-
Ναι πρέπει να γίνει ξεχωριστή ασφάλεια. Όπως επίσης και στην άδεια του αυτοκινήτου να λέει ότι έχεις κοτσαδούρα
Sent from my U20i using Tapatalk 2
-
καποιες ασφαλιστικες δινουν την καλυψη δωρεαν.
το παρακατω αποσπασμα ειναι απο προσφορα που μου εστειλαν για το Σουμπαρου.
ειναι γνωστη ασφαλιστική, θυγατρική τραπεζας και μου δινει και το χαμηλοτερο ασφαλιστρο απ'ολες τις αλλεςΟδική Βοήθεια από ατύχημα Ισχύει
Αστική Ευθύνη από μεταφερόμενο ή προεξέχον φορτίο Ισχύει
Αστική Ευθύνη σε Πορθμεία και Κλειστούς Χώρους Ισχύει
Αστική Ευθύνη από Διαρροή Υγρών του Οχήματος Ισχύει
Αστική Ευθύνη από τη χρήση ρυμουλκούμενου Ισχύεινα ρωτησω και κατι άλλο:
Η 'Προστασία Bonus - Malus', ισχυει για την ασφαλιστική που την παρεχει, ή για όλες γενικα;Εννοω οτι (εστω) αν εχω ενα ατυχημα, η ασφαλιστική μου δεν μου αλλαζει το ασφαλιστρο.
Αν ομως παω μετα απο ενα-δυο χρονια σε αλλη εταιρια, αυτοι βλεπουν στο συστημα τους το ατυχημα και μου το χρεωνουν.τα λεω σωστα;
-
λογικα, αυτο που θα πρεπει να ενδιαφερει την καινουρια σου ασφαλιστικη, ειναι το BM σου.
Καποιες - βεβαια - ρωτανε ποσα ατυχηματα ειχες τα τελευταια 5 χρονια, π.χ.
ισως να το ξερεις, αλλα μια επισημανση: Ξεκαθαρισε, αν εχεις οδικη βοηθεια και σε περιπτωση βλαβης, οχι μονον ατυχηματος! -
η οδικη βοηθεια ειναι (συνηθως) στανταρ για ατυχημα και χρεωνεται εξτρα η 'κανονικη'
στο παραπανω παραδειγμα χρεωνουν μονο με 8,5€ το εξαμηνοΣτο μπονους μαλους τωρα, μπορει η ασφαλιστική σου να σε εχει με (πχ) b-m 2, αλλα αν πας σε αλλη βλεπουν απο το συστημα τους τα τυχον ατυχηματα που ειχες.
Οποτε αυτη η παροχη ισχυει μαλλον αν μενεις στην ιδια εταιρια -
νομιζω εξαρταται απ την εταιρια που θελεις να πας.
Τουλαχιστον πιο παλια, οταν αλλαζες εταιρια σου ζητουσαν το BM.
Αρα με την προστασια BM, μπορεις να το κρατησεις χαμηλα (με αποτελεσμα να μην σου αυξησουν τα ασφαλιστρα).
Εστω οτι εχεις BM 2 και εχεις κανει ενα ατυχημα. Εχοντας προστασια, το BM σου δεν θα αλλαξει
Στην ληξη του συμβολαιου, σκεφτεσαι να αλλαξεις ασφαλιστικη.
Τι σου λεει η καινουρια?
'Αααα, μαλιστα κυριε Ταδε, εχετε BM 2, αλλα ειδαμε οτι ειχατε ενα ατυχημα, αρα στα παπαρια μας το BM σας, εμεις σας χρεωνουμε καπελο'?
ποσους πελατες λες να βρει?Υ.Γ. Δεν γνωριζω την απαντηση στο ερωτημα σου, απλα το πηγαινω με την δικη μου λογικη. Καταλαβαινεις!
-
Chartis & Interamerican (anytime) που ρωτησα ζητανε πινακιδα και βλεπουν απο'κει.
ΔΕΝ τους ενδιαφερει τι λεει το προηγουμενο συμβολαιο
-
μπορει κανεις να μας πει ποια ασφαλιστικη ασφαλιζει κουκουλα για οχημα παλαιοτερο 5ετιας (μποξτερ)?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αδερφια βοηθεια, αν παρω το αυτοκινητο μου που εχει Ελληνικες πινακιδες και Ελληνικη Ασφαλιστικη, μπορω να παω για ενα χρονο Αγγλια και να οδηγω εκει ετσι; Η πρεπει να κανω εκει ασφαλεια αν ειναι να κατσω τοσο πολυ;Μπορείς...
-
Ο χρήστης matador3276 έγραψε:
Καλησπέρα. έχω στο αυτοκίνητο εδώ και 13 χρόνια κοτσαδόρο και ρυμουλκώ μπαγκαζίερα 1 άξονα. Κυρίως λίγες μέρες το καλοκαίρι όμως και καμία φορά Εθνική οδό για να μεταφέρω πράγματα από και προς το χωριό. Έχω κανονικά άδεια.
Εντελώς τυχαία μίλησα με τον ασφαλιστή μου, και μου είπε πως θέλει κ η μπαγκαζιέρα ξεχωριστή ασφάλεια, η οποία είναι περίπου το 40% επί του ασφαλιστηρίου του αυτοκινήτου. Όταν την ρυμουλκώ είναι σαν να οδηγώ ανασφάλιστο αυτοκίνητο. Αν με τρακάρει κάποιος είτε φταίω είτε δεν φταίω τον πληρώνω. Ακόμα και αν χτυπήσουμε στο αυτοκίνητο και όχι στη μπαγκαζιέρα, διότι υποτίθεται, πως επειδή υπάρχει ρυμουλκούμενο όχημα, αλλάζει η κατανομή του βάρους και η συμπεριφορά των φρένων κατά συνέπεια όλη η συμπεριφορά.
Μου είπε επίσης ότι ακόμα και σε τυπικό έλεγχο της τροχαίας αν δεν έχω ασφάλεια υπάρχει πρόστιμο (500-600 ευρώ, αν θυμάμαι καλά) ας έχω κανονική άδεια ρυμούλκησης του Υπουργείου.
Ξέρει κάνεις κάτι επί του θέματος;Το τρειλερ με ενα άξονα έχει επασφάλιστρο 10% περίπου. Αν συμβεί ατύχημα και δε φταις σε κάθε περίπτωση θα πληρωθείς. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι αν έχεις υπαιτιότητα. Πάντως για τη τροχαία το αυτοκίνητο πρέπει να έχει άδεια ικανότητας να σύρει το συγκεκριμένο τρέιλερ. Πχ με ένα smart δε μπορείς να τραβήξεις βάρκα, δε προβλέπεται απο το κατασκευαστή του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
H Mινέτα που είμαι μέχρι τώρα ασφαλισμένος μου βγάζει το εξάμηνο 310 ενώ η Anytime on line 250 ευρώ.
Έχω κάποιο σοβαρό λόγο να μη προτιμήσω την Anytime ;έχεις 2 σοβαρούς λόγους.
1ον Θα καταλάβεις τη διαφορά του να μην έχεις ασφαλιστή (επαγγελματία που να ξέρει τη δουλειά του) όταν θα συμβεί ατύχημα που θα θέλεις βοήθεια. Για του λόγου το αληθές ρίξε μια ματιά στο forum να δεις τι τραβάνε συνάδελφοι οδηγοί που παλεύουν κυριολεκτικά στα τυφλά μόνοι τους μετά από ατύχημα.
2ον Η anytime και κάθε anytime αν καταφέρει να εξοντώσει τους ασφαλιστές και μείνει μόνη της με κανα δυό άλλες εταιρίες θα πάψει να είναι φτηνή.......
Πέρα απο αυτά αν πας σε ένα πρακτορείο να ρωτήσεις, θα σου βρούνε εταιρία ανάλογα με τα κριτήριά σου που το ασφάλιστρο θα είναι πολύ κοντά η το ίδιο με την anytime. -
Η anytime με εξτρα νομικη καλυψη ειναι μια χαρα, δεν εχει καμια ταλαιπωρια οτι και να τυχει
(προσωπικη εμπειρια) -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Με μπλόκο τροχαίας ή με ανάλυση των δεδομένων από τις ασφαλιστικές.
Άμα υπάρχει πινακίδα που δεν έχει επιστραφεί για προσωρινή ή μη ακινησία, αλλά δεν έχει ασφάλεια τότε κάτι πάει στραβά.Προσωπικά βρήκα το αμάξι μου με καβάλημένο προφυλακτήρα από κάποιο ζώο (ευτυχώς με ελάχιστες ζημιές), κάλεσα την ασφάλεια μου, κατέγραψε τα πάντα και αργότερα που ρώτησα ποιό είναι το επόμενο βήμα μου είπαν οτι η ιδιοκτήτρια το έχει ανασφάλιστο από 12/2011 που ήταν στην Εθνική.
Συγνώμη ρε παιδιά εδω δε κατάφεραν ακόμα να βρούνε ποια οχήματα δεν έχουν πληρώσει τέλη και ποιοι συμπολίτες μας δε κάνουν καν φορολογική δήλωση τα ανασφάλιστα θα βρούνε; μας δουλεύουν;
-
Ο χρήστης pefkiotis έγραψε:
H Mινέτα που είμαι μέχρι τώρα ασφαλισμένος μου βγάζει το εξάμηνο 310 ενώ η Anytime on line 250 ευρώ.
Έχω κάποιο σοβαρό λόγο να μη προτιμήσω την Anytime ;έχεις 2 σοβαρούς λόγους.
1ον Θα καταλάβεις τη διαφορά του να μην έχεις ασφαλιστή (επαγγελματία που να ξέρει τη δουλειά του) όταν θα συμβεί ατύχημα που θα θέλεις βοήθεια. Για του λόγου το αληθές ρίξε μια ματιά στο forum να δεις τι τραβάνε συνάδελφοι οδηγοί που παλεύουν κυριολεκτικά στα τυφλά μόνοι τους μετά από ατύχημα.
2ον Η anytime και κάθε anytime αν καταφέρει να εξοντώσει τους ασφαλιστές και μείνει μόνη της με κανα δυό άλλες εταιρίες θα πάψει να είναι φτηνή.......
Πέρα απο αυτά αν πας σε ένα πρακτορείο να ρωτήσεις, θα σου βρούνε εταιρία ανάλογα με τα κριτήριά σου που το ασφάλιστρο θα είναι πολύ κοντά η το ίδιο με την anytime.Ασφαλιστης ?
-
ναι
-
Ο χρήστης pefkiotis έγραψε:
Πέρα απο αυτά αν πας σε ένα πρακτορείο να ρωτήσεις, θα σου βρούνε εταιρία ανάλογα με τα κριτήριά σου που το ασφάλιστρο θα είναι πολύ κοντά η το ίδιο με την anytime.
σ'αυτο δεν εχεις αδικο
εγινε πλεον εξισωση με πολλους παραγοντες το ασφαληστηριο
πχ τωρα μου εστειλαν μια προσφορα απο Eurolife που ειναι 80€ φτηνοτερη στο εξαμηνο απο την anytime
Η οποια ειναι ακριβοτερη απο πολλες αλλες για το Σουμπαρου, αλλα βγαινει φτηνοτερη στο μικρο... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πέρα απο αυτά αν πας σε ένα πρακτορείο να ρωτήσεις, θα σου βρούνε εταιρία ανάλογα με τα κριτήριά σου που το ασφάλιστρο θα είναι πολύ κοντά η το ίδιο με την anytime.
σ'αυτο δεν εχεις αδικο
πχ τωρα μου εστειλαν μια προσφορα απο Eurolife που ειναι 80€ φτηνοτερη στο εξαμηνο απο την anytime
Η οποια ειναι ακριβοτερη απο πολλες αλλες για το Σουμπαρου, αλλα βγαινει φτηνοτερη στο μικρο...Πολύ σωστά. Το κάθε αυτοκίνητο επειδή έχει άλλα κριτήρια θέλει ψάξιμο. Το οτι ασφάλισες φτηνά σε μια εταιρία το ενα αυτοκίνητο δε σημαίνει οτι είναι φτηνότερη παντού!!!! Για το Σουμπαρού που είναι αρκετά κυβικά μάλλον και αν είσαι μεγαλύτερος απο 35 ετών ρίξε μια ματιά στη Chartis...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
σ'αυτο δεν εχεις αδικο
Η οποια ειναι ακριβοτερη απο πολλες αλλες για το Σουμπαρου, αλλα βγαινει φτηνοτερη στο μικρο...Σ' εμένα η Anytime μου έχει δώσει εξαιρετική τιμή για την Lancia, που κανένας δεν κατάφερε να την χτυπήσει, ενώ για την ΒΜW, μάλλον θ' αλλάξω σε άλλη ασφαλιστική σε κάνα μήνα, αν δεν γίνει κάτι συγκλονιστικό...
Οπότε, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
-
Έχεις επαναφέρει σε 'λειτουργία' την BMW; Είχα μείνει με την εντύπωση ότι την είχες ακινητοποιήσει (κατάθεση πινακίδων, κτλ)
-
Οχι βεβαια, ειναι το αυτοκινητο εξυπηρετησης ψηφοφορων τσιπρα
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχεις επαναφέρει σε 'λειτουργία' την BMW; Είχα μείνει με την εντύπωση ότι την είχες ακινητοποιήσει (κατάθεση πινακίδων, κτλ)Ήμουν στο τσακ να το κάνω, αλλά πρυτάνευσε η λογική: 'όσο έχω το πληρώνω και το χαίρομαι' (και το... κόμμα που λέει και ο Δρίφτερ! ).
Μόλις τελειώσουν τα χρήματα, θα δούμε...Όπως πάει το πράγμα, φαίνεται πως έκανα καλά, μιας και δεν μπήκε (προς το παρόν...) έκτακτη εισφορά φέτος και πλήρωσα μόνον τέλη.
Δεν είχα πρόβλημα να την παροπλίσω, το θέμα μου ήταν πως πραγματικά δεν το είχα χαρεί αρκετά το αυτοκίνητο...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ