-
αλλα λεμε αλλα καταλαβαινεται... anyway...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
οι ασφαλιστικες ζητουν τα πολλα λεφτα ή τα ιδιωτικα νοσοκομεια ΥΓΕΙΑ/ΙΑΤΡΙΚΟ/ΜΗΤΕΡΑ/ΙΑΣΩ/ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ/ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΚΛΠ να μην αναφερω ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΗΣ/ΗΠΑ (αν φθασεις εκει ακους ποσα εκατονταδων χιλιαδων ευρω ως νοσηλεια...) ???
εδω οι γιατροι που δουλευουν στα ιδωτικα νοσοκομεια ξερουν καλυτερα τα ποσα που δινουν τα ασφαλιστηρια απο τους ιδιους τους ασφαλιστες...αν μιλαμε για μετρο αυτο πρεπει να ελθει στις νοσοκομειακες και ιατρικες χρεωσεις των ιδιωτικων νοσοκομειων (οι ασφαλιστικες απλα πρεπει να κανουν σωστη διαχειρηση των ασφαλιστρων και να πιεσουν τα ιδιωτικα νοσοκομεια να κρατησουν το κοστος σε λογικα επιπεδα ωστε να μην αναγκαζονται να το μετακυλουν μεσω των αυξησεων στον τελικο καταναλωτη ).
Γιατι ακριβως μυγιαστηκες? Ειπα ψεμματα καπου?
Αλλα μιας και το πιασες, εστω και απο την λαθος μερια... αντε να τα πουμε! Το κοστος το καθοριζουν οι ασφαλιστικες οι ιδιες! Καμια ασφαλιστικη δεν θα δωσει οσα του κ@βλωσει του καθε γιατρου! Σε ολα τα συμβολαια υπαρχουν πλαφον και ανωτατες αμοιβες που καθοριζονται και απο τον ιατρικο συλλογο μαλιστα. Επίσης κλινικάρχες που χρέωναν τον ξενοδοχειακο εξοπλισμο όσο ηθελαν... εφαγαν μπλοκ απο τις ασφαλιστικες και κατεβασαν τα μουτρα τους. Επισης πολλες ασφαλιστικες σου προτεινουν νοσοκομεια... πολυ ωραια ξενοδοχειακα... δεν σου λενε βεβαια οτι θα εξυπηρετηθεις απο εναν γιατρο των 1500€ και οχι απο φιρμες, καθηγηταδες κλπ κλπ... αμα θες τετοια κολπα πλερωνε απο την τσεπη σου!
Μην μου λες για κατεστημενο των γιατρων... αυτοι ουτως η αλλως δεν ειναι αρκετα εξυπνοι για να μπορεσουν να λειτουργησουν συλλογικα
Τεσπα... σαν ενα θυμα σημερα που σαν αλλος Σαμοιλης της εδειξα οτι χασπωνε 8κ τον χρονο σε ανοητα ασφαλιστικα προγραμματα... ασφαλεια για την ασφαλεια... ηταν η χαρα του καθε λαμογιου ασφαλιστη... Ευτυχως την συνετησα και θα τραβηξει γεναιες περικοπες γιατι απλα ειναι ανευ νοηματος τόση 'ασφαλεια'.
Λογικη και μετρο...
Υπαρχουν χιλιαδες ασφαλιστηρια με νοσοκομειακα χωρις πλαφον (απεριοριστη καλυψη) τα οποια πωλουνται ακομα και τωρα..
Υπαρχουν επισης χιλιαδες ασφαλιστηρια χωρις ανωτατες αμοιβες γιατρων (αυτες μπηκαν πριν μερικα χρονια ενω ασφαλιστηρια τετοιου τυπου πωλουνται κατι δεκαετιες) ...τωρα σχετικα με το κοστος που ανεφερες
οι αυξησεις των νοσοκομειακων καθοριζονται ετησιως απο την ηλικια του ασφαλισμενου (το ποσοστο παιζει απο 0,50-1%) αλλα κυριως απο τον νοσοκομειακο πληθωρισμο (5-9%) που προφανως δεν εχει καμμια σχεση με τον επισημο πληθωρισμο...(και καθοριζεται απο το κοστος χρεωσεων των ιδιωτικων νοσοκομειων)
κατι τελευταιο:
για οσο διαστημα παρεχονται τετοιου ειδους ασφαλιστηρια απο αξιοπιστες εταιριες οσοι τα εχουν ή μπορουν να τα αποκτησουν θα βγουν κερδισμενοι (λογω ισοβιοτητας νοσοκομειακων) γιατι η ταση που ερχεται απ εξω και θα φανει συντομα στην ελληνικη αγορα ειναι νοσοκομειακα ΕΤΗΣΙΩΣ ανανεουμενα (με οτι αυτο συνεπαγεται για ατομα με ιατρικο ιστορικο για οσους μπορουν να κατανοησουν τι ακριβως σημαινει αυτο...) -
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
Oπως ειχα γραψει σε προηγουμενα post μου στο παρον, ημουν ασφαλισμενος στην ΑΣΠΙΣ, και επειδη εκλεισε θα εχανα 6 μηνες περιπου περιοδο πληρωμενης ασφαλισης σε 2 ΙΧ. Ο ασφαλιστης μου με μετεφερε χωρις κοστος για την ιδια περιοδο στην Commercial Value, ωστε να μη ζημιωθω, η οποια ομως βαρεσε ομοιως κανονι .
Σημερα με ειδοποιησε οτι για το υπολοιπο (περιπου 20-40 ημερες) με μετεφερε παλι ανεξοδα στην ΠΡΩΤΗ! Ομως μου δηλωσε κατηγορηματικα, οτι απο τη ληξη της ασφαλειας και μετα θα συνεργαζεται μονο με ΕΘΝΙΚΗ και Ιντεραμερικαν.
Συμπερασματα: 1/ Απο οσα εχω αντιληφθει, διαβαζοντας και τα posts των συμφορουμιτων στο παρον thread, μαλλον η μια ειναι 'θυγατρικη' ή 'μετοχος' της αλλης και επομενως η ΠΡΩΤΗ δεν εχει μελλον, οπως αναφερθηκε και παρακατω:................ΑΣΠΙΣ. Επειδη ''γυριζε'' τα κεφαλαια της ο Π.Ψ. καλυπτοντας ''τρυπες'', αγοραζοντας με ακαλυπτες διαφορα ''σαπακια'' της αγορας , πουλαγε πτωχευτικα ασφαλιστρα αυτοκινητων δημιουργωντας στολο 1 εκατ.οχηματων στον ομιλο (ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ/ΑΑΕΖ/ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ/ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ/ΚΟΜΜΕΡΣΙΑΛ ΒΑΛΙΟΥ/ΠΡΩΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ) παει να πει οτι ηταν ΜΕΓΑΛΗ ???
....2/ Τα αστεια τελειωσαν. Θα επιβιωσουν 4-5 ασφαλιστικες εταιρειες και δεν υπαρχουν περιθωρια για 'φτηνες' σκεψεις...
Μετα τον οκτωβριο του 2012 θα εχουμε πολυ μεγαλες αλλαγες στον ασφαλιστικο χωρο λογω του SOLVENCY II :
1)Θα εχουν μεινει λιγες εταιριες οι οποιες θα ειναι κεφαλαιακα πανισχυρες αλλα θα ελεγχουν τις τιμες ολιγοπωλιακα.
2)κρατικες εταιριες οπως ειναι τωρα η ΕΘΝΙΚΗ και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ πολυ πιθανον να μην υφιστανται με την τωρινη τους μορφη.Οχι γιατι θα κλεισουν αλλα λογω ευρωπαικης οδηγιας SOLVENCY II δεν θα μπορουν να καλυπτονται οι ζημιες τους απο τον κυριο μετοχο.
στην περιπτωση μας θα απαγορευεται η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ να καλυπτουν τις ζημιες των ασφαλιστικων θυγατρικων τους πλεον οπως κανουν ολα αυτα τα χρονια .
αρα θα υπαρχουν δυο επιλογες για τις τραπεζες
α)θα προχωρησουν στην πωληση τους σε πολυεθνικες οπως ακριβως εκαναν εως τωρα η ΕΜΠΟΡΙΚΗ με τον φοινικα που πουληθηκε στην GROURAMA και η ALPHABANK που πουλησε την ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στην ΑΧΑ.
β)θα τις κρατησουν αλλα πλεον θα πρεπει να τιμολογουν σωστα τον καθε κινδυνο που αναλαμβανουν γεγονος που μοιραια συνεπαγεται περικοπες δαπανων,κομματικων υπαλληλων και αυξηση ασφαλιστρων διοτι αν δεν καταφερουν να ειναι κερδοφορες θα κινδυνευουν με λουκετο.
(μονο η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ την τελευταια δεκαετια εχει ενισχυθει απο την ΕΤΕ με 308 εκατ.ευρω...)σχετικα με την οδηγια SOLVENCY II που σας ανεφερα χθες δειτε και το σημερινο αρθρο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ στο site της που αναφερει οτι μονο 6 εταιριες εχουν την κεφαλαιακη επαρκεια που οριζει η SOLVENCY II...
-
Ο χρήστης jpl73 έγραψε:
Καλησπέρα,
ο πατέρας μου έχει ένα Scirocco 16V του 1990, το οποίο για άγνωστο λόγω πήρε φωτιά στο χώρο του κινητήρα ενώ περίμενε σε φανάρι. ευτυχώς σβήστηκε χωρίς θύματα ή ζημιές προς τρίτους. Η ασφάλεια που έχει ο πατέρας μου είναι Interamerican με ασφάλεια πυρός για κεφάλαιο 3000€. Το αυτοκίντητο το είδε εμπειρογνώμων της Interamerican και λέει οτι δεν συμφέρει να επισκευαστεί και οτι μας δίνουν 2500€. Ο πατέρας μου όμως είναι 'κολλημένος' με το αυτοκίνητό του. Ερωτώ λοιπόν:
έχει άλλη επιλογή ο πατέρας μου; πχ. μπορεί να ζητήσει να πάρει το ποσό αυτό (2500€) για να το επισκευάσει; Σε περίπτωση που δεχτεί τα χρήματα τότε το αυτοκίνητο περνάει αναγκαστικά στο χέρια της ασφαλιστικής για απόσυρση; Ή μπορεί να το κρατήσει και να το επισκευάσει με δικό του κόστος;
Any idea?Ευχαριστώ!!
Επανέρχομαι,
πήγε ο πατέρας μου χθές στην Interamerican και επι τόπου του έκοψαν επιταγή 2500€ και επιπλέον κρατάει και το αυτοκίνητο το οποίο θα επισκευάσει
Ένα μεγάλο μπράβο στην Interamerican.... -
δεν εχει κατι καλυτερο να τα κανει αυτα τα 2500? γτ δε παιρνει ενα μτχ πιο καινουργιο?
btw με την συναντηση ασπις+commercial χθες στο μακεδονια Palace στη θεσσαλονικη τι εγινε? -
541 ευρώ απλή ετήσια (με όλες τις καλύψεις) από Interamerican (anytimeonline.gr).
Με τις υγείες μου. -
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
δεν εχει κατι καλυτερο να τα κανει αυτα τα 2500? γτ δε παιρνει ενα μτχ πιο καινουργιο?.....btw με την συναντηση ασπις+commercial χθες στο μακεδονια Palace στη θεσσαλονικη τι εγινε?
Οτι θα γινει με οσους διαδηλωνουν για την οικονομικη κατασταση και τα μετρα. ΤΙΠΟΤΕ!!!
-
Πήγα να ανανεώσω το ασφαλιστήριο του scooter στην ιντερσαλόνικα. Ενώ από το 2005 έκανα ετήσιο τώρα μου είπαν ότι σταμάτησε το ετήσιο και έγινε εξάμηνο. Υποθέτω για να καρπώνονται πιο συχνά τις αυξήσεις
Για την ιστορία του πράγματος 65 ευρώ το εξάμηνο συμπεριλαμβανομένης και της οδικής βοήθειας σε 2κυκλο 150 κ.εκ.
-
Eγώ την σταμάτησα την ΙντερΣαλόνικα Κων/νε. Πολλά ακούγονται...και λέω ας μην το ρισκάρω. Μάλλον πάω Αγροτική (μικτή πάντα).
-
Σάββα είχα και γω αυτόν το προβληματισμό αλλά είπα το πολύ πολύ θα χάσω τα 65 ευρώ. 6μηνο κιόλας είναι λίγα τα χρήματα. Από Σεπτέμβριο αναλόγως.
-
Δεν είναι τα 5 - 6 ευρώ Γιώργο είναι που εκεί είχα αρχίσει και μετά επειδή βόλευε (κοντά στα δικαστήρια) περνούσα και το έπαιρνα. Ξανά μανά χαρτιά βαριέμαι να πηγαινοφέρνω.
-
Άντε ας αρχίσουν κι αυτοί τις αυξήσεις και θα φάνε καλά.
-
Για την Minetta τι άποψη έχετε;
Είναι υγιής εταιρία ή μετά από 6 μήνες θα την ψάχνουμε και αυτή; -
Ορίζων Ασφαλιστική
http://www.orizonins.grΝέα ασφαλιστική στο χώρο;
Την ξέρει κανείς;Θα έχω προνομιακή μόνιμη έκπτωση, αν μεταφερθώ εκεί...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ορίζων Ασφαλιστική
http://www.orizonins.grΝέα ασφαλιστική στο χώρο;
Την ξέρει κανείς;'Η Ορίζων Ασφαλιστική, πρόσφατα συμπλήρωσε 45 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά'
Δεν αναφερεται πουθενα στο site ποιοι ειναι οι μετοχοι
Ενας Άχης ειναι και στην Ευρωπαϊκη Πίστη παντως -
τελικά 480 το εξαμηνο μικτή όλα μέσα με 500 ευρώ απαλλαγή στην Ευρωπαική Πίστη, πως το κόβετε ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τελικά 480 το εξαμηνο μικτή όλα μέσα με 500 ευρώ απαλλαγή στην Ευρωπαική Πίστη, πως το κόβετε ;Για τι κεφάλαιο? Καλή η τιμή πάντως δεδομένης της απαλλαγής.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
τελικά 480 το εξαμηνο μικτή όλα μέσα με 500 ευρώ απαλλαγή στην Ευρωπαική Πίστη, πως το κόβετε ;
Για τι κεφάλαιο? Καλή η τιμή πάντως δεδομένης της απαλλαγής.
15.000 ευρά
στην Ιντερσαλόνικα πλήρωνα 410 αλλά είχα βάλει διεύθυνση εκτός αττικής με 20.000 αξία. Στην Ε.Π. έβαλα Αττική.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τελικά 480 το εξαμηνο μικτή όλα μέσα με 500 ευρώ απαλλαγή στην Ευρωπαική Πίστη, πως το κόβετε ;Σε ποια ασφαλιστική;
Εγώ είμαι Αγροτική Ασφαλιστική με εξάμηνο (λήγει σε 1 μήνα) και έχω φουλ μεικτή (υποχρεωτικά λόγω παρακράτησης/δάνειο κλπ...) + οδική βοήθεια + νομική προστασία.
Αλλά δεν πληρώνω τόσα πολλά... Πληρώνω περίπου τα μισά...
Μήπως έχω μπερδέψει κάτι; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σε ποια ασφαλιστική;
Εγώ είμαι Αγροτική Ασφαλιστική με εξάμηνο (λήγει σε 1 μήνα) και έχω φουλ μεικτή (υποχρεωτικά λόγω παρακράτησης/δάνειο κλπ...) + οδική βοήθεια + νομική προστασία.
Αλλά δεν πληρώνω τόσα πολλά... Πληρώνω περίπου τα μισά...
Μήπως έχω μπερδέψει κάτι;τα μισά...;; Με τίποτα! Μάλλον δεν έχεις μικτή ..
(και έχω και ΒΜ3)
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ