-
+1
-
Αρκεί άραγε η χειρόγραφη σφραγισμένη απόδειξη (όχι διάτρητη);
Εσεις που παίρνετε και απόδειξη χωριστή, ταυτόχρονα σας υπογράφουν και στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή όχι;
-
**@ aris07 **
Φρόντισε να ενημερώσεις την εταιρεία , να έρθει πραγματογνώμονας , να βγάλει φωτογραφίες , να κάνει εκτίμηση να συμπληρώσεις την δήλωση , να προσκομίσεις τα τιμολόγια επισκευής και αντικατάστασης . Η Chartis είναι σοβαρή εταιρία , λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα και θα αποζημιωθείς βάση των όρων του συμβολαίου . Αρκεί να ξέρεις τι είχες αγοράσει.Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Η εταιρεία ενημερώθηκε με φαξ άμεσα,ο πραγματογνώμονας ήρθε την ίδια μέρα λίγο πριν το μεσημέρι,έβγαλε φωτό,έκανε εκτίμηση,την υπέγραψα,αλλά δεν εχω προσκομίσει τιμολόγια (+ προσφορές όπου δεν εχω ακόμα τιμολόγια),γιατί μου λείπει η έκθεση της αστυνομίας που θα είναι έτοιμη την τρίτη..
Το αν ξέρω τι είχα αγοράσει θα φανεί στο άμεσο μέλλον -
Εύχομαι να πάνε όλα καλά , ότι χρειαστείς εδώ είμαστε .
-
'Ίδιες ζημιές
Καλύπτονται οι ζημιές που θα υποστεί το ασφαλισμένο αυτοκίνητο αποκλειστικά από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή, ανατροπή ή κατακρήμνιση, είτε ο ασφαλισμένος φέρει ευθύνη, είτε όχι.Η κάλυψη για τις ίδιες ζημιές δίδεται με απαλλαγή €1.000. '
Τι εννοουμε με τον Ορο απαλλαγη ?...Βρηκα το οχημα μου τρακαρισμενο απο παρκαρισμα !!!Συμφερει η οχι να κανω δηλωση ?
-
Aν η ζημιά κοστολογείται πάνω από 1000 ευρώ, εσύ καλείσαι να πληρώσεις το ποσό της απαλλαγής και η ασφαλιστική το υπόλοιπο.
Αν είναι κάτω από 1000 ευρώ, τα πληρώνεις από την τσέπη σου. -
Σε ευχαριστω για την επεξηγηση , κ κατι ακομα πλζ ... Περιπου κανα 300ρι ειναι η ζημια μ .Πληρωνω , αν ξαναγινει κατι παρομοιο παντα θα πληρωνω τα πρωτα 1000ευρω ?...αν ναι δεν εχει νοημα να κανω δηλωση!! τι κερδιζω απο ολη αυτην την ιστορια ? το τρεξιμο ....?
-
παιδιά θέλω την συμβουλή σας!!! λοιπών έχουμε και λεμέ! ήρθε η ωρα για ασφαλεια νεα! σην μηνετα με ασφαλιζουν το γκολφ 355ευρω με επασφαλιστρο καθος ειμαι 22,5 , κάτοχος αυτοκινήτου ο πατέρας μου (στα χαρτιά! ) και λεω εγω τωρα! αν βγαλω το επασφαλιστρο. να πληρώνω μια απλή ασφάλεια πχ με 230 ευρω έχει την anytime value θα ειμαι καλημενος σε περίπτωση ατυχηματος!? τι γινετε σε αυτή την περίπτωση!? το λογικο του μυαλου μου ειναι οτι με κάλυπτε απο την στιγμή που ειναι στο όνομα του πατέρα μου κ το αμάξι (Αφού αυτο ασφαλίζουμε κ οχι το πρόσωπο που το οδηγάει!) αλλά κ η ασφάλεια...
να συμπληρώσω ότι εχω τελείως μηδενικά ατυχήματα (δόξα τον θεό!) απο τα 18 μου που οδηγαω!
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
παιδιά θέλω την συμβουλή σας!!! λοιπών έχουμε και λεμέ! ήρθε η ωρα για ασφαλεια νεα! σην μηνετα με ασφαλιζουν το γκολφ 355ευρω με επασφαλιστρο καθος ειμαι 22,5 , κάτοχος αυτοκινήτου ο πατέρας μου (στα χαρτιά! ) και λεω εγω τωρα! αν βγαλω το επασφαλιστρο. να πληρώνω μια απλή ασφάλεια πχ με 230 ευρω έχει την anytime value θα ειμαι καλημενος σε περίπτωση ατυχηματος!? τι γινετε σε αυτή την περίπτωση!? το λογικο του μυαλου μου ειναι οτι με κάλυπτε απο την στιγμή που ειναι στο όνομα του πατέρα μου κ το αμάξι (Αφού αυτο ασφαλίζουμε κ οχι το πρόσωπο που το οδηγάει!) αλλά κ η ασφάλεια...να συμπληρώσω ότι εχω τελείως μηδενικά ατυχήματα (δόξα τον θεό!) απο τα 18 μου που οδηγαω!
Μηπως να αλλαξεις εταιρεια;Ετσι κι αλλιως πληρωνεις παρα πολλα.
-
τωρα το πήρα χαμπάρι! και το αστείο ειναι οτι είναι φίλος μας ο ασφαλιστής! ΧΑΧαχα..εδω κολαει το παλιό ελληνικό ρητό με δικούς σου φάε και πιες και αλισβερίσι μην κανείς!
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
παιδιά θέλω την συμβουλή σας!!! λοιπών έχουμε και λεμέ! ήρθε η ωρα για ασφαλεια νεα! σην μηνετα με ασφαλιζουν το γκολφ 355ευρω με επασφαλιστρο καθος ειμαι 22,5 , κάτοχος αυτοκινήτου ο πατέρας μου (στα χαρτιά! ) και λεω εγω τωρα! αν βγαλω το επασφαλιστρο. να πληρώνω μια απλή ασφάλεια πχ με 230 ευρω έχει την anytime value θα ειμαι καλημενος σε περίπτωση ατυχηματος!? τι γινετε σε αυτή την περίπτωση!? το λογικο του μυαλου μου ειναι οτι με κάλυπτε απο την στιγμή που ειναι στο όνομα του πατέρα μου κ το αμάξι (Αφού αυτο ασφαλίζουμε κ οχι το πρόσωπο που το οδηγάει!) αλλά κ η ασφάλεια...να συμπληρώσω ότι εχω τελείως μηδενικά ατυχήματα (δόξα τον θεό!) απο τα 18 μου που οδηγαω!
Χωρίς να είμαι σίγουρος 100%, αν αφαιρέσεις το επασφάλιστρο(πριν γίνεις 23) και εμπλακείς σε ατύχημα στο οποίο θα είσαι εσύ ο οδηγός, υπάρχει περίπτωση η ασφαλατική να μην σε αποζημειώσει.
-
ορθον το ανωτερω.
Ξεκινας με λαθος συλογισμό.Ο ΟΔΗΓΟΣ του αυτοκινητου ασφαλιζεται... Βλεπεις... δε παει μονο του, καποιος το κουμανταρει κι αυτος εχει την ευθυνη..
Το οτι το οχημα ειναι στο ονομα του οποιουδηποτε δε λεει και πολλά.
Γι αυτο υπαρχουν τα επασφαλιστρα νεου οδηγου σε διπλωμα , νεου σε ηλικία κ.λ.π.
ειδικά οταν εχουμε μια μονιμη κατασταση
Το παιδί μου το εχω δηλωμενο στο δικο μου αυτοκινητο. ( προ μηνός, γι αυτο και εχω προσωπικη αποψη)ΤΟ ΣΩΣΤΟ ειναι να..... εισαι δηλωμενος ως οδηγός με το προσθετο επασφαλιστρο.
Γιατι υπαρχει η περιπτωση ο αλλος οδηγός ΝΑ ΜΗΝ δεχτει οτι... οδηγουσε ο πατερας σου. Κι αυτο φαιρνει 2 περιπτωσεις. ή η ασφαλιστική καλυπτει μεν τον αλλο ΑΛΛΑ τα ζητα μετα απο εσενα, ή ΔΕΝ πληρωνει τον αλλο θεωρωντας παραβιαση των ορων του συμβολαιου ( προφανως ) οποτε ο αλλος τα ζητα απευθειας απο εσενα, και θα ζηταει βεβαιως 'την αρτα με τα γιαννενα' κι οτι παρει...Θες το κεφαλι σου ησυχο?? δηλωνεσαι και πληρωνεις το επασφαλιστρο.
Θες το 'ζειν επικηνδυνως'??? Εσυ αποφασιζεις αν αξιζει...Και μην σκεφτεσαι ΜΟΝΟ τις υλικές ζημιες..... σκεψου πχ να υπαρχει τραυματισμός του αλλου και να φταις.... 'Την εκατσες'
-
δλδ στο πολυτεκνικο μας τι πρεπει να κανω!? να στηθω στον ασφαλιστη!? να δηλωσω ολη την οικογενεια!? δεν ειναι λογικη αυτη!..γτ ενταξ δεν λεω στο εξαμηνο νοεμβριου-απριλιου κανω μαξ 3000χλμ δλδ πολυ λιγη χρηση...ενω στο αλλο κανω πανω απο 9000..τωρα αν τυχει ετιχε! θα ειμαι γκαντεμης!....παντος αυτο που ξερω καλα ειναι οτι αν τυχει κατι υπογραφη δεν μπενει με τιν καμια....οποτε θα ειμαι καλημενος αν θελει να καλυφτει κ να μην τρεχει σε δικαστιρια....
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα της εφορίας: Τι βάζετε στις δαπάνες; Φωτοτυπία του συμβολαίου;
απο δυο διαφορετικα γραφεια που παιρνω ασφαλιστηρια, μου δινουν και αποδειξη μαζι με το συμβολαιο.
(νομιζω και η anytime) στελνει επισης αποδειξη εκτος απο το συμβολαιο
Την αποδειξη βαζωδίνει απόδειξη η anytime?
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
δλδ στο πολυτεκνικο μας τι πρεπει να κανω!? να στηθω στον ασφαλιστη!? να δηλωσω ολη την οικογενεια!?....Οσους οδηγουν προφανως, ΑΝ υπαρχει καποιος λογος να εχουν επασφαλιστρο... Αληθεια στην anytime δεν αναρωτηθηκες αφου ασφαλιζουν το αυτοκινητο ΓΙΑΤΙ ρωτανε ηλικία και εμπειρια οδηγου????
δεν ειναι λογικη αυτη!......
.....
τωρα αν τυχει ετιχε! θα ειμαι γκαντεμης!........
Ενω ΑΥΤΗ ειναι λογικη....
παντος αυτο που ξερω καλα ειναι οτι αν τυχει κατι υπογραφη δεν μπενει με τιν καμια....οποτε θα ειμαι καλημενος αν θελει να καλυφτει κ να μην τρεχει σε δικαστιρια....
τι ακριβως ΔΕΝ θα υπογραψεις παρουσια τροχαιας??
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα της εφορίας: Τι βάζετε στις δαπάνες; Φωτοτυπία του συμβολαίου;
απο δυο διαφορετικα γραφεια που παιρνω ασφαλιστηρια, μου δινουν και αποδειξη μαζι με το συμβολαιο.
αν θυμαμαι καλα, πληρωνεις με την καρτα κι ερχεται το συμβολαιο και η αποδειξη ταχυδρομικως.
Αν πληρωσεις με μετρητα σε καποιο γραφειο ιντεραμερικαν σου δινουν την αποδειξη επιτοπου -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
αν θυμαμαι καλα, πληρωνεις με την καρτα κι ερχεται το συμβολαιο και η αποδειξη ταχυδρομικως.
Αν πληρωσεις με μετρητα σε καποιο γραφειο ιντεραμερικαν σου δινουν την αποδειξη επιτοπουμε κάρτα (prepaid), ταχυδρομικώς δεν είχε απόδειξη.
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Πολυ σωστα σου απαντησε ο fokion_sportage.
τωρα αν δεν θελεις να πληρωσεις το νομιμο επασφαλιστρο , απλά το ....κλειδωνεις εως 31/12 , κανεις υπομονη και μετα την 1/1 το ασφαλιζεις χωρις επασφαλιστρο. -
Όχι δεν θα έχεις ασφαλιστική κάλυψη.
Η ασφαλιστική σου σε περίπτωση ατυχήματος θ'αποζημιώσει τον τρίτο και μετά θα στραφεί εναντίον σου ζητώντας ό,τι κατέβαλε στον ζημιωθέντα τρίτο για το λόγο ότι δεν πλήρωσες επασφάλιστρο.
Μην παίζεις με αυτά! -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
τωρα το πήρα χαμπάρι! και το αστείο ειναι οτι είναι φίλος μας ο ασφαλιστής! ΧΑΧαχα..εδω κολαει το παλιό ελληνικό ρητό με δικούς σου φάε και πιες και αλισβερίσι μην κανείς!Παλι καλα να λες που εχεις φιλο ασφαλιστη και σε κάλυψε & με επασφαλιστρο 355...
αν ειχες κανει την μ@λ@κια να μπεις στο anytime με επασφαλιστρο , θα ειχες πληρωσει 414...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ