-
τι αυτοκινητο ειναι;
ποσο πουλανε τα αντιστοιχα στο car.gr πχ;
-
Διαβασα αυτο στο θεμα με την παραδοση των πινακιδων
Ο χρήστης δημητρης72 έγραψε:
ειδα πολλα αυτοκινητα ακομα και σχετικα καινουρια και μικρου κυβισμου να κυκλοφορουν κανονικα και χωρις πινακιδες.Τα οποια παραπιπτοντως, λογικά ειναι ΚΑΙ ανασφαλιστα. Σωστα?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Το συμβολαιο μου ελειξε στις 4-1. Μου ηρθε αναναιωτηριο αλλα με σκοπο να κάνω anytime δεν το εχω πληρώσει. Αν κανω το συμβόλαιο στην anytime παύει αυτόματα το αναναιωτηριο και το παλιο συμβόλαιο ή πρέπει να κάνω κάτι εγώ? Απο τις 4-1 μεχρι πχ σήμερα αν κανω το νεο συμβόλαιο στην anytime, το κενο ανασφάλισης που εχω μπορει να μυ δημιουργησει κάπου 'θεμα'?Ναι και στα 2 BOLD
Το συμβόλαιο λήγει την ημερομηνία που αναγράφει ούτε ώρα μετά.
Αν δεν έχει ασφαλιστεί σε άλλη εταιρεία και προκύψει ζημία τότε
θα ανατρέξεις στο χρονικό διάστημα που σου δίνει το ανανεωτήριο για εξόφληση .
Αν αυτό έχει παρέλθει , είσαι ανασφάλιστος. -
ερωτηση! μπορει να μου πει καποιος για πιο λογο δεν ασφαλιζει ειχ με κοκκινες πινακιδες (πολυτεκνικο 11ετιας) η anytime!? δεν μπορω να καταλαβω την λογικη τους...ενω πχ στιν AXA μια χαρα γινετε....
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Το συμβόλαιο λήγει την ημερομηνία που αναγράφει ούτε ώρα μετά.
Αν δεν έχει ασφαλιστεί σε άλλη εταιρεία και προκύψει ζημία τότε
**θα ανατρέξεις στο χρονικό διάστημα που σου δίνει το ανανεωτήριο για εξόφληση .**Αν αυτό έχει παρέλθει , είσαι ανασφάλιστος.Αυτο εννοουσα
-
Ξέρετε τπτ για την EVIMA Aσφαλιστική? Εννοώ για την εταιρική της δύναμη, με τα κανόνια που ακούμε συνέχεια...
Μου φαίνεται περίεργο που μου δίνει για** 170 Ευρώ το βασικό πακέτο μαζί με οδική βοήθεια**, κάπου 75 Ευρώ φθηνότερα απο την Εθνική...
Είμαι και καμένος απο ασφαλιστική που έκλεισε... -
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
Ξέρετε τπτ για την EVIMA Aσφαλιστική? Εννοώ για την εταιρική της δύναμη, με τα κανόνια που ακούμε συνέχεια...
Μου φαίνεται περίεργο που μου δίνει για** 170 Ευρώ το βασικό πακέτο μαζί με οδική βοήθεια**, κάπου 75 Ευρώ φθηνότερα απο την Εθνική...
Είμαι και καμένος απο ασφαλιστική που έκλεισε...Ειναι η πρωην Proton και μετα 'ΠΡΩΤΗ ασφαλιστικη'
Ειχα παλια ενα αυτοκινητο, αλλα οταν αρχισε κατι περιεργα εφυγα.
Λενε οτι συμμορφώθηκε, αλλα πιστευω οτι ειναι κοντα στη γραμμη.Πριν 2,5 χρονια περιπου ειχα ενα μικροατυχημα (στενη επαφη με λεοφωρείο του ΟΑΣΘ) στη Θεσσαλονικη.
Ειχα την Proton τοτε με μικτη.
Εφτιαξα τη ζημια μου και με αποζημιωσε λογω μικτης, αν και λιγο καθυστερημενα (3-4 μηνες)Τωρα μου ηρθε μια αγωγη απο τον ΟΑΣΘ γιατι δεν αποζημιωθηκε.
Το ποσο που διεκδικει ειναι 130€Περιμενω να πανε οι δικηγοροι στα γραφεια τους να ρωτησω γιατι εγινε ολο αυτο, αν και απ'οσα μου ειπε φιλος δικηγορος ειναι συνηθης τακτικη αυτη, θα πληρωσει η ασφαλιστικη...
-
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
Είμαι και καμένος απο ασφαλιστική που έκλεισε...Αν νομίζεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει .
http://pisc.bankofgreece.gr/Files/FS/2009_12m/12882_SYNOPT2009.pdf
http://pisc.bankofgreece.gr/Files/FS/2010_6m/12882_SYNOPT0610.pdf
Αλλά γιατί εφόσον είσαι 'καμένος' να ψάχνεσαι τόσο ? -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Είμαι και καμένος απο ασφαλιστική που έκλεισε...Ειναι η πρωην Proton και μετα 'ΠΡΩΤΗ ασφαλιστικη'
Ειχα παλια ενα αυτοκινητο, αλλα οταν αρχισε κατι περιεργα εφυγα.
Λενε οτι συμμορφώθηκε, αλλα πιστευω οτι ειναι κοντα στη γραμμη.Πριν 2,5 χρονια περιπου ειχα ενα μικροατυχημα (στενη επαφη με λεοφωρείο του ΟΑΣΘ) στη Θεσσαλονικη.
Ειχα την Proton τοτε με μικτη.
Εφτιαξα τη ζημια μου και με αποζημιωσε λογω μικτης, αν και λιγο καθυστερημενα (3-4 μηνες)Τωρα μου ηρθε μια αγωγη απο τον ΟΑΣΘ γιατι δεν αποζημιωθηκε.
Το ποσο που διεκδικει ειναι 130€
Περιμενω να πανε οι δικηγοροι στα γραφεια τους να ρωτησω γιατι εγινε ολο αυτο, αν και απ'οσα μου ειπε φιλος δικηγορος ειναι συνηθης τακτικη αυτη, θα πληρωσει η ασφαλιστικη...Φίλε μου τώρα με τρέλανες!
Αυτή είναι η εταιρία με την οποία έχω εκρεμότητα! Η Proton!
Συγκεκριμένα, 2 μήνες μετά την έναρξη της ασφάλειας(12μηνο συμβόλαιο) μετά απο ατύχημα,
κατέθεσα τις πινακίδες(ακινητοποίηση).
Σύμφωνα με τον ασφαλιστή μου έπρεπε ασχέτως της νομικής(αστικής-ποινικής) ή άλλης εξέλιξης,
κατόπιν του ατυχήματος, να μου επιστρέψουν το υπόλοιπο των ασφαλίστρων(για 10 μήνες δηλαδή).
Όμως, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, την ίδια εποχή η Proton βάρεσε κανόνι.
Ακόμη και σε συνεχή τηλεφωνήματα που τους έκανα(βρίσκομαι επαρχία), αφού συμφωνούσαν,
συνεχώς με παρέπεμπαν 'απο Δευτέρα σε Δευτέρα' και ότι δεν είχαν κανένα οικονομικό ή άλλο πρόβλημα ως εταιρία...
Έχουν πλέον περάσει 2 χρόνια, και φυσικά κουράστηκα και το ξέχασα,
οπότε καιρός να τα ξαναπούμε με... τα παιδιά!
Κι όχι τίποτ άλλο, υποτίθεται μου έκαναν προσφορά για ασφάλιση... -
Επανέρχομαι στο θέμα ασφάλειες! Πλησιάζουν οι μέρες που λήγει το συμβόλαιο με την ΕΛΠΑ και σήμερα τηλεφώνησα στον ασφαλιστή μου να τον ενημερώσω ότι θα ασφαλιστώ στην interlife, αυτή τη φορά με επασφάλιστρο αλλά και ασφάλεια κλοπής/θραύσης κρυστάλλων. Θέλω να ρωτήσω τα εξής. 1) Έχετε υπόψη σας φθηνότερη ασφαλιστική? Όσο και να έψαξα, μου βγάζει τα φθηνότερα ασφάλιστρα. 2) Μου είπε ότι 'θα το κοιτάξει' και θα μου τηλεφωνήσει. Τι εννοούσε? Αν δεν συνεργάζεται με την interlife, τι να κοιτάξει? Όταν την άκουσε μου είπε ότι δεν την ήξερε 3) Το ποσό της ασφάλειας κλοπής θα είναι η αξία του οχήματος σήμερα ή παρακάτω? 4) Θραύση κρυστάλλων θεωρείται το να μου σπάσουν το τζάμι, σωστά? Όχι μόνο να σπάσει λόγω φυσικών φαινομένων?
-
ασφαλισε το στη πραγματικη τιμη αγορας του τωρα.
ποιος ο λογος να το βαλεις λιγοτερο; η διαφορα ειναι ελαχιστη.για τη θραυση κρυσταλων διαβασε τους ορους της ασφαλιστικης.
καποιες αποζημιωνουν και φωτα ή καθρεπτες νομιζω.
παντως τα τζαμια απο τα παραθυρα τα ασφαλιζουν ολα.
εγω ειχα αλλαξει το πισω, και προσφατα φιλος μου αλλαξε τρια! τζαμια γιατι καποιος του τα σπαει με αεροβολο -
Α, όσα το κοστολογήσω εγώ, τόσα θα το ασφαλίσει? Ρωτάω, δεν ξέρω!
Για τη θραύση, αν π.χ. έχω παρκάρει σε ένα σημείο νύχτα και γυρίσω και βρω σπασμένο τζάμι (κούφια η ώρα!), θα πρέπει εκείνη τη στιγμή να τηλεφωνίσω στην ασφαλιστική? Χρειάζεται βεβαίωση και από την τροχαία?
-
Όχι φίλε μου. Απλά θα παρέις τηλέφωνο την ασφαλιστική και θα πεις το βρηκα σπασπένο στο ταδε σημείο. Και μόνος σου να το σπάσεις που λεέι ο λογος αν παρεις και πείς το βρηκα έτσι κατω από το σπίτι μου πάλι στο φτιαχνουν.
Δεν χρειάζεται καμία βεβαίωση -
Ο χρήστης matador3276 έγραψε:
Όχι φίλε μου. Απλά θα παρέις τηλέφωνο την ασφαλιστική και θα πεις το βρηκα σπασπένο στο ταδε σημείο. **Και μόνος σου να το σπάσεις που λεέι ο λογος αν παρεις και πείς το βρηκα έτσι κατω από το σπίτι μου πάλι στο φτιαχνουν. **
Δεν χρειάζεται καμία βεβαίωσηΜε την ίδια λογική, το δίνω σε ένα φίλο μου να το κρύψει στο γκαράζ του, δηλώνω κλοπή και παίρνω τα φράγκα.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Όχι φίλε μου. Απλά θα παρέις τηλέφωνο την ασφαλιστική και θα πεις το βρηκα σπασπένο στο ταδε σημείο. **Και μόνος σου να το σπάσεις που λεέι ο λογος αν παρεις και πείς το βρηκα έτσι κατω από το σπίτι μου πάλι στο φτιαχνουν. **
Δεν χρειάζεται καμία βεβαίωσηΜε την ίδια λογική, το δίνω σε ένα φίλο μου να το κρύψει στο γκαράζ του, δηλώνω κλοπή και παίρνω τα φράγκα.
... και πιάνουν τον φίλο σου για κλοπή ή και τους δύο για απάτη
-
Οκ, πες ότι το κάνεις, και δηλώνεις κλοπή, εφ'οσον δεν βρεθεί στο διάστημα που προβλέπει η εταιρεία, θα πληρωθείς. Το θέμα είναι πως αφου πληρωθείς, το αμάξι μετά ανήκει στην ασφαλιστική σου, είτε βρεθεί είτε δεν βρεθεί. Να δω τι θα το κάνεις αν το έχεις κλεισμένο μέσα; Δεν μπορείς να το κυκλοφορείς. Αν σε πιάσουν, πακέτο... Αν πάλι κάνεις ότι το βρίσκεις, για να το κρατήσεις πρέπει να δώσεις τα λεφτά πίσω. Τα ξέρω αυτά γιατί το 1999 μου εκλέψαν το αυτοκίνητό μου.
-
Ο χρήστης matador3276 έγραψε:
Οκ, πες ότι το κάνεις, και δηλώνεις κλοπή, εφ'οσον δεν βρεθεί στο διάστημα που προβλέπει η εταιρεία, θα πληρωθείς. Το θέμα είναι πως αφου πληρωθείς, το αμάξι μετά ανήκει στην ασφαλιστική σου, είτε βρεθεί είτε δεν βρεθεί. Να δω τι θα το κάνεις αν το έχεις κλεισμένο μέσα; Δεν μπορείς να το κυκλοφορείς. Αν σε πιάσουν, πακέτο... Αν πάλι κάνεις ότι το βρίσκεις, για να το κρατήσεις πρέπει να δώσεις τα λεφτά πίσω. Τα ξέρω αυτά γιατί το 1999 μου εκλέψαν το αυτοκίνητό μου.Σίγουρα. Μα δεν το είπα σοβαρά, αστειεύτηκα στην απάντηση που μου έδωσε ο φίλος πιο πάνω. Όμως έχω ακούσει για κατόχους πόρσε ότι το έκαναν για να εισπράξουν την αξία του αυτοκινήτου και οι ασφαλιστικές αναγκάστηκαν να βάλουν ντετέκτιβ για να ερευνεί παρόμοιες υποθέσεις και έτσι τους τσάκωσαν. Πάντως δεν είναι και απίθανο να συμβαίνει. Δηλαδή αν θέλεις οπωσδήποτε να απαλλαγείς από το αυτοκίνητό σου, αρκεί να έχεις ένα γνωστό που θα το ήθελε για ανταλλακτικά ή...με κάποιο τρόπο να προκαλέσεις την κλοπή του. Τόσα γίνονται στις μέρες μας! Το θέμα είναι τι κάνουν οι ασφαλιστικές και η τροχαία με σκοπό να σιγουρευτούν αν όντως πρόκειται για κλοπή.
-
Ρε guys, είναι φυσιολογικό να έρχονται ΚΑΘΕ εξάμηνο τα ασφάλιστα ελαφρώς αυξημένα? Δεν έχω ιστορικό ατυχημάτων (φτου φτου) και δεν έχει αλλάξει κάτι από πέρυσι που ξεκίνησα την ασφάλιση του οχήματος... Πού νομίζουν ότι ζούμε? Κλασική ελληνική οικονομία που όταν τα πράγματα πάνε άσχημα ανεβάζουμε τις τιμές αντί για το ανάποδο ή τρέχει κάτι άλλο?
-
Οχι, γιατι σε περιπτωση κλοπης ολες οι ασφαλιστικες οριζουν ρητως στα συμβολαια τους οτι πρεπει να γινει μηνυση κατ'αγνωστων στην αστυνομια, κ αφου περασει το τριμηνο της προθεσμιας (να βρεθει), να παρεις βεβαιωση απο την αστυνομια οτι δεν εχει βρεθει το αμαξι κ η μηνυση ειναι εν ισχυ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι, γιατι σε περιπτωση κλοπης ολες οι ασφαλιστικες οριζουν ρητως στα συμβολαια τους οτι πρεπει να γινει μηνυση κατ'αγνωστων στην αστυνομια, κ αφου περασει το τριμηνο της προθεσμιας (να βρεθει), να παρεις βεβαιωση απο την αστυνομια οτι δεν εχει βρεθει το αμαξι κ η μηνυση ειναι εν ισχυ.
Τι αλλάζει στο σκεπτικό μου; Ποιός σου λέει ότι μετά τη μήνυση που θα υπέβαλα, η αστυνομία θα έβρισκε τη λύση του 'μυστηρίου'? Λίγες είναι οι φορές που δεν έχουν διαλευκανθεί παρόμοιες υποθέσεις και παραμένουν ανοιχτές επί χρόνια? Συνεχίζοντας το σενάριο μυθοπλασίας μου πάντα.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ