-
Άκουσα ότι δεν πρέπει να ενεργοποιούμε το cruise control (extra που όλο και περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν) στην βροχή γιατί μπορεί να πέσουμε σε σημεία που κρατάει πολύ νερό ο δρόμος (διόλου απίθανο για Ελλάδα) και το αυτοκίνητο δεδομένου ότι έχει κρατήσει στην μνήμη συγκεκριμμένη ταχυτήτα θα επιχειρήσει να επιταχύνει με ότι αυτό συνεπάγεται για την οδηγική του συμπεριφορά όταν περνάμε αυτό το δύσκοιλο σημείο.
στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί κάποια ατυχήματα λόγω αυτού φαινομένου
Έτσι Είναι? -
Άκουσα ότι δεν πρέπει να ενεργοποιούμε το cruise control (extra που όλο και περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν) στην βροχή γιατί μπορεί να πέσουμε σε σημεία που κρατάει πολύ νερό ο δρόμος (διόλου απίθανο για Ελλάδα) και το αυτοκίνητο δεδομένου ότι έχει κρατήσει στην μνήμη συγκεκριμμένη ταχυτήτα θα επιχειρήσει να επιταχύνει με ότι αυτό συνεπάγεται για την οδηγική του συμπεριφορά όταν περνάμε αυτό το δύσκοιλο σημείο.
Έτσι Είναι? -
Έτσι Είναι? -
Μια φορά περνούσα από τη λίμνη που βρίσκεται πάνω στην εθνική Θεσσαλονίκης-Αθηνών στο ύψος περίπου της Κατερίνης. Το cruise control ανοιχτό και ξάφνου βουτάω στη λίμνη. Πολύ απλά μπήκε το ASR και όλα χαλαρά. Αυτό που δεν θυμάμαι στα σίγουρα είναι αν απενεργοποιήθηκε μετά το cruise. Νομίζω πως ναι.
Πάντως γενικά ούτε εγώ συνιστώ να χρησιμοποιείται όταν βρέχει και νομίζω ότι αυτή ήταν μια απο τις λίγες φορές που το χρησιμοποίησα σε βροχή. -
Με μπερδεύεις λίγο, γιατί να επιταχύνει, με σταθερή ταχύτητα πάει? Έχω μια εξήγηση αλλά μήπως κάτι μου διαφεύγει στα παρακάτω?
Αν τύχει να πέσει σε νερά και σπινάρει θα μετρήσει μεγαλύτερη ταχύτητα και θα ελαττώσει το γκάζι ώστε να πάει στην επιλεγμένη ταχύτητα....βέβαια αν κόψει γκάζι πρέπει να ξαναεπιταχύνει μετά οπότε εδώ μάλλον είναι το πρόβλημα! Ίσως με μεγάλους κινητήρες με πολλές ροπές να σπινάρει και να γλιστρήσει περισσότερο....αν μάλιστα σε λένε Homer Simpson μπορεί να ξεχαστείς παρατηρώντας με ενδιαφέρον το φαινόμενο μέχρι να πέσεις στο γκρεμό!
Προτείνω να βάλουν επιγραφή ανάλογης ευφυίας με αυτήν σε συσκευασία έτοιμου φαγητού: προσέξτε όταν το βγάλετε από το φούρνο μπορεί να καείτε!!! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Με μπερδεύεις λίγο, γιατί να επιταχύνει, με σταθερή ταχύτητα πάει? Έχω μια εξήγηση αλλά μήπως κάτι μου διαφεύγει στα παρακάτω?
Αν τύχει να πέσει σε νερά και σπινάρει θα μετρήσει μεγαλύτερη ταχύτητα και θα ελαττώσει το γκάζι ώστε να πάει στην επιλεγμένη ταχύτητα....βέβαια αν κόψει γκάζι πρέπει να ξαναεπιταχύνει μετά οπότε εδώ μάλλον είναι το πρόβλημα! Ίσως με μεγάλους κινητήρες με πολλές ροπές να σπινάρει και να γλιστρήσει περισσότερο....αν μάλιστα σε λένε Homer Simpson μπορεί να ξεχαστείς παρατηρώντας με ενδιαφέρον το φαινόμενο μέχρι να πέσεις στο γκρεμό!
Προτείνω να βάλουν επιγραφή ανάλογης ευφυίας με αυτήν σε συσκευασία έτοιμου φαγητού: προσέξτε όταν το βγάλετε από το φούρνο μπορεί να καείτε!!!Φαντάζομαι όταν το αμάξι μπαίνει στην 'λίμνη' φρενάρει και ο κινητήρας δίνει γκάζι για να επιταχύνει. σπινιάρισμα και χάσιιμο ελέγχου φαντάζομαι δεν αργούν να εμφανιστούν.
-
Σπινιάρισμα αποκλείεται. Οι ταχύτητες που χρησιμοποιούμε το CC με 5η, δεν δίνουν τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο να σπινιάρει.
Τώρα τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιέγραψε ο alfista. Όταν μπει το ASR το CC βγαίνει εκτός. -
Apo oso ksero,oles oi etaireies lene na min xrisimopoieis cc stin vroxi.
Den exoun adiko.Ego protimo na exo ego ton elegxo toy aytokinitou otan vrexei,para na ton afiso se ena computer.As kourasto kai ligo parapano,den peirazei. -
Εγω απορω πως μπορειτε γενικοτερα και χρησιμοποιειτε το cruise control !!
Ουσιαστικα μονο στις εθνικες οδους μπορεις να το ενεργοποιησεις, αλλα και παλι οι συνθηκες δε νομιζω οτι επιτρεπουν να κρατας σταθερη ταχυτητα λογω:
-οδηγων που κινουνται με ΜΗ σταθερο ρυθμο
-οδηγων που κινουνται αργα και αριστερα
και πολλα αλλα...ειναι τελικα βολικο το cruise control ?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μονο στις εθνικες οδους μπορεις να το ενεργοποιησεις, αλλα και παλι οι συνθηκες δε νομιζω οτι επιτρεπουν να κρατας σταθερη ταχυτητα ......
ειναι τελικα βολικο το cruise control ?Είναι πολύ βολικό αν πραγματικά το χρειάζεσαι. Και το χρειάζεσαι αν κάνεις συχνά χρήση των εθνικών οδών και εκτός από τα Σαββατοκύριακα που όντως έχει κίνηση όταν όλοι πάνε εκδρομές. Όταν έχεις έναν άδειο βαρετό δρόμο είναι ό,τι πρέπει...και δεν παρασύρεσαι να πας πιο γρήγορα!
-
στην αττικη οδο το cruise control πρεπει ναι ειναι ονειρο...
-
ουτε στο βρεγμενο ουτε στο στεγνο...μπλιαχ! θα μας παρει ο υπνος καμια ωρα...
-
Προσωπικά το χρησιμοποιώ μόνο στην Αττική Οδό, για τα ραντάρ (ξεπερνιούνται πολύ εύκολα τα 120...)
Δεν έχει τύχει να το χρησιμοποιήσω ποτέ υπό βροχή, γιατί αισθάνομαι ποιο άνετα να έχω τον έλεγχο του γκαζιου στα νερά...
Cruise Control και βροχή