-
Αν είχα Ferrari πιθανά να την πήγαινα σε hi lux μαγαζί για περιποίηση, spa κλπ...
Και είμαι και σίγουρος ότι σε ένα τέτοιο μαγαζί θα έδιναν και την δέουσα προσοχή στο αυτοκίνητο, αφού μιλάμε για μια Ferrari.Αλλά δεν έχω Ferrari, ούτε νομίζω ότι έχουν και πολλοί Ferrari.
Επίσης 'πλύσιμο και περιποίηση στο χέρι' με χέρια άλλων εγώ δεν θέλω. Τα χέρια αγνώστων ανθρώπων δεν τα εμπιστεύομαι.
-
Γούστα είναι αυτά! Προσωπικά δεν έχω δει πλυντηρια με βούρτσα να μην κάνει αράχνες
-
Εγω στο χερι το επλενα το κορολα και ποτε σε βουρτσες και αραχνες εκανε
-
Βρε παλικαρια μην τρελενεστε με το αυτοκινητο οτι πλυσιμο και να κανεις αραχνες θα βγαλει, τωρα αν τα υλικα βαφης ειναι ποιοτικα θα βγαλει μια 12ετια ευκολα, με ολα αυτα τα καλουδια που κανετε αντε να κερδισει αλλα 2 με 3 χρονια, οταν το βαραει ολη μερα ο ηλιος + τις κουτσουλιες αυτο ειναι αναποφεκτο.
-
Σωστος
-
Εμενα το κλιο το βαραγε ολη μερα ο ηλιος 16 χρονια σχεδον και το χρωμα του ηταν σχεδον σαν την πρωτη μερα που το πηραμε.
Ο πωλητης της vw νομιζε οτι το χαμε σε γκαραζ...Οι κουτσουλιες θα κανουν ζημια αν τις αφησεις, αν ενδιαφερεσαι και κοιτας το αμαξι, τις καθαριζεις και δε κανουν τιποτα.
Επισης αν ξερεις να πλενεις σωστα το αμαξι σου δε κανει καμια αραχνη. Μιλάω για συστημα δυο κουβαδων και σωστο στεγνωμα.
Οσο για το πλυσιμο απο αλλους, σιγουρα δε θα το προσεξουν οσο εσυ ομως αλλο ειναι ας πουμε να το πας σ ενα βενζιναδικο κι αλλο σ ενα καλο μαγαζι detailing.
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η λύση του βενζινάδικου, για κάποιον που είναι έστω και αμυδρά, petrolhead απλά δεν είναι λύση. Οπότε πάμε σε εξειδικευμένο μαγαζί, δηλαδή είτε πλυντήριο είτε detailer. Η πρώτη λύση είναι φθηνότερη και τις περισσότερες φορές πολύ καλή, η δεύτερη λύση προφανώς είναι ακριβότερη, αλλά με ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Αν λοιπόν δεν θέλουμε να δίνουμε 30 και 40 και 50 ευρώ για ένα 'απλό' πλύσιμο, βρίσκουμε ένα καλό πλυντήριο με καλές βούρτσες ή/και καλό προσωπικό, παρατηρούμε δουλειά και αποτέλεσμα, και αν μας αρέσει το επιλέγουμε. Αλλιώς συνεχίζουμε το ψάξιμο...
-
Μέχρι πρότινος έπλενα το αυτοκίνητο στο προηγούμενο σπίτι μου σε ανοιχτό ιδιωτικό γκαράζ. Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι όποτε το έπλενα ή θα έβρεχε ή κάποιος από κάποιο μπαλκόνι θα έριχνε το οποιοδήποτε σκουπίδι (μέχρι και μπογιές και ασβέστη) και θα λέρωνε το αυτοκίνητο. Οπότε κάθε τρεις και λίγο ήμουν με τα λάστιχα σαν τον τρελαμένο.
Τώρα που μετακόμισα, το αυτοκίνητο το έχω στην πυλωτή της πολυκατοικίας. 5 μήνες, το έχω πάει για πλύσιμο μόλις δύο φορές. Στην πυλωτή δεν λερώνεται καθόλου. Ούτε από βροχόνερα, ούτε από λασπόνερα, ούτε από κουτσουλιές.
Το πρόβλημα είναι ότι υποχρεωτικά πλύσιμο μόνο σε πλυντήριο γιατί στο δρόμο πολύ απλά απαγορεύεται ρητά.Για μένα το πλύσιμο στο χέρι προϋποθέτει ιδιωτικό ανοιχτό γκαράζ με σκέπαστρο της προκοπής. Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Εμενα το κλιο το βαραγε ολη μερα ο ηλιος 16 χρονια σχεδον και το χρωμα του ηταν σχεδον σαν την πρωτη μερα που το πηραμε.
Ο πωλητης της vw νομιζε οτι το χαμε σε γκαραζ...Οι κουτσουλιες θα κανουν ζημια αν τις αφησεις, αν ενδιαφερεσαι και κοιτας το αμαξι, τις καθαριζεις και δε κανουν τιποτα.
Επισης αν ξερεις να πλενεις σωστα το αμαξι σου δε κανει καμια αραχνη. Μιλάω για συστημα δυο κουβαδων και σωστο στεγνωμα.
Οσο για το πλυσιμο απο αλλους, σιγουρα δε θα το προσεξουν οσο εσυ ομως αλλο ειναι ας πουμε να το πας σ ενα βενζιναδικο κι αλλο σ ενα καλο μαγαζι detailing.
Εχεις απολυτο δικιο, παω στην εργασια μου στις 8.00 και φευγω περιπου στις 18.00 αρα το ματι μου πρεπει να ειναι στις κουτσουλιες ετσι?
Χωρις παρεξηγηση αλλα για εμενα αυτες ειναι αρρωστες καταστασεις. -
Δε τρωει το χρωμα σε τοσο μικρο διαστημα, προφανως δεν εννοω να φεύγεις απ το γραφειο για να κοιτας το αμαξι... μπορεις ομως να κανεις εναν ελεγχο το πρωι πριν φυγεις (αν το χεις εκτος γκαραζ) και οταν επιστρεφεις.
Ε τωρα αν δε θες να το κανεις αυτο και δε σε νοιαζει να μεινει η κουτσουλια μερες, δικο σου θεμα
-
Μια χαρά σου αφήνει σκιά κουτσουλια, ειδικά κάτω από καυτό ήλιο.
Είπαμε γούστα είναι αυτά. -
Κουτσουλιά περιστεριού, ειδικά το καλοκαίρι, τρώει το βερνίκι του χρώματος σε χρόνο dt.
Οι κουτσουλιές περιστεριών είναι θανατηφόρες...
Το ASTRA που είχα και ήταν μαύρο, οι κουτσουλιές το είχαν ξεσκίσει το βερνίκι και σε ορισμένα σημεία είχε φθάσει στο χρώμα. Δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. 8 με 10 ώρες παρκαρισμένο στο δρόμο στην εργασία μου, λογικό ήταν τα περιστέρια να το θεωρούν λεκάνη τουαλέτας... -
αν δεν εχετε δει κουτσουλια απο γλαρο δεν εχετε δει τιποτα και σε τοξικοτητα.
-
Χημικός πολεμος πραγματικά. Τι τρώνε τα άτιμα;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κουτσουλιά περιστεριού, ειδικά το καλοκαίρι, τρώει το βερνίκι του χρώματος σε χρόνο dt. [emoji38]
Οι κουτσουλιές περιστεριών είναι θανατηφόρες... [emoji38]
Το ASTRA που είχα και ήταν μαύρο, οι κουτσουλιές το είχαν ξεσκίσει το βερνίκι και σε ορισμένα σημεία είχε φθάσει στο χρώμα. Δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. 8 με 10 ώρες παρκαρισμένο στο δρόμο στην εργασία μου, λογικό ήταν τα περιστέρια να το θεωρούν λεκάνη τουαλέτας... [emoji38]Ειδικα το corsa c δεν φημιζονταν για την ποιοτητα στο χρωμα. Δεν εχω δει corsa να μην εχει ξεβαμενο ουρανο οποτε φαντασου καποιος να αφηνει και τις κουτσουλιες!!!
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Εχεις απολυτο δικιο, παω στην εργασια μου στις 8.00 και φευγω περιπου στις 18.00 αρα το ματι μου πρεπει να ειναι στις κουτσουλιες ετσι?
Χωρις παρεξηγηση αλλα για εμενα αυτες ειναι αρρωστες καταστασεις.Δεν ειναι και κατι φοβερο να ριξεις μια ματια 10 δευτερολεπτων. Οποτε μη γκρινιαζουμε μετα αν μια κουτσουλια αφησει σημαδι αφου δε τη καθαρισαμε.
Φιλικα -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Χωρις παρεξηγηση αλλα για εμενα αυτες ειναι αρρωστες καταστασεις.Δεν ειναι και κατι φοβερο να ριξεις μια ματια 10 δευτερολεπτων. Οποτε μη γκρινιαζουμε μετα αν μια κουτσουλια αφησει σημαδι αφου δε τη καθαρισαμε.
Φιλικαουτε στην κουτσουλια γκρινιαζω, ουτε στη γρατζουνια φυσικο επακολουπο σε κατι που μενει στο δρομο 24 ωρες το 24ωρο, αλλωστε το αυτοκινητο εχει φτιαχτει για να με εξυπηρετει και οχι να το υπηρετω εγω, με καταλαβαινεις πιστευω.
-
+1 εγω εχω παντα δυο μπουκαλια νερο , βετεξ & πανια μικροϊνων. Κουτσουλιες, βρωμα στα τζαμια απο λασποβροχη κλπ καθαριζονται με συνοπτικες διαδικασιες
Α εχω παρει και κατι μαντηλακια της autoglym για κουτσουλιες, για περιπτωση που δε θα χω νερο..
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
+1 εγω εχω παντα δυο μπουκαλια νερο , βετεξ & πανια μικροϊνων. Κουτσουλιες, βρωμα στα τζαμια απο λασποβροχη κλπ καθαριζονται με συνοπτικες διαδικασιες+1
nickthetrib from tapatalk
-
σπανιοτατα παω στο πλυντηριο και παντα ζημια μου κανουν. Ειδικα το καινουργιο μου ποτε δεν πηγε πλυντηριο 1,5 χρονο τωρα. Ομως μαλλον ειμαι ειδικη περιπτωση και κερωνω και καθε 6 μηνες το αυτοκινητο. Αν πας πλυντηριο με τα τοξικα που σου βαζουν σου ξηλωνουν αμεσως το κερι.
Το πλενω με optimum no rince κανει δεσμο με το χρωμα κι πεταει τη βρωμα προς τα εξω. Ειναι οικολογικο. Παντα εχω μπουκαλι με μιγμα απο αυτο και μικροινες πολλες στο πορτ μπαγκαζ. Βγαζει με χαρακτηριστικη ευκολια μυγακια και κουτσουλιες
https://www.youtube.com/watch?v=15cMHR0a0Ok
εχουν και αλλες εταιριες τετοια προιοντα ομως το ONR ειναι το φθηνοτερο, καλυτερο και το πιο δοκιμασμενο. Απο Amazon ομως
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ