-
Εχω anytime. Ληγει σε ενα μηνα. Να περιμενω ειδοποιηση ανανεωσης -πληρωμης ή οχι?
-
Θέλω να τερματίσω το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για βέσπα 50cc που ξεκίνησε πριν 3 βδομάδες από Υδρόγειο. Το έκανα ετήσιο, την ίδια μέρα που το πήρα είπα στον ασφαλιστή να το ακυρώσει και να μου το κάνει 6μηνο, μου είπε οκ αλλά να κρατήσω το ετήσιο για όσο καιρό θα έκανε να βγει το εξαμηνιαίο. Εκτός του ότι καθυστέρησε υπερβολικά να με ενημερώσει, μου τηλεφωνεί σήμερα και μου λέει ότι δεν γίνεται. Δεν μου εξήγησε τίποτα άλλο! Θέλω να μου πει όποιος ξέρει, πώς θα το κάνω, αν θα πάρω πίσω τα χρήματα που πλήρωσα για το συμβόλαιο (πλην των 3 εβδομάδων) και γενικά ποιά είναι η διαδικασία. Μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που απευθύνθηκα σε ασφαλιστή αντί να το κάνω μέσω της εταιρίας... Αντί να με βοηθήσει, με έγραψε τόσο καιρό και τώρα με πήρε να μου πει ότι δεν κατάφερε τίποτα...και κάπου εκεί σκέφτηκα 'τι καλά που το αμάξι το ασφάλισα απευθείας σε εταιρία'. Κι επειδή παρόμοιο φαινόμενο ασυνεννοησίας με ασφαλιστή το 'χω ξαναδεί, ας τους θυμίσει κάποιος ότι πλέον όλοι έχουν ψαχτεί και ασφαλίζονται μέσω των ασφαλιστικών για να γλιτώνουν την έξτρα αμοιβή των διαμεσολαβητών οπότε για να κρατήσουν αυτό το λιγοστό κόσμο που τους απευθύνεται, πρέπει όχι μόνο να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και τη συμπεριφορά τους, αλλά και να ενημερώνουν τον πελάτη στον κατάλληλο χρόνο που του έχουν ορίσει, όχι 20 μέρες μετά. Το επάγγελμά τους κρέμεται από μια κλωστή, ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής του αλλά μερικοί δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
2 ερωτησεις- ιδιοκτητης ιχ επιβατικου πεθανε, αδεια οδηγησης και ασφαλεια ειναι στο ονομα του ακομα
χρειαζεται να το οδηγω καποιες φορες . Υπαρχει προβλημα με την ασφαλεια?
- η ασφαλεια θα ληξει προτου γινει η μεταβιβαση του αυτοκινητου. μπορει να γινει ασφαλιση στο ονομα μου με το δικο μου διπλωμα? και τι δικαιολογιτικα θα χρειαστουν?
παρακαλω οσοι πραγματικα γνωριζουν.
και για να ειναι πιο σαφες , θειος πεθανε , θεια μονη στο χωριο . για δουλειες της αλλα και να κινηται που και που το αμαξι
το κινω καμμια φορα , απλα σε περιπτωση χτυπα ξυλο μηπως βρεθω ασχημα μπλεγμενος?ευχαριστω.
Λοιπον επειδη ειμαι στην ιδια περιπτωση δυστυχως, αλλα με την διαφορα οτι εχασα τον πατερα μου .
Πηγα στο ΥΜΕ και μου ειπαν πως πρεπει να παω σε εναν συμβολαιογραφο να γραψει οτι ειναι κληρονομια, ο συμβολαιογραφος να καταθεσει τα χαρτια στην εφορια για να δουν αν υπαρχουν τιποτα χρεη και η εφορια μετα τα στελνει στο Υπουργειο Μεταφορων ωπου σου βγαζει την νεα αδεια με τα δικα σου στοιχεια. Με την ασφαλεια δεν εχεις καποιο θεμα Αν ειναι ηδη ασφαλισμενο αστο ως εχει ή αλλαζεις την αδεια οποτε η ασφαλεια θα διακοπει και θα γυρισει στο δικο σου ονομα. Για οτιδηποτε χρειαστει μην διστασεις -
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Παιδιά, στην anytime πώς πληρώνετε; Γίνεται να πληρώσεις με προπληρωμένη κάρτα; ή χρειάζεται υποχρεωτικά πιστωτική, από την οποία στο τέλος του εξαμήνου στα ξαναπαίρνουν χωρίς να σε ρωτήσουν; Όποιος ξέρει ας απαντήσει. Θέλω να το βάλω σε 20 μέρες που τελειώνει η ασφάλεια.Eγώ με αντικαταβολή τους έχω πληρώσει μόνο.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εχω anytime. Ληγει σε ενα μηνα. Να περιμενω ειδοποιηση ανανεωσης -πληρωμης ή οχι?Στέλνουν μέσω ταχυδρομείου την εντολή πληρωμής.
-
δεν ειμαι σιγουρος αν εχει αναφερθει...
περασα κτεο την παρασκευη και ειδα μια ανοακοινωση που ενημερωνει οτι οι ασφαλιστικες εταιρείες δεν θα καλυπτουν οχηματα χωρις ΚΤΕΟ σε ισχυ (οπως γινεται δηλαδη στην Αγγλια) και οτι το μετρο ισχυει απο 10/6.... -
«Λιγότερα χιλιόμετρα - φθηνότερα ασφάλιστρα»
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... sfalistra/ -
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
:hmmm:
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... sfalistra/Μακάρι να ισχύσει. Δίκαιο ακούγεται.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
:hmmm:
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... sfalistra/Μακάρι να ισχύσει. Δίκαιο ακούγεται.
dont hurry cowboy! Αυτό μπορεί να ειναι δουρειος ιππος για εκτόξευση τιμών! Μην παίρνεις καθόλου όρκο για την δίκαιη και σωστή τιμολόγηση! Μπορει να κερδίζεις τίποτα πενταροδεκάρες άμα κάνεις πχ 5-7κ τον χρόνο και να εκτοξεύεται αμα κάνεις 15κ.. που δεν ειναι και πολλά πάλι...
-
Όταν λήγει το συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου, τι είθισται να γίνεται;
Στέλνει ο πράκτορας καινούργιο; Πρέπει να επικοινωνήσει ο ιδιοκτήτης μαζί του; -
Το φυσιολογικό είναι αρχικά να επικοινωνήσει ο πράκτορας με τον πελάτη.
Αυτό όμως το φυσιολογικό μάλλον έχει ατονίσει, αν κρίνω από τα δικά μου ασφαλιστήρια.Είχα σε πράκτορα μέχρι πριν από δύο μήνες, δύο αυτοκίνητα και το σκούτερ. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την ανανέωση. Ούτε τηλέφωνο, ούτε μου έστειλαν ασφαλιστήρια. Οπότε τους 'γείωσα' και πήγα σε άλλη ασφαλιστική...
-
Μου φάνηκε πολύ περίεργο, λόγω συνήθειας με το ibiza δεν το έλεγξα και κυκλοφορούμε 25 μέρες χωρίς ασφάλεια!
-
Να φανταστείς ότι εγώ είχα τρία ασφαλιστήρια, πέρασαν οι μήνες και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Από περιέργεια πέρασα από τα γραφεία τους και ήταν ανοιχτά κανονικά.
Απλά οι άνθρωποι δεν θέλουν πελάτες ή μάλλον θεωρούν ότι οι πελάτες θα πρέπει να κυνηγούν τον πωλητή...Συμπέρασμα: Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές ...
-
Μόλις μίλησα με τον πράκτορα μου, ο φάκελος με την ανανέωση δεν έφτασε ποτέ σπίτι, αλλά είμαι ακόμη ασφαλισμένος.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Aναδημοσίευση από σημερινές (8/6/2012) ειδήσεις*Να εντοπίσει τα ανασφάλιστα οχήματα μέσω διασταύρωσης των οχημάτων τα οποία πληρώνουν τέλη με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια καλεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών την Εφορία, επισημαίνοντας ότι το Δημόσιο χάνειαυτή τη στιγμή τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ από το φόρο του 10% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν τώρα 2 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα, εκ των συνολικά 5 εκατομμυρίων.
Για τη λύση του προβλήματος με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, πλέον της Τράπεζας της Ελλάδας, συστάθηκε ειδική επιτροπή, η οποία κατέληξε σε ένα πλάνο δράσης.
Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, στην οποία θα καταχωρηθούν όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα με βάση τα τέλη κυκλοφορίας που εκδίδουν κάθε χρόνο οι Εφορίες (στοιχεία ΚΕΠΥΟ). Παράλληλα οι ασφαλιστικές εταιρίες θα ενημερώνουν την ηλεκτρονική βάση με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδίδουν.
Μέσω άμεσης διασταύρωσης θα εντοπίζονται όσα οχήματα κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια και εάν ο ιδιοκτήτης δε συμμορφωθεί σε εύλογο διάστημα, η ποινή θα είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.
Για να μπει σε εφαρμογή η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα χρειάζεται υπουργική απόφαση ή νομοθετική ρύθμιση, κάτι που θα γίνει πιθανότατα το φθινόπωρο, από τη νέα κυβέρνηση.*
**Και ερωτώ. Ποιά είναι η παράβαση όταν δεν κυκλοφορεί το αυτοκίνητο και μένει παρκαρισμένο (με τέλη κυκλοφορίας πληρωμένα) αλλά ανασφάλιστο. Π.χ. έχω ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το παρκάρω πυλωτή, πληρώνω κανονικά τέλη και το κυκλοφορώ μόνον καλοκαίρι χρονικο διάστημα κατά το οποίο πληρώνω την ασφάλεια. Που είναι η παρανομία;
Με άλλα λόγια: μόνον η κυκλοφορία ανασφάλιστου αποτελεί παρανομία όχι η απλή ύπαρξή του ως παρκαρισμένου/ακινητοποιημένου αλλά με πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.Προφανώς δεν υπερασπίζομαι όσους ανεύθυνους κυκλοφορούν ανασφάλιστοι αλλά να μην τα θέλουν όλα οι ασφαλιστικές. Να κάνουν προγράμματα μικρής διάρκειας ασφάλισης για οχήματα που για διάφορους λόγους κυκλοφορούν λίγο καιρό και επιτέλους να προσαρμόσουν τα ασφάλιστρα ανάλογα με το ιστορικό του οδηγού. Δεν μπορεί ένας με 30 χρονια ΛΕΥΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΖΗΜΙΩΝ να έχει ίδιο bonus/malus με έναν που οδηγεί πέντε χρόνια.
**Νομίζω ότι η ασφάλεια καλύπτει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων κι εκτός δημοσίων δρόμων (βλ. πυλωτή, ιδιωτικό δρόμο, χώρο στάθμευσης πολυκαταστημάτων) εκτός κι αν ορίζεται διαφορετικά (βλ. πλοία). Ίσως, λοιπόν, το σκεπτικό είναι ότι, εφόσον με χτυπήσεις στην πυλωτή, πρέπει να μπορώ να αποζημιωθώ.
-
Νομίζω ότι η βασική ασφάλιση (αστική ευθύνη έναντι τρίτων) ΔΕΝ ισχύει παρά μόνον σε δημόσιο δρόμο.
Για εκτός δρόμου κατσάβραχα, πυλωτές, γκαράζ, (στο εξωτερικό σίγουρα και σε πίστα, κατόπιν συνεννόησης και έξτρα χρέωσης) ισχύει μόνον η μικτή. -
Και εγώ αυτό νομίζω , ότι η ασφάλεια ισχύει για τις περιπτώσεις που το όχημα κυκλοφορεί (και έχει υποχρέωση) σε δημόσιο δρόμο κυκλοφορίας , είτε είναι άσφαλτος είτε χωματόδρομος , αρκεί να είναι δηλωμένος δρόμος. Πϊστα , πλοίο , πεζοδρόμιο γκαράζ , πλαζ ή ποτάμι δεν νομίζω ότι περιλαμβάνονται σε αυτά.
-
Τελικά ενός κακού μύρια έπονται...Μετά από τρακάρισμα που είχα στα μέσα Μαίου, πηγαίνω σε ανεξάρτητο συνεργείο κατόπιν προτροπής και του ασφαλιστή μου και με το δέλεαρ ότι είχαν από την πρώτη μέρα διαθέσιμο αυτοκίνητο αντικατάστασης. Κρατάω το αμάξι αυτό 18 ημέρες γιατί αργήσαν να επισκευάσουν το δικό μου. Έλα μου όμως που από τις πρώτες μέρες που είχα το αμάξι τους, κάποιος αλήτης έγδαρε με κλειδί την πόρτα του οδηγού κι έκανε μια χαρακιά γύρω στα 10 εκατοστά . Με τα πολλά πηγαίνω τη μέρα που θα παραλάμβανα το δικό μου στο συνεργείο και τους λέω, παιδιά, έχω αυτή τη χαρακιά που μου κάνανε, πείτε μου τι να κάνουμε (να πληρώσω επισκευή, ή κάτι άλλο). Ο υπεύθυνος μου λέει, έπρεπε να το δηλώσεις όταν έγινε στην αστυνομία και στην ασφαλιστική, γιατί το αμάξι έχει φουλ ασφάλιση (μικτή με απαλλαγή και κακόβουλες χωρίς απαλλαγή). Φαίνεται έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου.
Εν πάσει περιπτώσει, τους λέω ας πάω τώρα να κάνω δήλωση σε ασφαλιστική και αστυνομία, σα να έγινε η ζημιά πριν λίγο. Πηγαίνω με ένα βοηθό του συνεργείου στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου έκπληκτος ακούω τον αξιωματικό υπηρεσίας να συζητά με συνάδελφό του ως προς το που θα με παραπέμψουν και τελικά με στέλνουν σε έναν αστυνομικό ο οποίος ούτε λόγο ούτε πολύ μας λέει ότι πρέπει να καταθέσω παράβολο 100 ευρώ για υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου και ότι μάλλον δε με συμφέρει...Φεύγω κι επιστρέφω στο συνεργείο όπου επικοινωνώ με τον ασφαλιστή μου που είναι γνωστός τους (του συνεργείου). Μου λέει να ξαναπάω στο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσω ένα απλό δελτίο συμβάντος. Τη συζήτηση ακούει ο υπεύθυνος ο οποίος στο μεταξύ έχει ειδοποιήσει τη φροντίδα ατυχήματος και σε λίγα λεπτά φθάνει υπάλληλος για να κάνουμε τη δήλωση. Κάνουμε τη δήλωση κανονικά, συμπληρώνω τα στοιχεία μου και του αυτοκινήτου κλπ. Παίρνω το αμάξι μου και με τα πολλά φεύγω.
Περνάνε 22 μέρες από τότε και σήμερα με παίρνουνε τηλέφωνο από το συνεργείο και τι μου λένε; Ότι η ασφαλιστική δεν τους αποζημιώνει γιατί λέει δεν κατατέθηκε δελτίο συμβάντος, αλλά όπως και να έχει, η ζημιά επισκευάστηκε από το συνεργείο το ίδιο και το κόστος είναι 147 ευρώ τα οποία θα πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου...Τι να πρωτοσχολιάσω...Το πως φούσκωσαν το κόστος επισκευής (όταν για μια τοπική μικροβαφή όπως αυτή, συνεργεία τύπου chipsaway χρεώνουν το πολύ 80 ευρώ και μάλιστα σε ιδιώτη), την προχειρότητα και την αδιαφορία που με αντιμετώπισαν...Προφανώς οι μάγκες θα σκέφτηκαν άστον το μαλάκα, εμείς θα κόψουμε ένα καλό χαρτάκι (άκου 147 ευρώ) κι αν δεν πάρουμε τα λεφτά απ την ασφαλιστική τα ζητάμε απ το κορόιδο. Πέρα από την κοροιδία τους, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν αν σέβονταν τον πελάτη θα ήταν να με πάρουν τηλέφωνο προτού επισκευάσουν και να μου πουν, κύριε παπαρίδη, η ασφαλιστική δεν πληρώνει αλλά επειδή κάνατε ζημία πρέπει να επισκευαστεί. Θα το κάνουμε εμείς με κόστος Χ ή θα το κάνετε εσείς με κόστος που θα σας πουν αλλού; Η εντιμότητα νομίζω αυτό επιβάλλει. Δε νομίζετε; Πέρα από αυτό, αν ξέρετε, μπορώ εκ των υστέρων πλέον να κάνω κάτι (με αστυνομία ή κάτι άλλο); Πάντως γι αυτή τη χαζομάρα 147 ευρώ στους αλήτες (να μη μιλήσω για την ποιότητα της δουλειάς τους και το ότι άλλα είπαμε κι άλλα κάναν χωρίς ενημέρωσή μου, πχ ιμιτασιόν προφυλακτήρας αντί μτχ γνήσιου), δε δίνω.
-
'Και ερωτώ. Ποιά είναι η παράβαση όταν δεν κυκλοφορεί το αυτοκίνητο και μένει παρκαρισμένο (με τέλη κυκλοφορίας πληρωμένα) αλλά ανασφάλιστο. Π.χ. έχω ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το παρκάρω πυλωτή, πληρώνω κανονικά τέλη και το κυκλοφορώ μόνον καλοκαίρι χρονικο διάστημα κατά το οποίο πληρώνω την ασφάλεια. Που είναι η παρανομία;
Με άλλα λόγια: μόνον η κυκλοφορία ανασφάλιστου αποτελεί παρανομία όχι η απλή ύπαρξή του ως παρκαρισμένου/ακινητοποιημένου αλλά με πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.'Την Κυριακη ο ΣΚΑΙ ειχε μια συζητηση για ασφαλειες ,και ειχε και αυτην την περιπτωση,δηλαδη μπορει καποιος που ενω εχει πληρωσει τα τελη αλλα εχει το αυτοκινητο του κλειστο σε γκαραζ να μην το εχει ασφαλισμενο.
Απαντηση,οχι γιατι το κρατος δεν μπορει να ελεγξει αν το καθε αμαξι (που ναι μεν εχει πληρωσει τελη και οχι ασφαλεια) κυκλοφορει η οχι.Επειδη δηλαδη δεν μπορει να βαλει και απο εναν φυλακα (σε καθε αμαξι που ειναι κλεισμενο σε γκαραζ η παρκαρισμενο σε πυλωτη) για να αποδειξει οτι δεν θα μπεις στον πειρασμο να το κυκλοφορησεις εστω και μια φορα για κοντινη αποσταση, σε βαζει υποχρεωτικα να εχεις και ασφαλεια.Μονη λυση η καταθεση πινακιδων.
Επισης μια πολυ καλη πληροφορια που εξηγησαν καποιοι ειδικοι ειναι για περιπτωση που εχουμε τρακαρισμα με ανασφαλιστο οχημα και εχουμε ασφαλεια που καλυπτει αυτην την περιπτωση.
Τα ψιλα γραμματα εδω ειναι οτι για να σε καλυψη η ασφαλεια σου για αυτην την περιπτωση(αν την εχεις στο συμβολαιο σου) ειναι να υπαρχει πιστοποιηση οτι το αλλο οχημα ειναι ανασφαλιστο.Αυτη η πιστοποιηση ειναι μονο η αναφορα της τροχαιας και καμια αλλη.Μονο αυτην δεχονται.Οποτε οταν εχουμε στουκα με ανασφαλιστο κανουμε τα παντα ωστε να κρατησουμε τον αλλο στο σημειο του ατυχηματος μεχρι να ερθει η τροχαια και να καταγραψει το γεγονος επισημα.Μονο με αυτο το χαρτι θα μπορεσουμε να παρουμε τα λεφτα μας πισω αμεσα αν εχουμε τετοια προβλεψη στο ασφαλιστηριο.Ολες οι αλλες περιπτωσεις μα ταμεια παρακαταθηκων και δανειων,δικαστηρια κλπ εχουν εξοδα και τραβανε χρονια. -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
'Και ερωτώ. Ποιά είναι η παράβαση όταν δεν κυκλοφορεί το αυτοκίνητο και μένει παρκαρισμένο (με τέλη κυκλοφορίας πληρωμένα) αλλά ανασφάλιστο. Π.χ. έχω ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το παρκάρω πυλωτή, πληρώνω κανονικά τέλη και το κυκλοφορώ μόνον καλοκαίρι χρονικο διάστημα κατά το οποίο πληρώνω την ασφάλεια. Που είναι η παρανομία;
Με άλλα λόγια: μόνον η κυκλοφορία ανασφάλιστου αποτελεί παρανομία όχι η απλή ύπαρξή του ως παρκαρισμένου/ακινητοποιημένου αλλά με πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.'Την Κυριακη ο ΣΚΑΙ ειχε μια συζητηση για ασφαλειες ,και ειχε και αυτην την περιπτωση,δηλαδη μπορει καποιος που ενω εχει πληρωσει τα τελη αλλα εχει το αυτοκινητο του κλειστο σε γκαραζ να μην το εχει ασφαλισμενο.
Απαντηση,οχι γιατι το κρατος δεν μπορει να ελεγξει αν το καθε αμαξι (που ναι μεν εχει πληρωσει τελη και οχι ασφαλεια) κυκλοφορει η οχι.Επειδη δηλαδη δεν μπορει να βαλει και απο εναν φυλακα (σε καθε αμαξι που ειναι κλεισμενο σε γκαραζ η παρκαρισμενο σε πυλωτη) για να αποδειξει οτι δεν θα μπεις στον πειρασμο να το κυκλοφορησεις εστω και μια φορα για κοντινη αποσταση, σε βαζει υποχρεωτικα να εχεις και ασφαλεια.Μονη λυση η καταθεση πινακιδων.
Επισης μια πολυ καλη πληροφορια που εξηγησαν καποιοι ειδικοι ειναι για περιπτωση που εχουμε τρακαρισμα με ανασφαλιστο οχημα και εχουμε ασφαλεια που καλυπτει αυτην την περιπτωση.
Τα ψιλα γραμματα εδω ειναι οτι για να σε καλυψη η ασφαλεια σου για αυτην την περιπτωση(αν την εχεις στο συμβολαιο σου) ειναι να υπαρχει πιστοποιηση οτι το αλλο οχημα ειναι ανασφαλιστο.Αυτη η πιστοποιηση ειναι μονο η αναφορα της τροχαιας και καμια αλλη.Μονο αυτην δεχονται.Οποτε οταν εχουμε στουκα με ανασφαλιστο κανουμε τα παντα ωστε να κρατησουμε τον αλλο στο σημειο του ατυχηματος μεχρι να ερθει η τροχαια και να καταγραψει το γεγονος επισημα.Μονο με αυτο το χαρτι θα μπορεσουμε να παρουμε τα λεφτα μας πισω αμεσα αν εχουμε τετοια προβλεψη στο ασφαλιστηριο.Ολες οι αλλες περιπτωσεις μα ταμεια παρακαταθηκων και δανειων,δικαστηρια κλπ εχουν εξοδα και τραβανε χρονια.Συμφωνω απολυτα μαζι σου γιατι και εγω ειμαι στιν ιδια περιπτωση μαζι σου οπος και οι περισοτεροι ελληνες μετα το 2011...εγω να πω οκ ας κανει υποχρεωτικη την ασφαλεια! αλλα ταυτοχρονα να περνανε και στις δηλωσεις μας τις φωρωλογικες στο αναλογο πεδιο ωστε να 'φοροαπαλαζομαστε εν μερη'εστω και λιγο...γτ μεχρι τωρα δεν περνανε! προφανος πρως οφελος των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ και παραληλα το 'κρατος' να φτιαξει δικια του ασφαλιστικη εταιρια οπου να παρεχει τα βασικα που απετουντε απ τον κοκ!με ανταγωνιστικες τιμες προφανος γτ μεχρι τωρα παλι αυτη η δυνατοτιτα δεν υπαρχει δλδ της 'δημοσιας' ασφαλισης του αυτοκινιτου! γτ να τα σκαω στιν ασφαλιστικι την 'μπιξε και διξε'απο τιν στιγμη που και το κρατος λεφτα θελει!....
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ