-
Mπήκαν όλοι στο κόλπο και τώρα σειρά έχει η Saab να παρουσιάσει SUV. Έχει την ονομασία 9-7Χ και θα είναι στο δρόμο το 2005.
-
Mπήκαν όλοι στο κόλπο και τώρα σειρά έχει η Saab να παρουσιάσει SUV. Έχει την ονομασία 9-7Χ και θα είναι στο δρόμο το 2005.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Με τις τελευταίες ενέργειες της, βγάζοντας ιαπωνικές ρέπλικες το μόνο που θα καταφέρει είναι να χάσει το κοινό της, που την ακολουθούσε τόσα χρόνια και αυτό σημαίνει μείωση πωλήσεων αλλά και με αυτά τα εκτρώματα θα χάσει και το όνομα – κύρος που είχε τόσα χρόνια.Η, από την άλλη, ίσως οι ήδη υπάρχοντες αφοσιωμένοι πελάτες αποφασίσουν ότι χρειάζονται κι ένα SUV στην οικογένεια, και τώρα η αγαπημένη τους εταιρεία μπορεί να ικανοποιήσει και αυτή την 'ανάγκη'. Αρα, πλέον η Saab είναι μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εταιρεία με περισσότερες προτάσεις για τον πελάτη της.
Το marketing δουλεύει συνήθως αμφίδρομα.
-
Οι περισσότεροι οπαδοί της εταιρίας μάλλον θα συμφωνήσουν με όσα λέει ο sado.
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Οι περισσότεροι οπαδοί της εταιρίας μάλλον θα συμφωνήσουν με όσα λέει ο sado.FWIW, κι εγώ συμφωνώ με αυτά που λέει ο sado. Απλά πολλές φορές προσπαθώ να σκέφτομαι και την άλλη πλευρά των πραγμάτων. Δυστυχώς, σε μία εταιρεία ο απώτερος σκοπός είναι το κέρδος, και άσχετα από όποιες συναισθηματικές αναφορές οι επιλογές που γίνονται αφορούν κατά 90% στην προσπάθεια κερδοφορίας και επιβίωσης της μάρκας ανάμεσα στους ανταγωνιστές. Ειδικά δε όταν υπεισέρχονται και άλλοι, ενδο/εξωγενείς παράγοντες στη διοίκηση (βλ. παράδειγμα με GM - Saab) οι οποίοι δεν είναι τόσο στενά συνδεδεμένοι με την ιστορία και παράδοση της μάρκας, βλέπουν τα πράγματα πιο σκληρά και ψυχρά. Είναι ίσως η νέα γενιά του managerial προσωπικού την οποία χαρακτηρίζει περισσότερο αυτή η λογική, αλλά όπως και να το κάνουμε ισχύει.
Επί του προκειμένου, κι εγώ θα προτιμούσα να μην έβγαζε καθόλου SUV ή Saab (ειδικά από τη στιγμή που δεν έχω ακόμη πειστεί για τη χρηστικότητα των οχημάτων αυτών στην αστική ζωή) παρά να αντιγράψει ιαπωνικές ρέπλικες, όπως πολύ σωστά λέει κι ο φίλος sado. Πιστεύω πως αξίζουν περισσότερα στο όνομα της σουηδκής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών...
SUV από την Saab