-
Εμένα έχει τι C5 snow motion και είναι manual
-
Gια το προηγούμενο μοντέλο δε μιλάμε?
Δε μπορω να δω το link του apav... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Gια το προηγούμενο μοντέλο δε μιλάμε?
Δε μπορω να δω το link του apav...Όχι, πρέπει να είναι του '11... Είναι αυτό που φόρεσε και τον 1.6thp...
-
Σαν να tiguan-ίζουν λίγο τα πίσω φώτα;
Sent from my SM-N9005
-
Αυτές είναι οι φωτό
Και επειδή είναι όπως βλέπω χειροκίνητο, το snow mode (αν αναφέρεται γι αυτό το αμάξι) προφανώς είναι το 'intelligent anti-skid' κλπ, που αφορά το esp. -
@skotch
Αρκετά! Για να μη πω ότι φέρνουν και σε Audi... -
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Αυτές είναι οι φωτό
Και επειδή είναι όπως βλέπω χειροκίνητο, το snow mode (αν αναφέρεται γι αυτό το αμάξι) προφανώς είναι το 'intelligent anti-skid' κλπ, που αφορά το esp.Αρα έχεις δικιο.Κατι αναλογο ,αλλα πιο απλο ,με το Grip Control του 3008 na υποθέσω?
Δεν ήξερα οτι υπάρχει τετοια λειτουργία στη νέα C5. -
Γεια σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Είναι 2011 C5 με μηχανικό 5άρι, led μπροστά και άγνωστο κινητήρα. Εκτιμώ ότι είναι το facelift και θα δω τι γράφει στην άδεια για το μοτέρ. Πρέπει να είναι το 1560 και όχι το 1598. Το snow mode από που ενεργοποιείται; Έχει κουμπί για το ESP.
Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε.
Στα σκοτάδια, δεν φαίνεται αλλά κάτι του είχαν στριμώξει σε αυτή την χειρολαβή και όλο αυτό το ψεύτικο «αλουμίνιο» έχει γρατζουνιστεί.
Λείπει κάτι εδώ; Η μαύρη βάση στο πλαίσιο για τι είναι;
Εδώ στο Γ του προφυλακτήρα που κλείνει η πόρτα έχουν κάνει την διόρθωση.
Είναι ο προθερμαντήρας αυτός; Το είχα αφήσει με γυρισμένο τον διακόπτη αλλά δεν έσβηνε.
Το economy ανάβει αμέσως μόλις γυρίσεις το κλειδί.
Δείτε τον προφυλακτήρα που διπλώνει στο φτερό.
Τα πιτσιλιστήρια σημαίνουν και xenon; Δεν έχω ξαναδεί τέτοιες λάμπες. Έχουν ένα μεταλλικό περιτύλιγμα.
Πεζοδρόμιο – Προφυλακτήρας : 3-0
Το ίδιο και εδώ με τον προφυλακτήρα.
Εκεί που τελειώνει η λαμαρίνα, ο προφυλακτήρας είναι πιο μέσα.
Αυτό φαντάζομαι είναι ότι πιο καινούργιο έχουν.
Εάν δεν το «φτιάξουν» να μου το δείξουν όπως θα το παραδώσουν, δεν πρόκειται να συμφωνήσω για αγορά. Το θέμα είναι εάν κολλάω σε λεπτομέρειες, αλλά είναι λεπτομέρειες; Ότι ελαττώματα και να έχει, είναι στην μισή τιμή από ότι έχει καινούργιο. Στην ανταλλαγή χτες έπιανε 6Κ και το δίνουν +30% για να του κάνουν service και να το παραδώσουν με ένα χρόνο εγγύηση και οδική. Αυτοκίνητα άλλα δεν υπάρχουν αλλά δεν θέλω να το πάρω υπό πίεση.
-
Βρες το vin του.
-
Ομολογώ πως δυσκολευομαι να σε διαβάσω. Ποιο πράγμα είναι ο προθερμαντηρας;;;;
Sent from Corsair's brick
-
Αν βοηθάει σε κάτι, να απαντήσω ότι το σύστημα πλυσίματος των φαναριών δε σημαίνει κατ'ανάγκη xenon.
-
Αν εξαιρεσουμε τις 2-3 μικρογρατζουνιες στον εμπρος προφυλακτηρα δε βλεπω κανενα αλλο προβλημα στη φανοποιεια απ αυτα που μας λες...
-
Εμπιστεύσου τον νονο, έχει αετίσιο μάτι σε κάτι τέτοια.
-
Αν λες την εικόνα του κινητήρα, αυτό δεν είναι προθεμαντήρας. Είναι απλά το check, που μόλις βάλεις μπροστά, φεύγει, εφόσον είναι όλα καλά.
Τα φώτα πιστεύω κι εγώ πως δεν είναι xenon.. Δεν έχουν το χαρακτηριστικό ειδικό κάτοπτρο, οπότε μάλλον πρόκειται για απλά φώτα.
Ο κινητήρας για να συνδιάζεται με 5άρι κιβώτιο, σημαίνει πως είναι εκείνος με τα 92ps (16v, 2εεκ).. Με 110 ή 115 (νέος, 8v, 1εεκ) έχουν 6άρι κιβώτιο. Ελπίζω να μη κάνω λάθος.
Το economy mode είναι αυτό που προανεφέρθηκε. Απλή λειτουργία εξοικονόμησης για να μη μένεις από μπαταρία ξεχνώντας κάτι αναμμένο (σωτήριο). Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Η ασημί C5 τι έχει να πει; Φαίνεται είναι το F/l? Τιμή-κινητήρας-εξοπλισμός;
Πάντως, μου ακούγεται καλή η ιδέα της εγγύησης. Δέξου το, αφού άλλωστε θα κάνεις τόσα πολλά χλμ. Είναι πολύ σημαντικό να πάρεις εγγύηση σε ένα μτχ!
Η στάθμη του eolys (πρόσθετο) ελέγχεται αρχικά στις 100.000χλμ και έπειτα ανά 20.000χλμ. Για το επόμενο διαστημα δεν είμαι σίγουρος (για τα 20 δηλ.). Αφορά την επιτάγχυνση της αναζωογόνησης του dpf και δεν το βάζεις εσύ, αλλά η πλήρωση γίνεται σε συνεργείο..
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σαν να tiguan-ίζουν λίγο τα πίσω φώτα;
Sent from my SM-N9005
πωωω φαντάσου αυτό το κωλαράκι τωρα να ταλαντεύεται στις αμείληκτες στροφές του Δαχτυλιδιού
-
Κατέβασα το owners manual από εδώ:
http://info.citroen.co.uk/assets/micros ... ndbook.pdf
Είναι μάλλον για το αρχικό C5 της παρουσίασης αλλά βγάζεις άκρη. Τουλάχιστον βλέπω ότι αυτό που λείπει από πίσω από το δεξί φανάρι είναι το δοχείο των υγρών της ανάρτησης.
Θα δω αυτό με το VIN αύριο εκεί. Δεν το σκέφτηκα αυτό να μπω στο service όπως με το Xsara.
Ο προθερμαντήρας ήταν λάθος δικό μου. Απλώς αυτή η λυχνία δεν άναβε στο Xsara παρά μόνο στο χιόνι που έφραζε/πλημμύριζε το φίλτρο αέρος και πνιγόταν. Όσο το κοίταγα δεν άναψε ο προθερμαντήρας των πετρελαίων παρόλο που είχε παγώσει και θεώρησα ότι έχουν μία λυχνία λιγότερη. Θα το δω αύριο που θα είναι εντελώς κρύο που είναι η λυχνία των προθερμαντήρων. Πάντως στο βιβλίο γράφει ότι έχει πορτάκι στο φίλτρο για να το κλείνεις στο χιόνι.
Για τα φώτα, φοράει κάτι περίεργες λάμπες με μεταλλικό κάλυμμα. Googlάρα τις xenon και δεν έχει τέτοιες. Στο βιβλίο γράφει για Η7.
Για την φανοποιεία, το αυτοκίνητο δεν δείχνει ότι έχει κάνει 75Κ χλμ. Το ξύσιμο στον μπροστά προφυλακτήρα είναι για το γούρι και ελπίζω να μην τον ξηλώσουμε στον δρόμο. Για τον πίσω προφυλακτήρα θα μάθω αύριο εάν έχει αλλαχτεί. Το χρώμα του είναι πιο κρεμ από το λευκό του αυτοκινήτου. Η φωτογραφική το μόνο που δείχνει είναι ένα μαύρο σημαδάκι αριστερά από το πίσω σήμα που γράφει Citroen. Είναι ακριβώς στην γωνία και μου θυμίζει επισκευή τύπου πολυεστέρα σε ηλιοκαμένες βάρκες. Εάν δείτε την τελευταία φωτογραφία, ο προφυλακτήρας δείχνει διαφορετικό χρώμα και το ημικύκλιο του φτερού δεν συνεχίζει σωστά στο πέρασμα από την λαμαρίνα στον προφυλακτήρα. Πρέπει να βάλω τον Scott να σταματήσει να το δει και αυτός, και μετά θα με τρέχει ο πωλητής.
Για τους κινητήρες θα βγάλουμε άκρη με το VIN. Πάντως με ότι είχα καταλάβει, το C4 πρώτης γενιάς που παραλίγο να πάρουμε, ήταν 92άρι με 5άρι κιβώτιο. Ίδιο ήταν και το 308 αλλά πήγαινε πιο γρήγορα και από 106άρι Megane με το 6άρι. Το C4 νομίζω ότι ήταν 8V αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά. Το 92 με το 110 είχαν διαφορετικό turbo αλλά ήταν το ίδιο 1560 μοτέρ PSA-Ford. Το 115 είναι το 1598 PSA-BMW. Η λογική λέει ότι τα πρώτα τα έφεραν με το 1560 8V και στο facelift του 2011 του έβαλαν τον 1560 16V. Αυτά που πουλάνε τώρα πρέπει να είναι ίδια με τα facelift του 2012 αλλά το εάν μπήκε από τότε αυτό το μοτέρ, μάλλον εξαρτάται από την παρτίδα. Για παράδειγμα, εμάς το Xsara που ήταν 9/2003 είχε όλες τις αναβαθμίσεις του phase 2.5 αλλά έδειχνε για phase 2 εξωτερικά. Πάντως 92άρι C5 δεν νομίζω να έφεραν ποτέ εδώ.
Το ασημένιο δεν είναι για εμάς. Είναι pre-reg station στα 20Κ. Δεν ξέρω τι εξοπλισμό έχει, αλλά από την στιγμή που το βασικό έχει τα πάντα, κάτι ζάντες, νίκελα, δέρματα, κλπ, δεν μας ενδιαφέρουν. Pre-reg μπορείς να βρεις στις 16Κ αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Του έχουν φάει και τον πίσω προφυλακτήρα στον τοίχο, μιλάμε για επιφάνεια Α4, για το γούρι. Για τον κινητήρα δεν ξέρω, αλλά με αυτή την τιμή, μάλλον ο 1598 115 θα είναι. Καλή περίπτωση θα ήταν να βρίσκαμε ένα station για να κερδίσουμε σε εσωτερικό ύψος για τους πίσω, αλλά είναι συλλεκτικά ως μεταχειρισμένα.
Η εγγύηση είναι standard σε οτιδήποτε αγοράσεις, απλώς αυτοί δίνουν την ίδια εγγύηση που δίνουν και στα καινούργια αλλά για ένα χρόνο μόνο. Καλύτερα να μην βγάλει τίποτα γιατί θα τρέχουμε.
Για το EOLYS δεν έγραφε τίποτα στο βιβλίο ενώ αυτό της C4 έγραφε. Βασικά η C4 είχε περισσότερα βιβλία μέσα και υποψιάζομαι ότι μερικά από αυτό έχουν φύγει για το καινούργιο που αγόρασε ο παππούς. Το EOLYS μια χαρά το βάζεις και μόνος σου, αλλά το ζήτημα είναι εάν θέλει Lexia σε κάθε γέμισμα, ή οι αισθητήρες κάνουν reset μόνοι τους. Πάντως για το DPF γράφει τα ίδια με το 92άρι C4 ότι πρέπει να το οδηγείς με τουλάχιστον 60χλμ για να κάνει αναζωογόνηση. Δεν διευκρινίζει εάν είναι από εκεί και πάνω κάνει passive χωρίς το EOLYS και το αντίθετο για τις μικρές ταχύτητες. Τέλος στο βιβλίο γράφει ότι σε κάθε service θέλει έλεγχο κάποιους αισθητήρες τους οποίους πρώτη φορά τους άκουγε ο πωλητής. Θα μάθω αύριο γιατί κάτι υποψιάζομαι ότι ο έλεγχος αυτός δεν είναι οπτικός αλλά Lexia.
-
Δες εδώ λίγο για τους κινητήρες να ξεμπερδέψεις.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ford_DLD_engineΟι παλιοί (90-112) ήταν 16v, οι 92-115 είναι 8v.. Δεν ξέρω τι σχέση μπορεί να έχει, απλά έτσι για την ιστορία. Η διαφορά που έχουν οι κινητήρες της τάξεως των 90 με της τάξεως των 110+ είναι ότι οι δεύτεροι έχουν τουρμπίνα μεταβλητών πτερυγίων.
Επίσης, όλες οι σειρές είναι συμπαραγωγή των Ford-PSA και φοριούνται σε αρκετά μοντέλα ( Mazda 2, suzuki sx4, fiesta, focus, v40, s40, c4, κλπ κλπ κλπ)...
Συμπαραγωγή με την BMW είναι το 6άρι κιβώτιο που φοριέται στους 110-115 οπου στην ουσία προέρχεται από τον κινητήρα 1.6thp, της Prince Motor. Γι αυτό είναι και σε άλλο επίπεδο εκείνο το κιβώτιο..
Πάντως μια χαρά φαίνεται το αμάξι. Καλή απόφαση.
-
Γιατι κοιτας αυτες με τις μεταλλικες αναρτησεις και οχι με την υδρο?
(οποια εχει χειροφρενο κλασσικο ειναι συμβατικη, οι υδρο εχουνε μονο ηλεκτρικο χειροφρενο) -
Βασικά γιατί κοιτα λάθος αυτοκίνητα για τον βιασμό που θα τα κανει γενικότερα...
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Βασικά γιατί κοιτα λάθος αυτοκίνητα για τον βιασμό που θα τα κανει γενικότερα...Sent from Corsair's brick
μουλάρια? κακη συντηρηση?
CITROËN FORUM