-
Παιδια διαβασα στους 4Τ(σε μια διαφημηση της Toyota) οτι ο ηλεκτροκινητηρας αποδιδει μεγιστη ροπη 400Νμ 0-1200 στροφες και ο βενζινοκινητηρας 115/4000...
Ειναι δυνατον??400Νμ ειναι 40 κιλα ροπης!!!Μηπως εννοουσαν 40Νμ???
Διαφωτιστε με...
Για την μπαταρια λεει οτι φορτιζεται με καθε πατημα φρενου... -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Παιδια διαβασα στους 4Τ(σε μια διαφημηση της Toyota) οτι ο ηλεκτροκινητηρας αποδιδει μεγιστη ροπη 400Νμ 0-1200 στροφες και ο βενζινοκινητηρας 115/4000...
Ειναι δυνατον??400Νμ ειναι 40 κιλα ροπης!!!Μηπως εννοουσαν 40Νμ???
Διαφωτιστε με...
Για την μπαταρια λεει οτι φορτιζεται με καθε πατημα φρενου...Ολόσωστο είναι το νούμερο. Οι ηλεκτρονικινητήρες αποδίδουν πολύ μεγάλη ροπή σταθερά και σε χαμηλές στροφές.
Αλλα τυπογραφικά λάθη έχει το τεύχος
-
Μου φανηκε πολυ μεγαλο το νουμερο.....
-
Για το ξεκίνημα του αυτοκινήτου και να υπερνικηθεί η αδράνεια, χρειάζεται πολλή πολλή ροπή, ακόμα και στα συμβατικά αυτοκίνητα. Γι'αυτό χρησιμοποιούμε και την 1η για ξεκίνημα. Ο ηλεκτροκινητήρας όμως, που δεν έχει κιβώτιο πολλαπλασιασμού/υποπολλαπλασιασμού χρειάζεται να αποδίδει μόνος του την απαιτούμενη δύναμη. Θα ψάξω τις πηγές μου και θα αναφέρω περισσότερα!
Υ.Γ. Α,ρε και να είχα 40 χγμ.....
-
αχ και γω!!!
-
Αποδίδει τόση ροπή αλλά μόνο στην αρχή της κίνησης, δηλαδή όταν οι στροφές είναι μηδέν και στιγμιαία! Γι αυτό και δε χρειάζεται συμπλέκτες και, όχι στο Prius βέβαια, κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού.
Από ό,τι κατάλαβα την ώρα που το οδηγούσα, μου φάνηκε αρκετά ροπάτο το σύνολο και γρήγορα επιτάχυνα , αν και με ένα δισταγμό στην αρχή. Μέχρι δηλαδή να εμπλακεί και ο εσωτερικής καύσης και να προσθέσει και αυτός το μερίδιό του... Κατά τα άλλα, αθόρυβο, εύκολο στην οδήγηση (σχεδόν όλα ηλεκτρονικά), τρένο στο δρόμο και από ό,τι λένε οικονομικό. Το μόνο είναι ότι είναι πολύπλοκο το σύστημα μετάδοσης ισχύος και , ε, μένει να αποδειχθεί κατα πόσο ΔΕ θα τιμά την εγγύησή του. Το ότι είναι Τογιότα όμως με κανει να ησυχάζω κάπως!
-
Μετά απο την σημερινή δοκιμή στα περίχωρα της πίστας των Μεγάρων και με 5 ατομα μέσα το συμπέρασμα μου ειναι οτι σε εθνικές οδούς χωρίς στροφιλίκια δεν σου δημιουργεί κανένα πρόβλημα αρκεί βέβαια να το συνηθήσεις το ECVT, αν θέλεις να 'παίξεις' δεν σε βοηθάει γιατι δεν μπορείς να 'κατεβάσεις σχέση' και μετά απο φρενάρισμα πριν απο στροφή δεν υπάρχει η ροπή και η δύναμη ξαφνικά για να σε βγάλει όπως θα ήθελες. Αυτή είναι προσωπική γνώμη πάντως, γιατι αν δεν κόψεις σε στροφή και μπείς κανονικά τότε τα κρατηματά του είναι πολύ καλά, αλλά θα πρέπει να έχεις ξαναπεράσει για να ξέρεις τα όρια του.
-
symferei an kaneis polla xiliometra
-
Συνεπώς θα το σκεφτόταν κάποιος από εσάς σοβαρά;
-
vevaia an douleya taxi
-
δεν ειναι ασχημε επιλογη, αλλα ποιος ο λογος να το παρεις εαν μπορεις να παρεις ενα καλο turbodiesel που ειναι το ιδιο οικονομικο και πολυ πιο δυνατο???
αλλωστε δεν ειναι μακρια η εποχη που θα τα επιτρεψουν και στην Αθηνα
-
Σαν αυτοκινητο πολης ισως. Αλλα μια και θα ανησυχουσα για το ποσο θα διαρκεσουν οι μπαταριες κτλ που αναφερθηκαν παραπανω θα το εκανα μονο Leasing. Για τρια χρονια(για να ειναι το ιδιο με την εγγυηση που δινει η toyota τοπικα) και μετα το δινεις μεσα και παιρνεις της επομενης γενειας.
Νικος
-
Titsataki εσυ που μενεις US ποια ειναι η σταση των Αμερικανων απεναντι στα υβριδικα της toyota honda ktlp
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Σαν αυτοκινητο πολης ισως...Νικος
οπως το ειδα απο κοντα δεν ειναι και οτι καλυτερο για μια πολη σαν την Αθηνα, καθως ειναι μεγαλο. Νομιζω οτι για ολο το αυτοκινητο η Τογιοτα δινει 8 χρονια εγγυηση.
-
+φωνω με τον ΣΠυρο. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το βαζανε σε ενα σουλουπι απο Γιαρις η εστω απο κορολα! δεν καταλαβαινω τι παει να πει Πολης... Αυτο το πραγμα ειναι ΜΑΟΥΝΑ.
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Titsataki εσυ που μενεις US ποια ειναι η σταση των Αμερικανων απεναντι στα υβριδικα της toyota honda ktlpτωρα που εχει ακριβινει η βενζινα ειναι πολυ δημοφιλη. Κυριως στην Καλιφορνια που ειναι ακομα πιο ακριβη η βενζινα νομιζω πουλανε με παραγγελια. Δεν υπαρχουν ετοιμα. (3-4 βδομαδες). Αυτο και το Χοντα Σιβικ Hybrid.
Το θεμα δεν ειναι αν πουλανε το Prius και το Civic Hybrid το θεμα ειναι οτι οι βλαμμενοι που θελουν SUV που καει τον αγγλεουρα δεν εχουν εκλογη σε SUV. Αν φτειαχνανε κατι που εκαιγε 5 λιτρα λιγωτερα στα 100 χλμ με hybrid μηχανη θα ηταν ακομα πιο δημοφιλη. Αλλα οι εταιρειες εδω δεν το εχουν αυτο σε υψηλη προταιρεοτητα. Κριμα γιατι πραγματικα θα υπηρχε διαφορα. Ακουσα οτι η toyota θα βγαλει το RAV4 σε υβριδικο. Και η φορντ το Μαβερικ (escape τοπικα). Θα δουμε. Και επισης σιγα σιγα τα ντιζελ κερδιζουν αγοραστικη δυναμη.
Νικος
ΥΓ: και οταν λεω του βλαμμενους με τα SUV μην με θεωρεις αντι SUV γιατι δυστυχως εχω τετοιο και βαλστημαω καθε φορα που παω να το φουλαρω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν ειναι ασχημε επιλογη, αλλα ποιος ο λογος να το παρεις εαν μπορεις να παρεις ενα καλο turbodiesel που ειναι το ιδιο οικονομικο και πολυ πιο δυνατο???αλλωστε δεν ειναι μακρια η εποχη που θα τα επιτρεψουν και στην Αθηνα
spyro πρώτα απόλα δεν ειναι πιο δυνατό (400NM στις 0 σαλ και 0-100 σε 11 sec)
δευτερον τα diesel ειναι πιο οικονομικα σε ταξίδια, σε συνθήκες κίνησης πόλης όμως...καμία σχέση. Με το σταματα-ξεκινα πρώτη-δευτερα
το diesel εχει κάψει τόνους ενώ το prius πηγαίνει με την μπαταρία!!Δες συγκριτικό τεστ των 4Τ με Honda Insight εναντίων αυτοκινήτων πόλης Cinquecento-Alto κλπ
όπου σε συνθήκες κίνησης έβγαλε καταναλώσεις εκτος συναγωνισμού!! -
Ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος να προτιμήσει κανείς το Prius είναι η απαλλαγή (ή μείωση, δεν είμαι σίγουρος) από τέλη κυκλοφορίας και για πολλούς η ελεύθερη κυκλοφορία στο δακτύλιο. Πιστεύω πως μέσα σε 2-3 χρόνια το Prius θα έχει αποσβέσει με το παραπάνω την αυξημένη του τιμή με τη μικρή του κατανάλωση. Και ναι, αν έπαιρνα τώρα αυτοκίνητο θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, μιας και κάνω 60χλμ τη μέρα και μου αρέσει και εμφανισιακά.
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
ενα καλο turbodiesel που ειναι το ιδιο οικονομικο και πολυ πιο δυνατο???
....δεν ειναι πιο δυνατό (400NM στις 0 σαλ και 0-100 σε 11 sec)
Μην το εξετάζεις έτσι, η ροπή μπορεί να είναι 400 αλλά τι υποπολλαπλασιαμό έχει? Αν ο ηλεκτροκινητήρας πάει απευθείας ενώ ο εσωτερικής καύσης με πρώτη τελικά στέλνει ροπή πολλαπλασιασμένη κατά 10-12 φορές....τότε ακόμα και με 40Nm το ξεπερνάς... και δεν νομίζω να αποτελεί ιδιαίτερο κατόρθωμα ειδικά για turbodiesel να βγάζει 40Nm στις 1000-1500 στροφές για εκκίνηση.
-
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το αυτοκίνητο είναι μοναδικό με την τεχνολογία που προσφέρει και τις καινοτομίες που έχει κάνει στον χώρο της αυτοκίνησης ως μοντέλο παραγωγής και όχι σαν πειραματικό.Αλλά νομίζω ότι κάτι λείπει και δεν είναι ολοκληρωμένο!Ισως το σχήμα του δεν συμβαδίζει με αυτοκίνητο πόλης αν αυτός είναι ο στόχος της TOYOTA ίσως η χρηστικότητά του αν είναι πολυμορφικό...Νομίζω δηλαδή ότι δεν ανήκει κάπου ως μοντέλο ώστε όλα αυτά τα καλούδια που έχει να το κάνουν τόσο ξεχωριστό.Νομίζω πως αν ήταν κάτι σαν Yaris ή κάτι σαν πολυμορφικό ή SUV θα τραβούσε περισσότερο το αγοραστικό κοινό γιατί θα είχε έναν κατασκευαστικό σκοπό.
Τoyota Prius. Συμφέρει τελικά?