-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.PEUGEOT 206GTI 1.6,SEAT IBIZA 1.4 TOP GUN(115HPS),VOLKSWAGEN POLO 1.4(100HPS) FORD FOCUS 1.6H 1.8,VOLKSWAGEN GOLF NEΟ 1.6,TOYOTA COROLLA 1.6
-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.PEUGEOT 206GTI 1.6,SEAT IBIZA 1.4 TOP GUN(115HPS),VOLKSWAGEN POLO 1.4(100HPS) FORD FOCUS 1.6H 1.8,VOLKSWAGEN GOLF NEΟ 1.6,TOYOTA COROLLA 1.6
-
-
[list:9hk9io23]Καλα, γραμματα θελει?[/list:u:9hk9io23][list:9hk9io23]GOLF δαγκωτο [/list:u:9hk9io23][list:9hk9io23]Αλλιως Ιαπωνα [/list:u:9hk9io23]
-
Τα αυτοκινητα που αναφερεις ειναι ασχετα μεταξυ τους(τα περισσοτερα) τοσο απο πλευρας κατηγοριας οσο και απο πλευρας τιμης(αναφερομαι στο Golf 1.6).Με τα χρηματα που κανουν τα υπολοιπα παιρνεις το Golf 1.4 με οχι τρομερο εξοπλισμο(νομιζω ξεκιναει απο 15.200 περιπου).Αν εχεις τα χρηματα για το 1.6 παρτο(εγω θα το επαιρνα μετα απο κανα εξαμηνο,αλλα και τωρα να το παραγγειλεις πιστευω το 6μηνο το εχεις σιγουρο) αλλα αν δεν τα εχεις(πιστευω τα 19.000 Ε ειναι ρεαλιστικη τιμη για το 1.6) ΜΗΝ παρεις το 1.4,θα ειναι πολυ αργο.Αυτα για το νεο Golf.
Για τα υπολοιπα πιστευω οτι θα πρεπει να κινηθεις μεταξυ Focus 1.6 και 206 1.6,ξεχνα τα 1400αρια δε νομιζω οτι μπορουν να συγκριθουν με τα 1600 κυβικα ακομα και αν εχουν τα ιδια ονομαστικα αλογα με το Focus.Μεταξυ των δυο οτι σου αρεσει περισσοτερο,γκαζια εχει το 206,χωρους και οδικη συμπεριφορα υπερτερει το Focus.
Καλο ψαξιμο................. -
Makria apo to Golf. 8a metanioshs thn mera pou to phres. Exei 2001 h aderfh mou h mikrh. To exei suxa8h. Mono 3-4 meres thn eudomada to xerete giati to upolipo einai mesa sthn antiprosopia. kai autes pou to odiagai kindineuh na minh xoris para8ira afou peftoun mesa sunexeia sthn porta. Etixe kai se mena auto to kalokairi me mia mikrh bolta pou ekana kai den pisteua sta matia mou. Den ksero ean einai genika auta me to Golf. Alla ths aderfhs mou kai tou filou mou to VR6 Jetta/Bora bghka polh Lemons. Euxomai na mhn mperdepsi to Lemon me to Leman kapios alos kai parh ta pano tou. haha.
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Makria apo to Golf. 8a metanioshs thn mera pou to phres. Exei 2001 h aderfh mou h mikrh. To exei suxa8h. Mono 3-4 meres thn eudomada to xerete giati to upolipo einai mesa sthn antiprosopia. kai autes pou to odiagai kindineuh na minh xoris para8ira afou peftoun mesa sunexeia sthn porta. Etixe kai se mena auto to kalokairi me mia mikrh bolta pou ekana kai den pisteua sta matia mou. Den ksero ean einai genika auta me to Golf. Alla ths aderfhs mou kai tou filou mou to VR6 Jetta/Bora bghka polh Lemons. Euxomai na mhn mperdepsi to Lemon me to Leman kapios alos kai parh ta pano tou. haha.[list:6h7slq6w]Ρε ΟΥΖΟ, πες του ανθρωπου κανα σοβαρο προβλημα για τα GOLF!!Οντως ειναι ελλατωμα , αλλα υπαρχουν και μεταλικοι μηχανισμοι που δεν εχουν προβλημα .Τωρα αν τα αλλαζουν στην αντιπροσωπεια για να τα αρπαξουν, δεν μπορω να καταλαβω γιατι πηγενετε ακομα εκει? [/list:u:6h7slq6w][list:6h7slq6w]Ε δε νομιζω να επαναληφθει το ιδιο λαθος και στο καινουριο!Οι γκαφες μια φορα γινονται [/list:u:6h7slq6w][list:6h7slq6w]Α και που εισαι..........και με πεσμενα τα παραθυρα φιλε ΟΥΖΟ, σας ζωγραφιζουμε τα πελματα των ελαστικων στον ουρανο σας [/list:u:6h7slq6w]
-
το φόκους είναι πολύ καλή επιλογή. Πολύ καλή οδική συμπεριφορά(μαλλον η καλύτερη της κατηγορίας, αφού πίσω έχει τρομερά ψαγμένη διάταξη), μεγάλο μεταξόνιο, ποιότητα απτή και ουσιαστική. Υπάρχουν και αντιπροσωποι που δίνουν και το σέρβις δωρεαν για 5χρόνια. Θα αλλάξει βέβαια το μοντέλο αλλά το καινούργιο θα φαίνεται για..παλιό(αφήνουν το νιου εϊντζ ντιζάϊν για πιο συντηρητικό στυλ) Πάντως πρόταση μου είναι να δεις και το 1.8 φόκους. Αξίζει μια και το 1.6 έχει πολύ μακριές σχέσεις και αδικείται, ενώ κατανάλωση τελικά έχουν ίδια( έχουν δυο φίλοι το 1.6 και το 1.8 αντίστοιχα), και η διαφορά τιμής είναι μικρή.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Makria apo to Golf. 8a metanioshs thn mera pou to phres. Exei 2001 h aderfh mou h mikrh. To exei suxa8h. Mono 3-4 meres thn eudomada to xerete giati to upolipo einai mesa sthn antiprosopia. kai autes pou to odiagai kindineuh na minh xoris para8ira afou peftoun mesa sunexeia sthn porta. Etixe kai se mena auto to kalokairi me mia mikrh bolta pou ekana kai den pisteua sta matia mou. Den ksero ean einai genika auta me to Golf. Alla ths aderfhs mou kai tou filou mou to VR6 Jetta/Bora bghka polh Lemons. Euxomai na mhn mperdepsi to Lemon me to Leman kapios alos kai parh ta pano tou. haha.
[list:1ekxe6dv]Ρε ΟΥΖΟ, πες του ανθρωπου κανα σοβαρο προβλημα για τα GOLF!!Οντως ειναι ελλατωμα , αλλα υπαρχουν και μεταλικοι μηχανισμοι που δεν εχουν προβλημα .Τωρα αν τα αλλαζουν στην αντιπροσωπεια για να τα αρπαξουν, δεν μπορω να καταλαβω γιατι πηγενετε ακομα εκει? [/list:u:1ekxe6dv][list:1ekxe6dv]Ε δε νομιζω να επαναληφθει το ιδιο λαθος και στο καινουριο!Οι γκαφες μια φορα γινονται [/list:u:1ekxe6dv][list:1ekxe6dv]Α και που εισαι..........και με πεσμενα τα παραθυρα φιλε ΟΥΖΟ, σας ζωγραφιζουμε τα πελματα των ελαστικων στον ουρανο σας [/list:u:1ekxe6dv]
Den mporh afou sthn polh pou menh uparxh mono ena antiprosopos ths VW. To asteio htan oti eixa 8 xronia na er8o ellada. Kai otan to piga sthn antiprosopia gia na to dior8osh ataka petixa kai 4 palious paidikous filous. ena smparo 4 poulia. Glitosa kai to kairasma. Ekei euxaristo thn VW gia thn gkafa ths.
Last time paitaxa kati VW sthn pista mono auto emina sta lastixa mou. To upolipo pelma..... katalabenhs.
Sto sobaro tora. Giati re Makh na mhn einai auto sobaro problhma? Time is money. Giati na trexh o idioktiths se antiprosopies kai na xanh merokamata? Den exei shmasia ean exei na kanh me thn asfaleia h thn swsth loitourgia tou autokinitou. Ola auto pou exei perash o AgisD pos ta eksighs tote? Bare8ike na bleph Check Engine Light to paidi. Aplo einai. Mia fora kai ena kairo htan skulia. Oxi pia omos.
Kai to ka8hmerino mou autokinito loitourgh mia xara. Entaksh einai 13 eton. Alla ola ta alla xalane. Einai polh ekneuristiko na pernao to eleu8ero mou xrono kai ta sabatokuriaka pano se auto. Eno 8a mporousa na thn arazo me thn pitsirika.
-
Ah kai na epilekso. Ton Gallo 8a dialega.
-
Ψάξε το και για το Renault Clio 1.4 16V...
-
μα ειναι δυνατον να επιλεγει καποιος 1.4 κινητήρα όταν με τα ίδια λεφτά μπορεί να πάρει 1.6? τα άλογα απο μονα τους δεν λένε τίποτα, δεν υπάρχει πραγματικό υποκατάστατο των κυβικών. 206 1.6 αν και με τα ίδια λεφτά παίρνεις το 307 1.6 με τον φτωχό εξοπλισμό που όμως είναι πολύ πλούσιος...
το φοκους αλλάζει σύντομα, ειδάλως είναι πολύ καλή επιλογή ίσως η καλύτερη.
για το γκολφ, ειπατε ότι ξεφτίζουν τα εσωτερικά πόμολα? οκ, δεν είναι σοβαρό , αλλά άμα έχω δώσει 18.000 θα σπαστώ πολύ να ξεφτίζει μέσα. μια φίλη μου που το πήγε στην αντιπροσωπεία δεν της τα άλλαξαν γιατι λέει το αφήνει στον ήλιο!!!! δηλαδή τα γκολφ μονο σε γκαραζ τααφήνουμε? ασε που η φίλη μου δεν το αφήνει ποτέ στον ήλιο γιατι εχει γκαραζ και στο σπιτι και στη δουλεια... εκτος αν εννοουν οτι το κυκλοφορει οταν έχει ήλιο. σε μια γνωστη μου με λουπο που σκουριασαν οι κλειδαριες, της ειχαν πει οτι φταιει που μενει κοντα στη θαλασσα κι εχει αλατι...
το καινουργιο γκολφ θα το επαιρνα, αλλα δεν ξερω ακομα ποσο κανει... ο FSI κινητήρας είναι γαματος.
για κλειο εχω ακουσει πολλά ψιλοπροβλήματα.
Το θέμα μετακινείται στο 'Περί αυτοκίνησης'
(Moderator) -
Βασικά είναι μη συγκρίσιμα.
Σε μέγεθος-χώρους το 206 είναι το πιο μικρό, Ibiza - Polo μεσαία και Focus και Golf πιο μεγάλα.
Το 206 GTI δεν είναι 2000κυβικά με 137+-1 άλογα?
Το 206 και Focus είναι τα πιο παλιά σε ηλικία εμφάνισης στην αγορά.
Και όσο για τιμές.....Γενικά κανένα από αυτά δεν είναι κακό αυτοκίνητο. Αν θες τους χώρους διάλεξε από τα πιο μεγάλα, μάλλον το Golf σαν πιο καινούργιο (αλλά δεν είναι καλό το ότι μόλις βγήκε καλύτερα κυκλοφορούσε κανά χρόνο ώστε να διορθώναν τυχόν προβληματάκια νεότητας)
Αν οι χώροι δεν είναι η βασική προτεραιότητα δεν έχεις λόγο να πληρώνεις τα πιο μεγάλα οπότε πάμε στα πιο μικρά. Μπορώ εύκολα να απορρίψω το 206 (ως παλαιότερο αν και μου αρέσει), το Polo (ως ακριβό και δε μου αρέσουν τα φώτα του) και μου μένει το Ibiza (που δεν με ενθουσιάζει σχεδιαστικά αλλά το εκτιμώ). Αν έχεις τα λεφτά για Golf 1600 τότε μπορείς να πάρεις και το Ibiza se 1600 μόνο που δεν υπάρχει οπότε απορρίπτεται!
Για μένα όμως υπάρχουν κι άλλα αυτοκίνητα. Αν συμφωνείς με τον τρόπο σκέψης μου πρέπει κι εσύ να ανοίξεις τους ορίζοντές σου! -
Χμμμ,
Αν και δεν είμαι και πολύ αντικειμενικός, θα σου έλεγα το 206 1,6 XS. Με πάνω κάτω τον ίδιο εξοπλισμό με το 1,6 GTI (εντάξει, μείον ζάντες και κανά δυο μη ουσιώδη) κοστίζει 1000 ευρώ πιο κάτω.
Και πιστεύω είναι αχτύπητο σε αυτήν την τιμή...
(Ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, που το κάνει να πάει και σαν πισωκίνητο , αλλά θέλει προσοχή, γιατί... )
Από χώρους είναι ΟΚ, αν δεν έχεις οικογένεια. Αλλιώς μάλλον θα θελήσεις κανένα Focus...αλλά με όσα κυβικά παραπάνω γίνεται... -
To focus 1.8 xalara to kalitero . Oxi omos to 1.600 giati einai gia klamata i epidosis tou. Kita kai to megan 1.6 einai poli kalo
-
Από τα αυτοκίνητα που επιλέγεις, κακά τα ψέμματα, το Golf υπερέχει και πολύ μάλιστα. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Μεγάλη διαφορά.
Ίσως το focus να είχε μία πιθανότητα αντιπαράθεσης, αλλά τώρα που το Golf έχει την ίδια ανάρτηση πίσω, δεν το συζητάμε. To μόνο κακό είναι ότι είναι ακριβό. Με αυτά τα λεφτά παίρνεις 206 Gti 2.0 (138 άλογα)
Γεγονός είναι πάντως ότι μας μπερδεύεις λίγο, με τα μοντέλα που μας έβαλες να διαλέξουμε...Είναι άσχετα μεταξύ τους σε κατηγορία, χώρους, τιμή.....
-
Δεν οδήγησα το νέο Golf, αλλά από τα άλλα θα διάλεγα το Focus. Κι επειδή δεν θα αγόραζα ποτέ αυτοκίνητο πριν κλείσει ένας χρόνος από την παραγωγή του, η επιλογή μου είναι η Φωφώ.
Φώφη = Ford Fiesta
Φωφώ = Ford Focus -
Θα σου απαντήσω θέτοντας το ερώτημά σου κάπως αλλιώς:
Θα προτιμήσεις το στιγμιαίο καφέ να τον πληρώσεις 50 λεπτά ή 2.5 ευρώ;
Γνώμη μου είναι να πας εκεί που σέβονται τα λεφτά που τους δίνεις κι εσένα τον ίδιο.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Φώφη = Ford Fiesta
Φωφώ = Ford FocusΈγραψε!!!
Κι'εγώ τη Φωφώ θα προτιμούσα...
ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ(ΠΟΙΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ???