-
Πολλοί έχουν κάποιο ιδιαίτερο χρώμα για τα αυτοκίνητα.
Άλλους πάλι δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα.
Πέρα από το τι χρώμα έχει το αμάξι σας,ποια σας αρέσουν περισσότερο;
Τα ανοιχτά,τα σκούρα ή τα πολύχρωμα;
Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που σας τραβάει περισσότερο;
Εξαρτάται από το μοντέλο ή σας αρέσουν τα ίδια χρώματα σε όλα τα αμάξια;
Επηρεάζει και τη διάθεσή μας το χρώμα του αυτοκινήτου μας.
Εκτός αν δεν ασχολούμαστε με το θέμα.
Προσωπικά μου αρέσει το άσπρο χρώμα,αλλά δεν ταιριάζει σε όλα τα αυτοκίνητα.
Σε όσα δεν ταιριάζει,ανάλογα με το μοντέλο και το είδος του,
διαλέγω χρώμα. -
διαλέγω χρώμα. -
διαλέγω χρώμα. -
Γενικά όταν αγοράσω δικό μου αμάξι, τρία είναι τα χρώματα ανάμεσα στα οποία θα πρέπει να επιλέξω.
Αυτά είναι το μαύρο, το μπλέ σκούρο και το ασημί.
Είναι τα πιο ασφαλή χρώματα πιστεύω για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων.
Βέβαια, είναι πολλές οι περιπτώσεις όπυ ένα πιο περίεργο χρώμα μου φαίνεται ότι ταιριάζει ''γάντι'' σε ένα μοντέλο.Καλό θα ήταν να μπεί μια ψηφοφορία, και να επιλέγουμε πιο χρώμα ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ και την ιδιοσυγκρασία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας.
π.χ. στη FERRARI το.....κόκκινο
στη MERCEDES, τη RENAULT, την ALFA ROMEO κτλ κτλ..... -
το χρωμα παει αναλογα με το αυτοκινητο.
Μου αρεσουν τα χρωματα που βγαινουν μονο για καποια συγκεκριμενη εκδοση ενος μοντελου(μωβ-μπλε στην Ε36 Μ3 πχ)..
Το λευκο ειναι παρε3ηγημενο για μεγαλα κ πολυτελη αυτοκινητα ενω μερικα τα αναδεικνυει πολυ.
Μαυρο κ κοκκινο ειναι το χρωμα για σπορ.
Μου τη σπαει που ολος ο κοσμος εχει γεμισει με γκρι(ασημι τα λενε μερικοι) αυτοκινητα. Αν κ το μεταλλικο αν8ρακι(S2000 πχ) μου αρεσει(με κοκκινα κα8ισματα παντα:P). Αν κ πολλοι επιλεγουν αυτο το χρωμα για κα8αρα λειτουργικους λογους κα8ως η σκονη δε φαινεται τοσο, οι γρατζουνιες το ιδιο, κ ειναι λιγοτερο πι8ανο να 'σπασει' το χρωμα με την παροδο του χρονου.Το δικο μου ειναι πρασινο.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
...Αυτά είναι το μαύρο, το μπλέ σκούρο και το ασημί.
Είναι τα πιο ασφαλή χρώματα πιστεύω για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων...Δεν ξέρω από ποια άποψη το λες,πάντως τα σκούρα διακρίνονται
πιο δύσκολα σε συνθήκες σκότους.
Λένε πως το μαύρο και το γκρι μπερδεύονται με την άσφαλτο.
Αν δεν υπάρχει καλός φωτισμός σε περιοχή,χρειάζεται προσοχή.
Ειδικά αν λάβεις υπόψη ότι κάποιοι..κάνουν οικονομία και δεν ανάβουν φώτα! -
Μαυρο, γκριζο, κοκκινο, ασημι.
Μεχρι τωρα τα ειχα ολα εκτος απο το ασημι.
Παρον τουτουνι κοκκινο.
Νικος
-
Αν και το τωρινο μου αμαξι ειναι μαυρο ,προτιμω τα ανοιχτα χρωμματα.
Ειδικα αυτο της 156 ασημι/σαμπανιζε/γαλαζιο.Το εχω δει και σε αλλα αυτοκινητα(R19 ) και μου αρεσε πολυ .Παντως ολα τα χρωμματα δεν ταιριαζουν σε ολα τα αυτοκινητα. -
Πιστεύω ότι στα μικρά αυτοκίνητα ταιριάζουν περισσότερο τα ανοιχτά χρώματα. Δεν αποκλείω βέβαια και ανοιχτόχτωμα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, αλλά μάλλον κάποια σχήματα δένουν καλύτερα με κάποια χρώματα.
Έφριξα, όταν είδα για παράδειγμα, κατακόκκινη Mercedes E class. (American pimp?) Επίσης, αν και μικρό, δεν μου άρεσε παλιότερα η 'λαχανίδα' (Ibiza δυο-τρείς γενιές πίσω).
Προσωπικά τώρα, αφού κατάφερα να καταλήξω στο 307, άρχισε ο γολγοθάς της επιλογής χρώματος με τη βοήθεια του αισθητικού κριτηρίου της συζύγου! 'Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το ασημί, του αλουμινίου!'
'Μα έχει βρωμίσει ο τόπος από αυτό το χρώμα, μικρά-μεγάλα, φτηνά-ακριβά, όλα στο ίδιο χρώμα, σαν επαρχιακά ταξί' να αντιλέγω, και καταλήξαμε να πάρουμε σβάρνα τις εκθέσεις της Peugeot για να βλέπουμε τα χρώματα... ζωντανά. Μέχρι και το φύλακα στο προαύλιο της Lion παρακαλέσαμε να μας αφήσει να μπούμε για να τα δούμε όλα μαζεμένα... και καταφέραμε να καταλήξουμε 'μαζί' σ'αυτό που σας εκμυστηρεύομαι ότι ήθελα από την αρχή: Blue recife! -
Καλημέρα σας!
Εγώ είμαι παρδαλός
Προτιμώ κάτι σαν κόκκινο, μπορντώ, μπλε... Συνήθως βέβαια, γιατί πολλές φορές μ'αρέσουν πολύ και άλλα χρώματα (συνήθως μαύρο ή άσπρο).
Το ασημί (ή γκρι) δεν το πάω, αφενός γιατί έχει γεμίσει ο τόπος και αφετέρου γιατί είναι ψιλοψόφιο... Προτιμώ κάτι πιο ζωντανό... (ακόμα τουλάχιστον )
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
...Αυτά είναι το μαύρο, το μπλέ σκούρο και το ασημί.
Είναι τα πιο ασφαλή χρώματα πιστεύω για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων...Δεν ξέρω από ποια άποψη το λες,πάντως τα σκούρα διακρίνονται
πιο δύσκολα σε συνθήκες σκότους.
Λένε πως το μαύρο και το γκρι μπερδεύονται με την άσφαλτο.
Αν δεν υπάρχει καλός φωτισμός σε περιοχή,χρειάζεται προσοχή.
Ειδικά αν λάβεις υπόψη ότι κάποιοι..κάνουν οικονομία και δεν ανάβουν φώτα!Όταν λέω ''ασφαλή'' εννοώ ασφάλεια στην επιλογή χρώματος, κάποια χρώματα δηλαδή που ταιριάζουν σχεδόν σε όλα τα αμάξια και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να κλαίς μετά το...φούξια χρώμα που διάλεξες !
Όσο για την ασφάλεια στους δρόμους, συμφωνώ για τα ανοιχτά χρώματα, ιδίως τις βραδυνές ώρες.Γι αυτό και σιγά-σιγά στα νέα αυτοκίνητα τα φώτα θέσης θα λειτουργούν αυτόματα μέρα νύχτα.
-
Από αυτά που πέρσαν από τα χέρια μου ... ίσως καταλάβετε ...
Ford Fiesta ... σκούρο καφέ μεταλλικό ... τελικά του πήγαινε αρκετά!
Suzuki Swift Gti ... λευκό (τι άλλο άλλωστε?)
Ηyundai Coupe FX ... ολοκόκκινο ... (... οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο... )
Yugo45 ... κόκκινο κεραμιδί ... γιατί δεν βρήκα σε άλλο χρώμα ...
Peugeot 206XS ... ασημί ... κάτι από WRC ...
Οpel Astra Sport ... μαύρο μεταλλικό ... όλα τα λεφτά ... κούκλα! -
Είμαι κι εγώ fan του άσπρου, αλλά και των αποχρώσεων του μπλε (αγαπημένο χρώμα γενικότερα).
Το άσπρο όντως δεν ταιριάζει σε όλα τα αυτοκίνητα. Από την άλλη τα σκούρα γοητεύουν κάπως περισσότερο τα μεγάλα (βλέπε μαούνες), ίσως επειδή κρύβουν τον όγκο τους κάπως.
Εχω όμως και κάτι για τις όμορφες βυσσινί αποχρώσεις, το θεωρώ πολύ 'αριστοκρατικό' χρώμα (sic).
-
Εγώ έχω μια ιδιοτροπία σχετικά με το χρώμα των αυτοκινήτων. Αν το αυτοκίνητο έχει κάποια ιδιαίτερη σπορτίβ δόση μέσα του, τότε θεωρώ πως πρέπει να έχει το αγωνιστικό χρώμα της χώρας από την οποία προέρχεται. Ας πούμε ένα S3 ή μια CLK πρέπει να είναι ασημένια, μια GTV ή οποιαδήποτε Ferrari κόκκινη, ένα Rallye ή ένα γρήγορο Renault σκούρο μπλε (δεν είναι τυχαίο πως το Williams δεν βγήκε σε άλλο χρώμα), μια Jaguar ή μια Aston σε σκούρο πράσινο (British Racing Green). Eξαιρέσεις φυσικά γίνονται σε μοντέλα τα οποία κυκλοφόρησαν σε κάποιο χρώμα ειδικά για αυτά.
Aν από την άλλη μεριά το αυτοκίνητο δεν έχει πολύ καλή σχέση με τις επιδόσεις, προσωπικά θα φρόντιζα να διαλέξω οποιοδήποτε άλλο χρώμα εκτός του αγωνιστικού χρώματος της χώρας προέλευσης. -
Το μαυρο πιστευω ταιριαζει σε ολα τα αυτοκινητα γιατι 'κρυβει' καπωσ τον ογκο τους και δινει ενα πιο συμπαγες σχημα στο αυτοκινητο. Οφειλω να ομολογησω πωσ λιγα αυτοκινητα οταν τα ειδα σε μαυρο δεν μου αρεσαν ενω οταν τα εβλεπα σε αλλο χρωμα μου ηταν απο αδιαφορα εως κακογουστα!
Οταν θα παρω αμαξι (αν πανε ολα καλα τον Ιουνιο) μαλλον θα διαλεξω σε γκρι ανθρακι! Δεν ξερω αλλα το λατρευω αυτο το χρωμα..Ειδικα με φιμε τζαμια νομιζω του παει πολυ.
Δεν αποκλειω ομως και το γκρι-ασημι αν και τον τελευταιο καιρο εχει γινει σουπα.Γενικα 'παιζω' στα τρια αυτα χρωματα και αν καποτε θελησω να παω σε κατι πιο 'extreme' για τα δεδομενα μου μαλλον θα βαλω κανα vinyl στα πλαγια του αμαξωματος σε χρωμα ασπρου η γκριζου. Εννοειται οχι φωτιες, κεραυνους και αλλα τετοια αλλα καμια 'κομψη' λοριδα που να πιανει τισ δυο πορτες και μεχρι το πορτ μπαγκαζ.
Αυτα -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Εγώ έχω μια ιδιοτροπία σχετικά με το χρώμα των αυτοκινήτων. Αν το αυτοκίνητο έχει κάποια ιδιαίτερη σπορτίβ δόση μέσα του, τότε θεωρώ πως πρέπει να έχει το αγωνιστικό χρώμα της χώρας από την οποία προέρχεται. Ας πούμε ένα S3 ή μια CLK πρέπει να είναι ασημένια, μια GTV ή οποιαδήποτε Ferrari κόκκινη, ένα Rallye ή ένα γρήγορο Renault σκούρο μπλε (δεν είναι τυχαίο πως το Williams δεν βγήκε σε άλλο χρώμα), μια Jaguar ή μια Aston σε σκούρο πράσινο (British Racing Green). Eξαιρέσεις φυσικά γίνονται σε μοντέλα τα οποία κυκλοφόρησαν σε κάποιο χρώμα ειδικά για αυτά.
Aν από την άλλη μεριά το αυτοκίνητο δεν έχει πολύ καλή σχέση με τις επιδόσεις, προσωπικά θα φρόντιζα να διαλέξω οποιοδήποτε άλλο χρώμα εκτός του αγωνιστικού χρώματος της χώρας προέλευσης.Αυτά που λές για τα αγωνιστικά χρώματα έχουν βάση. Ετσι έχουμε:
Αγγλία - πράσινο
Γαλλία - μπλε (ένας από τους λόγους που είναι και το αγαπημένο μου )
Γερμανία - ασημί
Ιταλία - κόκκινο
... μέχρι εδώ ξέρω, κανείς άλλος για τα υπόλοιπα? -
Το πρώτο ήταν 'ανθρακί'.
Έδειχνε σαν να ήταν φτιαγμένο απο ένα κομμάτι μέταλλο,στιβαρό, με 'κύρος'.
Αλλά ήταν ασορτί με την συνεφιά.
Έτσι το επόμενο είναι ένα φωτεινό μπλε που μόλις το αντικρίζω 'ανοίγει' η καρδιά μου.
Υ.Γ.:Φυσικά και στον ύπνο μου οδηγώ μια ΚΑΤΑΚΚΟΚΙΝΗ FERRARI -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Aν από την άλλη μεριά το αυτοκίνητο δεν έχει πολύ καλή σχέση με τις επιδόσεις, προσωπικά θα φρόντιζα να διαλέξω οποιοδήποτε άλλο χρώμα εκτός του αγωνιστικού χρώματος της χώρας προέλευσης.Αυτά που λές για τα αγωνιστικά χρώματα έχουν βάση. Ετσι έχουμε:
Αγγλία - πράσινο
Γαλλία - μπλε (ένας από τους λόγους που είναι και το αγαπημένο μου )
Γερμανία - ασημί
Ιταλία - κόκκινο
... μέχρι εδώ ξέρω, κανείς άλλος για τα υπόλοιπα?Ναι, οι ΗΠΑ έχουν άσπρο χρώμα με μπλε ρίγα να διατρέχει το αυτοκίνητο από το καπώ μέχρι πίσω. Οι Ιάπωνες έχουν άσπρο χρώμα με κόκκινη ρίγα. Η Αργεντινή μπλε με κίτρινη ρίγα. Οι Ισπανοί έχουν το πολύ ανοιχτό πράσινο, το λαχανί (θυμάστε το πρώτο Ibiza Cupra?). Aκόμα και η Ελλάδα έχει αγωνιστικό χρώμα! Το χρώμα μας είναι κάτι αντίστοιχα χυδαίο με των Ισπανών. Πολύ ανοιχτό θαλασσί, σαν κι αυτό το ξεπλυμένο που είχαν κάτι Kadett του '70.
Άμα θυμηθώ κι άλλα, θα γράψω. -
Μου αρέσει το μαύρο και το κίτρινο (βοήθησε στην αποδοχή του χρώματος το ότι μεγάλωσα με κίτρινο σκαθάρι....) άρα δεν μπορώ να ψηφίσω!
Σε λίγα αυτοκίνητα δεν πάει το μαύρο. Συνήθως μεγάλα οπότε μοιάζουν πολύ επίσημα σαν λιμουζίνες. Τότε καλύτερα σκούρο μπλέ η κυπαρισσί μεταλλικό.
Στα σκούρα εξωτερικά αυτοκίνητα θέλω ανοιχτόχρωμο δερμάτινο μπεζ εσωτερικό!
Το άσπρο το μισώ, σε ελάχιστα ταιριάζει και το θεωρώ μη χρώμα (αν και μάλλον το μαύρο είναι το μη χρώμα). Σηκώνει όμως πολλή σκόνη!
Το ασημί μου είναι αδιάφορο, δείχνει έλλειψη προσωπικότητας και επιλογής μια και όλα είναι έτσι αν και γενικά δείχνει το αυτοκίνητο και σηκώνει σκόνη.
Μερικά αυτοκίνητα όντως έχουν ένα χρώμα που τους πάει πιο πολύ από άλλα. Πχ παλιό σκαθάρι, το κόκκινο δεν του πάει ενώ κίτρινο ή πορτοκαλί είναι οκ, το Datsun 120Y ήταν άπαιχτο σε καφέ σκούρο μεταλλικό και χάλια σε οτιδήποτε άλλο κλπ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το ασημί μου είναι αδιάφορο, δείχνει έλλειψη προσωπικότητας και επιλογήςΚαθώς και υποταγή στις ορέξεις της συντρόφου! Δεν υπάρχει γυναίκα στην οποία να μην αρέσει το ασημί. Είναι το πρώτο χρώμα που σκέφτονται για καινούργιο αυτοκίνητο. Έχουν επινοήσει φαντεζί λέξεις για όλες τις πιθανές χρωματικές αποχρώσεις για ρούχα αλλά στα αυτοκίνητα δείχνουν τόση μεγάλη έλλειψη φαντασίας και γούστου!
Τι είδους χρώματα σάς αρέσουν περισσότερο;