-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γι αυτό η ασφαλιστική βάζει πραγματογνώμονα.Ναι αλλά σου λέω, αυτή τη στιγμή χρειάζεται αλλαγή προφυλακτήρα και βάψιμο επίσης. Όμως εγώ μπορεί να μην τα κάνω αυτά γιατί έχω και το πλαστικό που ξεκόλλησε άθικτο και η γρατζουνιά μπορεί να μην με ενοχλεί ιδιάιτερα. Αυτό θέλω να πω, ο πραγματογνώμονας θα το τσεκάρει και μετά την επισκευή; Απ' όσο ξέρω όχι...
-
Λοιπόν παιδιά, ψαχτηκα για φτηνή ασφάλεια αυτοκινήτου μεσω ιντερνετ και ειδα μεγάλη διαφορά απο τον ασφαλιστή μου που υποτίθεται ειναι και γνωστός. Για την ακρίβεια μπηκα στο **edit: απαγορεύεται η διαφήμιση με αυτόν τον τρόπο στο φόρουμ [mod] **και πήρα προσφορά για το seat ibiza 1600cc του 2006 με 122 ευρώ/εξάμηνο. Έχει κλείσει κανένας μέσα απο αυτή τη σελίδα? Πως γινεται να ειναι το ασφάλιστρο 60ευρω σχεδον πιο φθηνά από τον ασφαλιστή με τις ιδιες καλύψεις?
-
Obvious plug?
-
τι έδρα; Αίγυπτο;;;
-
Ο χρήστης maikmaik έγραψε:
Λοιπόν παιδιά, ψαχτηκα για φτηνή ασφάλεια αυτοκινήτου μεσω ιντερνετ και ειδα μεγάλη διαφορά απο τον ασφαλιστή μου που υποτίθεται ειναι και γνωστός. Για την ακρίβεια μπηκα στο **edit: απαγορεύεται η διαφήμιση με αυτόν τον τρόπο στο φόρουμ [mod] **και πήρα προσφορά για το seat ibiza 1600cc του 2006 με 122 ευρώ/εξάμηνο. Έχει κλείσει κανένας μέσα απο αυτή τη σελίδα? Πως γινεται να ειναι το ασφάλιστρο 60ευρω σχεδον πιο φθηνά από τον ασφαλιστή με τις ιδιες καλύψεις?δλδ ο ασφαλιστής σου έχει δώσει συμβόλαιο με συγκεκριμένες καλύψεις 182 ευρώ και εσύ το βρήκες 122 (το ίδιο , της ίδιας εταιρίας ) μέσα από κάποιο site ??
Πρώτα πάρε το συμβόλαιο στα χέρια σου , δες την εταιρία ότι είναι η ίδια και α) δεν έχεις πάρει μαιμού συμβόλαιο (κυκλοφορούν διάφορα) β)έχει τις ίδιες καλύψεις -ίδια έδρα - ίδια κυβικά -ίδια χρήση κλπ. και μετά μας γράφεις αν η διαφορά είναι 60 ευρώ.
Τώρα αν δεν είναι η ίδια εταιρία , προσεξε μήπως είναι καμμιά εταιρία του στυλ **''GENERAL COMMODITIES TRADE LTD'' **η οποία εισπράττει από τους αδαείς που εντυπωσιάζονται από τα χαμηλά ασφάλιστρα που διαφημίζει , ενώ η Τραπεζα της Ελλάδος στις 28/1/2013 με εγγραφο της πρός το Ε.Ε.Α. απάντησε ότι δεν είναι νόμιμα καταχωρημένη στα αρχεία της , ούτε σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. και του Ε.Ο.Χ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
( περισότερες πληροφορίες στο site του επιμελητηρίου Αθηνών eea.gr ) -
τραγικες καταστασεις με τη Groupama Φοίνιξ οπου εχει η κοπελα μου.
Προσπαθουμε σε καθε ανανεωση 6μηνου συμβολαιου να κανουμε πληρωμη με ebanking (winbank) μεσω κωδικου πληρωμης.
Η ασφαλιστικη λεει πως δεν μπορει να μας δωσει κωδικο πληρωμης και θα πρεπει να απευθυνθουμε στον ασφαλιστικο μας πρακτορα ενω αυτος αρνειται να μας πει το κωδικο πληρωμης και μετα απο πιεσεις στο τελος μας τον δινει. Αυτο εγινε πριν ενα εξαμηνο.
Τωρα που ηρθε η ωρα ανανεωσης του συμβολαιου παλι τα ιδια. Απευθειας κληση στη Groupama Φοίνιξ. 'Α δεν μπορουμε να σας πουμε το κωδικο πληρωμης, το συμβολαιο σας το εχει ο κος Χλιμιτζουρας'.
Κληση στον Χλιμιτζουρα, κινεζος οσο αφορα κωδικο πληρωμης.
Στο τελος ξανα με πιεσεις μας το λεει. Αλλα εχει περασει σχεδον μηνας και το ασφαλιστρο αφαντο.
Κληση στην Groupama Φοίνιξ οπου παλι ανυμποροι να βοηθησουν προτειναν να αλλαξουμε πρακτορα. Και μας ενημερωσαν πως δεν δεχονται απευθειες πληρωμες και θα πρεπει να γινονται στον πρακτορα. WTF?Τι σκατα? Πρεπει να τους παρακαλαμε για τους πληρωσουμε? Και εφοσον δεν θελουν να πληρωνονται μεσω τραπεζης, ας σταματησουν να εχουν agreements με τις τραπεζες. Εμενα ετσι με βολευει να πληρωνω.
Ακριβως το αντιθετο απο την Ατλαντικη Ενωση, μου στελνουν λιγο πριν ληξει, το ειδοποιητηριο ανανεωσης ταχυδρομικα το οποιο εχει κωδικο πληρωμης, κανω τη πληρωμη και μου στελνουν το νεο συμβολαιο. Ουτε πρακτορες, ουτε νευρα ουτε τπτ.
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
Προσπαθουμε σε καθε ανανεωση 6μηνου συμβολαιου να κανουμε πληρωμη με ebanking (winbank) μεσω κωδικου πληρωμης.
Η ασφαλιστικη λεει πως δεν μπορει να μας δωσει κωδικο πληρωμης και θα πρεπει να απευθυνθουμε στον ασφαλιστικο μας πρακτορα ενω αυτος αρνειται να μας πει το κωδικο πληρωμης και μετα απο πιεσεις στο τελος μας τον δινει. Αυτο εγινε πριν ενα εξαμηνο.
Τωρα που ηρθε η ωρα ανανεωσης του συμβολαιου παλι τα ιδια. Απευθειας κληση στη Groupama Φοίνιξ. 'Α δεν μπορουμε να σας πουμε το κωδικο πληρωμης, το συμβολαιο σας το εχει ο κος Χλιμιτζουρας'.
Στο τελος ξανα με πιεσεις μας το λεει. Αλλα εχει περασει σχεδον μηνας και το ασφαλιστρο αφαντο.
Κληση στην Groupama Φοίνιξ οπου παλι ανυμποροι να βοηθησουν προτειναν να αλλαξουμε πρακτορα. Και μας ενημερωσαν πως δεν δεχονται απευθειες πληρωμες και θα πρεπει να γινονται στον πρακτορα. WTF?Τι σκατα? Πρεπει να τους παρακαλαμε για τους πληρωσουμε? Και εφοσον δεν θελουν να πληρωνονται μεσω τραπεζης, ας σταματησουν να εχουν agreements με τις τραπεζες. Εμενα ετσι με βολευει να πληρωνω.
Ακριβως το αντιθετο απο την Ατλαντικη Ενωση, μου στελνουν λιγο πριν ληξει, το ειδοποιητηριο ανανεωσης ταχυδρομικα το οποιο εχει κωδικο πληρωμης, κανω τη πληρωμη και μου στελνουν το νεο συμβολαιο. Ουτε πρακτορες, ουτε νευρα ουτε τπτ.
Απλή περίπτωση.
Η ασφαλιστική εχει εκχωρήσει το δικαίωμα/υποχρέωση είσπραξης στον συνεργάτη της λόγω ιδιότητας (πράκτορας).
Για τον λόγο αυτό εχεις 2 επιλογές :
α) πληρωμή μέσω e-banking στον λογαριασμό του πράκτορα και με το αποδεικτικό σου στέλνει το ανανεωτήριο ή πάς και το παίρνεις απο το γραφείο του ή
β) πληρωμή μέσω e-banking στον λογαριασμό που αποδίδει τα ασφαλιστρα ο πράκτορας στην εταιρία και ενημέρωση τηλ/κώς της εταιρίας ώστε να ''ξεχρεωσει'' το σχετικό ποσό από τον μηνιαίο λογαριασμό που έχει χρεώσει τον συνεργάτη της & να τον ενημερώσει για να μπορέσει εκείνος να σας το παραδώσει χωρίς να σας ζητήσει ασφάλιστρα. -
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
Απλή περίπτωση.
Η ασφαλιστική εχει εκχωρήσει το δικαίωμα/υποχρέωση είσπραξης στον συνεργάτη της λόγω ιδιότητας (πράκτορας).
Για τον λόγο αυτό εχεις 2 επιλογές :
α) πληρωμή μέσω e-banking στον λογαριασμό του πράκτορα και με το αποδεικτικό σου στέλνει το ανανεωτήριο ή πάς και το παίρνεις απο το γραφείο του ή
β) πληρωμή μέσω e-banking στον λογαριασμό που αποδίδει τα ασφαλιστρα ο πράκτορας στην εταιρία και ενημέρωση τηλ/κώς της εταιρίας ώστε να ''ξεχρεωσει'' το σχετικό ποσό από τον μηνιαίο λογαριασμό που έχει χρεώσει τον συνεργάτη της & να τον ενημερώσει για να μπορέσει εκείνος να σας το παραδώσει χωρίς να σας ζητήσει ασφάλιστρα.τριτη λυση πιο απλη: Αλλάζεις εταιρια αν ειναι να σε 'πιλατεύουν' ετσι
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εμπειρια aηytime:...
...
...Αρχικα να αναφέρω οτι μολις δημοσίευσα αυτο το ποστ, κοντινο συγγενικο μου πρόσωπο **δεχτηκε...τηλεφωνημα απο την aηytιme που τον ρωτουσαν 'αν...το δημοσίευσε αυτος' **
οπότε ενημερώνονται για τα γραφόμενα στο φορουμ, κατι το οποιο είναι καλο γιατι εχουν τη δυνατότητα να βελτιωθούνΣτο θέμα μας τωρα, επιστράφηκε το ποσό του ασφαληστηρίου στην πιστωτική καρτα απ'οπου το πηραν, μονο που κράτησαν ενα ποσο που αντιστοιχεί σε μια μερα.
Φυσικά δεν με πειραζουν τα 3€ αλλα η κοροϊδία, μιας και βρηκα αποδεικτικο του πρωτου ΦΑΞ που ειχαμε στείλει για ΜΗ ανανέωση του συμβολαίου και το οποίο στάλθηκε 11 μέρες πριν τη λήξη του.Επαναπαυμένοι δε απο τις τηλεφωνικες διαβεβαιώσεις οτι 'δεν χρειαζεται κατι αλλο' θα κοιμομασταν τον υπνο του δικαίου αν δεν τους παιρναμε τηλεφωνο την ημερα της ανανεωσης.
Αυτο γιατι πηραν τα χρήματα απο μια πιστωτική που δεν πολυχρησιμοποιείται, οποτε θα το καταλάβαινε η κατοχος οταν θα ερχόταν ο λογαριασμός...Με αφορμή τα παραπανω επανεξεταζουμε τη σχεση μας με την εταιρία και θα ακυρωθουν καποια συμβολαια που ειχαμε οικογενειακώς (αλλο ενα αυτοκινητο...'ξεχασμενο', συμβόλαιο σπιτιου κλπ)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εμπειρια aηytime:
...
...
...Αρχικα να αναφέρω οτι μολις δημοσίευσα αυτο το ποστ, κοντινο συγγενικο μου πρόσωπο **δεχτηκε...τηλεφωνημα απο την aηytιme που τον ρωτουσαν 'αν...το δημοσίευσε αυτος' **
οπότε ενημερώνονται για τα γραφόμενα στο φορουμ, κατι το οποιο είναι καλο γιατι εχουν τη δυνατότητα να βελτιωθούνΣτο θέμα μας τωρα, επιστράφηκε το ποσό του ασφαληστηρίου στην πιστωτική καρτα απ'οπου το πηραν, μονο που κράτησαν ενα ποσο που αντιστοιχεί σε μια μερα.
Φυσικά δεν με πειραζουν τα 3€ αλλα η κοροϊδία, μιας και βρηκα αποδεικτικο του πρωτου ΦΑΞ που ειχαμε στείλει για ΜΗ ανανέωση του συμβολαίου και το οποίο στάλθηκε 11 μέρες πριν τη λήξη του.Επαναπαυμένοι δε απο τις τηλεφωνικες διαβεβαιώσεις οτι 'δεν χρειαζεται κατι αλλο' θα κοιμομασταν τον υπνο του δικαίου αν δεν τους παιρναμε τηλεφωνο την ημερα της ανανεωσης.
Αυτο γιατι πηραν τα χρήματα απο μια πιστωτική που δεν πολυχρησιμοποιείται, οποτε θα το καταλάβαινε η κατοχος οταν θα ερχόταν ο λογαριασμός...Με αφορμή τα παραπανω επανεξεταζουμε τη σχεση μας με την εταιρία και θα ακυρωθουν καποια συμβολαια που ειχαμε οικογενειακώς (αλλο ενα αυτοκινητο...'ξεχασμενο', συμβόλαιο σπιτιου κλπ)
Φίλε υπάρχει και πιο απλή λύση. Σε 40 ημέρες από την παραλαβή του λογαριασμού της κάρτας μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση χρέωσης με την τράπεζα. Η τράπεζα σε 40 ημέρες σου επιστρέφει τα χρήματα και άστους να τα βρουνε μεταξύ τους.
-
Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής Evima
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/606015 -
Ζωη σε μας!!!!
-
Κρίμα για όσους ανανέωσαν πρόσφατα!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Μου συνέβη κι εμένα κάτι περίεργο με την ασφάλεια. Ήταν τότε που έπαιρνα τηλ και ρωτούσα τιμές. Σε μια εταιρία με ρώτησαν αριθμό πινακίδας, τον είπα και μου είπαν ότι το αμάξι φαίνεται ότι από το καλοκαίρι είναι ανασφάλιστο. Μάλιστα μου είπαν και σε ποιά εταιρία το είχα ασφαλίσει τότε. Εγώ τους απάντησα ότι αυτό δεν ισχύει (όντως δεν ίσχυε) κι ότι το είχα ασφαλισμένο στην Αιγαίον. Το ξανασκέφτηκα τώρα που λένε ότι θα στείλουν ειδοποιητήρια στα ανασφάλιστα. Υπάρχει περίπτωση για άλλη μια φορά (...) ο πράκτορας να έχει κάνει βλακεία και να μην έχει ενημερώσει το 'σύστημα' ότι είμαι ασφαλισμένος; Πώς γίνεται η τάδε εταιρία να με βλέπει ως ανασφάλιστο;
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Μου συνέβη κι εμένα κάτι περίεργο με την ασφάλεια. Ήταν τότε που έπαιρνα τηλ και ρωτούσα τιμές. Σε μια εταιρία με ρώτησαν αριθμό πινακίδας, τον είπα και μου είπαν ότι το αμάξι φαίνεται ότι από το καλοκαίρι είναι ανασφάλιστο. Μάλιστα μου είπαν και σε ποιά εταιρία το είχα ασφαλίσει τότε. Εγώ τους απάντησα ότι αυτό δεν ισχύει (όντως δεν ίσχυε) κι ότι το είχα ασφαλισμένο στην Αιγαίον. Το ξανασκέφτηκα τώρα που λένε ότι θα στείλουν ειδοποιητήρια στα ανασφάλιστα. Υπάρχει περίπτωση για άλλη μια φορά (...) ο πράκτορας να έχει κάνει βλακεία και να μην έχει ενημερώσει το 'σύστημα' ότι είμαι ασφαλισμένος; Πώς γίνεται η τάδε εταιρία να με βλέπει ως ανασφάλιστο;Αν έχεις στα χέρια σου το σήμα είσαι καλυμένος.
Οι ασφαλιστικές ενημερώνουν μια κοινή βάση δεδομένων στην οποία όλες έχουν πρόσβαση. (για αυτό πλέον δεν είναι εύκολο να κοροϊδέψεις για χαμηλό bonus malus)
Πιθανότατα λοιπόν, η εταιρεία να μην ενημέρωσε την βάση αυτή περί της ασφάλισης του αυτοκινήτου σου.Ο πράκτορας δεν έχει σχέση αφού η αρμοδιότητα του φτάνει μέχρι την ασφαλιστική.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αν έχεις στα χέρια σου το σήμα είσαι καλυμένος.
Πιθανότατα λοιπόν η εταιρεία να μην ενημέρωσε το σύστημα του υπουργείου περί της ασφάλισης του αυτοκινήτου σου.Ο πράκτορας δεν έχει σχέση αφού η αρμοδιότητα του φτάνει μέχρι την ασφαλιστική.
Το σήμα το έχω αλλά για ποιό λόγο να μπω στη διαδικασία να λάβω ειδοποιητήριο εφόσον είμαι νόμιμος επειδή η εταιρία...βαριέται; Και μετά να πρέπει να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας; Μήπως θα πρέπει να μεταβώ και στην εφορία που έφυγε από εδώ και πήγε 20χλμ μακρυά;
-
Κάτσε να σου στείλουν το ειδοποιητήριο πρώτα και μετά αγχώνεσαι...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Κάτσε να σου στείλουν το ειδοποιητήριο πρώτα και μετά αγχώνεσαι...Το θέμα είναι να μην μου έρθει όμως...
Άσχετο, θα στείλουν και στα ανασφάλιστα μηχανάκια; Όλο για ΙΧ ακούω. Και στα μηχανάκια γίνεται αντίστοιχο πάρτι...
-
καλησπερα, ειμαι νεος εδω μεσα κ δε ξερω αν ρωταω στο σωστο μερος, αλλα θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια, γιατι δεν εχω βγαλει ακρη ακομα κ δε θελω να περιμενω την ειδοποιηση, γιατι τοτε θα μου ζητηθει να πληρωσω κ προστιμο (250? 500?) συμφωνα με τα νεα μετρα..
προσφατα μου μεταβιβαστηκε αυτοκινητο ΙΧ, αλλα δεν ειμαι ακομη κατοχος διπλωματος. Το οχημα αυτη τη στιγμη ειναι ανενεργο με πληρωμενα τα τελη, αλλα ανασφαλιστο.
ερωτηση 1η: γινεται να το ασφαλισω στο ονομα του αδελφου μου για παραδειγμα μεχρι να βγαλω εγω διπλωμα;
ερωτηση 2η: εαν δε γινεται το παραπανω, γινεται να το ασφαλισω στο δικο μου ονομα, χωρις να εχω διπλωμα;
το οχημα δε θα κινηθει μεχρι να ειμαι εγω σε θεση να το κινησω, αλλα δε νομιζω να εχει καποια σημασια.-εαν εχουν απαντηθει ολα αυτα καπου αλλου, παρακαλω παραπεμψτε με.-
-
Ο χρήστης sotirakis έγραψε:
καλησπερα, ειμαι νεος εδω μεσα κ δε ξερω αν ρωταω στο σωστο μερος, αλλα θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια, γιατι δεν εχω βγαλει ακρη ακομα κ δε θελω να περιμενω την ειδοποιηση, γιατι τοτε θα μου ζητηθει να πληρωσω κ προστιμο (250? 500?) συμφωνα με τα νεα μετρα..προσφατα μου μεταβιβαστηκε αυτοκινητο ΙΧ, αλλα δεν ειμαι ακομη κατοχος διπλωματος. Το οχημα αυτη τη στιγμη ειναι ανενεργο με πληρωμενα τα τελη, αλλα ανασφαλιστο.
ερωτηση 1η: γινεται να το ασφαλισω στο ονομα του αδελφου μου για παραδειγμα μεχρι να βγαλω εγω διπλωμα;
ερωτηση 2η: εαν δε γινεται το παραπανω, γινεται να το ασφαλισω στο δικο μου ονομα, χωρις να εχω διπλωμα;
το οχημα δε θα κινηθει μεχρι να ειμαι εγω σε θεση να το κινησω, αλλα δε νομιζω να εχει καποια σημασια.-εαν εχουν απαντηθει ολα αυτα καπου αλλου, παρακαλω παραπεμψτε με.-
250 είναι το πρόστιμο, όταν με το καλό το εφαρμόσουν (γιατί ακούγεται από πέρσι).
- Ναι, αυτό είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις. Ή στου αδερφού σου ή γενικότερα στο όνομα κάποιου από την οικογένεια με κατοχή διπλώματος.
2)Όχι.
- Ναι, αυτό είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις. Ή στου αδερφού σου ή γενικότερα στο όνομα κάποιου από την οικογένεια με κατοχή διπλώματος.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ