-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
GTZ
Prosexe mnv koimn8eis otav odngas, zzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Ela se merikous mnves va mas peis av DEN to exeis bare8ei kai zntas pisw to pragmatiko autokivnto pou eixes....
Spiros
(Alfasud:The snow express)ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Π Ο Λ Η Σ ΤΟ ΠΗΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
αυτοκίνητο πόλης με μοτέρ 1400 κυβικών, βάρος 1,5 τόνο και λάστιχα 80/15?????? αυτό για να ξεκινήσει σε ανηφόρα θέλει όση βενζίνη θέλει το Γιάρις μου από Πειραιά-Γλυφάδα......θα μου πεις εδώ άλλοι παίρνουν Grand Cherokee και Χ5 για να κατεβαίνουν Κολωνάκι (αυτοκίνητα πόλης κι αυτά λοιπόν...)
Σπύρος
[list:1rh39ffn]Οταν μαθεις στοιχειωδη πραγματα μηχανολογιας, τοτε θα καταλαβεις γαιται ενα μοτερ σαν του golf θελει ελαχιστη βενζινη για να κινηθει (και με μια σχεση ποιο πανω ).Αν δε θελετε να καταλαβετε ορισμενα πραγματα, αρκεστειτε στα τυπικα νουμερα της θεωριας αλλα μην πετατε βλακειες[/list:u:1rh39ffn][list:1rh39ffn]Σπυρο, τι να σου πω παιδι μου? Εσενα αν σ ακουσει καποιος που δεν ξερει απο αμαξια, θα βγει εξω και θα λεει στον κοσμο (με αποδεικτικα στοιχεια ) οτι οι ιταλοι ειναι πρωτοι σε ασφαλεια και αξιοπιστια!!!!!Τουλαχιστον να γλυτωσει τις φαπες το παιδι.Εδω ο ανθρωπος σου λεει οτι αγανακτησε με τον ματρακα που λεγετε 33 κι εσυ τον περνας για τρελλο, λες και του πληρωνες εσυ τις ζημιες η το ειχες υπο την κατοχη σου.Η φωτο που εβγαλες δημοσια, δε μου λεει ΤΙΠΟΤΑ, καθως ειναι η δουλεια μου και γνωριζω πολυ καλυτερα ποια αμαξια υποφερουν στα πλαισια, τοσο σε θεμα ακαμψιας και ασφαλειας οσο και σε σαπιλα.Απλα προσπαθειτε να κοροιδεψτε τον εαυτο σας καθως η σαπιλα στα ιταλικα ειναι συνωνυμο της κουλτουρας τους.Τον εαυτο σας καλα τον δουλευετε, ε μην μας περαντε κι εμας για κοροιδα [/list:u:1rh39ffn]
-
G60
Hdn exw apavtnsei stov mkiii gia autnv tnv kritikn mou, OLA ta autokivnta xalave kai sapizouv, av dev 8elei kavevas fysika va to kratnsei sav beteravo kai to xrnsimopoiei ligo!
Kai egw 3erw polous pou xalasave tou kosmou ta lefta se BMW kai Audi kai mercede, oxi movo se A33 kai Fiat!!!Kapou 8a prepei va katalabaite to pneuma mou!Dnladn movo ta Golf dev xalave????Av to paroume etsi opws ta lete!!
Autn n kritikn mou basizetai sta autokivnta pou kykloforouv edw kai apla avaferw THN PRAGMATIKOTHTA, av er8eis edw, arkei sav touristas 1 ebdomada, 8a ta deis kai movos sou!
Spiros -
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο,η ΑR33 μέχρι την τελευταία στιγμή στα δυναμικά της χαρακτηριστικά στάθηκε στο ύψος του ονόματός της.Το κράτημά της είναι...διαβήτης!Το μοτέρ ψηλά σκοτώνει και πιάνει 190 άνετα στον επίπεδο δρόμο.Σαν μέλος forum των 4Τ εννοείται οτι την έχω πάντα στην τρίχα,με τα κεριά της,τα ΚΟΝΙ της,τα Ferodo της κλπ κλπ.
Απόδειξη οτι δεν την είχα για σκότωμα,ήταν οτι είχα ανοίξει και το thread Alfa Romeo Oldies.
Aφού επισκεύασα όλες τις βλάβες της,αποφάσισα όμως να την πουλήσω για να πάρω κάτι σύγχρονο.Να φανταστείτε είχε μόνο 86000 χλμ!
Εννοείται οτι αν ενδιαφέρεται κάποιος ρομαντικός για το αυτοκίνητο,μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα.Δεν την έχω δώσει ακόμη...! -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Στο πρώτο post μίλησα για εθνική οδό,διότι το αγόρασα απο Αθήνα και κάπως έπρεπε να το φέρω στη Λαμία όπου μένω μόνιμα.Νομίζω οτι αυτό γίνεται μόνο μέσω Εθνικής Οδού...
Στη Λαμία οι δρόμοι είναι στενοί και δέν προσφέρονται για προσπεράσματα.Οι ταχύτητες είναι συνήθως 20-30 km/h,βαρειά 50 km/h!......
......
......Από την πλευρά μου, καλορίζικο! Αν και είναι ακριβή επιλογή που εγώ δεν θα έκανα (μάλιστα, για τη Λαμία, θα προτιμούσα ένα μικρό τζιπάκι, ώστε να μπορώ να πηγαίνω και καμιά εκδρομούλα εκεί γύρω!), πιστεύω ότι θα μείνεις ικανοποιημένος, για τη χρήση που το θέλεις.
Παρότι συμφωνώ με το φίλο οτι οντως ειναι ακριβή επιλογή (πολύ περισσότερο οταν μιλάμε για δεύτερο αυτοκίνητο), θα ήθελα με τη σειρά μου να σου ευχηθώ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ και ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ και να ευχαριστηθείς πολλά πολλά και ΑΠΡΟΒΛΙΜΑΤΙΣΤΑ χιλιόμετρα συμβιωσης μαζί του
Με γειές
-
-
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ και ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ kai apo emena.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας...
Επανέρχομαι στο θέμα του κινητήρα:
Πρόκειται για πολύ ελαστικό μοτέρ και πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένος τελικά!Αρκει να σας πω οτι ξεκινάω με 1000-1100 στροφές χωρίς πατιναρίσματα και επιταχύνει αδιαμαρτύρητα με 2η και 800 σ.α.λ. στο παραμικρό άγγιγμα του γκαζιού.Συγκριτικά με τον ECOTEC X14XE των 90 ίππων (98 στα δυναμόμετρα) του Astra 1.4 sport που οδηγούσα και οδηγώ συχνά-πυκνά (του πατέρα μου),εχω να πω οτι στις χαμηλές στροφές δείχνει πολύ πιό ζωντανός.Οπωσδήποτε σύγκριση στις ψηλές στροφές δεν έχει γίνει ακόμη και μάλλον εκεί ο ECOTEC θα νικάει κατά κράτος,αλλά το ζητούμενο για μένα ήταν η κίνηση εντός πόλης όπου εκεί ο κινητήρας VW των 75 ίππων αποδεικνύεται επαρκέστατος... και μάλιστα καλύτερος απο αυτόν του Astra! -
Ερωτήσεις..
α. Ο Συμπλέκτης είναι το ίδιο ελαφρύς με το Golf IV ???
β. Το στήσιμο πως σου φάνηκε (έστω σε αυτές τις ταχύτητες)....???
Ο κινητήρας των 75 ίππων ίσως να είναι πιο κοντά στους 90 ίππους
οπότε και τα στοιχεία της καλής απόδοσης.Καλοτάξιδο, καλορίζικο και καλο οτιδήποτε...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ερωτήσεις..α. Ο Συμπλέκτης είναι το ίδιο ελαφρύς με το Golf IV ???
οπότε και τα στοιχεία της καλής απόδοσης.Καλοτάξιδο, καλορίζικο και καλο οτιδήποτε...
α)Συμπλέκτης πανάλαφρος και προοδευτικός.'Πιάνει' στη σωστή θέση της διαδρομής του.Δεν έχω οδηγήσει Golf IV,οπότε δεν ξέρω να συγκρίνω.
β)Το στήσιμο δεν μπορώ να το κρίνω.Το τιμόνι δείχνει άμεσο
Πάντως η άνεση είναι εξαιρετική και το αυτοκίνητο δεν κοπανάει.
Περισσότερο σε λίγο καιρό! -
Παιδιά λίγο άσχετο αλλά μήπως ξέρετε πότε θα κυκλοφορήσει το
GTi με τον κινητήρτα των 200 ίππων?Και να μην ξεχνιόμαστε ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ το αυτοκίνητο σου.
-
200 αλογα για...αυτοκινητο πολης???
Και μετα κοροιδευουμε τους αμερικανους. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
200 αλογα για...αυτοκινητο πολης???
Και μετα κοροιδευουμε τους αμερικανους.Αν ο φίλος grammacar πάρει το GTI για την πόλη, τι να πω!!! Αλλά μάλλον δεν το θέλει για την πόλη...
Φίλε μου GTZ πολλά και καλά χλμ!!! Απ' όσο μπορώ να καταλάβω κιόλας με τον άξονα πολλαπλών σημείων πίσω θα δίνει και χαμόγελα εκεί όπου δεν μετράνε τόσο πολύ τα άλογα Να το χαρείς!!!
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Ερωτήσεις..
α. Ο Συμπλέκτης είναι το ίδιο ελαφρύς με το Golf IV ???
α)Συμπλέκτης πανάλαφρος και προοδευτικός.'Πιάνει' στη σωστή θέση της διαδρομής του.Δεν έχω οδηγήσει Golf IV,οπότε δεν ξέρω να συγκρίνω.
β)Το στήσιμο δεν μπορώ να το κρίνω.Το τιμόνι δείχνει άμεσο
Πάντως η άνεση είναι εξαιρετική και το αυτοκίνητο δεν κοπανάει.
Περισσότερο σε λίγο καιρό!α. Υποθέτω ότι το συγκρίνεις με τη Laguna οπότε μία από τα ίδια....
(όπως η προηγούμενη γενιά)Thanks a lot...
-
Η αλήθεια είναι οτι δεν με προβληματίζει κάτι στην οδήγησή του στην καθημερινή κίνηση της πόλης.Ολα γίνονται εύκολα και πολιτισμένα.
Το τιμόνι είναι πανάλαφρο,η αίσθηση του κιβωτίου εξαιρετική και στιβαρή (ισως και καλύτερη απο της Laguna turbo).
Oι ηλεκτρικοί καθρέπτες έχουν μια παραξενιά...:
Στην αριστερή θέση του μπουτόν κινούνται και οι δύο.Στη δεξιά κινείται μόνο ο δεξιός.Ωστόσο αυτό είναι πολύ πρακτικό στο παρκάρισμα,γιατί αν έχεις αριστερά το μπουτόν,ρυθμίζεις ταυτόχρονα και τους δυό καθρέπετς και γλυτώνεις μια επιπλέον κίνηση στο δεξιό παρκάρισμα.
Αν έχω να σχολιάσω κάτι ακόμη,είναι οτι το χειρόφρενο είναι πολύ αριστερά,κολλημένο στο κάθισμα του οδηγού και το ψάχνω κάθε φορά,όπως επίσης και ο ροοστάτης ταμπλώ με τη ρύθμιση δέσμης φώτων που κρύβονται πίσω απο το τιμόνι,αλλά βέβαια αυτά είναι δευτερευούσης σημασίας (ιδίως το τελευταίο).
Τέλος το θερμαινόμενο πίσω κρύσταλλο και οι καθρέπτες,μου φαίνονται κάπως αδύναμα και αργα στη λειτουργία του ξεθαμπώματος.Αυτό βέβαια θα το παρατηρήσω καλύτερα τις επόμενες μέρες,διότι σήμερα είχε πολύ υγρασία και μάλλον τους έβαλα ...στα δύσκολα -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Στην αριστερή θέση του μπουτόν κινούνται και οι δύο.Στη δεξιά κινείται μόνο ο δεξιός.Ωστόσο αυτό είναι πολύ πρακτικό στο παρκάρισμα,γιατί αν έχεις αριστερά το μπουτόν,ρυθμίζεις ταυτόχρονα και τους δυό καθρέπετς και γλυτώνεις μια επιπλέον κίνηση στο δεξιό παρκάρισμα.Αυτό συμβαίνει και στο golf IV και (νομίζω) σε όλα τα αυτοκίνητα του VAG...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Στην αριστερή θέση του μπουτόν κινούνται και οι δύο.Στη δεξιά κινείται μόνο ο δεξιός.Ωστόσο αυτό είναι πολύ πρακτικό στο παρκάρισμα,γιατί αν έχεις αριστερά το μπουτόν,ρυθμίζεις ταυτόχρονα και τους δυό καθρέπετς και γλυτώνεις μια επιπλέον κίνηση στο δεξιό παρκάρισμα.Αυτό συμβαίνει και στο golf IV και (νομίζω) σε όλα τα αυτοκίνητα του VAG...
τη πρωτη φορα που το πηρα χαμπαρι, νομιζα οτι βραχυκυκλωσε ο διακοπτης των καθρεφτων και ρυθμιζε απο μονος του!
μεχρι να παρω χαμπαρι το τρυκ, ειχε ακουσει η VAG.... -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο και από εμένα GTZ
Καλή επιλογή πιστεύω***πάντως να σημειώσω ότι οι αρχικές προβλέψεις για τη ζήτηση του νέου GOLF δεν επαληθεύτηκαν και ήταν χαμηλότερες των αναμενόμενων.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Καλορίζικο και καλοτάξιδο και από εμένα GTZ
Καλή επιλογή πιστεύω***πάντως να σημειώσω ότι οι αρχικές προβλέψεις για τη ζήτηση του νέου GOLF δεν επαληθεύτηκαν και ήταν χαμηλότερες των αναμενόμενων.
Ευχαριστώ!
Η αλήθεια είναι οτι σήμερα υπάρχουν πολλά και αξιόλογα αυτοκίνητα στην κατηγορία του Golf και είναι πιά δύσκολοι οι καιροί για πρίγκηπες...! -
καλοριζικο και απο μενα και απροβληματιστο!!!
δυσκολοι καιροι για πριγκηπες οντως, ειδικα αν θελουν και 'μεγαλη προικα' για να τους αποκτησεις...
Οντως το νεο Γκολφ εχει μια απιστευτη στιβαροτητα
-
550 χιλιόμετρα έχει πιά το Golf και τα περισσότερα απο αυτά εντός πόλεως.
Κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εκτός απο κάποιο θόρυβο που ακούγεται απο το σύστημα μετάδοσης (???) ή τη μηχανή-εξάτμιση (???) κατά την επιτάχυνση με λίγο γκάζι σε μικρές ταχύτητες.Συγκεκριμένα αν π.χ. κινούμαι με 20 km/h και 2η σταθερά και πατήσω ελαφρά το γκάζι ακούγεται ένα 'τόκ' απο μπροστά μάλλον,λές και ακουμπάει κάτι κάπου.Το ίδιο ακούγεται άν πάρω το πόδι απο το γκάζι και επιβραδύνει το αυτοκίνητο στα ίδια km/h.Είναι δηλαδή σαν να θορυβεί ο 'τζόγος' του συμπλέγματος κινητήρας-σύστημα μετάδοσης.Στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ο θόρυβος ακούστηκε ελάχιστα και ο υπεύθυνος που είπε οτι ταλαντώνεται η εξάτμιση απο την κίνηση-ταλάντωση του κινητήρα κατα το πάτημα του γκαζιού.Ο θόρυβος αυτός μου είπε είναι χαρακτηριστικός όλων των Golf (???) και ιδίως των ΜΚ IV όπου και ήταν πολύ πιό έντονος.Τέλος πάντων εγω παρακολουθώ το φαινόμενο αν και κάποιος φίλος μου με 1.6 FSI μου περιέγραψε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.Το περίεργο είναι οτι οταν ζεσταθεί το αυτοκίνητο ο θόρυβος αυτός περιορίζεται αισθητά και ίσως γι'αυτό και στο service δεν γίνονταν εύκολα αντιληπτός.
Περιμένω απο άλλους κατόχους VW GOLF,έστω και παλαιότερων για την επιβεβαίωση του προβλήματος.
Φίλε G60 POWER τι λές?
Γνωρίζεις τίποτε?
VW GOLF V 1.4 75HP trendline...πρώτες εντυπώσεις.