-
Κατ' αρχην ευχαρηστω για τις αμεσες απαντησεις σας.
απο οτι καταλαβα δεν μπορουμε να πουμε οτι καλυπτωνται η οχι η α βθμου συγγενεια, απολυτα.
εγω απετισα απο την ιντερσσαλονικα να καταγραψει ο πραγματογνωμονας την ζημια το οποιο το δεχτηκαν και μιλησα μαζι του ο οποιος δεν ηταν αρνητικος οπως ο υπαλληλος, απλα μου ειπε θα το δουμε.
Αυτο που αρνηθηκαν ηταν να μου δωσουν μια θετικη εκθεση οτι το ατυχημα δεν τυγχανχει αμφιβολιας απλα δεν πληρωνεται λογο α βαβμου συγγενειας. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
6μηνο ανανεωτήριο ΜΙΝΕΤΤΑ για το Duna με ΒΜ3. Άκουσον άκουσον:
- Σωματικές βλάβες τρίτων κ επιβαινόντων, 500χιλ ευρώ ανά θύμα
- Υλικές τρίτων, 500χιλ ευρώ
- Κάλυψη οδηγού, 15χιλ ευρώ
- Πυρκαγιά, 2935 ευρώ
- Τρομοκρατικές κλπ και αστική ευθύνη προς τρίτους, 2935 ευρώ
- Θραύση κρυστάλλων, 1000 ευρώ
- Καιρικά φαινόμενα (και κάλυψη χαλαζόπτωσης), 2935 ευρώ
- Φροντίδα ατυχήματος
- Προστασία BM
Καθαρά ασφάλιστρα: 148,16 ευρώ + πάσης φύσεως «καπέλα» = 209,06 ευρώ. Τα 2935 ευρώ που αφορούν το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο του αυτοκινήτου δεν μπορούν να μειωθούν άλλο, παρά το γεγονός ότι η αξία του οχήματος είναι μόλις το 1/6 του κεφαλαίου. Προστασία από μερική και ολική κλοπή δεν υπάρχει.
Αλήτες!
Μια χαρά είναι....και να μπορούσε να μειωθεί το κεφάλαιο θα κέρδιζες κανά 10άρικο..
Όντως είναι μια χαρά.
Αν βγάλεις τις καλύψεις που αφορούν τα 2935€ (πυρκαγιά κλπ) λόγο του ότι το όχημα σου δεν αξίζει πλεόν τόσα χρήματα θα κερδίσεις κάνα 20άρι-30άρι τον χρόνο.Αφού όντως το όχημα κοστίζει πλέον περί τα 500€ σκέψου σοβαρά και ζήτα την αφαίρεση των καλύψεων αυτών αφού έτσι και αλλιώς δεν θα σου δώσουν τα χρήματα αυτά σε καμμία περίπτωση.
Η πρακτική των εταιρειών είναι να τιμολογούν με μία μίνιμουμ αξία περί τα 3000 ευρώ (ανάλογα την εταιρεία) για καλύψεις όπως π.χ. η πυρκαγιά ή η ολική κλοπή ακόμα και αν το όχημα κοστίζει λιγότερα ή και μηδενικά πλέον λόγο παλαιότητας...
Σε τόσο παλιά οχήματα δεν έχει νόημα να έχεις καλύψεις πυρκαγιάς ή κλοπής αφού τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με την μίνμουμ αξία (π.χ.3000€) αλλά το ποσό που θα λάβεις είναι πολλαπλάσια μικρότερο από αυτήν (τρέχουσα εμπορική αξία δηλαδή)... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Σε τόσο παλιά οχήματα δεν έχει νόημα να έχεις καλύψεις πυρκαγιάς ή κλοπής αφού τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με την μίνμουμ αξία (π.χ.3000€) αλλά το ποσό που θα λάβεις είναι πολλαπλάσια μικρότερο από αυτήν (τρέχουσα εμπορική αξία δηλαδή)...Συγγνωμη, αλλα αφου πληρωνεις για 3000€, γιατι να μην παρεις αυτο το ποσο εαν στο κλεψουν η καει???
Οταν ειναι ολα οκ δηλαδη πληρωνεις για 3Κ κι οταν ερθει η ωρα να πληρωσουν αυτοι ισχυει η τρεχουσα εμπορικη??? Δεν ειμαστε καλα... -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Σε τόσο παλιά οχήματα δεν έχει νόημα να έχεις καλύψεις πυρκαγιάς ή κλοπής αφού τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με την μίνμουμ αξία (π.χ.3000€) αλλά το ποσό που θα λάβεις είναι πολλαπλάσια μικρότερο από αυτήν (τρέχουσα εμπορική αξία δηλαδή)...
Συγγνωμη, αλλα αφου πληρωνεις για 3000€, γιατι να μην παρεις αυτο το ποσο εαν στο κλεψουν η καει???
Οταν ειναι ολα οκ δηλαδη πληρωνεις για 3Κ κι οταν ερθει η ωρα να πληρωσουν αυτοι ισχυει η τρεχουσα εμπορικη??? Δεν ειμαστε καλα...Πάγια πρακτική των εταιρειών...
Αφενός το εν λόγο όχημα είναι υπερασφαλισμένο, δηλαδή ασφαλισμένο για αξία μεγαλύτερη από την τρέχουσα, άρα δεν θα λάβεις ποτέ κάτι παραπάνω από την τρέχουσα εμπορική... (νόμος των ασφαλειών)Αφετέρου οι ίδιες οι εταιρείες δεν θέλουν πλήρη προγράμματα σε τόσο φθηνά οχήματα λόγο του ότι πέρα από την ολική κλοπή αν προκύψει μερική κλοπή ή αν οι ιδιοκτήτης έχει μικτή και πρέπει να πληρωθεί ένα τρακάρισμα τότε η αποζημίωση μπορεί να είναι μεγαλύτερη της αξίας ολόκληρου του αυτοκινήτου.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει κατά κόρον με τα καινούργια μοντέλα όπου οι ασφαλιστές δήθεν κατά λάθος ξεχνάνε να μειώσουν την αξία κάθε έτος με αποτέλεσμα να πληρώνεις παραπάνω ασφάλιστρα λόγο μεγαλύτερης αξίας και στο τέλος να πέρνεις την τρέχουσα.
-
Σε τόσο παλιά οχήματα δεν έχει νόημα να έχεις καλύψεις πυρκαγιάς ή κλοπής αφού τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με την μίνμουμ αξία (π.χ.3000€) αλλά το ποσό που θα λάβεις είναι πολλαπλάσια μικρότερο από αυτήν (τρέχουσα εμπορική αξία δηλαδή)...
Συγγνωμη, αλλα αφου πληρωνεις για 3000€, γιατι να μην παρεις αυτο το ποσο εαν στο κλεψουν η καει???
Οταν ειναι ολα οκ δηλαδη πληρωνεις για 3Κ κι οταν ερθει η ωρα να πληρωσουν αυτοι ισχυει η τρεχουσα εμπορικη??? Δεν ειμαστε καλα...Για σκέψου να ασφάλιζα το Duna για είκοσι χιλιάδες ευρώ και μετά να το έκαιγα αξιώνοντας να πληρωθώ το ασφαλισμένο κεφάλαιο... Όλοι φωτιά θα τα βάζαμε τα αυτοκίνητά μας μετά.
-
Ναι βρε παιδι μου, αλλα αν εχεις σκοπο να δωσεις τα 500 ασφαλισε το μου για τοσα!! ειναι κοροιδια να πληρωνεις για 3 και να παιρνεις 500!
Τελοσπαντων να μην τη χρειαστεις την ασφαλεια ευχομαι!!
@ dpolal: καταλαβα, παιζουν με τη νοημοσυνη μας...
-
@ dpolal: καταλαβα, παιζουν με τη νοημοσυνη μας...Aυτό φυσικά ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να το έχουμε ανασφάλιστο...
Απλά πρέπει να ψάχνουμε καλά κατά πόσο μας καλύπτει κάτι πριν το «αγοράσουμε». (νόμος των αγορών) -
Αλοιμονο, δεν ειπα να το αφηνουμε ανασφαλιστο!!!
Απλα διαπιστωσα πως προσπαθουν να μας εκμεταλλευτουν Η ερευνα αγορας επιβαλλεται, σε ο,τι κι αν αγοραζουμε, φυσικα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
- Πυρκαγιά, 2935 ευρώ
- Φροντίδα ατυχήματος
- Προστασία BM
Καθαρά ασφάλιστρα: 148,16 ευρώ + πάσης φύσεως «καπέλα» = 209,06 ευρώ. Τα 2935 ευρώ που αφορούν το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο του αυτοκινήτου δεν μπορούν να μειωθούν άλλο, παρά το γεγονός ότι η αξία του οχήματος είναι μόλις το 1/6 του κεφαλαίου. Προστασία από μερική και ολική κλοπή δεν υπάρχει.
Αλήτες!
Μια χαρά είναι....και να μπορούσε να μειωθεί το κεφάλαιο θα κέρδιζες κανά 10άρικο..
Δεν το θεωρώ και μια χαρά...
Η Lancia Y που έχω, ασφαλισμένη για 4000Κ στην Anytime με όλες τις καλύψεις εκτός από μεικτή (και νομική προστασία, αλλά αφού ο koutsan έχει ελεύθερο χρόνο, αν χρειαστώ κάτι... ), κοστίζει 315€ το χρόνο αν θυμάμαι καλά (με διεύθυνση Ιωαννίνων βέβαια... ).Μόνον και μόνον η οδική βοήθεια, είναι σημαντική! Την επόμενη φορά kotetsi κοίτα και αλλού θα έλεγα...
-
There will be no next time...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
- Πυρκαγιά, 2935 ευρώ
- Φροντίδα ατυχήματος
- Προστασία BM
Αλήτες!
Δεν το θεωρώ και μια χαρά...
Η Lancia Y που έχω, ασφαλισμένη για 4000Κ στην Anytime με όλες τις καλύψεις εκτός από μεικτή (και νομική προστασία, αλλά αφού ο koutsan έχει ελεύθερο χρόνο, αν χρειαστώ κάτι... ), κοστίζει 315€ το χρόνο αν θυμάμαι καλά (με διεύθυνση Ιωαννίνων βέβαια... ).Μόνον και μόνον η οδική βοήθεια, είναι σημαντική! Την επόμενη φορά kotetsi κοίτα και αλλού θα έλεγα...
ANYTIME 192,16-203,41 ευρώ (με ανασφάλιστο και οδική-χωρίς πυρκαιά,τρομοκρατικές,κρύσταλλα,φυσικά φαινόμενα κάλυψη οδηγού και προστασία ΒΜ)
δεν παρέχει πρόσθετες κάλύψεις σε οχήματα αξίας -
Ξέρουμε αν το συμβολαιο της Mondial Assistance για ασφαλισμένους στην Εθνική καλύπτει για οδική βοήθεια και στην Ευρώπη;
-
Kαλησπερα σε ολους,ειμαι νεο μελος και 8α ηθελα την αποψη σας καθως μετα απο ερευνα με τηλ. στις ασφαλιστικες μου δημιουργηθηκε η εξης απορια:
Ας υποθεσουμε οτι εισαι σε μια ασφαλιστικη και εχεις ΒΜ 2 και προστασια bonus malus κ οτι κανεις μεσα σε 5 χρονια 2 ατυχηματα(2004,2009) που φερεις την ευθυνη.
1.στην ασφαλιστικη αυτη το bonus malus δεν αυξανεται,τι γινεται ομως αν τον 6-7ο χρονο πας σε μια αλλη ασφαλιστικη?
α.εχεις προσαυξημενο bonus malus+ασφαλιστρα γιατι εχουν περαστει στο συστημα τα ατυχηματα και αρα εισαι στα 2+(2+2)=6?
β.εχεις bonus mallus 2 οπως στην προηγουμενη αλλα αυξημενα ασφαλιστρα γιατι ειναι τα 2ατυχηματα στο συστημα αλλα δεν εχει παρελθει 8ετια για να διαγραφει το 1ο?
γ.δεν εχεις ουτε ασφαλιστρα ουτε BM προσαυξημενα?η απορια δημιουργηθηκε γιατι αλλες εταιριες δεν με ρωτησαν καθολου,αλλες μονο το ΒΜ,και αλλες ΒΜ και αριθμο ατυχηματων με δικη μου υπαιτιοτητα.
Στην τελευταια περιπτωση(ΙΝΤΕRΑΜERICAN) με ΒΜ 2 αλλα 2 ατυχματα το κοστος ανεβαινε σημαντικα.
(Συγγνωμη για την εκταση αλλα ηθελα να ειμαι οσο πιο ακριβης γινεται....ευχαριστω!) -
Δεν υπαρχει πλεον ενιαιος κανονας για το Β/Μ. Οπως δειχνει και η εμπειρια σου, η καθε εταιρια τιμολογει με δικο της συστημα, οπως εχουν δικαιωμα απο το νομο. Πολλες δε, δεν λαμβανουν καθολου υποψη το bonus malus, αλλα μονο τον αριθμο ζημιων.
-
VDV Ασφαλιστική Τέλος!
Νομίζω δεν έκανε αυτοκίνητα.... -
axa ασφαλιστικη για fiat 500 αυτοματο με αξια το Νοεμβριο του 2008, 14800 ευρω, αυτοι μου εδωσαν αξια ασφαλισης μετα απο δυο ετη, 8000 ευρω
Η προσφορα που μου εκαναν για μικτη ηταν ακομα πιο τραγικηΒλεπετε ειναι η μονη που δινει παροχη για ιδιες ζημιες, κλοπη (μικτη) με πρασινη καρτα αλλα αμα σου λενε πως σου ασφαλιζουν το αμαξι για το 70% της αξιας του αυτοκινητου δηλαδη καταληγουμε πως θα παρω κατι παραπανω απο 5000 ευρω σε περιπτωση κλοπης του αυτοκινητου οταν πχ θα βρισκομαι Γερμανια
Θα παραμεινω στην Ατλαντικη τελικα που ειναι μια χαρα και θα αρκεστω στη πρασινη καρτα με αστικη ευθυνη μονο.
-
Ασφάλισε το για όσο θέλεις αλλα κούφια η ώρα με αξίες αποζημίωσης 8,000 - 9,000 θα παίξεις. Μην το ασφαλίζεις για παραπάνω δεν υπάρχει λόγος και δεν θα τα πάρεις απο καμμια ασφαλιστική.
Τους ίδιους πίνακες έχουν και αφήνουν τον ασφαλιζόμενο να βάζει όσο θέλει για να είναι χαρούμενος και να κερδίζουν αυτοί παραπάνω. -
10k ευρω μου εδωσαν ως αξια ιντεραμερικαν και ατλαντικη και για τοσο το ασφαλισα
Στην αχα γιατι 8κ ευρω; -
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
10k ευρω μου εδωσαν ως αξια ιντεραμερικαν και ατλαντικη και για τοσο το ασφαλισα
Στην αχα γιατι 8κ ευρω;Aν θέλεις να δεις που ειναι live..... πήγαινε σε μια αντιπροσωπεία για ανταλλαγή και δες που στο παίρνουν. Είναι 50% τα μεταχειρισμένα διετίας στο 90% των περιπτώσεων
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στην αχα γιατι 8κ ευρω;Aν θέλεις να δεις που ειναι live..... πήγαινε σε μια αντιπροσωπεία για ανταλλαγή και δες που στο παίρνουν. Είναι 50% τα μεταχειρισμένα διετίας στο 90% των περιπτώσεων
Υπερβολή δεν είναι αυτό; Δεν μιλάμε για κάνα δίλιτρο ή μεγαλύτερο που δεν τα θέλει κανένας, μιλάμε για αυτοκίνητο πόλης, αυτόματο που έχει ζήτηση!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ