-
Το Insight έβγαινε εξ'αρχης στην ιαπωνία και με CVT αλλα σε Ευρώπη και Αμερική έφερναν μόνο το χειροκίνητο (δεν ξέρω γιατί). Πάντως το prius είναι έτσι σχεδιασμένο που αναγκαστηκά θα είναι αυτόματο (όχι ακριβώς cvt μιας και δεν έχει σχέση με τα cvt που γνωρίζουμε, απλώς έχει ένα πλανητικό σύστημα που μοιράζει την ισχή σε τροχούς - ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια με συνεχώς μεταβαλλόμενο λόγο).
-
Και στην πόλη και στην εξοχή και στην εκδρομή και στο Μέγαρο αμα λάχει Παντού και πάντα ΑΝ είχα 25 χιλιάδες ευρώπουλα.
Το όνειρο συνεχίζεται μέχρι να βγεί αληθινό.Θα ήθελε πολύ ένα test drive. -
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Και στην πόλη και στην εξοχή και στην εκδρομή και στο Μέγαρο αμα λάχει Παντού και πάντα ΑΝ είχα 25 χιλιάδες ευρώπουλα.
Το όνειρο συνεχίζεται μέχρι να βγεί αληθινό.Θα ήθελε πολύ ένα test drive.Στην έκθεση της Αθήνας συμπλήρωσα ένα χαρτάκι για να κάνω το Prius test drive... Να δούμε αν θα είμαι επιλαχών.
Πάντως, αν είχα 25000Ε, όχι δε θα έπαιρνα το Prius, στην ηλικία που είμαι τουλάχιστον. Θα προτιμούσα το ακριβώς αντίθετό του, ένα ενεργειοβόρο αυτοκίνητο, αλλά συνάμα προκλητικά δυνατό και ωραίο: το RX8.
-
Πιστεύω ότι αν έχει κάποιος ακριβώς τα λεφτά του Prius, δε μπορεί να είναι στις επιλογές του. Αν είχα 40000Ε διαθέσιμα για αυτοκίνητο ή αν είχα ακόμα ένα τουτού στην άκρη, ναι θα το έπαιρνα (αλλά θα μου έμενε ο κρυφός πόθος για κάτι άλλο με τα ίδια λεφτά - βλ. Mazda 3 2.0 ή κάτι ανάλογο)
Υβριδικά ταξί όμως....... είναι κάτι που όχι μόνο μπορεί να γίνει, αλλά επιβάλλεται κατά τη γνώμη μου!!! Όπως επίσης επιβάλλεται να βρεθεί ένας απλός τρόπος ώστε όλοι οι κινητήρες να μπορούν να σβήνουν αυτόματα σε ακινησία.
-
Ναι θα έπαιρνα το νέο Prius. Που δεν είναι αυτοκίνητο πόλης αλλά αυτοκίνητο σκέτο! ....αν βέβαια ήθελα αυτοκίνητο τέτοιας κατηγορίας....5πορτο, 5θέσιο, οικογενειακό!
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Πάντως, αν είχα 25000Ε, όχι δε θα έπαιρνα το Prius, στην ηλικία που είμαι τουλάχιστον. Θα προτιμούσα το ακριβώς αντίθετό του, ένα ενεργειοβόρο αυτοκίνητο, αλλά συνάμα προκλητικά δυνατό και ωραίο: το RX8.Δεν είναι θέμα ηλικίας, τουλάχιστον αυτής που αναφέρεται στην ταυτότητα αλλά μυαλών και οικογενειακής και οικονομικής κατάστασης.
Βέβαια με 25Κ δεν παίρνεις RX8 αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!
Επειδή χωρίς να έχω ιδιαίτερα αναπτυγμένη οικολογική συνείδηση αντιπαθώ την υπερβολική σπατάλη ενέργειας (αγαπώ την διατήρηση της εντροπίας στον κόσμο τούτον!) μήπως υπάρχει κάτι που να συνδυάζει και τα δύο?
Πότε βγαίνει το υδρογονωμένο RX8 στην κυκλοφορία? -
Χαλαρά θα το'παιρνα... ΟΚ, είναι ακριβό, αλλά θα πέσουν οι τιμές όπως πάνε τα πράγματα. Οικονομικό, καθαρό...
Όμως δεν θα το'παιρνα μόνον για την πόλη.
-
Εκτός των άλλων, είναι μεγάλο σε μέγεθος για την πόλη. Δεν μπορούσαν να το βάλουν στο σασί του yaris?
-
Όχι ακόμα, λόγω της υπάρχουσας τεχνολογίας συσσωρευτών (μπαταριών). Όμως, είναι μια εξαιρετική επιλογή για μεσαίο οικογενειακό:
Σβέλτο, με καλούς χώρους, πρακτικό, καλή συμπεριφορά, καίει λίγο, ρυπαίνει λιγότερο.
Βέβαια, καλό θα ήταν να επιδοτείτο η αγορά του...
-
Συγνώμη αλλά πιο PUNΤΟ ή YARIS έχει κατανάλωση
στη πόλη 5.5 λτ τα 100 χιλιόμετρα.Το UNO που είχα κάποτε (45 με FIRE) στη πόλη
δεν κατέβαινε ποτέ κάτω από τα 7 λίτρα ενώ
έξω από αυτή ήταν στα 5 (και ζύγισε μόνον 650
κιλά).Anyway το PRIUS ως προς αυτά που προσφέρει
νομίζω ότι τεχνολογικά μαζί με το Insight
είναι το εγγύς μέλλον. Βασικά η μηδενική του
κατανάλωση (σχεδόν) στο μποτιλιάρισμα δεν
παίζεται με κανένα άλλο όχημα. Αν κάποιος
δε το συγκρίνει με τη κατηγορία του τότε
τα 5.5 πρέπει να συγκριθούν με τα 11 και 12
λίτρα (να μην πω τα 15).Περιμένω από τους 4Τ και άλλους τιμές κατανάλωσης
μέσα στη πόλη σε σχέση με άλλα μίνι (Smart, Yaris,
Seicento) αλλά και μίντι (Polo, Punto Ibiza).Ta 25000 Ευρώ δεν είναι πολλά ειδικά αν μένεις Αθήνα
και πρέπει να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο για δουλεία
κάθε μέρα τότε με 12500 Ευρώ ή παίρνεις super-mini
(x2 για να καλύψεις και τις 2 μέρες) και σε τσακίζουν
τα ασφάλιστρα και τα τέλη ή το PRIUS.Πάντως μόνον από τα τέλη τα κέρδη είναι ίσα με 700
Ευρώ. Με 3~5 λίτρα λιγότερη κατανάλωση στη πόλη ανά
100 χιλιόμετρα τα κέρδη είναι γύρω (για 15000 χιλιόμετρα)
στα 450 Ευρώ το έτος. Βάλε και τα κέρδη από τις ασφάλειες
και για να δούμε...Αναμένω να δω το κόστος συντήρησης και το τι κάνει οι
αντίπαλοι. Αν είναι ανταγωνιστικά τότε η λύση είναι μία
(HYBRID) για να μην δίνω άδικα λεφτά στο φαγανοκράτος... -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
(όχι ακριβώς cvt μιας και δεν έχει σχέση με τα cvt που γνωρίζουμε, απλώς έχει ένα πλανητικό σύστημα που μοιράζει την ισχή σε τροχούς - ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια με συνεχώς μεταβαλλόμενο λόγο).CVT--> Continueous Variable Transmission
(δεν αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη διάταξη) -
takinen γι'αυτο είπα πως δεν έχει σχέση με το cvt που γνωρίζουμε, φυσικά και είναι και αυτό cvt
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
takinen γι'αυτο είπα πως δεν έχει σχέση με το cvt που γνωρίζουμε, φυσικά και είναι και αυτό cvtΈκανα την παρέμβαση επειδή τα αρχικά CVT δεν αναφέρονται σε κάποια συγκεκριμένη διάταξη που πιθανόν να γνωρίζουμε περισσότερο, αλλά σε αυτό ακριβώς που συμβαίνει (συνεχώς μεταβαλόμενη μετάδοση) και μπορεί να συμβαίνει με διάφορους τρόπους και διατάξεις. (Λεπτομέρειες θα μου πεις.. Ok απλά η προσοχή σε αυτές μας κάνει καλυτερους)
-
takinen έχεις δίκιο 100%
ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέριες
-
δεν το χς τσεκαρει πολυ καλα, τωρα αρχιζω.
-
Προσπαθώ να υπολογίσω κατα πόσο συμφέρει η αγορά ενός Prius. Εχω ψάξει στο Internet αλλά δεν έχω βρεί πουθενά επίσημες πληροφορίες σχετικά με ορισμένα θέματα:
-Το κόστος της μπαταρίας και κάθε πότε πρέπει να αλλάζεται. Σε κάποιο φόρουμ είδα τιμή 7000$ Αμερικής, αλλά όχι ποσο συχνά πρέπει να αλλάζεται. Αληθεύει αυτή η τιμή? Αν πρέπει να αλλαχτεί σε 5 χρόνια πχ., με τέτοια τιμή μάλον συμφέρει να πάρεις καινούριο αυτοκίνητο.
-Επίσης, σε άλλα φόρουμ διάβασα οτι καθώς παλιώνουν οι μπαταρίες, χρησιμοποιεί όλο και περισσοτερο τον βενζινοκινητήρα, ανεβάζοντας έτσι την κατανάλωση. Σε τέτοια περίπτωση, σε τί επίπεδα φτάνει η κατανάλωση?
Συν το γεγονός οτι είναι αρκετά πιο ακριβό απο ένα συμβατικής τεχνολογίας ιδίου μεγέθους, πιστεύω πως δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα πέρα απο τους μειωμένους ρύπους.
-
Νομίζω ότι η ίδια η Toyota έχει κάποιες προσφορές-εγγυήσεις για τις μπαταρίες που βελτιώνουν την κατάσταση.
Μην ξεχνάμε όμως ότι πρέπει να υπολογίσουμε και την σχετικά αυξημένη αρχική τιμή για αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους, εξοπλισμού.
Το όφελος εκτός από τους ρύπους είναι ότι (ίσως έχεις μειωμένο ετήσιο σήμα) μπαίνεις στο δακτύλιο κάθε μέρα, συχνά κινείσαι αθόρυβα άρα πιο ήρεμα και λόγω ροπής ηλεκτρικού κινητήρα από μηδέν στροφές εύκολα ενώ έχεις και ελαττωμένη κατανάλωση. Αν πχ αντί για 10-12 λίτρα στην πόλη καίς 6-7 σημαίνει ας πούμε 5 λίτρα/100χλμ. Αν κάνεις 10.000 χλμ στην πόλη είναι 500 λίτρα κέρδος. Επί 5 χρόνια 2500 λίτρα που μπορεί να σημαίνει πιο σπάνιες επισκέψεις στο βενζινάδικο αλλά μάλλον δεν βγάζει το έξοδα της μπαταρίας και αρχικής επένδυσης.....
Άρα και εγώ βγάζω ότι από οικονομοτεχνικής πλευράς αρχικά τουλάχιστον δεν συμφέρει. Αν όμως για να μπεις στο δακτύλιο αναγκάζεσαι να έχεις 2ο αυτοκίνητο τότε συμφέρει. Αν τα ετήσια τέλη έχουν σημαντική διαφορά τότε μετράει παραπάνω κοκ
Πάντως και μόνο το γεγονός ότι το συζητάμε δείχνει την τεράστια πρόοδο στο χώρο και την εξάλειψη των μειονεκτημάτων! -
Η μπατταρία, όπως και όλα τα άλλα μηχανικά μέρη έχουν εγγύηση 5 ετών, νομίζω, ή και περισσότερο...πάντως από ό,τι μου είπε ο συνοδός μου στο test drive, είναι πάνω από 5 χρόνια η εγγύηση.
-
βαλε και οτι εχει 0 τελη κυκλοφοριας...
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Η μπατταρία, όπως και όλα τα άλλα μηχανικά μέρη έχουν εγγύηση 5 ετών, νομίζω, ή και περισσότερο...πάντως από ό,τι μου είπε ο συνοδός μου στο test drive, είναι πάνω από 5 χρόνια η εγγύηση.8 η ελληνική αντιπροσωπεία για το υβριδικό σύστημα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
8 η ελληνική αντιπροσωπεία για το υβριδικό σύστημα
Ακριβώς, συν το ότι (αν δεν με απατά η μνήμη μου) η μπατταρία δεν χρειάζεται αλλαγή... (αν κανείς γνωρίζει κάτι 100% ας μας βοηθήσει). Πάντως αν σκεφτεί κανείς ένα οικογενειακό αντίστοιχου μεγέθους (πχ Avensis 1,8, Mondeo 1,8 ) φορτωμένο με εξοπλισμό, η τιμή αγοράς είναι παρόμοια... Και το Prius δεν έχει τέλη, μπαίνει στον δακτύλιο κάθε μέρα και καίει 30-40% λιγότερο...
Δεν είναι και ευκαιρία, αλλά δεν είναι και τόσο ακριβό.
Το μεγάλο ερώτημα είναι η μεταπώληση. Θα μπορείς να το πουλήσεις σε 5-6 χρόνια;;; Σε τι τιμή;;; Άντε να πείσεις τον μπάρμπα που θέλει να πάρει TOYOTA γιατί πριν από 40 χρόνια είχε πάρει Corolla να μπει στο Prius... (φαντάζεστε σχόλια;;; )
Για τον λόγο αυτό ίσως συμφέρει περισσότερο η αγορά του σαν εταιρικό (με leasing), όπου άλλος θα φάει το (πιθανό) αγγούρι όταν έρθει η ώρα να το πουλήσει... Αν και προσωπικά πιθανό να ήμουν διατεθιμένος να το ρισκάρω...(δεν το γνωρίζω στα σίγουρα βέβαια, ρωτήστε με ξανά όταν μεγαλώσω και κάνω οικογένεια )
Τoyota Prius. Συμφέρει τελικά?