-
Απορώ τι κάθεστε στην Εθνική
Ούτε φθηνή , ούτε γρήγορη , ούτε περισσότερο αξιόπιστη από άλλες .Περασμένα μεγαλεία . . . συζητώντας τα να κλαις .
-
Εγω, σε περιπτωση συμβαντος που ετυχε πριν 3 εβδομαδες, ειχα αυθημερον ερχομο του πραγματογνωμονα (το πρωι πηρα για ραντεβου, το μεσημερι της ιδιας μερα ειδε το αυτοκινητο ο πραγματογνωμονας). Ενημερωθηκα μετα απο 2,5 εβδομαδες με μηνυμα στο κινητο οτι η πληρωμη εχει εγκριθει, κ οταν επιτελους ερθει το ανταλλακτικο (ενας καθρεπτης, με τα ποδια απο Γερμανια...) για να τους στειλω τιμολογια, θα σας πω κ ποσο γρηγορα τα πηρα.
ΥΓ Ειμαι στην Εθνικη γιατι ειναι η μοναδικη που ασφαλιζε κανονικοτατα καμπριο, χωρις μαλακισμενες εξαιρεσεις κλπ κλπ. Κατι κουφα που ακουσα απο Groupama, Victoria κ αλλη μια 'γνωστη' που δεν θυμαμαι.
-
τελικα η καθε εταιρία ειναι 'καλη' καπου.
απ'οσες περασα (και μαλλον ειναι πολλες) η πιο γρηγορη στην πληρωμη ηταν η ERGO (Victoria τοτε)
...
στο τελος βαζω την Αγροοτική (πολυ πρηξιμο... ) -
-
Μια ερωτηση παιδια. Τη προηγουμενη Δευτερα στις 24/10 ενας με τρακαρε εν κινησει στην εθνικη οδο. Ευτυχως δεν ειχαμε μεγαλη ταχυτητα και περιοριστικε μονο σε υλικες ζημιες. Ανοιχτηκε φακελος για το ατυχημα στην international life και με πληρωνουν κανονικα (φταιει 100% ο αλλος).
Το αμαξι μου ειναι peugeot 307 xsi (μοντ. 2002). Η ζημια μου ειναι 1540ευρω. Περιπου 800ευρω ανταλλακτικα (δεξια πορτα, γρυλλος παραθυρου, και τα αντιστοιχα διακοσμητικα της πορτας), και αλλα 700κατι η δουλεια φανοβαφειου. Η δουλεια φανοβαφειου πληρωνεται 100% χωρις παλαιοτητες.
Με τα ανταλλακτικα ειναι το θεμα. Εγω εχω ανταλλακτικα 800ευρω. Η παλαιοτητα στην international life ισχυει για αυτοκινητα >3χρονια, αρα το δικο μου εχει παλαιοτητα 6 χρονων! Καθε χρονο ειναι +5% παλαιοτητα αρα στα ανταλλακτικα εχ 30% παλαιοτητα.
Η lion Θεσσαλονικης μου κανει εκπτωση στα ανταλλακτικα 15% ή 20%. Αρα θα επιβαρυνθω 10% ή 15%, σωστα??? Αυτο αν κανω σωστα υπολογισμους βγαινει στα 80-100ευρω περιπου που πρεπει να βαλω απο τη τσεπη μου.
Λοιπον, μιας και η παλαιοτητα ειναι παρανομο μετρο και το ποσο ειναι ελαχιστο για να κινηθεις δικαστικα 80-100ευρω, τι κανω?? Το πληρωνω και μουγκα, ή πληρωνω τη ζημια μου και το παω δικαστικα? 1500ευρω θα με ζορισουν αν τα δωσω αλλα υπαρχουν για να καλυψουν τη ζημια και να τα παρω μετα απο μερικα χρονια με τοκους. Μπορω ομως να πιεσω την ασφαλιστικη να μου τα πληρωσει, ωστε να τελειωσει εδω το θεμα και να μου πληρωσουν ολη τη ζημια?
Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Η lion Θεσσαλονικης μου κανει εκπτωση στα ανταλλακτικα 15% ή 20%. Αρα θα επιβαρυνθω 10% ή 15%, σωστα??? Αυτο αν κανω σωστα υπολογισμους βγαινει στα 80-100ευρω περιπου που πρεπει να βαλω απο τη τσεπη μου.
η εκπτωση ομως θα φαινεται και στο τιμολογιο, οποτε παλι θα σου κοψουν απο το εναπομείναν ποσο.
Η μονη λυση (αν δεχτει η εταιρια) ειναι η εκπτωση να σου δοθει πχ σε ενα σερβις
-
Ποστάρω ένα pm που έκανα σε ένα φίλο σε σχετική ερώτηση .
Το σχόλιο είναι γενικό και αφορά όλους όσοι παιδεύονται με την κάλυψη της Νομικής Προστασίας .
Αναλυτικά ,
αγοράζοντας Νομική Προστασία με τιμή 15-20 euro μέσα σε ένα πακέτο καλύψεων έχουμε μία μικρή σειρά απλοϊκών καλύψεων συνήθως έως του ποσού των 3,000 euro .
Οι ασφαλιστικές , είτε κάνουν συμβάσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες Νομικής Προστασίας είτε χρησιμοποιούν το τμήμα Νομικής Προστασίας το οποίο ούτως η άλλως η ίδιες διατηρούν και πληρώνουν για να δώσουν την κάλυψη αυτή ως κατά κεφαλή rider .
Ουσιαστικά δηλαδή , χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κόστος εισπράττουν 30-40-50 euro το χρόνο σε ένα ποσοστό π.χ. 30-40% των ασφαλισμένων που αγόρασαν πακέτο καλύψεων . Do the math . . .
Φυσικά αφορά μόνο υποθέσεις που δεν εμπλέκουν στην διεκδίκηση την Εταιρεία που μας πούλησε την κάλυψη . Η οποία έχει σαφή και ρητή εξαίρεση από οποιαδήποτε διεκδίκηση ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το αναγωγικό της δικαίωμα.
Π.χ. . . βλέπε παρακάτω ,Μία αγορά ξεχωριστού συμβολαίου μπορεί να δώσει στον ασφαλισμένο σειρά καλύψεων οι οποίες όχι μόνο δεν συμπεριλαμβάνονται όπως προανέφερα αλλά έχουν και σαφώς μεγαλύτερα όρια .
Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 βασικές Εταιρείες παροχής Νομικής Προστασίας .
DAS και ARAG .Ελπίζω να βοήθησα.
Εν ολίγοις , με μία απλή αντιγραφή ... μην κουραστούμε κιόλας
' *Ποιος Καλύπτεται
Ο Κύριος-Κάτοχος του Οχήματος ο εκάστοτε Οδηγός οι Επιβαίνοντες ο Λήπτης της Ασφάλισης όταν οδηγεί Όχημα που δεν του ανήκει
Που Καλύπτεστε
Οπουδήποτε παρουσιαστεί η ανάγκη, στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις Ευρωπαϊκές και Παραμεσόγειες Χώρες
Καλύψεις
Ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει ο Ασφαλισμένος μας έχει ένα ευρύ φάσμα καλύψεων:Διεκδίκηση Αποζημιώσεων
- διεκδίκηση - εξώδικο ή/και δικαστικά - από τρίτους και τις Ασφαλιστικές τους Εταιρίες των νόμιμων
- αποζημιώσεων για ζημιές/βλάβες που προκάλεσαν στο ΑσφαλισμένοΌχημα/Οδηγό/Επιβαίνοντες
Υπεράσπιση σε Ποινικά Δικαστήρια
- όταν ο Οδηγός εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα που επιφέρει τραυματισμό ή απώλεια ζωής τρίτων
Διοικητικές προσφυγές
- όταν υπάρξει αφαίρεση άδειας οδήγησης λόγω παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών)
Διεκδικήσεις και Αποκρούσεις από Ενοχικές Συμβάσεις
όταν αποδειχθεί ελαττωματικό το καινούργιο Όχημα που αγοράσατε όταν σας προξενήσουν ζημιά σε κάποιο parking όταν αντιμετωπίσετε πρόβλημα στη μεταβίβαση ή την ανταλλαγή του παλαιού σας Οχήματος εάν γίνει κακή επισκευή του Οχήματος σας στο συνεργείο
Πραγματογνωμοσύνη
- σε περίπτωση ατυχήματος με το Ασφαλισμένο Όχημα - ανεξάρτητα από την υπαιτιότητα - για όλες τις ζημιές άνω των € 400 που συμβούν στην ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ & ΒΟΛΟ, αλλά και οπουδήποτε στην Ελλάδα σε περίπτωση ολικής καταστροφής
Διαφορές του Ασφαλισμένου μας με την Ασφαλιστική του Εταιρία
- όταν η Ασφαλιστική του Εταιρία δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις από ζημιές, όπως φωτιά, κλοπή κλπ.
Κάλυψη Εξόδων Μετακίνησης, Διανυκτέρευσης και Διατροφής του Ασφαλισμένου Οδηγού και ενός (1) Μάρτυρα του
- στην περίπτωση που δικάζεται σε Ποινικό Δικαστήριο εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του
Άμεση Πληρωμή Ζημιών που προκαλούνται από Υπαιτιότητα Οδηγού Ανασφάλιστου Οχήματος
- αφού προηγηθεί πραγματογνωμοσύνη, καταβάλλεται αμέσως από τη DA.S. το 70% του κόστους των υλικών ζημιών του Ασφαλισμένου Οχήματος
Αποκρούσεις Αγωγών σε ειδικές περιπτώσεις,
- εάν δεχτείτε αγωγή επανείσπραξης από την Ασφαλιστική σας Εταιρία κά
Προσεπίκληση της Ασφαλιστικής Εταιρίας Αστικής Ευθύνης του Ασφαλισμένου μας
- εάν δεχτείτε αγωγή που στρέφεται μονομερώς εναντίον σας ' *
-
Επιλογή 1: μινέττα, φουλ εκτός ιδίων ζημιών, δεν είμαι σίγουρος αν έχει οδική βοήθεια, μέσω ασφαλιστή ==> 323ε/6μηνο
Επιλογή 2: anytime (interamerican), φουλ εκτός ιδίων ζημιών, με οδική βοήθεια, μέσω site ==> 307ε/6μηνοTι λέτε?
-
323 eyro;;;;
σαν πολλα δεν ειναι;;; να βγαλεις μηπως τιποτε;;
απο τα δυο, μινεττα θα εβαζα
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
323 eyro;;;;σαν πολλα δεν ειναι;;; να βγαλεις μηπως τιποτε;;
Other people's money
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
323 eyro;;;;
Other people's money
-
Στο λέω για να μην συγχίζεσαι και σου ανεβαίνει η πίεση.
-
xenos τί αυτοκίνητο έχεις?
-
323 eyro;;;;σαν πολλα δεν ειναι;;; να βγαλεις μηπως τιποτε;;
Εγώ να βγάλω τα μισά, δεν έχω πρόβλημα. Ο ασφαλιστής μου δεν ξέρω αν το δεχτεί.
Από καλύψεις δεν βγάζω ολική/μερική κλοπή κλπ. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
xenos τί αυτοκίνητο έχεις?μξ5, '09.
-
Πηρα τηλ στην anytime να ρωτησω για το Subaru.
Το εκανα γιατι στη φορμα που συμπληρωνω για προσφορα, μου βγαζει ελαχιστη τιμη που μπορω να το ασφαλισω 29000+€Πηρα τηλ λοιπον για να μου κανουν προσφορα με μικροτερο ασφαλισμενο κεφαλαιο.
εξήγησα οτι αυτη η τιμη δεν παιζει με τιποτα στην αγορα και ζητησα ασφαλιση για αξια 23000€.'Γινεται' μου είπαν, αλλα οτιδηποτε χρειαστει να καλυψει η εταιρία σε σχεση με την αξια του αυτοκινητου (κλοπη, φωτια κλπ) θα μου δινουν το ποσοστο επι το κλασμα 23/29
Αν καταλαβα καλα, θεωρουν οτι το αυτοκινητο κοστιζει ενα χ ποσο.
Αν εγω θελησω να μειωσω το ποσο αυτο, αντιστοιχα θα μειωθουν και οι υποχρεωσεις τους.Πανε καλα;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Το εκανα γιατι στη φορμα που συμπληρωνω για προσφορα, μου βγαζει ελαχιστη τιμη που μπορω να το ασφαλισω 29000+€Πηρα τηλ λοιπον για να μου κανουν προσφορα με μικροτερο ασφαλισμενο κεφαλαιο.
εξήγησα οτι αυτη η τιμη δεν παιζει με τιποτα στην αγορα και ζητησα ασφαλιση για αξια 23000€.'Γινεται' μου είπαν, αλλα οτιδηποτε χρειαστει να καλυψει η εταιρία σε σχεση με την αξια του αυτοκινητου (κλοπη, φωτια κλπ) θα μου δινουν το ποσοστο επι το κλασμα 23/29
Αν εγω θελησω να μειωσω το ποσο αυτο, αντιστοιχα θα μειωθουν και οι υποχρεωσεις τους.Πανε καλα;
Αυτό δεν είναι το λογικό;
Διαφορετικά όλοι θα τα ασφαλίζαμε για 3000. -
μα 29000 (29400 μεχρι 34300 δινει στο σάιτ) ειναι πολλα χρηματα για το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Δηλαδη αν το ασφαλισω για 33000€ και γινει κατι ασχημο, θα με αποζημιωσει η αταιρια για 33000€ ή θα μου πουν 'συμφωνα με τα στοιχεια της αγορας το κοστολογουμε με 23000€ και τόσο θα σας αποζημιώσουμε';
αυτο ρωταω γιατι μου φαίνεται οξύμωρο
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Διαφορετικά όλοι θα τα ασφαλίζαμε για 3000.
δεν μας υποχρεωνει κανεις να το ασφαλισουμε για κλοπη και αλλους κινδύνους.
αν το κανουμε το κανουμε σε ενα λογικο ποσο που ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.το μικρο πχ του εχω μονο τα βασικα, τι να ασφαλισω; κλοπη για 3 ή 4000€
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Σωστή είναι η απαντηση τους για την αποζημίωση 23/29 επι του ποσού της ζημιάς μόνο εαν η αξία του αυτοκινήτου είναι 29.000 ευρώ την στιγμη της ζημιάς.
Επίσης με την απάντηση αυτή μπορείς σωστά να υποθέσεις ότι αν συμβεί ολική απώλεια από καλυπτόμενο κίνδυνο σε αυτό το 6μηνο θα σου πληρώσουν 29.000 χωρίς να αρχίσουν να ψαχνουν στην αγορά αν κάνει 13 , 23 ή 33Κ.
Ρωτησε το τμήμα ζημιών ( και όχι το τμημα εκδόσεων γιατι αυτοί μπορεί να σου υποσχεθούν τα πάντα) τι παίζει στην περίπτωση αυτή ? ( τουλαχιστον να εχεις προφορική απαντηση αφού δεν μπορείς να εχεις γραπτη) -
Και εμένα μου το έβγαλε το παράθυρο αυτό την 1η φορά και με ποσό ασφάλισης 16200 ==> κόστος 306ε. Μετά όμως που το ξανάκανα έβαλα ποσό ασφάλισης 14000 το πήρε κανονικά ==> κόστος 300ε.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ