-
Ήρθε ο καιρός για νέο ασφαλιστήριο. Μεταξύ 'ΕΛΠΑ Ασφάλειες Enterprize' και 'Αnytime', με περίπου τα ίδια χρήματα για τις ίδιες καλύψεις, τι θα επιλέγατε;
-
Δεν ειναι ακριβως ιδιες οι καλυψεις η ελπα ειναι εκτος φιλικου και η οδικη χρεωνεται εξτρα... ημουν στο ιδιο διλλημα πριν κανα μηνα (μετα απο προταση του ασφαλιστη για την ελπα) κ επελεξα anytime τελικα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Να ξερεις παντως πως αν δεν κανεις το συμβολαιο μεσω ιντερνετ (= πιστωτικη καρτα) αλλα ταχυδρομικα με αντικαταβολη, η τιμη ειναι γυρω στα 20€ πααραπανω απ'οτι βγαζει το σαιτ.
-
Θα ήθελα να ρωτήσω αν το κομβόι καλύπτεται από την ασφάλεια αυτοκινήτου χωρίς κάποιο ειδικό επασφάλιστρο. Το ρωτάω γιατί όταν ήμουν ενεργό μέλος σε κλαμπ αυτοκινήτου κάποια μέλη που το είχαν ψάξει μας είχαν πει οτι αποτελεί εξαίρεση. Ξέρει κάποιος να απαντήσει?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η ασφαλιση τωρα πια ακολουθει το αυτοκινητο οποτε σε περιπτωση μεταβιβασης του, συνεχιζει να ισχυει κ να καλυπτει το νεο ιδιοκτητη (εκτος βεβαια αν ο παλιος την διακοψει κατα την πωληση του αυτοκινητου ή τη μεταφερεις σε αλλο οχημα).Η αποζημιωση κατα πασα πιθανοτητα ΔΕΝ μεταβιβαζεται γιατι πολυ απλα για να παρεις αποζημιωση πρεπει να εχεις επισκευασει το οχημα κ να εχεις δωσει τα τιμολογια στην ασφαλιστικη. Αν βεβαια το αυτοκινητο το επισκευασει ο νεος ιδιοκτητης κ προσκομισει εκεινος τα τιμολογια, να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι γινεται. Μπλεκει το πραγμα γιατι ασφαλιζομενος κατα το συμβαν ειναι ο προηγουμενος ιδιοκτητης, ασφαλιζομενος κατα την επισκευη ειναι ο νεος, ο νεος δινει κ τα τιμολογια. Μπλεκει το πραγμα.
kacey, αυτό που γράφεις (ότι η ασφάλιση συνεχίζεται ακολουθώντας το όχημα) είχε θεσπιστεί με το Ν.3557/07 (άρθρο 5, παρ.2) και ίσχυε για την τρέχουσα διάρκεια του ασφαλιστηρίου μόνο.
Καταργήθηκε όμως με το Ν.3746/2009 (άρθρο 36):
''Αν μεταβιβαστεί η κυριότητα ή η κατοχή του αυτοκινήτου οχήματος με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο, η ασφαλιστική σύμβαση λύεται αυτοδικαίως μετά την παρέλευση 30 ημερών από την ημερομηνία της μεταβίβασης (...)'Φυσικά δεν 'μεταβιβάζεται' και η αποζημίωση, ούτε και 'μεταβιβαζόταν' με το καθεστώς που ίσχυε από το 2007 ως το 2009, με το (πολύ σωστό) σκεπτικό που αναφέρεις, ότι ασφαλισμένος κατά το συμβάν ήταν ο παλιός ιδιοκτήτης.
nass, για το ερωτημα που θετεις, αρκει μια εξουσιοδοτηση του 'Α' στον 'Β' (αναλογα βέβαια και με τις διαδικασίες κάθε εταιρίας), ότι τον εξουσιοδοτεί να εισπράξει για λογαριασμό του το ποσό της αποζημίωσης. Δεν απαιτείται ο 'Β' να έχει κάποια 'σχέση' με το αυτοκίνητο.
-
Σωστο το τελευταιο, ειναι τοσο απλο:
ο οποιοσδηποτε μπορει να εισπραξει μια αποζημιωση αν ο ασφαλισμενος (υποθετω ο ασφαλισμενος κατα την επελευση του συμβαντος) τον εξουσιοδοτησει να εισπραξει.
Για την καταργηση του νομου δεν το ηξερα, δηλαδη εβγαλαν ενα νομο κ 2 χρονια μετα τον κατηργησαν? Ωραια πραγματα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σωστο το τελευταιο, ειναι τοσο απλο:ο οποιοσδηποτε μπορει να εισπραξει μια αποζημιωση αν ο ασφαλισμενος (υποθετω ο ασφαλισμενος κατα την επελευση του συμβαντος) τον εξουσιοδοτησει να εισπραξει.
**
Για την καταργηση του νομου δεν το ηξερα, δηλαδη εβγαλαν ενα νομο κ 2 χρονια μετα τον κατηργησαν? Ωραια πραγματα.**Αστειέυεσαι..... εδω αλλαζουν ολοκληρο νομοσχεδιο σε 2 μερες και σου φανηκε που πηραν 'πισω' νομο που ίσχυε 2 χρόνια?
-
Να κάνω μια ερώτηση. Έχω bonus malus 2 και θέλω να πάω στην anytimeonline. Εξακολουθεί να ισχύει το 2? Έχει προστασία bonus malus? Γιατί σε άλλο συμβόλαιο που έχω στην anytime δεν αναφέρει πουθενά για bonus malus. Άρα αν θελήσω του χρόνου να φύγω από αυτή το bonus malus έχει χαθεί και θα ξεκινάει από την αρχή?
-
η anytime δεν εχει προστασια μπονους μαλους.
δε σου ζητανε το παλιο συμβολαιο, απο την πινακιδα βλεπουν αν ειχες ατυχημα μεσα στην τελευταια 5ετια και σε χρεωνουν αναλογα
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Δεν ειναι ακριβως ιδιες οι καλυψεις η ελπα ειναι εκτος φιλικου και η οδικη χρεωνεται εξτρα... ημουν στο ιδιο διλλημα πριν κανα μηνα (μετα απο προταση του ασφαλιστη για την ελπα) κ επελεξα anytime τελικα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Να ξερεις παντως πως αν δεν κανεις το συμβολαιο μεσω ιντερνετ (= πιστωτικη καρτα) αλλα ταχυδρομικα με αντικαταβολη, η τιμη ειναι γυρω στα 20€ πααραπανω απ'οτι βγαζει το σαιτ.Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Βέβαια, για τη διαφορά των 20€ δεν λέει πουθενά κάτι, αντίθετα λέει ότι η μεταφορά με κούριερ είναι δωρεάν.
Διαφημίζει και η milenium bank την anytime. Ρώτησα και μου βγάλανε +10€ το εξάμηνο (κατά τα άλλα έχουνε τους ίδιους όρους, όπως μου είπανε). -
Δεν καταχωρούν όλες οι εταιρίες στοιχεία στην ΥΣΑΕ
-
Είναι λογική η επιβάρυνση του 30+% που βαραίνει τους κάτω των 23; Λες και κάνοντας παραπάνω 1.500 χιλιόμετρα το μήνα οδηγάω χειρότερα από τον παππού 60 χρονών με τον καταρράκτη, ή το ζώο που είναι 30 χρονών.
Το value της anytime μου βγαίνει 330 ευρώ το 6μηνο, ενώ ο πατέρας για ίδιου κυβισμού αυτοκίνητο πλήρωσε 200 ευρώ περίπου.
Γενικά, ψάχνω το καλύτερο value for money για ασφάλεια με κάποια έξτρα (θραύση κρυστάλλων, πυρκαγιά, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ, οδική βοήθεια έχω λόγω ΕΛΠΑ για 11 μήνες ακόμα).. Για μικτή δεν ενδιαφέρομαι. Καμία ιδέα;
Αυτοκίνητο, mitsubishi lancer 1.3, 15ετίας.
-
@ matt21 , Έχεις ΠΜ
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Δεν ειναι ακριβως ιδιες οι καλυψεις η ελπα ειναι εκτος φιλικου και η οδικη χρεωνεται εξτρα... ημουν στο ιδιο διλλημα πριν κανα μηνα (μετα απο προταση του ασφαλιστη για την ελπα) κ επελεξα anytime τελικα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Να ξερεις παντως πως αν δεν κανεις το συμβολαιο μεσω ιντερνετ (= πιστωτικη καρτα) αλλα ταχυδρομικα με αντικαταβολη, η τιμη ειναι γυρω στα 20€ πααραπανω απ'οτι βγαζει το σαιτ.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Βέβαια, για τη διαφορά των 20€ δεν λέει πουθενά κάτι, αντίθετα λέει ότι η μεταφορά με κούριερ είναι δωρεάν.
Διαφημίζει και η milenium bank την anytime. Ρώτησα και μου βγάλανε +10€ το εξάμηνο (κατά τα άλλα έχουνε τους ίδιους όρους, όπως μου είπανε).Ναι το συμβολαιο ιδιο ειναι, η χρεωση αναλογει στον τροπο αποκτησης απ'οτι καταλαβαινω
-
Nα ρωτησω κατι για τη συμπληρωση των στοιχείων στην anytime, εκει που λέει ασφαλιζόμενη αξία οχήματος, πως ξέρω ποια είναι η τρέχουσα εμπορική αξία?
Αυτά δεν τα ξέρουν μόνο οι αφαλιστικές? -
http://www.autotriti.gr είναι η απάντηση που ψάχνεις. Πίνακας τιμών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
-
στη φορμα της anytime βαζεις το μοντελο και τη μαρκα του αυτοκινητου, την ηλικία του και σου βγαζει εκει ενα ευρος τιμων.
Διαλεγεις το χαμηλοτερο και συνεχιζεις.αν βαλεις μικροτερο ποσο απο το χαμηλοτερο προτεινομενο ειναι 'υπασφάλιση'
το εχουμε συζητησει μερικες σελιδες πριν
edit:τωρα ειδα οτι δεν σου βαζουν υποχρεωτικα το ποσο, βαζεις οποιο θελεις.
τι να πω, μυλος.εντω μεταξυ εβαλα τυχαια για το σουμπαρου και μου βγαζει τιμη εξαμηνου 80€ περισσοτερο απο την ERGO που εχω τωρα
-
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
Nα ρωτησω κατι για τη συμπληρωση των στοιχείων στην anytime, εκει που λέει ασφαλιζόμενη αξία οχήματος, πως ξέρω ποια είναι η τρέχουσα εμπορική αξία?
Αυτά δεν τα ξέρουν μόνο οι αφαλιστικές?Βαζεις ο,τι νομιζεις η θελεις εσυ και μετα σε καλουνε και τα κανονιζετε τηλεφωνικως.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Το συμβολαιο μου ελειξε στις 4-1. Μου ηρθε αναναιωτηριο αλλα με σκοπο να κάνω anytime δεν το εχω πληρώσει. Αν κανω το συμβόλαιο στην anytime παύει αυτόματα το αναναιωτηριο και το παλιο συμβόλαιο ή πρέπει να κάνω κάτι εγώ? Απο τις 4-1 μεχρι πχ σήμερα αν κανω το νεο συμβόλαιο στην anytime, το κενο ανασφάλισης που εχω μπορει να μυ δημιουργησει κάπου 'θεμα'?
-
Μετά την ληξη υπαρχει ενας μηνας επιπλεον καλυψης, αν και ΜΕΤΑ το μηνα δεν πληρωσεις ΤΟΤΕ ληγει αυτοματα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτά δεν τα ξέρουν μόνο οι αφαλιστικές?Βαζεις ο,τι νομιζεις η θελεις εσυ και μετα σε καλουνε και τα κανονιζετε τηλεφωνικως.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Aφού βγάζει παράθυρο που μεταξυ άλλων λέει οτι
' H ελάχιστη αξία που μπορεί να ασφαλιστεί ένα όχημα είναι €4.000
Η μέγιστη αξία που μπορεί να ασφαλιστεί ένα όχημα είναι €50.000 '
Αυτό το βγάζει σε όλους ή σε μενα ανάλογα με το IX που έβαλα?
Άρα θα βάλω 4000...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ