-
Μετά τη Θράκη έκανα και μια βόλτα στη Χαλκιδική. Μία μέρα να πάω, μία να την γυρίσω, μία για να τεμπελιάσω, μία να γυρίσω.
Για την Χαλκιδική δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Μάρτιο μήνα στη Σιθωνία δεν υπήρχε κανένας. Για να φανταστείτε έφυγα από το Πόρτο Καρράς και έφτασα στο Πόρτο Κουφό για να συναντήσω το πρώτο αυτοκίνητο: ένα περιπολικό παρκαρισμένο σε μια ταβέρνα!
Γύρισα τη Σιθωνία, έφτασα στην Ουρανούπολη, επάνω για Στρατώνι - Στάγειρα - Αρναία - Χολομώντα - Πολύγυρο και πίσω. Πήγα από την παραλία (Νέα Μουδανιά) και γύρισα από το βουνό. Την Κασσάνδρα την άφησα απ' έξω γιατί την είχα επισκευθεί παλιότερα.
Πολύ χάρηκα που επιτέλους έφτιαξαν τον δρόμο μέχρι τα Μουδανιά. Η κάμερα gatso είναι στη γέφυρα ακριβώς όπως μας προειδοποίησε ο Puntofato! Είναι στο τέλος μιας μεγάλης ευθείας και δεν είναι καθόλου κρυμμένη.
Από τη Χαλκιδική ένα πράγμα θα μου μείνει. Η διαδρομή από την Αρναία στον Πολύγυρο πάνω από το βουνό. Στο τέλος ένιωθα τα φρένα της BMW να μην πιάνουν πολύ καλά από την υπερθέρμανση... Όποιος δεν έχει περάσει τον Χολομώντα χάνει! Βάλτε το οπωσδήποτε στο οδηγικό πρόγραμμά σας.
Το δάσος όμως αυτόν τον καιρό είναι εντελώς γυμνό από φύλλα. Αντίθετα η άνοδος από το Στρατώνι στα Στάγειρα μέσα από τα κωνοφόρα ήταν μαγευτική. Εκεί όμως έχει κίνηση και δεν μπορείς να τρέξεις.
-
Μετά τη Θράκη έκανα και μια βόλτα στη Χαλκιδική. Μία μέρα να πάω, μία να την γυρίσω, μία για να τεμπελιάσω, μία να γυρίσω.
Για την Χαλκιδική δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Μάρτιο μήνα στη Σιθωνία δεν υπήρχε κανένας. Για να φανταστείτε έφυγα από το Πόρτο Καρράς και έφτασα στο Πόρτο Κουφό για να συναντήσω το πρώτο αυτοκίνητο: ένα περιπολικό παρκαρισμένο σε μια ταβέρνα!
Γύρισα τη Σιθωνία, έφτασα στην Ουρανούπολη, επάνω για Στρατώνι - Στάγειρα - Αρναία - Χολομώντα - Πολύγυρο και πίσω. Πήγα από την παραλία (Νέα Μουδανιά) και γύρισα από το βουνό. Την Κασσάνδρα την άφησα απ' έξω γιατί την είχα επισκευθεί παλιότερα.
Πολύ χάρηκα που επιτέλους έφτιαξαν τον δρόμο μέχρι τα Μουδανιά. Η κάμερα gatso είναι στη γέφυρα ακριβώς όπως μας προειδοποίησε ο Puntofato! Είναι στο τέλος μιας μεγάλης ευθείας και δεν είναι καθόλου κρυμμένη.
Από τη Χαλκιδική ένα πράγμα θα μου μείνει. Η διαδρομή από την Αρναία στον Πολύγυρο πάνω από το βουνό. Στο τέλος ένιωθα τα φρένα της BMW να μην πιάνουν πολύ καλά από την υπερθέρμανση... Όποιος δεν έχει περάσει τον Χολομώντα χάνει! Βάλτε το οπωσδήποτε στο οδηγικό πρόγραμμά σας.
Το δάσος όμως αυτόν τον καιρό είναι εντελώς γυμνό από φύλλα. Αντίθετα η άνοδος από το Στρατώνι στα Στάγειρα μέσα από τα κωνοφόρα ήταν μαγευτική. Εκεί όμως έχει κίνηση και δεν μπορείς να τρέξεις.
-
-
Καλά βρέ,δέν μπορούσες νά ειδοποιήσεις νά συναντηθούμε;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
..και που να κάνεις αυτή τη διαδρομή από χώμα! Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η ! ! ! Δεν φτάνεις μέχρι Πολύγυρο (Βρέσθενα νομίζω λέγετε το χωριό?), αλλά είναι φοβερή!!! Άλλά και αυτή που λες είναι πολύ καλή! Και μετά σου λένε ότι η Ελλάδα έχει τα νησιά...
-
Η Χαλκιδική είναι πανέμορφη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι (όχι λόγο κόσμου).
Μετά τα πέντε χρόνια φοιτητής, έχω παρασύρει κόσμο από το Νότο και ανεβαίνει για....Χαλκιδική -
αλλη αισ8ηση το ενα αλλη το αλλο. κριμα που πολλοι δεν εκτιμουν κ την ηπειρωτικη ελλαδα...
Αλλα κ τα νησια εχουν τη χαρη τους... -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Αλλα κ τα νησια εχουν τη χαρη τους...
Σίγουρα! Ότι αρέσει στον καθένα! Απλά έχουμε δώσει υπεραξία στα νησιά και έχουμε αφήσει την (πανέμορφη και με πολλές καλές προοπτικές για τουριστική ανάπτυξη) υπόλοιπη Ελλάδα στο έλεος του Θεού...
-
Καλυτερα για μας!
-
Aλλη μια ψήφος εδώ για Χαλκιδική. Πολύ όμορφη. Εχω κάνει διακοπές στην Ποτίδαια 2 συνεχόμενα καλοκαίρια, και αν όλα πάνε καλά (και προσκληθώ ξανά) θα πάω και φέτος.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Μετά τη Θράκη έκανα και μια βόλτα στη Χαλκιδική. Μία μέρα να πάω, μία να την γυρίσω, μία για να τεμπελιάσω, μία να γυρίσω.Ααααχ, τυχερέ! Σε ζηλεύω! Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για Χαλκιδική (αν εξαιρέσεις το μπάνιο... )
Χα, και πάλι πολύ κίνηση είχε... Μου έχει τύχει από την Συκιά μέχρι την Νικήτη να δω 1 αμάξι (Οκτώβριος...)
Να το ξαναπώ ότι σε ζηλεύω;!
ΑΜΑΝ!! Δεν το έχω δει αυτό... Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει τίποτα στο σπίτι...
Γενικά πάντως η Χαλκιδική μπορεί το καλοκαίρι να έχει και άλλες χάρες (εγχώριες και εισαγόμενες ), αλλά τις άλλες εποχές απολαμβάνεις την Ελληνική φύση σε όλο της το μεγαλείο...
-
Η μάνα μου είναι από την ουρανουπολη και κάνω συνέχεια την συγκεκριμένη διαδρομή. Καλή, αλλά με τον καιρό γίνετε βαρετή
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Καλά βρέ,δέν μπορούσες νά ειδοποιήσεις νά συναντηθούμε;Ήταν πολύ βιαστικό το ταξίδι. Και την Παρασκευή και την Δευτέρα είχα κανονίσει δουλειές. Βασικά πήγα με την φιλενάδα μου γιατί έδινε εξετάσεις το Σαββατοκύριακο. Εξετάσεις στο Πόρτο Καρράς -κυριλέ σχολή το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εξετάσεις στο Πόρτο Καρράς -κυριλέ σχολή το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής;Έλα;;; Τι έγινε;;;
Και τα σνομπάριζα τα ΤΕΦΑΑ... (Κύριε πρύτανη... εμείς του Μακεδονίας, που μας έχουν και για κυριλάτους, που θα πάμε;;; Προτείνω Μπαχάμες )
-
Μάρκο, εγώ πιάνω την αριστερή αιώρα!!! Εννοώ, το αριστερό θρανίο για να γράψω εξετάσεις! Πλάι στην πισίνα και στο τσούρμο μπαχαμέζες! Και αν γράψω έστω και το όνομά μου, τρύπα μου τη μύτη!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μάρκο, εγώ πιάνω την αριστερή αιώρα!!! Εννοώ, το αριστερό θρανίο για να γράψω εξετάσεις! Πλάι στην πισίνα και στο τσούρμο μπαχαμέζες! Και αν γράψω έστω και το όνομά μου, τρύπα μου τη μύτη!Είδες ρε συ;;; Ριγμένους μας έχουνε στο Μακεδονίας...
Προτείνω η εξεταστική του Σεπτεμβρίου να γίνει στην Χαλκιδική!
-
Φαντάζεσαι να δίνουμε στο Παλιούρι (νότιο άκρο της Κασσάνδρας) και να έχουμε αργήσει; Αν δεν υπήρχε και κανένα ραντάρ, θα ήταν φοβερή διαδρομή! Θεσσαλονίκη-Μουδανιά 13 λεπτά, Μουδανιά-Παλιούρι 50 (αλλά με πολλά πολλά s/km)
Ταξίδι στη Χαλκιδική