-
Εδώ και καιρό σκεφτόμουν να το ρωτήσω...
Μιας και στην Κοζάνη το ΚΤΕΟ έχει κόψει αυτοκίνητο με ρολ-μπαρ και σήμερα πήγα να ρωτήσω το ίδιο πράγμα, η απάντηση που πήρα είναι να βγάλω το κλουβί και να ξαναβάλω τα πίσω καθίσματα.
Υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι προβλέπει ο φίλος νομοθέτης ? Ενοείται ότι το αυοκίνητο είναι κανονικά με πινακίδες-ασφάλεια κτλ..
Αν είμαι ακάλυπτος, τότε αυτή τη δουλειά κάνουν όλα τα αγωνιστικά της Ελλάδας ???? καθέ φορά που περνάνε ΚΤΕΟ ?????
Με ενδιαφέρει η τυπική πλευρά του θέματος..
-
Μιας και στην Κοζάνη το ΚΤΕΟ έχει κόψει αυτοκίνητο με ρολ-μπαρ και σήμερα πήγα να ρωτήσω το ίδιο πράγμα, η απάντηση που πήρα είναι να βγάλω το κλουβί και να ξαναβάλω τα πίσω καθίσματα.
Υπάρχει κάποιος που να ξέρει τι προβλέπει ο φίλος νομοθέτης ? Ενοείται ότι το αυοκίνητο είναι κανονικά με πινακίδες-ασφάλεια κτλ..
Αν είμαι ακάλυπτος, τότε αυτή τη δουλειά κάνουν όλα τα αγωνιστικά της Ελλάδας ???? καθέ φορά που περνάνε ΚΤΕΟ ?????
-
-
Στην Αθήνα που είναι πολλά τα αυτοκίνητα περνάς ΚΤΕΟ πιο σπάνια. Έτσι και αυτοκίνητα μέχρι 5ετίας που είχαμε στην οικογένειά μου ποτέ δεν πέρασαν ΚΤΕΟ. Οπότε πολλά αγωνιστικά ακόμη δεν έχει φτάσει η ΚΤΕΩρα τους.
Παρόλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτηση!!
Ξέρει κανείς; APR; -
Aυτο που μου εχουν πει ειναι οτι για να περασει κτεο ενα αγωνιστικο πρεπει να εχει τα πισω καθισματα !!!
Τωρα πως κ γιατι αυτο ειναι αλλο θεμα, κοψε το cage, κοψε την καροτσα βρες τροπο, σου λεει, να τα βαλεις.
-
Θεωρητικά ο μόνος λόγος που μπορούν να σε κόψουν είναι άσχετος! (Ζώνες ασφαλείας με προεντατήρα τριών σημείων) και όχι για λιγώτερες θέσεις ή ρολλ κείτζ!
Αν πάρεις τον κοκ , αναφέρει σαφώς ότι απαγορεύεται να ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ θέσεις , και δεν αναφέρει πουθενά να απαγορεύεται να ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ!
Επίσης δεν αναφέρει πουθενά ρητώς απαγόρευση τοποθέτησης κλωβού ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
Εν τέλει όμως , για να μην μπλέκεις με τα 'πίτουρα' βρές κάποιον με 30-50 ευρώ να στο περάσει δια της πλαγίας και προχώρα!
Σίγουρα πιο ασφαλές είναι το αγωνιστικό που το ελέγχουν τόσοι Τ.Ε. παρά το τελευταίο ΚΤΕΛ ή Φορτηγό που έχει 'περάσει' ΚΤΕΟ αλλά είναι κινητή καρμανιόλα!!!
-
ε όπως είπα με ενδιαφέρει το τυπικό μέρος του θέματος..
περιμένω τον nass μήπως και ξερει τι παίζει με το θέμα.
να και μια καλή παρέμβαση για να κάνουν οι συνδεσμοι οδηγών στο Υπουργείο...
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
περιμένω τον nass μήπως και ξερει τι παίζει με το θέμα.Δεν έχω ιδέα. Αλλά δε νομίζω πως μπορούν να σε κόψουν μόνο για πράγματα που αναφέρονται στον ΚΟΚ, εξάλλου ο ΚΟΚ έχει και γενικές διατάξεις του στυλ 'το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση' κτλ. κτλ. Οπότε βούτυρο στο ψωμί (κυριολεκτικά ) των απανταχού ΚΤΕΟ...
-
Aπο την αστυνομια μας ειχαν ενημερωσει μι αφορα (απο την ΓΑΔΑ νομιζω) οτι αμα το roll cage εχει homologation τοτε ειναι νομιμο σε τυχον ελεγχο απο την τροχαια. Απο κει και περα, λογικα το ιδιο θα ΕΠΡΕΠΕ να ισχυει και για ελεγχο απο ΚΤΕΟ. Αντε βρες ακρη ομως...
-
Εγω περασα ΚΤΕΟ χωρις λαδομα και με κανονικο αγωνιστικο αλλα βεβαια με τον καταλυτη τοποθετημενο.
Πηρα μαζι μου μερικες φοτο απο αγωνες καθως επισης και την αδεια ενος κανονικου αυτοκινητου της οικογενειας και φορεσα και σακακι (συνηθως βοηθαει οταν πας σε δημοσιες υπηρεσιες).
Ειπα λοιπον οτι προκειται για οχημα που δεν το χρησιμοποιω στο δρομο μια και εχω αλλο και εδειξα και τις φοτογραφιες. Βεβαια ο συγκεκριμενος παρολο που εδειξε κατανοηση ελεγε του προυσταμενου του οτι ηθελε να με κοψει για διαφορες κοτσανες. Ομως ο προυσταμενος του ειπε οτι εφοσον πληρω τα καυσαερια τοτε πρεπει να με περασει.
Τα ΚΤΕΟ δεν ειναι ενημερωμενα οτι τα αγωνιστικα εχουν υποχρεωτικα πλεον πινακιδες και πολλες φορες τα νομιζουν για κοντραδικα αυτοκινητα
για αυτο θελει και ευγενεια και υπομονη και απο εμας -
Ολα αυτα εγιναν στο ΚΤΕΟ του Ελληνικου , ξεχασα να το αναφερω
Τα αγωνιστικά στο ΚΤΕΟ