-
Η ιατρικη ειναι λειτουργημα με επικεντρο τον ανθρωπο, οχι επαγγελμα μιας ελευθερης αγορας
Σκεψου να επιανε φωτια ενα σπιτι και να ελεγαν οι πυροσβεστες που πράττουν λειτουργημα:
Φωτια; Ωπα, ποσα προσφερεις;
*Όχι, δεν έχουμε pos....χάλασε χθες και περιμενουμε άλλο *Ή οτι αν θελεις καλους πυροσβεστες με καλο ονομα που να σβηνουν γρηγορα τη περιουσια σου κοστιζει παραπανω διοτι θελουν να εχουν πολυ ακριβα οχηματα πυροσβεσης και στολες αρμανι.
Αααα, ελευθερη αγορα και εμεις χρεωνουμε οσα θελουμε, πως πατε μανδαμ στα detailing shops,
πλερώ για να έχεις μια λεπτομερέστατη πυρόσβεση.Αλλο αν εσυ είσαι σε αναγκη ζωής ή θανατου,
Παραλογο;
Αυτο ζούμε -
Γάτε δεν έχει σχέση η πολυπλοκότητα του προϊόντος σου (και των υπηρεσιών σου) με το detailing...μην τα εξισώνουμε όλα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Και βεβαια δεν μπορεις γιατι σε καμια περιπτωση δεν ξερεις τα εξοδα του και οι 2 μπορει να εχουν εναν τεχνιτη ο ενας μετριο με Χ αμοιβη τον μηνα και ο αλλος κορυφαιο με 2Χ αμοιβη το μηνα, ο ενας να χρησιμοποιει 100ml του υλικου για ολο το αυτοκινητο και ο αλλος 500, ειναι πολλες οι παραμετροι που καθοριζουν την τιμη και δεν ειναι δυνατον να τις γνωριζεις εκτος και αν διαθετεις μαγικη σφαιρα.
Συνηθως ο φθηνος εχει μεγαλυτερο καθαρο κερδος απο τον ακριβο οσο και αν δεν το χωραει ο νους σου.
Στο οτι ειναι μια εργασια που δε θα την πληρωνα ποτε στο αυτοκινητο μου ειναι αλλο καπελο και εγω σε ολικη βαφη μετριας ποιοτητας με 1000-1200 ευρω θα πηγαινα μετα απο 8-10 ετη.Εγώ πάλι θεωρώ ότι πολύς κόσμος βλέπει το detailing ως κάτι εξωτικό μιας και ακούει για τρελά κόστη. Σου λέει για να χρεώνει 1000€ ο άλλος σημαίνει ότι κάνει παπάδες. Λοιπόν δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δε θέλω να την κάνω καφενειακή την κουβέντα και να πω ότι και η γιαγιά μου μπορεί να το κάνει αλλά το detailing δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα καλό πλύσιμο με εξωτικά υλικά. Τίποτα το εξωτικό όμως δεν έχει η εργασία του. Ούτε ειδικοί τεχνίτες υπάρχουν (βλ. σχόλιο πίσω περί πλυντηριάδων) ούτε τίποτα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων (συμπεριλαμβανομένου Πλάτωνα), τρίβουν οι ίδιοι γιατί σύμφωνα με ομολογίες τους κανείς δεν το κάνει τόσο καλά όσο αυτοί. Το τρίψιμο είναι το 80% του detailing. Τα υπόλοιπα (ζάντες, μοτέρ, θόλοι, εφαρμογή κεραμικού) είναι απλή εφαρμογή υλικών και λάντζα.
Οι πληροφορίες για κόστη ή για το πως γίνεται κάποιος detailer (με 1-2 σεμινάρια γίνεσαι πιστοποιημένος του εκάστοτε κατασκευαστή υλικών) είναι εκει έξω για όλους. Όποιος ενδιαφέρεται το ψάχνει. Δε συζητάω καν για το youtube και το άπειρο υλικό από σοβαρούς experts. Πχ:
-
Ελεύθερη αγορά και προσφορά και ζήτηση.
Βασικές έννοιες που συζητήθηκαν παραπάνω.
Ναι, το detailing είναι added value υπηρεσία, οπότε δεν μπορεί να συγκριθεί με κόστη απλού πλυσίματος ούτε με οτιδήποτε άλλο. Καλώς ο κάθε sway, ads κτλ χρεώνει ότι νομίζει. Αντίστοιχα καλώς και ο Στέφαν και οι υπόλοιποι εν δυνάμει πελάτες μπορούν να κρίνουν τις τιμές. Είτε αισχροκέρδεια, ή value for money, όλα υπόκεινται σε μια βασική αρχή της οικονομικής θεωρίας: ο πελάτης προτίθεται να πληρώσει όσο αξίζει για αυτόν η υπηρεσία που παρέχει. Και εκεί, το αόρατο χέρι της αγοράς ρυθμίζει τα πάντα (ναι είμαι φιλελές).Στο δια ταύτα και για να αφήσουμε τις φιλοσοφίες για τους φοιτητές του ΟΠΑ, η άποψή μου είναι ότι σε αυτοκίνητο των 35 χιλ το οποίο το χρησιμοποιώ και δεν είναι κουκουλωμένο (δλδ δεν είναι ειδικής χρήσης) είναι παράλογο να δώσω 1200 για να κάνω detailing ή να βάλω clear bra, που αναφέρθηκε και πιο πάνω. Ειδικά όταν αυτό είναι καινούριο. Καταλαβαίνω ότι το detailing καλύπτει έντονα το OCD μου αλλά από την άλλη δεν έχω στοιχεία/πεισθεί ότι μετά από 6-7 χρόνια ένα καλό detailing των 1200 ευρώ θα έχει κρατήσει σημαντικά καλύτερα το καθημερινής χρήσης αυτοκίνητό μου.
Αντίθετα, DIY με καλά υλικά, πλύσιμο στο χέρι και γενικά στοιχειώδης προσοχή είναι αυτά που έχω καταλάβει από τα αυτοκίνητα που είχα μέχρι στιγμής ότι αφήνουν θετικά το στίγμα τους και κάνουν τη μεταπώληση πιο εύκολη. Στο Cooper μου, μια φορά στα 2 χρόνια το περνάω με πηλό Meguiars και αλοιφή 3Μ ψιλή και αλοιφαδόρο και κάποιο κερί για σφράγισμα (ΖΑΙΝΟ). Μετά από κάθε πλύσιμο που κάνω με διαδικασία δύο κουβάδων, το περνάω με υγρό quicx detailers κερί για προστασία από ρύπους και πουλιά και με αυτό είμαι χαρούμενος. Επιπλέον βγάζω ζάντες, πλένω θόλους και καθαρίζω και το πάνω μέρος της μηχανής (χωρίς νερά). Περνάω με meguiars τα μαύρα πλαστικά.
Μέχρι στιγμής 2 φορές που έχει μετρηθεί το πάχος του clear coat έχει βρεθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης το πήγα μια φορά στο ADS για βιολογικό καθαρισμό και έμεινα σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος - πλήρωσα 140 ευρώ με ΦΠΑ (είχε και με 80 ευρώ). Τα βρίσκω ακριβά τα 140 αλλά επειδή τα καθίσματα περάστηκαν πάνω από 2 φορές για να καθαρίσουν (μάλιστα του οδηγού περάστηκε παραπάνω) νομίζω ότι έκανα καλά. Επιπλέον, στο δικό μου μυαλό, το εσωτερικό είναι αυτό που βλέπεις και ζεις περισσότερο, είναι λιγότερο εκτεθειμένο στις συνθήκες (σε σχέση με το έξω) και τα 140 ευρώ μου θα έχουν αξία για περισσότερο καιρό.Μου έκανε εντύπωση η σύγκριση που έγινε με τους γιατρούς. Ατυχής σύγκριση νομίζω.
Για να κλείσω το μακροσκελές ποστ, νομίζω πως σε κάθε περίπτωση αυτές οι συζητήσεις στα φόρα κάνουν καλό τόσο σε εμάς τους χρήστες που αποκτάμε γνώσεις επί του θέματος και γινόμαστε καλύτεροι καταναλωτές, όσο και για τους επαγγελματίες που παίρνουν ένα γρήγορο παλμό της αγοράς.
-
stefan147 » 28 Φεβ 2019 09:00
Εγώ πάλι θεωρώ ότι πολύς κόσμος βλέπει το detailing ως κάτι εξωτικό μιας και ακούει για τρελά κόστη. Σου λέει για να χρεώνει 1000€ ο άλλος σημαίνει ότι κάνει παπάδες. Λοιπόν δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δε θέλω να την κάνω καφενειακή την κουβέντα και να πω ότι και η γιαγιά μου μπορεί να το κάνει αλλά το detailing δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα καλό πλύσιμο με εξωτικά υλικά. Τίποτα το εξωτικό όμως δεν έχει η εργασία του. Ούτε ειδικοί τεχνίτες υπάρχουν (βλ. σχόλιο πίσω περί πλυντηριάδων) ούτε τίποτα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων (συμπεριλαμβανομένου Πλάτωνα), τρίβουν οι ίδιοι γιατί σύμφωνα με ομολογίες τους κανείς δεν το κάνει τόσο καλά όσο αυτοί. Το τρίψιμο είναι το 80% του detailing. Τα υπόλοιπα (ζάντες, μοτέρ, θόλοι, εφαρμογή κεραμικού) είναι απλή εφαρμογή υλικών και λάντζα.Οι πληροφορίες για κόστη ή για το πως γίνεται κάποιος detailer (με 1-2 σεμινάρια γίνεσαι πιστοποιημένος του εκάστοτε κατασκευαστή υλικών) είναι εκει έξω για όλους. Όποιος ενδιαφέρεται το ψάχνει. Δε συζητάω καν για το youtube και το άπειρο υλικό από σοβαρούς experts. Πχ:
https://www.youtube.com/channel/UCYsa8S ... I5D17s1u-w
Καλημερα σε ολους σας.
Λοιπον Κυριοι απλα μπηκα και εγραψα για να μπουν καποια πραγματα στη σωστη τους βαση και διαπιστωνω με μεγαλη μου εκπληξη οτι εδω καποιοι θεωρουν οτι το επαγγελμα μας ειναι αερας και κοροιδευουμε τον κοσμο,γραφουν για 1000αρικα οταν εγω προσωπικα,εγραψα ΔΗΜΟΣΙΑ οτι οι τιμες μας ξεκινουν απο τα 150€ αναλογως τι θα διαλεξει και τι θα ζητησει ο καθε ιδιοκτητης και γενικοτερα διακρινω απο ορισμενους μια απαξιωση ως προς τους detailers και το θεωρουν παρα πολυ ευκολο.
Γινονται συγκρισεις σε κοστη και τιμες σε εντελως ανομια προιοντα και εργασιες, καποιοι προσπαθουν να μας πεισουν για το αντιθετο,θεωρουν τις εργασιες σε ολα τα οχηματα ιδιες,θεωρουν ολα τα προιοντα ιδια κ.π.α που γραφτηκαν.
Αφου λοιπον κυριοι ειναι ολα τα προιοντα ιδια γιατι οι εταιρειες σε ολο τον κοσμο επενδυουν καποια εκατομμυρια για να τα εξελισουν συνεχως,και φυσικα εχουν διαφορετικη τιμη το ενα απο το αλλο??
Αφου το καλο Detailing,για εσενα ειναι ενα καλο πλυσιμο με εξωτικα υλικα ελα να πλυνουμε ενα αμαξι με εξωτικα υλικα και να αφαιρεθουν τα προβληματα στις επιφανειες του ετσι απλα ειναι ε??
Αφου η εφαρμογη του κεραμικου ειναι λαντζα οταν εφαρμοστει και κλειστει υγρασια απο κατω δεν τρεχει και τιποτα λαντζα ειναι εξαλλου ε??
Αφου ολα τα οχηματα ειναι ιδια ελα αγαπητε Στεφανε να γυαλισεις ενα οχημα με Κεραμικο Βερνικι και οταν του χαλασεις την μοριακη δομη και βγει αχρηστο πες στον ιδιοκτητη του σορρυ που στο χαλασα αλλα ενταξει ας παει τωρα για βαψιμο απλο πραγμα ετσι??
Αφου οι ζαντες ειναι κατεσε η λαντζα τοτε μην τις προστατευεις και οταν καουν απο τα ρινισματα των φρενων τις πας για βαφη και ολα ενταξει τοσο απλο ε??
Αφου ο κινητηρας ειναι Λαντζα οπως λες καθαρισε μου κινητηρα με ολα τα ευαισθητα σημεια του εξω,οπως ο εγκεφαλος του,και κανε κανα 3ωρο ετσι απλα ε??
Οταν για να γινουν ολα προβλεπομενα και οπως πρεπει θες καμια 60αρια με 70αρια εργατωορες και εσυ το κανεις σε 10 ωρες ειναι το ιδιο ε??
Οταν για να περασεις κεραμικο θες πολλα περισσοτερα απο την πυλωτη του σπιτιου σου και καποια πανια τοτε ειναι κοροιδα και κοροιδευουν τον κοσμο ολοι οι detailer σε ολο τον κοσμο που επενδυουν να κανουν μαγαζια με ειδικα διαμορφωμενους χωρους γαι να κανουν τις εφαρμογες ε??
Αφου μπορεις να πιστοπιηθεις τοσο ευκολα γιατι δεν κανεις κρουση σε μια εταιρεια να σε πιστοποιηση για να δεις ποσο απλο ειναι??
Και μπορω να γραψω απειρες ακομα λεπτομερειες που καποιοι δεν γνωριζουν,και νομιζουν οτι τα γνωριζουν και τα θεωρουν απλα.
Φυσικα και δεν ειναι καμια πυρηνικη φυσικη αλλα ειναι ενα επαγγελμα το οποιο ειναι σεβαστο οπως ολα τα επαγγελματα.
Ακομα και αυτος που θα στο πλυνει φιλε μου,που τον ονομαζεις πλυντηρια και τον απαξιωνεις,το κανει για να ζησει,αν το κανει σωστα ή οχι αυτο ειναι αλλο θεμα,ειτε το πας και τον πληρωνεις ειτε δεν το πας και επιλεγεις μονος σου τι θα κανεις.
Η αγορα ειναι ελευθερη και ο καθενας μπορει να αποφασισει.
Αφου λοιπον για εσενα ειναι ολα τοσο απλα εισαι προσκεκλημενος μου οποτε θες να φτιαξουμε μαζι ενα αμαξι να το κανεις ετσι οπως πρεπει να παραδωθει σωστα στον πελατη απο την αρχη ως το τελος,να παρεις το ρισκο ολης της διαδικασιας και φυσικα να μου βγαλεις μετα και το κοστολογιο.
Γιατι ξερεις ειναι πολυ ευκολο να κρινουμε και να γραφουμε πισω απο ενα πληκτρολογιο οταν μας πληρωνει καποιος αλλος και δεν παιρνουμε κανενα ρισκο εμεις,και βρεξει χιονισει θα παρουμε τον μισθο μας,και οποιο λαθος και να κανουμε θα το καλυψει αυτος που μας πληρωνει.
Και αφου παρεθεσες βιντεο απο εναν Detailer του εξωτερικου γιατι δεν αναφερεις και τι τιμες χρεωνει οχι μονο αυτος αλλα και αλλοι στο εξωτερικο??
Εγω προειπα οτι οι τιμες μας ξεκινουν απο τα 150€ και αναδιαμορφωνονται αναλογως τι θα επιλεξει και θα ζητησει ο πελατης,αρα οι εργασιες των 1000€ ειναι αυτες που επιλεγουν οι πελατες και ανταποκρινονται στα πακετα που ζητανε και συμπερασματικα υπαρχουν και φθηνα και ακριβα πακετα,και αυτο ειναι το σωστο,μιας και ενας επαγγελματιας θα πρεπει να μπορει να καλυψει τους πελατες του σε οτι του ζητησουν.
Που ειναι το εξωπραγματικο λοιπον που διατυμπανιζεις???
Nα σου παραθεσω λοιπον και εγω κατι απο εναν αλλο Detailer του εξωτερικου...
https://www.facebook.com/shinesupply/photos/a.10150113842930170/10156828315390170/?type=3
Shine Supply
26 Φεβρουαρίου στις 10:34 μ.μ. ·
When choosing a detail, know what you’re paying for. All details are not the same. You have simple wax jobs, one-step polishing to bring up gloss and remove light swirls and then you have what is called “Paint Correction”. This is when every surface defect is removed and the paint is polished to its highest potential like what’s shown in the above picture. This service is not for everyone but for those desiring the highest possible finish and level of protection for their vehicle - this is for you. This process takes time and it does not happen in a half day. So next time you think “how much for a detail?” think about it from the Detailer‘s perspective and understand there are 3 different types of exterior details️
- Protection only
- Enhancement plus protection
- Paint Correction plus protection
In the same way you would not contact a mechanic and ask, “how much to work on my car?” The mechanic would ask you what the issues are and then give you a quote depending on what the mechanical needs of the vehicle are. When you contact us at Stevens Detailing and ask “how much for a detail”, I’m going to find out which one of those 3 exterior options you are looking to accomplish along with landing on a service that fits your budget AND your goals for the vehicle. In a world that is run mainly by the question “how much?”..........I encourage you to ask the question “what’s your process for the detail I’m receiving?” Once you understand the process it justifies the price. Know what goes into the detail you are having performed. There is a difference.
Αυτα απο εμενα φιλικα παντα και δεν ξαναγραφω.
Καλη Συνεχεια σε ολους σας!! - Protection only
-
Μάλιστα. Πλάτωνα με συγχωρείς αλλά νομίζω έχεις αρχίσει να χάνεις την ψυχραιμία σου.
Απαξιώνω εγώ το detailing και τους detailers που είμαι άρρωστος με τα αυτοκίνητα και έχω καταναλώσει άπειρες ώρες στη μελέτη και την φροντίδα τους? Επειδή δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και τα βλέπω πιο αποστασιοποιημένα τα πράγματα, σημαίνει ότι απαξιώνω? Πως ακριβώς? Ψωνίζοντας 400€ είδη φροντίδας μόνο τον τελευταίο μήνα (πάνω από 1000αρικο αν βάλω και τα retrofits που ετοιμάζω)?
Ως γνωστόν το επαγγελμα του καθενός είναι το πιο δύσκολο και σημαντικό στον κόσμο. Καλό είναι όμως να πατάνε τα πόδια μας στη γη. Εγώ κρατάω αυτό, αφού δε σου αρέσουν οι τοποθετήσεις μου που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο:
Φυσικα και δεν ειναι καμια πυρηνικη φυσικη αλλα ειναι ενα επαγγελμα το οποιο ειναι σεβαστο οπως ολα τα επαγγελματα.
Επίσης ναι για όλα όσα χαρακτηρίζεις λάντζα, τα θεωρώ τέτοια. Γι' αυτό δεν φτιάχνεις εσύ ζάντα αλλά ο υπάλληλος σου, γι' αυτό δεν κάνεις εσύ μοτέρ. Το θεωρείς (και είναι) low risk δουλειά που δεν απαιτεί κάποια τρομερή ικανότητα.
Τον Ammo τον έβαλα επειδή έχει άφθονο υλικό για κάθε πιθανή εργασία και έχει διδακτικό ύφος χωρίς υπερβολές. Το ότι θα χρεώνει μερικές χιλιάδες δολλάρια είναι απολύτως δικαιολογημένο από τη στιγμή που αναλαμβάνει F40 και όχι Seat Leon.
Τέλος μας λες και μας ξαναλές για τις τρομερές υπηρεσίες των 150€ για να αποδείξεις τι ακριβώς? Εκτός των άλλων είναι αντισυναδελφικό αυτό γιατί μειώνεις και τη δουλειά αυτών που κοστολογούν ένα κεραμικό 3πλης επίστρωσης σε μεγάλο suv (XC60) στα 600€ και έχουν και μαγαζί στα Ν. Προάστια.
Επομένως ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει και επίσης δε σκοπεύω να κάνω career shift τώρα στα γεράματα. Απλά θα συνεχίσω να φροντίζω το εκάστοτε κάρο που έχω στην κατοχή μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με το καλύτερο δυνατό vmf. Και εάν όλη αυτή η αναστάτωση έχει προέλθει από τη λέξη 'αισχροκέρδεια' (ωραία, μεθανιώτικη, παλαιοπασοκική έννοια ), εγώ την παίρνω πίσω και απολογούμαι κιόλας για τη χρήση της.
Αυτά.
-
Φιλε Στεφανε δεν εχω χασει καμια ψυχραιμια,το αντιθετο μαλλον εσυ δεν θυμασαι αυτα που γραφεις.
Εσυ ανεφερες για Λαντζα εργασιων και εγω απλα σου απαντησα σε αυτα που θεωρεις εσυ λαντζα εργασιων,που δεν ειναι καμια λαντζα αλλα ολα τα προβλεπωμενα,και ναι Αγαπητε Στεφανε,και ζαντες θα κανω και μοτερ θα κανω,αλλα και ο υπαλληλος αν το κανει θα πρεπει να πληρωθει και το μισθο του και ολα τα υπολοιπα,γιατι εγω ειμαι απο πανω απο την δουλεια μου 14 και 16 ωρες την ημερα,και το Σαββατο και την κυριακη αν χρειαστει,και το ξερουν παρα πολλοι αυτο εδω και τοσα χρονια που με γνωριζουν.
Και επειδη ανεφερες και μαρκες οχηματων,για εμενα αλλα και για τους περισσοτερους συναδελφους μου δεν παιζει κανενα ρολο η μαρκα.αλλα η κατασταση του οχηματος και τι εχουμε να αντιμετωπισουμε,και το πακετο που θα γινει.
Σε κανενα ποστ μου δεν αναφερθηκα σε συναδελφους μου,οποτε το εκλαμβανω ως ατοπο το σχολιο σου για την αντυσυναδελφικοτητα,και γενικοτερα αποφευγω να σχολιαζω τι κανουν αλλοι συναδελφοι μου.
Στο εξηγησα και εγω αλλα και αλλα παιδια παραπανω παμπολες φορες αλλα θα στο πω αλλη μια υπαρχουν διαφορα κεραμικα υλικα και διαφορες τιμες για την αγορα τους,οπως και για την διαρκεια τους,ειναι μεγαλη κουβεντα που θελουμε ωρες οι και μερες για να την αναλυσουμε.
Εγω δουλευω ενα συγκεκριμενο υλικο που εχω αναφερει την μαρκα του και δεν θελω να το αναφερω συνεχεια για μην θεωρηθει διαφημισει,τι υλικο δουλευει ο συναδελφος μου και ποσο το αγοραζει δεν ωφειλω να το ξερω,αν ομως σε αυτα τα χρηματα που ανεφερες εβαλε το υλικο που δουλευω εγω την ιδια μαρκα με την ιδια εργοστασιακη εγγυηση και μαλιστα στο μισο κοστος τοτε καλα κανεις και το αναφερεις.
Αν ομως μου συγκρινεις παλι ανομια προιοντα τοτε δεν εχω να σου απαντησω κατι πανω σε αυτο,και για να το καταλαβεις θα στο πω αλλη μια φορα,υπαρχει υποτιθεμενο κεραμικο στο ebay με 5€ και υπαρχει και κεραμικο με πολυ μεγαλυτερη πολαπλασια τιμη απο αυτο,οποτε να μου συγκρινεις ομοια υλικα σε παρακαλω πολυ για να μην δημιουργεις λαθος εντυπωσεις.
Τελος οσο για το οτι αναφερω τα 150€,που για κανενα λογω δεν το κανω για να διαφημισω τα πακετα μου οπως αναφερεις,που θεωρω οτι στους περισσοτερους detailer,απο εκει ξεκινανε οι τιμες των πακετων τους,το ανεφερα γιατι δεν ανεφερες σε κανενα ποστ σου αυτες τις τιμες και μονο τα 1000€ ανεφερες,τα οποια σημειωτεων εσυ ηρθες και ζητησες τα συγκεκριμενα πακετα,που στην πραγματικοτητα ενα πακετο προστασιας ξεκιναει απο τα 150€,οπως και μου ζητησες μετα να το γυαλισεις εσυ και να μου το φερεις να σου εφαρμοσω το υλικο και φυσικα σου απαντησα οτι αυτο δεν μπορει να γινει γιατι ειναι προβλεπωμενη η εργασια που πρεπει να γινει για το συγκεκριμενο υλικο και να ακολουθηθουν επακριβως τα βηματα για να εχει και την εγγυηση του.
Και φυσικα μετα εγιναν ολα αυτα ποστ δημοσια απο μερους σου,χωρις να ξερεις κοστολογια και συγκρινωντας ανομοια συνεχως προιοντα και εργασιες.
Ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.
Αυτα απο μερους μου. -
Κοίτα να δεις...αν νομίζεις ότι οι συγκρίσεις γίνονται με περιπτώσεις 'κεραμικό του ebay των 5€' έναντι της δουλειάς σου, τότε υποτιμάς τόσο τη δική μου όσο και τη νοημοσύνη των υπολοίπων εδώ μέσα. Ούτως ή άλλως το κάνεις βασικά θεωρώντας de facto ότι δεν έχουμε εικόνα της φορολογίας, του μεροκάματου, της εργατοώρας, του κόστους των υλικών κοκ.
Με το συνάδελφο στη Γλυφάδα μπορεί την ίδια μάρκα να μη χρησιμοποιείτε αλλά το αποτέλεσμα το έχουμε δει και είμαστε σε θέση να το κρίνουμε. Στο μέτρο του δυνατού φυσικά αφού πρόκειται για κάτι που θέλει χρόνο για να φανεί αλλά αυτό ισχύει και για το δικό σου προϊόν.
Επομένως ναι, υπάρχει iphone/Galaxy, υπάρχει και MLS εκεί έξω. Πίστεψε με ο συνάδελφος σου που ζήτησε 600€ δεν είναι MLS κι ας είσαι εσύ iPhone. Επίσης εδώ συζητάμε για συγκεκριμένες δουλειές. Κεραμικό 3-5ετους διάρκειας σε νέα οχήματα. Εξ' ου και καμία αναφορά στις υπηρεσίες των 150€ που ένιωσες τέτοια ανάγκη να επαναλάβεις τη διαθεσιμότητά τους.
Όπως βλέπεις πάντως ελάχιστοι έχουν αποδεχτεί ως λογικά τα κόστη που αναφέρονται κι αυτό κάτι πρέπει να λέει. Είτε είμαστε υπάλληλοι, είτε ΕΕ, είτε απλά κερδίσαμε το Τζόκερ, τα κοστολόγια είναι υψηλά ακόμα και για μια τέτοια premium υπηρεσία που απευθύνεται σε λίγους.
-
Μια χαρά είναι τα κόστη για την ποιότητα δουλειάς και για το χρόνο που θα κερδίσει κάποιος πηγαίνοντας σε έναν ειδικό. Οποίος έχει χρόνο τον χαλάει με πλύσιμο και detailing και ότι άλλο θες. Φίλος λέει ότι είναι αγχολυτικό.
Εγώ έχω καμία 10αρια χρονια να πλύνω το αμάξι γιατί δεν έχω χώρο και πλέον χρόνο να ασχοληθώ.
Πάω σε επαγγελματίες όπως ο Πλάτωνας για να αγοράσω ότι καλύτερο σε περιποίηση υπάρχει γλιτώνοντας δικό μου χρόνο που τον αξιολογώ ακριβότερα από το χρόνο/δουλειά του Πλατωνα και του κάθε Πλατωνα. Και πάω και σε κοντινούς μου επαγγελματίες γιατί το να πάω στην αλλη άκρη της πόλης για 100-200 ευρώ φθηνότερα εγώ τα κοστολογω ακριβότερα του χαμένου χρόνου μου και της κυκλοφορίας του αμαξιού περα δώθε μέσα στην πόλη. -
Το οτι εφερα για παραδειγμα τα υλικα του ebay δεν σημαινει οτι προσπαθω να υποτιμησω την νοημοσυνη κανενος.
Σε προηγουμενο ποστ μου σου εφερα παραδειγμα κοστους αντιστοιχων υλικων και μαλιστα αυτου που αγορασες εσυ στα 80€ με αντιστοιχο υλικο που διαθετει η εταιρεια που δουλευω εγω και το δικο της στοιχιζει 145€.....κανε την πραξη και θα βγαλεις λοιπον αυτοματως την διαφορα τιμης της μιας εταιρειας με την αλλη,και αυτη η διαφορα ειναι απλα σε ενα προιον λιανικης.
Ε λοιπον σε αυτο το προιον εμεις χρεωνουμε 200€,προιον και εφαρμογη του την οποια θα την παμε by the book για να εχεις την εγγυηση του, οπως μας λεει η εταιρεια και δεν θα βαλουμε ενα χερι οπως εβαλες εσυ στο αμαξι,αρα 55€ επιπλεων με οτι αυτο περιλαμβανει μεσα και χρειαζεται για την σωστη εφαρμογη του υλικου,πραιμερ,πανια κ.α και το τονιζω για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις παλι,ΜΟΝΟ για την εφαρμογη του υλικου,και ειναι απλα ενα μερος κοστους της ολης διαδικασιας.Οταν λοιπον μιλησαμε ειπαμε 600€ για 2 Χρονια,για 5 Χρονια ειπαμε 900€ και τα 1200€ ηταν για Lifetime,με τα αναλογα Layers των αναλλογων υλικων, και μαλιστα για ολα τα μερη του αυτοκινητου που αυτο προυποθετει διαφορετικο υλικο της ιδιας εταιρειας φυσικα για καθε επιφανεια και ολα τα προβλεπομενα,αφου θες να μιλαμε για κεραμικα σε καινουργια οχηματα της καταστασης του δικου σου.
Και φυσικα στο τελος της συζητησης και αφου ειχαμε πει τα παντα σχετικα,οταν ρωτηθηκα αν το αναλαμβανω αφου το γυαλισεις εσυ να κανω τις εφαρμογες το αρνηθηκα,με την συνεχεια γνωστη,
Για το χρονο αντοχης τους τα 5 χρονια αν δεν σου ειναι αρκετα,σε καθημερινο οχημα,τοσα χρονια ειναι τα προιοντα της εταιρειας που δουλευω στην Ελλαδα,και τοτε εγινε και αυτο το αυτοκινητο,το οποιο και θα παρουσιαστει συντομα ζωντανα,λυπαμαι αλλα δεν μπορω να εχω ποιο ζωντανο παραδειγμα απο αυτο.Για τον συναδελφο μου και για την χρεωση του δεν θα μιλησω πρωτον γιατι δεν γνωριζω πολλα πραγματα σχετικα,και δευτερον το θεωρω μη πρεπων απο την μερια μου.
Για να μιλαμε λοιπον πανω στις κεραμικες και με παραδειγματα,οχι τον 150€ που θεωρεις οτι διαφημιζω.
Καλο Βραδυ σε ολους σας.
-
Μια άσχετη ερώτηση...συζητάτε για χρόνιες εφαρμοργές. 2 - 5- εφ' όρου ζωής.
Δεν γνωρίζω, για αυτό και ρωτάω...υπάρχει δυνατότητα για υπερ-γυάλισμα σαν καθρέπτης με πολλαπλάσιο αποτέλεσμα, ακόμα και αν φύγει με το πρώτο πλύσιμο;
Με ρώτησε γνωστός που έχει τσέπη χωρίς πάτο, για τον γάμο του. Δεν τον νοιάζει το κόστος, αρκεί να 'ακτινοβολεί' για έστω τις ώρες του γάμου.
Άκαιρη η ερώτηση λόγω κανονικότητας και οικονομικών δυσκολιών, αλλά είπα να ρωτήσω αφού δεν το ξέρω, για να τον βοηθήσω.
Σίγουρα θα ρωτήσει και σε επαγγελματίες αλλά καλό είναι να έχει μια ιδέα. -
Το τελικό οπτικό αποτέλεσμα έχει να κάνει κυρίως με την προετοιμασία-δουλεια που θα γίνει στο βερνίκι και όχι τόσο με την προστασία του.
Οπότε και το πόσο θα κρατήσει δεν σχετίζεται άμεσα με το πώς θα φαίνεται. Όσο κρατάς το βερνίκι καθαρό θα έχεις και το οπτικό αποτέλεσμα. Φυσικά η προστασία βοηθάει και στο να μείνει καθαρό πιο εύκολα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης p.s έγραψε:
Οταν λοιπον μιλησαμε ειπαμε 600€ για 2 Χρονια
Όπα όπα για μισό λεπτάκι. Ουδέποτε έγινε ΚΑΜΙΑ αναφορά για υπηρεσία ΜΕ κεραμικό και κόστος 600€. Τα 600€ ήταν για όλο το πρόγραμμα ΕΚΤΟΣ από κεραμικό. Αυτό είναι νέο φρούτο ή απλά ξέχασες να μου το αναφέρεις στην κατ' ιδίαν συνάντηση?
Και ερωτώ γιατί απλούστατα εάν μου είχε προσφερθεί τέτοιο πακέτο θα το είχα πάρει χωρίς πολλά πολλά. Το φθηνότερο πακέτο ΜΕ κεραμικό που μου προσφέρθηκε ήταν 900€+ΦΠΑ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
-
Αφου εχεις δει αλλου φτηνοτερα πηγαινε στεφανε η καντο μονος σου. Το να κατηγορεις τον πλατωνα οτι κοστολογει ακριβα (που δε τον ξερω) δεν ειναι σωστο γιατι ειναι και ο τροπος σου λαθος
-
Εάν δε σου κάνει ο τρόπος ή τα σχόλια να τα παραβλέπεις. Εγώ έχω πει τι έχω κάνει και γιατί λέω ότι λέω.
-
Αφου σε εχει ταπωσει ο ανθρωπος 10 φορες και συ το χαβα σου. Τεσπα.. Οτι να ναι
-
Εσύ μπορείς να βλέπεις ότι όνειρο θες. Άσε μας σε παρακαλώ να κάνουμε κουβέντα και να λείπουν τα σχόλια.
-
Στεφανε μαλλον ή δεν το θυμασαι ή δεν εδωσες βαση τοτε,οταν σου αναφερθηκε την ωρα που ειχαμε σχεδον τελειωσει την κουβεντα μας που σου ειπα φευγοντας,υπαρχει και με 600€ αλλα το Light της εταιρειας που ειναι ναι μεν κεραμικο αλλα δεν ειναι το κεραμικο της σκληροτητας 9Η,και εχει διαρκεια 2 Χρονια.
Και επειδη με τοσες προσφορες που δινω δεν ειναι δυνατον να τις θυμαμαι ολες γι αυτο και υπαρχει exel στο κομπιουτερ μου που σημειωνονται ολες οι προσφορες για να αποφευγονται μετα τυχων παρεξηγησεις.
Αν για καποιο λογω δεν το θυμασαι ή δεν εδωσες βαση επειδη δεν ηταν 9Η συγγνωμη αλλα δεν σου φταιω εγω,και δεν υπαρχει περιπτωση να μην το ανεφερα γιατι πολυ απλα σε ολους μα σε ολους αναφερω ολα τα πακετα κεραμικου που υπαρχουν,τους εξηγω τα παντα οπως διαρκεια,συντηρηση τους,και προστασια που θα εχουν και στο τελος αποφασιζουν οι πελατες και μου λενε ποιο πακετο θελουν.
Ενω λοιπον θυμασαι το ποσο των 600€ θυμασαι οτι ηταν για ολο το προγραμμα χωρις Κεραμικο,δηλαδη θα στο εδινα με απλα λογια ασφραγιστο,μα ειναι δυνατον ρε Στεφανε να παραδωσω αμαξι ασφραγιστο και στην πρωτη ζημια να με κυνηγαει ο ιδιοκτητης του??
Απλα δεν εδωσες βαση σε αυτο το πακετο γιατι ηρθες και κοιταγες να μαθεις μονο για το 9Η.Αυτο μπορουν να στο επιβεβαιωσουν ολοι οσοι εχουν ερθει αλλα και οι δουλειες μου που δεν ειναι αποκλειστικα μονο με 9Η αλλα και με Light.
Kαι τα πακετα που συζητησαμε ξαναλεω ηταν για ολες τις επιφανειες,αμαξωμα,ζαντες,τζαμια,κινητηρα,τριμ,θολους.
Και φταιω εγω μετα να ακουσω ολα αυτα που γραφονται τοσες μερες απο μερους σου.
Μαλιστα.....
Δεν εχω να πω τιποτα αλλο.....να σαι καλα παντως!!! -
Μια χαρά θυμάμαι ότι το μόνο πακέτο με 600€ που μου προτάθηκε είχε να κάνει με πακέτο που το σφράγισμα ήταν με κεριά και όχι κάποιο κεραμικό προϊόν, έστω και light.
Και δε νομίζω ότι θα πρέπει να νιώθεις αδικημένος για κάτι γιατί βλέπεις πόσο κόσμιος είμαι. Δεν έχεις 'ακούσει' λοιπόν τίποτα. Απλά κακώς προσπαθείς να επιβάλεις(?) την τιμολόγησή σου ως λογική, επαναλαμβάνοντας πληροφορίες για σκληρά ωράρια, άδικη φορολόγηση και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, θεωρώντας ότι απευθύνεσαι σε εντελώς άσχετους που θα πρέπει να εντυπωσιαστούν απ΄ όλα αυτά. Για μένα θα ήταν απείρως πιο σεβαστό να πεις ότι 'μάγκες αυτός είμαι, προσφέρω premium υπηρεσία, είμαι ο καλύτερος στη χώρα και όποιος γουστάρει' παρά να μας κλαίγεσαι 2 μέρες τώρα για την άτιμη κοινωνία και το σούπερ κορυφαίο πανάκριβο προϊόν επειδή σε κρίναμε ακριβό.
Over & out γιατί κουράσαμε.
-
Τα συμπερασματα βγηκαν. Τελικα ειχα δικιο... Οτι να ναι
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ