-
Καλημερα σε ολους.
Δεν ξερω αν κατι τετοιο εχει σχολιαστει στο παρελθον αλλα
τι προτιματε χωμα ή ασφαλτο; αιτιολογηστε, σχολιαστε!Απο τα λιγα που γνωριζω το χωμα θελει φαντασια κ η ασφαλτος ακριβεια.
Λενε οτι το χωμα ειναι πιο πολυεξοδο, αλλοι εχουν διαφωνησει. Τελικα ειναι ή δεν ειναι πιο ακριβο απο την ασφαλτο;Για το θεαμα βεβαια παμε στο χωμα κακα τα ψεματα! Απολαυση σκετη να βλεπεις κ ακομα περισσοτερη να οδηγας!!! Οχι οτι η ασφαλτος με χαλαει, ισα ισα μ αρεσει πολυ, αλλα οι προτιμησεις μου κλεινουν προς το χωμα!
-
Καλημερα σε ολους.
τι προτιματε χωμα ή ασφαλτο; αιτιολογηστε, σχολιαστε!Απο τα λιγα που γνωριζω το χωμα θελει φαντασια κ η ασφαλτος ακριβεια.
Λενε οτι το χωμα ειναι πιο πολυεξοδο, αλλοι εχουν διαφωνησει. Τελικα ειναι ή δεν ειναι πιο ακριβο απο την ασφαλτο;Για το θεαμα βεβαια παμε στο χωμα κακα τα ψεματα! Απολαυση σκετη να βλεπεις κ ακομα περισσοτερη να οδηγας!!! Οχι οτι η ασφαλτος με χαλαει, ισα ισα μ αρεσει πολυ, αλλα οι προτιμησεις μου κλεινουν προς το χωμα!
-
Καλημερα σε ολους.
-
Εγώ φέτος θα μπώ χώμα και σε σπριντάκι. Λάστιχα έχω, μπλοκέ πέρασα, μόνο η ποδιά μου μένει. Φυσικά από δοκιμές άλλο τίποτα
-
Και τα δυο ειναι εξισου ωραια.Πιστευω οτι φαντασια θελει κ στα δυο τερρεν, γενικα σε ολες τις συνθηκες οταν μιλαμε για ειδικη διαδρομη ενος ραλλυ.Τα πραγματα αλλαζουν βεβαια σε σιρκουι κ αναβασεις οπου απαιτειται απολυτη ακριβεια.
Το χωμα για τους περισσοτερους απο εμας ειναι αγνωστο μια κ οδηγουμε περισσοτερο στην ασφαλτο κ φυσικο ειναι να μας συναρπαζει στην πρωτη επαφη.Μιλαω εκ πειρας, πρωτης κ τελευταιας επαφης προς το παρον.Εκανα λιγα χιλιομετρα σε χωμα με αγωνιστικο κ ενθουσιαστικα με το ποση δουλεια θελει αλλα κυριως ειναι αυτο το αγνωστο που παντα μας ελκυει, το διαφορετικο.
Γιατι το χιονι ασχημο ειναι????Μια κ ολα ειναι χιονοσμενα σημερα....Συγκριση τωρα μεταξυ ασφαλτου κ χωματος..........στην ασφαλτο τα χιλιομετρα ειναι περισσοτερα απο το χωμα οποτε ενα λαθος μπορει να εχει χειροτερες συνεποιες συν οτι οι αντιδρασεις του αθτοκινητου ειναι πιο αποτομες.Στο χωμα το αυτοκινητο ειναι περισσοτερο χρονο σε κατασταση γλιστριματος, κ αυτο θελει εξοικιωση, αλλα γι αυτο το λογο ειναι πιο ευκολο να διορθωσεις το λιγο παραπανω .
Αυτα.....μακαρι να τρεχαμε κ σε κανα ραλλακι........ που θα παει ομως καποια στιγμη
-
Ο χρήστης Speedaddict έγραψε:
Συγκριση τωρα μεταξυ ασφαλτου κ χωματος..........στην ασφαλτο τα χιλιομετρα ειναι περισσοτερα απο το χωμα οποτε ενα λαθος μπορει να εχει χειροτερες συνεποιες συν οτι οι αντιδρασεις του αθτοκινητου ειναι πιο αποτομες.Στο χωμα το αυτοκινητο ειναι περισσοτερο χρονο σε κατασταση γλιστριματος, κ αυτο θελει εξοικιωση, αλλα γι αυτο το λογο ειναι πιο ευκολο να διορθωσεις το λιγο παραπανω .
Αυτα.....μακαρι να τρεχαμε κ σε κανα ραλλακι........ που θα παει ομως καποια στιγμηΓι αυτο εχω την εντυπωση οτι η ασφαλτος θελει περισσοτερη ακριβεια ενω το χωμα περισσοτερη φαντασια.
Στην ασφαλτο δεν εχεις περιθωρια να παιξεις τ αυτοκινητο. Εχεις χλμ πολλα κ πρεπει να εισαι πολυ ακριβεις σ αυτο που θα κανεις για να μην χασεις χρονο να μην κανεις καποιο εβγα.
Στο χωμα εχεις περισσοτερα περιθωρια να παιξεις να γυρισεις τ αυτοκινητο ακομα κ αν κανεις καποιο λαθος. Οχι βεβαια οτι εκει ειναι πιο ευκολα τα πραματα! -
Χώμα Κλεισθένη μου και πάλι χώμα. Η απόλυτη οδηγική ευτυχία, ειδικά όταν είναι καλό χώμα. Με την ευκαιρία, πιστεύω ότι η διαφορά των χιλιομέτρων είναι πλασματική. Τι εννοώ: Το χώμα έχει σαφώς λιγότερη πρόσφυση από την άσφαλτο, άρα στην προσπάθεια να κινηθείς γρήγορα, πλαγιολισθαίνεις ευκολότερα από ότι στην άσφαλτο, αν και κινείσαι με λιγότερα απόλυτα χιλιόμετρα από ότι στην άσφαλτο. Εδώ ίσως έχει περισσότερο σημασία η 'σχετική' ταχύτητα (δεν ξέρω αν είναι δόκιμος ο όρος). Αν για παράδειγμα σε στροφή δεδομένης καμπυλότητας στο χώμα περνάς με 100 και πλαγιάζεις, στην άσφαλτο με 140 πας 'τρένο'. Δεν πάει να πει όμως, ότι κινείσαι γρηγορότερα στην άσφαλτο σε σχέση με την πρόσφυση που παρέχει, δεδομένου ότι πιθανώς δεν έχεις 'τελειώσει' τις δυνατότητες της συγκεκριμένης στροφής.
Τέλος πάντων! Πιστεύω ότι είναι ακριβώς οι ίδιες και οι δύο επιφάνειες, απλά αποφεύγω την άσφαλτο σαν το διάολο το λιβάνι, φοβούμενος τους τύπους που κάνουν δοκιμές λες και είναι σε πίστα.
Λάμπης Κουρτέσης -
Ψηφίζω άσφαλτο και συγκεκριμένα πίστα (σιρκουϊ) και αναβάσεις. Το να μάθεις να πηγαίνεις πραγματικά γρήγορα (στο όριο του αυτοκινήτου σου) είναι επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία αλλά εξαιρετικά γοητευτική.
Εκτιμώ (μια που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ) ότι το χώμα είναι πιό εντυπωσιακό, πιό cheap thrill, μεγαλύτερο value for money στην αδρεναλίνη, αλλά και πολύ πιό κοστοβόρο από την άσφαλτο. -
Και οι δύο επιφάνειες έχουν τις χάρες τους.
Και η 'απολυτότητα' της ασφάλτου είναι σχολείο αλλά η τεχνική του χώματος νομίζω ότι τελικά σε ολοκληρώνει σαν οδηγό!
Μην ξεχνάμε ότι σε μία χωμάτινη διαδρομή ποτέ δεν θα κάνουμε δύο ίδια περάσματα. Οι συνθήκες αλλάζουν ακόμη και ένα αυτοκίνητο να περάσει. Είναι πιο 'εγκεφαλική' διαδικασία από την άσφαλτο που μπορεί να είναι σχεδόν 'καρμπόν' το κάθε πέρασμα. (ιδιαίτερα σε πίστα και αναβάσεις)
Πάντος περι ορέξεως...
-
Απο τις απολυτες οδηγικες ευτυχιες πιστα με χωματινη επιφανεια τυπου Pikes Peak!!!!
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Καλημερα σε ολους.Δεν ξερω αν κατι τετοιο εχει σχολιαστει στο παρελθον αλλα
ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΜΑ.
ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ.ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΝΑ ΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ.Η ΠΛΑΓΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΜΙΑ Ε.Δ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΗ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΦΑΛΤΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ (ΟΔΗΓΟΥΣ-ΘΕΑΤΕΣ) ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΧΩΜΑ.ΟΥΤΕ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ GRAVEL ORIENTED.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Καλημερα σε ολους.
ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΜΑ.
ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ.ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΝΑ ΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ.Η ΠΛΑΓΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΜΙΑ Ε.Δ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΗ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΦΑΛΤΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ (ΟΔΗΓΟΥΣ-ΘΕΑΤΕΣ) ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΧΩΜΑ.ΟΥΤΕ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ GRAVEL ORIENTED.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
ΣΩΣΤΑ !!!!!!!!
-
Και τα 2 ωραια ειναι αλλα οπως ειπαν ολοι,το χωμα θελει φαντασια και η ασφαλτος αλανθαστη οδηγηση!σαφως ειναι πολυ δυσκολο να κινηθεις γρηγορα και στα 2 ,αλλα για μενα το χωμα εκφραζει καλυτερα την φιλοσοφια των ραλλυ που ειναι περιπετεια και αυτο εχει χαθει σε μεγαλο βαθμο στην εποχη μας!επισης οπως λεει και ο el-em στο χωμα εχεις μεγαλυτερη επαφη με την φυση!επισης για μενα η χαρα της πλαγιολησθησης που προσφερει το χωμα δεν συγκρινετε με τιποτα,πραγμα που ειναι πολυ δυσκολο να γινει στην ασφαλτο,και οταν γινεται ειναι απο λαθος και με μεγαλο κινδυνο!επισης ειχα την τυχη το 2003 να οδηγησω σε χωματινο αγωνα σαν πλοηγος με καλο αυτοκινητο με καλες αναρτησεις και μλποκε και το φχαριστηθικα περισσοτερο απ οτι ολη τη σεζον στην ασφαλτο!ενοιωσα κατι σαν εθισμο!προσοχη,δεν λεω οτι δεν μ αρεσει η ασφαλτος αλλα το χωμα εχει αλλη γοητεια!οποτε ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΜΑ !!!!
-
Άσφαλτος.-
-
Θα ψήφιζα με τα δύο χέρια άσφαλτο δαγκωτο. Αρρώστειά ρε παιδί μου, πώς να το πω;
Όμως εκεί που έλεγα πως σταθεροποιήθηκα, βρήκα την αναλογία της δόσης μου και όλα καλά, πήγα στο παραλληλοδρόμιο. Μην πιάσω το οδηγικό κομμάτι, άλλωστε κουλός γεννήθηκα και κουλός θα πεθάνω, αλλά από την δίπλα θέση του Λάμπη, κάπου άστραψε το μάτι μου. Ναι, ακόμα γυαλίζει και το φως του με κρατά ξύπνιο το βράδυ...
Μεταλλάχθηκε ο ιός και τι θα κάνω γιατρέ μου;; Τώρα θέλω κι από τα δύοοοοοοοοοοοοοοο
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Θα ψήφιζα με τα δύο χέρια άσφαλτο δαγκωτο. Αρρώστειά ρε παιδί μου, πώς να το πω;Όμως εκεί που έλεγα πως σταθεροποιήθηκα, βρήκα την αναλογία της δόσης μου και όλα καλά, πήγα στο παραλληλοδρόμιο. Μην πιάσω το οδηγικό κομμάτι, άλλωστε κουλός γεννήθηκα και κουλός θα πεθάνω, αλλά από την δίπλα θέση του Λάμπη, κάπου άστραψε το μάτι μου. Ναι, ακόμα γυαλίζει και το φως του με κρατά ξύπνιο το βράδυ...
Μεταλλάχθηκε ο ιός και τι θα κάνω γιατρέ μου;; Τώρα θέλω κι από τα δύοοοοοοοοοοοοοοο
KAI AN ΠΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΕ Ε.Δ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ 'ΕΥΚΟΛΑ',ΝΑΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ .... ΕΝΑ.ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ !!!
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
KAI AN ΠΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΕ Ε.Δ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ 'ΕΥΚΟΛΑ',ΝΑΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ .... ΕΝΑ.ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ !!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί!!
Πραγματικό ήταν το αγωνιστικό, 100%, και ο ρυθμός το ίδιο, μέχρι και λάστιχο στη φλαταδούρα είχαμε (!!!) αλλά δεν ήταν εντός αγώνα βέβαια!!Από την άλλη βέβαια έμαθα την άσφαλτο με τον Δημήτρη Αμαξόπουλο, οπότε θα παραμείνει ποίηση!
-
KAI AN ΠΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΕ Ε.Δ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ 'ΕΥΚΟΛΑ',ΝΑΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ .... ΕΝΑ.ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ !!!
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Πσστ! Μικρέ! Αληθινό αγωνιστικό είναι. Εν τάξει, δεν είναι WRC είναι Α5 με όλα του τα καλούδια.
Και δεν μου λες Λώρη! Από πότε το 'Παραλληλοδρόμιο' συγκαταλέγεται στα εύκολα;
Για κατέβα για καμμιά βόλτα να το δεις με την εξωτερική του και τα 'γκρέμια' του.
Φιλάκια
Λάμπης Κουρτέσης -
Ο χρήστης Lambis έγραψε:
KAI AN ΠΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΕ Ε.Δ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ 'ΕΥΚΟΛΑ',ΝΑΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ .... ΕΝΑ.ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ !!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Πσστ! Μικρέ! Αληθινό αγωνιστικό είναι. Εν τάξει, δεν είναι WRC είναι Α5 με όλα του τα καλούδια.
Και δεν μου λες Λώρη! Από πότε το 'Παραλληλοδρόμιο' συγκαταλέγεται στα εύκολα;
Για κατέβα για καμμιά βόλτα να το δεις με την εξωτερική του και τα 'γκρέμια' του.
Φιλάκια
Λάμπης ΚουρτέσηςΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ.
ΦΙΛΙΚΑ,
ΕΛ-ΕΜ'
-
Κλεινω περισσοτερο προς ασφαλτο,μου αρεσει η καθαρη οδηγηση με γραμμες και οριακα φρενααααα!
Εξαλλου και στην ασφαλτο εχει χωματακι,απο τις μπουκες και τα γαρμπιλια!Παντως και το χωμα κακα τα ψεματα ειναι κορυφαιο,αλλα πιστευω πως για να το ευχαριστηθεις πρεπει να εχεις σωστο αμαξι κατα προτιμηση τετρακινητο,ή πισωκινητο.
Στα κακοτραχαλα εδαφη πραγματικα δε νομιζω οτι το ευχαριστιουνται ουτε οι θεατες,ουτε οι αγωνιζομενοι με μικρά Α5, ή Α6.
Ενω μια τετρακουνα θα περασει αερα και απο εκει.
Στα πιο φλατ χωματα τα πραξματα ειναι απολαυστικοτερα για ολα τα αγωνιστικα πιστευω.Αλλα οπως ειπα και στην αρχη, τελικα ψηφιζω ασφαλτο!
Χωμα ή ασφαλτος;