-
Ανδρέα ευχαριστώ για τις ταξιδιωτικές οδηγίες!
Ήδη ψάχνομαι με χάρτες!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Στο πρωτότυπο, εκεί που είναι τώρα το φως της όπισθεν ήταν η απόληξη της εξάτμισης, οπότε το έκανε ακόμη πιο ενδιαφέρον!
Τελικά διαπίστωσαν ότι είναι πολύ ακριβό να το υλοποιήσουν
Και άφησαν την BMW να το κάνει πρώτη (στο ΜΙΝΙ).
Το πρωτότυπο 'next generation' Ka είχε και άλλο εσωτερικό, επίσης ακριβό, no way είπαν οι λογιστές, έμεινε το παλιό.
Πάντως πιστεύω Βασίλη (χωρίς να το έχω ψάξει) ότι είναι εφικτή η μετατροπή για να βάλεις την εξάτμιση στη μέση. Ασε που θα είναι και πρωτότυπο... σαν το πρωτότυπο!
Τώρα για το εσωτερικό... your call!
-
Έγινε κάποια συζήτηση στο θέμα για το «Διάδοχο» κατά πόσο το Ka είναι παράξενο και «γυναικείο» εμφανισιακά, κλπ.
Πρώτα πρώτα παιδιά, δείτε το λίγο από κοντά, μέσα και έξω. Από έξω για μένα μοιάζει λίγο με κάποιο τερατάκι από γιαπωνέζικο manga. Την ίδια αίσθηση μου έδινε και το Puma. Μιλάμε για καθαρά «οργανικές» γραμμές, που είναι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσες αισθητικά. Το SportKa είναι όσο «φορτωμένο» χρειάζεται ώστε να μην γίνει κιτς. Οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση στο εξωτερικό είναι απλά ιεροσυλία!
Για να το πω αλλιώς, φανταστείτε κάποια αυτοκίνητα που στην «καθημερινή» τους μορφή είναι πολύ κοινότυπα, αλλά τα βλέπετε σε έκδοση S1600 ή kit-car και ξαφνικά γίνονται από πολύ ενδιαφέροντα έως πανέμορφα. Ε, αυτό ακριβώς. Αυτά τα φουσκώματα, οι μεγάλοι τροχοί και οι εσοχές στη μάσκα δείχνουν να βρίσκονται εκεί για κάποιο σκοπό (και έτσι είναι ).
Μερικοί το χαρακτηρίζουν «κουβά», μέχρι τουλάχιστον να μπουν μέσα. Από τις μπροστινές θέσεις δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου, ενώ οι ξεχωριστές σχεδιαστικές γραμμές συνεχίζονται. Πίσω είναι στριμωγμένο, αλλά έχει χώρο για το κεφάλι τουλάχιστον (σε αντίθεση με κάποιο αντίστοιχο κουπέ).
Ο καλός φίλος μου ο Σπύρος από τη Σουηδία (γνωστότερος ως spiros54 σ'αυτό το φόρουμ!), είδε το SportKa την περασμένη Κυριακή. Στην αρχή ήμουν λίγο ανήσυχος ότι δεν πρόκειται να με συγχωρήσει που πήρα «γερμανικό αυτοκίνητο» , αλλά όταν τον αφήσαμε το βράδυ στο σπίτι του δήλωσε: «τελικά είναι ένα καλό αυτοκίνητο». Εν συνεχεία κοντοστάθηκε σαν να το σκεφτότανε, και είπε: «το περίεργο είναι ότι έχει αρχίσει να μου αρέσει και σαν εμφάνιση!».
Αυτό είναι το μυστικό τελικά. Για την εξωτερική εμφάνιση ισχύει αυτό που λένε οι Αγγλοσάξωνες: 'it grows on you'.
Τέλος, δεν ξέρω αν πρέπει να με προβληματίσει, αλλά η κόρη μου μου έκανε δώρο έναν ιδιαίτερα γλυώδη πράσινο βάτραχο (ηρεμήστε, ψεύτικο!), γιατί λέει «ταιριάζει με το αυτοκίνητο» . Ο τύπος είναι πολύ σιχαμερός και τον έχω τώρα στην εταζέρα, ξέρετε, για να φοβίζει τα παιδάκια και τα περιστέρια , αλλά φοβάμαι ότι θα γίνει συνεπιβάτης σε κάποιο δυνατό φρενάρισμα (παρεμπιπτόντως τα φρένα δεν παίζονται, σε αίσθηση και αποτελεσματικότητα).
Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω μόλις έχω περισσότερα!
-
μια φιλη μου εψαχνε πριν καιρο για αυτοκινητο και πανω στην συζητηση της προτεινα το KA (απλο) το οποιο και της εδειξα (παρκαρισμενο)
η πρωτη της αντιδραση ηταν
'μοιαζει ετοιμο να πηδηξει μεσα στην πρωτη λακουβα με νερο που θα συναντησει'
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ
-
Το «νωχελικό» δεν το κατάλαβα, εννοείς όπως το έβλεπες να κινείται στην τηλεόραση? Πληροφοριακά, σχεδόν σε όλες τις ρεπρίζ είναι ταχύτερο από το Rallye 16V και, εννοείται, ταχύτερο από όλα τα αντίστοιχα σημερινά μικρά Gti (πηγή: μετρήσεις 4Τ και άλλων περιοδικών).Φίλε μου Βασίλη, μόνο από την τηλεόραση το έχω δεί. Και από όσο συμπεραίνω δυστυχώς.
Πάνε οι εποχές που εργαζόμουν σε περιοδικά αυτοκινήτων και μπορούσα να βλέπω τα Focus RS και τα άλλα ¨αγριεμένα¨ αυτοκίνητα.
Αλλά να σου πω και την αλήθεια, βλέπω να επισκέπτομαι καμία αντιπροσωπεία Ford! -
Καλό αμαξάκι αλλά δεν είναι Golf ..... εεε Alfa ήθελα να πω.
Προσπερνωντας πάντως τις όποιες εμφανησιακές διαφωνίες μου, είμαι σίγουρος ότι το αμάξι πρέπει να είναι εξαιρετικά στημένο, και ότι θα το απολαύσεις περισσότερο απ' όσο περιμένεις.
Καλοτάξιδο λοιπόν. -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Φίλε μου Βασίλη, μόνο από την τηλεόραση το έχω δεί. Και από όσο συμπεραίνω δυστυχώς.
Πάνε οι εποχές που εργαζόμουν σε περιοδικά αυτοκινήτων και μπορούσα να βλέπω τα Focus RS και τα άλλα ¨αγριεμένα¨ αυτοκίνητα.
Αλλά να σου πω και την αλήθεια, βλέπω να επισκέπτομαι καμία αντιπροσωπεία Ford!Στην αντιπροσωπία της Ford δεν θα το δεις, δυστυχώς.
Αλλά, μόλις στρωθεί, ευχαρίστως σε πάω βόλτα.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Καλό αμαξάκι αλλά δεν είναι Golf ..... εεε Alfa ήθελα να πω.Μα, μα... έχω Alfa! Μια κόκκινη και κακιά Sprint QV του '87, προσεχώς και με 1.7 κινητήρα!
Ευχαριστώ για τις ευχές!
-
Update!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μηχανικό εκείνο της Ford που σκέφτηκε να τοποθετήσει το συγκεκριμένο καλοριφέρ στο Ka.
Αν δεν ήταν αυτός, πιθανώς θα με προσπαθούσα ακόμα να ξεπαγώσω το αυτοκίνητο, το οποίο είχε μετατραπεί σε έναν απίθανο στρογγυλό χιονάνθρωπο (όχι, δεν έχω φωτογραφίες, δυστυχώς... ).
Ανάβοντάς το στη θέση 3, μετά από 2-3 λεπτά ήταν αδύνατο να καθήσεις μέσα, ενώ έξω είχε -4 βαθμούς.
-
Το αυτοκίνητο έφτασε αισίως στον πρώτο τετραψήφιο αριθμό χιλιομέτρων και ένας σύντομος απολογισμός μπορεί πλέον να γίνει.
Ας αρχίσω με αυτά που μου τι σπάνε.
O πίνακας οργάνων είναι επιεικώς χάλια... Κατ’αρχάς για κάποιο λόγο που μόνο οι μαρκετίστες γνωρίζουν, έβγαλαν τα όμορφα λευκά όργανα που είχαν όλα τα απλά Ka, αλλά και τα Fiesta/Puma. Τα αντικατέστησαν με κάτι «σπορ» μαύρα όργανα, μέχρι και το ρολόι έχει μαύρη πρόσοψη. Γιατί ρε λεβέντες? Αν θέλατε να το κάνετε «σπορ» ας βάζατε κανένα αλουμίνιο, ένα διαφορετικό φωτισμό, κάτι τέλος πάντων! Το καλύτερο θα ήταν τα όργανα τύπου Focus ST, πόσο πια θα κόστιζαν?
Σαν να μην έφτανε η γενική εικόνα, το στροφόμετρο είναι πολύ μικρό και δεν υπάρχει όργανο για την ένδειξη θερμοκρασίας . Για μένα που έχω συνηθίσει να βλέπω τέτοιες ενδείξεις (κι’ας μην έχει σημασία τελικά, γιατί όταν υπάρξει πρόβλημα θα ανάψει λαμπάκι) μου φαίνεται σαν να μου κλέβουν τη μπουκιά απ’το στόμα. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να βρω κάποιο πολυόργανο που να δείχνει θερμοκρασίες νερού/λαδιού. Αυτό που θα ταίριαζε πάντως μια χαρά στον περιορισμένο χώρο είναι ένα ψηφιακό πολυόργανο της Stack, κρίμα που δε μου περισσεύουν τα 1500 Ευρώ που κοστίζει!!!
ΟΚ, τώρα που τελειώσαμε μ’αυτά ξέρω τι θέλετε να ακούσετε. Πως στρίβει, έτσι? Υπομονή! Επιδεικνύοντας σπάνια για τον χαρακτήρα μου αυτοσυγκράτηση, δεν το έχω στρίψει πραγματικά μέχρι τώρα.
Εντάξει, ένταξει, μια δυο φορές μόνο, έτσι για το «γαμώτο». Γνωρίζουμε όλοι κάποιες «καλές» στροφές μέσα στην Αθήνα, που, αν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες (δηλαδή, 6 η ώρα το πρωί και να μη βρέχει), μπορείς να «τεστάρεις» λίγο το αυτοκίνητο...
Μια απ’αυτές είναι κάτω από τη γέφυρα στη Χαμοστέρνας, η δεξιά που κλείνει, πηγαίνοντας για Κων/πόλεως. Εκεί το SportKa, «χαλαρά», στρίβει στη μία λωρίδα με στυλ τρενάκι του λούνα παρκ. Το εντυπωσιακό είναι πως δεν σε τρομάζει, δεν γέρνει, δεν γλυστράει, δεν κάνει τίποτα, απλώς στρίβει και κάθε στιγμή ξέρεις τι ακριβώς κάνει ο καθένας από τους τέσσερεις τροχούς.
Μια άλλη είναι η περίφημη γέφυρα «Τζωτζώκα» (όσοι ξέρουν, ξέρουν! ). Αριστερή παρατεταμένη που κλείνει στην έξοδο, μπορεί να ξεφτυλίσει ο,τιδήποτε έχει ακόμα και αμυδρές τάσεις υποστροφής. Εκεί έχει πλάκα, γιατί μέσα στη στροφή έχεις ακόμα τη δυνατότητα να ρυθμίσεις τη γραμμή σου, ενώ δεν χρειάζεται να αφήσεις το γκάζι πουθενά. Από υποστροφή ούτε δείγμα.
Για την Εθνική δεν θα γράψω και πολλά, στρίβει με την ταχύτητα ακριβώς που πάει και ευθεία, δείχνει να μην χάνει καθόλου σε ορμή και οι κλίσεις είναι από ανύπαρκτες έως ελάχιστες. Αυτή ακριβώς την δυνατότητα να πηγαίνεις συνέχεια «ίσιωμα» δοκίμασε ο πρώτος «πελάτης» μου, ένα Golf που είχε την ατυχή έμπνευση να μου κολλήσει από πίσω στις γέφυρες, στο Ποτάμι. Μου τη δίνει να μου κολλάνε από πίσω. Κάποιο αντρικό θέμα θα είναι μάλλον... Πάντως, αν και δεν πήγαινα πάνω από 130-135 (στρώσιμο γαρ), δυο στροφές αργότερα ο «γρήγορος» ήταν καμιά πενηνταριά μέτρα πίσω. Μάλλον θα προσέχει περισσότερο όταν συναντάει ύποπτα φουσκωμένα Ka στο μέλλον.
Αυτά προς το παρόν, ελπίζω μέχρι την Κυριακή των Εκλογών να έχω φτάσει τον επιθυμητό αριθμό χιλιομέτρων ώστε να κάνω την πρώτη πραγματική 'βόλτα'. Stay tuned.
-
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Θα το αποφύγω, γιατί τώρα με τα χιόνια έγινε μ.. εεεεε!.. δε βλέπεται!
Έχω κάτι καλύτερο: βιντεάκια από μια εκδήλωση του evo
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/vide ... rtka-1.mov
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/vide ... rtka-2.mov -
Καλοτάξιδο και απο εμένα!
Καταπληκτικό αυτοκίνητο. Το έιχα στα χέρια μου 4 ημέρες και το καταευχαριστήθηκα!! Σε κάνει να νιώθεις νεότερος!! Καρτ στο δρόμο!
Με 5-10 αλογάκια ακόμα θα ήταν αχτύπητο! Παρεπιπτόντως βάζει κόφτη στην 5η -
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Καταπληκτικό αυτοκίνητο. Το έιχα στα χέρια μου 4 ημέρες και το καταευχαριστήθηκα!! Σε κάνει να νιώθεις νεότερος!! Καρτ στο δρόμο!
Με 5-10 αλογάκια ακόμα θα ήταν αχτύπητο! Παρεπιπτόντως βάζει κόφτη στην 5ηΕυχαριστώ Παύλο!
Για τα άλογα και 15 παραπάνω να ήταν, δεν θα με χάλαγε!
Λες να αρχίσω να πρήζω τον κύριο Γιώργο, μήπως έχει καμιά ιδέα?
-
Θα το αποφύγω, γιατί τώρα με τα χιόνια έγινε μ.. εεεεε!.. δε βλέπεται!
Έχω κάτι καλύτερο: βιντεάκια από μια εκδήλωση του evo
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/vide ... rtka-1.mov
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/vide ... rtka-2.movΠαπάδες στην κυριολεξία κάνει αυτό το μικρό και το είχα παρεξηγήσει!!Αν δεν κάνω λάθος και το camera car είναι SportKa;Έχει και ωραίο ήχο συν τις άλλοις...Και όντως σαν καρτ πάει!!Το φτηνότερο αντίπαλο δέος των Mini Cooper (S) λοιπόν;;
-
Με 5-10 αλογάκια ακόμα θα ήταν αχτύπητο! Παρεπιπτόντως βάζει κόφτη στην 5ηΕυχαριστώ Παύλο!
Για τα άλογα και 15 παραπάνω να ήταν, δεν θα με χάλαγε!
Λες να αρχίσω να πρήζω τον κύριο Γιώργο, μήπως έχει καμιά ιδέα?
Eχει έχει!! Το έχουμε συζητήσει....
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Παπάδες στην κυριολεξία κάνει αυτό το μικρό και το είχα παρεξηγήσει!!Αν δεν κάνω λάθος και το camera car είναι SportKa;Έχει και ωραίο ήχο συν τις άλλοις...Και όντως σαν καρτ πάει!!Το φτηνότερο αντίπαλο δέος των Mini Cooper (S) λοιπόν;;
Το camera car είναι SportKa πράγματι. Για τον ήχο δεν ξέρω (ακόμα... στρώσιμο είπαμε...).
Το S είναι προφανώς σε άλλη κατηγορία, απ'το απλό Cooper δεν νομίζω ότι έχει κάτι να ζηλέψει, εκτός από την ποιότητα των υλικών και το glamour.
Eχει έχει!! Το έχουμε συζητήσει....
Παύλο! Στείλε pm με details!
-
Update!
1400 και κάτι χιλιόμετρα πλέον και χτες έκανα την πρώτη «καλή» βόλτα στο Σούνιο με ένα φίλο.
Αν και μας έπιασε το σκοτάδι πηγαίνοντας, πήγαμε αρκετά σβέλτα σε μια διαδρομή που συνολικά είναι πολύ χαρακτηριστική καθώς έχει απ’όλων των ειδών τις στροφές (εκτός από φουρκέτες).
Ακόμα δεν ανεβαίνω πολύ πάνω από τις 4000-4300 στρ. αυτό θα γίνει σταδιακά μόλις περάσω τα 1500 χιλιόμετρα. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα αρνητικό για το SportKa το οποίο ούτως ή άλλως μετά τις 5500 δεν αποδίδει και τίποτα παραπάνω. Επίσης αυτός ο «αυτοπεριορισμός» σε αναγκάζει να οδηγείς «με τη φόρα» και εκμεταλευόμενος το στήσιμο και μόνο. Εννοείται ότι τα φρένα δεν προσπάθησα να τα λιώσω με οριακά φρεναρίσματα.
Όπως θα καταλάβατε, σκοτάδι-ξεσκοτάδι, όταν φτάσαμε στην γνωστή καφετέρια απέναντι από το Ναό, είχα ένα χαμόγελο που χρειαζόταν πλαστική εγχείρηση για να φύγει!
Το αυτοκίνητο είναι –στην κυριολεξία- παιχνιδάκι στον έλεγχό του. Μετά από λίγη ώρα, φτάνεις στις στροφές με ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα την ώρα και ξέρεις ότι δεν χρειάζεται καν να σηκώσεις το πόδι από το γκάζι. Απλώς σημαδεύεις και περνάς! Τα περιθώρεια πρόσφυσης είναι τεράστια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει «πολύ λάστιχο». Μπορείς άνετα να το τοποθετήσεις, με το τιμόνι και το γκάζι και οι αντιδράσεις είναι αστραπιαίες.
Μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη διαδρομή έγινε κατά κύριο λόγο με ρυθμούς 6/10 ή και λιγώτερο (σε ό,τι αφορά στην «ένταση» της οδήγησης) αλλά και πάλι η ΜΩΤ ήταν πολύ υψηλή. Ο φίλος μου εντυπωσιάστηκε από τη σταθερότητα και την «ρευστή» κίνηση του αυτοκινήτου, ενώ, αν και ασυνήθιστος στην γρήγορη οδήγηση, δεν τρόμαξε παρά μόνο όταν έριξε μια κλεφτή ματιά στο ταχύμετρο! Παρατήρησε μάλιστα ότι μάλλον το SportKa χρειάζεται και μια έκτη σχέση στο κιβώτιο, καθώς η πέμπτη απειλούσε να τελειώσει σε κάποια σημεία! (και ο μόνος λόγος που δεν το έκανε ήταν ο «περιοριστής στροφών», δηλαδή το δεξί μου πόδι).
Ο κινητήρας ακόμα και μακριά από το όριο περιστροφής του ακούγεται θαυμάσια, με ένα 8βάλβιδο μπάσο που θυμίζει άλλες εποχές, μακριά από το ενοχλητικό βούισμα των σύγχρονων «πολιτισμένων» κινητήρων. Boxer δεν είναι βέβαια, αλλά και ποιος είναι? Όσο για το κιβώτιο, είναι σκέτη μαγεία! Μόνο κιβώτια τύπου S2000 και MX-5 πιστεύω ότι είναι καλύτερα σε αίσθηση και αποτελεσματικότητα.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Ο μπόμπιρας βγάζει δόντια και η ώρα της αποφοίτησης πλησιάζει!
-
Update!1400 και κάτι χιλιόμετρα πλέον και χτες έκανα την πρώτη «καλή» βόλτα στο Σούνιο με ένα φίλο.
Αν και μας έπιασε το σκοτάδι πηγαίνοντας, πήγαμε αρκετά σβέλτα σε μια διαδρομή που συνολικά είναι πολύ χαρακτηριστική καθώς έχει απ’όλων των ειδών τις στροφές (εκτός από φουρκέτες).
Έχει και φουρκέτες και ότι άλλο θες, αλλά πρέπει να ξέρεις τις ...κοπάνες! Όσοι ήταν στο touring του Μαίου, ξέρουν!
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Έχει και φουρκέτες και ότι άλλο θες, αλλά πρέπει να ξέρεις τις ...κοπάνες! Όσοι ήταν στο touring του Μαίου, ξέρουν!
Και το επόμενο... εχμ... touring πότε είναι είπαμε?
Πόσο Kaκό είναι το μικρό;