-
Αποριων συνεχεια!Επειδη εχω βρεθει απειρες φορες σε στενο με STOP που δεν μπορω να ελεγξω για διερχομενα αυτοκινητα διοτι καποιος κοπανος παρκαρε το φορτηγακι-νταλικα του στην ακρη του στενου,εαν περνωντας το δρομο,τρακαρω με ενα αμαξι που περναγε αλλα εγω δε μπορεσα να το δω λογω του οτι με εμποδιζε το φορτηγακι,μπορω να στραφω εναντιον του κατοχου του φορτηγου-νταλικας;Δηλαδη να καλεσω την τροχαια στον τοπο του ατυχηματος για να καταγραψει τη θεση του και μετα να διεκδικησω αποζημιωση;Πιστευω οτι αυτο ειναι κατι το οποιο ενδιαφερει παρα πολλους(αν οχι ολους)οδηγους.
-
Αποριων συνεχεια!Επειδη εχω βρεθει απειρες φορες σε στενο με STOP που δεν μπορω να ελεγξω για διερχομενα αυτοκινητα διοτι καποιος κοπανος παρκαρε το φορτηγακι-νταλικα του στην ακρη του στενου,εαν περνωντας το δρομο,τρακαρω με ενα αμαξι που περναγε αλλα εγω δε μπορεσα να το δω λογω του οτι με εμποδιζε το φορτηγακι,μπορω να στραφω εναντιον του κατοχου του φορτηγου-νταλικας;Δηλαδη να καλεσω την τροχαια στον τοπο του ατυχηματος για να καταγραψει τη θεση του και μετα να διεκδικησω αποζημιωση;Πιστευω οτι αυτο ειναι κατι το οποιο ενδιαφερει παρα πολλους(αν οχι ολους)οδηγους.
-
-
Καλό θέμα που για τα στενάκια της Αθήνας, με αφορά και εμένα...
Αν λέγεσαι Σουφλιάς τότε σίγουρα αποζημιώνεσαι.
Τώρα διαφορετικά δεν ξέρω!
Κάτι ανάλογο, αν για παράδειγμα κάποιος πατήσει απότομα φρένο με σκοπό να τον τρακάρω επίτηδες...Αν αποδείξω ότι το έκανε επίτηδες πάλι φταίω?
-
Απάντηση με απόφαση δικαστηρίου σε ίδιο ατύχημα. Εγώ ήμουν αυτός που δεν είδε ο εξερχόμενος. Με πλήρωσε για τη ζημιά που μου έκανε αλλά τη δική του ζημιά την πλήρωσε ο παρκαρισμένος πάνω στη γωνία και εμπόδιζε την ορατότητα. Χρειάστηκαν δυστυχώς δυο χρόνια για να γίνει το δικαστήριο και άλλοι έξι μήνες για να καθαρογραφούν τα πρακτικά και η απόφαση!!! Την παράβαση του παρκαρισμένου βεβαίωσε ο τροχονόμος που ήρθε στο χώρο του ατυχήματος και του έκοψε κλήση μάλιστα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Με πλήρωσε για τη ζημιά που μου έκανε αλλά τη δική του ζημιά την πλήρωσε ο παρκαρισμένος πάνω στη γωνία και εμπόδιζε την ορατότητα.Kανονικα, ο παρκαρισμενος δε θα επρεπε να σας πληρωσει και τους 2;Διοτι,αυτος στην ουσια προκαλει το ατυχημα και ειστε και οι 2 θυματα του.
-
Ο χρήστης Firegarden έγραψε:
Με πλήρωσε για τη ζημιά που μου έκανε αλλά τη δική του ζημιά την πλήρωσε ο παρκαρισμένος πάνω στη γωνία και εμπόδιζε την ορατότητα.
Kανονικα, ο παρκαρισμενος δε θα επρεπε να σας πληρωσει και τους 2;Διοτι,αυτος στην ουσια προκαλει το ατυχημα και ειστε και οι 2 θυματα του.
Λογικά ναι...
-
Τι να σου πω, έτσι έκρινε το δικαστήριο. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος είπε σε αυτόν που με τράκαρε «Δεν υπάρχει δικαιολογία για παραβίαση Stop. Αν δεν μπορούσες να δεις ας κατέβαινες από το αμάξι να ελέγξεις το δρόμο». Και να σκεφτείς ότι στο σημείο που έγινε το ατύχημα συναντιούνται 5 δρόμοι και είναι σαν γήπεδο ο χώρος. Για μένα δεν εμπόδιζε την ορατότητα ο παρκαρισμένος γιατί το ατύχημα έγινε αφού τον είχε προσπεράσει αρκετά ο τύπος που με τράκαρε.
-
Απαντηση στην αλλη ερωτηση (του Sirgus), παλι με αποφασεις δικαστηριου (οχι ομως προσωπικη περιπτωση αλλα απ΄οτι εχω διαβασει σε περιοδικα του χωρου στις στηλες με τις νομικες συμβουλες).
Αμα πεσεις πισω απο καποιον που σταματησε αποτομα, αν αυτος σταματησε για σοβαρο λογο πχ να αποφυγει ατυχημα τοτε φταις 100%. ΑΝ ΟΜΩΣ αυτος καρφωθηκε στα φρενα για καποιο μην σοβαρο λογο (πραγμα το οποιο απαγορευεται συμφωνα με τον ΚΟΚ, να φρεναρεις αποτομα χωρις να συντρεχει καποιος σοβαρος λογος), τοτε ειναι συνυπευθυνος κατα καποιο ποσοστο αυτος και κατα καποιο εσυ. Αυτο σημαινει οτι η ασφαλεια σου πληρωνει ενα μερος της ζημιας του και το υπολοιπο απο την τσεπη του, και η δικια του πληρωνει ενα μερος της ζημιας σου. Αυτο ειχε βγει αποφαση σε μια περιπτωση οπου ο προπορευομενος οδηγος καρφωθηκε στα φρενα γιατι ειδε τελευταια στιγμη ενα βενζιναδικο και θυνηθηκε οτι θελει να βαλει βενζινη. Αν τωρα μπορεσεις να αποδειξεις οτι καποιος φρεναρε επιτηδες για να πεσεις πανω του, εκτος απο το οτι θα φταει εκεινος, πιθανως να διωχθει μεχρι και για αποφαση ανθρωποκτονιας (οπως και θα επρεπε )
Επισης (και αυτο απο δικαστηριο).
Αμα σταματησετε κανονικα σε ενα Stop, ελεγξετε, δειτε οτι δεν ερχεται κανενας και οταν πατε να περασετε καρφωθει καποιος πανω σας γιατι πηγαινε πολυ γρηγορα και, ενω αυτος ηταν μακρυα (τοσο μακρυα ωστε να μην φαινεται σε μια διασταυρωση σε στενο οπου δεν εχεις πολυ απλα για να δεις μεχρι το βαθος του καθετου δρομου) προλαβε να σας φτασει επειδη πηγε γαμ@#%%ντας, τοτε ειναι και εκει συνυπευθυνος.
Το ιδιο ισχυει για καποιον που δεν ειχε φωτα και για αυτο δεν τον ειδατε οταν σταματησατε και ελεγξατε στο Στοπ -
Ο φίλος kacey έχει απόλυτο δίκιο. Πως θα τα αποδείξεις όλα αυτά είναι συχνά το ζητούμενο. Ο κουνιάδος μου είχε ατύχημα στο οποίο δεν μπόρεσε να αποδείξει την αλήθεια και φυσικά πλήρωσε τζάμπα. Σταμάτησε ο εμπρόσθιος του και αυτός λίγο πριν τον τρακάρει, ήρθε όμως ο πίσω τον χτύπησε και τον πέταξε πάνω στον μπροστινό του. Αποτέλεσμα να πληρώσει τον μπροστινό και να πληρωθεί από τον πίσω. Εγώ σε άλλη περίπτωση ήμουν τυχερός όταν σε διασταύρωση ο εμπρός από μένα μπήκε και έκοψε την μια κατεύθυνση για λίγο και όταν είδε ότι δεν τον αφήνουν να περάσει έκανε όπισθεν για να ξανά μπει στο στενό και έπεσε απάνω μου. Προσπάθησε να μου ρίξει την ευθύνη αλλά για καλή μου τύχη υπήρχαν μάρτυρες από παρακείμενο περίπτερο που ξεκαθάρισαν τα πράγματα και αναγκάστηκε να με πληρώσει.
-
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος είπε σε αυτόν που με τράκαρε «Δεν υπάρχει δικαιολογία για παραβίαση Stop. Αν δεν μπορούσες να δεις ας κατέβαινες από το αμάξι να ελέγξεις το δρόμο»Αιωνια αθανατη Ελληνικη δικαιοσυνη!Αν ετσι επιχειρηματολογει ενας δικαστης,τοτε μακαρι να μη χρειαστει να βρεθω ποτε σε δικαστηριο ουτε καν ως μαρτυρας!
-
Δεν είναι καθόλου απίθανο να μην έχει ο πρόεδρος ούτε δίπλωμα.
Ο τύπος που με τράκαρε ήταν ιδιαίτερα ερειστικός με αποτέλεσμα να έχει βγάλει τον πρόεδρο από τα ρούχα του. Να φανταστείς ότι επειδή δεν τον βόλευαν αυτά που λέγονταν στο δικαστήριο ή οι ερωτήσεις του δικαστή έφτασε να πει ότι τα έχουμε κάνει πλακάκια μεταξύ μας. Ο πρόεδρος εξερράγη διέκοψε για λίγα λεπτά τη δίκη και τον απείλησε ότι θα βάλει να τον συλλάβουν. Είχε κάνει πολλά ο τύπος όλο το διάστημα μέχρι τη δίκη. Να φανταστείς ότι με μέσον άλλο δικαστικό προσπάθησε να αλλάξει το πόρισμα της τροχαίας που έγραφε καθαρά ότι παραβίασε Stop. -
.....Να φανταστείς ότι με μέσον άλλο δικαστικό προσπάθησε να αλλάξει το πόρισμα της τροχαίας που έγραφε καθαρά ότι παραβίασε Stop.Για αυτο κουβαλαμε μια φωτογραφικη μηχανη στο αμαξι, γι ανα φαινεται ποιος ειχε Στοπ και ποιος οχι. Επισης αυτο που ειπε ο προεδρος ('Να κατεβαινες απο το αμαξι και να κοιταγες') ερχεται σε απ'ευθειας αντιθεση με την λογικη των αλλων 2 δικαστηριων που ειπαν οτι αφου ερχοταν πολυ γρηγορα και πανω απο το οριο ταχυτητας/χωρις φωτα, δεν φταις ολοκληρωτικα για το τρακαρισμα. Εκει χρειαζεται ενας γατος δικηγορος που να εχει ξεθαψει τις υποθεσεις αυτες, για να τις τριψει στο προσωπο του προεδρου εκεινου και να του πει 'Οριστε κυριε προεδρε υπαρχει δικαστικο προηγουμενο που λεει οτι εφταιγε και εκεινος που ερχοταν στην στην διασταυρωση'. Βεβαια στην δικια σου περιπτωση δεν εφταιγε σε τιποτα, αλλα η λογικη των δυο αυτων αποφασεων θα εδειχνε στον προεδρο οτι η δικια του λογικη ('κατεβα να ελεξγεις, ωστε ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να δεις αν ερχεται καποιος') ηταν λανθασμενη.
-
Φρόντισα να βγάλω φωτογραφίες πριν μετακινηθούν τα αμάξια, κι ας μην είχα μαζί μου φωτογραφική μηχανή. Η ταχύτητα μου ήταν μικρή γι αυτό και δεν είχα μεγάλες ζημιές. Ο τύπος με βρήκε μετά την μπροστινή ρόδα και χτύπησε όλη την αριστερή πλευρά μέχρι σχεδόν το τελείωμα του πίσω φτερού. Ο τύπος ήταν πραγματικά απερίγραπτός. Μετά το τρακάρισμα κατέβηκε ωρυόμενος λέγοντας ότι η γυναίκα του είναι έγκυος και θα μου αλλάξει τα φώτα αν χάσει το παιδί, κάτι που αποδείχτηκε εντελώς ψευδές. Επίσης για κακή του τύχη ο σπιτονοικοκύρης μου δούλευε στην ασφαλιστική εταιρία του και έμαθε τα τέρατα που έλεγε για μένα, ότι δηλαδή ήμουν μεθυσμένος, ότι μιλούσα στο κινητό (δεν είχα τότε) και δεν πρόσεχα και άλλα πολλά. Να φανταστείς ότι όταν είδε ότι όλες του οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν είχε το θράσος να με πάρει τηλέφωνο και να μου ζητήσει να του κάνω δήλωση και να μου πληρώσει τη ζημιά μου γιατί η δική του ζημιά ήταν πολύ ποιο ακριβή!!!!
-
Βασικά είχα εμπλακεί και εγώ σε μια παρόμοια περίπτωση το καλοκαίρι που μας πέρασε. Έβγαινα απο STOP και ενώ δεν είχε φύγει το βλέμμα μου απο τα αριστερά (όπου και πήγαινα) είδα ένα ταξί να έρχεται καταπάνω μου. Το μόνο που πρόλαβα να κάνω είναι να επιταγχύνω λιγάκι και να μην με χτυπήσει στη μούρη, αλλά πλάγια στην πίσω πόρτα απο τον οδηγό. Αποτέλεσμα να τον πληρώσω μιας και 'Εγώ βγήκα απο STOP' και αυτός να μην πληρώσει δεκάρα. Δεν λέω οτι δεν έφταιγα που δεν έλεγξα καλύτερα τον δρόμο, αλλά αυτός σε διαστάυρωση μπροστά του και πήγαινε του σκοτωμού. Αφού φρέναρε, του έσκασε το λάστιχο μπροστά και με χτύπησε απο την πλευρά την αριστερή του αυτοκινήτου του (ενώ εγώ έβγαινα απο τα δεξιά του), γυρίζοντάς με κατα 90 μοίρες ! Πείτε μου τώρα οτι δεν φταίγε και αυτός. Αλλα το ριμάδι το STOP...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επισης (και αυτο απο δικαστηριο).
Αμα σταματησετε κανονικα σε ενα Stop, ελεγξετε, δειτε οτι δεν ερχεται κανενας και οταν πατε να περασετε καρφωθει καποιος πανω σας γιατι πηγαινε πολυ γρηγορα και, ενω αυτος ηταν μακρυα (τοσο μακρυα ωστε να μην φαινεται σε μια διασταυρωση σε στενο οπου δεν εχεις πολυ απλα για να δεις μεχρι το βαθος του καθετου δρομου) προλαβε να σας φτασει επειδη πηγε γαμ@#%%ντας, τοτε ειναι και εκει συνυπευθυνος.MONO συνυπευθυνος;Δεν μπορω να καταλαβω τη λογικη πισω απο τετοιες αποφασεις!Δηλαδη,αν εγω περναω ενα στενο που εχει στοπ και εκεινη τη στιγμη καρφωθει ενας μαλ@$κας πανω μου που ετρεχε με 100 χιλ/ωρα,τοτε ειμαστε συνυπευθυνοι;Τα περισσοτερα στενα στην Αθηνα ειναι τετοια που δε σου επιτρεπουν να βλεπεις πολυ μακρια λογω κυρτοτητας του δρομου.Αν λοιπον εγω σταματησω στο STOP, ελεγξω,βεβαιωθω οτι δεν ερχεται κανεις αλλα καθως περναω μου καρφωθει ενας που τρεχει υπερβολικα,εγω κι αυτος θα θεωρουμαστε συνυπευθυνοι;;;'Η αν χτυπησω καποιο αμυαλο εφηβο που θεωρει οτι το να πηγαινεις βολτα το βραδυ με το μηχανακι χωρις φωτα ειναι μαγκια,ειμαι κι εκει συνυπευθυνος;Μου φαινεται οτι ο Νομος ευνοει τους παραβατες σε πολυ μεγαλο βαθμο.
-
Επίσης τα STOP που βρίσκονται 'κρυμμένα' ή και 10 μέτρα πριν από την διασταύρωση τι σας λένε;; Πρόσφατα ο πατέρας ενός γνωστού μου καρφώθηκε από ένα αυτοκίνητο γιατί το STOΡ του δρόμου που διένυε εκείνη την στιγμή είχε μετατραπεί σε δέντρο!! Επιπλέον κάτω από το σπίτι μου υπάρχει μια διασταύρωση όπου το στενό που έχει φανάρι, που είναι φαρδύ κτλ κτλ έχει το Stop, ενώ ο κάθετος δρόμος που ίσα ίσα χωράει ένα αμάξι την φορά-αν και διπλής κατεύθυνσης (!!!!!!!!) θεωρείται δρόμος προτεραίοτητας (δρομος που αν πηγαίνεις με 10 και δεν τρακάρεις με τα παρκαρισμένα είσαι τυχερός!). Φυσικά ακόμα και αυτό το STOP είναι κρυμμένο μέσα σε κάτι πλάτανους με αποτέλεσμα να έχουνε γίνει άπειρα μικροτρακαρίσματα (καθότι οι περισσότεροι ούτε καν κόβουν ταχύτητα για να ελέγξουν για καλό και για κακό - τραγικό σφάλμα κατ'εμέ) !! Άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν το είδες επειδή ο δήμος είχε καιρό να κλαδέψει τα δέντρα..!
-
Εκει χρειαζεται ενας γατος δικηγορος που να εχει ξεθαψει τις υποθεσεις αυτες, για να τις τριψει στο προσωπο του προεδρου εκεινου και να του πει 'Οριστε κυριε προεδρε υπαρχει δικαστικο προηγουμενο που λεει οτι εφταιγε και εκεινος που ερχοταν στην στην διασταυρωση'.
Μια μικρή παρατήρηση μόνο : τα ελληνικά δικαστήρια ΔΕΝ δεσμεύονται σε καμία περίπτωση από δικαστικά προηγούμενα. Ο απλός ειρηνοδίκης Άνω Κωλοπετεινίτσας μπορεί να αποφασίσει κόντρα σε πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου. Αποφασίζει κάθε δικαστής όπως γουστάρει κάθε φορά ακόμα και αν ο ίδιος είχε αποφασίσει αντίθετα σε ιδίας φύσεως υπόθεση (η αλήθεια είναι ότι σπάνια θα το κάνει και είναι ισχυρό επιχείρημα να προσκομίσεις νομολογία Αρείου Πάγου, αλλά για αποφάσεις Πρωτοδικείων πχ δεν είναι και τόσο ισχυρό ατού). Πάντως νομικά δεν υπάρχει καμία δέσμευση.
Κατά τα άλλα : 1) Εννοείται ότι φταίει το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.Από εκεί και πέρα ο δικαστής κατανέμει ποσοτά υπαιτιότητας ανάλογα με τα συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά πχ.60% το παρακαρισμένο 30%αυτός παυ έβγαινε από το STOP και 10% αυτό που τον τρακάρανε γιατί έτρεχε πολύ 2) Εννοείται επίσης ότι αν ο άλλος πατήσει φρένο επίτηδες ευθύνεται (πάλι κατά πάσα πιθανότητα θα σου καταλογιστεί ποσοστό συνυπαιτιότητας γιατί δεν τηρούσες αποστάσεις τέτοιες που ακόμα και στο απόλυτο κοκκάλωμα να προφτάσεις να σταματήσεις).Εννοείται ότι δεν θα το αποδείξεις σχεδόν ποτέ . Υπάρχει πάντα πρόχειρη η δικαιολογία ότι ένα σκυλάκι πετάχτηκε ξαφνικά...
Ο δικαστής που είπε : 'Αν δεν μπορούσες να δεις ας κατέβαινες από το αμάξι να ελέγξεις το δρόμο» αγγίζει τα όρια του μικρονοϊκού...Περαιτέρω σχόλια περιττά.
Γενικώς όπου το τοπίο είναι ομιχλώδες η χρήση της συνυπαιτιότητας πάει σύννεφο...Όλα εξαρτώνται από το δικαστή και τη σχέση του με τα αυτοκίνητα και τις συνθήκες στους δρόμους...Μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα από όσα λέμε (πχ είχα ελέγξει τέλεια το δρόμο σε βάθος 300 m) δεν ελέγχονται γιατί δεν αποδεικνύονται πλήρως (ήταν 300 ή μήπως 100?)...Η 'συνυπαιτιότητα' παίρνει τη θέση του Σολομώντα... -
Ο χρήστης mouki έγραψε:
Επίσης τα STOP που βρίσκονται 'κρυμμένα' ή και 10 μέτρα πριν από την διασταύρωση τι σας λένε;; Πρόσφατα ο πατέρας ενός γνωστού μου καρφώθηκε από ένα αυτοκίνητο γιατί το STOΡ του δρόμου που διένυε εκείνη την στιγμή είχε μετατραπεί σε δέντρο!! Επιπλέον κάτω από το σπίτι μου υπάρχει μια διασταύρωση όπου το στενό που έχει φανάρι, που είναι φαρδύ κτλ κτλ έχει το Stop, ενώ ο κάθετος δρόμος που ίσα ίσα χωράει ένα αμάξι την φορά-αν και διπλής κατεύθυνσης (!!!!!!!!) θεωρείται δρόμος προτεραίοτητας (δρομος που αν πηγαίνεις με 10 και δεν τρακάρεις με τα παρκαρισμένα είσαι τυχερός!). Φυσικά ακόμα και αυτό το STOP είναι κρυμμένο μέσα σε κάτι πλάτανους με αποτέλεσμα να έχουνε γίνει άπειρα μικροτρακαρίσματα (καθότι οι περισσότεροι ούτε καν κόβουν ταχύτητα για να ελέγξουν για καλό και για κακό - τραγικό σφάλμα κατ'εμέ) !! Άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν το είδες επειδή ο δήμος είχε καιρό να κλαδέψει τα δέντρα..!Ευκολο....
Οι φωτογραφιες που λεγαμε.
Χωρις να το ξερω for a fact (αλλα προσωπικα ειμαι σιγουρος περι αυτου) σε τετοια περιπτωση ΔΕΝ εισαι υπευθυνος εσυ που παραβιασες το Στοπ γιατι πολυ απλα δεν φαινεται (αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν φαινεται, οχι αν ειναι δυσκολο να το δεις και για αυτο δεν το ειδες), Τωρα ποιος φταιει.....? Εγω ξερω οτι σε τετοιες περιπτωσεις υπευθυνος ειναι ο δημος καθως ειναι δικια του υποχρεωση το κλαδεμα των δεντρων, αλλα αντε βγαλε ακρη....Ακουστε ιστορια φρικης....
Κεντρικη διασταυρωση στα Χανια (σαν να λεμε κεντρο Πειραια) καθημερινη 4 το πρωι, καλοκαιρι. Φτανω σε μια διασταυρωση που εχει ενα απο αυτα τα φαναρια που εχει ενα κατω στην κανονικη θεση και ενα ψηλα πανω σε κυρτη κολωνα. Αυτο στην κυρτη κολωνα που ηταν ψηλα, ηταν σβηστο εντελως, το βλεπω απο μακρυα και σκεφτομαι οτι αφου ειναι σβηστο εχω προτεραιοτητα (ειναι η φαση οπου το ενα φαναρι ειναι σβηστο και το αλλο αναβοσβηνει κιτρινο, συνηθες φαινομενο στις μεγαλες πολεις τα βραδια...). Και οπως φτανω στην διασταυρωση με καμμια 160αρα - δεν χρειαζεται να πουμε για την ταχυτητα (πολυ φαρδυς και αδειος δρομος ξημερωματα καθημερινης) ή για το οτι δεν εκοψα για την διασταυρωση που φαινομενικα ειχα προτεραιοτητα (πιο μικορς και λιγοτερο 'streetwise' τοτε - βλεπω το κατω φαναρι που ειναι ολο μα ολο κρυμμενο πισω απο ενα δεντρο, ΚΟΚΚΙΝΟ....Το πανω λοιπον ηταν χαλασμενο και για αυτο σβηστο, και το κατω εντελως κρυμμενο αλλα κοκκινο....Αντε να αποδειξεις μετα οτι δεν εισαι ελεφαντας....ΥΓ Η δικαιολογια 'πεταχτηκε ενα σκυλακι-γατακι-ελεφαντακι' δεν μετραει σε αυτη την περιπτωση, οπως εχουν πολλες φορες αποφασισει δικαστες, καθως θεωρειται οτι δεν ειναι τοσο σοβαρος λογος ωστε να κινδυνεψει ανθρωπος απο ενδεχομενο ατυχημα που θα προκληθει λογω του αποτομου φρεναρισματος. Βεβαια οπως ειπωθηκε, μπορει καποιος αλλος δικαστης να αποφασισει οτι ειναι σοβαρος λογος για το φρεναρισμα, αλλα οπως ειπα ως τωρα οσες αποφασεις εχω δει, το αποτελεσμα ειναι να μην θεωρηθει το γατακοσκυλακοελεφαντακι σοβαρος λογος.
-
Εξαρτάτε αν είναι ζωόφιλος ή όχι, αν κοιμήθηκε καλά το προηγούμενο βράδυ , αν, αν, αν.
Το κακό είναι ότι συχνά καλούνται να βγάλουν αποφάσεις σε θέματα που έχουν πλήρη ή μερική άγνοια, χωρίς μάλιστα να προβλέπεται συμβουλευτικό μέλος στη δίκη κάποιος ειδικός.
Aποδοση ευθυνης σε περιπτωση τρακαρισματος