-
Άλλαξα σήμερα τα μπροστινά τακάκια στο i10 καθώς τα μαμά, παρουσίασαν έντονη φθορά. Είχαν μόλις 4χιλ πάστα μετά από 24.800χλμ!!! και ελέω καλοκαιρινών εξορμήσεων,δεν το ρισκάρω. Έβαλα remsa που μου πρότεινε ο μάστορας. Στα πρώτα χλμ πάντως, δεν έχουν το απίστευτο και ακαριαίο σταμάτημα των αρχικής τοποθέτησης. Πιστεύω θέλουν το χρόνο τους.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Άλλαξα σήμερα τα μπροστινά τακάκια στο i10 καθώς τα μαμά, παρουσίασαν έντονη φθορά. Είχαν μόλις 4χιλ πάστα μετά από 24.800χλμ!!! και ελέω καλοκαιρινών εξορμήσεων,δεν το ρισκάρω. Έβαλα remsa που μου πρότεινε ο μάστορας. Στα πρώτα χλμ πάντως, δεν έχουν το απίστευτο και ακαριαίο σταμάτημα των αρχικής τοποθέτησης. Πιστεύω θέλουν το χρόνο τους.Πρώτα από όλα θέλουν στρώσιμο για 300χλμ και μη τα πατάς τέρμα δυνατά στην αρχή.
Τα remsa είναι καλή μάρκα γενικά. Δες όταν στρώσουν αν το μαγκωμα είναι το ίδιο. Τα εργοστασιακά όπως είδες είχαν μαλακή πάστα και υψηλό συντελεστή τριβής. Αλήθεια πόσο έχουν τα γνήσια?
Εγώ την πάτησα χοντρά με τα τακάκια στο hyundai tucson βάζοντας μάρκα ashika και ήταν μάρμαρο σκληρά και δεν είχα φρένο. Διάβασε την ιστορία μου μερικά ποστ πίσω. Επίσης διάβασε πιο πισω ποια πρέπει να είναι η σωστή συντήρηση δαγκανων σε κάθε αλλαγή τακάκιων ώστε να έχεις μόνιμα υψηλή απόδοση στα φρένα.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν ξέρω πόσο έχουν της hyundai, δεν μπήκα καν στο κόπο να μάθω. Δεν είμαι διατεθειμένος να αλλάζω τακάκια κάθε λίγο και λιγάκι. Τα remsa κόστισαν 45€.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
........ Στα πρώτα χλμ πάντως, δεν έχουν το απίστευτο και ακαριαίο σταμάτημα των αρχικής τοποθέτησης....Αν δεν επανέλθει αυτό που περιεγραψες μετά το στρώσιμο, τότε έκανες λάθος επιλογή.
Ίσως να υπάρχουν καλύτερες after επιλογές πχ textar, ferodo ,ate.
Μη συμβιβάζεσαι με την χαμηλότερη απόδοση στα φρενα για λίγα χιλιαδες χλμ παραπάνω ζωή στα τακάκια. Στη δύσκολη στιγμή ίσως είναι αργά.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
........ Στα πρώτα χλμ πάντως, δεν έχουν το απίστευτο και ακαριαίο σταμάτημα των αρχικής τοποθέτησης....
Αν δεν επανέλθει αυτό που περιεγραψες μετά το στρώσιμο, τότε έκανες λάθος επιλογή.
Ίσως να υπάρχουν καλύτερες after επιλογές πχ textar, ferodo ,ate.
Μη συμβιβάζεσαι με την χαμηλότερη απόδοση στα φρενα για λίγα χιλιαδες χλμ παραπάνω ζωή στα τακάκια. Στη δύσκολη στιγμή ίσως είναι αργά.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν διαφωνώ! Γι'αυτό θέλω να κάνω κάποια χλμ πριν βγάλω συμπεράσματα.
Πάντως με το ατος πρώτη αλλαγή στα 125.000χλμ και με το Μάζντα τώρα στα 99.000 χλμ και βλέπουμε......... καταλαβαίνεις πως με ξένισε η σύντομη φθορά τώρα! -
Kαλησπέρα παιδια!Για ενα Toyota yaris Diesel 2012 τι δισκοπλακες θα προτεινατε;Τη σιγουρη λυση των μαμα;Η Ferodo /zimmerman Που μου ερχονται στην ιδια τιμη;
-
zimmerman
-
με τακακι ιδιας εταιρειας να υποθεσω;
-
Ο χρήστης pthegr έγραψε:
με τακακι ιδιας εταιρειας να υποθεσω;Δεν ξέρω τι πάστες δίνει, αν δίνει η Zimmerman, τακάκι να διαλέξεις ανάλογα την χρήση που κάνεις στο αυτοκίνητο.
-
Καλημέρα.
Το αυτοκίνητο που έχω είναι opel astra h gtc 1.6 t
Θα ήθελα να μου προτείνετε μια βελτίωση.
Είμαι για αλλαγή δισκοπλακες κ συγχρόνως για τακάκια.Αυτη την στιγμή έχω τις μαμά δισκοπλακες κ τακάκια ferodo premier και δεν θα είχα κάποιο θέμα να βάλω ένα καλύτερο φρένο. -
Ο χρήστης nik_xaris έγραψε:
Καλημέρα.
Το αυτοκίνητο που έχω είναι opel astra h gtc 1.6 t
Θα ήθελα να μου προτείνετε μια βελτίωση.
Είμαι για αλλαγή δισκοπλακες κ συγχρόνως για τακάκια.Αυτη την στιγμή έχω τις μαμά δισκοπλακες κ τακάκια ferodo premier και δεν θα είχα κάποιο θέμα να βάλω ένα καλύτερο φρένο.Τι εννοείς καλύτερο φρένο ? Που βρίσκεις τις αδυναμίες του ? Πως οδηγάς ?
Πάντα ξεκινάμε από το τακάκι πρίν ανοίξουμε βαθειά την τσέπη μας, και οι ερωτήσεις μου έχουν στόχο να πετύχεις τον δικό σου στόχο με τα λιγότερα χρήματα, αν θέλεις μου απαντάς. -
Καλύτερο εννοώ μια αναβάθμιση αφού έχει έρθει η ώρα της αντικατάστασης. Αδυναμίες έχω βρει όταν μετά από 2-3 φρεναρισματα παρατεταμένα πέφτει η απόδοση.
Στα πρώτα δευτερόλεπτα πιάνει καλά κ μετά υπάρχει πτωτική απόδοση
Και γενικά δεν λέω όχι σε ένα καλύτερο φρένο ας είναι κ αχρείαστο αρκεί να είναι φιλικό προς τον οδηγό
Δλδ να μην με ταλαιπωρεί στο ζέσταμα κτλ -
Έχει αρκετα άλογα το αμάξι και μαζεύει γρήγορα χιλιόμετρα. Είναι οριακό τακάκι το premier αν κυνηγάς το αμάξι.
Εγώ φοράω το ίδιο σε tucson που με τον οδηγό μέσα ζυγίζει 1800 κιλά περίπου. Δεν το κυνηγάω το αμάξι αλλά ούτε πάω κότα. Στη Ψαθα στη κατηφόρα που θεωρείται από τις πιο δυνατές παρατεταμένες κατηφόρες δεν είδα σημάδια κόπωσης.Με το εργαστασιακο τακακι έχεις δοκιμάσει αν έχεις το ίδιο σύμπτωμα?
Αλλιώς πρέπει να πας σε μια κατηγορία πάνω νομίζω είναι το thermoquite της ferodo , όμως δεν ξέρω αν αυτά πιάνουν καλά από κρύα.
Θα σε ενημερώσει ο quadra καλύτερα που το κατέχει το θέμα .Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλύτερο εννοώ μια αναβάθμιση αφού έχει έρθει η ώρα της αντικατάστασης. Αδυναμίες έχω βρει όταν μετά από 2-3 φρεναρισματα παρατεταμένα πέφτει η απόδοση.
Στα πρώτα δευτερόλεπτα πιάνει καλά κ μετά υπάρχει πτωτική απόδοση
Και γενικά δεν λέω όχι σε ένα καλύτερο φρένο ας είναι κ αχρείαστο αρκεί να είναι φιλικό προς τον οδηγό
Δλδ να μην με ταλαιπωρεί στο ζέσταμα κτλΑυτό που παθαίνεις είναι γιατί μειώνεται ο συντελεστής τριβής του premier όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία. Το αμέσως επόμενο τακάκι που θα μπορούσες να έβαζες δεν ξέρω αν υπάρχει για το αμάξι σου είναι το ferodo DS2500, οι τελευταία του γενιά πιάνει από τους 25c μέχρι τους 550c όταν η πρώτη έπιανε από τους 100c και η επόμενη από τους 50c, Πρακτικά από την 2η γενιά και μετά δεν υπήρχαν γκρίνιες αστάθειας.
Αν δε βρείς ή αν δεν το θέλεις αυτό το τακάκι ψάξε να βρείς ένα τακάκι που να μην μειώνεται ο συντελεστής τριβής όταν ζεσταίνεται, πχ το ΑΧ6 ή to XP8 της Carbotech θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα, αν τα βρείς και αν υπάρχει για το αμάξι σου, μπές στα site τους και δες τους καταλόγους τους και παρήγγειλε τα από Αγγλία, γενικά πρέπει να ξεφύγεις από τα οργανικά και κεραμικά τακάκια και να περάσεις στα ημιμεταλικά, υπάρχουν και τα μεταλλικά ( sintered ) της CL ( Carbon Lorraine ) τα οποία βασίζονται στην συσσωμάτωση μετάλλων όπως Χαλκός, Κεραμικά, Γραφίτης και άλλα, που συμβάλλουν στο ισχυρό φρενάρισμα ακόμα και σε βρεγμένη ατμόσφαιρα,σε σκόνη ή λάσπη, έχουν σωστή απαγωγή θερμότητας και υψηλή απόδοση ανεξαρτήτως θερμοκρασίας, πάινουν από 0 - 1000c
Να θυμάσαι ένα ακατάλληλο τακάκι μπορεί να βγάλει εκτός το καλύτερο σύστημα φρένων και ένα σωστό τακάκι να αναβαθμίση απόλυτα το χειρότερο σύστημα φρένων, όταν βρούμε το τακάκι που μας κάνει δεν σκεφτόμαστε πόσο κάνει γιατί εκτός από ότι ίσως έρθει η στιγμή που θα μας σώσει από ζημιά ή και την ζωή μας ακόμα, είναι φθηνότερη λύση από την όποια αλλαγή σε δίσκους / δαγκάνες κλπ, και αυτό το λέω εγώ μετά από 10+ χρόνια στην βελτίωση των φρένων με μεγαλύτερους δίσκους, αντάπτορες, πολυπίστονες δαγκάνες και διαιρούμενους δίσκους με εκατοντέδες εγκαταστάσεις.
Πάντα ξεκινάμε από το τακάκι, παραβλέποντας ίσως και κάποιους θορύβους όχι πάντα κλπ, γιατί δεν υπάρχει ένα τακάκι για όλες τις δουλειές, οπότε ή ψάχνουμε να βρούμε το πλέον κατάλληλο για τις ανάγκες μας και την χρήση που κάνουμε ή αλλαζουμε συνεχώς τακάκια όταν αλλάζουμε χρήση στο αμάξι μας, πχ όταν τα σαββατόβραδα το παίζουμε μαχητές των δρόμων
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Έχει αρκετα άλογα το αμάξι και μαζεύει γρήγορα χιλιόμετρα. Είναι οριακό τακάκι το premier αν κυνηγάς το αμάξι.
Εγώ φοράω το ίδιο σε tucson που με τον οδηγό μέσα ζυγίζει 1800 κιλά περίπου. Δεν το κυνηγάω το αμάξι αλλά ούτε πάω κότα. Στη Ψαθα στη κατηφόρα που θεωρείται από τις πιο δυνατές παρατεταμένες κατηφόρες δεν είδα σημάδια κόπωσης.Με το εργαστασιακο τακακι έχεις δοκιμάσει αν έχεις το ίδιο σύμπτωμα?
Αλλιώς πρέπει να πας σε μια κατηγορία πάνω νομίζω είναι το thermoquite της ferodo , όμως δεν ξέρω αν αυτά πιάνουν καλά από κρύα.
Θα σε ενημερώσει ο quadra καλύτερα που το κατέχει το θέμα .Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιάννη το thermoquite της ferodo έχει παραπλήσια πάστα με το premier, η διαφορά του είναι στην πλάτη του τακακιού που εξάχει η πάστα και πατάει το έμβολο επάνω στην πάστα και δεν τρίζει. Τα έχω δοκιμάσει προσωπικά, μου άρεσαν μέχρι ένα όριο, μετά παθαίνανε fade, είναι πολύ καλό απλό τακάκι αλλά όχι για το κάτι παραπάνω, και όταν ένας οδηγός καταλαβαίνει τι παθαίνει και πότετο παθαίνει αυτόματα σημαίνει ότι ψάχνει το κάτι παραπάνω, δεν νομίζω να τα βγάζει πια η Ferodo αλλά η Wagner θυγατρική του ίδιου ομίλου που ανήκει και η Ferodo.
-
Άρα η λύση είναι ds 2500 ή Carbotech
Που μπορω να βρω τα παραπάνω τακάκια;
Συνεργάζεται με την μαμά δισκοπλακα;
Τι δισκοπλακα επιλέγω; -
Τι δισκοπλακα επιλέγω;Δίσκοπλακα επιλέγεις την εργοστασιακή ή κάποια oem αντικατάστασης καλής μάρκας brembo , zimerman, AP ...εάν εχει φθαρεί και θέλει αντικατάσταση. Ειδάλλως δεν χρειάζεται να την αλλάξεις δεν βελτιώνεις κάτι.
Τα τακάκια δύσκολα θα τα βρεις σε εμπόρους. Ψάξε στους καταλόγους των εταιριών ΕΑΝ βγαίνουν για το αμάξι σου.
Επίσης μπορείς να απευθυνθεις σε κάποιο καλό φρενά (διάβασε λίγο παραπάνω και θα καταλάβεις ποιον λέω) και θα σου λύσει κάθε απορία . Ο φρενας θα σου κάνει και μια εξαιρετική συντήρηση στις δαγκάνες που πιθανόν δεν θα έχει γίνει ποτέ και θα δεις ουσιαστική βελτίωση στη λειτουργεια.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τι δισκοπλακα επιλέγω;Δίσκοπλακα επιλέγεις την εργοστασιακή ή κάποια oem αντικατάστασης καλής μάρκας brembo , zimerman, AP ...εάν εχει φθαρεί και θέλει αντικατάσταση. Ειδάλλως δεν χρειάζεται να την αλλάξεις δεν βελτιώνεις κάτι.
Τα τακάκια δύσκολα θα τα βρεις σε εμπόρους. Ψάξε στους καταλόγους των εταιριών ΕΑΝ βγαίνουν για το αμάξι σου.
Επίσης μπορείς να απευθυνθεις σε κάποιο καλό φρενά (διάβασε λίγο παραπάνω και θα καταλάβεις ποιον λέω) και θα σου λύσει κάθε απορία . Ο φρενας θα σου κάνει και μια εξαιρετική συντήρηση στις δαγκάνες που πιθανόν δεν θα έχει γίνει ποτέ και θα δεις ουσιαστική βελτίωση στη λειτουργεια.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ο φρενάς που λες παραπάνω είναι καλός και άγιος αλλά όταν πρόκειται για ανταλλακτικά προτείνει το απλό, αυτό δηλαδή που εμπορεύεται, και η πρόταση του θα σταματήσει στα DS 2500, και αν υπάρχουν στον κατάλογο ή στην αποθήκη της ELTRAKKA έχει καλώς, αλλιώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αρνηθεί οτιδήποτε άλλο, να λέμε τα πράγματα όπως έχουν γιατί συμβουλές μας ζητάνε εδώ και όχι υποστήριξη εδώ ή εκεί για οποιονδήποτε λόγο.
Εδώ η συζήτηση πρέπει να μείνει σε καθαρά τεχνικά πλαίσια αφήνοντας το εμπορικό κομμάτι στην άκρη, σου είχα εξηγήσει και παλαιότερα ότι εγώ δεν κάνω εμπόριο για αυτόν τον λόγο, κάνω την εκάστοτε τεχνική πρόταση που θιεωρώ σωστή και ο καθένας ας αποφασίσει τι θα αγοράσει και από που και πόσο και να μου φέρει, ποτέ πρόταση πήγαινε πάρτο από εκεί ή από εδώ ή από αλλού, λέω φέρε μου αυτό και αγόρασε το από όπου βρείς εσύ καλύτερη τιμή, εξυπηρέτηση κλπ, και βέβαια δεν αναφέρομαι για τον συγκεκριμένο στο το τεχνικό κομμάτι της δουλειάς του ή την ποιότητα της και την προσοχή που δίνει, η αναφορά μου αφορά καθαρά τον εμπορικό τομέα και αν έχει ποικιλία ειδικών τακακιών, που δεν έχει, είναι συνεργάτης της Eltrekka που είναι αντιπρόσωπος των Brembo / Ferodo με ότι και να σημαίνει αυτό, για κάτι διαφορετικό ή όταν κάτι που χρειάζεσαι δεν υπάρχει πρέπει να πας αλλού.
-
Τι δισκοπλακα επιλέγω;Υπάρχουν και τα Hawk, τα Raybestos, Βendix, τα μισητά σε εμένα EBC, και αρκετοί άλλοι κατασκευαστές που μας δίνουν πληροφορίες για τις πάστες τους ώστε να επιλέγουμε αυτό που θέλουμε, όλοι οι άλλοι που δεν δίνουν πληροφορίες και το προϊόν τους όσο καλό και να είναι δεν ξέρουμε τι είναι δεν προτείνονται γιατί είναι ραντεβού στα τυφλά.
Οι κατασκευαστές τακακιών ανά τον κόσμο ίσως είναι περισσότεροι από 500, για να βγάλει κανείς άκρη θέλει πολύ ψάξιμο και πολύ διάβασμα, δεν το κάνεις σχεδόν κανείς έως κανείς, είτε συνεργείο είναι αυτό είτε έμπορος, σου λένε πάρε αυτό το φοράνε πχ τα Mercedes, οι Porsche κλπ τρανταχτά ονόματα πραγματικά αγνοώντας ότι το τακάκι της ίδιας μάρκας για το πχ Fiat Panda είναι τελείως διαφορετικό με το τακάκι της ίδιας εταιρίας και με την ίδια εμποροική ονομασία για το πχ Audi A6, και αυτό γιατί τα δύο αυτά αυτοκίνητα έχουν διαφορετική ιπποδύναμη και κυρίως διαφορετικό βάρος.
Το Premier που φοράς έχει 58 διαφορετικής σύνθεσης πάστας κάτω από την ίδια ονομασία ( Premier ) και απευθύνεται σε εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα με διαφορετικές προδιαγραφές ΗΡ / βάρους σε όλον τον κόσμο, είναι δυνατόν να είναι η ίδια πάστα σε όλα ?
Έτσι λοιπόν όταν ένας κατασκευαστής τακακιών δεν μου δίνει πληροφορίες για τις πάστες που χρησιμοποιεί για εμένα είναι σαν να μην υπάρχει στις προτάσεις μου γιατί δεν με ενημερώνει άσχετα αν μπορεί να είναι τα καλύτερα, εγώ δεν το ξέρω και δεν μπορώ να πω υπάρχει και αυτός, σήμερα που μιλάμε η αγορά είναι γεμάτη από εκατοντάδες άγνωστες Κινέζικες μάρκες που μέχρι χτές ήταν ανύπαρκτες, αλλά προωθούν τα τακάκια τους τα συνεργεία γιατί έχουν μεγάλο κέρδος.
Αν θέλεις να μην πληρώσεις και βρεθείς στην ίδια ή χειρότερη κατάσταση, πάρα την κατάσταση στα χέρια σου, αφιέρωσε λίγες ώρες από τη ζωή σου και μπές στα site όσων έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα που υπάρχουν προδιαγραφές και πίνακες με θερμοκρασίες και συντελεστές τριβών και αποφάσισε μόνος σου τι χρειάζεσαι έχοντας σαν βάση το Premier που δεν σου κάνει, θα μάθεις πράγματα για τα τακάκια για την υπόλοιπη ζωή σου και δεν θα χρειάζεται να ψάχνεσαι κάθε φορά και να εμπιστεύεσαι όποιον έχει συμφέρον να σου προωθήσει συτό που βολεύει εκείνον και όχι εσένα.
-
Το πρόβλημα που εγώ διακρίνω είναι ότι ενώ εγώ έχω το Astra H GTC 1.6 105hp φοράω τα ίδια τακάκια με τον nik_xaris που είναι με +75hp. Σε εμένα τα ferodo premier που είχα βάλει το 2010 περίπου έχουν κάνει 50.000χλμ και έχουν 5.000 περίπου ακόμα μέχρι την αλλαγή. Στα θετικά καθόλου από το εκνευριστικό σφύριγμα που έχουν κάποια. Χειρότερη αίσθηση από τα μαμά και περισσότερη μαυρίλα. Κάνω λίγα χιλιόμετρα κάθε χρόνο, και δεν τα φτάνω σε σημείο κούρασης/καπνίσματος. Τώρα επειδή θέλω και δίσκους μπροστά, έχω βρει από Γερμανία (Bandel) δίσκους (Ε/Π) και τακάκια (Ε/Π) zimmermann με μεταφορικά 153 ευρώ.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις