρόνια.
Θέλω να ρωτήσω το εξής;
Το πήρα την Δευτέρα, εγώ τώρα έχω κάποια ασφαλιστική κάλυψη μέχρι να προλάβω να κάνω αίτηση κλπ,
ή είμαι παντελώς ανασφάλιστως; Θέλω να πώ έχω προσωρινή ασφάλεια για 2 βδομάδες ή κάτι τέτοιο;Ευχαριστώ !!!
Η ασφάλεια του προηγούμενου ιδιοκτήτη εφ όσον δεν έχει λήξει σε καλύπτει και 30 μέρες μετά την αγορά.
-
Ο χρήστης pefkiotis έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους, επιτέλους αγόρασα ένα μεταχειρισμένο που είχα βάλει στο μάτι εδώ και πολλά χρόνια.
Θέλω να ρωτήσω το εξής;
Το πήρα την Δευτέρα, εγώ τώρα έχω κάποια ασφαλιστική κάλυψη μέχρι να προλάβω να κάνω αίτηση κλπ,
ή είμαι παντελώς ανασφάλιστως; Θέλω να πώ έχω προσωρινή ασφάλεια για 2 βδομάδες ή κάτι τέτοιο;Ευχαριστώ !!!
Η ασφάλεια του προηγούμενου ιδιοκτήτη εφ όσον δεν έχει λήξει σε καλύπτει και 30 μέρες μετά την αγορά.
Μονο σε εμενα φαινεται παραλογο;Αλλο ιδιοκτητη θα γραφει η αδεια κυκλοφοριας και αλλον η ασφαλεια;
-
Νομίζω ότι έχει αλλάξει αυτό. Η ασφάλεια πλέον συνοδεύει το όνομα, όχι το αυτοκινητο. Είσαι ανασφάλιστος.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Mετά την χτεσινή μου περιπέτεια:
viewtopic.php?f=5&t=47983&p=2671468#p2671455και σε αναμονή εκτίμησης πραγματογνώμονα (μερική κλοπή), θα μπορούσε κάποιος φίλος (ασφαλιστής κατά προτίμηση) να δώσει τα φώτα του ως προς του τι να αναμένω από την ασφαλιστική (κάλυψη όλου, μέρους, εξαίρεση κλπ). Το αμάξι είναι 7 ετίας, φοράει 17άρες εργοστασιακές με λάστιχα 225/45/17, έχει μικτή, ολική κ μερική κλοπή στη Groupama. Εκλάπησαν τα 2 αριστερά ζαντολάστιχα. Οι ζάντες ήταν αγρατσούνιστες και τα λάστιχα 1 έτους. Εκτιμώμενο κόστος αποκατάστασης της ζημίας με καινούρια συν εργατικά: περί τα 900 ευρώ Τι να αναμένω από την εταιρεία; (ελπίζω όχι τα 3 μου )
Είναι διαπραγματεύσιμο. Κανονικά η ασφαλιστική πρέπει να σου αποζημιώσει 2 ζαντολάστιχα. Εσύ λές αγραντζούνιστα ο Φοίνικας θα λέει 7ετίας. Με λίγη καλή θέληση όλα λύνονται. Μεταξύ μας τώρα πες και εσύ οτι όσο και αν έψαξες στην αγορά δε βρήκες τέτοιες ζάντες και αναγκαστικά πρέπει να πας για 4 άλλες......εάν υποθετικά ίσχυε αυτό, που θα βαρεθεί να το ψάξει μάλλον ο πραγματογνώμονας, κανονικά πρέπει να σου πάρει η ασφαλιστική 4 άλλα ζαντολάστιχα. Παίξε και λίγο πόκερ!!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θέλω να ρωτήσω το εξής;
Μονο σε εμενα φαινεται παραλογο;Αλλο ιδιοκτητη θα γραφει η αδεια κυκλοφοριας και αλλον η ασφαλεια;
Είπαμε. 30 μέρες απο τη μεταβίβαση. Τέλος
-
Ο χρήστης pefkiotis έγραψε:
Θέλω να ρωτήσω το εξής;
Είπαμε. 30 μέρες απο τη μεταβίβαση. Τέλος
Μολις μιλησα με την κοπελα που μου φτιαχνει την ασφαλεια.Βγηκε αποφαση απο το υπουργειο πριν δυο χρονια που ελεγε αυτο που λες.Δημιουργηθηκε προβλημα ομως με τις αποζημιωσεις.Επειδη η επιταγη βγαινει στο ονομα που γραφει το συμβολαιο και οχι σε εκεινο που γραφει η αδεια ο προηγουμενος ιδιοκτητης επαιρνε τα λεφτα.Οποτε τους ειπαν να ακυρωνουν τα συμβολαια οταν γινεται η μεταβιβαση και ο νεος ιδιοκτητης να κανει νεα ασφαλεια.Ο παλιος ιδιοκτητης εχει περιθωριο 30 μερες για να ακυρωσει το συμβολαιο και χρειαζεται μια φωτοτυπια της παλιας αδειας.
-
1ον δε βγαίνει καμία επιταγή για κανένα ιδιοκτήτη γιατί η επέκταση αυτή της κάλυψης αφορά μόνο την αστική ευθύνη
2ον Το σωστό είναι να γίνεται αμέσως έκδοση νέου συμβολαίου αλλά ο νόμος - κοινοτική οδηγία, λέει οτι η ασφάλεια έχει ευθύνη και 30 μέρες μετά.
3ον και φωτοτυπία χρειάζεται της παλιάς άδειας και το χαρτί του ΚΕΠ απο τη μεταβίβαση. -
υπαρχει ενα αυτοκινητο που η ασφαλεια του ληγει στις 16 δεκεμβριου.
αυτο το αμαξι θα παροπλιστει απο το τελος του ετους.
το αλλο αμαξι θα μπορει να κινηθει και να εχει ασφαλεια απο τα μεσα του γεναρη.
πολυ θα ηθελα να βγαλω ασφαλεια 1 μηνος, αλλα δεν γινεται.
με αυτο που λεει ο φιλος pefkiotis απο πανω, θα εξακολουθει να καλυπτει η ασφαλεια για 1 μηνα ακομη και αν την εχουμε
διακοψει?
στο αμαξι που θα παροπλιστει και θα διακοπει η ασφαλεια δεν ειναι στο ονομα μου, διαφορετικα θα την συνεχιζα
και θα την μεταβιβαζα στο αλλο αυτοκινητο. -
Νομίζω ότι μπορείς να ανανεώσεις την ασφάλεια για 3μηνο/6μηνο και στον 1,5μήνα να τη διακόψεις με επιστροφή του υπολειπόμενου ποσού. Για ψάξε το...
-
μη το γενικεύεις τόσο. Παρόλα αυτά ο ασφαλιστής σου κατα πάσα πιθανότητα μπορεί να σε καλύψει με κάποιο τρόπο για ενα μήνα που θες.... Για ρώτα τον.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
υπαρχει ενα αυτοκινητο που η ασφαλεια του ληγει στις 16 δεκεμβριου.
αυτο το αμαξι θα παροπλιστει απο το τελος του ετους.
το αλλο αμαξι θα μπορει να κινηθει και να εχει ασφαλεια απο τα μεσα του γεναρη.
πολυ θα ηθελα να βγαλω ασφαλεια 1 μηνος, αλλα δεν γινεται.
με αυτο που λεει ο φιλος pefkiotis απο πανω, θα εξακολουθει να καλυπτει η ασφαλεια για 1 μηνα ακομη και αν την εχουμε
διακοψει?
στο αμαξι που θα παροπλιστει και θα διακοπει η ασφαλεια δεν ειναι στο ονομα μου, διαφορετικα θα την συνεχιζα
και θα την μεταβιβαζα στο αλλο αυτοκινητο.σου δίνουν ένα μήνα δυνατότητα να πας να την πληρώσεις πριν σπάσουν το συμβόλαιο. Μίλησε με τον ασφαλιστή σου
-
ευχαριστω παιδια
θα τον ρωτησω -
Πάντα υπάρχει πρώτη φορά λένε! Χθες είχα ένα τρακαρισματάκι του οποίου τα αποτελέσματα είναι σχεδόν μη ορατά αν δεν το προσέξεις. Ξεκόλλησε ένα μικρό πλαστικό σε μέγεθος γομολάστιχας από τον προφυλακτήρα, μια μικρή γρατζουνιά και σαν να 'μπήκε' λίγο ο προφυλακτήρας. Παρότι είναι μικρές οι ζημιές ίσως να χρειαστώ καινούργιο προφυλακτήρα. Σήμερα κάλεσα τη φροντίδα και βγάλαμε φωτογραφίες. Απ ό, τι μου είπε ο ασφαλιστής, πρέπει να το πάω σε φανοποιό και να καλέσω πραγματογνώμονα όπου θα συνεννοηθεί με το φανοποιό για την τιμή που θα στοιχίσει η εργασία. Το φτιάχνω με δικά μου έξοδα και αναμένω για την επιταγή από την ασφαλιστική. Μου είπε ότι μπορώ να το πάω σήμερα κιόλας. Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω; Πώς ακριβώς θα γίνει η συνεννόηση για τα λεφτά; Δηλαδή αν εγώ το πάω σε φίλο μου φανοποιό και του πω να πει μια τάδε τιμή, παραπάνω από όσα χρειάζεται ή όσα θα φτιάξω στην πραγματικότητα, μπορώ να βγάλω και λεφτά; Δεν το ψάχνει η ασφαλιστική;
-
Γι αυτό η ασφαλιστική βάζει πραγματογνώμονα.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ