-
Καταρχήν είναι τυχερός που είχε και κάλυψη πυρός στην ασφάλεια για ένα τόσο παλιό αυτοκίνητο.
Τώρα, 2.500 ευρώ για 20 χρόνων αμάξι νομίζω ότι είναι μια χαρά ποσό. -
Ο χρήστης jpl73 έγραψε:
Καλησπέρα,
ο πατέρας μου έχει ένα Scirocco 16V του 1990, το οποίο για άγνωστο λόγω πήρε φωτιά στο χώρο του κινητήρα ενώ περίμενε σε φανάρι. ευτυχώς σβήστηκε χωρίς θύματα ή ζημιές προς τρίτους. Η ασφάλεια που έχει ο πατέρας μου είναι Interamerican με ασφάλεια πυρός για κεφάλαιο 3000€. Το αυτοκίντητο το είδε εμπειρογνώμων της Interamerican και λέει οτι δεν συμφέρει να επισκευαστεί και οτι μας δίνουν 2500€. Ο πατέρας μου όμως είναι 'κολλημένος' με το αυτοκίνητό του. Ερωτώ λοιπόν:
έχει άλλη επιλογή ο πατέρας μου; πχ. μπορεί να ζητήσει να πάρει το ποσό αυτό (2500€) για να το επισκευάσει; Σε περίπτωση που δεχτεί τα χρήματα τότε το αυτοκίνητο περνάει αναγκαστικά στο χέρια της ασφαλιστικής για απόσυρση; Ή μπορεί να το κρατήσει και να το επισκευάσει με δικό του κόστος;
Any idea?Ευχαριστώ!!
για να σου λεει οτι σου δινει 2500 ε σημαινει οτι ο φανοποιος του ζηταει πανω απο 2500 ε για να το επισκευασει και ο εκτιμητης λεει οτι το αυτοκινητο αξιζε ως μεταχειρισμενο εως 2500 ε την στιγμη της ζημιας .
ζημια ανω των 150 ευρω απαγορευεται να αποζημιωθει ανευ τιμολογιων.
αρα εφ οσον επιθυμει να το επισκευασει πρεπει να προσκομισει τιμολογια maximum 2500 ε (προσοχη η τιμη ειναι με το φπα και οχι 2500+19%φπα γιατι τοτε θα χρεωθεις το φορο εσυ ), ασχετως αν θα πληρωσει 3000 ή 3500 κλπ στον φανοποιο.αν δεν επιθυμουσε να το επισκευασει θα μπορουσε να πληρωθει ανευ τιμολογιων με το χαρτι οριστικης διαγραφης (αποσυρση).
-
Εξαμηνιαία ανανέωση της μικτής ασφάλισης στο Cordoba...
Κόστος: 351,66 €
Ποσό ασφάλισης τα 7000 € με ποσό απαλλαγής στις ιδίες ζημιές τα 200 €. Ελπίζω να μη χρειαστεί να την αξιοποιήσω... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εξαμηνιαία ανανέωση της μικτής ασφάλισης στο Cordoba...Κόστος: 351,66 €
Ποσό ασφάλισης τα 7000 € με ποσό απαλλαγής στις ιδίες ζημιές τα 200 €. Ελπίζω να μη χρειαστεί να την αξιοποιήσω...σε ποια εταιρια?
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Ποσό ασφάλισης τα 7000 € με ποσό απαλλαγής στις ιδίες ζημιές τα 200 €. Ελπίζω να μη χρειαστεί να την αξιοποιήσω...σε ποια εταιρια?
Α, συγγνώμη, Εθνική Ασφαλιστική
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εξαμηνιαία ανανέωση της μικτής ασφάλισης στο Cordoba...Κόστος: 351,66 €
Ποσό ασφάλισης τα 7000 € με ποσό απαλλαγής στις ιδίες ζημιές τα 200 €. Ελπίζω να μη χρειαστεί να την αξιοποιήσω...Χριστε μου!!! Λιγοτερο μου στοιχησε μικτη σε ολοκαινουργιο αμαξι διπλασιας και βαλε αξιας... απλα με 1000 απαλλαγη.
Νομιζω Aserf πως πρεπει να αναθεωρησεις μερικα πραγματα γιατι δινεις τζαμπα λεφτα....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ποσό ασφάλισης τα 7000 € με ποσό απαλλαγής στις ιδίες ζημιές τα 200 €. Ελπίζω να μη χρειαστεί να την αξιοποιήσω...Χριστε μου!!! Λιγοτερο μου στοιχησε μικτη σε ολοκαινουργιο αμαξι διπλασιας και βαλε αξιας... απλα με 1000 απαλλαγη.
Νομιζω Aserf πως πρεπει να αναθεωρησεις μερικα πραγματα γιατι δινεις τζαμπα λεφτα....
Καθένας το βλέπει όπως θέλει...
Προτιμάω να είμαι απόλυτα εξασφαλισμένος και να πληρώνω κάτι παραπάνω, παρά να ψάχνομαι όταν γίνει το κακό. Αντίστοιχα, προτιμάω να έχω το ταμείο μου (ΤΣΜΕΔΕ), την ιδιωτική ασφάλιση ζωης-νοσοκομειακή που μου προσφέρει η εταιρία, καθώς και προσωπική ιδιωτική ασφάλιση ζωής-νοσοκομειακή και να ξέρω ότι δε θα πληρώσω ποτέ για την περίθαλψή μου.
Τα πάγια έξοδα τα ενσωματώνεις εύκολα στη ζωή σου, ειδικά όταν μέσω αυτών διασφαλίζεις ότι δε θα έχεις έκτακτα έξοδα
Υ.Γ. Πέραν τούτου τη μικτή την αξιοποίησα προ 5μήνου γλυτώνοντας 1700 €.
Υ.Γ.2 Το ποσό συμπεριλαμβάνει οδική βοήθεια, προστασία bonus malus, νομική προστασία, φυσικά φαινόμενα, κρύσταλλα, κακόβουλες ζημιές ιδίου, ζημιές ιδίου λόγω κλοπής, αντικατάσταση αυτοκινήτου λόγω κλοπής, μερική κλοπή, ολική κλοπή, τρομοκρατικές ενέργειες, πυρός, πυρκαϊα αυτοκινήτου. Πρακτικά τα πάντα δηλαδή.
-
Άλλο κοστος εχεις οταν δηλωνεις τοπο κατοικιας αθηνα, άλλο οταν δηλωνεις κολοπετινιτσα
Εγω θα το εβαζα καπου στην μέση πάντως ούτε στα 200 ούτε στα 1.000
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Άλλο κοστος εχεις οταν δηλωνεις τοπο κατοικιας αθηνα, άλλο οταν δηλωνεις κολοπετινιτσαΣε αυτό που λες συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!
Εγω θα το εβαζα καπου στην μέση πάντως ούτε στα 200 ούτε στα 1.000
Το είχα στα 400 € και το έριξα στα 200 €. Η διαφορά ήταν 13,58 €...
-
την ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ πως την κόβετε ;
-
Σε αυτοκινητο χαμηλης αξιας οταν υπαρχει μικτη συνηθως δεν συμφερει η μεγαλη απαλλαγη γιατι κατα κανονα δεν περισσευουν στον ιδιοκτητη τα 1000 ή 1500 ευρω απαλλαγης να τα βαλει απο την τσεπη του για μια ζημια.
ενδεχομενως αυτο που λες ισχυει για πιο ακριβα οχηματα
ενα προσφατο παραδειγμα:
mercedes c250 cgi blue efficiency 1.8 m2010 αξιας τιμολογιου 49941 ευρω εδρα αττικη
εξαμηνο ολα εκτος μικτης 496 ευρω
εξαμηνο & με μικτη (απαλλαγη 300 ευρω) 1070 ευρω και αν αυξηθει η απαλλαγη σε 1500 το πακετο πεφτει κατα 356 ευρω το εξαμηνο (παει 714 ευρω)
αν αγοραζα ενα αντιστοιχο αυτοκινητο προφανως θα ειχα το 1500 αρι διαθεσιμο για πιθανη ζημια και παραληλα θα εξοικονομουσα απο την απαλλαγη 712 ευρω/ετος (356 χ 2) -
λεπόν...με έπεισε ο vasgti περι επικείμενης κρίσης στην ιντερσαλόνικα...μάλλον πάω για αγροτική ή ευρωπαική πίστη.
-
Κοιταξε και την anytime.
-
@θεσσαλονικεις : σημερα το απογευμα στις 5:30 εγινε συναντηση των παθοντων των εταιριων ασπις και commercial στο μακεδονια palace. δυστυχως δε μπορεσα να παω γτ επιδιορθωνα την εξατμηση μου. Αν καποιος πηγε ή εμαθε τι ειπαν ας γραψει τα συμερασματα του.
ευχαριστω! -
Oπως ειχα γραψει σε προηγουμενα post μου στο παρον, ημουν ασφαλισμενος στην ΑΣΠΙΣ, και επειδη εκλεισε θα εχανα 6 μηνες περιπου περιοδο πληρωμενης ασφαλισης σε 2 ΙΧ. Ο ασφαλιστης μου με μετεφερε χωρις κοστος για την ιδια περιοδο στην Commercial Value, ωστε να μη ζημιωθω, η οποια ομως βαρεσε ομοιως κανονι .
Σημερα με ειδοποιησε οτι για το υπολοιπο (περιπου 20-40 ημερες) με μετεφερε παλι ανεξοδα στην ΠΡΩΤΗ! Ομως μου δηλωσε κατηγορηματικα, οτι απο τη ληξη της ασφαλειας και μετα θα συνεργαζεται μονο με ΕΘΝΙΚΗ και Ιντεραμερικαν.
Συμπερασματα: 1/ Απο οσα εχω αντιληφθει, διαβαζοντας και τα posts των συμφορουμιτων στο παρον thread, μαλλον η μια ειναι 'θυγατρικη' ή 'μετοχος' της αλλης και επομενως η ΠΡΩΤΗ δεν εχει μελλον, οπως αναφερθηκε και παρακατω:.Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
...............ΑΣΠΙΣ. Επειδη ''γυριζε'' τα κεφαλαια της ο Π.Ψ. καλυπτοντας ''τρυπες'', αγοραζοντας με ακαλυπτες διαφορα ''σαπακια'' της αγορας , πουλαγε πτωχευτικα ασφαλιστρα αυτοκινητων δημιουργωντας στολο 1 εκατ.οχηματων στον ομιλο (ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ/ΑΑΕΖ/ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ/ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ/ΚΟΜΜΕΡΣΙΑΛ ΒΑΛΙΟΥ/ΠΡΩΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ) παει να πει οτι ηταν ΜΕΓΑΛΗ ???
....2/ Τα αστεια τελειωσαν. Θα επιβιωσουν 4-5 ασφαλιστικες εταιρειες και δεν υπαρχουν περιθωρια για 'φτηνες' σκεψεις...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προτιμάω να είμαι απόλυτα εξασφαλισμένος και να πληρώνω κάτι παραπάνω, παρά να ψάχνομαι όταν γίνει το κακό. Αντίστοιχα, προτιμάω να έχω το ταμείο μου (ΤΣΜΕΔΕ), την ιδιωτική ασφάλιση ζωης-νοσοκομειακή που μου προσφέρει η εταιρία, καθώς και προσωπική ιδιωτική ασφάλιση ζωής-νοσοκομειακή και να ξέρω ότι δε θα πληρώσω ποτέ για την περίθαλψή μου.
Τα πάγια έξοδα τα ενσωματώνεις εύκολα στη ζωή σου, ειδικά όταν μέσω αυτών διασφαλίζεις ότι δε θα έχεις έκτακτα έξοδα
Σου ευχομαι να βγαζεις πολλα λεφτα, γιατι θα στα ζητουν οι ασφαλιστικες για να σε εχουν απολυτα εξασφαλισμενο! Ολα τα πραγματα εχουν ενα μετρο... ετσι και η ασφαλιση!
-
Σου ευχομαι να βγαζεις πολλα λεφτα, γιατι θα στα ζητουν οι ασφαλιστικες για να σε εχουν απολυτα εξασφαλισμενο! Ολα τα πραγματα εχουν ενα μετρο... ετσι και η ασφαλιση!
οι ασφαλιστικες ζητουν τα πολλα λεφτα ή τα ιδιωτικα νοσοκομεια ΥΓΕΙΑ/ΙΑΤΡΙΚΟ/ΜΗΤΕΡΑ/ΙΑΣΩ/ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ/ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΚΛΠ να μην αναφερω ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΗΣ/ΗΠΑ (αν φθασεις εκει ακους ποσα εκατονταδων χιλιαδων ευρω ως νοσηλεια...) ???
εδω οι γιατροι που δουλευουν στα ιδωτικα νοσοκομεια ξερουν καλυτερα τα ποσα που δινουν τα ασφαλιστηρια απο τους ιδιους τους ασφαλιστες...αν μιλαμε για μετρο αυτο πρεπει να ελθει στις νοσοκομειακες και ιατρικες χρεωσεις των ιδιωτικων νοσοκομειων (οι ασφαλιστικες απλα πρεπει να κανουν σωστη διαχειρηση των ασφαλιστρων και να πιεσουν τα ιδιωτικα νοσοκομεια να κρατησουν το κοστος σε λογικα επιπεδα ωστε να μην αναγκαζονται να το μετακυλουν μεσω των αυξησεων στον τελικο καταναλωτη ).
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Oπως ειχα γραψει σε προηγουμενα post μου στο παρον, ημουν ασφαλισμενος στην ΑΣΠΙΣ, και επειδη εκλεισε θα εχανα 6 μηνες περιπου περιοδο πληρωμενης ασφαλισης σε 2 ΙΧ. Ο ασφαλιστης μου με μετεφερε χωρις κοστος για την ιδια περιοδο στην Commercial Value, ωστε να μη ζημιωθω, η οποια ομως βαρεσε ομοιως κανονι .
Σημερα με ειδοποιησε οτι για το υπολοιπο (περιπου 20-40 ημερες) με μετεφερε παλι ανεξοδα στην ΠΡΩΤΗ! Ομως μου δηλωσε κατηγορηματικα, οτι απο τη ληξη της ασφαλειας και μετα θα συνεργαζεται μονο με ΕΘΝΙΚΗ και Ιντεραμερικαν.
Συμπερασματα: 1/ Απο οσα εχω αντιληφθει, διαβαζοντας και τα posts των συμφορουμιτων στο παρον thread, μαλλον η μια ειναι 'θυγατρικη' ή 'μετοχος' της αλλης και επομενως η ΠΡΩΤΗ δεν εχει μελλον, οπως αναφερθηκε και παρακατω:................ΑΣΠΙΣ. Επειδη ''γυριζε'' τα κεφαλαια της ο Π.Ψ. καλυπτοντας ''τρυπες'', αγοραζοντας με ακαλυπτες διαφορα ''σαπακια'' της αγορας , πουλαγε πτωχευτικα ασφαλιστρα αυτοκινητων δημιουργωντας στολο 1 εκατ.οχηματων στον ομιλο (ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ/ΑΑΕΖ/ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ/ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ/ΚΟΜΜΕΡΣΙΑΛ ΒΑΛΙΟΥ/ΠΡΩΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ) παει να πει οτι ηταν ΜΕΓΑΛΗ ???
....2/ Τα αστεια τελειωσαν. Θα επιβιωσουν 4-5 ασφαλιστικες εταιρειες και δεν υπαρχουν περιθωρια για 'φτηνες' σκεψεις...
Μετα τον οκτωβριο του 2012 θα εχουμε πολυ μεγαλες αλλαγες στον ασφαλιστικο χωρο λογω του SOLVENCY II :
1)Θα εχουν μεινει λιγες εταιριες οι οποιες θα ειναι κεφαλαιακα πανισχυρες αλλα θα ελεγχουν τις τιμες ολιγοπωλιακα.
2)κρατικες εταιριες οπως ειναι τωρα η ΕΘΝΙΚΗ και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ πολυ πιθανον να μην υφιστανται με την τωρινη τους μορφη.Οχι γιατι θα κλεισουν αλλα λογω ευρωπαικης οδηγιας SOLVENCY II δεν θα μπορουν να καλυπτονται οι ζημιες τους απο τον κυριο μετοχο.
στην περιπτωση μας θα απαγορευεται η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ να καλυπτουν τις ζημιες των ασφαλιστικων θυγατρικων τους πλεον οπως κανουν ολα αυτα τα χρονια .
αρα θα υπαρχουν δυο επιλογες για τις τραπεζες
α)θα προχωρησουν στην πωληση τους σε πολυεθνικες οπως ακριβως εκαναν εως τωρα η ΕΜΠΟΡΙΚΗ με τον φοινικα που πουληθηκε στην GROURAMA και η ALPHABANK που πουλησε την ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στην ΑΧΑ.
β)θα τις κρατησουν αλλα πλεον θα πρεπει να τιμολογουν σωστα τον καθε κινδυνο που αναλαμβανουν γεγονος που μοιραια συνεπαγεται περικοπες δαπανων,κομματικων υπαλληλων και αυξηση ασφαλιστρων διοτι αν δεν καταφερουν να ειναι κερδοφορες θα κινδυνευουν με λουκετο.
(μονο η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ την τελευταια δεκαετια εχει ενισχυθει απο την ΕΤΕ με 308 εκατ.ευρω...) -
Ο χρήστης PGM21 έγραψε:
οι ασφαλιστικες ζητουν τα πολλα λεφτα ή τα ιδιωτικα νοσοκομεια ΥΓΕΙΑ/ΙΑΤΡΙΚΟ/ΜΗΤΕΡΑ/ΙΑΣΩ/ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ/ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΚΛΠ να μην αναφερω ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΗΣ/ΗΠΑ (αν φθασεις εκει ακους ποσα εκατονταδων χιλιαδων ευρω ως νοσηλεια...) ???
εδω οι γιατροι που δουλευουν στα ιδωτικα νοσοκομεια ξερουν καλυτερα τα ποσα που δινουν τα ασφαλιστηρια απο τους ιδιους τους ασφαλιστες...αν μιλαμε για μετρο αυτο πρεπει να ελθει στις νοσοκομειακες και ιατρικες χρεωσεις των ιδιωτικων νοσοκομειων (οι ασφαλιστικες απλα πρεπει να κανουν σωστη διαχειρηση των ασφαλιστρων και να πιεσουν τα ιδιωτικα νοσοκομεια να κρατησουν το κοστος σε λογικα επιπεδα ωστε να μην αναγκαζονται να το μετακυλουν μεσω των αυξησεων στον τελικο καταναλωτη ).
Γιατι ακριβως μυγιαστηκες? Ειπα ψεμματα καπου?
Αλλα μιας και το πιασες, εστω και απο την λαθος μερια... αντε να τα πουμε! Το κοστος το καθοριζουν οι ασφαλιστικες οι ιδιες! Καμια ασφαλιστικη δεν θα δωσει οσα του κ@βλωσει του καθε γιατρου! Σε ολα τα συμβολαια υπαρχουν πλαφον και ανωτατες αμοιβες που καθοριζονται και απο τον ιατρικο συλλογο μαλιστα. Επίσης κλινικάρχες που χρέωναν τον ξενοδοχειακο εξοπλισμο όσο ηθελαν... εφαγαν μπλοκ απο τις ασφαλιστικες και κατεβασαν τα μουτρα τους. Επισης πολλες ασφαλιστικες σου προτεινουν νοσοκομεια... πολυ ωραια ξενοδοχειακα... δεν σου λενε βεβαια οτι θα εξυπηρετηθεις απο εναν γιατρο των 1500€ και οχι απο φιρμες, καθηγηταδες κλπ κλπ... αμα θες τετοια κολπα πλερωνε απο την τσεπη σου!
Μην μου λες για κατεστημενο των γιατρων... αυτοι ουτως η αλλως δεν ειναι αρκετα εξυπνοι για να μπορεσουν να λειτουργησουν συλλογικα
Τεσπα... σαν ενα θυμα σημερα που σαν αλλος Σαμοιλης της εδειξα οτι χασπωνε 8κ τον χρονο σε ανοητα ασφαλιστικα προγραμματα... ασφαλεια για την ασφαλεια... ηταν η χαρα του καθε λαμογιου ασφαλιστη... Ευτυχως την συνετησα και θα τραβηξει γεναιες περικοπες γιατι απλα ειναι ανευ νοηματος τόση 'ασφαλεια'.
Λογικη και μετρο...
-
Σου ευχομαι να βγαζεις πολλα λεφτα, γιατι θα στα ζητουν οι ασφαλιστικες για να σε εχουν απολυτα εξασφαλισμενο! Ολα τα πραγματα εχουν ενα μετρο... ετσι και η ασφαλιση!Δε χρειάζεται να βγάζεις πολλά λεφτά όπως λες, σωστή διαχείριση χρειάζεται και ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω!!!
450 € είναι η ασφάλεια ζωής και άλλα 700 € η ασφάλεια του αυτοκινήτου, σύνολο 1150 € το χρόνο. Ε ναι λοιπόν, διαθέτω άνετα 1150 € το χρόνο για να έχω την ησυχία μου (ειδικά όσον αφορά την ασφάλεια ζωής) και με τα υπόλοιπα έσοδά μου μπορώ να κάνω τη ζωή μου, να αποταμιεύω, να κάνω επενδύσεις (χρηματιστήριο), κτλ. Λογική και μέτρο όπως λες, από άλλη οπτική γωνία όμως ίσως...Όπως ανέφερα δε και στην προηγούμενη δημοσίευσή μου λόγω μικτής γλύτωσα 1700 € τα οποία πλήρωσε η ασφαλιστική λόγω ενός ατυχήματος που είχα πριν από 5 μήνες. Πρακτικά λοιπόν, τουλάχιστον για την ώρα είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ κερδισμένος που έχω πληρώσει μικτή ασφάλεια
Εχω μάθει στη ζωή μου να τηρώ το 'προσέχουμε για να έχουμε'...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ