-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Brembo απλες δισκοπλακες made in China επεσαν στα χερια μου , απο οτι διαβασα η brembo εξαγορασε μια κινεζικη εταιρεια . Το θεμα ειναι οτι ακουσα πως ο ιδιος κωδικος βγαινει και σε Ιταλικη. Τι γινεται ωρε παιδια ?No πάνικ. Ο δίσκος αν και είναι ουσιώδη εξάρτημα ασφαλείας ενός αυτοκινήτου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κομμάτι μαντέμι. Χυτοσίδηρος δηλαδή. Δεν χρειάζεται ούτε ιδιαίτερη τεχνογνωσία ούτε ιδιαίτερα μηχανήματα\εξοπλισμό. Αν η ''μαμά'' Brembo βάζει της προδιαγραφές της δεν με ενοχλεί ο κατασκευαστής. Μάλλον το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι δεν είναι Έλληνας ο κατασκευαστής. Εργάζομαι στον κλάδο και συγκεκριμένα εκεί που χυτεύονταν οι μηχανές από τα ελληνικά stayer τρακτέρ και φορτηγά. Όχι μόνο οι μηχανές αλλά οτιδήποτε χυτοσίδηρο εξάρτημα.
-
Καλησπερα σε ολους.
Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια για να δυναμώσω τα φρένα στο corsaκι μου με την ευκαιρια αλλαγης τους.
Τα στοιχεία των φρένων είναι:
4 πιστονες monoblock δαγκάνες brembo (4x42mm έμβολα) με τους αντίστοιχες βάσεις ώστε να δουλεύει με δίσκο 305x28. Οι δισκοι είναι απλοί 28mm αεριζομενοι opel και τα τακάκια OEM brembo.
Το πρότζεκτ είναι να αναβαθμιστούν οικονομικά τα φρενα, με μεγαλύτερο δίσκο (όχι διαιρούμενο) σε διασταση 330x28 , συν αποστάτες μεταξύ δαγκάνας-βασης 6-7mm και καλύτερο τακάκι.
Τα θέλω για καθημερινή χρήση όχι πίστα κτλ αλλα θελω και κατι ποιοτικότερο απο ΟΕΜ ανταλακτικα.
Τι μάρκα δίσκο και τακάκι προτεινετε ??
Για δίσκο σκέφτομαι κάτι σε τρυπητό ή χαραχτο, οπωσδήποτε με αντισκωριακη επικάλυψη, Zimmermann ή brembo. Και tarox γλυκό κοιτάζω αλλά πανάκριβοι
Για τακάκι σκέφτομαι κάτι σε brembo ή κάποιο με καλή πάστα που δεν θα τρώει δίσκο.
Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. -
Ο Μάνος σέβεται αυτό που κάνει και το κάνει καλά, το γνωρίζω από 1ο χέρι γιατί τις μηχανουργικές εργασίες που προκύπτουν εννίοτε τις κάνω εγώ, άλλωστε ούτε 300 μέτρα δεν είμαι από το μαγαζί του.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ο Μάνος σέβεται αυτό που κάνει και το κάνει καλά, το γνωρίζω από 1ο χέρι γιατί τις μηχανουργικές εργασίες που προκύπτουν εννίοτε τις κάνω εγώ, άλλωστε ούτε 300 μέτρα δεν είμαι από το μαγαζί του.Πάνο τι γνώμη έχεις για τα σωληνάκια υψηλής? Αξίζει λες να μπούνε σε ένα συμβατικό αμάξι ή θα χάσει τη προοδευτικότητα στο φρεναρισμα?
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ο Μάνος σέβεται αυτό που κάνει και το κάνει καλά, το γνωρίζω από 1ο χέρι γιατί τις μηχανουργικές εργασίες που προκύπτουν εννίοτε τις κάνω εγώ, άλλωστε ούτε 300 μέτρα δεν είμαι από το μαγαζί του.
Πάνο τι γνώμη έχεις για τα σωληνάκια υψηλής? Αξίζει λες να μπούνε σε ένα συμβατικό αμάξι ή θα χάσει τη προοδευτικότητα στο φρεναρισμα?
Στην καθημερινότητα δεν θα δείς διαφορές, όταν μεγαλώνει όμως η πίεση στο πεντάλ και τα υγρά είναι ζεστά πχ κατάβαση από βουνό, τότε υπάρχει διαφορά γιατί τα απλά με την θερμοκρασία των υγρών και την πίεση φουσκώνουν και ελαττώνεται η πίεση στα έμβολα κάτι που δεν συμβαίνει με τα υψηλής γιατί στο εσωτερικό τους έχουν σωλήνα από τεφλόν για αντοχή στην θερμοκρασία και το πλέγμα εξωτερικά τους απαγορεύει την διαστολή.
Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση τους, πρέπει να μελετηθεί το εύρος της κινησιολογίας του τροχού στο πάνω - κάτω και δεξιά - αριστερά ώστε η στήριξη να είναι έτσι που η κίνηση του τροχού και της εύκαμπτης σωλήνας να μην φτάνει στα ρακόρ γιατί αν κουνιέται το σωληνάκι μέχρι την βάση του ρακόρ ξεφεύγει και μένεις χωρίς φρένα, χρειάζεται λοιπόν εμπειρία στην τοποθέτηση, αυττή την ευαισθησία σε εκείνο το σημείο δεν την έχουν τα ελαστικά.
Μπορείς να αγοράσεις ιμιτασιόν ελαστικά μαρκούτσια αν δεν θάλεις να πάρεις τα μαμά, και τα ιμιτασιόν είναι από σωστά εργοστάσια, και να τα τυλίξεις σφιχτά από ρακόρ σε ρακόρ με ψιλό ανοξείδωτο σύρμα 0.6mm και να στερεώσεις τις άκρες του σύρματος πρώτα την αρχή και μετά το τέλος, με μεταλλικούς κολιέδες σαν αυτούς που έχουν οι φούσκες των μπιλιοφόρων, υπάρχουν στο εμπόριο στα βιομηχανικά με 0.5 το κομμάτι, έτσι θα αποκτήσεις καινούργια φτηνά αδιάσταλτα ελαστικά μαρκούτσια χωρίς την ευαισθησία στο φούσκωμα από θερμποκρασία και πίεση όπως και στο σημείο των ρακόρ των υψηλής πίεσης.
-
Τα σωληνακια υψηλής μελετήθηκαν ώστε να τοποθετηθούν ακριβώς όπως τα ελαστικά. Ίδια διαδρομή ίδιο μήκος, ίδιες βάσεις . Εννοείς ότι δεν σηκώνουν το παραμικρό ζορισμα σε καμπή γιατί υπαρχει το ενδεχομενο να τσακίσουν κόβοντας τη ροή?
Επίσης κοιτάζοντας το εργοστασιακό υπάρχει ένα σύρμα τυλιγμένο οπως περιέγραψες αλλά δεν ξέρω αν είναι για τον λόγο της διαστολής τους ή για να περιορίζουν λίγο το λύγισμα.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τα σωληνακια υψηλής μελετήθηκαν ώστε να τοποθετηθούν ακριβώς όπως τα ελαστικά. Ίδια διαδρομή ίδιο μήκος, ίδιες βάσεις . Εννοείς ότι δεν σηκώνουν το παραμικρό ζορισμα σε καμπή γιατί υπαρχει το ενδεχομενο να τσακίσουν κόβοντας τη ροή?
Επίσης κοιτάζοντας το εργοστασιακό υπάρχει ένα σύρμα τυλιγμένο οπως περιέγραψες αλλά δεν ξέρω αν είναι για τον λόγο της διαστολής τους ή για να περιορίζουν λίγο το λύγισμα.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εννοώ να μην κουνιέται το σωληνάκι εκεί που ενώνεται με το ρακόρ, στα σημεία που σου δείχνω, το σωληνάκι πρέπει να κάνει ένα βρόγχο προς τα κάτω, να είναι στερεωμένο πρίν τα ρακόρ και όλες τις κινήσεις του τροχού να τις απορροφά ο βρόγχος, δεν εννοώ να μην τσακίσει και κόψει τη ροή, αν κουνιέται το σωληνάκι στην ένωση στη βάση του ρακόρ, κόβεται και χάνεις τα υγρά, μένεις χωρίς φρένα, και περιμένεις να έχεις το σωστό δεύτερο κύκλωμα φρένων να σε σώσει.
-
Απόκτησα τελευταία το εξης πρόβλημα με τα φρένα, και με ανησυχεί γιατί μπορεί να γίνει στραβή....
Αν φρενάρω απότομα σε επίπεδη άσφαλτο συμπεριφέρεται κανονικά το abs.
Εαν όμως φρενάρω σε επιφάνεια που είναι ανώμαλη, βλέπε λακούβα, το πεντάλ φαίνεται να 'βουτάει'
και η δύναμη φρεναρίσματος μειώνεται δραματικά. Αν αφήσω το πόδι απο το φρένο και ξαναπατήσω επανέρχεται στα φυσιολογικά.
Το αμάξι είναι octavia 5 του 2005
Δεν εμφανίζει κάποια ένδειξη στο ταμπλώ για σφάλμα. Πρόσφατα αλλάχτηκαν δίσκοι και τακάκια μπροστά, και έχει επίσης αλλαγμένα πρόσφατα υγρά φρένων.
Θα βαλω απόγευμα διαγνωστικό να δω μην τυχόν βγάζει βλάβη στον εγκεφαλο.
Τι διάολο μπορεί να είναι όμως; -
Η αδερφή μου, με πρόσφατα αλλαγμένα φρένα (δίσκους, τακάκια, υγρά - εμπρός και πίσω), όταν κάνει όπισθεν (με ή χωρίς ταχύτητα), ακούγεται κάτι να βρίσκει και κάνει θόρυβο. Ακούει τον ήχο, από το μπροστινό σύστημα. Τι μπορεί να είναι; Οπτικά δεν φαίνεται κάτι.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πήγα στο συνεργείο του Μωράρη στην Αγια Παρασκευή και μετά από μια πολύ ποιοτική εργασία , και λυπάμαι που το λέω αλλά δεν την κάνει κανένας απολύτως, καθάρισαμε(τα γυαλισε) τα μουαγιε, τα μέτρησε , τοποθετησε μια πάστα αλουμινίου για να αποφευχθεί μελλοντική σκουρια ,συντήρησε λεπτομερώς τις δαγκάνες και τα έμβολα τους και τοποθετήσαμε τις πίσω δισκοπλακες και τα νέα τακάκια ferodo μπρος και πίσω.
Είμαι ακόμη στη διαδικασία στρωσιματος 150χλμ , και η διαφορά είναι χαοτική, σε σημείο που βρίσκομαι σε φάση συνήθειας του πεντάλ από την αμεσότητα και την δύναμη πέδησης που απεκτησε ξανά. Τα παλιά τακάκια όταν τα βγάλαμε και τα είδαμε το υλικό τριβής τους πραγματικά είχε γίνει σαν σίδερο. Δεν ξυνοταν ούτε με κατσαβίδι.Χαίρομαι που με άκουσες για Μωραρή. Και εμένα μου τον σύστησαν και δε θα σταματήσω να τον συστήνω γιατί η δουλειά που κάνει είναι φοβερή.
Θα πάω την άλλη εβδομάδα γιατί ήρθαν τα σωληνάκια μου υψηλής.
Sent from my H9436 using Tapatalk
Τελικά έβαλες τα σωληνάκια υψηλής? Εντυπωσεις?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πήγα στο συνεργείο του Μωράρη στην Αγια Παρασκευή και μετά από μια πολύ ποιοτική εργασία , και λυπάμαι που το λέω αλλά δεν την κάνει κανένας απολύτως, καθάρισαμε(τα γυαλισε) τα μουαγιε, τα μέτρησε , τοποθετησε μια πάστα αλουμινίου για να αποφευχθεί μελλοντική σκουρια ,συντήρησε λεπτομερώς τις δαγκάνες και τα έμβολα τους και τοποθετήσαμε τις πίσω δισκοπλακες και τα νέα τακάκια ferodo μπρος και πίσω.
Είμαι ακόμη στη διαδικασία στρωσιματος 150χλμ , και η διαφορά είναι χαοτική, σε σημείο που βρίσκομαι σε φάση συνήθειας του πεντάλ από την αμεσότητα και την δύναμη πέδησης που απεκτησε ξανά. Τα παλιά τακάκια όταν τα βγάλαμε και τα είδαμε το υλικό τριβής τους πραγματικά είχε γίνει σαν σίδερο. Δεν ξυνοταν ούτε με κατσαβίδι.Χαίρομαι που με άκουσες για Μωραρή. Και εμένα μου τον σύστησαν και δε θα σταματήσω να τον συστήνω γιατί η δουλειά που κάνει είναι φοβερή.
Θα πάω την άλλη εβδομάδα γιατί ήρθαν τα σωληνάκια μου υψηλής.
Τελικά έβαλες τα σωληνάκια υψηλής? Εντυπωσεις?
Ναι, έβαλα!
Πρώτα απ'ολα ο άνθρωπος είναι μεγάλο ψυχακι με τη καλή έννοια πάντα.
Αφού τα τοποθετησαμε:
Μετά ο θεός επεσε κάτω από το αυτοκίνητο αφού πάτησε η ανάρτηση με καθρέπτη για να δει μήπως έχουν πιαστεί πουθενά...
Από εντυπώσεις, το πεντάλ το νιώθω λίγο πιο άμεσο, πιο γεμάτο και πολύ ομοιογενές από την αρχή μέχρι το τέλος. Στη πίεση στη Πεντέλη δε κατάλαβαν Χριστό. Δε κουράστηκαν ποτέ. Δε ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά μια μικρή διαφορά τη νιώθω.
-
Ωραία καλορίζικα. Δεν ξέρω γιατί δεν είδες μεγάλη διαφορά ίσως γιατί το Έβο έχει ήδη φρεναρες? Αυτά που έβαλες ήταν custom του Μάνου ή έτοιμα από την εταιρία?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ωραία καλορίζικα. Δεν ξέρω γιατί δεν είδες μεγάλη διαφορά ίσως γιατί το Έβο έχει ήδη φρεναρες? Αυτά που έβαλες ήταν custom του Μάνου ή έτοιμα από την εταιρία?Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βασικά η μεγάλη διαφορά ήταν πριν, όταν άλλαξα τα ds2500 με carbotech xp10 και τους δίσκους στο Μάνο. Εκεί πραγματικά κόλλησα στο ταμπλό.
Απλά τώρα με τα σωληνάκια έγινε πιο γεμάτο το πεντάλ, πιο γραμμικό και ακούραστο. Ήταν ένα κομμάτι που έλλειπε από το παζλ για να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ. [emoji38]
Έβαλα της goodridge για το εβο.
-
Και εμένα μετά το στρώσιμο στα τακάκια άλλο πράγμα. Έστειλα και ένα φίλο με ενα panda 4 ετιας και έκανε αλλαγή υγρών και καθάρισμα ρύθμιση μόνο στα πίσω ταμπούρα και εξεπλάγην από την διαφορά στο φρενάρισμα που είδε μόνο από τον πίσω άξονα.
Πιστεύω πάνω από τα μισά αυτοκίνητα που δεν κάνουν συντήρηση σοβαρή σε δαγκάνες σιαγωνες κτλ δεν λειτουργούν σωστά ώστε να ασκήσουν επαρκή πίεση στο υλικό τριβής.
Τώρα σκοπεύω να πάω και το παλιό μας αμάξι που 28 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα στα φρένα πέρα από υγρά φρένων και τακάκια, και μια φορά μαρκουτσια.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ζητάμε κάποιον συγκεκριμένο στο συνεργείο;
Βρήκα 'θύματα', θείους, ξαδέρφια κτλπ. Θα τα πάρω όλα, να τα πάω μία βόλτα. -
Όχι δεν ζητάς κάποιον συγκεκριμένο ,σοβαρό συνεργείο είναι όχι σούπερ μάρκετ. Θα καταλάβεις όταν πας. Πες μας και τις εντυπώσεις σου.
-
Βρε άνθρωπα του θεού, κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Αφού γράψατε πολύ καλά πράγματα.
Ρωτάω γιατί πιθανώς να πρέπει πρώτα να το δει κάποιος συγκεκριμένος και μετά να αναλάβουν 1-2 άλλα παιδιά, για την διεκπεραίωση των ζητημάτων και να επιβλέπει/μιλάει με τον ιδιοκτητη του αυτοκινήτου, ο αρχικός που το είδε.
Δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύουν. Μπορεί να πάω και να έχει 4-5 άλλα αυτοκίνητα ταυτόχρονα.
Ναι θα γράψω, αναλυτικά. Αν και τέτοια τυπάκια - ψυχάκια τα πάω πολύ και τα βρίσκουμε ιδανικά στα περί αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Βρε άνθρωπα του θεού, κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Αφού γράψατε πολύ καλά πράγματα.
Ρωτάω γιατί πιθανώς να πρέπει πρώτα να το δει κάποιος συγκεκριμένος και μετά να αναλάβουν 1-2 άλλα παιδιά, για την διεκπεραίωση των ζητημάτων και να επιβλέπει/μιλάει με τον ιδιοκτητη του αυτοκινήτου, ο αρχικός που το είδε.
Δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύουν. Μπορεί να πάω και να έχει 4-5 άλλα αυτοκίνητα ταυτόχρονα.
Ναι θα γράψω, αναλυτικά. Αν και τέτοια τυπάκια - ψυχάκια τα πάω πολύ και τα βρίσκουμε ιδανικά στα περί αυτοκινήτου.Το συνεργείο του Μοράρη είναι ο πατέρας ο Κυρ-Βασίλης που έχει αποσυρθεί αλλά είναι εκεί σχεδόν καθημερινά, ο Μάνος Μοράρης είναι ο γιός που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο και ο βοηθός Βαγγέλης που δεν κάνει τίποτα αν δεν έχει την εντολή και την προσοχή του Μάνου, τόσο απλά, συχνά - πυκνά που τυχαίνουν προβλήματα που χρειάζονται μηχανουργείο με φωνάζουν γιατί είμαστε κοντά και γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη στη συνεργασία και την ποιότητα της δουλειάς.
-
Θεσσαλονικη τετοιο συνεργειο δυστηχως δεν υπαρχει . Ολοι αρκουνται στα βασικα . . Τι να πω .
-
Απέκτησα ςνα Mazda 6.
Χρήσζει αντικατάσταση φρένων ( δίσκους- τακάκια ) εμπρός / πίσω.
Ζάντα έχει 16 αρα και διάμετρο δισκόπλακας 282.
Θέλω μια μέση τιμή , δέν θέλω σε AP-BREMBO ,BREMBO γιατί την είχα πατήσει στο Honda και μου στράβωσαν στα 2000 χιλιόμετρα. Το μαγαζί δέν αναγνώρισε τίποτα, και έχω ακούσει και απο άλλους παρόμοιο πρόβλημα .
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις