-
Καλησπέρα
Μήπως μπορεί κανείς να πει (εξηγήσει) αν θα σταματήσει αυτό το βιολί με τα data miners αρχεία που βρίσκω όποτε μπαίνω εδώ μέσα????
Λόγω ιδιοσυγκρασίας είμαι 'αλλεργικός' με τους ...'χαφιέδες' και με ενοχλεί αφάνταστα να βρίσκω τέτοια αρχεία στον Η/Υ μουΣας ευχαριστώ
-
Καλησπέρα
Μήπως μπορεί κανείς να πει (εξηγήσει) αν θα σταματήσει αυτό το βιολί με τα data miners αρχεία που βρίσκω όποτε μπαίνω εδώ μέσα????
Λόγω ιδιοσυγκρασίας είμαι 'αλλεργικός' με τους ...'χαφιέδες' και με ενοχλεί αφάνταστα να βρίσκω τέτοια αρχεία στον Η/Υ μουΣας ευχαριστώ
-
Καλησπέρα
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
ΚαλησπέραΜήπως μπορεί κανείς να πει (εξηγήσει) αν θα σταματήσει αυτό το βιολί με τα data miners αρχεία που βρίσκω όποτε μπαίνω εδώ μέσα????
Εδώ μήπως? http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=3285
Αλλά τι είναι αυτό που λες?
Για εξήγησε μας -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Καλησπέρα
Για εξήγησε μαςΤα data miners ειναι αρχεία που 'φυτεύονται' στον Η/Υ μέσω των οποίων μπορούν να αντληθούν πληροφορίες.
Ευχαριστώ για το παραπεμπτικό αλλά μου είναι αδύνατο να διαβάσω τώρα 23 σελίδες -
Καλησπέρα
Για εξήγησε μαςΤα data miners ειναι αρχεία που 'φυτεύονται' στον Η/Υ μέσω των οποίων μπορούν να αντληθούν πληροφορίες.
Ευχαριστώ για το παραπεμπτικό αλλά μου είναι αδύνατο να διαβάσω τώρα 23 σελίδεςΔεν έχει απάντηση απλά έλεγα μήπως το έβαζες εκεί αλλά τώρα είναι αργά
Και πως έχεις διαπιστώσει ότι υπάρχουν data miners μέσω του forum?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Και πως έχεις διαπιστώσει ότι υπάρχουν data miners μέσω του forum?Υπάρχουν προγράμματα που τα ανισχνεύουν και καταστρέφουν τα data miners αλλά κατόπιν εορτής...και βέβαια δείχνουν από που προέρχονται, τέτοιες ...'αγαθοεργίες'!
-
Και πως έχεις διαπιστώσει ότι υπάρχουν data miners μέσω του forum?
Υπάρχουν προγράμματα που τα ανισχνεύουν και καταστρέφουν τα data miners αλλά κατόπιν εορτής...και βέβαια δείχνουν από που προέρχονται, τέτοιες ...'αγαθοεργίες'!
Τι να σου πω...Δεν ασχολούμαι τόσο πολύ...
Ελπίζω να βρούμε μια λύση αφού προφανώς μας απασχολεί όλους...
Καλά που το ανέφερες λοιπόν. -
Data miners??
Μηπως εννοεις cookies;
Νικος
-
Ισως να παίζει ρόλο το username & password που συμπληρώνουμε για να συνδεθούμε. Βάζοντάς τα, ο υπολογιστής σου ανταλλάσει πληροφορίες με τον Server.
Δεν γνωρίζω βεβαια κι εγώ με σιγουριά, υποθέσεις κάνω
-
Υπάρχουν προγράμματα που τα ανισχνεύουν και καταστρέφουν τα data miners αλλά κατόπιν εορτής...και βέβαια δείχνουν από που προέρχονται, τέτοιες ...'αγαθοεργίες'!
Πες μας περισσότερα γιατί και εγώ πρώτη φορά το ακούω.
-
adaware της Lavasoft.
Τα Data miners είναι μία μορφή cookies.
Υποθέτω ότι χρησιμεύει ώστε να ξέρεις τι έχεις διαβάσει στα θρέντς.
Από τον internet explorer μπορείς να απαγορεύσεις να δέχεσαι cookies εκτός από κάποιο/α sites.
Επίσης αν επικοινωνούν μόνο με τον server του φορουμ δεν είναι απαραίτητα για διαφημιστικούς σκοπούς.
Αν κάποιος μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο!
-
Προσωπικά δεν το γνωρίζω καθόλου το θέμα. Όποιος γνωρίζει ας τοποθετηθεί.
Υποθέτω όμως ότι αφορά αυτά που είπε ο Castor και όχι τίποτα άλλο που να δικαιολογεί τον ειρωνικό όρο 'αγαθοεργίες' -
Είναι αυτό ακριβώς που είπε ο Castor . Δέν υπάρχει καμμία πρόθεση απο το 4ΤF , αλλά δεν γίνεται αλλιώς αν θέλεις να θυμάται τι έχεις διαβάσει ή αν θές να συνδέεσαι αυτόματα.
Οποιος δεν τα θέλει να μην επιλέγει την αυτόματη σύνδεση και να ρυθμίσει απο τον Ιnternet Εxplorer (tools - internet options - privacy - advanced -) block όλα τα cookies.
Οποιος θέλει να τα σβήσει όλα , ας κατεβάσει το (έτσι κι'αλλιώς χρήσιμο) ADAWARE της LAVASOFT και να καθαρίσει το pc του. -
Ο χρήστης Castor έγραψε:
adaware της Lavasoft.Πολύ σωστά! Ωραίο πρόγραμμα αλλά δυστυχώς 'κατόπιν εορτής'
Τα Data miners είναι μία μορφή cookies
Περίπου ναι. Θα έλεγα ότι το αντίστροφο αποδίσει καλύτερα τον ορισμό.
Υποθέτω ότι χρησιμεύει ώστε να ξέρεις τι έχεις διαβάσει στα θρέντς.
Μπααα, που τέτοια 'τύχη'..δυστυχώς κάνει πολύ 'χειρότερα' πράγματα
Από τον internet explorer μπορείς να απαγορεύσεις να δέχεσαι cookies εκτός από κάποιο/α sites
Σωστό. Θα έλεγα ότι μπορείς να 'αυξήσεις το επίπεδο ασφαλείας'. Με τη μόνη διαφορά, ότι σε περίπτωση που το κάνουμε , οι περισσότερες σελίδες δε θα 'κατεβαίνουν'! (δοκίμασε να το κάνεις...)
Επίσης αν επικοινωνούν μόνο με τον server του φορουμ δεν είναι απαραίτητα για διαφημιστικούς σκοπούς.
Ζητώ συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Προσωπικά δεν το γνωρίζω καθόλου το θέμα. Όποιος γνωρίζει ας τοποθετηθεί.
Υποθέτω όμως ότι αφορά αυτά που είπε ο Castor και όχι τίποτα άλλο που να δικαιολογεί τον ειρωνικό όρο 'αγαθοεργίες'Χρησιμοποίησα αυτό τον όρο (αγαθοεργίες) για να μην πω τίποτα χειρότερο και με 'τρέχουν'. Καλά κάνεις και υποθέτεις ότι αυτά που είπε ο 'castor' είναι σωστά...μιας και όμως δεν το ξέρεις το θέμα ή δεν έχεις ασχοληθεί...κράτα και καμιά επιφύλαξη
-
Πολύ σωστά! Ωραίο πρόγραμμα αλλά δυστυχώς 'κατόπιν εορτής'Μπααα, που τέτοια 'τύχη'..δυστυχώς κάνει πολύ 'χειρότερα' πράγματα
Αγαπητε TRAVELLER καλό θα ήταν να μας εξηγήσεις και εμάς, που δεν είμαστε τόσο γνώστες, τι το τόσο κακό κάνουν. Εγινες αρκετά σαφης οτι είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε αλλά τι και γιατί δεν μας λες?!
-
TRAVELLER ή όποιος άλλος γνωρίζει 'φωτίστε' μας!!!
Ότι γνωρίζω εγώ το κατέθεσα!
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Είναι αυτό ακριβώς που είπε ο Castor .Kαλά...αλλά μην ορκίζεσαι κιόλας!!!
Δέν υπάρχει καμμία πρόθεση απο το 4ΤF , αλλά δεν γίνεται αλλιώς αν θέλεις να θυμάται τι έχεις διαβάσει ή αν θές να συνδέεσαι αυτόματα.
Tώρα δύο τινά συμβαίνουν....ή κάνεις πλάκα...ή δεν έχεις πολυασχοληθεί με το θέμα...(ή μάλλον, υπάρχει και ένα τρίτο...αλλά δεν το αναφέρω καν...δεν είναι σκοπός μου να 'πυροδοτήσω' το πράγμα...εγώ μια ερώτηση έκανα)
Οποιος δεν τα θέλει να μην επιλέγει την αυτόματη σύνδεση και να ρυθμίσει απο τον Ιnternet Εxplorer (tools - internet options - privacy - advanced -) block όλα τα cookies.
Οποιος θέλει να τα σβήσει όλα , ας κατεβάσει το (έτσι κι'αλλιώς χρήσιμο) ADAWARE της LAVASOFT και να καθαρίσει το pc του.Τα ξανάπαμε πιο πάνω
Φαντάζομαι πως ξέρεις πώς όλα αυτα τα ...'καλούδια'...(spyware=cookies, data miners...και δε συμμαζεύεται) είναι profile creators. Είναι συνήθως 'java scripts' (ή άλλης γλώσσας, δεν έχει σημασία....) που αντλούν στοιχεία από το χρήστη. Συνήθως τα στοιχεία αυτά αργότερα....μπλα μπλα μπλα....
Το θέμα είναι κυρίως ηθικό. Προσωπικά με απωθεί η ιδέα ** XΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ** κάποιος να ξέρει την I.P μου...το λειτουργικό μου...την ανάλυση της οθόνης μου....τι site επισκέπτομαι ...ποιο είναι το 'active url' μου αυτή τη στιγμή...πόση ώρα σερφάρω στο internet....εμένα με ενοχλεί αφάνταστα...και καλά κάνω και με ενοχλεί.( κρατάω μια επιφύλαξη, γιατί βαριέμαι να διβάζω τους όρους που διέπουν τη λειτουργία του φορουμ...μπορεί κάπου να λέει..'θα σας παρακολοθούμε μέσω spyware' και εγώ να μην το έχω διαβάσει) Άλλους μπορεί να μην τους ενοχλεί και καλά κάνουν που δεν τους ενοχλεί! Εγώ καταθέτω ένα προβληματισμό αυτή τη στιγμή. Γιατί εδώ μέσα χρειάζονται αυτά??? τι σκοπό εξυπηρετούν??? για να δεις τι διαβάζεις?? σοβαροί να είμαστε ρε παιδιά!!! Προσωπικά λόγω φόρτου εργασίας είμαι μέλος σε ένα μόνο ακόμα forum. Εκεί δεν έχει τέτοια πράγματα...ποτέ δεν έχω βρει spyware!!!
Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση που είναι και η απλούστερη....'αφού δε γουστάρεις, τσακίσου φύγε και μη είσαι πια μέλος του φορουμ'
Αυτό έχω σκοπό να κάνω αφού πρώτα απαντήσω στο φίλο 'takinen', που θέλει να μάθει δυο πραγματάκια...
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Πολύ σωστά! Ωραίο πρόγραμμα αλλά δυστυχώς 'κατόπιν εορτής'
Μπααα, που τέτοια 'τύχη'..δυστυχώς κάνει πολύ 'χειρότερα' πράγματα
Αγαπητε TRAVELLER καλό θα ήταν να μας εξηγήσεις και εμάς, που δεν είμαστε τόσο γνώστες, τι το τόσο κακό κάνουν. Εγινες αρκετά σαφης οτι είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε αλλά τι και γιατί δεν μας λες?!
Παιδιά, μην τρελαθούμε τώρα....δεν είναι και 'προς θάνατο'...χαλαρά..
Είναι και απολύτως νόμιμο, αυτό πρέπει να ειπωθεί, για να μην δημιουργούνται παρεξηγησεις. Θέλω να είμαι σαφής σε αυτό το θέμα.
Καλά να περνάτε..και προσοχή στους δρόμους
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΜODERATORS