-
Τελικά εγώ γιατί μπερδεύτηκα στο τέλος, βάζω γαλάκτωμα για να μαλακώσει και μετά κερί για να μην γλιστρά? Ή βάζω μόνο κερί και ξεμπέρδεψα?
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Κι όμως το video του YouTuber και το κείμενο που ανέβασα έχουν πολλά κοινά σημεία, άλλωστε για αυτό το έβαλα. Φυσικά η αδυναμία κατανόησης που επιδίδεσαι είναι περισσότερο απόρροια εγωισμού και λιγότερο ικανότητας.. Περαιτέρω ανάλυση με αυτά τα δεδομένα είναι φανερά άτοπη οπότε δεν υπάρχει λόγος να προσθέσω κάτι άλλο.
Πετάει ο γάιδαρος? Πετάααααει, κάνει και λούπες
Ουτε ο γαιδαρος πεταει ουτε μπαινει συνθετικο κερι σαν το quick wax της meg στα δερματα. Το κειμενο μια χαρα ειναι, το video παλι αλλα λεει απ'το κειμενο στα περισσοτερα σημεια και γενικα ειναι για τα πανηγυρια. Και ειναι κριμα να αναλωνεσαι παραθετωντας κατεβατα (τα οποια αλλα λενε κιολας απ'οσα το βιντεο) για να αποδειξεις οτι οσα ελεγε ο youtuber του βιντεο που παρεθεσες χωρις να'χεις δει καν, εχουν καποια "κοινα σημεια". Απλα μπορουσες να πεις οτι ανεβασες το βιντεο αυτο γιατι γενικα εμπιστευεσαι τον youtuber αυτον και τελικα οταννειδες το βιντεο διαπιστωσες οι συμβουλες του για την περιποιηση των δερματων (υπενθυμιζω, ελεγε οτι το conditioner ειναι περιττο ενω το κερι αμαξωματος καταλληλο !) ηταν τελικα ακυρες. Κι οχι να παραθετεις κειμενα επι κειμενων συγχεοντας ειδικα sealants για τα πλαστικα με συνθετικο κερι αμαξωματος σαν το quick wax που ειναι εντελως διαφορετικα προιοντα.
Αλλος λοιπον δειχνει εγωισμο και ακομα και τωρα συνεχιζει να προσπαθει να επιχειρηματολογησει υπερ μιας αρλουμπας καποιου τριτου που ειμαι σιγουρος οτι και ο ιδιος καταλαβαινει οτι ειναι τερμα ακυρη.
Αυτα και καλη συνεχεια. -
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τελικά εγώ γιατί μπερδεύτηκα στο τέλος, βάζω γαλάκτωμα για να μαλακώσει και μετά κερί για να μην γλιστρά? Ή βάζω μόνο κερί και ξεμπέρδεψα?
Προσωπικα, εγραψα ξεκαθαρα τι θεωρω οτι χρειαζεται για το εσωτερικο και γενικα τι χρησιμοποιουν κατα κανονα οι detailers, ερασιτεχνες και επαγγελματιες. Καταλληλο γαλακτωμα ενυδατωσης που ειναι το πλεον βασικο. Ειδικα sealants κλπ οκ ισως και να υπαρχουν και ισως και να κανουν καποια δουλεια αλλα αν δεν περιποιηθεις με καποιο ενυδατικο γαλακτωμα το ταμπλο και τα δερματα, τοτε δεν εχεις κανει τιποτα.
Παντως κερι αμαξωματος, συνθετικο ή οχι, σιγουρα δεν κανει να βαλεις εκτος κι αν θες να ξεμπερδεψεις με το δερμα μια και καλη και να βαλεις απο πανω του κανα καλυμμα. -
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Κι όμως το video του YouTuber και το κείμενο που ανέβασα έχουν πολλά κοινά σημεία, άλλωστε για αυτό το έβαλα. Φυσικά η αδυναμία κατανόησης που επιδίδεσαι είναι περισσότερο απόρροια εγωισμού και λιγότερο ικανότητας.. Περαιτέρω ανάλυση με αυτά τα δεδομένα είναι φανερά άτοπη οπότε δεν υπάρχει λόγος να προσθέσω κάτι άλλο.
Πετάει ο γάιδαρος? Πετάααααει, κάνει και λούπες
Ουτε ο γαιδαρος πεταει ουτε μπαινει συνθετικο κερι σαν το quick wax της meg στα δερματα. Το κειμενο μια χαρα ειναι, το video παλι αλλα λεει απ'το κειμενο στα περισσοτερα σημεια και γενικα ειναι για τα πανηγυρια. Και ειναι κριμα να αναλωνεσαι παραθετωντας κατεβατα (τα οποια αλλα λενε κιολας απ'οσα το βιντεο) για να αποδειξεις οτι οσα ελεγε ο youtuber του βιντεο που παρεθεσες χωρις να'χεις δει καν, εχουν καποια "κοινα σημεια". Απλα μπορουσες να πεις οτι ανεβασες το βιντεο αυτο γιατι γενικα εμπιστευεσαι τον youtuber αυτον και τελικα οταννειδες το βιντεο διαπιστωσες οι συμβουλες του για την περιποιηση των δερματων (υπενθυμιζω, ελεγε οτι το conditioner ειναι περιττο ενω το κερι αμαξωματος καταλληλο !) ηταν τελικα ακυρες. Κι οχι να παραθετεις κειμενα επι κειμενων συγχεοντας ειδικα sealants για τα πλαστικα με συνθετικο κερι αμαξωματος σαν το quick wax που ειναι εντελως διαφορετικα προιοντα.
Αλλος λοιπον δειχνει εγωισμο και ακομα και τωρα συνεχιζει να προσπαθει να επιχειρηματολογησει υπερ μιας αρλουμπας καποιου τριτου που ειμαι σιγουρος οτι και ο ιδιος καταλαβαινει οτι ειναι τερμα ακυρη.
Αυτα και καλη συνεχεια.Το μόνο κρίμα είναι να αναλώνεται κάποιος να σου εξηγήσει με παραθέσεις,πηγές και επιχειρήματα πώς λειτουργούν κάποια πράγματα γιατί έχεις αποδείξει αρκετές φορές ότι θα σκαρφιστείς κάθε είδους ψέμα, θα διαστρεβλώσεις, και θα απαξιώσεις οτιδήποτε με αστεία επιχειρήματα , όπως τον Youtuber κοινής αποδοχής(από επαγγελματίες) κάνοντας άδικη επίθεση στην αξιοπιστία του. Εάν δεν καταλαβαίνεις κάτι μπορείς απλά να το προσπεράσεις χωρίς να γίνεσαι εσύ για τα πανηγύρια επιμένοντας και μπουρδολογώντας. Όπως τότε με τις κεραμικές που τις έβγαζες "άχρηστες" πολύ απλά επειδή είσαι εμπαθής και δεν τις φτάνει η τσέπη σου.
Αν και δεν σου αξίζει, και για τελευταία φορά, το βίντεο(που ανέφερα ότι ξαναείδα) και το γραπτό έχουν πάρα πολλά κοινά και αναλύουν κατά βάση το τεχνικό κομμάτι. Δεν είναι παράξενο πολλά προιόντα να έχουν κοινή βάση και σύνθεση ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως σε πάρα πολλές εφαρμογές, ακόμα και για κάποιες που δεν προτείνονται. Για αυτό βλέπουμε τον guru Kevin Brown να γυαλίζει με κρέμα χεριών σε ένα βίντεο προσπαθώντας να μας ανοίξει τα μάτια.. Για αυτό άλλωστε όλοι οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν μίξεις και έχουν και την πολυτέλεια του trial and error κατά περίπτωση. Γιατί αυτό που μετράει στο τέλος είναι το αποτέλεσμα σε συνάρτηση με το κόστος/χρόνο. Αν και με ενδιαφέρει απειροελάχιστα(σε αντίθεση με εσένα που έχει κολλήσει η βελόνα), εγώ λοιπόν δεν έχω προσωπική γνώμη για το αν το quick wax της meguiars κάνει για την συνθετική επίστρωση που καλύπτει το δέρμα(που ακόμα δεν έχεις μάθει ότι δεν είναι δέρμα) και σίγουρα δεν έχεις και εσύ. Έχουμε όμως την γνώμη κάποιου που το δοκίμασε,το πρότεινε και thats all. Όποιος θέλει το χρησιμοποιεί όποιος δε θέλει πάει παρακάτω. Σημαντική σημείωση το ότι αυτός που το πρότεινε είναι απείρως πιο αξιόπιστος από εσένα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αλάνθαστος.
Α, και την επόμενη φορά που θα σου έρθει η ιδέα να υποθέσεις ότι είπα κάτι που το μετάνιωσα κάνε ένα κρύο ντούζ με σαμπουάν και conditioner να ενυδατωθείς . Au revoir
@yem Όπως κάνανε οι παλιοί που τα ξέραν ούλα... βαζελίνη βάλε !
-
Τυπικό δερμάτινο σαλόνι που χέζει πολυτέλεια λάικ ε μπός παρά τα 15-20-25 και βάλε χρόνια του..
Έχω περιέργεια για το τι αμάξι είναι.. όποιος γνωρίζει, ας ενημερώσει
-
Αν κρινω απο το τιμονι ειναι skoda, το πιθανότερο superb αν οχι τοτε octavia.
-
Σκεφτόμουν να βάλω μαύρα σήματα μπρος - πίσω και στο τιμόνι στο Nline αλλά δυστυχώς δε μπορώ να βρω στο νετ.
Βρίσκω μόνο στο ebay για elantra και δε ξέρω αν ταιριάζουν.
Σκέφτηκα λοιπόν να τα βάψω με plasti dip.
Αξίζει τον κόπο; Θα πετύχει; Διαρκεί το αποτέλεσμα; Έχει δοκιμάσει κανείς; -
Ζώρζ δυστυχώς δεν έχει τύχει να το δοκιμάσω το plasti dip αν και έχω ακούσει και εγώ πολλά. Αν είναι φτηνό και αυτά που θές να βάψεις γίνονται εύκολα χωρίς πολύ μανούρα δοκίμασε το να μας πείς εντυπώσεις
-
Ασημί δε βρίσκεις να βάψεις εκείνα; Εγώ τα εργοστασιακά δε θα τα πείραζα λόγω αμφιβόλου αποτελέσματος.
-
Κατόπιν εισηγήσεως να βρω εδώ βοήθεια από ειδικούς παρακαλώ για τη γνώμη σας.
Παρακάτω θα δείτε φωτογραφία από λεκέ σε καπώ, πιθανόν λεκές από ρετσίνι.
Με σκέτο νερό δεν φεύγει.
Λίγο έξυσα με το νύχι, κάτι βγήκε, αλλά δεν το προχώρησα διότι μάλλον θα χάλαγε το χρώμα.
Μου είπαν είτε baby oil, είτε κομπρέσσα με σαπουνόνερο να τη βάλω πάνω να μουλιάσει για μερικές ώρες και μετά να προσπαθήσω να το βγάλω.
Τί προτείνετε;
Ευχαριστώ.
-
Βαμβάκι με λάδι κουζίνας και μετά ξέπλυμα με χλιαρό -όχι πολύ ζεστό- νερό.
-
@panormus772 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λάδι κουζίνας;
Εννοείτε ελαιόλαδο/σπορέλαια;
-
-
@creative said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παρακάτω θα δείτε φωτογραφία από λεκέ σε καπώ, πιθανόν λεκές από ρετσίνι.
Για ρετσίνι (έχω πολλά πεύκα εδώ που μένω) το καλύτερο που έχει σρησιμοποιήσει είναι αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/11713924/Arexons-Tar-Resin-Remover-7114-100ml.html
Αυτό όμως, γιατί έχω και το spray και δεν κάνει τίποτα!!
-
Όντως τα tar, resin removers είναι τα πιο ισχυρά. Δοκίμασε να τα αφήσεις αρκετή ώρα να μουλιάσουν λίγο και κάνε επανεφαρμογή μερικές φορές μέχρι να φύγει τελείως.
Μια πρόχειρη δοκιμή μπορείς να κάνεις με κάτι λιγότερο ισχυρό όπως τα υγρά μαντηλάκια να μουλιάσουν το σημείο, ίδια διαδικασία.
Αν όλα αποτύχουν θέλει τοπικό γυάλισμα/διόρθωση
Ότι κάνεις πάντα σε ολοκάθαρη επιφάνεια
-
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις.
Υποθέτω ότι αυτά τα προϊόντα δεν χαλάνε το χρώμα ή το βερνίκι, έτσι; -
@panormus772 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λάδι κουζίνας;
Εννοείτε ελαιόλαδο/σπορέλαια;
Eλαιόλαδο.
-
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις.
Υποθέτω ότι αυτά τα προϊόντα δεν χαλάνε το χρώμα ή το βερνίκι, έτσι;Όχι εντάξει θα είσαι. Βέβαια όπως το βλέπω και αν το έχεις καιρό ίσως να μην κάνεις δουλειά.
Αν έχεις αλοιφή γυαλίσματος μπορείς να δοκιμάσεις να το κάνεις με το χέρι με πανί μικροινας
-
Έγινε δοκιμή με:
Σαπουνόνερο πάνω στο λεκέ 2-3 ώρες --> αποτυχία
Baby oil --> αποτυχία
Ελαιόλαδο --> αποτυχία
Λάδι τύπου WD40 (νομίζω μάρκα BISON ήταν) --> αποτυχία.Τις επόμενες ημέρες θα παραγγείλω αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/11713924/Arexons-Tar-Resin-Remover-7114-100ml.html
και ελπίζω να πετύχει.
-
Το AUTOGLYM που ανέφερα παραπάνω το έχω δοκιμάσει, είναι αποτελεσματικότατο χωρίς να επηρεάζει το χρώμα. Βεβαίως αν το αυτοκίνητο είναι κερωμένο, το ρετσίνι θα φύγει πανεύκολα αλλά μετά καλό είναι στο συγκεκριμένο σημείο να το περάσεις ξανά με κερί
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ