-
Οκ παιδια κατι γινεται με ενα απο τα τηλεφωνα που εχουμε εν Ελλαδι.
Καποιος παιρνει τηλεφωνα αυτα το νουμερα που σε χρεωνουν ανα δευτερολπτο/λεπτο (νιμιζω κατι σαν 69 σεντ το καθε λεπτο η κατι τετοιο).Οι συγγενεις επιμενουν δεν ξερουν αλλα...
Μπορω να βαλω φραγμο ( block);
Μπορω να το κλεισω το τηλεφωνο και να μην δουλευει παρα μονο για τοπικα τηλεφωνα;
Μπορω να το κοψω χωρις να χασω την γραμμη/συνδεση στο μελλον;
Τραβαω τα μαλλια μου μια και πληρωνω 200 ευρω τον καθε λογαριασμο ενω πρεπει να πληρωνω μονο τα παγια. Το σπιτι ειναι εξοχικο και δεν μενει κανενας μεσα.
Νικος
Mods συγνωμη για το ασχετο θεμα αλλα στην ιστοσελιδα του ΟΤΕ δεν βρηκα τιποτα (η δεν προσεξα τιποτα).
-
Καποιος παιρνει τηλεφωνα αυτα το νουμερα που σε χρεωνουν ανα δευτερολπτο/λεπτο (νιμιζω κατι σαν 69 σεντ το καθε λεπτο η κατι τετοιο).Οι συγγενεις επιμενουν δεν ξερουν αλλα...
Μπορω να το κλεισω το τηλεφωνο και να μην δουλευει παρα μονο για τοπικα τηλεφωνα;
Τραβαω τα μαλλια μου μια και πληρωνω 200 ευρω τον καθε λογαριασμο ενω πρεπει να πληρωνω μονο τα παγια. Το σπιτι ειναι εξοχικο και δεν μενει κανενας μεσα.
Νικος
Mods συγνωμη για το ασχετο θεμα αλλα στην ιστοσελιδα του ΟΤΕ δεν βρηκα τιποτα (η δεν προσεξα τιποτα).
-
Νικος
-
Τι, τα γνωστά 090; Βάλε φραγή υπεραστικών και διεθνών κλήσεων!
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Νικος
Νίκο, έπεσες στην περίπτωση. Δούλευα για 2 οκτάμηνα στον ΟΤΕ (134) οπότε πιστεύω να σε βοηθήσω.
Εξυπακούεται πιστεύω πως είσδαι σίγουρος ότι κανείς δεν έρχεται σε επαφή ΑΜΕΣΑ με το τηλέφωνό σου. Απο τη δτιγμή λοιπόν που είσαι σίγουρος ότι κανείς δεν μπαίνει στο απίτι σου, έχεις τις εξής επιλογές:
-
Συμβαίνει συχνά. Αν έχεις ασύρματη συσκευή, φθηνή και της πλάκας, τότε αυτό μπορεί να είναι η αιτία. Οι καλές και επώνυμες ασύρματες λειτουργούν με διαρκώς εναλασσόμενη συχνότητα λειτουργίας. Και αυτό συμβαίνει για ευνόητους λόγους. Αν εγώ με κάποιο τρόπο 'βρω' τη συχνότητά σου, θα τη βρω για απειτοελάχιστο χρονικό διάστημα. Μετά θα σε 'χάσω' αφού η συχνότητά σου θα έχει αλλάξει. ΟΜΩΣ, μερικές ασύρματες της πλάκας ΔΕΝ εναλάσσουν τη συχνότητά τους. Οπότε μπορώ εγώ μέσω της δικής μου ασύρματης, να κάνω κλήση, να παρεμβάλλω τη συσκευή σου και εσύ να πληρώνεις τη νύφη.
Αν δεν έχεις ασύρματη ή εέχεις και είναι επώνυμη και ακριβή, τότε ουδέν πρόβλημα. -
Μπορεί να γίνεται υποκλοπή, την οποία όμως ΔΕΝ μπορείς να ανιχνεύσεις, ούτε να αποδείξεις με κάποιο τρόπο. Δηλαδή και αναλυτικό λογαριασμό να πάρεις, πως θα αποδείξεις ότι τα τηλεφωνήματα δεν τα έκανες εσύ?
Οι λύσεις λοιπόν είναι απλούστατες.
-
Φραγή εξερχομένων κλήσεων (34κωδ*02#). Θα πρέπει να τηλεφωνήσεις από το ίδιο τηλέφωνο στο 134 και να τη ζητήσεις. Θα βάλεις την κατηγορία που τα κελιδώνει ΟΛΑ εκτός από αστικά και τηλ. ανάγκης (κατηγορία 02). Θα είναι έτοιμη μέχρι το μεσημέρι αν πάρεις τηλέφωνο πρωί. Εκεί θα σου εξηγήσουν πως την ενεργοποιείς/απενεργοποιείς. ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ 2,93 Ευρώ/μήνα (πάγιο τέλος, ανεξάρτητα αν το χρησιμοποιείς ή όχι)
-
Προσωρινή διακοπή. Ισχύει για διάστημα το πολύ εξαμήνου και στο διάστημα αυτό πληρώνεις μόνο τα πάγια του τηλεφώνου. Η υπηρεσία ΔΕΝ έχει πάγιο τέλος. ΔΕΝ μπορούν να γίνουν κλήσεις, παρά μόνο τηλέφωνα ανάγκης, και ΑΝ θες αφήνεις ελεύθερες εισερχόμενες.
-
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Νικος
Νίκο, έπεσες στην περίπτωση. Δούλευα για 2 οκτάμηνα στον ΟΤΕ (134) οπότε πιστεύω να σε βοηθήσω.
Εξυπακούεται πιστεύω πως είσδαι σίγουρος ότι κανείς δεν έρχεται σε επαφή ΑΜΕΣΑ με το τηλέφωνό σου. Απο τη δτιγμή λοιπόν που είσαι σίγουρος ότι κανείς δεν μπαίνει στο απίτι σου, έχεις τις εξής επιλογές:
-
Συμβαίνει συχνά. Αν έχεις ασύρματη συσκευή, φθηνή και της πλάκας, τότε αυτό μπορεί να είναι η αιτία. Οι καλές και επώνυμες ασύρματες λειτουργούν με διαρκώς εναλασσόμενη συχνότητα λειτουργίας. Και αυτό συμβαίνει για ευνόητους λόγους. Αν εγώ με κάποιο τρόπο 'βρω' τη συχνότητά σου, θα τη βρω για απειτοελάχιστο χρονικό διάστημα. Μετά θα σε 'χάσω' αφού η συχνότητά σου θα έχει αλλάξει. ΟΜΩΣ, μερικές ασύρματες της πλάκας ΔΕΝ εναλάσσουν τη συχνότητά τους. Οπότε μπορώ εγώ μέσω της δικής μου ασύρματης, να κάνω κλήση, να παρεμβάλλω τη συσκευή σου και εσύ να πληρώνεις τη νύφη.
Αν δεν έχεις ασύρματη ή εέχεις και είναι επώνυμη και ακριβή, τότε ουδέν πρόβλημα. -
Μπορεί να γίνεται υποκλοπή, την οποία όμως ΔΕΝ μπορείς να ανιχνεύσεις, ούτε να αποδείξεις με κάποιο τρόπο. Δηλαδή και αναλυτικό λογαριασμό να πάρεις, πως θα αποδείξεις ότι τα τηλεφωνήματα δεν τα έκανες εσύ?
Οι λύσεις λοιπόν είναι απλούστατες.
-
Φραγή εξερχομένων κλήσεων (34κωδ*02#). Θα πρέπει να τηλεφωνήσεις από το ίδιο τηλέφωνο στο 134 και να τη ζητήσεις. Θα βάλεις την κατηγορία που τα κελιδώνει ΟΛΑ εκτός από αστικά και τηλ. ανάγκης (κατηγορία 02). Θα είναι έτοιμη μέχρι το μεσημέρι αν πάρεις τηλέφωνο πρωί. Εκεί θα σου εξηγήσουν πως την ενεργοποιείς/απενεργοποιείς. ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ 2,93 Ευρώ/μήνα (πάγιο τέλος, ανεξάρτητα αν το χρησιμοποιείς ή όχι)
-
Προσωρινή διακοπή. Ισχύει για διάστημα το πολύ εξαμήνου και στο διάστημα αυτό πληρώνεις μόνο τα πάγια του τηλεφώνου. Η υπηρεσία ΔΕΝ έχει πάγιο τέλος. ΔΕΝ μπορούν να γίνουν κλήσεις, παρά μόνο τηλέφωνα ανάγκης, και ΑΝ θες αφήνεις ελεύθερες εισερχόμενες.
Φραγμος εξερχομενων κλησεων φαινεται οτι ειναι η λυση.
Προβλημα : δεν μπορω να παρω απο αυτο το τηλεφωνο για δεν θα ειμαι εκει. (εξοχικο εν Ελλαδι που δεν παω καθε φορα που ερχομαι Ελλαδα.) Μπορει να γινει φραγμος αλλοιως;Μπορω να κανω προσωρινη διακοπη για περισσοτερο απο 6 μηνες;
Το προβλημα ειναι ξανα οτι δεν θα ειμαι εκει και ειναι ιστορια να παω εκει.Ευχαριστω για την βοηθεια.
Βεβαια σκεφτομαι μια φορα να μη το πληρωσω και ας το κοψουν (και αφου το κοψουν θα με κυνηγανε για να πληρωσω που δεν το θελω).
Το προβλημα δεν ειναι υποκλοπη ειναι οτι καποιος μπαινει μεσα και αρχιζει τα τηλεφωνα
Νικος
-
-
Τώρα είσαι στην Ελλάδα? Αν ναι, πήγαινε σε κάποιο κατάστημα του ΟΤΕ με την ταυτότητά σου εφόσον το τηλέφωνο είναι στο όνομά σου (σε οποιαδήποτε πόλη κι αν είσαι, π.χ. αν το τηλέφωνο είναι στην Τρίπολη και εσύ τη δεδομένη στιγμή είσαι Αθήνα, τότε μπορείς να πας σε οποιοδήποτε κατάστημα ΟΤΕ της Αθήνας και να σου κλειδώσουν το τηλέφωνο το οποίο είναι στην Τρίπολη) και άστο πάνω τους. Θα στο κλειδώσουν αυτόματα και όταν με το καλό ξαναέρθεις θα ξαναπάς για να το ξεκλειδώσουν, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις το παραμικρό.
Αυτά όσον αφορά τη φραγή. Προσωρινή διακοπή ΔΕΝ μπορείς να κάνεις για πάνω από έξι μήνες. Όταν περάσουν οι 6 μήνες θα στο επανασυνδέσουν αυτόματα (τέλος επανασύνδεσης: 7 Eυρώ).
Αν δεν το πληρώσεις, 10 περίπου εργάσιμες ημέρες μετά τη λήξη του λογαριασμού, θα στο κόψουν. Μέχρι εδώ καλά. ΟΜΩΣ αν δεν το πληρώσεις στους επόεμνους περίπου 8 μήνες ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ και τα χρέη θα περάσουν στην εφορία...!!!
Επομένως όντως σε συμφέρει η φραγή εξερχομένων, της οποίας το πάγιο δεν είναι φοβερό (2,93 Ευρώ το μήνα) και το τηλέφωνό σου είναι κλειδωμένο για όσο καιρό θέλεις. Στην περίπτωση όμως αυτή ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνονται αστικά τηλεφωνήματα.
-
[list:1in1unxf]Νικο, απ τη στιγμη που δεν το χρησιμοποιεις το τηλ γιατι να πληρωνεις ακομα και τα παγια στους νταβαντζηδες του ΟΤΕ?Αποσυνδεσε το και οταν το θελησεις για ενα μηνα επανασυνδεσε το.Ασε που με την υπαρξη κινητων, εαν το θες για μηνα γνωμη μου ειναι οτι ειναι σου αχρηστο(εκτος και οταν εγκατασταθεις μονιμα).[/list:u:1in1unxf]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:1kj7fdjr]Νικο, απ τη στιγμη που δεν το χρησιμοποιεις το τηλ γιατι να πληρωνεις ακομα και τα παγια στους νταβαντζηδες του ΟΤΕ?Αποσυνδεσε το και οταν το θελησεις για ενα μηνα επανασυνδεσε το.Ασε που με την υπαρξη κινητων, εαν το θες για μηνα γνωμη μου ειναι οτι ειναι σου αχρηστο(εκτος και οταν εγκατασταθεις μονιμα).[/list:u:1kj7fdjr]Αυτο σκεφτομαι και εγω. Δεν ειναι το βασικο μου τηλεφωνο εν Ελλαδι. Ειναι το τηλεφωνο στο εξοχικο που δεν παω παρα μονο μια φορα στα 2-3 χρονια. Για να μετακομισω εκει μονιμα μακαρι αλλα δεν το βλεπω συντομα.
Νικος
-
[list:3exo702j]Νικο, απ τη στιγμη που δεν το χρησιμοποιεις το τηλ γιατι να πληρωνεις ακομα και τα παγια στους νταβαντζηδες του ΟΤΕ?Αποσυνδεσε το και οταν το θελησεις για ενα μηνα επανασυνδεσε το.Ασε που με την υπαρξη κινητων, εαν το θες για μηνα γνωμη μου ειναι οτι ειναι σου αχρηστο(εκτος και οταν εγκατασταθεις μονιμα).[/list:u:3exo702j]
Αυτο σκεφτομαι και εγω. Δεν ειναι το βασικο μου τηλεφωνο εν Ελλαδι. Ειναι το τηλεφωνο στο εξοχικο που δεν παω παρα μονο μια φορα στα 2-3 χρονια. Για να μετακομισω εκει μονιμα μακαρι αλλα δεν το βλεπω συντομα.
Νικος
Μια άλλη λύση θα ήταν να ανακαλύψεις ποιός μπαίνει παράνομα στο σπίτι σου και τηλεφωνάει. Κανένας νεαρός θα είναι.
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
[list:2fle1rje]Νικο, απ τη στιγμη που δεν το χρησιμοποιεις το τηλ γιατι να πληρωνεις ακομα και τα παγια στους νταβαντζηδες του ΟΤΕ?Αποσυνδεσε το και οταν το θελησεις για ενα μηνα επανασυνδεσε το.Ασε που με την υπαρξη κινητων, εαν το θες για μηνα γνωμη μου ειναι οτι ειναι σου αχρηστο(εκτος και οταν εγκατασταθεις μονιμα).[/list:u:2fle1rje]
Αυτο σκεφτομαι και εγω. Δεν ειναι το βασικο μου τηλεφωνο εν Ελλαδι. Ειναι το τηλεφωνο στο εξοχικο που δεν παω παρα μονο μια φορα στα 2-3 χρονια. Για να μετακομισω εκει μονιμα μακαρι αλλα δεν το βλεπω συντομα.
Νικος
Μια άλλη λύση θα ήταν να ανακαλύψεις ποιός μπαίνει παράνομα στο σπίτι σου και τηλεφωνάει. Κανένας νεαρός θα είναι.
Εχω μια καλη ιδεα ποιος ειναι αλλα μια και οι γονεις τους κοιτανε το σπιτι (το αεριζουν, κλαδευουν κτλ) δεν θελω προστριβες. Θα βαλω φραγμο η θα το κοψω μια και εξω μια και οπως ειπε ο G60 πληρωνω κ$ρατιατικα.
Νικος
-
kofto.
opote pigaineis stin ellada na exeis ena kartokinito...to poli 8a sou stoixisei 10 eurw tin ebdomada...kai einai pay as you go...
an exeis GSM roaming einai ena akoma option... -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Τώρα είσαι στην Ελλάδα? Αν ναι, πήγαινε σε κάποιο κατάστημα του ΟΤΕ με την ταυτότητά σου εφόσον το τηλέφωνο είναι στο όνομά σου (σε οποιαδήποτε πόλη κι αν είσαι, π.χ. αν το τηλέφωνο είναι στην Τρίπολη και εσύ τη δεδομένη στιγμή είσαι Αθήνα, τότε μπορείς να πας σε οποιοδήποτε κατάστημα ΟΤΕ της Αθήνας και να σου κλειδώσουν το τηλέφωνο το οποίο είναι στην Τρίπολη) και άστο πάνω τους. Θα στο κλειδώσουν αυτόματα και όταν με το καλό ξαναέρθεις θα ξαναπάς για να το ξεκλειδώσουν, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις το παραμικρό.Αυτά όσον αφορά τη φραγή. Προσωρινή διακοπή ΔΕΝ μπορείς να κάνεις για πάνω από έξι μήνες. Όταν περάσουν οι 6 μήνες θα στο επανασυνδέσουν αυτόματα (τέλος επανασύνδεσης: 7 Eυρώ).
Αν δεν το πληρώσεις, 10 περίπου εργάσιμες ημέρες μετά τη λήξη του λογαριασμού, θα στο κόψουν. Μέχρι εδώ καλά. ΟΜΩΣ αν δεν το πληρώσεις στους επόεμνους περίπου 8 μήνες ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ και τα χρέη θα περάσουν στην εφορία...!!!
Επομένως όντως σε συμφέρει η φραγή εξερχομένων, της οποίας το πάγιο δεν είναι φοβερό (2,93 Ευρώ το μήνα) και το τηλέφωνό σου είναι κλειδωμένο για όσο καιρό θέλεις. Στην περίπτωση όμως αυτή ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνονται αστικά τηλεφωνήματα.
Πω πω ρε παιδι μου καλα που εχουμε και ειδικους
την αλλη βδομαδα που κατεβαινω Ελλαδα θα τα κανονισω.
Αν εχω και αλλες ερωτησεις θα στειλω προσωπικο (να μην πιανουμε χωρο και στο φορουμ για ασχετα).Ξανα ευχαριστω.
Νικος
-
Ρίξε μια ματιά και στο http://www.ote-shop.gr, λέει αναλυτικά τις διαδικασίες και κάποιες γίνονται και online (αλλά όχι η ακύρωση νομίζω).
-
Μια και υπάρχουν ειδικοί με το θέμα να κάνω μια ερώτηση. Το τηλέφωνο μου δίνει τη δυνατότητα υποτίθεται να κόψω τις εξερχόμενες κλήσεις σε κάποιες κατηγορίες τηλεφώνων (αριθμών) φτάνει να περάσω τα αρχικά νούμερα π.χ. 090 στην κατάλληλη ρύθμιση. ΤΟ ΈΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΟΥΛΈΥΕΙ. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Το τηλέφωνο είναι ασύρματο Ericsson.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μια και υπάρχουν ειδικοί με το θέμα να κάνω μια ερώτηση. Το τηλέφωνο μου δίνει τη δυνατότητα υποτίθεται να κόψω τις εξερχόμενες κλήσεις σε κάποιες κατηγορίες τηλεφώνων (αριθμών) φτάνει να περάσω τα αρχικά νούμερα π.χ. 090 στην κατάλληλη ρύθμιση. ΤΟ ΈΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΟΥΛΈΥΕΙ. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Το τηλέφωνο είναι ασύρματο Ericsson.Προφανώς εννοείς πως θα κάνεις φραγή αποκλειστικά μέσω της συσκευής (μέσω της δυνατότητας που πιθανώς σου παρέχει) χωρίς να διαθέτεις την υπηρεσία φραγής εξερχομένων κλήσεων του ΟΤΕ. Αν είναι έτσι, τότε είναι καθαρά θέμα συσκευής, οπότε θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις το βιβλίο οδηγιών της συσκευής. Μάλλον κάτι δεν κάνεις σωστά με τη ρύθμιση.
-
πολλες συσκευες εχουν τετοια κολπα μια και ετσι μπορει να μην αφηνεις τους πιτσιρικαδες/παιδια στην οικογενεια να παιρνουν τηλεφωνα κτλ.... το προβλημα ειναι αν εχουν μια απλη βασικη συσκευη βγαζουν την μια συσκευη απο την πριζα και βαζουν την αλλη και ουτε γατα ουτε ζημια.
Ν.
-
ΑΧΑ!
κοίτα να δεις εμπνευση που μου ήρθε όταν διάβασα εκείνο το άρθρο και σε θυμήθηκα:http://www.myphone.gr/forum/showthread. ... adid=34561
καλά, καλά μου στήνεις άγαλμα αργότερα Νίκο
-
..Το προβλημα δεν ειναι υποκλοπη ειναι οτι καποιος μπαινει μεσα και αρχιζει τα τηλεφωναΝικος
Δεν είναι υποχρεωτικό να μπει κάποιος στο σπίτι σου,
για να χρησιμοποιήσει τη γραμμή σου.
Ακούστηκαν διάφορα στο παρελθόν για παραβίαση
των κουτιών του ΟΤΕ (ΚΑΦΑΟ λέγονται) από
επιτήδειους,που έκαναν τσάμπα τηλεφωνήματα,
χρεώνοντας τους ιδιοκτήτες της γραμμής.
Σε μία εκπομπή είχε γίνει λόγος για παραβίαση
των κουτιών από κάποιους αλλοδαπούς (Αλβανούς),
που με κατάλληλα σύνεργα τηλεφωνούν οπουδήποτε,
ακόμα και στην πατρίδα τους.
Βέβαια,ακόμα και τεχνικοί του ΟΤΕ θα μπορούσαν
να κάνουν τέτοιου είδους τσάμπα τηλεφωνήματα. -
Δεν θέλω να είμαι καχύποπτός αλλά ακούστε τι μου συνέβη πριν τρία περίπου χρόνια. Ενώ πλήρωνα πάντα λογαριασμού μεταξύ 25 και 30 χιλιάδων μου έρχεται ένα μπιλιετάκι 65 χιλιάδες. Τσακώνομαι με την Άννα που τηλεφωνεί συνέχεια σε κινητά και τον πληρώνω. Το επόμενο έρχεται 75 χιλιάρικα και έχει αρχίσει ποια κάτι και μου βρωμάει. Πάω στον ΟΤΕ και ζητάω να παίρνω αναλυτικό λογαριασμό με τα τηλεφωνήματα και τις χρεώσεις τους. Από τότε δεν ξανά ήρθε ποτέ φουσκωμένος λογαριασμός πέρα από τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που έχω πάνω από ένα χρόνο τώρα λόγο διαδικτύου και φυσικά από την συχνή συνεύρεση μας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
ασχετο θεμα Τι γινεται με τα τηλεφωνηματα για 69c/λεπτo .