-
This post is deleted! -
Απολυτα φυσιολογικο.
-
@george1703 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Πριν μια εβδομάδα έβαλα τα φιμε, και σήμερα που τα κατέβασα (ο εγκαταστάτης μου είπε μετά από κάνα δυο μέρες αλλά εγώ τα άφησα για καλύτερα) παρατήρησα ένα κενό περίπου 1mm εκεί που τελειώνει το τζάμι. Και θέλω να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό ή οφείλεται σε κακή τοποθέτηση;;. Βέβαια και σε έναν άλλο που είδα έχει το ίδιο κενό
Φυσιολογικο ειναι αυτο το κενο.
-
Πριν μια εβδομάδα έβαλα τα φιμε, και σήμερα που τα κατέβασα (ο εγκαταστάτης μου είπε μετά από κάνα δυο μέρες αλλά εγώ τα άφησα για καλύτερα) παρατήρησα ένα κενό περίπου 1mm εκεί που τελειώνει το τζάμι. Και θέλω να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό ή οφείλεται σε κακή τοποθέτηση;;. Βέβαια και σε έναν άλλο που είδα έχει το ίδιο κενό
Στα 2 τελευταία μου αυτοκίνητα που εχω βάλει lumar δεν εχουν αυτο το κενό που λες και φαινεται σαν να ειναι κανονικό σκουρο το τζαμι. Πολυ παλια που ειχα βάλει πρωτη φορα φιμε δεν ήξερα και ο τοτε μάστορας μου ειχε βάλει με αυτο το κενό που λες. Ειναι θεμα εγκαταστάτη καθαρα
-
Στην tint town δεν έχει καθόλου κενό. Είναι καθαρά θέμα εγκαταστάτη
-
Δεν είμαι και ειδικός αλλά πιστεύω ότι αυτό το μικρό κενό στο πάνω μέρος του τζαμιού είναι γιατί σπρώχνουν τη μεμβράνη προς τα κάτω, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να ανοίξουν το εσωτερικό της πόρτας.
Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας μας το γράψει.
-
Καλησπέρα σε όλους. Πέρασα σήμερα από επίσημα διαπιστευμένο εγκαταστάτη της xpel στη Θεσσαλονίκη. Μου ανέφερε, προς τιμήν του, ότι ο νέος ΚΟΚ απογορεύει τη χρήση οποιασδήποτε μεμβράνης σε μπροστινά παράθυρα και παρμπρίζ, εκτός αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι. Στα πίσω ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα.
Επειδή δεν πήγα πολύ πίσω στο παρόν νήμα, είναι κάτι που έχει αναφερθεί εδώ;
Προσωπικά, έχω ραντεβού για τοποθέτηση την επόμενη βδομάδα σε άλλο κατάστημα και μάλλον θα ακυρώσω. Επιπλέον, ο σημερινός χρησιμοποιώντας κατάλληλο εργαλείο μου έδειξε ότι τα εργοστασιακά privacy τζάμια που έχει το αυτοκίνητό μου στα πίσω παράθυρα με καλύπτουν, εκτός της υπεριώδους, κατά και της υπέρυθρης ακτινοβολίας κατά 92%, οπότε θα ήταν μάλλον άσκοπη η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών. Έχω Mazda CX-30 του 2022.
Έχει κανείς άποψη; -
Ενδιαφέροντα νέα, δεν το γνώριζα ότι απαγορεύονται εντελώς. Και σχεδίαζα τον επόμενο μήνα να βάλω μπροστά κι εγώ στο δικό μου
-
Πράγματι ισχύει...

εκτιμώ ότι ο νομοθέτης στην (εύλογη) προσπάθεια να πατάξει τα αυτοκίνητα με κατάμαυρες μεμβράνες παντού, έκανε μια καθολική απαγόρευση. Ίσως υπάρξει κάποια ερμηνευτικήΠάντως η διαφορά στο CX-30 ειδικά από τα εμπρός πλευρικά αλλά κυρίως από το παρμπριζ με τις διάφανες, είναι τεράστια, ενώ μεγάλη διαφορά υπάρχει κι στα πίσω εργοστασιακά φιμε κρύσταλλα.
-
@ss_76 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Πράγματι ισχύει...

εκτιμώ ότι ο νομοθέτης στην (εύλογη) προσπάθεια να πατάξει τα αυτοκίνητα με κατάμαυρες μεμβράνες παντού, έκανε μια καθολική απαγόρευση. Ίσως υπάρξει κάποια ερμηνευτικήΠάντως η διαφορά στο CX-30 ειδικά από τα εμπρός πλευρικά αλλά κυρίως από το παρμπριζ με τις διάφανες, είναι τεράστια, ενώ μεγάλη διαφορά υπάρχει κι στα πίσω εργοστασιακά φιμε κρύσταλλα.
Καταλαβαίνω ότι έχεις βάλει περιμετρικά, ακόμη και στο παρμπρίζ, και είδες αυτή τη βελτίωση. Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί ο άνθρωπος μέτρησε μπροστά μου (μπρος-πίσω) και μου είπε ότι στα πίσω θα έχει μεν μια διαφορά αλλά σχετικά μικρή. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι και η γυναίκα μου που κάθησε πίσω μου είπε ότι ζεσταίνεται πολύ περισσότερο σε σχέση με την Χ1 που είχα, η οποία είχε και αυτή εργοστασιακά φυμέ (με θερμοαπώθηση).
-
@ig said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Καταλαβαίνω ότι έχεις βάλει περιμετρικά, ακόμη και στο παρμπρίζ, και είδες αυτή τη βελτίωση.
Για να έχεις μια τάξη μεγέθους της αλλαγής, όταν είναι παρκαρισμένο στον ήλιο δεν ζεματάει μπαίνοντας, κι ο κλιματισμος δροσίζει σε σημαντικά λιγότερο χρόνο. Επίσης όταν έχεις κόντρα τον ήλιο δεν σε καίει κι ταυτόχρονα μειώνεται σημαντικά η αντανάκλαση της ασφάλτου "αντηλιά".
Σε ότι αφορά τους ελέγχους της αστυνομίας , εφόσον έχουν έχουν τοποθετηθεί διάφανες πιθανολογώ ότι δεν θα ασχοληθεί κανείς
-
Καταλαβαίνω ότι έχεις βάλει περιμετρικά, ακόμη και στο παρμπρίζ, και είδες αυτή τη βελτίωση.
Για να έχεις μια τάξη μεγέθους της αλλαγής, όταν είναι παρκαρισμένο στον ήλιο δεν ζεματάει μπαίνοντας, κι ο κλιματισμος δροσίζει σε σημαντικά λιγότερο χρόνο. Επίσης όταν έχεις κόντρα τον ήλιο δεν σε καίει κι ταυτόχρονα μειώνεται σημαντικά η αντανάκλαση της ασφάλτου "αντηλιά".
Σε ότι αφορά τους ελέγχους της αστυνομίας , εφόσον έχουν έχουν τοποθετηθεί διάφανες πιθανολογώ ότι δεν θα ασχοληθεί κανείς
Με το παρμπρίζ δεν έχεις θέμα με αντανακλάσεις κτλ; Τι τύπου έχεις βάλει;
-
Κανένα θέμα με αντανακλάσεις ή την προβολή του head up display

XR Black 70 πλάι και πίσω
XR Blue 80 παρμπρίζ -
Κανένα θέμα με αντανακλάσεις ή την προβολή του head up display
XR Black 70 πλάι και πίσω
XR Blue 80 παρμπρίζΣε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Εγώ έχω προγραμματίσει για Xr plus την ερχόμενη Τρίτη αλλά μάλλον θα ακυρώσω για να το σκεφτώ καλύτερα.
-
Εβαλα πρόσφατα τις xpel XR plus 70 περιμετρικά παντού
Πρώτη φορά που έβαλα στο παρμπρίζ , δεν έχει καμία αντανάκλαση ή παραμόρφωση ακόμα και με πολωτικά γυαλιά ηλίου που φοράωΠόσο πάει Ελλάδα αυτή η δουλειά;
Για το 3008 εδώ Ολλανδία πάει γύρω στα 950€ αλλά βρήκα μια προσφορά ροτερνταμ και τα βάλαμε με 700 -
@kilomeater said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Εβαλα πρόσφατα τις xpel XR plus 70 περιμετρικά παντού
Πρώτη φορά που έβαλα στο παρμπρίζ , δεν έχει καμία αντανάκλαση ή παραμόρφωση ακόμα και με πολωτικά γυαλιά ηλίου που φοράωΠόσο πάει Ελλάδα αυτή η δουλειά;
Για το 3008 εδώ Ολλανδία πάει γύρω στα 950€ αλλά βρήκα μια προσφορά ροτερνταμ και τα βάλαμε με 700350 ευρώ περιμετρικά εκτός από παρμπρίζ.
-
XR Black περιμετρικά κι XR Blue στο παρμπρίζ 300€
-
Ωραίο πακέτο ακούγεται αυτό αλλά ο δικός μου δεν τοποθετεί στο παρμπρίζ. Πόσα χρόνια τις έχεις αν επιτρέπεται;
Καλημέρα! -
Ωραίο πακέτο ακούγεται αυτό αλλά ο δικός μου δεν τοποθετεί στο παρμπρίζ. Πόσα χρόνια τις έχεις αν επιτρέπεται;
Καλημέρα!Ένα χρόνο
-
This post is deleted!
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες