-
Το θέμα ειναι γιατί να αγοράσεις υβριδικό αυτοκίνητο.
- Οικολογική ευαισθησία : για αυτόν που έχει και τα ανάλογα Ευρουλίνια σεβαστή η επιλογή του.
- Οικονομία (περισσότερα Ευρώπουλα στο τσεπάκι του) . Εδώ βάζεις την διαφορά τιμής αγοράς από ενα συμβατικό υπολογίζεις πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις σε 8 χρόνια με το υβριδικό με Χ κατανάλωση το χιλιομετρο κάνεις την διαφορά απο το συμβατικό και στο τέλος βλέπεις αν εισαι κερδισμένος η χαμένος.
-
Παντως δεν καταλαβαινω γιατι επιμενετε να το αποκαλείτε αυτοκινητο πολης.Ενταξει αν βγεις ΕΟ και πας με 150+ προφανως δεν κανει για αυτη την δουλεια γιατι θα καψει κανονικότατα,αλλα σε καθε αλλη περιπτωση ειναι μια χαρα αυτοκινητο για ολες τις δουλειες.
-
Προτεινω ανεπιφυλακτα το South Park της πρηγουμενης εβδομαδας!
http://www.southparkstudios.com/show/di ... 02&id2=145
-
Βρήκα αυτό και φαίνεται αρκετά ενδιαφέρων με τον νεο diesel μοτερ στην LAGUNA να τα βάζει με το Prius. ειναι γραμμένο στα Γαλλικά αλλά πάντα υπάρχει ο τρόπος για μετάφραση.
http://www.argusauto.com/actualite/comparatifs/index.cfm?action=2&IDRub=3&IDART=110623
http://www.argusauto.com/actualite/comparatifs/index.cfm?action=2&IDRub=3&IDART=110626
http://www.argusauto.com/actualite/comparatifs/index.cfm?action=2&IDRub=3&IDART=110625 -
Αναμενόμενο το αποτέλεσμα, μέσα στην πόλη το Prius καίει πολύ λιγότερο, εκτός πόλης είναι περίπου στα ίδια επίπεδα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αναμενόμενο το αποτέλεσμα, μέσα στην πόλη το Prius καίει πολύ λιγότερο, εκτός πόλης είναι περίπου στα ίδια επίπεδα.Μάλλον θα ελεγα στο ότι χάνει η laguna στην πόλη το κερδίζει στον ανοιχτό δρόμο.
-
To prius καίει 2,3 λίτρα λιγότερο (-35% περίπου) μέσα στη πόλη και 0,6 λίτρα περισσότερο (~10% περίπου) στον αυτοκινητόδρομο, δεν είναι και ακριβως ίδια η διαφορά.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
To prius καίει 2,3 λίτρα λιγότερο (-35% περίπου) μέσα στη πόλη και 0,6 λίτρα περισσότερο (~10% περίπου) στον αυτοκινητόδρομο, δεν είναι και ακριβως ίδια η διαφορά.Ακριβώς ειναι πως θα το χρησιμοποιήσεις τελικά, για την πολη είναι ποιο συμφέρον το Prius ενώ για ταξίδια η Laguna
-
Απλώς το 'οτι χάνει η laguna στην πόλη το κερδίζει στο ταξίδι' δεν απεικονίζει την πραγματικότητα.
Στην πράξη το prius ειναι πολύ πιο οικονομικό ακόμα και αν κάνεις πολλά ταξίδια, γιατι η διαφορά στην κατανάλωση μέσα στη πόλη (ή γενικότερα όπου υπάρχουν διακυμάνσεις ταχύτητας) είναι τεράστια.
Σε μια ορεινή χώρα το prius θα ήταν πολύ οικονομικότερο και στον αυτοκινητόδρομο.
-
Επιτηδες εγραψα τετοιον χαρακτηρισμο, γιατι πολυ απλα αυτο μου βγηκε μετα απο το test που του κανανε 2 χρονια πριν στην εκπομπη TOP GEAR
Eχουμε και λεμε λοιπον
Ενα πανασχημο αυτοκινητο, πανακριβο για αυτα που προσφερει, που ουσιαστικα ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ λιγοτερο απο ενα αντιστοιχο diesel, για οπου επιτρεπεται
Και αυτο ειναι το σημειο που θελω να εστιασετε
Για μενα ενα εντελως αποτυχημενο μοντελο, που μονο δυσφημηση κανει στις υπολοιπες ηλεκτρικες προσπαθειες αλλων εταιριων
Αμα σου βγει το ονομα(της ηλεκτροκινησης)...
edit: Αν εχει ξανασυζητηθει το θεμα, ζητω συγνωμη, δεν βρηκα κατι στο search που εκανα
-
Συν το οτι για να κατασκευαστει εχουνε δαπανηθει τεραστια ποσα ενεργειας...
Το πιο σημαντικο κατα την αποψη μου ειναι αυτο πυ γραφεις για την καταναλωση των diesel.
Ποσο CO2 εκπεμπει?? Οσο περιπου ενα clio 1,5 dci... -
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
Μια ακόμα ερώτηση όμως. Επειδή οι μπάτσοι είναι σχετικά άσχετοι πως θα γλυτώσω το πρόστημο του δακτύλιου εάν πέσω σε κάνα άσχετο? Υπάρχει κάποια σχετική άδεια η σήμανση που φέρει το αυτοκίνητο?Γραμμένα τα έχουν τα έγγραφα της Toyota αλλά στην άδεια γράφει στο καταλυτικό τη μαγική λέξη υβριδικό οπότε δεν μπορεί να σου κόψει κλήση.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μια ακόμα ερώτηση όμως. Επειδή οι μπάτσοι είναι σχετικά άσχετοι πως θα γλυτώσω το πρόστημο του δακτύλιου εάν πέσω σε κάνα άσχετο? Υπάρχει κάποια σχετική άδεια η σήμανση που φέρει το αυτοκίνητο?
Γραμμένα τα έχουν τα έγγραφα της Toyota αλλά στην άδεια γράφει στο καταλυτικό τη μαγική λέξη υβριδικό οπότε δεν μπορεί να σου κόψει κλήση.
Μα ο δακτυλιος εγινε για την αποσυμφορηση των αυτοκινητων ή των ρυπων?
Δηλαδη μετα απο τοσα χρονια, μαθαινω οτι ο δακτυλιος εγινε για να μειωθει το καυσαεριο στην Αθηνα?
Θεε μου, η κοιλια μου
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Μα ο δακτυλιος εγινε για την αποσυμφορηση των αυτοκινητων ή των ρυπων?Δηλαδη μετα απο τοσα χρονια, μαθαινω οτι ο δακτυλιος εγινε για να μειωθει το καυσαεριο στην Αθηνα?
Θεε μου, η κοιλια μου
Ασχετα απο το σκοπο του δακτυλιου, το ελευθερας στο δακτυλιο για Prius / Civic Hybrid / Lexus ___h δεν ειναι παρα ενα κινητρο για την αγορα αυτοκινητων φιλικοτερων προς το περιβαλλον και διαδοσης εναλλακτικων πηγων ενεργειας.
Απο κει και περα, η αποτελεσματικοτητα του μετρου του δακτυλιου αυτη καθ'αυτη ειναι τελειως διαφορετικη συζητηση.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Ενα πανασχημο αυτοκινητο, πανακριβο για αυτα που προσφερει, που ουσιαστικα ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ λιγοτερο απο ενα αντιστοιχο diesel, για οπου επιτρεπεταιΓια να μην παρεξηγηθώ, ομολογώ ότι δεν έχω καμία σχέση με την τεχνολογία του είδους και προσπαθώ να πληροφορούμαι από όσα διαβάζω. Αλλά... αν μιλάμε για οικονομία, πάω πάσο, ίσως έχετε δίκιο σχετικά με το diesel, αν μιλάμε όμως για 'καθαρότερο' περιβάλλον νομίζω ότι το diesel δεν είναι η καλύτερη λύση...
Να απορρίψουμε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως ανεπαρκές και να εξετάσουμε κάποιο άλλο υβριδικό μήπως θα ήταν πιο σωστό, από το να μιλάμε για diesel? -
Ο χρήστης freedomaki έγραψε:
Ενα πανασχημο αυτοκινητο, πανακριβο για αυτα που προσφερει, που ουσιαστικα ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ λιγοτερο απο ενα αντιστοιχο diesel, για οπου επιτρεπεται
Για να μην παρεξηγηθώ, ομολογώ ότι δεν έχω καμία σχέση με την τεχνολογία του είδους και προσπαθώ να πληροφορούμαι από όσα διαβάζω. Αλλά... αν μιλάμε για οικονομία, πάω πάσο, ίσως έχετε δίκιο σχετικά με το diesel, αν μιλάμε όμως για 'καθαρότερο' περιβάλλον νομίζω ότι το diesel δεν είναι η καλύτερη λύση...
Να απορρίψουμε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως ανεπαρκές και να εξετάσουμε κάποιο άλλο υβριδικό μήπως θα ήταν πιο σωστό, από το να μιλάμε για diesel?Tα diesel ΜΟΛΥΝΟΥΝ
Τα βενζινοκινητα, και το prius, ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ
Εκει ειναι ολη η διαφορα
Εγω ειμαι κατα του diesel σε οτι αφορα fun to drive, αλλα η αληθεια ειναι αληθεια
-
Ο χρήστης freedomaki έγραψε:
Αλλά... αν μιλάμε για οικονομία, πάω πάσο, ίσως έχετε δίκιο σχετικά με το diesel, αν μιλάμε όμως για 'καθαρότερο' περιβάλλον νομίζω ότι το diesel δεν είναι η καλύτερη λύση...Prius:109 gm/km CO2
Clio 1,5 dci:114gm/Km CO2
Δεν εχω βρει στοιχεια για τα οξειδεια του Αζωτου. -
http://www.worldcarfans.com/8070724.004 ... -september
Oριστε τα diesel... -
Ο χρήστης After έγραψε:
Για να μην παρεξηγηθώ, ομολογώ ότι δεν έχω καμία σχέση με την τεχνολογία του είδους και προσπαθώ να πληροφορούμαι από όσα διαβάζω. Αλλά... αν μιλάμε για οικονομία, πάω πάσο, ίσως έχετε δίκιο σχετικά με το diesel, αν μιλάμε όμως για 'καθαρότερο' περιβάλλον νομίζω ότι το diesel δεν είναι η καλύτερη λύση...
Να απορρίψουμε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως ανεπαρκές και να εξετάσουμε κάποιο άλλο υβριδικό μήπως θα ήταν πιο σωστό, από το να μιλάμε για diesel?Tα diesel ΜΟΛΥΝΟΥΝ
Τα βενζινοκινητα, και το prius, ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ
Εκει ειναι ολη η διαφορα
Εγω ειμαι κατα του diesel σε οτι αφορα fun to drive, αλλα η αληθεια ειναι αληθεια
Μπορεις να εξηγησεις σε παρακαλώ τι εννοείς;;
-
εγω λέω ΑΛΟΓΑ να είναι και ότι νανε!!!!
Τoyota Prius. Συμφέρει τελικά?