-
http://www.youtube.com/watch?v=rIKu1UDoa6s
Απλα ενα crash test.Ξερω τι θα πειτε,αυτο ειναι παλιο,εχει σασι,δεν ειναι suv κλπ.
Ομως ειναι η αποδειξη οτι δεν 'νικαει'παντα ο ογκος και το βαρος.Ρωτηστε εναν ιδιοκτητη disco,χωρις να δει το video,τι πιστευει για μια τετοια δοκιμη.Φιλος μου με disco1 πιστευε οτι τα 'εχει' ολα εκτος απο φορτηγα κλπ.
Αντε,να και ενα που το 'θηριο' αποκαθιστα την ταξη.
Youtube Video -
Διάβασα μόνο τον τίτλο και πολύ λίγα πόστ! Η γνώμη μου :
Δεν υπάρχει κατάρευση του μύθου, ένα πιό ογκώδεις αμάξι είναι πιό σίγουρο από ένα πιό μικρό!!! Ας μη γελιόμαστε!!!! Οταν κυκλοφορώ με το 107 της συζύγου μου και περνάνε δίπλα μου ή από την αντίθετη κατεύθυνση κάτι θηριώδεις 4χ4 έχω την αίσθηση ότι αν με πατήσουν......
Αντιθέτως όταν οδηγώ το CRV του μπατζανάκη , αισθάνομαι... άρχοντας!!!!!!
Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα ότι αν τρακάρουν το 107 και το CRV:
κατά 1ο/οο να διαλυθεί το CRV
και κατά 999ο/οο να διαλυθεί το 107!!!!!! -
Γιάσου ρε costaslio.
Διάβασες πολύ λίγα πόστ και αμέσως γενίκευσες από το μερικό.
Εντωμεταξύ έχει γίνει ειδική αναφορά λίγες σελίδες πιο πριν για τα αποτελέσματα σύγκρουσης μεταξύ ενός SUV και ενός ΙΧ με ειδική αναφορά στα πολύ μικρά αυτοκινήτα με βάση στοιχεία από NTHSA .Είσαι σε καλό δρόμο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Είσαι σε καλό δρόμο. -
Νέα δοκιμή roll over (ανατροπής) από την αμερικάνικη IIHS για τον καθορισμό των περιθωρίων ασφάλειας που προσφέρουν τα αυτοκίνητα αυτά σε αυτό το ενδεχόμενο. Τα νέα στάνταρντς της δοκιμής αυτής είναι αρκετά ανεβασμένα σε σχέση με τα στάνταρντς του κρατικού φορέα NHTSA που έκανε μέχρι τώρα τις δοκιμές αυτές.
Η IIHS ξεκίνησε από τα SUV τα οποία είναι και πιο ευαίσθητα σε ανατροπές λόγω του υψηλότερου κέντρου βάρους, και θα συνεχίσει τις δοκιμές και με κανονικά αυτοκίνητα. Τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν είναι μεγάλα hit και στη χώρα μας.http://wheels.blogs.nytimes.com/2009/03/24/some-suvs-dont-do-well-on-safety-test/?hpw
-
Μπραβο, καλο.
Ενδιαφερον θα ηταν να κανουν συγρισεις μεταξυ τους και με επιβατικα, να δουμε πχ στο ποσα χιλ τουμπαρει το καθενα σε καποια συγκεκριμενη κινηση -
**Πιο είναι πιο ασφαλές για τους επιβάτες-παιδιά : Eνα SUV ή ένα πολυμορφικό? **
Ενδιαφέρον άρθρο για τους οικογενειάρχες και όχι μόνο, που παρουσιάζει τα βασικά ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και το Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφεια τα έτη 2.000-2.006 πάνω σε πραγματικά ατυχήματα. Συνοπτικά καταλήγει στα ακόλουθα :
-
Η πιθανότητα τραυματισμού ενός παιδιού σε ένα SUV είναι 35% μεγαλύτερη από ένα πολυμορφικό.
-
Η πιθανότητα θανάτου είναι, ομοίως, 24% μεγαλύτερη
-
Ένα θανατηφόρο ατύχημα σε SUV οφείλεται κατά 66% σε ανατροπή του, ενώ ''μόνο'' 37% σε ένα πολυμορφικό και
-
Αν αγοράσετε ένα SUV, αγοράστε το με ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας.
Εντυπωσιακό άρθρο και με εξαιρετικά λινκ που σε κάνουν να διερωτάσαι για άλλη μία φορά που είναι το ευρωπαικό euroncap ή όποιος άλλος.
http://wheels.blogs.nytimes.com/2009/03/27/are-suvs-more-dangerous-than-minivans/ -
-
Κάτι άξιο αναφοράς....
*'Among safety researchers, rollover crashes are a huge concern. About 2.5 percent of all the crashes each year involve rollovers, but they result in about 10,000 deaths, according to the National Highway Traffic Safety Administration. The agency said, however, about two-thirds of those killed in rollovers are unbelted and are thrown from the vehicle.' *
Eπίσης...
'The 2008 and 2009 models that got good ratings were the top-rated Volkswagen Tiguan , followed in descending order by the Subaru Forester, the Honda Element and the Jeep Patriot.'
Kαι τέλος...
'The worst-performing models were the **Kia Sportage **and its sibling the Hyundai Tucson, which got poor ratings.'
Tυχαίο.....;;;
Ασφάλεια των SUV... Η κατάρριψη του μύθου