-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κι άλλοι δεν πληρώναμε επασφάλιστρο, αλλά δεν είχαμε και την ψευδαίσθηση πως θα μας...καλύψουν κιόλας!
Ήμουν τυχερός, με την μηχανή είχα τρακάρισμα με ευθύνη δικιά μου και είχα πληρώσει το επασφάλιστρο και η ασφαλιστική τα πλήρωσε όλα.
Στο αυτοκίνητο δεν είχα πληρώσει (ήταν στο όνομα του πατέρα και την γλίτωσα εύκολα), αλλά ευτυχώς δεν συνέβη ποτέ κάτι.Το να μην πληρώνεις επασφάλιστρο, είναι μια επιλογή. Το να νομίζεις πως ΔΕΝ χρειάζεται να πληρώσεις, είναι ανοησία, γιατί όντως ΔΕΝ χρειάζεται να πληρώσεις, αλλά καταλήγεις να μην είσαι πλήρως καλυμμένος. Οπότε, δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς βρίσκεται η όποια... εξυπνάδα αυτού που δεν πληρώνει!
Ξαναλέω, κι εγώ το είχα 'αποφύγει', αλλά αν ω μη γένοιτο συνέβαινε κάτι, τον είχαμε πιει!
το επασφάλιστρο είναι πολύ μικρό για νορμάλ αυτοκίνητο... αν το επασφάλιστρο είναι μεγάλο είναι μεγάλο και το αυτοκίνητο και αν δεν έχεις να το πληρώσεις ή δεν το πληρώνεις είσαι από τσίπης ως μλκς...
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Τι είναι το επασφάλιστρο;;
Απορια πραγματικη απορρέουσα και απο αλλα σου ποστ:ποσο χρονων εισαι;
18 άλλα γιατί;
για πιο μικρό σε είχα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τι είναι το επασφάλιστρο;;
Απορια πραγματικη απορρέουσα και απο αλλα σου ποστ:ποσο χρονων εισαι;
18 άλλα γιατί;
για πιο μικρό σε είχα...
Πόσο δηλαδή; 9; 10;
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=6935&p=2341881&hilit=chartis#p2341881
Συνεχίζω με τα νεώτερα..
Αφού είχα αρκετά τηλέφωνα απο τον πραγματογνώμονα του τύπου 'το τζάμι είναι υπερχρεωμένο','ψάξε καλύτερη τιμή',λες και μπορούσα να αφήσω έτσι χύμα το μαγαζί μου με σπασμένες κλειδαριές και με ραγισμένο τζάμι για να ψάχνω καλύτερη τιμή απ' όλους τους τζαμάδες της πόλης φτάσαμε και στην μεμβράνη..
Κατ' αρχήν με πήρε τηλ για να του στείλω το αρχικό τιμολόγιο τοποθέτησης που δεν είχα γιατί είχα περαιώσει τη συγκεκριμένη χρονιά.Την επόμενη με ξαναπήρε να το ζητήσω απ' την εταιρεία που είχε κάνει την τοποθέτηση...πήρα την εταιρεία αλλά ούτε αυτοί μπορούσαν να το εκδώσουν γιατί στο μεταξύ η εταίροι είχαν αλλάξει οπότε πρόκειται για τελείως διαφορετική εταιρεία
Αφού λοιπόν δεν έβλεπε προκοπή,με ρώτησε αν είχα κρατήσει δείγμα,του είπα ναι,και αμέσως έστειλε κάποιον για να το πάρει και να το δώσει για ανάλυση
Χθές το πρωί λοιπόν με πήρε τηλ κάποια κυρία και μου είπε οτι η πληρωμή εγκρίθηκε,αλλά μου είχαν αφαιρέσει 100 ευρώ απο την τιμή των 2 κλειδαριών,γιατί μετά απο έρευνα που έκανε ο πραγματογνώμονας τις βρήκε φθηνότερα..άντε πάλι...
Αρνήθηκα κατηγορηματικά να πάρω τα χρήματα που μου έδιναν-και είχα πληρώσει-αν δεν αναπροσάρμοζαν την τιμή τους
Μετά τους σχετικούς διαλόγους λοιπόν,μου είπε οτι θα το προσπαθήσει και θα με ξαναπάρει τις επόμενες μέρεςΤο θέμα έληξε αισίως χθες,με την παραλαβή της επιταγής
Αρνητικά:ο πραγματογνώμονας,και η ψιλοκαθυστέρηση εως καθυστέρηση για την πληρωμή
Θετικά:το προσωπικό,και ο ασφαλιστής της chartis αποδείχθηκαν σωστότατοι επαγγελματίες -
Ερώτηση προς τους ασφαλιστάς (κι όχι μόνο) που έχουν 'άκρες': με αφορμή το viewtopic.php?p=2402200#p2402200 , μπορεί κάποιος να βρει τον ιδιοκτήτη/θύμα από τον αριθμό της πινακίδας/μοντέλο;;; Συγκράτησα τα στοιχεία τόσο του αυτοκινήτου-θύτη όσο και του αυτοκινήτου-θύματος (στο κινητό), αλλά δεν είχα μαζί μου στυλό/χαρτί για να αφήσω μήνυμα... Η ζημιά δεν είναι τραγική (ανάλογα πως το 'βλέπει' ο καθένας) αλλά για το γμτ. Όποιος μπορεί κι έχει τη διάθεση ας μου στείλει ένα pm να του στείλω τα στοιχεία και των δύο αυτοκινήτων!
-
και στην ασφαλιστικη σου αν παρεις και εξηγησεις το συμβαν, πιθανότατα θα σου δωσουν τα στοιχεια
-
Δεν είναι ανάγκη καν να μού δώσουν τα στοιχεία. Ας μεταφερθουν απλά όσα είδα στον ιδιοκτήτη. Μπορεί να είναι αρκετό ένα τηλεφώνημα στο/η θύτη χωρίς καν να ανταλλάξουμε στοιχεία με το θύμα...
-
Την ασφαλιστικη του θυματος την σημειωσες; Παρε σε αυτους ενα τηλεφωνο και αφησε τον αριθμο του θυτη. Θα ενημερωσουν τον πελατη τους και αυτος θα απευθυνθει στην ασφαλιστικη του θυτη, η οποια θα τον καλεσει να κανει δηλωση.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Την ασφαλιστικη του θυματος την σημειωσες; Παρε σε αυτους ενα τηλεφωνο και αφησε τον αριθμο του θυτη. Θα ενημερωσουν τον πελατη τους και αυτος θα απευθυνθει στην ασφαλιστικη του θυτη, η οποια θα τον καλεσει να κανει δηλωση.Κοίταξα για σήμα ασφάλισης αλλά δεν υπήρχε σε ορατό σημείο... Πλέον δεν είναι υποχρεωτικό να φαίνεται. Ούτε κι εγώ το έχω κολλημένο
-
Παρε τον ασφαλιστη σου και κανε εσυ δηλωση.
Οι ασφαλιστικές μεσω ενοπρογραματος κοινου που εχουν ολες, απο αριθμό κυκλοφωρίας βρισκουν τα 'τι και πως'. Φανταζομαι οτι θα 'ενημερωθει αρμοδίως' ο αλλος. -
**«Καμπάνες» σε τρεις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες **
«Καμπάνες» σε τρεις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας ετοιμάζεται να ρίξει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενώ τα ονόματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Τα πρόστιμα, φτάνουν συνολικά στα δύο εκατομμύρια ευρώ ενώ, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλες εταιρείες του κλάδου.Ο λόγος επιβολής των προστίμων; Οι ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα ζωής οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις διαμορφώνονται ακόμη και στο 15% από έτος σε έτος.
Οι καταναλωτές με ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, με βάση τα όσα υποστηρίζουν από τη γ.γ. Καταναλωτή, είναι εκτεθειμένοι στις ανατιμήσεις των ασφαλίστρων καθώς οι εταιρείες δεν συνδέουν –κατά τη γραμματεία- την τιμολογιακή τους πολιτική με κάποιες συγκεκριμένες «σταθερές». Έτσι, προκύπτουν, ακόμη και εν μέσω κρίσης, εντυπωσιακές επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές οι οποίες μπορεί να φτάνουν ακόμη και στα 150-200 ευρώ ανά συμβόλαιο.
Τα πρόστιμα θα διαμορφωθούν στις 600, 700 και 700 χιλιάδες ευρώ ανά εταιρεία, δηλαδή συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι κοντά στα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια που μπορούν να επιβληθούν από την γ.γ. Καταναλωτή (ένα εκατομμύριο ευρώ). Ωστόσο, τα ποσά είναι μικρά σε σχέση με την «αξία» της παράβασης καθώς με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ανατιμήσεις αφορούν πολλές δεκάδες χιλιάδες συμβόλαια μόνο των τριών εταιρειών.
http://www.newpost.gr/moneypost/post/92 ... B5%CF%82-/ -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
**«Καμπάνες» σε τρεις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες **
«Καμπάνες» σε τρεις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας ετοιμάζεται να ρίξει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενώ τα ονόματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Τα πρόστιμα, φτάνουν συνολικά στα δύο εκατομμύρια ευρώ ενώ, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλες εταιρείες του κλάδου.Ο λόγος επιβολής των προστίμων; Οι ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα ζωής οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις διαμορφώνονται ακόμη και στο 15% από έτος σε έτος.
Οι καταναλωτές με ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, με βάση τα όσα υποστηρίζουν από τη γ.γ. Καταναλωτή, είναι εκτεθειμένοι στις ανατιμήσεις των ασφαλίστρων καθώς οι εταιρείες δεν συνδέουν –κατά τη γραμματεία- την τιμολογιακή τους πολιτική με κάποιες συγκεκριμένες «σταθερές». Έτσι, προκύπτουν, ακόμη και εν μέσω κρίσης, εντυπωσιακές επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές οι οποίες μπορεί να φτάνουν ακόμη και στα 150-200 ευρώ ανά συμβόλαιο.
Τα πρόστιμα θα διαμορφωθούν στις 600, 700 και 700 χιλιάδες ευρώ ανά εταιρεία, δηλαδή συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι κοντά στα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια που μπορούν να επιβληθούν από την γ.γ. Καταναλωτή (ένα εκατομμύριο ευρώ). Ωστόσο, τα ποσά είναι μικρά σε σχέση με την «αξία» της παράβασης καθώς με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ανατιμήσεις αφορούν πολλές δεκάδες χιλιάδες συμβόλαια μόνο των τριών εταιρειών.
http://www.newpost.gr/moneypost/post/92 ... B5%CF%82-/Η Γραμματεία Καταναλωτή έβαλε πρόστιμα σε Axa , Groupama Φοίνιξ και ING
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=434977 -
θα τα πληρωσουν αυτα?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
θα τα πληρωσουν αυτα?Στάνταρ...
-
Ρε gyus αυτη η anytime αξίζει? Για 60+ ευρο διαφορα με τη τωρινη μου ασφαλεια στα ίδια ασφαλιζομενα αξιζει να ασχοληθω?
Η άλλη η direct είναι ποιο ακριβη άν και διαδικτυακή με τιμη ιδια με αυτη μέσω ενος ασφαλιστη. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ρε gyus αυτη η anytime αξίζει? Για 60+ ευρο διαφορα με τη τωρινη μου ασφαλεια στα ίδια ασφαλιζομενα αξιζει να ασχοληθω?
Η άλλη η direct είναι ποιο ακριβη άν και διαδικτυακή με τιμη ιδια με αυτη μέσω ενος ασφαλιστη.Εγω αυτή έχω στη μηχανη κ την επόμενη φορά θα έχω κ στο αμάξι. Νο προμπ.
Sent from my iPhone using Tapa toumpa pararam...
-
Anytime = Interamerican.
-
Μια ακόμα ερώτηση για ασφάλειες. Εστω αυτοκίνητο που ανήκει στον Α και έχει μικτή ασφάλεια. Παθαίνει ατύχημα. Μέχρι εδώ όλα καλά, η ασφάλεια δέχεται να αποζημιώσει. Μπορεί όμως ο Α να πουλήσει το (τρακαρισμένο) αυτοκίνητο στον Β πριν την καταβολή της αποζημίωσης και έτσι η αποζημίωση να καταβληθεί στον Β ?
-
αποσο ξερω δεν μεταβιβάζεται η ασφαλεια κατα την πωληση, οποτε αντίστοιχα και το οφελος (αποζημίωση) απο αυτη.
-
Η ασφαλιση τωρα πια ακολουθει το αυτοκινητο οποτε σε περιπτωση μεταβιβασης του, συνεχιζει να ισχυει κ να καλυπτει το νεο ιδιοκτητη (εκτος βεβαια αν ο παλιος την διακοψει κατα την πωληση του αυτοκινητου ή τη μεταφερεις σε αλλο οχημα).
Η αποζημιωση κατα πασα πιθανοτητα ΔΕΝ μεταβιβαζεται γιατι πολυ απλα για να παρεις αποζημιωση πρεπει να εχεις επισκευασει το οχημα κ να εχεις δωσει τα τιμολογια στην ασφαλιστικη. Αν βεβαια το αυτοκινητο το επισκευασει ο νεος ιδιοκτητης κ προσκομισει εκεινος τα τιμολογια, να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι γινεται. Μπλεκει το πραγμα γιατι ασφαλιζομενος κατα το συμβαν ειναι ο προηγουμενος ιδιοκτητης, ασφαλιζομενος κατα την επισκευη ειναι ο νεος, ο νεος δινει κ τα τιμολογια. Μπλεκει το πραγμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ